≡ Menu

Traian Băsescu, Gerard Piqué și Crucea lui Azarian

09.26

Legătura dintre fostul președinte al României și cvasipensionarul fundaș central al Barcelonei este că amândurora nu le mai ies nici măcar lufturile – totul e pe jumătate.

Gerard Piqué – în brațe cu cei doi pruncuți și în cârcă cu Shakira – sare la cap cam cât Ion Cristoiu în brațe cu Adrian Copilu’ Minune și trece pe sub minge cam ca România pe lângă Spațiul Schengen.

Traian Băsescu – în brațe cu Elena Udrea și Alina Bica – sare cu o declarație de azi pe lângă una de ieri, cu viteza cu care foști înalți activiști PCR își fac azi semnul crucii și jură cu mâna pe Biblie.

Fostul președinte ba nu o cunoaște pe fosta șefă a DIICOT, ba o cunoaște atât de bine încât a modernizat împreună cu dânsa România, pe melodia “De la moară pân’ la gară,/ toate plugurile ară.”

Ba recunoaște că a dat-o în bară cu numirea dânsei, ba ne informează că dânsa este “un profesionist desăvârșit”. Semiluftruile fostului președinte au darul de a o zăpăci cu totul pe Alina Bica.

De la nedumeritul “Ce am făcut, am tras pe nas?” la izbăvitorul ”Sunt o femeie de succes în continuare.”, declarat unui ziarist la ieșirea din arestul preventiv, dna Bica este din ce în ce mai des-orientată. Unul dintre ghizi – chiar dl Băsescu.

Dar să-l încolonăm pe fostul președinte pe două rânduri (Ieri și Azi) și să defilăm cu declarațiile sale foarte ferme, în clasicul format Șpagatul Udrea – echivalentul Crucii lui Azarian în politichie.

Ieri:

Alina Bica intră în lunga listă a oamenilor cu care am dat-o în bară. E deja cunoscut că nu-s cel mai inspirat om când vine vorba de numiri. Eşecuri cu oameni cred că pot face o carte. Aveam treaba asta cu femeile sa fie promovate. Au fost sugestii care s-au dovedit reuşite, dar e arhicunoscut că nu sunt cel mai inspirat om atunci când fac numiri”.

Ce criterii a avut atunci când a numit-o şi dacă a ştiut de activitatea sa la ANRP? (aici)

”Nu am ştiut. Am numit-o cu multă încredere pentru că a răspuns în MJ de codul penal şi cel de procedură penală. Dacă vă uitaţi pe actele normative ale guvernului erau avizate de doamna Bica. Nu am ştiut măcar că este în CA.”

Azi:

“Eu o cunosc pe femeia asta de când era secretar de stat, am avut câteva discuții cu dânsa, inclusiv marea problemă Rompetrol am discutat-o cu dânsa, și, în opinia mea, este un profesionist desăvârșit, și un om care are o anume statură morală

“Dacă aș avea acum o dorință uriașă, ar fi să discut cu doamna Bica, și, dacă n-are restricții să se întâlnească cu mine, o voi vizita acasă, în măsura în care este de acord dânsa, și soțul.”

Dacă doamna Bica și soțul dânsei vor fi de acord, și vor trece peste vremelnicul “Nimeni nu e mai presus de lege, nimeni. Nici eu”, aruncat de președintele Traian Băsescu la arestarea doamnei Bica, lucrurile sunt ca și rezolvate.

Poate că, după această întâlnire, domnul Băsescu ne va explica cum s-a produs tristul miracol că trei dintre cele șase cariatide pe umerii cărora a proptit statul de drept, spre a-l moderniza, (Kövesi, Stanciu și Coldea) le-au arestat pe celelalte trei – Bica, Udrea și Georgescu. (aici)

Nu m-aș mira să aflăm de la fostul președinte că rapida prăbușire a puternicului stat de drept se datorează ”trădătoarei” Monica Macovei, care a furat ciment și oțel pentru construirea unui stat de drept paralel – M 10.

