≡ Menu

Uite Cucu, nu e Cucu: o Mioriță USL-istă

2011.

“Comisia de Integritate a PSD a decis duminică, după o scurtă ședință, cu 43 de voturi pentru și 5 împotrivă, să propună excluderea lui Mircea Geoană din partid.”

“Fostul conducător al PSD, Mircea Geoană, a fost propus, luni, pentru înlocuirea din funcția de președinte al Senatului chiar de către conducerea centrală a partidului, la capătul unui conflict de aproximativ un an cu actualul lider, Victor Ponta.”

“Senatorul PSD Ilie Sîrbu a anunțat în plenul Senatului decizia partidului de a-l înlocui pe Geoană de la șefia camerei superioare. Au urmat vociferari și rumoare în sală de ședintă. Geoană, de la prezidiu, a precizat: <să fie consemnată ilaritate în sală>.”

Ilaritatea a fost consemnată

 

“Decizia de astăzi, 13 noiembrie 2011, a Comisiei Naționale de Arbitraj și Integritate Morală a PSD este nulă de drept din perspectiva Statutului PSD și reprezintă o nulitate absolută din punctul de vedere al Legii Partidelor Politice, întrucât neaudierea părților atrage nulitatea absolută a deciziei. Fiind nulă din toate punctele de vedere, decizia nu produce consecințe”, susține Mircea Geoana într-un comunicat remis Ziare.com. El susține că formula în care s-a întrunit Comisia Națională de Arbitraj și Integritate Morală, cu 48 de membri, este nestatutară.”

“Faptul că și Șova și Ponta s-au antepronunțat cu privire la soluție și au vorbit cu gura plină e o formă de influențare a acestei decizii”, a spus Mircea Geoană. “Eu sunt extrem de neplăcut surprins de maniera aceasta stalinistă de a se proceda”, a mai spus Șeful Senatului.

Și noi la fel de extrem. Surprinderea a fost consemnată, căci este, într-adevăr, surprinzător să vezi politicieni vorbind cu gura plină.

“Întrebat dacă Geoană mai are loc în PSD, Victor Ponta a răspuns: <Nu, nu mai are loc în PSD>”.

 

Septembrie 2013

“ <Vreau să stau în casa mea. Nu mai vreau să stau cu chirie. Voi cumpăra o casă și sper să fac lucrul acesta cât mai curând. Dacă 95% dintre români sunt proprietari în casa lor, și eu îmi doresc să fiu proprietar în casa mea>, a declarat Mircea Geoană, care nu a precizat dacă va cumpăra imobilul de la RA-APPS sau va alege altă locuință.”

Ne-am întrebat: dar dacă dl Geoană va descoperi că nu tocmai 95% dintre români sunt proprietari în casa lor, la ce ne putem aștepta? Și ni s-a răspuns.

Noiembrie 2013

“Mircea Geoană va fi numit Înalt Reprezentant al Guvernului pentru Proiecte Strategice și Diplomație Publică.”

Victor Ponta: “De mai mult timp am discutat cu domnul Geoană toate temele importante de politică externă, și sigur că simt nevoia – alături de ministrul de Externe Corlățean și de consilierii mei – a unei persoane cu experiența și pregatirea lui Geoană, pentru că este extrem de utilă. M-am bucurat că vrea sa ne sprijine în niște lucruri importante”.

 

Mircea Geoană: “Am făcut același lucru și când nu aveam funcție și voi face asta și acum în noua poziție. Era nevoie de o funcție oficială pentru a da o mai mare greutate demersurilor mele”.

Deși, de data aceasta, nu s-a mai cerut să fie consemnată ”ilaritate în sală”, am consemnat-o, considerând că, decât să nu ajungă, mai bine să prisosească.

Mircea Geoană: “Am depășit timpul să fac diplomație clasică. Trebuie să facem și diplomație economică, să facem locuri de muncă”

Am consemnat și asta.

Două concluzii:

Prima – dacă cineva îl va mai întreba vreodată pe dl Geoană, când se va muta, totuși, din strada Nicolae Cucu Starostescu, nr. 3, unde locuiește ilegal de foarte mulți ani, într-o casă RA-ASP, Înaltul Reprezentant va putea răspunde ca întotdeauna, cu zâmbetul pe buze: “Uite Cucu, nu e Cucu…”

A doua – printre cei foarte fericiți că dnii Victor Ponta și Mircea Geoană au îngropat, în sfârșit, securea războiului nu se află și dl Crin Antonescu. Surse bine informate afirmă că nici nu e de mirare, fiindcă dnii Ponta și Geoană au îngropat securea războiului în ceafa dlui Antonescu. Așa se explică, probabil, ultimele vorbe ale ciobănașului liberal: “Înalt, înalt dar al cui? Pentru cine şi faţă de cine?”

P.S. SRI a interceptat un mesaj transmis din București de fostul ambasador american, Mark Gitenstein, unul dintre părinții fondatori ai statului de drept în România, în prezent membru în Consiliul de Administrație al Fondului Proprietatea. Mesajul este adresat vicepreședintelui american, Joe Biden. În spiritul transparenței care-l caracterizează, Directorul SRI, dl George Maior, vă împărtășește conținutul acestui mesaj, chiar dacă nu îi era adresat:

“Dragul meu Joe, vești excelente din România. După lupte seculare, care au durat aproape două mandate prezidențiale ale prietenului nostru Traian, statul de drept în România nu mai stă cu chirie, ci s-a mutat în casă nouă, proprietate personală. Te rog transmite-i și președintelui Obama noua adresă: Strada Nicolae Cucu Starostescu, nr. 3, București, la intersecția UE cu Monica Macovei, fostă Strada Nicolae Cucu Starostescu, nr 3, București, la intersecția Sorin Ovidiu Vântu cu Aspen Institute? Pe curând. Mark.”

 


 • Florin Iaru

  Fabulos!
  Cine n-are memorie să-și cumpere!

 • @ Florin Iaru

  Sau: cine are un cuc sa-si mai ia inca un cuc.

 • Firfirel

  @Florin Iaru + DT
  Cine nu are cuc deloc, nici macar cu ceas, nu are decit sa se aburce in tramvaiul care, pe malul insorit al Bahluiului, leaga cartierele Cucu (prescurtare de la Tg.Cucului, Kuckucksburg, Coucouville) si Canta. Fireste ca pe tram scrie, cu litere mari, doar CUCU -- CANTA, de unde uimirea unui student african, zairez parca, de altadata, carele se uita la inscriptie si ingana fericit de descoperitura sa: Cuca canta, Cucu canta, Cuca Canta…
  (Mi-l si inchipui pe Prosta Nacu fredonind gales: Dimineata canta cucu/Eu merg spre Senat la lucru./Cucu canta cantece,/Shova-mi da la pantece./Cucu canta-n iarba deasa,/Eu stau ilegal in casa/Si de Pontac nu imi pasa…)

 • Misha din Pskov

  @DT + Florin Iaru
  Nemica, domnilor, despre Excelenta Sa Mishu Vlasov, liberalul sef al Camerei de Comert care isi permite, spune Ziarul de Iasi, sa piarda la cazinou pina la un milion de euroi pe noapte? De unde oare-i vin? De stai sa faci curata socoteala, e un magician omul asta. Bling-bling, lantuguri de aur, rolsuri, pipte siliconate, zibeline. Da, da, aveau dreptate glumetii iugoslavi: Rolls Royce-ul e o masina de lux pe care o piloteaza clasa uvriera prin intermediarul reprezentantilor sai liber alesi. Sampania, la fel, desi nu e o masina, tot prin mijlocirea alesilor sai o bea poporul suveran.

