≡ Menu

Un al treilea cincinal?

Desen&Copyright@Ion Barbu

Desen&Copyright@Ion Barbu


Nu am citit încă Pas cu pas, cartea publicată la sfârșitul anului trecut de candidatul Klaus Iohannis, deci nu știu cât de reușită este.

Nu exclud întâmplarea fericită – șef de stat și scriitor foarte bun – dar asemenea norocoasă aliniere a planetelor este foarte rară.

Premiul acordat președintelui-autor de către juriul Festivalului Mihai Eminescu din Mehedinți zgârie timpanul – “scriitor de talie europeană.”

România mediatică iese istovită dintr-un deceniu de pupincurism frenetic, iar pupinii celor două cincinale au buzele și limbile ferfeniță.

Unii dintre ei se supun unor costisitoare operații de transplant (buze & limbă).

Alții o țin, gaia-mațu’, cu Iliada lui Henric al V-lea și Odiseea lui Oakeshott al II-lea.

Premierea Irinei Drăghiea, fiica prefectului de Mehedinți, amintește unora de mandatul de europarlamentar al Elenei Băsescu. Amuzament.

Statutul de “scriitor de talie europeană” atribuit președintelui Klaus Iohannis nu este un gest deloc amuzant și poate declanșa multe întrebări.

Una dintre ele: Intrăm, cumva, într-un nou cincinal al pupincurismului?

Cozile de scriitori români cărora li se tot “fură” Nobelul sunt kilometrice, fierb paroxistic și sunt gata să lanseze un Jihad milenar.

Klaus Iohannis are mai multe șanse la titlul de “Președintele de care avem nevoie”, competiție în care s-a și înscris, de altfel.

Succes – președintelui! După ce reușește, avem tot timpul să vedem cum stăm cu scriitorul.

Bun-simț, criticilor literari, fie ei membri ori nemembri ai Academiei Române, căci, oricum, diferența între cele două grupuri a devenit imaginară!

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Gheorghe Campeanu

  Antologic. Cum s-ar spune la Botosani -- Ipotesti….jaj, istenem !!!

 • neamtu tiganu

  functia bate gradu.. bate tot..

 • Dezideriu Dudas

  Daca nu “s-a” rapit cat era de rapit din serai, n-avem ce face…Le mai dam un cincinal….Ca daca nu le dam, rapesc seraiul cu totul ( cat a stat Partidul Institutional Mexican ? 9 cincinale ? Si au pus-o si de cel mai tare “bandit” -- om de afaceri…- din lume…) …Cum scriam, ne tre’ o organizare ! Bre’, acceptati ? Nu intreb la voi, la banditi ! Voi, sigur…!!! Ne gandim cu totii ca vom fi acela, “sefu'”…

  CONTRACTUL CU CRIPTOSALVATORII

  P.S. Nu va luati dupa poetul Radu Mischie ca s-a prostit cu totu’ cand a trecut la alta ramura de activitate…Sanchi…, cica nu mai era mult “de rapit”, “comunica” el din fuga calului…Ref. la “comunicare”, cica cea mai tare realizare romaneasca pe ramura de activitate a fost atunci cand prim-ministrul le-a promis ceva minerilor iar apoi presedintele a pus un alt prim-ministru care a dat jos de pe pereti carpetele cu “Rapirea din serai” si au scapat cu totii, nu minerii, ci ei…Daca erau pe faza minerii, le spuneau sa promita ca vor rapi totul f. repede, organizat, si-apoi sa se-apuce dreaku’ de treaba…Abia atunci scapam cu totii…Asa, au criptopus din nou carpetele ‘celea pe pereti….Da’ intre timp lucrurile evoluasera : erau si criptopereti ! E-hei…, degeaba mai incearca d-nul Jack sa mai gaseasca un fraier ca Nastase care sa plateasca pentru toti si, in plus, sa vina si singur la numaratul tablourilor ( probabil se pierduse de la oua …)…Nu mai tin minte prea multe de acea paralela “copii dupa Tizian” -- “Rapirea din Serai”, da’ cred ca nea’ Culai ( NC Munteanu ) a fost primul care s-a prins… ca nu-i de glumit cu “Rapirea din Serai”, desi, acum mi-am adus aminte, el “vota” cu “Tizian”…Tot acum ar trebui sa fie primu’ care sa recunoasca ca de fapt, ” nu se venea”, ci “se pleca”…