P.S. Dacă dna Bica și soțul dânsei nu vor fi de acord să se întâlnească cu dl Băsescu, eliberarea dnei Udrea din arest preventiv ar putea rezolva toate misterele. Clarificările îi vor fi comunicate dlui Băsescu, după ce cele două doamne vor avea o discuție la Paris, “ca pe vremuri”, în timpul unui Breakfast Epicure de € 109 per capita. (aici)

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 

 

 

 • OvidiuB

  Pentru deplina conformitate, 4 cariatide si 2 atlanti 🙂

 • Dezideriu Dudas

  “…in analele gimnasticii mondiale masculine se pomeneste de figura la inele, numita -CRUCEA lui AZARIAN-, despre care doar cei de varsta a III-a stiu. Azarian atata stia si cam in jurul acestei figuri se invartea tot exercitiul lui la inele. In fond era un fumator inrait de mahorca in hartie de ziar, si nu ducea o viata sportiva. Avea insa o forta teribila, mobilitate deloc.
  Astazi nu ar fi facut ,doi bani, fara deschidere si rigid cum era. Ba, mai avea si un defect la articulatia umarului, din cauza careia a introdus “crucea inversa”, celebra cruce a lui Azarian. …”

  Cand am citit ca Alina Mungiu Pippidi scrie ca ar fi trebuit sa se dea curs solicitarii Alinai Bica de a fi verificat directorul adjunct al SRI, mi-a stat mintea-n loc…E drept, greu nu-i. E invatata ( mintea mea …)…, la “rigiditatea” si “lipsa de deschidere” cu care societatea ne-a invatat….M-am gandit insa ca “evanghelistii” au revenit la “ortodoxie”…Celalalt, Horica ( nu, Bai’Horica, “academicianul”…), cu a-nula-rea de la Cotroceni, tocmai ma facuse “pat” ( ca “mat” nu are cum, n-are organul atat de lung, s-ajunga cu el de la “general” la “individual”, atat timp cat “determinatiile” sunt rechizitionate cu totul de “general”– una din demascarile lui HRP la DNA-ul divin, ramura ontologia lui Noica…), cu “ De ce nu avem o piata a ideilor”…Mai trebuie sa aflu ca Vanghelie e “savant sub acoperire”…De renume mondial, ca daca era “ciufulici” de-al nostru, radeau si curcile de el, la cate plagiate, “Nature” si Universitatea Bucuresti ( Papahagi, bonus ) sau la cate tablouri, televiziunile, i-ar fi gasit….Sper insa sa ma insel. Macar la Vanghelie.

 • Ultor

  Mai rar se intampla ca astrele sa uneasca doua destine atat de compatibile unul cu celalalt, precum cele ale lui Basescu si Cristoiu. Cei doi fac parte din categoria fericitilor care sunt convinsi ca viata nu are nevoie de logica. De ce s-ar incorseta ei cu stiinta Stagiritului, lipsindu-se de libertatea de a spune ce doresti, cand doresti, cum doresti si cui doresti? Poate aici subzista credinta Basescului ca el singurul om liber din Romania….

 • Stefan Kovacs

  Dl.Băsescu a avut un target foarte bine precizat- oamenii la fel de mediocri și la fel de ratați- un pic mai idioți decât domnia sa. Gunoaiele gen Kovesi, Coldea, Bica- au fost promovați pe motive de prostie și de ascultare. Uite că unii ascultă- ații nu…

 • Se afla si printre mediocrii “statului de drept” “disidenti” care au buzunarele burdusite cu mandate de arestare/aducere etc.

 • Vă recomand acest articol excelent, semnat de Sorin Antohi în Observator cultural (http://www.observatorcultural.ro/De-ce-nu-si-asuma-Turcia-Genocidul-armean*articleID_31719-articles_details.html) ca, de altfel, întregul Dosar 1915( http://www.observatorcultural.ro/Dosar-1915*articleID_31730-articles_details.html),grupaj de a carui alcatuire îl bănuiesc pe Bedros Horasangian. Bună treabă!

 • InimaRea

  St K: Folosiți original termenii ”mediocru” și ”ratat”, apropo de Băsescu. Ar trebui definiți, să se vadă în raport cu ce ori cine e Băsescu mediocru; mai ales, după ce criterii ar fi loser (ratat).
  Nu că-i iau apărarea -- ba chiar dimpotrivă dar excepționalitatea sa (căci este excepțional ca individ, personaj) este indiciu prețios pentru ceea ce poate-nsemna excepționalitatea românească, într-o vreme. La rigoare -- mai curînd literar/moral-filosofic, vorbind -- ce poate ea însemna în plan uman: cum devine un personaj obișnuit (mediocru, spuneți) un fel de geniu al răului. Și cum -- personaje tot așa mediocre devin agenți ai răului. Și-și păstrează semnul negativ și după ce nu mai sînt simpli agenți, devin ei însuși mici genii ale răului.
  Despre Putere, să fie vorba? Știm că puterea corupe, că puterea absolută corupe-n mod absolut. Ar fi o explicație faptul că Băsescu deținea, la un moment dat, puterea absolută-n statul lui de drept. Însă contextul -- stat de drept -- nu i-a permis saltul către dictatură, și-avem aici proba clară că avem un stat de drept. N-o fi el atît de conform înaltelor standarde occidentale dar, în articulațiile-i constituționale și democratic-funcționale, așa funcționează, ca un stat de drept.
  Iar aici văd neajunsul de a minimaliza contribuția lui Băsescu la discreditarea statului nostru de drept, prin discreditarea personalității sale. De aceea trebuie demontată consecvent afirmația sa, că a-ntărit statul de drept. Ar fi o adevărată artă politică să-ntărești un stat ruinîndu-l, de n-ar fi înaltă trădare -- faptă prevăzută și pedepsită de legea penală.
  Toată contribuția lui Băsescu, la întărirea statului nostru de drept, s-ar putea rezuma la aforismul ”Ce nu te-omoară te-ntărește”. O fi ceva adevăr și-n asta dar ce convalescență lungă ne așteaptă!

