≡ Menu

Un haiduc social-democrat: Mihai Tudose

Photo-blog-7-150x150[1]Președintele Klaus Iohannis a acceptat recomandarea făcută de PSD – ALDE și l-a desemnat pe dl Mihai Tudose pentru funcția de premier. Un membru al fostului cabinet, guvern trântit chiar de propriul partid politic pe motiv de incompetență (lipsă de performanță), devine astfel în ochii președintelui premierul ce oferă garanția competenței (performanței). Bravos!

Dl Tudose este ilustrarea sloganului social-democrației românești postdecembriste: “Ce-i al tău este mai ales al meu. Ce-i al meu, e numai al meu.” Acuzat de plagiat, dl Tudose afirma: “Nu am plagiat și, în al doilea rând, eu nu am luat de la Iliescu sau Băsescu, ci de la președinți.”

Un haiduc, acest domn Tudose – ia de la președinți și dă poporului. Ia de la cei cărora le prisosește și dă acelora cărora nu le-ajunge. Va fi interesant să vedem ce va lua de la președintele Iohannis spre a dărui, ”pas cu pas”, mulțimii însetate de ”lucrul bine făcut”.

Întrebat în 2014 dacă va face față ca ministru în Cabinetul Ponta #4, Mihai Tudose a răspuns fără nicio ezitare: “Un metru nouă’ş’opt, o sută de kile, cred că fac”. Cum azi atârnă la cântar mai bine de “o sută de kile”, șoriciul distribuit poporului la Crăciunul din acest an va fi suficient.

Desen & © - DION

Desen & © – DION

În apărare cu președintele Iohannis înăltuț bine și din ce în ce mai mobil; în atac cu fosta baschetbalistă Laura Codruța Kövesi, (și ea înăltuță bine) care aruncă la coș din orice poziție și orice – vinovat ori nevinovat; și cu un metru nouă’ș’opt ăsta la mijlocul terenului, mai vizibil ca Farul din Constanța, greu să mai dribleze cineva România cu una, cu două.

Mihai Tudose aduce cu el o premieră absolută: este suspectat și din afara PSD-ului, și din interiorul partidului că ar avea “dublă comandă”. Și nu de oricine, ci de cunoscători ai domeniului. Consiliat de semidescoperitul-semiacoperitul Robert Turcescu, s-ar putea ca Traian Băsescu să știe ce spune. Lia Olguța Vasilescu, pe vremurile ei peremiste bună prietenă cu parlamentarul Ilie Merce, fost colonel de Securitate, o fi știind și ea ce spune.

Una peste alta, o propunere beton, pe care, dacă ar fi refuzat-o, președintele Klaus Iohannis ar fi devenit președintele lucrului “prea bine făcut”. Și tot ce e prea bine făcut îi face pe români (oriunde s-ar afla ei) să-și piardă somnul. Pe când așa, putem dormi liniștiți — “criza politică ce dăuna grav României” a trecut.

Ieri o văzui, azi nu e!

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • DG Ontelus

  mitterrand savoy// album afacere sau mit/ haiducu’ dă damei gambit/ n-ai ce să spui nici ce să faci/ e sigur ‘grâu păzit de maci’

 • Dezideriu Dudas

  După atâta c.m.m.d.c., a venit și timpul c.m.m.m.c.….Poate “multiplul comun” ( cel mai mic ) al României va opri divizarea continuă globală…

 • Ultor

  2dose a fost negociat de Dragnea si Iohannis. De impus la impus serviciile…In rest ador criteriile de integritate ale sasului. Bune se vede nici macar pentru altii…

