≡ Menu

Udrea din nou la Paris, Lenin din nou la Geneva

nutziUn mesaj al dnei Udrea mi-a reamintit un banc celebru:

Gorbaciov vede că, orice încearcă, nu poate redresa țara. Cineva îi dă ideea de a-l readuce la viață pe Lenin. În disperare de cauză, Gorbaciov e de acord.

Lenin e scos, noaptea, pe șest, din mausoleu. Este readus la viață cu injecții miraculoase.

Deschide ochii, se freacă la ochi, îl vede pe Gorbaciov și-l întreabă cine e, ce se înatmplă, în ce an se află etc.

Gorbaciov îi explică lui Lenin că murise, fusese îmbălsămat, e lăudat ca un zeu etc.

Lenin întreabă de ce a fost trezit.

Fiindca lucrurile merg foarte prost: “Sau dvs. ați greșit calea pe care ne-ați pus, sau noi v-am înțeles aiurea, dar e un dezastru.”

Lenin se arată profund nemulțumit. Cere să i se pună  la dispoziție o documentație beton, ca să înțeleagă ce se petrece.

După trei săptămâni de studiu aprofundat, Lenin îl chemă pe Gorbaciov la el și-i cere să aducă acolo tot CC al PCUS.

După ce nu mai e loc de aruncat nici măcar un un ac, Lenin bea un pahar de apă, apoi spune:

“Tovarăși, e un dezastru. Trebuie luat totul de la capăt. Mâine dimineață, eu plec în Elveția.”

După această prefață, puteți citi cu încredere mesajul dnei Elena Udrea către suporterii Domniei Sale:

“Mâine votăm!

Fac încă o dată un apel către toţi cei care mi-au acordat încredere în primul tur ca votul lor de mâine să fie anti-Ponta şi anti-PSD.

Împreună cu colegii, vom fi în Diaspora, pentru a vedea cum se desfăşoară procesul electoral aici, după neregulile din urmă cu două săptămâni.

Eu voi vota la Paris și îmi voi pune și fotografii pe Facebook, ca să nu se mai streseze băieţii să mă pozeze preventiv, pentru campaniile viitoare. Încerc să le fac munca mai uşoară.”

Doamnă, patria vă va fi veșnic recunoscătoare – y compris președintele Victor Ponta.

Vă veți convinge de acest adevăr “în campaniile viitoare.”

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • InimaRea

  Sint semne ca alegerile de miine vor fi de pomina-n lume. Indemnurile electorale ale cuplului Basescu-Udrea sint chemari la lupta. Daca insusi Basescu isi cheama basistii la “vot impotriva PSD”, e semn ca “votul” va fi in strada, ca sectiile de votare vor fi luate cu asalt, indiferent de cit de pregatite ar fi pentru a-si primi votantii.
  De doua saptamini, se bate moneda pe dispretul autoritatilor -- al PSD, in fond -- fata de alegatorii din diaspora. Aceasta campanie -- la care s-au alaturat voci din cele mai felurite, cele mai multe dintre ele fiind de buna-credinta -- pare a fi pregatit rascoala de miine. Astfel ca Udrea pleaca la Paris ca un general pe cimpul de batalie.
  Fata cu inertia birocratica romaneasca -- magistral pusa-n opera de Guvernul Ponta, la aceste alegeri, prin apatia AEP si a BCE, precum si prin superficialitatea diplomatiei din marile capitale europene -- ingenioasa viclenie basista de a-ntoarce situatia-n favoarea curentului anti PSD, “anticomunist”. Ar fi de-ajuns ca incidentele de la unele sectii de votare de afara sa fie de asa natura incit sa puna sub semnul intrebarii rezultatul alegerilor, indiferent de cine-ar fi cistigatorul. Asa s-ar explica si mesajul oarecum criptic al cuplului Basescu-Udrea: impotriva PSD-Ponta dar nu si pentru ACL-Iohannis.
  Cit il priveste pe “neamt”, nici nu stiu ce sa-mi doresc: sa stie de toata povestea asta si sa dovedeasca un spirit politic cu-adevarat roman-ortodox; ori sa habar n-aiba, sa defileze sub steag strain, convins ca-n folosul sau flutura-n vint. Inclin catre varianta “pragmatica”: partea pedelista a ACL -- de aceeasi sorginte si practica politica cu-a cuplului diabolic -- e musai sa-l fi prevenit si pregatit pentru ceea ce se punea la cale. Altminteri, ar reiesi ca pedeleii l-au sacrificat cu buna stiinta pe Iohannis.
  In aceasta varianta, actul terorist-politic care s-ar fi pus la cale ar fi unul disperat, ceeace-nseamna ca-ntr-adevar nu-i de gluma cu ce i se pregateste “cuplului”, in perioada imediat urmatoare alegerilor, daca Ponta iese presedinte.
  Un lucru e clar: macar in varianta in care iese Ponta cistigator, Basescu-Udrea contesta rezultatul scrutinului. Solutia hard ar fi ca macar o sectie de votare -- preferabil, de la Paris -- sa fie-nchisa inainte de termenul-limita, “din cauza incidentelor provocate de proasta organizare a alegerilor”.
  Ar fi, cumva, o tirzie si greu-vindicativa contramineriada.

