≡ Menu

Un exercițiu riscant – depasionalizarea dezbaterii

his-master-s-voice

Nu trebuie să fiu de acord, punct cu punct, cu ce spune Patrick André de Hillerin pentru a recomnda acest text al său. Sunt zile dintre cele mai grele pentru cei care încearcă un exercițiu extrem de riscant – depasionalizarea discuției. Cum să reușești într-un asemenea demers, când la bătaie sunt puse nume de rahat umplute cu nitrotoluenul urii abjecte, smântâna falsei îngrijorări civice și manipularea ordinară – Voiculescu, Gâdea, Badea, Ciuvică etc.?

Invocarea cronologiei, listarea secvențelor care compun povestea, apelul la conținutul legii și indicarea locului otrăvit de unde aplicarea legii se poate transforma – din tembelism sau reavoință – în opusul ei (abuzul) devin capcane mortale. Numai că, fără a depasionaliza dezbaterea și fără a repune firul logic în drepturile sale, discursurile pro sau contra în spatele cărora ne aliniem se pot dovedi doar două cozi paralele spre aceeași mocirlă. De care pretindem că ne-am săturat, dar de care ne dovedim fascinați, fie grație manipulărilor cărora ne-am predat, fie grație manipulărilor pe care le propunem.

Așadar, motivul pentru care recomand textul lui PAH este acela că autorul încearcă exact ceea ce nu ne încumentăm mulți dintre noi să o facem. Dacă demersul logic pe care ni-l propune ni se pare neconvingător, n-avem decât să-l amendăm cu argumente din aceeași categorie – logice. Nu pasionale.

http://www.pah.ro/evacuarea-antenelor-e-un-abuz-traiasca-abuzul/

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Grig

  Fără a depasionaliza dezbaterea, logica este invulnerabilă.Pasionalizând dezbaterea, logica devine imbatabilă.
  Statul de drept se dovedește nu incompetent, ci în misiune. Chiar și eu pot intra în argumentare, dar nu este cazul, dl de Hillerin a fost riguros. Uimitor este că nu există poziții- poate n-au fost cerute?- ale unui organism care pare că vrea să devină organ. Avocații au fost loviți sistematic de organe. Medicii, la fel. Dar medicii nu știu de unde le vine bucuria- cei profesioniști nici nu trebuie-, dar avocații știu.
  Este absolut straniu că nimeni nu cere părerile profesionale ale avocaților. Sper că nu trebuie să ajungem la Curtea Constituțională ca să dovedim că orice profesie liberală este în plata sa. Ca un anume secretar de stat mândru că face evaziune fiscală, în timp ce ar fi trebuit să fie secretar de stat, asta este culmea tehnocratismului. Că cineva plătește niște taxe, asta este inacceptabil.
  Problema este cu statul de drept. Nimeni nu pare a ști ce este, deși este invocatmereu. Pentru liniștea ignoranților operativi, (și dolce far niente americani de pe la noi) nicio teorie a statului de drept nu invocă detașări ale serviciilor secrete, militarizate, nu se știe cum, în scop de sprijinire a statului de drept.
  Cu excepția României.

 • Ontelus DG

  În limba română, fiecare zi, fiecare an, fiecare om se constituie într-o proiecție nostalgică a sensului, a educației, a civilizației. Lege, administrație, justiție, public, privat, media, diversiune, misiune, fuziune, fisiune, fashion, fusion, fus, fdus, fu dus, food us, fou, faux, fausse, fosă, o fosă, o fo să, o fo, of…

 • Grig

  O fosă de Aranjuez. Suport pentru inepți românodiformi, securiști. Perfectissim!

 • Grig

  Tovarășu, cunoașterea este o capcană. Mie îmi place să cad în ea, sau ele. Dar miza este reală.Asta nu înseamnă că ceilalți,, de la Antene, nu știu.
  Eu le-as recomanda să difuzeze imaginile de pe camerele de supraveghere, ori cele luate pe nevăzute. Dacă au fost, și unt, e ok. Dacă nu, povestea e încheiată.
  Simplu!