 • Gheorghe Campeanu

  Persze! Noroc ca in fisa de post a presedintelui Klaus Iohannis lupta pentru pace nu este prioritara. Altfel, cine stie unde s-ar ajunge in bataliile listelor pentru Nobelizare.

 • Pingback: Un al treilea cincinal? | România curată()

 • numa

  Bravo si pentru Ilustratie (presupun ca e, iarasi, Ion Barbu ot Petrilater)!

 • cezar cenuse

  Si cand te gandesti ca Radu Vasile/Mischie a fost coleg de banca -- sau de scoala -- cu Virgil Mazilescu!
  PS. A profitat de pozitia prim-ministriala pentru a se poliromiza in draci. Doua-trei carti pe putin, alaturi de prozatorul Constantin Simirad, primarele Iasilor de-atunci, laudat la lansare de poetul Cezar Ivanescu, iute in a-l compara cu Sadoveanu si a obtine, pe chestia asta, o garsoniera in buricul tirgului. Nu cred ca, acum, Iohannis ar putea oferi mai mult. Parerea mea ( pe care nu o impartasesc din toata inima)!

 • Dezideriu Dudas

  Bre’, aici m-ai omorat ! Eu nu vreau o garsoniera si bine fac, pen’ca oricum Mazare se comparase singur cu “toti sefii” din istorie…, si pe care alegorice….Vreau insa sa fac jdemii de fabrici, pe mai multe ramuri de activitate…Am insa un handicap, n-am studiile lui Zaroni ( un hatru ar putea spune ca avem mare ghinion ca n-au reusit EBA si Vanghelie…La Vanghelie, lupta continua….)…
  Imi ramane sa-l compar pe Mazare cu ingineri…, exact pozitia cu care am fost prezentat public cand i-am sustinut candidatura ca primar al Constantei in 2000 ( dupa, era aglomeratia prea mare si n-am mai comunicat 8 ani cu el, pana la criza -- nefasta, “care” nu se pune, ca intre gentlemeni/mensch-i…).
  As incerca cu Anghel Saligny da’ mi-e ca o sa “se” creada ca vreau sa fur sarea pentru Voiculescu ( “saligny-ele anghel-ice” pentru popor de fapt, tinand cont ca odata erau OCNE… ), ba chiar cu ingineru’ cu stabilopozii de la mare, da’ mi-e ca o sa “se” zica la POSTA MARITIMA ca vreau sa le fur linistea si siguranta postasilor si sa-i trimit pe toti in vizita la Vantu inainte de a-si negocia contractul de munca cu “monstrii ‘ceia marini”….N-are cum Mazare sa faca ceva contra vantului….Contra lui Voiculescu ? N-are cum altfel, desi se straduie…

 • Am citit cartea -- interesantă pentru că afli mai multe despre fostul candidat (postura în care a scris-o) și actualul președinte. Dar dacă și asta este “scriitură de talie europeană”, am ajuns rău de tot.

  Una peste alta, cred că este un exercițiu de PR al celor din Mehedinți -- nu cred să se mai fi discutat atât de mult la nivel național despre festivalul lor. Dar nu reușesc să-mi dau seama cum de a intrat și Iohannis în horă -- cred că era foarte elegant să refuze un premiu acordat programului său politic asezonat cu un pic de biografie.

  P.S. Aștept și premierea următorului program de guvernare a celor care vor mai ajunge la Palatul Victoria. Dar la categoria S.F. aș zice eu!

 • nea caisa

  Bun si Nobelul pentru literatura! Iar Step by step poate obtine premii pentru traducere ( si chiar si la festivaluri de dans!).