 • Dezideriu Dudas

  Ma gandesc la “Diaspora” ca la Lucian Sanmartean. Antrenorul Irlandei se intreba cum Sanmartean are 34 de ani, “ UNDE A STAT ASCUNS ATATIA ANI ? “ N-a citit comentariul meu dupa Romania-Grecia cand povesteam ca am “urlat”
  de “n” ori la “dictatorul Piturca”, S-O BAGE PE VICA….Noroc cu GENERALUL, ca altfel ar fi jucat doar in prelungiri !

  “Dictatorul” ‘ista’lant o bagase de mult pe-a lui…, dar ca iata ca, in sfarsit, desi nu a venit Mahomed la munte…, s-a dus muntele la Mahomed….

  Lenin a fost si mai esential cu Diaspora. S-a transferat el insusi. Cand Arnold Toynbee a scris despre “proletariatul extern” ( mediile culturale si institutionale din Diaspora, aflate in contact direct cu “centrul”…), primul care “va trada”…, nu cred ca s-a gandit si la Lenin…Pe-atunci era un singur centru, hai sa zicem doua ( si cel oriental…) dar in Rusia inceputul lui Petru cel Mare inca nu se cristalizase…, desi Napoleon, intre timp, a avut imprudenta de a-i mai da o ocazie de marire, fiind infrant de GENERALUL IARNA….

 • Dezideriu Dudas

  Am uitat de Gorbaciov. Desi pare “ Claudio Ranieri”, nu pot
  uita ca a fost odata precum Stefan Covaci la AYAX….Nu e vina lui ca “AYAX” pare
  acum LOKOMOTIV MOSCOVA … DINAMO MOSCOVA ar fi prea (in) direct….

 • PaduchelePlesuv

  Probabil ca sectiile de votare vor fi luate cu asalt in ultimele doua-trei ore de catre partizanii basisti, nu cred ca au atatia oameni incat sa o tina in asalt toata ziua. Sunt curios cum or fi fost trenurile de Paris zilele astea, cred ca mai multe sute de persoane au plecat sa voteze acolo, oare pe banii cui. Pare ca si niste intelectuali mai de seama pleaca spre a vota tot la Paris. Pentru a face si ei vocalize pe acolo, pe sub fustele dnei Udrea. La Paris va fi Teodor Melescanu, vom vedea cum se va descurca. Cu siguranta ca vor incerca o panarama si in Germania, se simt bine la pieptul dnei Merkel. Inseamna ca se stiu batuti si, ca si in 2012, vor cere sprijinul strainatatii, care nu stie legea electorala romaneasca, si probabil ca le vor da strainilor tot ceea ce le vor cere, in schimbul acestui sprijin. Monica Macovei va afirma ca vor fi fost incalcate legea electorala (pe care oricum strainii nu o cunosc) si constitutia ( de care strainilor le pasa cum le-a pasat si in 2012). Intrebare: Basescu are sprijinul americanilor sau de abia incearca sa il obtina? In nici un caz nu voi accepta si recunoaste un Johannis presedinte pus cu forta de straini!