 • nikuelektriku

  m’am spamuit, dom’ tudorane, si nu’s nici decebal nici traean!

 • Adrian Bunescu

  Domnule Tudoran, permiteti-mi sa cred ca e total neinspirata comparatia; dimpotriva, Gerard joaca foarte bine de vreo jumatate de an, cu exceptia (intr-adevar) unor mici greseli printre care si luftul din meciul cu Valencia de care amintiti.
  PS: ignoranță sau apartenență merengue?

 • Dezideriu Dudas

  Burepişta ?

  Traia-n-ana lui Manole ?

 • O fi adevărat?

  “Fosta şefă DIICOT Alina Bica spune că nu îl va primi pe Traian Băsescu dacă acesta va dori să vină la domiciliul său pentru a o vizita, potrivit România TV. Aceasta este decizia fostei şefe DIICOT, după ce fostul preşedinte a anunţat că ar vrea să o viziteze.”

 • Gerard Pique joaca, din cand in cand, bine. Cateodata -- foarte bine. Pe lunga durata — nu mai este ce-a fost. Pe jos -- e driblat foarte usor. In aer, e, de prea multe ori, …in aer. E din ce in ce mai teapan. Cand il vad pregatindu-se sa paseze, inchid ochii de frica. Dar dovada ca se afla pe ultima suta de metri este plasamentul — de prea multe ori se afla unde nu trebuie si nu se afla unde ar trebui sa se afle. Impreuna cu clovnul Dani Alvez, pe care-l uita Dumnezeu dincolo de centrul terenului, Pique constituie un pericol pentru propria poarta. Barca are nevoie de 3-4 jucatori, pentru a redeveni forta care a fost. Din acest raspuns, ati putea intelege ca sunt fun Barca, nu Real. De ignoranta, ce sa zic. Nu stiu ce varsta aveti, dar eu si la varsta mea cred ca va pot tranforma intr-un monument de tip David Luiz. Cele bune.

 • mă duc să văz. nu cred, că doar n-ați scris la unul dintre cele șapte computere unde muncește ăla mic, a lu’ caragiale…

 • v-am găsitără, v-am eliberatără și mă întreb de ce vă place spămuiala.

 • OvidiuB

  Poate n-a fost de acord sotul…

 • nikuelektriku

  sorrry, dom tudorane, inestimabila mea contributzie teoretica si practica, care, in plus, incerca sa lamureasca, timid, pe ce buca (mai) stau/sta, in privintza spinoasii prgleme a anti/basismului, n’a fost de-spamuita, inca.

  cred ca gluma se ingr(o)ase, asa ca, pe viitor, daca voi mai interveni p’aciulea, o voi face din spatele contului disquit cu multa vreme in urma si pe care am vrut sa’l sterg/modific si nu ma lasa, cel putzin nu pe adresa asta de yahoo pe care o folosesc de obicei.

 • domne’, matale vorbeshti serios? pun comisia de control a premierului sa verifice.

 • Vasile Gogea

  Nu ştiu ce s-a ales de comentariul meu (părea că e în aşteptare, apoi a dispărut cu totul), astfel că încerc să-l reconstitui. Era referitor la nr. special, dedicat Genocidului Armenilor, de Obs. c. Scrisesem că Bedros (Horasangian), “botezat la 301 d.H.”, cum declară chiar el uneori, pentru întrega lui naţiune, lucrează de mult, de unul singur, făcînd aproape munca unui întreg institut, la “Dosarul 1915”.
  Şi mai aminteam că, astăzi a avut loc Slujba de canonizare a celor peste 1,5 milioane de victime ale Genocidului, la Etchimiadzin, centrul Patriarhiei
  armene, în prezența a peste 80 de reprezentanți ai tuturor bisericilor surori,
  după cum a indicat președintele comisiei pentru organizarea ceremoniei de
  canonizare, arhiepiscopul Natan Ohanisian, citat de RIA Novosti.

