≡ Menu

Trăiască Regele!

 

Photo - Claudio Marinesco. © - Revista Meridian.

Photo: Claudio Dogar – Marinesco. © – Revista Meridian.

 

 • DG Ontelus

  Memoria istorică românească reține rolul monarhiei constituționale în epoca modernă, îndeosebi prin Regele Carol I. În 2018 vom aniversa centenarul Marii Unirii din 1918, care nu ar fi fost posibilă fără Eroul Necunoscut din Primul Război Mondial. Cu excepții de ordin cultural, interbelicul și postbelicul nu au fost la înălțimea jertfelor Eroului Necunoscut. Anul 1940 nu poate fi pus exclusiv în seama împrejurărilor externe. Chiar dacă geografia covârșește istoria, aceasta din urmă are necesarul discernământ care separă subiectivitatea de luciditate.

 • Dezideriu Dudas

  La mulți ani !

 • neamtu tiganu

  chiar fusei in Romania, chiar pe aceasta data, de fapt in jurul acestei date, n-am observat nimic cu regele dar era nebunie cu ziua Europei, peste tot steaguri. Cel mai misto a fost in Cismigiu, erau din toata Europa, dar deodata s-a pornit o vijelie ca au fugit toate popoarele Europei. Priu drace, sper sa nu fie de rau augur, s-a orpit si curentu asa ca cei care dansau pe sceba nu mai aveau muzica. O echipa de dansuri grecesti, insa, se amuzau de minune, jucau de mama focului pe cintece din gura. Cred ca salvarea Europei sta in Grecia!

 • Dezideriu Dudas

  “Titlul” de Neamțu’ Țiganu’ e un fel de Regele Șofer….Să trăiești majestate ! Să trăiți Majestate !
  P.S. „La ingineri” ( aici, un fel de „La țigănci”…)…., ar corespunde un fel de entitate, „Ingineru’ strungar”. Am avut colegi la facultatea de inginerie sau am cunoscut ingineri proveniți din muncitori de excepție. Nu s-ar fi dezvoltat atât de puternic ingineria fără experiența si clarviziunea lor tehnică. Când Regele Mihai a trebuit să răspundă Ministrului de Externe al Marii Britanii la intrebarea acestuia ref. la meseria sa, dar in afara celei de rege…., probabil a fost primul act conștient al Marii Britanii pe direcția Brexitului…..Nu citisem însă cand am aflat despre acel prim Brexit moral…., acele pasaje despre de Gaulle, amintite anterior aici. Mai adaug unul, în context : “ Există nenumărate exemple ale nerecunoștintei lui de Gaulle față de gazdele sale britanice din timpul războiului. “Voi credeți ca eu sunt interesat ca Anglia să câștige razboiul”, i-a spus el odata lui Spears. “Nu sunt . Mă interesează numai victoria francezilor”. Când Spears a facut precizarea logică, “Sunt unul și acelasi lucru”, de Gaulle a replicat : “Nicidecum, din punctul meu de vedere, nicidecum ! …Totuși, chiar și generalul Louis Spears, ofițerul de legatură …, ajunsese să simtă o admirație enormă pentru de Gaulle…. “ ( “Furtuna războiului – O nouă istorie a celui de-al doilea razboi mondial “ – de Andrew Roberts )

 • Ne paște Antichitatea, domn’ Neamțule!

WP Admin