≡ Menu

Un interviu pe pragul peșterii lui Eliade

safe_image.php

Pentru acest sfârșit de săptămână vă recomand un interviu (AICI) cu filozoful Costică Brădățan apărut în 3:AM MAGAZINE, publicația condusă, din Paris, de Andrew Gallix.

În urmă cu trei luni, vă semnalam (AICI) apariția celui mai recent volum al lui Brădățan – Dying for Ideas. The Dangerous Lives of the Philosophers (Bloomsbury, 2015).

În martie, la Viena, unde am participat pentru câteva zile la o ședință de jurizare, m-am bucurat să văd că inegalabila Marjorie Perloff îl citește pe Brădățan cu mare interes.

Înainte de a pleca pentru trei luni în India, Costică Brădățan îmi scria “Dacă găsesc peștera lui Eliade, o să intru în ea și poate mă luminez și eu.”

Vom vedea câtă lumină va găsi în Himalaia. Până atunci, vă mai recomand și cronica semnată (AICI) de Brădățan în The Times Literary Supplement (TSL) despre cartea dedicată lui Tristan Tzara de Marius HenteaTATA DADA – The real life and celestial adventures of Tristan Tzara.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 

 

 

 

 • Dezideriu Dudas

  Abia ” la dom’Costica ” am inteles care-i treaba cu Zamolxis…Bre’ ( ” la zamolxieni”…), da’ aveti grija ca cei 4 ani zamolxieni nu se potrivesc bine in cei 7 cunoscuti….Nu intra nici 2 ture, fest…. E drept, dupa cum “a inceput” in 2012, ar cam trebui sa fie o singura tura….Cei 7 ani, cam tot sunt din ’90 incoace…Nu ca pana-n ’90 s-ar fi hodinit ( nu caii, ci calaretii )….In primii 3 ani “Zamolxis” poate semana cu Confucius, dar tare mi-e ca atunci cand revine, in anul al 4-lea, si-l ia pe Confucius fata-n casa…Avea dreptate Noica cu sentimentul romanesc al fiintei, de unde, cred si replica lui Vulcanescu ( nu stiu sigur daca el…, da’ merge la injineri…) : Bre’, da’ exista si sentiment patagonez al fiintei ???…Iata ca eu am demonstrat acum, “cert”, ca exista sentiment filipinez al fiintei ( pasaj pentru viitoarea mea carte : “Filozofia hazlie” -- ii voi cere lui dom’ Vasile Gogea sa-mi scrie prefata, da’ sa nu se rada de mine….)

  I-ediTURA finala ( o mutam la Putna ? ), post-liiceana ( poate reusim si noi la facultatea de destepti, ca doar cu liceul…)

  PS Redau aici un vector initiativa prezentat ieri intr-o intalnire “tip Agenda 21″ la Constanta ( sa-i zicem Hong Kong….”China” vine mai tarziu…Daca depasim “mitul pesterii”, poate ajungem si la “Marea Britanie”…) : Initiativa legislativa “ABSOLVENTI PENTRU ROMANIA “. Ma refer atat la cei de facultati, fara a-i neglija pe cei de la licee.

 • Gheorghe Campeanu

  Acelasi spirit al elocventei, pe cit de scaparator, pe atit de elegant. O mare placere sa urmaresc traiectoria ascendenta a filozofului si omului acesta care debordeaza de talent. Multumiri.

 • Dezideriu Dudas

  Imi las o borna kilometrica aici. N-am citit toate materialele atasate si cum nu sunt doctor ( nici macar asistent…), voi reveni dupa… Deocamdata, ceva din primii 3 ani….Trebuie sa inteleg mai bine anul al 4-lea…

  INITIATIVE VECTOR

  I. Domeniul institutional public.
  1. “ Suport local pentru baze de date nationale”, proiect de integrare multinivelara a bazelor de date publice, pe grade de acces si de asigurare a securitatii sistemelor – Propunere de proiect pilot la Constanta

  II. Interfata public -- privat
  2.Organizarea a doua Intalniri publice anuale deschise in Constanta, una in ultima sambata din luna mai, la Casa de Cultura ( FORUMUL PROFESIILOR ) si una in ultima sambata din luna noiembrie, la Universitatea Ovidius -- Campus ( FORUMUL DEZVOLTARII ). Ambele de la orele 10.00.
  3. Organizarea la 23 august, in fiecare an, la Neptun ( RA – APPS ) a unei dezbateri intre specialisti si persoane publice implicate, la care sa fie invitati si ambasadorii statelor care au legatura cu subiectele puse in discutie. Pentru aceasta forma de dezbatere vom solicita sprijinul I.R.I.R. – Institutul Roman pentru Istorie Recenta si I.R.D.D. – Institutul Revolutiei Romane din Decembrie, precum si B.N.R. si A.S.E….., si/sau alte forme institutionale implicate in problematica dezvoltarii Romaniei in context international. Diaspora romana va fi implicata in acest proiect.
  4. Organizarea, din 3 in 3 luni, de intalniri in genul “Agenda 21” ( definire resurse, proiecte, prioritizare…) la nivelul administratiilor publice deschise dezbaterilor publice. Prima intalnire : Primaria Constanta, 29.05.2015 ( la Primaria Constanta, la prima intanire, prezentarea d-lui Valentin Ionescu, fost ministru al privatizarii, posibil coordonator al strategiilor legate de A.Z.M.– Asociatia Zonelor Metropolitane Constanta )

  III Initiative de “tractiune”
  5. Initiativa legislativa “Senatul Corpurilor Profesionale”
  6. Initiativa legislativa “ Absolventi pentru Romania “
  7. Initiativa legislativa : “ Transformarea cluburilor de fotbal in societati pe actiuni prin implicarea administratiilor locale “ – ca exemplu de antrenare economica prin piata de capital si folosind efectul de antrenare al participarii publice.

  IV. Proiect Asigurari private de sanatate

  Ing. Dezideriu Odet Dudas
  PRESEDINTE Asociatia Strategia Dezvoltarii Romaniei -- Regiunea Dobrogea

WP Admin