 • Pipita Siliconata

  @Misha din Pskov
  Vezi d-ale tale, matrafoxatule basist! Excelenta Sa e, la urma urmelor, un bun capitalist. Aduce castiguri substantiale magazinelor de blanuri, comerciantilor de masini bazate, cazinourilor, dind bacsisuri grase angajatilor acestora si o camata de zece la suta pe zi clanurilor imprumutatoare de lichiditati. Te oftici, ai?, ca el, ori de cite ori ii canta cucul primavara, nu se afla cu buzunarele goale cum ti se intimpla deseori tie! El, de-i canta cucu-n window,/pleaca drept la cazinou,/iar matale, de necaz,/te faci verde ca un praz/si niznai la telefoane/cind cer bani de silicoane,,,

 • OvidiuB

  Fata de PS-ul dumneavoastra, ma marginesc sa comentez ca am totusi incredere in simtul penibilului pe care-l poseda conationalii nostri. Nu vad cum, dupa epocala scena a balconului “Mihaela, dragostea mea!”, statul de drept ar mai putea fi vreodata ales sa domicilieze pe strada cu pricina (altfel, o strada de soi, care se interesecteaza cu nimeni alta decat…strada Muzeul Zambaccian! pam pam!)

 • @ OvidiuB

  Doua sunt bolile de care nu a murit nimeni in Romania ultimelor doua mii de ani -- penibilul si ridicolul. Cum ar veni, acceasi boala.

 • Dana(Mara)

  Premierul chinez le recomanda sa fie tigrii Europei. Sa vedem ce o mai fi ca deja “pisicutii” Ponta si Sova isi ascut unghiutele, li se da nas, motivatie, proiecte si strategii “pe termen lung”. Asa ca ar fi bine sa ascundem Miorita noastra traditionala cel putin doua mandate sa nu o pape tigru.
  Pina una alta ursu a pus laba pe Siria si Ucraina si nu se scandalizeaza nimeni din lumea buna, a mers si dupa inalta binecuvintare. Sper sa importam din est numai modelul economic, nu si cel politic “democratic”.

 • @Dana(Mara)

  Chinezii au un umor ceva mai subtil decat noi, europenii. Este si unul dintre motivele pentru care as privi mai temperat la pronosticul Bejingului ca Romania ar putea deveni un tigru. Si-apoi, cand ti se duce vestea ca esti un tigru, exista si riscul ca tigrii mai mari sa-ti traga o laba, din cand in cand, ca sa intelegi ca prin comparatie esti, inca, o pisica. Dar primul pas de la ceea ce este Romania in acest moment la tigrul vanjos de maine ar fi sa devina o tara cat de cat practicand normalitatea.

 • Daca_nu_nu

  Hm. Nasol momentul, mișto coliva. Personal, nu văd niciun viitor politic pentru dl Geoană, oricât de bine intentionați ar fi colegii domniei sale. I-or fi dând ei câte-o ciosvârtă, nu zic, dar viitor politic -- așa cum promitea cândva -- eu zic că n-o mai avea, șohan!
  M-am gânditără oleacă și la „cuc” (nu rîdeți, Boieri Dumneavoastră, că, no, asta este, ce să-i faci, gândul fuge ca gândul) și m-am întrebat de ce-o fi cucul singur… Oare de ce n-are cucoaie? Că n-are! Eu nu spun că nu există pe lume, spun numai că cucul n-are! Rîdeți, rîdeți, dar dl Geoană, dac-ar ști, nu cred c-ar rîde, ci s-ar gândi și dumnealui dacă are cucoaie ori ba.

  P.S. Domnule Tudoran, iar sunteți bruiat: azi dimineață am intrat pe blog un pic după 7, ora României. Numai semne grafice ilizibile… În fine, zic, mă uit când vin. În seara asta, încerc de-o oră să vă citesc. În sfârșit am putut intra să las un comentariu. Sper să-l și ia. Gânduri bune tuturor.

 • @ Daca_nu_nu

  O vorba veche suna cam asa: “Cucul mort nu cade singur din cuib”.
  Am vazut si eu aseara (aseara pe aici), am vazut si dimineata ca am inceput sa postez in chineza. Nu stiu cine este lingvistul — sper ca nu s-a suparat Noam Chomsky pe mine --, nu stiu ce vrea, dfar poate-i trece. Daca nu — vorba dvs. -, nu.

 • Tg.Cucului

  @Daca_nu_nu
  Are Geoana cucoaie au ba? Din caseta video ajunsa (gratie,zice-se, Divinului Papapievici) la o publicatie spaniola de scandal, in plin period electoral, ar reiesi ca are si, prin urmare, e capace sa ”irumeze” chiar pe alta decit ”Mihaela, dragostea sa”.
  In LE SOSIE EN CAVALE, romanul prelovilutionar al Oanei Orlea, se intimpla invers: fama, femela, Leana dictatorelui scornicesc ii reproseaza acestuia ca irumeaza un intreg popor, numai pe ea nu. Si-ar mai fi un argument, care ne vine din Otto Rank, exegetul lui Don Juan (dar poate veni si din biblicele istorii cu fameni, castrati, juganiti): sub anumite latitudini, in anumite epoci, anumiti responsabili politici erau evirati, devirilizati, deboashati, ca sa aiba mai putine pasiuni, doar multa LIBIDO DOMINANDI raminindu-le, de unde prezenta sceptrului sau a bastonului de comandament in mina lor… ca substitute simbolice ale falului. In astfel de context pricepem nitelus mai ghini si apelul, ciudatul apel nastasian, la numaratul oualor din dotare. Gurile rele spuneau atunci ca avea patru unde trebuie, dar ca nu erau toate ale sale. Morala povestii: ”ProstaNacului” ii vor da baston de comandament, fal simbolic, fal de substitutie, numai de va dovedi examinatorilor din conclavul USL ca, spre deosebire de papii medievali, DUOS NON HABET, NEC BENE PENDENTES. Pina atunci va ramine asa cum suna titlul pamfletului postat cindva pe blogul cartaresc: ”Presedintele vute-vant”, expresie unde pare sa nu existe vreo aluzie la vizita facuta, nainte de confruntarea tembelizuala cu Matrozul Suspendabil, lui Sorin Ovidiu Vantu si jacuzzi-ului sau.

 • neamtu tiganu

  cu regret ca nu pot savura copirightu lu nea Ion Barbu deoarece nu se vede nimica nimicuta, sunt si io in asentimentu tuturor care se bucura de reabilitarea unei mari personalitati politice, mie parca-mi lipsea, pe undeva menageria nu era completa, asa un om sensibil, familist…

 • mihai rogobete

  Oricât s-ar dezbrăca, plinuţele nu pot poza nud.