 • Vasile Gogea

  Logica este vulnerabilă. Mai ales “depasionalizată”. Adică… la modul profesionalist. Au existat chiar şcoli pentru asta. Încă de pe vremea vechilor greci: “şcoala sofistă”. Incoerenţa pasională este chiar “inocentă” în raport cu “expertiza” sofistă! (Astăzi o numim “ştiinţa comunicării”, un eufemism “politic corect” pentru manipulare.
  Problema de fundal într-o dispută nu e de logică, ci de etică! Există şi în drept o etică…

 • neamtu tiganu

  amuzant e ca de la Maryland s-a sunat goarna si s-au adunat toti oamenii de bine chiar si nobelistu Carta sa se zbuciume in indignare.
  Intr-o tara normala problemele locative ale unei anumite TV ar fi un fapt divers, in Ro insa intervine presedintele, pirm min. senatul si, cum spuneam si floarea intelectualitatii!
  P.S Oare ce drepturi au chiriasii in Ro, stiu ca-n Germania trebuiesc motive extrem de intemeiate pt. a evacua un chirias!?

 • neamtu tiganu

  sa presupunem ca-n cladirea cu pricina nu ar fi fost CHIRIASA Antena 3 ci societatea Mama si copilul, sau Vier Pfoten, sau Institutul Cultural sau chiar editura Humanitas! Oare cum ar fi aratat indignarea oamneilor de bine cind aceste institutii ar fi fost evacuate?

 • Intre condamnarea Comunismului — in Romania, si o carte dedicata memoriei unor oameni care s-au dedicat Comunimului, ba l-au mai si adus in Romania, omu’ cu goarna isi face, din nou, datoria. In esenta este neputinta de a se resemna ca Presedintele Henric al V-lea nu mai calareste tronul.

 • Grig

  Argumentele esențiale sunt morale sau etice (depinde de formare,sau de instinct).De acord.Dar argumentele nu sunt decât logice, altfel depersonalizate, denudate, decât cele etice, de aceea se presupune că pot fi eficiente. O întreagă teorie a democrației se poate , a fost, construită pe această idee.(mai multe).Dar și argumentele morale pot fi manipulate. (în sens propriu, fără voie, voință etc.,a omului care este de bună-credință, sau, altfel, de bun-simț).- În drept, e altă chestiune. Multe școli etc. La noi este o practică. Teoreticienii , dacă sunt, se ascund. Și au dreptate. -Ediferit, dar poți fi pus oricînd, dacă aparții acestor categorii, într--o situație imposbilă. De manipulare. Și, în plus, eu nu cred, în ciuda teoriei, că există manipulare pozitivă.

 • Grig

  Sofiștii au inventat, fără să știe, democrația. Dv. știți asta. Cea antică, inaplicabilă azi, poate doar în Elveția.