 • nea caisa

  Da!
  Si nu doar ca intram, ci am si intrat!

 • nea caisa

  O chemare noua tara o strabate,
  Cincinalu-n patru ani si jumatate!

 • InimaRea

  In presa germana, Pepine ii reproșează Herrului citatul trunchiat din Eminescu ( a fi bun roman etc). E clar ca e gafa la Herr si altceva la consilierii care i-au livrat textul. Dupa mine, ideal model de lingușire este fiindcă trimite la Bismark (a fi roman e o meserie) care-l descuraja, astfel, pe Carol I sa abdice. In mintea unui parșiv consilier -ori poate doar tembel de bine intenționat -- asta leagă un Neamț întemeietor (Carol I) de alt Neamț, evident -- tot întemeietor sortit a fi. Basca supralicitarea curtoaziei fata de “Casa de Romania”.
  Si asta a mai fost, la Emil Costantinescu -- el si promotor al regalității dar si urmaș direct al lui Al I Cuza.
  Pare-se ca președinții noștri nefesenisti sint blestemați cu Ciceronele școlit la Fane Babanu, care-i tiraste pe calea spre iad -- pavata cu bune intenții, desigur.

 • Ultor

  Ati cam avut mana proasta cu Mazare…Parerea mea. Singura fuctie adecvata pentru el mi se pare a fi doar cea de director la circ…

 • Ultor

  Decat provincialism cat vezi cu ochii…Ce sa-i faci, boale vechi ca cele ale lui Eminescu ( cred, cel mai vechi bolnav din cultura romaneasca). Imi revine in minte afirmatia lui Cioran, cum ca noi, romanii, suntem “eternii tarani ai Europei”. Daca agricultura nu mai avem, ce sa faca si taranii? Fac critica literara…

 • Dezideriu Dudas

  Da, probabil am avut o mana proasta in 2000, dar va asigur ca “mana” celor ca mine a fost impotriva celor care erau cu tot organismul impotriva…Isi pierdusera atunci doar “raul, ramul”….ca “eram lasati” sa ne jucam in nisip….Acum e disciuplina frate….

  Nu Mazare a transformat Romania in circ, asa ca-i dati o autoritatea misterioasa, chiar si pentru mine…Ref. la director e cam mult totusi…Nu poate fi el director vreodata acolo… N-are studiile necesare. Nu-i nici macar doctor…asa ca Academia Oamenilor de Bine nu-i va da niciodata avizul…Se mai rade insa si ei cateodata…Ciufulici, ciufulici…, dar stiti ca-si dau tot timpul nervos cu mana-prin par si poarta breton, chiar daca nu au fir de par in cap…

  N-a fo’ sa fie Eminescu, da’ macar Nicolae Labis…

  P.S. Sper totusi sa nu fie nevoie ca tot Mazare “sa-l joace” pe Zamolxes… La “academicieni” le iese un Zamolxes de zici ca e minoritar de toate cele…, desi ei urla continuu si majoritar ca e invers…Asa urlau si pana-n 90’ si tot invers era…

 • Pingback: Continua realitate a discernământului | Teologie pentru azi()

 • Ultor

  “Nu Mazare a transformat Romania in circ…”. E adevarat. Nici macar Basescu n-a transformat-o in asa ceva. Dar amandoi au avut rolul lor in piesa asta. Cum eu sunt sibian, nu stiu cat de bun administrator e Mazare la Constanta, nici macar cu Johannes la Sibiu nu m-am dumirit pe deplin. Ca sa inchei, la Mazare decat stilistica ma deranjeaza; bulevardiera atat la propriu cat si la figurat…

 • OvidiuB

  As avea totusi un amendament: nu cred ca se poate afirma ca venim dupa un “deceniu de pupincurism frenetic”. Cred ca, privit din avion, ultimul deceniu poate fi cel mult unul de “frenetice sarituri la beregata”, in care s-au descoperit si-au descoperit multi vocatia de a fi “fara mama, fara tata, fara bun-simt”. Nu neg ca n-au fost si sustinatori complet necritici ai Puterii (din care, insa, nu toti au fost pupini), dar repet: sa nu ne prefacem ca am trait in cine stie ce epoca de cult al personalitatii in ultimii 10 ani.