 • Companero Felipe Garcia Casals

  @Mihai Rogobete
  Cucuvictis, cucuvictis, moartea toata-i simplu striptis/Pentru noi, Geoana si Iblis,/Oricat s-ar strofoca plinutele/Sa-si denudeze fitzele,/Fitzele si pootsele,/Pootsele, plinutele.
  @Neamtu Tigranu
  Ati vrut cumva, cumetre, sa spuneti, ”reabilitarea unei mari persoNULITATI”? Sau v-ati sfiit din respect fata de MAGNUS IRRUMATOR din patapieviciosul -- faimosul, deja iutubatul -- clip video?

 • cosmin gugusse

  @Neamtu Doiceanu
  Pe Adrian Severin cind il reabilitam (ca si el e mare persAnalitate politica, ba inca de nivel eurodolarian)? Imbracat in ciobanel mioritzic, oferea flori, demult-demult, tovarasului Ceasca Himself. Ar fi pacat sa supravietuiasca doar in clipul de pe Youtube, zau. Blogul lui DT il merita… cu asupra de masura.

 • Dana(Mara)

  rel="nofollow">
  mica sugestie pentru anihilarea temutei “flacari violet”…poate de data asta functioneaza.

 • Sarmanul cuc, dupa atatea vioaie jumuleli ai spune ca e mai degraba un cuc arminesc (sic!). Mai, mai c-a fost impins, cum s-ar zice, sa migreze din familia cuculidae in familia upupidae. Ca doar upupidele sunt monogame si au cuiburi urat mirositoare! Nu stiu cum de nu s-a gandit, inainte de prea-inaltarea in diplomatia economica si-n reprezentarea locurilor de munca lipsa, sa fi insistat in a se alege primar, ceea ce, potrivit traditiei, i-ar fi inlesnit mutarea cuibului din strada Cucu Starostescu pe aleea Pupu Ispravnicescu, colt cu Stefan Mihaile(anu)scu, caz in care ar fi putut sa cumpere perfect legal, nu-i asa?, vreo 270 de metri patrati locativi, cu aproximativ 18.000 de dolari, cam cat ar da o duduie pe o… vuittonarie.

  Ar mai fi ceva: transmigratia recent Inaltatului de la familia cuculidae la familia upupidae ar transa si tulburatoarea problema a cucoaielor. Cum se stie, cucului armenesc nu-i sunt de trebuinta cucoaiele, avand dumnealui, in schimb si la indemana, pupoaiele! Si apoi, daca mai si este avansat -- de la upupa epops MARGINATA la upupa epops SATURATA, pupoaiele vor re-ntregi tacamul. Asa ca, nu-i exclus sa auzim curand si niste cantari liberale:
  “Eu zic cucului să tacă,
  El se suie sus pe cracă
  Și tot cântă de mă seacă,
  Iar mai jos pe-o rămurea
  Cântă și o turturea
  Tristă ca inima mea.
  Cucul zice de pornire
  Turturica de jelire
  Ș-al meu suflet de pieire!” (poezie populara culeasa de Vasile Alecsandri)

 • Mitica

  Dorine,
  Folosind “Firefox” care e mai ingaduitor cu “certificatele de securitate” se vad toate caricaturile asa cum le-ai postat matale.

  Chinezi, vor aplica in relelatiile cu Romania regula de bază pentru sex în timpul iernii: “Cui nu îi curg mucii, ăla stă deasupra!”
  Nustiu cum dracului da Mircica a fost mereu cam mucos.
  Un debutant permanent, in politica, in diplomatie, in viata…

  Mitica de la IT

 • @ Mitica

  Trebe’ sa ne vedem. Nu doar din motice de “socializare”, care primeaza fiiind cele dintai siin fruntea plutonuliui pleonastic, dar si din motive tehnice, altfel arunc catebv obiecte electronice pe “jeam”.

 • Pitu Guli Vlahul

  @Mara(Dana)
  Mare spaima am tras, COLLEGA/COLLEGAE! Credeam ca aveti de gind sa disecati ”cucul machidonesc”, armInesc adicatelea, facand erudite trimiteri la Jiji , ”oierul mintii”, si multele sale schimbari de cuib, mai mult sau mai putin recentutze, in ultimul avind Oieria Sa ceva sanse, bunicele, sa le serveasca el altora de upupoaie. Uf, mi s-a luat un cataroi de pe irema!

 • Şerban Foarţă

  … fabulos, incendiar, halucinant…
  Şi mai departe?!

 • @Șerban Foarță

  Nu e nici fabulos, nici incendiar, nici halucinant. E doar “amuzant”. Si pentru starea respectiva — “amuzant” — nu exista “mai departe”. Cum ar veni, facem “sur place”, traducere libera “radem pe loc”.

 • @neamtu tiganu & altii cu aceeasi proble : nu se vad desenele.

  E o problema de browser. Cu Firefox se vad. Cu Explorer, mai ales cu Explorer 10, nu se vad.
  Solutie pentru Explorer: “click”-uiti butonul “compatibility mode”.
  Sper sa mearga.

 • Dana(Mara)

  @Pitu Guli Vlahul , cu tot respectul am facut trimitere numai la simpaticul eunuc Sumbul. (Am scapat accidental numai un singur clip brutal, despre extreme, pina unde se poate ajunge cu cinismul si blazarea unor tineri europeni si cum inteleg sa se bucure de vacante).Nu mai repet greseala, dar de multe ori cosmetizam niste realitati neplacute.
  Numai bine.

 • @Pitu Guli Vlahul

  Sa dam boierilor ce-i al boierilor si lui Dumnezeu ce mai putem sa-i dam.
  “Oierul mintii” am facut schimb de cuiburi cu ‘boierul zilei” (de atunci), pedistul domn Babiuc. Dar se vede ca atat de incurcate au fost caile boierimii de rit nou, incat confuzii in ceea ce le priveste pot veni pana si de la un vechi boier al mintii.

 • @Pitu Guli Vlahul

  Sa dam boierilor ce-i al boierilor si lui Dumnezeu ce mai putem sa-i dam.
  “Oierul mintii” a facut schimb de cuiburi cu ‘boierul zilei” (de atunci), pedistul domn Babiuc. Dar se vede ca atat de incurcate au fost caile boierimii de rit nou, incat confuzii in ceea ce le priveste pot veni pana si de la un vechi boier al mintii.

 • neamtu tiganu

  Nu credeam ca si Bill Gates s-a dat cu basescu, ca da, cu firefox se vede, si se vede misto, pozele sunt de coma!

 • @neamtu tiganu

  Bill gates se da dupa cum bate dolarul. E flexibil si la lira sterlina, francul elvetian si Euro.
  Da, desenele lui Ionica te trimit in coma, daca ai ceva bun simt. dar cum “eroii” desenelor sale nu sunt dotate cu suficient bun-simt, desenele pot fi reluate la infinit…

  Ma bucur ca Firefox se dovedeste “baiat bun”…

 • mihai rogobete

  Încăierat cu o Tăbliţă de la Tărtăria, nea Danalexe a scăpat pe FB, că democraţia n-are etimilogie.