 • Dezideriu Dudas

  Acum cca. 3-4 luni, manat de aceleasi sentimente ca dom’Patrick ( doar ca-s mai precoc, probabil…) am avut o discutie cu presedintele FACIAS ( o institutie “burepistica” prin excelenta…)….Mai devreme ca dom’Patrick am inteles ca Antenele nu mai au de mult treaba cu Dan Voiculescu ( n-a mai bagat 1 leu in Antene de peste 10 ani…) si banuiti, nici influenta sa n-avea cum sa-i ajute cumva…Atunci, ce-avem noi aici ? Treaba de “academicieni”…Tanarul presedinte al FACIAS nu mi-a facut o impresie rea, din contra as zice, dar nici nu cred era vreo Maica Tereza….Cum facem sa depasionalizam viata de zi cu zi in Romania ? Aceasta mi se pare a fi adevarata provocare careia trebuie sa-I facem fata. Cum pot intra tinerii in realitatea fetida a societatii romanesti fara a fi innabusiti cu totul de mizerie ? Tehnic, Voiculescu putea doar sa nu ia bani de la Antene pe chirii ceea ce le asigura acestora o functionare “in parametrii” ultimilor ani. Asta inseamna ca apar acum niste cheltuieli suplimentare. Sumele acelea ar putea fi transformate intr-un procentaj din actiuni pe care Dan Voiculescu le poate vinde unui nou investitor ( poate fi si agreat de el, banii conteaza ). In tara in care exista legenda cum ca Auschnitt-Malaxa ( la capitalisti ), Marian Iancu – “alti investitori” ( la post-comunisti ) au transferat actiuni “cum a vrut “muschiul imparatiei”…acum, cand avem “toata China eu-rilor artistico-financiare” ( “eu-rile biografice” la aceasta sectiune sunt secrete, pen’c-ar fugi toata preacinstita adunare…) intre noi, noi, “nema” ? Chiar “nema” ? Unde-i putirinta cea capitalista ? Tot anticomunista ? Tot …? N-o urca in vreun avion careva ? I-as astepta la Neptun….Le-am pus afise pe-acolo inca de prin 2003-2003, intr-o dictatura mult mai apasatoare….

  P.S. Nici statul roman actionar minoritar la Antene n-ar fi o realitate de neacceptat. Problema este insa ca evaluarile facute de procurori, acceptate de instante, ar trebui executate de evaluator independent, cu avizul si chiar APROBAREA corpurilor profesionale incidente : EVALUATORII si SECTORUL DE AFACERI. Una e sa-i iei lui Voiculescu 10 % din afacere si sa demonstrezi asta ( am rezerve asupra prejudiciulului, dar in mod sigur e lipsa de informare, nu e imposibil de demonstrat asa ceva ) si alta e sa-i iei 49% sau chiar 70 – 80 %, cum altfel “piosii” si “cucernicii” nu cred ca ar accepta… Bre’, “la piosi si la cucernici” : faceti si voi cate-o afacere, ba mai multe daca puteti ! Mai faceti-va copiii si ingineri ( pentru EVALUARI si alte corpuri tehnice )…nu doar MANAGERI si SNSPA-isti….N-o sa va mai speriati de orice pare a fi capitalist ca de “boambele hatomice”….

 • Hantzy

  Avem deja comparația! O declarație de dragoste, asa cum o consideră Sebastian Bodu, față de A3, atunci când justiția își dăduse deja verdictul, e neconformă, pare-se. Cum e însă o declarație de război, atunci când nici un verdict nu a stigmatizat încă televiziunea respectivă?! Nu e, oare, la fel de deplasată ca şi cea de dragoste?! “Nu va uitați la Antene!” Un exercițiu pe care il cerea un alt președinte. Ăsta n-a fost riscant?!
  Bonus: “Nu-l voi uita niciodată pe jurnalistul…!”

 • OvidiuB

  Si pentru ca situatia sa fie cu atat mai incurcata, abuzul ANAF nu este decat o aplicare la litera a legii, care prevede intr-adevar un termen de 5 zile (desi este evident ca un astfel de termen pentru evacuarea unei televiziuni este complet nerezonabil). Eu suspectez serios ca fosta conducere ANAF a reactionat atat de inadecvat in mod intentionat, ca sa ajungem la aceasta victimizare de succes a Antenei 3 (intrata oricum intr-un con de umbra).

  Aveti mare dreptate, sunt din ce in ce mai putine voci care pledeaza pentru un discurs moderat in Romania. Sau oricum, ele nu sunt vocile “mainstream”. Pe contributors este jale, se “trage in plin” in toti cei care sunt “de partea” Antenei 3, pentru ca arata astfel, evident!, ca nu sunt cu “statul de drept”. Klaus Iohannis este atacat nu pentru ca e un politician atat de inabil (cum mi-e tot mai clar ca e…), ci pentru ca a tradat cauza sfanta si pentru ca nu “musca din dusmani” asa cum o facea Basescu (basistii hardcore cred c-au zis “bogdaproste” saptamana trecuta). Bine, exceptandu-l pe domnul Tismaneanu, care nu uita sa ii dea o zmetie lui Andrei Muraru mai intai (desigur…).

