≡ Menu

Trump – un nou atac împotriva libertății! De data aceasta — a libertății de-a alege.

Photo-blog-7-150x150[1]Alertat de Serviciul Secret care asigură paza președintelui că decernarea premiilor Oscar din acest an va fi tranformată într-un glamoros protest împotriva sa, Donald Trump l-a teleportat pe generalul Michael T. Flynn (vechi spion al rușilor) la Moscova pentru a solicita ajutor.

Hackerii lui Volodea Putin au spart imediat codurile arhivei secrete a trofeelor Oscar și au comis o substituire frauduloasă. Întors la Washington, generalul Flynn a predat obiectul fiicei președintelui – Ivanka Trump.

Aceasta l-a trimis Mariei Șarapova (care deși o duce excelent în America, în Cupa Davis și la Olimpiade joacă în echipa lui Volodea Putin), împreună cu o superbă rochie din cele returnate ei de Nordstrom în momentul în care foarte procopsiții imigranți suedezi au refuzat să mai distribuie produsele din liniile create de Ivanka.

Mașa a pasat obiectul cu pricina (un plic) bodyguardului  lui Warren Beatty. Bodyguardul, și el spion rus, neștiind ce se află în plic și temându-se să nu fie alungat din țara tuturor posibilităților, i-a pasat plicul republicanului înrăit Clint Eastwood. Iar “Dirty Harry”, cu umorul său sec, i-a trimis plicul lui Warren Beatty însoțit de un scurt mesaj:

 ”Warren, go ahead. Make my day!”

Warren, un domn și fost mare crai, a lăsat-o pe  Faye Dunaway să citească numele filmului câșigător: La La Land!

Deși Academia se jură că, până la deschiderea plicului de către prezentatori, numele câștigătorilor sunt secrete, adică cunoscute doar de membrii juriului,  există voci care spun că, la anunțul făcut de Dunaway,  o parte a asistenței s-a arătat mirată, semn că secretul la Hollywood e cam ca al lui Polichinelle.

Academia a reacționat prompt, prezentând scuze celor puși într-o situație ca-n filmele cu Stan și Bran:

“We sincerely apologize to Moonlight, La La Land, Warren Beatty, Faye Dunaway, and the Oscar viewers for the error that was made during the award announcement for best picture. The presenters had mistakenly been given the wrong category envelope and when discovered, was immediately corrected.”

 Ce nu înțeleg este partea a doua a comunicatului:

“We are currently investigating how this could have happened, and deeply regret that this occurred. We appreciate the grace with which the nominees, the Academy, and Jimmy Kimmel handled the situation.”

Ce rost mai au investigațiile, când toată lumea știe că a fost mâna lui Trump?

Eu, unul, prieten de pahar cu președintele, tocmai v-am oferit toate detaliile.

Sigur, ar mai fi o explicație – dar una minoră, colaterală, asemeni victimelor colaterale: dacă la Hollywood patima politică ar fi nițeluș mai mică decât pasiunea pentru filme cu adevărat bune, probabil că asemenea scenete n-ar avea loc.

În sfârșit, nu fiindcă îmi place Volodea Putin, dar eu cred că Oscarul pentru cel mai bun film l-ar fi meritat, totuși, La La Land.

De ce?

Fiindcă, în vreme ce competiția a fost formată din filme care ne fac să ne simțim exact ca în viața de toate zilele, La La Land ne face să ne simțim ca în filme.

Și tocmai aceasta, zic eu, este menirea cinematografiei artistice, nu să ne distribuie în tot felul de roluri care, zău, nu sunt ale vieții noastre. În acestea din urmă ne distribuie, Slavă Domnului!, cinematografia politică.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • virgil

  Ce put Oscarurile astea a “political correctness”

 • DG Ontelus

  eleven days after// happy girls in switzerland/ lost in translation/ english french connection/ nevermore or neverland/ moonlight shining la la land

 • Ei, na. Două filme slabe.
  Ai văzut Machester by the sea?
  A, n-avea agendă, scuze!

 • Bai, ai inceput sa fii la fel de intransigent ca Dan Alexis de Tocqueville.
  Finalul cu Oscarul meritat de La La Land ( deloc un film slab) intorcea textul de unde incepuse. Parca ai lucrat candva la Catavenci, unde era umor cu nemiluita, in afara sintezelor analistului protopolitic Șișu Berar.