 • @mihai rogobete

  Nea Danalexe e un om foarte fain. de scapat, toti scapam o etimilogie, doua. Era mai bine sa scapam de ăștia, da’ nu se lasa dusi.

 • Daca_nu_nu

  @) Tg. Cucului # 12

  Mi-aduc aminte că eu am întrebat chiar aici de ce a fost așa de grav că s-a dus Geoană la Vântu în preziua/prenoaptea alegerilor; mi-ați explicat chiar domniile voastre și am înțeles. Dacă asta una faptă spune ceva despre dl Geoană, aia cu_caseta, în schimb, spune mai multe despre cine a difuzat-o. Ce face omul în intimitate (Doamne iartă-mă) cred că trebuie să rămână treaba lui. N-a fost în stradă, nici în parc, nici în supermarket, nici pe scările bisericii, iartă-mă, Doamne, iar. Într-o chestiune similară l-am apărat și pe dl Boc, la faza cu mersul la sală/chestia din vestiar, nu mai țin minte exact, măcar că-mi era antipatic de numa-numa.
  E drept că m-am jucat cu lexemele, forțând un cuvânt neplăcut la auz, dar eu aveam în minte o altă persoană, care, la o adică, să-l susțină pe dl Geoană. Impresia mea este că domnul în cauză nu este susținut de niciunul din greii lui, cum a fost susținut, spre exemplu, dl Mitrea (cruce-n sân!), ori, mai rău, dl Vanghele (na, că l-am domnit!), din care am trăit să-l auzim citând pe dl Năstase… Mă-ntreb cât s-ar fi uitat Năstase-n gura unuia ca Vanghele, dacă o anume conjunctură nu i-ar fi poziționat pe anumite coordonate.
  Niciunul din ai lui, așadar, nu-l susțin și cred că nu l-au susținut niciodată. Ba, mai mult, l-au pus mereu în situații penibile, ironizându-l pe față, fără nicio reținere. Nu-i țin partea lui Geoană, că nu mi-e deloc simpatic; ce vreau eu să spun este că era de așteptat să vadă și singur cum stă treaba și să-și ia rafta bună de la cariera politică. Și el, și Năstase. În schimb, ce vedem? Mihaela e, în continuare, dragostea lui, iar Năsase participa la adunarea aia de toată comedia, deși, legal, mă tem că nu avea voie…
  În fine, voia Domnului și Dumnezo-i îmburde-n rai, că eu una știu că mi-am luat adio de la vreo speranță în ce privește politica. Pe mine nu mă mai văd ei la vot, măcar să se pună în ruptul capului, vorba cui știm…

 • Daca_nu_nu

  @) Dorin Tudoran # 31

  Nu scăpăm, domnule Tudoran. Îmi pare rău, dar, pe zi ce trece mie îmi este tot mai limpede că-s atât de abili încât au grijă să-și formeze atât prozeliți, cât și pârghii spre viitoarele funcții. Poate-mi vor sări în cap toți prietenii de aici, dar risc o afirmație… cumplitissimă: Am ajuns la concluzia că nici nu mai merită să luptăm, fiindcă jocurile sunt deja făcute…

 • @Daca_nu_nu

  Caseta respectiva nu spune nimic despre dl Geoana pentru simplul motiv ca ea, caseta, nu a existat. Dar caseta care nu a existat, dar a fost pomenita in interviul pentru ziarul spaniol, spune foarte multe despre cel intervievat.
  Si eu cred ca dl Geoana nu prea are suficienta sustinere din partea greilor partidului. Sa nu uitam (de fapt cel care ar trebui sa nu uite este taman dl Geoana) ca greii partidului, suparati pe dl geoana ca a pierdut (si) datorita vizitei-capcana la SOV l-au acuzat dupa alegeri ca a lasat in urma “o gaura de cateva milioane de euro”. Daca, totusi, acei grei il sustin azi pe dl Geoana, dilema ar fi: ori gaura a fost astupata (de cine si cu ce bani?) ori gaura n-a existat si atunci dl Geoana e prea, cum sa zic?, prea ingaduitor cu cei care ba il balacaresc, ba il “sustin”.

  Spre deosebire de “comilitonii” sai, dl Geoana e un om placut, civilizat -- in general. In particular, adica in cazul de fata, arata ca un naimit insarcinat sa-l “curete” pe dl Antonescu. Eu, unul, speram ca dl Geoana poate face altfele de cariera politica, dar nu-l pot impiedica sa o faca pe aceasta de care se arata asa de mandru.

  Orice ar face, daca ii trece prin cap ca ar putea fi, inca o data, candidat la presedintie mi-e teama ca se imbata cu Borsec.

 • Şerban Foarţă

  Dragă Dorin,

  te rog să mă ierţi…
  Nu mi-am dat seama că e “amuzant” (mai pe româneşte băşcălios), -- constatând că şirul comentariilor începe cu cuvântul (cu-cu!) “fabulos”.
  Încă o dată, mille pardons!

 • @Șerban Foarță
  Nimic nu se pardonează, totul se ține minte!
  Imbratisari.

 • Dezideriu Dudas

  @ Serban Foarta # 22

  Mai departe ? Ca si pana acum, comuni, stinsi, treziti pentru a adormi din nou….

  Personal, astazi 27 noiembrie 2013, ar trebui sa sarbatoresc 16 ani de cand am organizat FORUMUL TEHNOCRAT, in 27 noiembrie 1997, in Bucuresti, la sala AGIR ( Asociatia Inginerilor din Romania ). Nu scriu alaturi de cine…, ca adoarme tot blogul…Ma antrena atunci in lupta o realitate “fabuloasa, incendiara, halucinanta “…

  Cei care “fabricau” atunci acele realitati, la nevoie, “fabrica” rapid si antidotul…, o “poveste publica” comuna, stinsa si anosta….Fiind in “poveste”, pentru “ei” ( cei care “au mai ramas”…, din cati au fost…), stirea cu “caseta” l-a mai imbujorat putin in ochii lor pe Geoana. Prea devenise trist…

  Pentru cei care “mai dau dintr-o aripa” ( poate ca si pinguinii vor zbura odata, putem sti ce va fi ?…, pare a fi domeniul, nou, al lui Jeffrey Sachs… ) “dau” si eu acum “o caseta “ : Am citit recent, pe diagonala ( voi reveni secvential la detalii ), cartea d-lui Andrei Marga, “ Guvernanta si guvernare “. “Forumul tehnocrat “ evocat mai sus ma introdusese in teoriile corporatiste si am evaluat de-a lungul timpului ca implicarea sistemelor de autoritate ierahica din interiorul grupurilor de putere pot scurt-circuita, in bine consideram initial…, exercitarea puterii….Observ ca d-nul Andrei Marga asociaza acestui corporatism esentializat al exercitarii autoritatii in cadrul grupurilor termenul de GUVERNANTA, lasand termenului de GUVERNARE reflectarea exercitarii clasice a autoritatii prin democratia reprezentativa. Andrei Marga prezinta degradarea sistemului clasic de guvernare bazat pe democratie si preluarea prin guvernanta a multor sarcini publice neduse pana la capat, prezinta caracterul lor de multe ori prea autoritar si sustragerea lor de la legitimarea democratica, dar propune ca solutie intarirea reprezentativitatii. Aici ma despart conceptual de el, deoarce mi-au ramas in minte in urma unor studii personale generate de blogul d-lui Dorin Tudoran doua idei definitorii pentru mine referitoare la mostenirea istorica lasata de JF Revel . Prima idée mai are istorie de trait…A doua insa, cred ca trebuie “sa faca istorie” :