  Toate cele bune in rest, desigur! Iar despre Mehedinti…anecdotica si atat 🙂

 • neamtu tiganu

  pe ce lume ai fost in ultimii zece ani?

  ce se-ntelege din “Nu neg ca n-au fost si sustinatori complet necritici ai Puterii (din care, insa, nu toti au fost pupini),”? Sustinatorii necritici nu sunt pupini, da ce sunt, indragostiti?

 • OvidiuB

  Cred ca la fiecare 1 articol favorabil dlui Basescu pot sa va arat 15-20 de articole nu nefavorabile, ci defaimatoare, insultatoare, calomnioase la adresa lui. Tonul general nu cred c-a fost unul de ode si cantari in ultimii 10 ani.

 • neamtu tiganu

  domnuuu, lasa statisticile, “Duomnu” basescu, ca nu mai domn nu-l pot numi, a impartit tara-n doua, pupincuristi, antibasisti si neutrii. (Intotdeauna cei patru apostoli au fost trei, Luca si Matei).

  Cele doua categorii au fost la fel de categorice, pt. unii era Zeus, pt. altii Lucifer.

  O mare parte a autonumitilor “intelectuali” au fost, cum zice nea Dorin, pupincuristi frenetici, la astia se face vorbirea.

 • OvidiuB

  Nu cred ca daca pe vremea raposatului (Ceasca, nu altul) au existat 6-7-10 disidenti putem vorbi de acea epoca ca una a “disidentei frenetice”.

  In fine, sunt convins ca se intelege ce vreau sa spun.

 • Emil Chirila

  IN MEMORIAM !

  Ce e Po-pulimea? de Valentin Nicolau
  … sunt susţinătorii fideli oricărui conducător-măscărici.
  Ce e pulimea? Nimic mai puţin decât cei asemenea preşedintelui-măscărici, dar care n-au avut ambiţia să se caţăre într-atât de sus, încât să aibă puterea de a-şi pune ibovnicele ministru.
  Pulimea nu joacă farse, în schimb, impostorul cocoţat pe tron, tot timpul.
  Pulimea se regăseşte în glumele lui proaste, în viaţa sa dominată, ca şi a lor, de pulsiuni şi umori. Diferenţa e că libidoul pulimii rămâne instinct primar, pe când al conducătorului-mojic ajunge politică de stat.
  Preşedintele-caricatură, schimbând în grotesc viaţa poporului, face ca pulimii să i să pară mişto, şi asta-i apropie o dată în plus.Intelectualul gonflabil e cel dispus la orice perversiune, dacă se face de folos
  măscăriciului-conducător. În condiţiile în care pulimea are mereu nevoie de o autoritate care să-i spună cu cine să voteze, perversul se poate lesne erija într-una. Bine umflat cu bani, cu sinecuri, mimează fără scrupule autoritatea morală, osanalele sale despre genialitatea caricaturii conducătoare devenind înălţătoare. Plin de petice, reeşapat de atâtea guvernări sub care a prosperat folosindu-şi puterea de persuasiune, intelectualul gonflat fâsâie plin de importanţă când stăpânul are nevoie de limba lui, după care lipăie o ciorbă de
  burtă bine dreasă cu ingrediente filozofice, ardei iute şi neologismele rămase de la talk-show-ul de cu seară. Dedulcit la zaharurile vieţii publice, iubeşte BMW-ul ediţie princeps mai ceva decât pe Heidegger -- aceeaşi cultură germană,în definitiv. Măscăriciul măscăriciului şi farul pulimii, ce să-şi dorească mai mult? Colegii lui profesori fac foamea, el face cură de slăbire frecând holurile palatelor doar-doar îl bagă şeful-cel-mare în seamă. Un trafic de influenţă, o finanţare de la buget, o învârteală filozofică… pică ceva.
  Cărţile i se vând fără număr, umplându-i de invidie pe manelişti -- preşedintele ţării îi trimite avion la scară ca să meargă la plajă… Când ai limbă lată şi eşti intelectual şmecher, viaţa devine o siestă prelungită, o şuetă plină de şarm.Uneori măscăriciul şi gonflatul se mai hârjonesc ca nişte băieţandri puşi pe rele care, după ce s-au jucat împreună sub acoperire, luaţi la întrebări de ce s-au înhăitat unul cu altul, le e greu să nege că cine se-aseamănă se-adună.
  Se ameninţă reciproc că vor spune lumii adevărul despre cât de mică au
  conştiinţa, cât de moale le e caracterul. Pericolul e că toate aceste pârăciuni pot ridica unele semne de întrebare pulimii care nu trebuie să fie zdruncinată din credinţa că guvernarea e blondă, are fusta strâmtă şi până la fund, iar preşedintele-mare-sculă o călăreşte cum vrea. Tot aşa cum pulimea nu trebuie să ştie că e criză. Pulimea trebuie să creadă că măririle de salariu şi alte stimulente, zise mite electorale, le vor fi date de preşedintele-şmecher-mare,
  că el are de unde şi nu din crize şi din furăciuni. Clar?! Devoalându-şi
  impostura, măscăriciul nu mai are popularitate, are doar populime. De aceea se va întoarce mereu la pulime, e tot ce i-a mai rămas alături de intelectualii care gândesc cu stomacul.