  Am prieteni foarte inteligenti cu care aproape ca nu e posibil sa ai o discutie nuantata despre “cazul Antena 3”, isi doresc aplicarea legii la litera si cu asta basta. Justificabil, pentru ca Antena 3 a sacrificat ea insasi nuantele de-acum multa, multa vreme. Justificabil, dar gresit si contraproductiv pe termen mediu si lung.

 • Dinu P.

  Pasiunea pare a fi devenit o forma placuta de suferinta, in general in chestiuni care nu privesc doar indivizi simpli. Ne-agregati prin norme sociale, juridice, pseudo-juridice, ca regulamente si coduri, statute, norme de aplicare etc.
  Azi avem un nou motiv de suferinta colectiva. Radacina securista a statului roman a fost decopertata si ia apa, de aceea multi fac bulbuci publici.
  Dualismul Constitutie-CSAT, arbitrat pe rand si concomitent de o Curte, un Ser viciu, doua Ser vicii, o Presedintie, o ambasada, o Comisie venetiana, o a doua Comisie, Europeana, oh..cate majuscule…veritabile, si cate nerecunoscute, ca niste bastarzi ai Statului de Drept…deci da, acest dualism al apei sambetelor ne aduce, din cauza unor nenorocite de interceptari digilitalizate, plus localizari si deci filaje ilegale, plus comunicatiicu abonament inclus de violare discreta, uneori cu paraituri a spatiului privat voit de cel public,
  Da, acest dualism nascut din radacina securista a statului roman ne provoaca insomnii.Alternativa este simpla, stat, adica drept, ori tara a ilegalismului arhetipal, si nu este tehnica. Or fi si tehnicieni pe fisa postului, anti-tero, contra-spionaj-si nici ei toti -afectati la meserie,dar atat. Intai ca acestia lucreaza in clandestinitate prin excelenta, soldata uneori cu rasparuiri, alteori cu schimburi, de cele mai multe ori cu expulzari. Toate mijloace ilegale si neprevazute de Constitutie, judecatorul fiind doar un notar. De-al lor.
  Restul, imensa majoritate a viciosilor securitatii, sunt ilegalisti fara motivatie, meserie, juramant sau tara. Dar cu salariu si credit la banca (oare cum fac ilegalii cand iau credit de la banca, fac toti fals in acte sau se deconspira altora de-ai lor, facnd alta infractiune).
  Acum putem vedea cotitura (deja luata). CSAT se va recunoaste in afara statului de drept, sau Guvernul? Ca stim, Presedintia este o mediere care nu mediaza, o floare de cactus ce a renuntat la vacanta de o suta de ani. Adica sa nu intrebam de unde au fact primii o suta de mii de ofiteri, ca parca eram tot mai putini, demografic vorbind.
  Tot mai bine in SUA, fie si prin extradare colectiva!

 • Dezideriu Dudas

  ”… judecatorul fiind doar un notar. De-al lor. ”….

  “…sa nu intrebam de unde au facut primii o suta de mii de ofiteri, ca parca eram tot mai putini, demografic vorbind. “…

  Rusine, Dinu P. !

  P.S. Si cat am vrut sa nu se prinda nime’…Cel mult laptele. Si doar cel batut.

 • Dinu P.