 • DG Ontelus

  Este tristă și o fatalitate istorică divizarea vest-est a Europei. Am citit pe romaniacuratăpunctro o traducere a unui text din ˮThe New York Timesˮ, aparținând unui bulgar conectat la relațiile internaționale, Ivan Krastev și care vorbea despre cele două modele ce se impun pe continent, cel occidental, E. Macron și cel central-răsăritean, V. Orban. Se amintea, și aici doream să ajung, despre dublul standard în produsele agro-alimentare: cele vândute în vest au gust bun, original, cele din est sunt făcute cu ingrediente mai ieftine, nerespectând rețeta originală. Dacă și după douăzeci și opt de ani de la momentul astral 1989, în Cehia, cea mai occidentalizată țară din Europa de rang doi și din care a pornit investigația privind dublul standard, opinia publică primește asemenea semnale, înseamnă că acea ereditate grea, istorică a celei mai civilizate comunități, însemnând două războaie mondiale și experiențe totalitare fără precedent, este mai puternică decât orice și, practic, nu se mai poate spera nimic. Din punctul de vedere al consumului, criteriu capitalist-modern-democratic integral, există europeni de rang unu, care beneficiază de produse conforme standardelor în domeniu și europeni de rang doi, care trebuie să se mulțumească și cu înlocuitori. Adică ne întoarcem, macro și micro, la vechea poveste cu cel mai tare care își poate bate joc cum vrea de cel mai slab, pentru că este slab. Și, evident, trebuie să credem în continuare în solidaritate, valori și principii. Ca să nu mai vorbim despre gazoductul germano-rus, temă în Congresul american, la care s-a reacționat ofuscat la Berlin. Avea Eminescu o poezie, ,,Împărat și proletarˮ… Ei, prostii, ‘artă cu tendință’, noi prețuim ‘arta pentru artă’…

 • AT

  Da și nu. Întâi că haiducul Pavel, ca toți cei care nu vor fi niciodată spioni, folosit în comun de singurul Stat care este ca și cum n-ar fi, ca cei crescuți la școlile militare din Constanța, nici telectuali, nici publici, ci pur și simplu salvatori ai patriei, nu a fost propus. El era deja acolo, predestinat. Apoi, nimeni nu l-a acceptat, și nu îl acceptă. Dar va fi votat. De cei care sunt la fel ca el. Salvatori, secouriști, publici.Trei, decât să fie patria subminată de autoritățile false ale celorlalte unități teritorial-educativ-științtifice, mai bine să fie subminată puterea ei nevolnică chiar de cei care sunt puși moț pe locul ei lipsă.Patru, ar trebui să fie votat mai repede, că haiducii de stat securist nu mai pot aștepta ca existența lor să nu dăuneze grav sănătății întregii populații, că nu mai poți vorbi de popor, iar națiunea este afișată doar la muzee.

  Acum putem pleca în vacanță. Nu și Dl Johannis, că nu pare să fi ieșit din această stare de grație, niciodată. Dar mai putem face ceva serios, singurul lucru serios din această părere inacceptabilă. Să-i urăm, cu anticipație, ca de obicei, să-i urăm Dlui Tudoran La Mulți Ani! După care vom sta liniștiți, așteptând crima organizată de stat să-și facă treaba ei de zi cu zi, aproape normală, cu viețile noastre.

 • DG Ontelus

  autentică// dar toate sunt frumoase-n lume/ persoane lucruri și cuvinte/ cele urâte au doar nume/ ființă primesc cele sfinte/ noi râdem plângem stăm pe gânduri/ muncim vorbim visăm dormim/ ci tu citește printre rânduri/ trăim etern nicicând murim/ ni-s trupurile trecătoare/ în veșnicie sufletele-s/ căci orice doare sigur pare/ cândva iubi-vom ce-i ne-nțeles

 • Dezideriu Dudas

  30 iunie 2017

  LA MULȚI ANI !

 • DG Ontelus

  Domnule Dorin Tudoran, La mulți ani!

 • James

  La multi ani !

 • Multumesc foarte mult!

 • DG Ontelus

  Între capitalism şi socialism, e de preferat capitalismul. Între democraţie şi totalitarism, e de preferat democraţia. Dar în spaţiul românesc cel puţin, deşi discuţia poate fi purtată şi pentru alte zone, modernizarea ultimelor două secole, care a inclus ambele forme, atât în economie, cât şi în societate, a presupus ca atât capitalismul, cât şi democraţia să prezinte nişte aspecte care aproape că le golesc de semnificaţia lor pozitivă. Sigur, putem să ne iluzionăm în legătură cu o personalitate sau alta, cu o instituţie sau alta, cu un brand sau altul, cu o epocă sau alta, dar capitalismul şi democraţia au cunoscut şi cunosc nişte manifestări care te fac melancolic, dacă nu eşti sau îţi confirmă dispoziţia melancolică, dacă te-ai născut astfel. Este un punct de vedere, accept că mă pot înşela, dar şi cauţionarea/fetişizarea unor concepte ori realităţi nu cred că este utilă.