 • Hantzy

  Nu e numărul pupinilor indicatorul care conferă frenezie actului.

 • Dezideriu Dudas

  Exceptional ! Regret ca n-am insistat sa-l caut pe Valentin Nicolau ( cred, prin 2007, 2008, …mai ales cand am inteles ca era in discutii pentru a intra in PUR / PC …) …Ar fi aflat ca si eu, in 2000 si 2001, tot langa plaja de la Neptun, am chemat cativa intelectuali, e drept, fara se le trimit avioanele la scara. Le aveam in cap……Peste ani ( cred, tot 2007-2008, nu mai verific acum ), am ajuns cu ” avionu’ ” si la Neamtu’, in Sibiu’ lui dom Ultor….Acum, daca tot nu ne-am intalnit cu Valentin Nicolau, inainte ( valabil, cred, pentru mai multi banditi de pe-aici… ), sper sa nu ne fie prea usor ( in sens de timpuriu… ), dupa…

 • Recitind textele unor TRU, Mihai Neamtu si ale altora, senzatia de “frenezie” nu ma poate ocoli.

  Ca la 1 text de aceasta natura existau 10 de o frenezie a desfiintarii presedintelui poate fi foarte adevarat, dar asta nu-i scuza pe pupinisti; ii acuza pe demolatorii cu orice pret.

  Cele bune.

 • electron

  E valabil -- ce spuneti -- pentru toti, nu doar pentr Base si pupinii sai. Valentin Nicolau era un apropiat al lui Bombonel, caruia ii publicase o crticea la Nemira, iar sub domnia acestuia pilota televizia de stat si de partid,, la intrarea in sediul carei adunase, in campania electorala din 2004, contra cost pare-se, un grup de huiduitori antitraianici. Si Ponta si-a avut adulatori interesati, destui. Cit priveste vocabula ”(po)pulimea,” Mariean Oprisan, baronul de Vrancea, hiperbaron printre baroni, o foloseste si azi spre a-i denumi pe cei, foarte putini din judet (inclusiv morti sau plecati), ce nu accepta pomeni electorale de la el si nu voteaza cu pesedeaua. Definitia pulimii: votantii celorlalti, nu ai nostri.

 • neutrino

  Asa cred si eu.