  Eu (care sunt mai multi, zic niste teorii f. interesante, desi par noi) imi asum rusinea pe care o resimt fata de aceasta dezordine cumplita. Ei (care sunt mult mai multi decat va recunoaste si cel mai cinstit om de-al lor, afara de cazul cand are motive serioase, de moarte sau de viata, sa spuna adevarul) ar trebui sa isi asume vina.
  Dar cum puterea factuala si ilegitima nu intelege nici rusinea si nici vina, ramane chestiunea infractiunii. De stat ca stat. Eu sunt disponbil, predispus chiar, sa vedem cum nu se transeaza chestiunea, deoarece nimeni nu are curajul sa ia vreo decizie. Poate ma extradeaza, extra-judiciar (au mai incercat, ca au nevoie si de oameni ….)ca de tradat ma tradeaza zilnic.

 • Dinu P.

  Tocmai am aflat ca purtatorul de cuvant al Guvernului Romaniei a facut un intro milenar, nu doar secular. Salamul de Sibiu a fost recunoscut ca marca inregistrata.
  Eu nu cred nici acum asta. Dar daca Guvernul Ciolos o zice, ma supun. Si mi-as zice, mie, dar si dv.,pe care va respect, desi nu va prea inteleg, de fapt, da-o dracu’, domne’, de problema. Nu mi-ati cerut parerea, dar am inteles ca va ocupati cu un forum. (cam nasol, ca in agora si Socrate fuse…)
  Sa survolam orice, mai ales inregistrarile. Nu conteaza ca anume Constitutia de la Weimar a intrat in vigoarea trecuta a noastra, ca toti acoperitii vor fi mandri ca sunt analfabeti, cu sau fara dualisme rau-voitoare, dar foarte eficienti intru nimic.Ca sa nu zic ca nimeni nu poate intelege nimic, ca asa este cu analfabetii de stat, rod al coruptiei non-patrimoniale (desi nici asta nu e sigur, dar eu nu ma mai uit la biografii, ca toate sunt pentru cadristi securisti). Stat infractional organizat (pacat, desi sunt eu acid, chiar cred ca tot activul de stat ar prefera sa aiba reguli clare, chiar si rudeniile celor care nu pot fi numiti public, ca cica sunt protejati de secretul de stat. Pfui…)
  Dar mai mare pacat de salamul de Sibiu. Ca a fost inventat de un italian.

 • Dezideriu Dudas

  I-a zis el Base’ lui Patriciu ce i-a zis, dar cand a vandut Rompetrol si putea fi vulnerabil…,”dictatorul” (parca “dictatura neilor”, nea’Pinalty, nea’Sandu si-alti nei…, il alinta mai frumos, Zeus ..) s-a mai hodinit…Mai mult, intr-un interviu publicat de Hotnews, ziaristul ii pune urmatoarea intrebare lui Dinu P. :
  INTREBARE : “ Presedintele Basescu s-a referit recent la Kazahstan ca prioritate de politica externa. Credeti ca exista vreo legatura cu tranzactia al carei protagonist ati fost, recent ? “
  RASPUNS Dinu P. : “ Da, marile spirite se intalnesc. “

  P.S. Ati inteles-o p-aia “recenta” cu marele spirit al SRI si marele spirit al DNA ? Chiar se despart ?

 • Dinu P.

  Salamul de Sibiu a fost inventat la Sinaia.
  SRI-DNA nu au fost cuplati decat cu voia Sfintei Famiglii.Ca nu orice baschetbalist lucreaza cu amaratii care traiesc din salar(iu).E drept, nu toti amaratii respectivi traiesc din salariu, mai ciupesc si ei un trac de sau dac de beton, niste teren la sub-pret, niste faianta pentre zdrente.Sefii lor umbla cu sute de mii de draci in serviete, dar doar ii transfera. In interes de stat.
  Memoriile celor de dincolo de mormant vor spune cine si cum a facut ce trebuia, din ’90.La ordin, si sub alternativa trecerii Ortului.Are legatura si cu Dinu P., dar cu alt D.P.
  Acum jaful a devenit nefezabil, ca prea multi naivi americani se uita ca imbecilii la aceasta Delta a Bermudelor.Din cauza, eu as zice datorita, si Dumnezeu sa le dea putere sa mediteze, Crimeei. Factorul care a dus la Neatarnarea Romaniei.Sa nu uitam!