  Decizia de canonizare colectivă a victimelor genocidului armean a fost luată
  de Biserica Armeană încă din toamna anului 2013, dar trecerea oficială în rândul sfinților a celor 1,5 milioane de victime a fost stabilită pentru 2015, an în
  care se împlinesc 100 de ani de la masacrele comise împotriva armenilor.

  (Cf. http://www.araratonline.com/biserica-armeana-ii-va-canoniza-joi-pe-cei-15-milioane-de-armeni-victime-ale-genocidului-de-acum-100-de-ani/)

  N-am vrut decît să aprind şi eu o lumînare…

 • Vasile, vad ca a aparut de acum doua ore?!?

 • Vasile Gogea

  Acum “se vede” şi la mine! Dar pînă acum… “nu se vedea” (nici ci “Discus” nu mi-a confirmat decît acum!)
  Poţi să elimini unul din ele, Dorin.

 • nu stiu ce se intampla. am intrat in disqus. nu mai e nimic acolo — nici in spam, nici in trash, nici in delete. o fi coldea, ca udrea nu mai are mana atat de lunga pe cat era mana revolutiei pe vremea lui ceausescu de de ajungea si la polul nord.

 • Mai bine sa prisoseasca decat sa nu s-ajunga

 • nu stiu ce se ingr(o)se, dar vad ca tot de la adresa de yahoo mai toate mesaje lu’ matale intra.

 • Adrian Bunescu

  Va multumesc pentru raspuns, ma bucur ca ironia si criticile vin de la un culé 🙂 De acord in privinta lui Alves, ramane des in terenul advers si am aceleeasi temeri cand suntem contraatacati, dar are si o contributie ofensiva consistenta.
  Inca ma amuz de aluzia la patania lui David Luiz :)) De ce nu?! Ma apar foarte rau spre deloc (imi acord o circumstanta atenuanta gandindu-ma la plimbarile pe teren ale `Puricelui`).
  Toate cele bune,

 • Stefan Kovacs

  Stimate domnule- dacă un șofer de autobuz- adică echivalentul dlui. Băsescu pe mare- este un om excepțional- haideți să-l facem președinte. Dl.Băsescu s-a născut mediocru, a avut o viață mediocră- condimentată de dragostea între domnia sa și securitate- și în toate manifestările sale -- de la cele ca primar și până la cele de președinte- s-a ilustrat precum un mahalagiu mediocru. Omul ăla care te scuipă la școală pe bluza albă- numai că ai o bluză mai albă ca a lui. Finalmente- amorul de mahala cu dna. Udrea- tot într-o pasă de mediocritate manelistică- l-a cam terminat pentru toată lumea care nu e amatoare de ”Terente și Tintina/Se plimbă cu mașina” .

 • nikuelektriku

  domnu codlea, alooo, nu mai e nevoe, dom’le, c’o bag din ou (strimba):

  dom tudorane,

  am zis eu ca disqus e naspa: acum probabil ca n’o sa ma mai pot loga niciodata de pe adresa asta, pentru ca am incercat sa schimb parola si, dupa ce am schimbat’o, imi da Oe)roare…

  ma rog, incerc sa mai intro-bag odata strimba aia.

  deci, ziceam eri:

  constat cu uimire, dar fara atita satisfactzie cita ar fi fost de asteptat, ca v’atzi declarat si d-voastra, intr’un fel, basist, dezvaluind pulimii de postaci, printre care ma enumar, ca atzi “mers pe mina lui base” si in 2004, si in 2009.

  aceasta dezvaluire, chiar daca la spartu’ tirgului, dar nu (inca?) si a gastilor, ma poate face sa cred, tzinind cont de unele bemoluri, poate binevenite, din comentariile domniei dumneavoastra, ca, in momentul de fatza, (doar) putzin umflata, in care situatzia e (doar) un pic gravida, atzi ramas chiar mai basist decit mine, care nu cred ca mai sint deloc, dar chiar de-loc, basist, pentru ca basismul fara basescu mi se pare chiar mai odios decit basescu, el insusi, cel care incearca acuma sa’si continue coabitarea cu strigaturi cu incercari disperate de a fi mai odios decit s’ar fi putut imagina in cele mai umede cosmaruri ale noastre, fara indoiala pentru ca, prin comparatzie, micul ticalos mitoman din fruntea gubernului sa para miros de tei.

  sa mai ma uit in gura de neuitatului indragostit sex agenar?