 • InimaRea

  Fiindcă se reia discuția despre ”Elită”, reiau o idee tot aici expusă, cînd s-o fi reluat în premieră: cred că ”Elita” a avut un proiect politico-cultural și l-a adoptat pe Băsescu pentru a și-l pune-n operă. A văzut în asta ”o reparație istorică” după ce nomenklatura de rangurile II-III ”a confiscat” revoluția începută în 1990 (iar nu în decembrie 1989, cînd a fost doar lovitură de stat, pe linia trasată de la Moscova).
  Am în vedere faptul că politrucii lui Ceaușescu nu aveau defel încredere în intelectuali -- vezi Galeria cu viță sălbatică (”intelectualii nu țin a tăvăleală”), așa că și studiile lor -- facute cum făcute -- îi duceau la starea de ”pregătire superioară”, nu de intelectual, căci clasa muncitoare era conducătoare, nu?
  Băsescu s-a lăsat adoptat dar nu și manevrat de ”Elită”, astfel dovedindu-se că-n disputa politruc-intelectual, ultimul n-are nici o șansă. Și-n Deceniul Băsescu, toată încrederea pe care o putea el acorda cuiva s-a vărsat la politruci -- Boc, Videanu, Berceanu, Udrea etîcî -- tot așa, spoiți cu studii din cele mai nefolositoare spiritului politic, dacă luate-n serios.
  Așa s-a făcut că ”Elita” s-a ales cu ceva din toată povestea asta, dar s-a și ales praful din proiectul ei, ajungînd -- din forul intelectual dînd direcția în cultură și politică -- un taraf de lăutari, cu sutele lipite pe frunte.
  Dincolo de cîinoșenia firească, domnind între confrații intelectuali, ceea ce a compromis Proiectul” a fost sucirea ”Elitei” spre Dreapta. Or, Dreapta românească e ca palatul din Povestea porcului -- un vis de aur obținut prin alchimie, și dres cu piatra filosofală. Stînga a pus piatră vînătă în fiertura ei, și nu s-a cunoscut diferența.

 • Pupin Pupinovici Pupinov

  Pupinul pupinului meu nu este neaparat pupinul meu. Cred ca (si sper sa nu ma insel) ca la ”Dilema Veche” pupinii Plesului nu erau cu totii basisti, iar la ICReul cel patapievicios nu toate fatucile care si-o puneau cu buhaiul H-R nu erau traianiste, cel mult traiariste sau traseisto-sinecuriste’ La fel cu Antenaicii, unde nu toti pupinii unor Badea, Gadea ori Ciuvica or fi fost varanisti inversunati, necum sinceri. AM I RIGHT? AM I WRONG? AM I RIGHTWRONG?

 • Dezideriu Dudas

  Asa-i bre’, daca tot au prins poporu’ nemiscat dupa ” cine misca, nu mai misca”…. , a aparut dictatorul care i-a tulburat prea tare la miscari, de le-a anihilat proiectu’ cat casa ( “Sumudica” chiar ar fi fustrat de data asta…)…Acum, cine misca, misca pe persoana fizica…, d-aia cred ca Vanghelie pare a fi ayatollahul dreptatii in Romania…Mai e putin si daca se pune Pino pe treaba ( mare -- adica inclusiv transformarea pietrei vinete in piatra filozofala. sau invers, depinde de ramura… ), il detaseaza pe Dinescu ( tot tre’ doar sa se faca…)… si pune acel 4 la vechiul 6 si ne trezim cu Vanghelie sef la M10…., iar Monica abia sef departament Mandela…E drept, va avea motocicleta in dotare….
  Dom’Neamtule, dupa cum vezi, “a mea” e “pe cai” in continuare….Bre’, a matale a coborat ? Sau a inceput democratia adevarata si e ocupata ? Nu ma uita nici pe mine, desi par a fi de la dusmani….Nu uita ca suntem rromani cu totii….si nici nu ne-am anulat potentialu’ ca HRP….

  Incercare de punct si virgula pe Linia “trasata” de la galactici.

 • Nick Vodcaroy

  Opozitia TRAIANIST/TRAIRIST merita dezvoltata. Parerea mea!