 • Dezideriu Dudas

  “ o tirzie si greu-vindicativa contramineriada “

  ANALIZA MECANICA CLASICA:
  -- Tarzie = Timp (prea) mare
  -- Greu = Masa ( prea ) mare
  -- Vindicativa = Legea Reactiei si a Contrareactiei
  -- Contramineriada = Legea lu’ Romania ( aplicatia pe Romania a Legii lui Ohm )

  MECANICA RELATIVISTA
  Mircea Dinescu scria in “Academia Catavencu” timpului, ceva de genul : ”Trebuia ca minerii sa se predea din start sau sa dea de-a-nboulea cu capul in scuturile jandarmilor si sa cada lati, fara a se organiza deloc, pentru a nu “se” invoca SPRIJINUL STRAIN ? “

  ROMANIA MECANICILOR
  Azi am mi-am actualizat lecturile eoliene. SOV le multumeste intr-un comentariu celor de la “Academia Catavencu” ca l-au invatat “meserie” ( etapa necesara in drumul spre “specialismul” ‘cela, cum scriam anterior…)…Nu va grabiti insa, pentru ca in alt comentariu scrie unui “posibil jandarm national” ( P.J.N.), ca onestitatea nu este una din calitatile lui, laudate de jandarm…”Ma plagiaza” ( s-a dat drumu’ la directia disocierii…) insa cand raspunde “banditeste” unui altuia ( tot P.J.N. ) facandu-se ca ploua, desi era vantu’ cat casa : BASESCU sau “SISTEMUL” ? Daca ar auzi Dan Voiculescu, ar crede ca a venit ( deja…./ “prea deja” cu 1 zi inainte de “rezultatul final” ? …) DREPTATEA ‘CEEA DE PE LUME….

 • Ninel Vonailu

  La Geneva, dar mai ales la Zurich, unde juca sah cu dadaistii si studia ofertele Kaiserului…

 • Lenin al VI-lea

  Da, da… si unde a fost vazut prin fereastra unei cofetarii de mama lui Elias Canetti, care i-l arata micutului Elias, cu care venise din Bulgaria dupa decesul sotului in cautarea unei partide in locuri ceva mai manoase, spunindu-i urmatoarele vorbe istorice pe care mititelul le-a tinut minte si peste decenii le-a consemnat si valorificat plenar intr-o carte innobelata:
  -- Uita-te la omul acesta! Este Lenin. Vei mai auzi de el.

  Ajunsi cu lectura in acest punct, se spune ca multor cititori romani le-a zburat cartea in tavan.

 • Dezideriu Dudas

  Intre “epigoni”, este o mare diferenta intre “Orbirea”, “Masele si puterea”… lui Canetti si “stalinismele” lui Tismaneanu….Mai mult, in aceasta logica, Canetti a si tradat….Tismaneanu mai are inca timp…

  Stalin, Inceputul si sfarsitul lui Lenin

 • Bogdan Cojocaru

  Domnule, pare ca nu va dati jos cămașa de pionier nici când dormiți. Încercați din nou tăcerea, e mai adevarata totuși.

 • PaduchelePlesuv

  Slaba propaganda, cum nu va convine ceva cum pac o acuzatie de nostalgie.

 • Pingback: Udrea din nou la Paris, Lenin din nou la Geneva « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET()

 • Gilda

  Ca sa ma aflu in treaba si eu, la bancul Dumneavoastra cu respect as avea un amndament:
  Lenin deschide ochii si cinta

  The Star-Spangled Banner

  Vaya con Dios, Maestre,

 • Gilda

  Cine nu participa la mosirea generala este evident rusan taliban si se roaga la ISIS.

 • Stefana

  Si ce o sa faceti acuma? Ati depus o contestatie a rezultatului alegerilor?
  Vad ca pana si regele Mihai il recunoaste, dumneavoastra sunteti ferm pe pozitie?

WP Admin