 • Dinu P.

  Pe scurt, locotenentii au renuntat la una ca sa faca alta, dar cu voia Centrului. Si acum Centrul functioneaza.Se vede la marimi.Care ne vor iubi in felul lor.
  Asta este siguranta nationala, cu majuscule.Problema este ca noul transfer de proprietate nu mai are referinta indiscutabila.
  Sa nu ne inselam, desi, daca doriti, pe mine nu ma deranjeaza. Nici ocultul, chiar ezotericul romanesc,pregnant pana la ridicol, nici simultaneitatea si concordanta nefireasca dintre fenomene, fara granite, inclusiv raportate la ce avem mai scump, timpul, nu pot explica minunatele succese.
  Nu exista precedent. Nicaieri, nicicum, nicicand.
  Dar exista un Centru. Astazi, 11 martie, 23 si 15 minute.
  Hi, hi, hi,(pardon de impolitete).

 • Dinu P.

  Niste oameni stiu ce este acest Centru( ridicol, nu, d-le DD, ce idee tampita..). Cine l-a sfatuit pe Dl Geoana sa mearga in vizite particulare, cine l-a sfatuit pe Dl Basescu sa faca taieri, ca altfel.., cine l-a sfatuit pe Dl Antonescu sa se retraga, idem dl. Ponta, cine l-a dus pe dl Boc in China, aplauze!, pt ca Dl Ponta sa fie injurat -aplauze, va rog!-, cine a vrut moschee, apoi s-au gandit ca nu, rahat!, cine a dorit Rosia Montana, dal capo a fine, plus nenumarate manifestari nepermise ale industriei, ursa mare, mica sau che, poate guevara
  Cine a negociat cu UE, cine nu a vazurt falimentele bancare vizibile din Cosmos, nu -te, si cine a facut contractele cu Petrom, Electro, Eads, Microsoft, dracu’ lacu’.ETC.
  Ei stiu cine este Centrul.Si, in ciuda aparentelor, nu sunt asa de multi.Dar cantitatea nu conteaza, cand esti castrat pe vecie.

 • Dezideriu Dudas

  “ Delta a Bermudelor “ ?

  Iata demonstratia etimologica, “romaneasca”, a “tezei” d-lui Tudoran, “Absurdistan, o tragedie cu iesire la mare”, tinand cont de limita ( “delta” ) teoriei constructale a dr. ing. Adrian Bejan. Tocmai am comandat “cartea constructala” ( un fel de contrapondere la “Biblia fractala”…) la AGIR -- Asociatia Generala a Inginerilor din Romania.

  P.S. “Zeus” (aici, Ulise…) crede ca totusi “bermudele-s” prea scurte si se vede dracu’ interesul national si de cine nu tre’….Azi, Elena din “Troia romaneasca” (Plescoi ), ca sa clarifice definitiv problema, afirma ca nici ea n-ar purta rochii asa de scurte…SA FIE DELTA, MARE, IN LUME ! ( fostul “Sa fie pace in lume”, in traducerea celor cu rezerve fata de titanologi, “Da’ dati-ne Pace“ )

 • D.P.

  Nici Delta nu mai produce atfle de insule decat Bermude,pentru triangulații și inginerii para-legale, nici ochii sau beretele verzi nu mai luptă pentru pace.Nici măcar interioară.
  Mare păcat că nici electricienii nu mai sunt ce-au fost. Poate de aici atâtea incendii. Bine că nu am avut niciun atentat, doar un terorist protejat de stat, plimbat puțin pe la partenerii nostri privilegiati de afaceri cu blugi, petrol și componente de propulsie.
  Ce nu înțeleg eu este de ce salamurile, de Sibiu sau de-a lu’Alecu sunt mărci recunoscute geografic ori înregistrate cu acuretețe europeană, nu sunt declarate incompatibile, oficial, măcar pe plan național,cu unitatea lor de măsură, proprie. Cu rudele, adică. Ar mai ieși de-o Agenție, anti-refugiați în stat, spaima dispozitivelor cam legal-artizanale

 • Dinu P.