 • mos grigore cosoi

  Cuuum? La ICR angajatele, unele macar, pupinele adica, ii dadeau pilda lui H-RP (chiar daca era mnealui toata ziua lucratoare cu ”ce nula mea!” in gura)? Nu se poate. Asa ceva nu se poate.

 • Dezideriu Dudas

  Interesanta abordare…Daca ceilalti spuneau, “invatati, invatati, invatati”, de-a ajuns educatia produs de lux, neaparat alaturi de caviar, poate astialalti. insuficient filozofati ( desi, recent, pe ramura Romania, Dictatorul a facut tot posibilu’, dand filozofia naturala jos din pod…), vor ramane cu ” Miscati, miscati, miscati”…, spre mahnirea “legionarilor”…

  Multam Multamovici Multamov

  P.S. De ce ar fi atat de importanta miscarea, macar ca stiinta ? Pentru ca nemiscarea a devenit o arta….

 • Ultor

  ” La un articol favorabil dlui basescu pot sa va arat 15-20 nefavorabile”. N-am stat sa numar, dar acest lucru poate fi valabil numai pentru ultimul mandat, fiindca in primul presul era pe cai mari ( ca popularitate). Chiar si in al doilea mandat n-a stat f. rau, daca ne gandim ca toata presa scrisa , cu exceptia Jurnalului National, ii era fvorabila. La televiziuni situatia era ceva mai echilibrata….Referitor insa la faptul ca articolele derfavorabile au fost defaimatoare, calomnioase, a se scuti…Daca facem abstractie de stilistica ( aceea insultatoare care e intotdeauna reprobabila), ce e neadaevarat in “dosarele’ Flota, Mihaileanu, Nana, Alro, Cocos, soata si gasca? Si nu ultimul pe lista Bercea mondialu’?. Ca sa nu mai vorbim de statul de nomenclaturist si securist limpede ca cristalul…

 • charlie weekly

  Mi s-a puuus pata pe tine,/Mi s-a puuus pata pe tine,/Papa Pievici e cu mine/Si n-are sa-ti fie bine,/Ca da cu Volodea-n tine!…

 • provincialul temperat

  Intrebarea mea, extrem de politicoasa: A avut ”elita” vreun proiect cultural + politic? Ori doar o dorinta sincera, mascata cu lozinci si gargara gedesista, de hartan cit mai baban din mistretul national? (Imi amintesc, gratie unor informatii din interior, de primii ani postlovilutionari si disputele din sanul GDS relative la buna impartire a cadourilor, unele grase de tot, trimise din Occidentul Decadent + Cacosim respectivei asociatii de poliloghie societara, Liiceanu insusi intervenind, cu autoritatea sa filosofica, spre a le calma satisfacator.)

 • InimaRea

  Ați văzut că-i ipoteză. Una riscantă, recunosc. Dv nu știți de ce, așa c-o spun: acum 10 ani, la Bookfest-București, sus pe terasă, show Liiceanu și Cărtărescu. Zicea Liiceanu: Știți voi că eu am mîncat pâine cu marmeladă, în copilărie?
  Poate din cauza berii caniculare, nu m-a zguduit vestea -- mîncasem și eu pâine cu marmeladă, în acceași copilărie, și nu mi se părea o grozăvie. Dar m-am gîndit că, dacă-i pare cuiva o grozăvie, musai să se răzbune pe parșiva asta de viață -- mama ei!
  În Deceniul Băsescu, am văzut ce cumplită răzbunare s-a pus la cale și-n operă. Doar că eu robeam superstiției că intelectualul nu-i pus pe căpătuială, că el e singura nădejde de proiect luminător al nației. De-aia am ales această ipoteză, nu alta. De superstițios ce-am rămas, zic.

 • Mihai Rogobete

  Nesemnatar al Tratatului de neproliferare a armelor de ucidere în masă, Mehedinţiul are în perspectivă efectul colateral de acordare a Premiului Nobell.

 • Shadow

  Nu, ai dreptate, este calitatea “pupinilor” care confera “frenezia”.

 • AT

  Da. Si versat-vicii.Par don.

WP Admin