  1. PRIMA IDEE. In “Cunoasterea inutila “ JF Revel critica Occidentul ca nu lua aminte la evolutia degradanta a URSS-ului acelor vremuri. Aceasta idée trebuie reevaluata in functie de intoarcerea lui Soljenitin ( nu precum in Biblie, intoarcerea la “Sodoma si Gomora”… nu i-a adus prejudicii, mai mult, a fost o tacere suspecta a “lumii bune” care da note la moralitate…) si, “doamne-fereste”….”incoronarea” lui Putin, cel care a primit de la Soljenitin o “cheie” care a intors Rusia lui Eltin cu 180 de grade…Cu “cheia” noastra, n-a fost sa fie, vorba ( dar aici, cred si “vina” …) lui Noica ! Noica a scris despre modulatiile verbului “a fi”, iar urmasii lui oficiali au actionat in coordonatele modulatiilor “rezistentei “ in fata existentei…A fost o simpla greseala de dinamica, care poate macar acum, dupa 23 de ani, se va corecta ! Nu mai exista o forta in fata careia mai trebuie sa rezistam ! Nu e nevoie sa ne-o imaginam, si nici sa ne-o ”dilemam” sau “22-iam”…Pentru ca atunci vin “aia adevaratii” si transforma in realitate o falsa neputinta…

  2. A DOUA IDEE . JF Revel promoveaza o “ POVESTE DEMOCRATICA” care cred ca poate rezolva in timp dihotomia dintre Reprezentativitate si Participare…Spunea ca intotdeauna, votul democratic, chiar daca este exercitat de populatii neinformate sau slab alfabetizate, obliga la reconciliere, dialog, schimbari radicale atunci cand e cazul.

  De aceea, determinat si de intuitiile personale ( formate din susbsolul piramidelor de exercitare a autoritatii in domeniile civic, politic, profesional, administrativ, sindical, patronal,…) cred ca PARTICIPATISMUL va oferi solutia dilemei identificata de d-nul Andrei Marga . El, desi cartea sa este extrem de analitica ( un material de lucru exceptional, defineste termenii pentru toate “taberele”… ), isi sustine intuitiv propunerea de intarire a REPREZENTATIVITATII pentru salvarea democratiei. Eu nu cred ca democratia poate fi si nici nu trebuie salvata ! Ea trebuie lasata sa se dezvolte ! Si de jos in sus, macar pe orizontala in primele etape, nu doar exclusiv de sus in jos ! O alta problema de dinamica sociala…Tot Noica a gasit si in acest caz nucleul dur al blocajului si a scris “Maladiile spiritului contemporan”. Mult timp am crezut ca in triada nicasiana Individual-Determinatii-General, Romania e condamnata de “General”…Dupa episodul “Gogu Radulescu”, dar mai ales, “Andrei Brezianu””, d-nul Dorin Tudoran m-a convins ca de fapt problema noastra mare e la Determinatii…Intuisem eu ceva si dupa ce am inteles la prima perceptie termenul de “KAKISTOCRATIE””…La perceptia etimologica originara, sensul se cam pierde…

  PS : Am azi vorbit la telefon cu d-nul Florin Postolachi – Asociatia Brasov 1987. A vorbit cu multa caldura de d-nul Catalin Bia ( studentul care alaturi de cativa colegi s-a implicat public de partea muncitorilor in acele evenimente din Brasov ), cel care, indirect, l-a mai “prins” inca odata pe “politologul transoceanic” cu “Cartierul Primaverii in sac “…Facusem o promisiune in acest sens pe blogul d-lui Vasile Gogea. Voi reveni asupra temei. Sper sa am forta sa conexez “Constanta” si “Brasovul” pe aceasta directive. DE CE ? Se pare ca acea “masa critica”nu se poate face, cel putin in prima etapa, decat numarand bob cu bob…Nici nu ma mai gandesc la etapa a 2-a…Nu poate fi decelata de “prosti” ca mine. “Trebuie” prosti mai mari…Care “n-au dat” doar “in gropile romanesti”…

 • InimaRea

  Dacă tot şuguiţi domniile voastre pe-aici, să vă spun la ce mai e bun cucu’. La ştiucă- iaca! Să vedeţi cum.
  Un bărbat în floarea vîrstei şi fericit în căsnicie dă-n patima pescuitului. Înlesnit fiind, îşi procură scule de scule -laser lansete, momeli cu telecomandă şamîdî. Ştie el că cine prinde ştiucă, ăla-i pescar!
  Pleacă-n puterea nopţii la rîu, îşi amplasează tehnica de luptă şi-aşteaptă zorii, să purceadă la acţiune. Şi se crapă de ziuă, şi purcede -- şi, nimic. La o buca’ de vreme, vede-un moşneag intrat în apă pîn’la brău, tot scoţînd ştiuci din apă. Lasă mîndria la o parte şi merge să-l întrebe ce şi cum. Simplu, dragu’ tati -- zice moşu’ -- uite, laşi cucu-n apă, că ştiuca trage la cuc. Cînd pune botu’, o miruieşti cu măciuca asta. Ia-ncearcă şi matale!
  Lasă omu’ cucu-n apă, prinde măcicuca şi-aşteaptă ştiuca. Şi-odată simte-o grozăvie -- ştiuca, haţ!
  Moşu-i strigă “Acu’, dă-i în cap, repede!” Dar norocosul, de colo: Mai las-o un pic…

 • mihai rogobete

  Ce ţi-e şi cu revoluţiile tehnologice ! Teme-m-aşi, că nu la televiziune a avut loc ultima, ci ea a făcut-o; istoricii ar face bine să afle cine-a inventat proletariatul.

 • Dana(Mara)