  Concluziile se trag în privat.Dar dacă este să le tragem în public, putem spune că operațiunea de difuziune a unui moț, în publicul ahtiat de efuziune și, mai ales de afecțiune a mărimilor umflate cu pompa de vid, deci operațiunea areușit.
  Cu această ocazie putem remarca și că întunericiții implicați, și pe care nu-i putem numi, au trecut irevocabl de la metoda clasică kaghebistă la o variațiune atlantistă. Nu doar ceva normal poate fi placat cu ce trebuie talpeșilor iadului, ci și ceva anormal.
  De unde ironia, că toți au dreptate, parte în parte. Partea moțului urmează, poate după botez.
  Că întunericiții nu știu ce bucurie exterioară famigliei, și implacabila, li se pregătește. Cu toată conjurarea principiilor muncii posteriori(lor).

 • Dezideriu Dudas

  Rusine “Traian Basescu” !
  ( a se evalua aceasta “rusine”, doar in relationare cu “rusinea” de mai jos…, cand d-nul Dinu P. “a recunoscut”… )

  P.S. 1 Cum ‘ista salva si Titanicu’, d-apoi sa poa’ sa-nfunde vreun prost…., pana la fractalele ‘celea de pe spate ( poate scap totusi…, ca am cumparat recent si “Dictionatul religiilor”, de Eliade-Culianu, care incepe cu un “florilegiu fractal” ), tre’ sa “declar” ca “am rechizitionat” cartea “Teoria constructala” a dr. ing. Adrian Bejan ( coautor Sylvie Lorente, traducerea in romana -- prof. dr. ing Alexandru Morega / Editura AGIR, Bucuresti 2011). Un capitol din carte : “Stiinta ca o arhitectura de curgere constructala”. In viitoarea mea carte ( probabil, “Institutionalismul” ), “acest capitol” se va intitula : “Institutionalismul ca arhitectura de curgere constructala” ( e drept, administratie nu se poate face si fara “fractale pe spate”…si aici tre’ sa-I multumim lu’ dom’Traian ca ne tine “vigilenti”…. , lucru bun si realizabil atat timp cat nu-i nevoie de rigurozitatea ‘ceea – Grundlichkeit – pe care o clama filozoful Mihai Sora la dom’Neamtu, ‘cela mare…, care l-a dezamagit tare, ca, “nema Grundlichkeit”…).

  P.S. 2 De unde atata limbaj elevat ( difuziune, efuziune, conjurarea… / da’ nu cre’ ca era momentu’ de domnu’Nelu, adica “talpesii”….atat timp cat domnu’Nelu e curent continuu, nu alternativ…) ? Probabil a terminat Levantul…Ca doar nu v-ati fi asteptat sa-l termine Levantul pe el…”Solenoidul” are un singur sens…

 • Dinu P.

  Întunericiții sunt. Ei sunt multipli, pe încregături, și se urăsc cumsecade, dar se și iubesc, datorită mâinii invizibile, ca a lui Adam Smith. Deci toți sunt liberali.
  Talpeșii sunt argumente exclusive. Transferate, cu timpul, și argumentelor laxative, cu ochii albaștri. E drept, s-a întâmplat și invers. Când cu predarea arhivelor. Unele au fost transferate altora, cu tot cu oamenii atașați lor.
  Limbajul elevat este pentru derutarea analfabeților.Cu studii, și viață,sponsorizate de Famiglie.
  În rest totul este adevărat.Nu pot spune cuvântul care l-ar caracteriza, pe el, viitorul, pregătit, dar nici nu vreau. Meritocrație.

WP Admin