  pai, chiar sa vreau, si chiar nu vreau, nu mai poci sa’l iau in serios, contrazicerile si de-ziceriile fiind atit de dese si gogonate incit depasesc in anvergura pina si foarte prodigioasa imaginatzie si opera a domnului nostru p.m. ponta, ultima contra-zicere de care imi amintesc acuma, la repezeala, pe linga cele pe care atit de bine le evidentiatzi d-voastra in impecabilul text de mai sus, este aia cind o acuza, impreuna cu carcalacii domniei sale, pe sefa iccj ca a declarat (la dinsu’ nu mai conteaza nici momentul in care a facut’o, nici con-textu’) ca face echipa, sau cam asa ceva, cu madam basketbalista kovesi, pentru ca, peste doar vreo doua zile, sa se declare trist ca trei membri “ai echipei sale” ii aresteaza pe altzi trei membri ai aceleiasi echipe.

  la cu cite autodenuntzuri ne’a ciuruit in ultimele 4-5 luni, mai ca’l cred ca ar zice bogdaproste sa sa autosesizeze careva si sa faca un pustiu de bine sa puna problema demiterii membrilor echipii sale care n’au ajuns inca in puscarie, numai asa, poate, ar putea dormi si dinsu’ ceva mai linistit si nu ne’ar mai obosi si pe noi atita.

  ps (asta n’o pusesem eri, pentru ca evenimentele se grabeste):

  am vazut, pentru prima oara dupa foarte mult timp, si dupa foarte multe atacuri la “joha”, care mie mi’au parut (aproape toate) gratuite, dar nu gratis, ca domnul aligica a infaptuit un act de les-dudukalitate, dar, din pacate, folosind tecnica de vremuri a “celui mai bun prim ministru” (basescu dixit), arian nascase, aia a “centrului imaculat”, ca, doara, domnul aligica, atit de ideologic ultraconsevativ infipt in coasta ultra-stingista a mediului universitar american in care munceste si gindeste (cind o mai avea timp, nu stiu), nu poate sa conceapa ca exista vreo legatura intre doamna incarcerata si idolul atit de pe gustul si anvergura telectoalitatzii noastre semi-humaniste (o buna parte a humanistilor ultraconservativi l’au descoperit pe dumnezeu, probabil ca si pe domnul basescu, prin intermediul stiintzelor mai mult sau mai putzin iezacte, asa ca nu degeaba se recomanda domnul al nostru basescu, cu modestie, “inginer”), desi, undeva, cindva, in vremi imemoriale, se mai produsese o semi retragere de ambasade a d-lui aligica pe motiv de basescu pe (du)duca.

  ce ma doare pe mine in cot de toate chestiile astea?

  pai, daca bine imi aduc eu aminte, am devenit, nici nu mai stiu cind, basist, dupa ce o mare parte a atacurilor la respectivul domn basescu mi se pareau nedrepte, ori ce fac domnii astia acum?

  vor sa ma faca iohannist, desi personajul iohannis, pe linga ca tace, nici nu’mi spune nimic, si oricum incepe sa fie erodat, cu rivna, inca inainte de a putea pune si el mina pe mafia domnului basescu, asa cum domnul basescu a pus mina pe mafia domnului nastase si s’a pus in fruntea ei.

  pai, or sintem banditzi, or nu mai sintem?/!

  vretzi sa’si insceneze si ioha o rapire din serai, ceva, ca sa’si faca si el rost de un domn codlea (domnu helvig nu se pune, ca’i uselist, cum noi, fostii basisti, am ajuns “antenisti” doar pentru ca nu ne mai inchinam la biserica adoratorilor lui cristoiu)?

  (prost ioha asta: dupa d-l basescu, azi ii auzeam si pe unii de la postul de radio “iohannist” realitatea teve, ca’i reprosau neamtzului tacut ca nu ese si el in fiecare zi sa informeze nazzia in legatura cu pleasca cazuta prin rapirea nu stiu carui nefericit romano-francez intr’o tzara din africa, de parca jurnalistii aia nu stiu -- d’l basescu stie -- ca pretzul rascumpararii creste, si comisioanele asemenea, odata cu tambalaul produs in jurul unor astfel de cazuri)

  stop!

 • Alves e instinct 100%. Nu gandeste. In urma cu 4-5 ani contribuția in atac era extraordinara si erorile din aparare erau mai ușor de trecut cu vederea. Acum e mai complicat. Faulteaza aiurea , tot din instinct. Ca si Luiz, Alves e mai degrabă mijlocaș decât fundas. La fel, Mascherano, numai ca cel din urma s-a adaptat mai usor sa joace 2-3 roluri iar technica lui de deposdare nu are egal. Daca Barca ia un titlu din cele trei la care trage tot ar fi bine, la cat de inegal joaca nu doar 2 meciuri, ci reprizele aceluiasi meci. Toate bune.