  http://www.cotidianul.ro/vin-chinezii-o-lume-de-americanizata-227263/
  Revenind la tigrii deghizati uneori in ursuleti panda, mai ales dupa de au abandonat orezul cumsecade in detrimentul fastfood-ului, pe linga lucruri pertinente, totusi se idealizeaza aportul benefic in Africa. Dimpotriva, politica lor este nociva si numai aparent exclusiv economica. Pentru ca mentin structurile corupte si le mituiesc, iar in cirdasie cu rusii inarmeaza Africa si organizeaza tot felul de diversiuni ca sa destabilizeze zona. O spoliaza de resurse minerale si energetice si ei intretin un mediu propice pentru a putea corupe oficialitatile, provocind conflicte, genocid, valuri de refugiati. Ingrijoratoare este totusi marirea sferei de influenta care a cuprins mai nou Egiptul si Siria. Sint primiti cu mare pompa la Bucuresti, dar pe ce se baza oare premierul Ponta cind condamna ferm acum citeva luni regimul criminal al dictatorului de la Damasc? Cine este in spatele sustinerii acestui regim care a macelarit peste 100.000 de oameni prin bombardarea oraselor si au ingrozit o lume intreaga prin cinismul militiilor alawite care conform spuselor unui chirurg britanic ajungeau sa se distreze ochind intentionat pintecele femeilor insarcinate, regim criminal care a generat o catastrofa umanitara si milioane de arabi suniti refugiati, estimindu-se ca in ritmul acesta numarul ar putea ajunge la 10 milioane. Regimul este sustinut de Iran, Rusia si China. Rusia se comporta in Siria ca o putere coloniala, a investit miliarde de dolari, exporta masiv armament si sustine comunitatea privilegiata alawita care reprezinta sub 10% din populatie. Cum tactica Rusiei este santajul, de-a lungul anilor regimul dictatorial alawit s-a asigurat de sprijinul occidental, cooptind populatia crestina care este tot asa sub 10% din totalul populatiei (care este majoritar sunnita) oferindu-le privilegii in domenii ecomomice, politica, armata, care este de fapt monopolul lor, populatia majoritara fiind sistematic marginalizata. Vad ca nimeni nu se scandalizeaza privind aceste realitati flagrante, este un cinism fara margini. Oare care va fi pretul platit de Romania, aici nu isi pot permite diversiuni atit de ordinare, dar o parte consistenta a tigrului va fi “pe termen lung” -- probabil concesionarea unor imense terenuri agricole pe care se va cultiva porumb si soia modificate genetic si complexe enorme de crestere a porcilor care vor polua intensiv solul tarii, asa cum se pare ca intentioneaza sa faca in Ucraina.
  Eu sincera sa fiu as prefera sa ne dezvoltam prin noi insine, sa privim la exemplul pozitiv al Frantei, sa dezvoltam imm-urile cu specific local, sa limitam consumismul desantat care ne invadeaza cu oferte de plastic si chinezarii. Am baietii inca la virsta jucariilor si preferam jucariile din lemn si cartile. Frenezia asta a tigrilor cu orase fantoma si metropole poluate nu ma incinta deloc. Este tot un fel de forma fara fond, o opulenta prevestitoare de rau, pentru ca in spate se ascunde din pacate nedreptatea, nerespectarea drepturilor omului, manipulare si noi forme de sclavie.
  Totusi o zi luminoasa.

 • Gheorghe Campeanu

  @ Dorin Tudoran

  Desi ma (re)gasesc “termopan” pe plaiurile natale, nu am nici probleme chinezesti, nici de cele eliptice de imagini. Fara indoiala solutia este de browser. Pentru amatori, de ani de zile folosesc numai Google Chrome.

  @ Compañero Felipe G. Casals (hmm, amuzanta impostura)

  Sus sincretismos para todos, asa saracite de perdeluta, au un ‘sabor’ foarte special.

 • Domnule Tudoran. Vad ca ati adus CUCUL in top da nu prea va aduceti aminte de CUCUvea care din ce tin eu minte tot pe la Cotroceni is ducea traiul 🙂

 • nepotul lui mos calorifer

  @Pro omnibus gentibus
  Apropo de guvernarea cucului si guvernantza pupezei: aceeasi marie cu alta palarie? O, nu, spun politologii wikipedici: guvernanta, la/the gouvernance, e mai degraba un ”empty word”, ”un cuvant gaunos”, propriu politicarilor din societatile deschise globalizarii. Nu vine din ”limba de lemn” a politrucilor marxieni (”Ferme ta gueule!”), ci-i un fel de marker/marqueur al ”erei vidului” (”Cause toujours!”). N-are mare lucru in comun cu hierogamia taoista a Vidului cu Plinul. Si nu e putin lucru…
  @DANA(MARA)
  Parca sinteti nitelus mai credibila decat Mircea Platon in ce priveste chinezariile si orezariile. Zic: parca. O sa mai reflectez insa la aprehensiunile D-Voastra, pe care chiar le iau in serios.Mai ales de cum se lasa inserarea… in ”gradinile Occidentului”.

 • InimaBuna

  @InimaRea
  Printre faimoasele afise, din Anii Saptezeci, ale nu mai putin faimosului CHARLIE HEBDO (aparatorul recent al caricarilor mahometice) ai si unul cucologic. Legendat, pe francezashte, asa: ”Les amours de vacances, c’est sans lendemain”(Dragostele estivale nu-s durabile). Ii facea ecou legendarii respective, la noi, distihul populist : ”Foaie verde libelula,/Stau in apa pin la… rima” . In desenul afisului hexagonal: un estivant cu ”rima sub apa” marii, molfaita, rima-i poetica, de un PISCIS hulpav, vreun verisor de apa sarata al stiucii, mai stii… Dreptu-i, pe de alta parte, ca dragostele dintre politicarii dadanubieni sint deseori, si ele, fie mult mai scurte decit o vara secetoasa (cazul Prostanacului schimbandu-si tricoul cu al Kakaraului), fie ”imorale” (cazul Matrozului cu Varanul), fie nabadaioase (cazul lui Mircea Geoana cu Shovaila si Pontache). Iar exemplificarile pot continua. Uite, de pilda, Base, intrebat daca-l iubeste pe seful sau partinic, pe Don Pedro Roman, ar fi raspuns : ”Nu-l iubesc, domnule, il apreciez pentru ca este competent.” Dar, vai, competenta nu dureaza nici ea, uneori, mai mult decit niste iubiri vacantiere!

 • Dezideriu Dudas

  In ritmul asta s-ar putea sa consideram ca pana si “Cucul lui Geoana” ( din epopeea ICR-ista cu caseta …) si mai ales “Mihaela dragostea mea”…. , au fost cele mai “macho” momente ale politicii romanesti post-decembriste….Adica, nu era si nu este vorba de “kakistocratie” cand ne referim la Romania, cat de “cucocratie”….

  Dupa ce pe Traian Basescu nu-l mai asculta nici macar Pora ( am trecut recent pe la ASE, bila e acolo !…. ), “ cucocratii” o baga pe aia cu unirea cu Moldova..Pana acum, cum zic “ei”, nu era momentul. Acum, e la fix ! Presedintele Basescu are credibiltate maxima ! L-am auzit pe Dan Dungaciu, cum, serios, “cucocratia” ( verbul…) despre initiativa lui Traian Basescu…Pe langa faptul ca Dan Dungaciu este director al unui Institut al Academiei Romane, implicat de-alungul timpului la varf in politica dintre Romania si Rep. Moldova, cred ca trebuie sa aduc in actualitate faptul ca, poate, cel mai mare “cucocrat” al Romaniei de la Burebista pana la “Pişta” si dupa…, Dan Voiculescu, i-a oferit lui Dan Dungaciu marele premiu la un concurs despre umanism in anul 1998. Nu stiam atunci ca voi fi “spionul prostilor” in sala, ulterior chiar in “cuco-partidul” lui Dan Voiculescu ( la categoria “prosti”, a mai participat atunci si regretatul Mircea Nedelciu, desi nu stiu daca nu cumva era de la “desteptii” ceilalti, “in devenire” nicasiana in perioada…). Bineanteles a fost si un juriu din care s-a detasat “cenzorul cucocrat” Ilie Badescu ….A nu se crede ca, desi “ne-a tradat cu ICA”, nu ne gandim ca poate totusi Dan Voiculescu a avut “acoperire”…La halul in care a ajuns Romania dupa atata “civilizatie occidentala triata de cenzori nationali”, n-ar fi exclusa si o astfel de “tradare”, in fapt , a “idealurilor cucocratiei”….Cum au avut comunistii romani un Vasile Roaita adulat inca de Stanga politica si considerat agent al sigurantei de Dreapta politica, de ce nu s-ar repeta istoria si in capitalismul romanesc ?