 • Dar Manchester ai văzut?
  Ei, uită-te și p’ormă vorbim de film. 🙂
  Și nu, nu am făcut spume la gură ca marele marele cum îi zici tu…

 • Dezideriu Dudas

  Cam așa a fost si cu revoluția…Au fost dați drept câștigători unii oameni considerați drept buni…Apoi au aparut golanii….Spre deosebire de Oscarul din acest an, aceștia nici nu și-au mai cerut scuze și nici n-au mai zis că nu le vine a crede…E drept, după vreo 15 ani…, inainte avand o repriza de dezmorțire de 4 ani ….Acum totul e doar Hollywood si filmele-s continui. Nu mai riscă vreunu’ să termine vreun film….Dacă se va prezenta iar greșit câștigătoru’ ? Invers decat la Nietzsche, acum confuzia este câștigătoarea si nu greșeala ! Greșeala chiar a devenit complet interzisa ! Nici n-ai cum greși daca faci numai lucruri bune….Burjui, chiaburi, abuzatori de serviciu, de funcții…, galop de sănătate ! Dracii adevărați sunt bucuroși ca „tagma abuzatorilor” si mai ales goana dupa ea fac filmul interminabil….Scriam recent aici ca deviza SUA a fost “E pluribus unum” ( multumiri d-lui Roger Pilon prin d-nul Dorin Tudoran …). Probabil si acolo se adunasera prea mulți, alergători si alergați….Dupa 1956 deviza SUA a fost “ Noi credem in Dumnezeu “ !

 • D.Alex

  Acum, că Dl. Trump a revenit la sentimente mai bune în privința imperativelor sistemice americane, trebuie totuși făcut să înțeleagă că Președintele SUA nu poate avea accese premonitorii. Ca acelea cu suedezii, de la ei sau din Barcelona.
  Pe de altă parte, Dl. Putin, care dorește cu ardoare să fie la fel de prescient ca partenerul său cam imprevizibil, prea imprevizibil de defavorabil,după cum se va dovedi, tace ca un pește, în ciuda unor panseuri (și priviri furtive) demne de nu prea mulții oameni de spirit ai planetei. In general, de litere, că așa se zice.
  Unul e arțăgos cu actorii, mari sau celebri, altul e ospitalier, cu ei sau cu oricine îi înțelege poziția ingrată.Unul se luptă pe față cu mass-media mai celebră decât el, altul nici măcar nu mai face asta, știe că unii înțeleg și ce nu ar trebui să înțeleagă.
  Marea cinematografie de consum se tulbură, mica cinematografie discretă nu mai are bani de filme, dar și unii și alții se împrumută de la prieteni.
  Hotărât lucru, nu mai poți fi Președinte fără să taci, dar nici să taci dând idei ciudate unor foarte atenți observatori. Și nu am numit aici marii analiști care știu tot, dar nu înțeleg decât ce li se arată. La drum de seară, înainte de așternut.
  Asta nu mai este politică, nici cinematografică- care mai suportă încă forme incredibile de cenzură-, ci înleștare cu inconștientul implacabil.
  Bine că există Romania. Ca și când nu am exista, că pitirea strategică vă va salva de voi înșine.

 • DG Ontelus

  iubito// nu vezi cum luna își aruncă paloarea grăbit/ pământul n-auzi cum murmură/ ieri am simțit limba de foc incendiind văzduhul/ ceva se-ntâmplă dulcea mea lumină/ pare că nici oamenii nu mai știu să cânte/ încearcă unii să ne înspăimânte/ și-aruncate-s toate ca-ntr-un vis/ hai să veghem ca zorii lumii să nu piară/ urgia încă poate fi oprită

 • Filip E.T.

  La La La Land trebuie că este un film cu substanță romanească ușor detectabilă. Așa va afla și președintele D. Trump că le-a dat mână liberă unora LaLa să se amuze pe seama lui, ba chiar să-l jignească. Cum, el să-i împiedice pe bizarii ăia de români să aleagă? Dar de, mă rog? Oamenii și-au plătit taxa de protecție față de toată lumea, și americanii știu asta, pentru că ei sunt mai mult idealiști decât foarte ahtiați după bani, care nu le displac deloc. Ba chiar sunt unii care au furat identitatea și schema Ponzo americană a autostrazilor spre Lună și îi provoacă pe acești ciudați suprarealiști să îi deteste pe americani.
  Pe scurt, lupta pentru pace trebuie restartată. Dl. Trump va afla de noi înșine, rolul nostru de șasiu electromagnetic de transmisie în alegerea sa, și ce putem noi să-i facem (mă adaug și pe mine, că deh, vreau să îmi înțeleg obiectivele), în sensul de ajutor pe care nimeni nu il va oferi fără plată odioasă.Si fără dezinformările vizibile din Luna mea, lădate spre ingopare ca a doua contribuție LaLaLa la un tratat prea bine înarmat pentru inteligența sa.
  Să vedem ce înseamna noua pace, că unii se reformează în stil periculos, și ne vor fi reformând și pe noi înșine fără drept de apel internațional. Și fără să se știe.

 • DG Ontelus

  istoria culturii// platon/ newton/ bach

 • Dinu

  Fly inn, ar fi frumos, ar fi de așteptat/
  doar noi vă cunoaștem. Și vă iubim.
  Restul tocmai a renunțat să se ocupe cu lovituri de stat, la care nu se pricep, pe care nu le doresc, și pe care vor trebui totuși să le gestioneze.
  Ce nu se va putea administra va fi geniul Bucegilor amintit altundeva, justițiar fără cauză, dar vizitat adesea de …idei. Eficiente.

WP Admin