 • Corrida

  Lui Basescu ii era frica de ceea ce ar fi putut turna Bica, prietena amantei dumisale care, sigur, stie cam prea multe. D’aia a infierat-o, preventiv, in prima faza. Dar a prins curaj cind a citit ce a zis la iesirea de la mititica (“Denunturi si infractori nu fac parte din lumea mea.” -- si-o fi pus si degetul pe nas?) si, normal, ar fi vrut sa dea fuga la ea ca sa afle ce si cit a spus. Numai ca, din moment ce nu vrea sa il vada, Basescu nu mai intelege nimic si simte cum se adinceste fara speranta in nisipurile miscatoare.

  Cind ma uit la Basescu, parca vad un taur alergind bezmetic, furios, disperat cind spre un toreador, cind spre altul spre satisfactia tribunelor in extaz. Si parca mai vad, ca prin ceata, un matador (sau o matadoare sa fie? inalta? cu parul negru?) privindu-l glacial de pe margine si asteptind cu rabdare ca toreadorii sa ii infiga bețele alea viu colorate (banderillas) in spinare si sa il epuizeze fizic inainte de a-i da -- EA -- lovitura de gratie/grație. Imi place grozav sadismul singeros al toreadorilor. Ar fi fost pacat sa nu il tortureze macar citeva luni in piata publica pentru cit rau a facut.

  Sper ca numaratoarea inversa a inceput pentru nea Traian…

  Abia astept sa-l vad plingind in fata judecatorului si recunoscind ca a fost un dobitoc.

 • Corrida

  Dle Tudoran, ati vazut ce scandal au confectionat media presstitutes de Bukale pe chestia unui zbor Buc-Bxl cu un Challenger 300?

  Sa ziceti merci ca nu a aflat poporul roman cu ce v-ati plimbat dvs prin Brazilia, pe la campionatul de football! 😉 V-ar fi suspendat de o mie de ori pina acum. 🙂

 • Pe ghicite -- cred ca dnei Bica i s-a sugerat ca n-ar fi bine sa se vada cu dl Basescu, pana se termina toata dandanaua.

  Toreadoarea cu pricina nu este dna Udrea; ar fi de ales intre doamnele Kovesi si Macovei.

  Sincer, ideea unui fost sef de stat plangand in fata judecatorului nu ma incanta. dar sunt fosti sefi de state care si-o cauta cu lumanarea si, pana la urma, unii dintre ei reusesc sa si-o gaseasca.

 • Glumind — in cazul dnei Udrea nu a fost si nu va fi o problema, caci a fost divortata strategic.

 • Am mai facut “dezvaluirea” despre 2004 si 2009, dar n-ati fost dvs. pe faza. Cine putea vota cu Nastase sau cu Geoana?

  Dvs. vi se pare odios basismul fara Basescu, dar celor de la revista DS/22 li se pare singura (din nou povestea cu singura) solutie pentru o “Romanie moderna”.

  Relatia dlui Basescu cu dna Kovesi a fost mereu stranie. Va amintiti cand (spectacol ieftin!) striga (LIVE! si pentru tot telespectatorul) la dna Kovesi ca de ce nu sunt gasiti si condamnati cei care au determinat uciderea (si cei care au ucis) revolutionarilor in decembrie 1989 si-i cerea scuze lui Voinea ca l-a pensionat, chemandu-l inapoi? Adica, presedintele basescu nu stia ca dna Kovesi are dreptate — Voinea a instrumentat cazul de asa natura incat sa nu se mai poata face nimic ; legal/juridic vorbind? Dna Kovesi nu-mi pare dintre fiintzele care uita usor.

  Azi, dlui Basescu nu-i place sa vada oameni condamnati de presa, inainte de a fi condamnati de un complet de judecata. Numai ca, mai toti dusmanii condamnati ai presedintelui Basescu au fost, mai inati condamnati de presa si abia apoi de judecatori.

  Dl Aligica e un atacant central imaculat dotat cu subtilitatea tehnica a celebrului stoper al Stelei, Bumbescu.

  Cred ca este mult prea devreme sa fim dezamagiti de presedintele Iohannis. Eu ma bucur ca nu vorbeste tot timpul. As zice sa mai asteptam, chiar daca ne-am cam pierdut toata rabdarea in deceniul Basescu. Uite, acum si dl Tismaneanu, dupa ce l-a declarat pe dl Basescu un Henric al V-lea, se ocupa de lucruri “de centru”. de TRU ce sa mai zic? Nu mai scoate o vorba despre “instalatorul Basescu” un fel de “instalatorul polonez la Paris”, nicio vorbulita despre acel “presedinte pe care probabil nici nu-l meritam”, nici o silaba despre “un presedinte pentru alte coordonate istorice”. S-a europenizat pana-n varul nasul si pana-n fundul portofelului.