  Nu ma mai luam de “cucul’ lor ( repet, Geoana parca tot mai misca ceva…, dintre cei care ar fi mai ramas…, iar lui “Burepişta” daca i-am pus si sirena, nu se mai califica…) daca n-as fi vazut in seara asta filmul “Hemingway si Gellhorn “. Replica “MORUZOVULUI” Chinei data lui Hemingway si Gellhorn cand acestia au vazut ca il serveste si pe imparatul de atunci dar si pe viitorii comunisti, este cu adevarat istorica : “ Nu exista parti. Exista doar trecut si viitor ! “…A fost raspunsul lui la intrebarea stupefiata a celor doi : “De ce parte esti ? “…. “Moruzovul” lor a fost si este de fapt “CONFUCIUS”….

  Din pacate, la noi, si trecutul si viitorul se fabrica in aceleasi laboratoare…, iar prezentul este singurul care este real. Acela al luptei pentru supravietuire ! Supravietuirea “lor” consta in faptul ca “noi” obligatoriu trebuie sa fim impartiti in mai multe parti, ei fiind UNA….Supravietuirea noastra ? “Ciocul mic”, ca altfel va fi “vai de cucul nostru”!….La noi e invers decat la chinezi…”Confuciusul” nostru este de fapt, ….Moruzov, Cristescu, ….Plesita si ceilalti…, fiecare ( parte ) cu idolul sau…De unde PAGANISMUL….

 • InimaRea

  D Dudaş. Din pacate, la noi, si trecutul si viitorul se fabrica in aceleasi laboratoare…, iar prezentul este singurul care este real. Acela al luptei pentru supravietuire…
  Sînteţi cătrănit rău, d-le Dudaş! Se-ntîmplă că şi eu sînt -- chiar dacă din cu totul alte motive decît ale dv -- asa că ne-am putea consola reciproc. Numai să mă iertaţi de-nţeleg anapoda pe ici, pe colo, ce scrieţi -- ar fi din cauza prisosului de ghilimele, pe care nu ştiu mereu cum să le iau (citate, în sens figurat, ironic, altfel?)
  Laboratoarele de care vorbiţi sînt nişte zăcăminte, după mine. Într-o perspectivă sumbră, cel al viitorului este epuizat, iar celălalt -- plin-ochi dar neocrotit, ia fiecare ce-i convine de-acolo, şi-şi fabrică propria variantă despre ce-a fost odată.
  Dacă luăm de bună ideea secării zăcămîntului Viitor, da -- sîntem un fel de supravieţuitori dar ai unor vremuri în care mai exista viitor. Orice-ar fi putut însemna asta fiindcă, oricum, e clar că-nsemna cu totul altceva decît trăim (cel puţin, aşa-nţeleg eu amărăciunea dv). De aşteptări înşelate, ar fi vorba atunci -- de unde, sumbra perspectivă, curat depresivă.
  Asta-mi aminteşte de o-ntîmplare de la mare, de-acum 30 şi de ani. M-am nimerit la o masă cu unii mai tineri ca mine, un cuplu de ardeleni puşi pe emigrat în Germania. Nici nu era nevoie să-şi argumenteze hotărîrea, dar ei simţeau nevoia să -- ceea ce ma-nduioşat pînă la a ajunge să-i încurajez: Dulceaţa vieţii din ţara asta vine din visare, drajilor.
  Mai tîrziu, dau peste cărţulia unei psiholoage americane din Şcoala Adler, de care mă uluiesc: cică reveria e bună.
  Domn’e, ştiam şi eu că e bună -- numai mie cît mi-a folosit cînd am dat de greu -- dar să spună cineva din America treaba asta mi se părea peste poate!
  Pe urmă, mi-am luat seama: Stai aşa că nu-i aşa! Asta-i terapie, măi dragă -- nu-i pentru americanul cu capu’ tare (psihologic vorbind).
  Hai s-o iau pe scurtătură, altfel dau în eseu -- şi nu pun mîna-n foc pentru ce iese.
  Ar fi, dară, oameni care visează -- dar nu făptuiesc -- şi care fac fără să viseze. Ce-i leagă pe ei -- afară de condiţia lor umană comună -- este că nu le place ce iese din mintea/mîna lor, sînt dezamăgiţi, dom’le!
  Ar fi de judecat dacă şi unii şi alţii au dreptul de a fi dar de ce-am discrimina? Dezamăgitul e un amăgit contrazis brutal de real, de ce-ar fi greşit să se amăgească cineva ori să se lase amăgit? Greşit e doar să se trezească la realitate dar cine-l pune? De ce n-ar continua amăgirea chiar şi după ce i-a fulgerat realitatea pe sub pleoape? Ce rost -- să preferi coşmarul realului, visului frumos?
  Bine, asta-i starea teoretică, să-i spunem, doar nu vorbim de consumatori de opium. Nici măcar de opiumul popoarelor, ai cărui consumatori au viitor -- în Cer dar au.
  Dar sînt stări intermediare şi la visători, şi la făptuitori, tinzînd către o medie-ntre ei, jumătate visător-jumătate făcător. (Povestea ameninţă să se complice, numai la faptul că pot exista unii care una visează şi-alta fac, dacă mă gîndesc. Dar asta nu ne-nteresează, vorba ardeleanului demonstrînd că trenul are roţi pătrate, de tot face el zdrang, în mod regulat.)
  Deci de oameni capabili să-şi urmărească visul, trebuie să vorbim -- nu de ăi de visează cai verzi pe pereţi.
  (Iaru’i bai, da’ ne scoatem aşa: visul e termen generic, cuprinzînd ideal şi simplă dorinţă. Bine-aşa?)
  Ei, idealiştii nu-s ei prea practici, tre’ să se alieze cu pragmaticii, ca să iasă ceva din idealurile lor. Dacă ceea ce iese e cam depărtat de visul iniţial, e de-acolo că pragmaticii au urîtul obicei de a-i încăleca pe idealişti. Cînd ar trebui să fie taman invers, că doar idealistul ştie drumul, nu? Bine, dacă pragmaticul a tot bătut drumul ăsta -- fie cu-acelaşi idealist , fie şi cu alţii la fel -- ştie şi singur drumul, ca un cal cumsecade, care-şi duce acasă stăpînul treaz-mort.
  Şi-uite-aşa, ajungem la Moruzovul dv, d-le Dudaş. E pragmaticu’ de vă spuneam eu de al adineauri. Un fel de croitor -- pentru cine-şi mai aminteşte cum era să-ţi faci ţoale de comandă, nu să le iei de gata. Vii la el şi-i spui ce vrei. Iar el te-ntreabă dacă e cu materialul tău ori al lui.
  Ei, cu-al cui e?

