≡ Menu

Un link

http://www.evz.ro/detalii/stiri/patru-turnatori-de-lux-in-siajul-obiectivului-tudorache-905260.html

 • divanuriletomitane

  “ În acest ultim caz, Tudoran este decis să nu lase lucrurile în sarcina judecăţii divine, în condiţiile în care Andrei Brezianu este beneficiarul unei pensii federale ca fost angajat al unei instituţii aflate în subordinea administraţiei de la Washington. “Am hotărât să cer autorităţilor americane să-mi răspundă la câteva întrebări. Au ştiut de la domnul Brezianu că a fost informator al Securităţii? Dacă nu au ştiut şi află acum, au ceva de spus? Au de gând să facă ceva?”, a precizat Dorin Tudoran într-un interviu amplu oferit EVZ, pe care îl puteţi citi mâine, integral, pe evz.ro. »

  Abia astept sa citesc. Cred ca retineti din fotbal….Suturile tari, la colt, la firul ierbii, sunt cele care intrebuinteaza cel mai mult portarul….Cele « la piept », centrale, oricat ar fi de tari, nu fac « istorie »….Mai mult, stiu ca « Europa libera » a cvasi-capitulat in privinta Europei de Est, cand Monica Lovinescu, Virgil Ierunca & Co au considerat ca « americanii » ii cenzureaza datorita intereselor economice pe care le au fata de Romania….Andrei Brezianu se pare ca era perfect pozitionat atunci ( pana acum nu-mi sarise in ochi numele lui, o alta « realizare »….)….

  Ref. la « omul – sistem » Mihai Botez ( un utopic Ignatiu de Loyolla ? ), nu stiu daca imi veti putea raspunde acum la intrebarea urmatoare : Ce v-a sfatuit cand i-ati spus ca vreti sa plecati definitiv din Romania ? Sper sa am raspunsul in cartea dvs. daca nu-l voi primi acum. Am o informatie despre Mihai Botez care nu-mi da pace ( din « Cartea alba a Securitatii » de Mihai Pelin , carte pe care i-am daruit-o lui Vasile Paraschiv prin anul 2006, crezand atunci ca e mai in drept sa o detina el – sper sa nu ma fi inselat….) . A fost secretarul general al Asociatiei Internationale de Marketing ( denumirile nu mi le amintesc exact ) condusa de Iosif Constantin Dragan, personaj contradictoriu pentru mine, atat timp cat a editat carti de o valoare inestimabila pentru Romania : despre Stefan Odobleja, Nicholas Georgescu-Roegen ( denumit de el si vicepresedintele Asociatiei amintite, prof. MC Demetrescu, « economistul mileniului trei »….), a organizat Conferinta Nationala de Cibernetica Stefan Odobleja timp de 8 editii dupa 1990…. In rest, povestile cu dacii, tracii, in timp ce « tesea in interesul natiunii» cu un cvasianalfabet din Scornicesti, paradoxal, mai putin toxic decat toti « invatatii » perioadei post-decembriste, se afla, in opinia mea, de cealalta parte a balantei…. Stiati ca exista Academia Daco-romana ?

  Occidentul a atacat pe buna dreptate colectivismul societatii comuniste promovand puternic individualismul, logic, ca si contrapondere de echilibrare sociala istorica. Tocmai Occidentul sa nu inteleaga ca totusi nu se poate pune SEMNUL EGAL intre omul individual si sistemul sau sub-sistemul din care acesta face parte ? Un personaj atat de complex precum Mihai Botez poate fi imbracat in « camasa de forta » a colaboratorilor Securitatii, chiar daca acesta a avut o forma de colaborare, dar asumata ( atat timp cat semna in clar ) ? Toti cetatenii occidentali care au vreo legatura cu CIA, DST, MI6, MOSSAD…., sunt condamnati moral in tarile lor ?
  E drept, din cand in cand, Franta sau Italia ( se mai pregatesc altii ? ), mai pun SEMNUL EGAL intre infractorii tigani si intreaga etnie tiganeasca, mai mult, chiar cu Romania….La Mihai Botez este o extrapolare pozitiva neacceptata de « corectitudinea politica » iar la tigani o extrapolare negativa impusa tocmai de « corectitudinea politica »…Tot de la Occident am invatat ca principiile si valorile trebuie respectate in orice conditii. Ca noi membrii ai marii familii NATO-UE, trebuie sa fim noi cei care sa reajustam principiile si valorile umanitatii ? Nu mai scriu de cele concrete cu povestile despre economia de piata, rolul statului….Amintesc totusi de ele, deoarece povestile cu umanitatea intotdeauna exista in varianta celor mai puternici, a celor care au infrastructura de a se exprima cand vor si cum vor. In economie insa, nu prea mai tine…Vorba « burjuiului » ( unde mai pui ca e si « tomitan »….) : Pana cand vom mai avea « sute » de schimbat ?

WP Admin