  Decat sa ceara “dezbateri” in legatura cu romanul rapit in Africa (care trebuie adus acasa), domnii si domnitzele cu pricina ar face bine sa se pregateasca pentru “administrarea” adevarurilor despre rapirea ziaristilor din Irak.

  Nu mai corectez, caci nici viata nu-i prea corecta si ma multumesc sa va urez un weekend tacut!

 • Corrida

  Tot pe ghicite, cam asta suspectez si eu, ca dnei Bica i s-au sugerat anumite lucruri, poate chiar si sa joace un rol si sa ajute ancheta.

  Codruța îi va pune brățările; dna Macovei e mult in afara arenei. Udrea, in fata dovezilor, va prefera pina la urma sa se spele pe miini si va spune tot ce vor dori anchetatorii sa stie desi, cind e vorba de bani, miinile ei sint mai murdare decit ale lui El Comandante (era, se pare, un fel de trezorier general al lumii lui Base), dupa cum mi-a ciripit un pasaroi care a slugarit-o mediaticeste citiva ani. Si pe bani, nu gluma. Arunca cu bani in el intr-o perioada mai speciala cum se arunca la nuntile tiganesti in lautari.

  Respectul meu pentru oamenii politici s-a cam evaporat. Cu cit citesc mai multa istorie, cu atit ii detest mai mult. Sint atit de putini cei cu adevarat onorabili in mediul politic incit nici nu stiu ce mai cauta acolo. Chiar ieri am recitit citeva articole ale genialului Joseph Sobran. Uitati ce scrie el despre politicieni in “Jesus’ Government”:

  “Why does corruption in government always surprise us? Why do we expect anything else from it? Government is organized force. It takes our wealth and makes war. And we think honest men would do that work?

  Well, honest men have sincerely tried, but look at the results and ask yourself whether honesty has any inherent tendency to prevail in politics. War, taxation, waste, debt, inflation, hatred, hypocrisy, cynicism, social disorder. And also — amazingly enough! — corruption.

  As I often say, expecting government to produce good results is like expecting a tiger to pull a plow. After the twentieth century, in which the world’s governments killed hundreds of millions of their own subjects, everyone ought to talk about the state the way Jews talk about Hitler. Yet we still have high hopes for this beast, because, after all, the mighty tiger is certainly strong enough to pull that plow if he wanted to! If only. “

 • InimaRea

  E o problemă cu comparațiile astea…echivalente. Între un șofer de autobuz și-un căpitan de cursă lungă, diferența contează, nu asemănarea, din motive de mărime: prima-i astronomică, cealaltă -- nesemnificativă.
  Minimalizarea-i procedeu retoric și-aveți tot dreptul s-o folosiți pentru a vă exprima antipatia față de. Eu doar am încercat să arăt că, minimalizîndu-l, îi scade și vina.

 • nikuelektriku

  w.e. placut si d-voastra, dom tudorane, dar, in ce’l priveste pe domnul ioha, ar fi bine sa afle si dinsul ca pe romani mai bine ii lasi sa moara de foame (sau sa moara prosti, ce mai conteaza) decit sa’i lasi sa moara de plictiseala.

  dinsu nu stie ca, vorba d-voastra, in romania se intimpla mereu lucruri foarte interesante dar ni-cio-da-ta ceea ce trebuie???

  lucrul (anost) bine facut, pfuuuiiii!!!

 • Dezideriu Dudas

  Corrida scrie mai jos ceva de genul : daca ar exista vreun tigru care ar trage la plug, ar fi si guverne care chiar ar face treaba……Noi nu pierdem speranta in boii dvs. Boii trag bicicleta sau sunt pe bicicleta ? Pe vremea cealalta nu era relevant. Acum pare a fi.

  Constanţa constantă

  PS Desi am pierdut postul de “biciclist sef”, de unde maiestuozitatea lui nea’Mihai (Rogobete), m-as mai biciclii…si eu din cand in cand. Dar nu stiu regulile noului biciclism. Nu sunt publice…. Tre’ sa ai coordonate istorice adevarate ca sa ai acces la geografia lor….Istoria se da ca si constantă. Doar la geografie poti ignora constanţa….