 • Dana(Mara)

  @Nepotul lui mos calorifer, mijloacele mele de exprimare sint modeste, la urma urmei sint o simpla mamica, sint constienta ca dumneavoastra sinteti oameni cu o bogata experienta de viata si o solida pregatire profesionala si inteligenta vie, sensibilitate si onestitate intelectuala. Cu stingacie mai incerc si eu sa va impartasesc cum vad eu din inima Levantului niste evolutii pe care poate ne afecteaza mai mult. Sa va spun o intimplare -- am mers cu unul dintre baieti la o consultatie la un medic ortoped care studiase in Romania. La un moment dat am observat pe un raft o statuie a lui Lenin. La sfirsitul consultatiei l-am rugat sa nu se supere, dar pe mine ma impresioneaza neplacut acest simbol, dar romanilor, basarabenilor si in general Europei de Est le-a facut mult rau comunismul. I-am sugerat sa vada documentarul Soviet Story. Si-a notat link-ul. La urmatoarele consultatii statuia disparuse de pe raft. Sint gesturi simple, dar lumea nu stie, se lasa atrasa de mirajul ajutorului chinez si rusesc, dar nu realizeaza ca de fapt si ei sint ferment de invrajbire si inarmare a locuitorilor din Orientul Mijlociu. Pentru mine esantionul de normalitate in care se manifesta natural populatia araba sunita este Iordania. In mod normal asa ar trebui sa arate toate tarile din zona, daca nu si-ar baga cind unii, cind altii coada si nu ar specula divide et impera. Este trist sa vezi cum populatia civila nevinovata este carne de tun in acest razboi al orgoliilor, cind cu un efort minim, buna credinta si onestitate toata lumea ar putea trai in pace. In mod normal in Siria trebuia sa fie alegeri libere inca de la inceputul revoltelor si sa nu fie permisa reprimarea brutala si disproportionata care eu consider ca are toate caracteristicile unui adevarat genocid impotriva arabilor suniti. Sperietoarea cu islamistii este inca una din arsenalul propagandei ruso-alawite, asa cum populatia din Iordania majoritar sunita isi vede de treaba si nu persecuta crestinii, dimpotriva traiesc in buna pace si intelegere. Dar alawitii nu vor sa isi piarda privilegiile, sint sustinuti de rusi, detin toate pirghiile economice, toate afacerile cu statul, au monopolizat turismul, energia, telefonia, numai ei sint in structurile de armata si securitate. Iar securitatea la ei are tot acelasi sistem bolsevic cu informatori si racolati pentru a spiona tot ce misca si a dezbina familii.
  Cu primavara araba sunitii au sperat ca vor fi alegeri libere, democratice, vor scapa de regimul alawit si isi vor putea lua soarta in miini incercind sa prospere si ei si sa aiba acces la afaceri si educatie. Dar din pacate revolta spontana a fost denaturata, victimele incredibil de multe, orase si destine distruse, iar marile pierderi din rindurile sunitilor, ei sint iarasi marii perdanti. Pentru ca protejatii rusilor sint bine mersi in cartierele lor rezidentiale, o casta imorala cocolosita de occident in numele a ce, a apararii cu dintii a privilegiilor si averilor si incurajarii investitiilor strategice rusesti. Ma opresc aici ca si asa este in zadar. La urma umei cine sa se sinchiseasca de niste amariti, simpli trogloditi…Dar cosmarul nu se opreste aici, pentru ca din pacate aducindu-i in starea aceasta incredibila de precaritate, cu orasele in ruina si fara educatie si cu puternice resentimente, acestea sint locurile unde se vor dezvolta miscarile extremiste, un stat in stat in care se dezvolta ca o mutatie nesanatoasa un islamism radical. Cinismul este ca aceste focare gen hamas sau hesbolah nu sint stirpite din fasa ci lasate sa se dezvolte pentru a servi mai apoi ca justificare a unor politici pe termen lung si imposibilitatii solutionarii democratice ci numai prin forta armelor. Aici este cinismul, pentru ca este si o alta cale, a pacii, respectului reciproc dar se pare nu atit de profitabila.

 • Dupa atatia cuci, pupeze si pesti, care, din PreaInaltimea lor, ne prea des dezvrajesc, as bate-n toba mea de tinichea. Cum n-am nici praful de pe ea, i-ascult si revad pe tobosarii din Basel.

  TOP SECRET Corps sunt niste tobosari cu totul speciali, care-si dedica integral timpul liber exersarii la toba. Paiunea reuneste indivizi cu cele mai diverse indeletniciri lucrative: de la bancheri, la functionari publici si muncitori. Din cauza naturii atat de diferite a ocupatiilor lor, componenta trupei se schimba mereu, astfel incat, la repetitii si spectacole, formatia sa fie completa. Cele 6 minute ale clipului ne arata de ce e atat de importanta prezenta pe scena a fiecarui tobosar:

  http://www.youtube.com/embed/HW3QVLlK-kE

  Daca v-a starnit interesul, mai multe informatii despre TOP SECRET DRUM CORPS, pe pagina de Wikipedia:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Top_Secret_Drum_Corps

 • Dezideriu Dudas

  @ InimaRea

  Chiar nu sunt catranit…Faceam o testare, provocand in sens Toynbee si Blaga….Adica in sens bun….

  “Moruzov-ul” meu ? “Vai de cucul lui”…Cand se bat intre “ei” ca chiorii, chiar credeti ca m-ar interesa cum vad ei treaba ? M-am lamurit de mult….De fapt, credeam ca am trecut de “Moruzov” si eram la “Cristescu”…, dar tare mi-e ca inca nu ne despartisem de “Plesita”….Ati citit cartile lui Liviu Tofan despre Carlos Sacalul… si cazul Haiducu ? Mai are Liviu Tofan un articol interesant in “22” despre I.M. Pacepa …Nu ca am devenit “fan” IRIR – Institutul Roman pentru Istorie Recenta…, atat timp cat unul din “produsele” sale din ilegalitate “se cheama” Mircea Dinescu, cel care, acum, in alta “ilegalitate”, il “forjeaza” pe Vanghelie…, AYATOLLAHUL GRAMATICII POLITICII ROMANESTI !

  Un rezultat, cred bun, al unui TEST pe directia “Dreapta”- “Stanga” in politica romaneasca…

 • Dana(Mara)

  Va propun un bilant si un mesaj inimos si din Romania (de ziua nationala).
  Numai bine si sanatate.
  http://blog.activewatch.ro/rubrica-cetateanului-necenzurat/acesta-este-un-razboi/

 • Nelu

  Poate o sa-i doneze o fundatie una din enormele prpietati USL-iste drept locuinta…

 • Nelu

  Poate o sa-i doneze o fundatie una din enormele proprietati USL-iste drept locuinta…

 • Şerban Foarţă

  Îl întreb pe dl Nelu într-o doară: “enormele proprietati” băsisto-pedeliste nu se pun?!
  (În paranteză fie spus: nu v-ar aranja, domnule Nelu, şi pe dvs o locuinţă în, măcar, Mihăileanu? Sau niscaiva hectare arabile la Nana?)

WP Admin