 • Dezideriu Dudas

  De la MAMA lu’ Ștefan cel Mare, noi, românii, știm că nu ne putem intoarce oricum acasă…Grecii, mai pe fază, cu Ulise, n-aveau cum să nu scape căteva milenii, dar tot “au fost prinși” și ei până la urmă….Trebuia să le demonstreze cineva că atât capitalismul cât și socialismul sunt “vai MAMA lor”…..Capitaliștii însă par că s-au prins că nu-i de glumă cu “mama lui Ștefan Cel Mare”… Cum poți explica astfel că suntem și cei mai “tari pe ramură” împotriva capitalismului , dar și a socialismului, “colac peste pupază”, și chiar “în excelență” împotriva naționalismului, care le alimentează in fapt pe amândouă….Vorba “cântecului brigadier”…. : “ Președintele mă…, brigadieru-mi pune puncte”….Cum președinte global nu (mai) e, brigadierii par să-și îndrepte privirea spre noi…., că nu mai au nici ei “oferta la puncte”, ca-n anii ‘90….Încearcă să-și găsească și ei urmași ai urmașilor, pe-aici, dacă nu, să-si facă…. Jormania ‘ceia pare a fi nesfârșită…., doar că am descoperit, capitaliceșțe, că nu era ( doar) românească, cum ni se sugera, socialisticește…., unde vinovatul era prins întotdeauna mai repede și era mai fără scăpare.

 • Eduard

  Acest domn, desi nu putem vorbi de asa ceva, in ciuda costumelor gri-fonce si a vocii de om care nu a baut in viata lui o vodca mica, acest domn a preluat, de la KW Johannis, mai scump cu 7 % de ieri, responsabilitatea accidentelor din teritoriu.
  Acest domn, sarac, dar cu voce profunda, a preluat minciuna patriei occidentalizate, aliate, europene. Incretitura care ii serveste de fata va servi Romania ca spionii care nu indraznesc sa scoata nasul din informarile lor. False.
  Partea buna este ca exista oameni care nu accepta sa fie identificati, nici macar ca sefi, d-apai prieteni, cu acesti compromitatori de profesie. Cetatenii romani nu vor avea de suferit, in orice caz nu mai mlt decat pana acum, mai ales daca sunt civili. Ceilalti nu conteaza, au sefi care vor intelege principiul fizic al compunerii fortelor. Eu nu am inteles asta niciodata.Deci le urez succes!

 • Eduard

  La urmatoarea crima, similara actualei, a Dragoslavelor din Afganistan, sau celei de la Ciorogarla,mult mai complexa si mai idioata, lucrurile nu vor mai fi frumoase. Brailenii, exceptand oamenii de cultura, brailenii deci sunt ceea ce serviciile secrete nu au putut niciodata sa inregistreze altfel decat sub termenul de ”tradatori”.Utili.
  Exista mereu portbagaje pentru braileno-galateni.

 • DG Ontelus

  efemeride// rosteam discret acel mea culpa/ și mâna cuprindea și pulpa/ ce se-oferea ispititoare/ pe însoritul țărm de mare// căci ostoind durerea-n van/ cânta armonic zeul pan/ dulceața zilelor senine/ când mă-mbătam nebun de tine// zdrobeam păcatul dar în suflet/ tot rămânea o cută cuget/ de s-ar putea să las uitării/ năluca din noianul zării

 • DG Ontelus

  playlist 7// The Doors – People Are Strange/ Les Humphries Singers – Mama Loo/ A La Carte – Doctor Doctor Help Me Please/ Arabesque – Midnight Dancer/ Babe – The Touch Of You/ Doris D & The Pins – Jamaica/ Patrick Hernandez – Born To Be Alive/ Vanessa – Upside Down/ Koto – Visitors/ Laserdance – Power Run/ Go Go’s – Our Lips Are Sealed/ Kylie Minogue – Can’t Get You Out Of My Head/ Republica – Ready To Go/ Lipps Inc – Funkytown/ Jean-Michel Jarre – Les Chants Magnétiques Part 2/ Eloy – Between The Times/ Jane – Between Heaven And Hell Part 1/ Grobschnitt – Solar Music III/ Klaus Schulze – Bayreuth Return/ Vangelis – Heaven And Hell Part 1/ REM – Everybody Hurts/ O-Zone – Dragostea din tei/ Zdob și Zdub – Sârba de la Chișinău/ The Pretty Reckless – Just Tonight/ Nightwish – Nemo/ Sohodolls – Bang Bang Bang Bang/ Falling You – Blessed/ Peter Kent & Luisa Fernandez – Solo Por Ti/ Ennio Morricone – The Good The Bad And the Ugly soundtrack/ Gică Petrescu – Aladin Aladin

 • DG Ontelus

  Diacronic și sincronic, încrederea slabă sau neîncrederea reciprocă dintre stat și cetățean reprezintă o cauză fundamentală a fragilității românești. Atâtea oportunități ale modernității au fost abandonate, dacă nu de-a dreptul sabotate, spre a nu mai vorbi despre tarele medievalității noastre, încât nu poți decât să te întorci la înțeleapta vorbă a istoricului Gheorghe Brătianu: ,,un miracol istoric, poporul românˮ. Fiindcă despre miracol este vorba când meditezi la contradicții, contexte, analize comparative, cantitative și calitative, în varii domenii. Dincolo de istorie și geografie, agregarea socială care duce de la obștea sătească la orașul modern cunoaște la noi o fenomenologie curioasă, alambicată, cu neajunsuri obiective și ambiții nerealiste. Speranța moare ultima, dar mai gravă chiar decât hemoragia emigrării motivate economic este hemoragia de proiecte, inteligență, activism, adică de viață socială care aduce plusul, noutatea calitativă. Avem dormitor, chiar și bucătărie, se îndreaptă lucrurile cu baia și dependințele, dar ce facem cu sufrageria, mai degrabă o simplă cameră, nu o cameră de zi, un living autentic.

 • DG Ontelus

  instantanee// haioasă combinaţie de sălbăticie şi erudiţie/ un repeat psihopatologic al acelei melodii/ inducând narcoza/ de ce merg aşa oamenii ăia/ şi iarăşi transa mistică/ uitarea binecuvântată a durerii/ pe masă putrezeau fripturile de la petrecere/ deşi tortul se mâncase/ ei unde erau/ dezlănţuiri dionisiace ale oamenilor şi organizaţiilor/ secera lunii muşca nestăvilit/ sub coviltir se comit fapte reprobabile cu fete şi băieţi/ crainicul anunţă noi dezvăluiri despre jaful secolului/ care jaf care secol/ o lumină negrăită acoperă zădărnicia lumii/ felicitări pentru premiul obţinut/ inestimabila dumneavoastră contribuţie a fost astfel recunoscută/ maşina avea o problemă cu plăcuţele de frână/ o tăcere dumnezeiască se lăsa în sala de clasă

 • AdiR

  Eonul din groapa sapata pentru unii anonimi ne obliga. Sa ne amintim de un Dragobete, apoi de un 10 septembrie, date semnificative in care vom fi fost vizitati de cei care nu stiu ca sunt zaua lipsa din lantul evolutiei de la oameni la Terente. Arhivat de ruda mea nu foarte indepartata, mana dreapta a lui Minovici Mina.
  Dar ceea nu vrem sa aflam deloc este ca pielea glumetului indoielnic, edentat si fumator inrait este multiplicata in cadrul nostru.Desigur, unii sunt mai tineri, cu 20 de ani, dar tot viseaza la elementul lipsa din lantul evolutiei de la maimuta la Vasilica Blajinul, conducatorul pios al tuturor viitorilor oameni de valoare din tara asta.
  Deoarece nu dorim sa fim sorcoviti, a treia oara este prea mult, nu vom pomeni nimic de borcanul lui Terente, invocat preventiv de cel care ne va ingropa mai bine eonul decat a putut sa conceapa orice Lucian, fie el si Blaga, in sens invers, si ascendent.
  Succes patriei in evolutia ei de la gluma la dezastru!

 • AdiR

  Trebuie să rectific un element. Ruda mea, nu foarte îndepărtată, nu era un seringar adoptat. Ruda mea era cel mai tare criminalist din epoca post-burgheză.Primul și ultimul, în sens de celebritate.Parcă Tanganika îi ziceau.
  Așa că Dl substitut de Terente nu va supraviețui, de ltfel nimeni nu vrea asta, absolut nimeni, în mod criminalistic absolt ciudat.
  Aferim, bre, cu tot cu generalii tăi!

Next post:

Previous post:

WP Admin