 • Luka Lukici Potamianov

  Am aprins si eu una, Boer Gogea, tot saptamina asta, la Editura Opera Magna (Iasi, 2015 de buna seama): dedicatia la carticeaua titulata LEXICONUL FIGURILOR CAJVANARE -- aceasta: PRIETENULUI BEDROS HORASANGIAN, CU UN GAND INDOLIAT PENTRU TRAGEDIA ARMENEASCA DIN WWI --
  Vara trecuta, prin septembrie, am fost chiar in pelerinaj, linga Suceava, la Monastirea Hagicadar.

 • Er Ewan

  I-a dat o mina de ajutor si prietenl sau, istoricul Sorin Antohi, cu un text, foarte la obiect, redactat stiintificeste, cu bibliografia critica la zi, publicat in OBSERVATORUL CULTURAL, despre Turcia actuala fata cu genocidul armenesc (evocandu-l in treacat si pe cel grecesc: aproape 1,5 milioane de masacrati).. Daca SA nu ar fi grav bolnav, nu ar fi exclus nici un colocviu, la vara, cu specialisti de marca -- pe tema respectiva. Stie sa mobilizeze tinerii cercetatori si sa gaseasca fonduri dinspre diverse fundatii, asociatii si institutii

 • neamtu tiganu

  pa mine ma intriga faptul ca basescu nu plinge, “pling, pling, un ocean de lacrimi string!”, oare de ce nu plinge? , o fi aflat ca … nu crede-n lacrimi? Nu exista nimic mai miscator in lume, cind vezi un barbat, un titan, un atlas. ala cu pamintu-n circa, una lacrima sul vizo…

 • Adrian Bunescu

  Sunteți precaut, remarc -- un titlu deja este în „bolsillo”; apoi…or fi fost bavarezii sperietoare până nu demult, dar fără să îi urmăresc frecvent am văzut meciuri mediocre făcute de ei (cu Man City, TSKA Moscova, Schalke, Leverkusen, Gladbach -- chiar pe Allianz, Shahtar în tur, Porto idem); probabil nu o să repete greșeala de anul trecut, când s-au relaxat după câștigarea prematură a Bundesligii, dar și noi suntem puternici, avem o serie lungă de victorii în meciurile mari întreruptă doar de accidentul Pizjuan…în fine, și campionatul pare a fi trecut în contul nostru având în vedere cele trei meciuri de foc ale Albilor (Celta, Sevilla, Valencia), unde îmi permit să estimez că vor pierde măcar 2 pct.
  Visca…numai bine.

  PS: Subiectul pare o pată de culoare între opiniile politice de pe blog, dar dacă este fotbal în titlu, de ce să nu fie și în conținut?! 🙂

 • Astazi, Pique a scos o minge “de pe linia portii”, in… aer, dar a comis vreo trei balbe care se puteau transforma in goluri. Arbitrul a fost lamentabil — il elima pe Alba pentru protest ( antrenorii ar trebui sa-i pedepseasca pe jucatorii care nu-i tin gura), dar lasa in teren doi jucatori de la Esp. care comit cate doua faulturi extrem de brutale.

  Pep G. stie foarte bine cum functioneaza Barca si cum gandeste Enrique, cu care a jucat in aceeasi echipa. Enrique nu stie cum functioneaza BM in teren. Dezavantaj Enrique. Apararea lui BM e superioara celei a Barcelonei. Atacul Barcelonei e stralucit, dar numarul ratarilor este exasperant. BM daca te prinde in zi slaba itit da cate gouluri poate -- 4, 5, 6…

  La punctaj egal, urmatoarea numaratoare da avantaj, daca nu ma insel, Realului. Asa ca Barca trebuie sa ramana cu un punct peste Real ca sa castige. Real pierde greu si rar in deplasare. Acasa nu prea pierde. Barca pierde mai usor in deplasare si acasa are, nu de putine ori, probleme. E, totusi, posibil ca Real sa piarda doua puncte, dar Barsa daca mai se infunda intr-un meci nul a cam terminat cu campionatul. Sigur, sper ca temerile mele sa nu fie intemeiate.

  Weekend linistit.

 • Dezideriu Dudas

  Bre’, “istoria” a sarit la bataie…Bre’, da’ “geografia” nu da si ea ceva ? Macar sa fuga ? Cine ghiceste autorul “coordonatelor istorice” de mai jos, poa’ sa fuga primu’ ( ca sa nu se oboseasca, il putem “rapi” noi )….

  „Încălcând toate regulile publicisticii și politeții, făcând o propagandă agresivă și nu un talk-show, șase indivizi visceral-solidari, asemenea câinilor care atacă în haită, l-au hărțuit pe Traian Băsescu, unul dintre puținii oameni politici de valoare pe care îi avem. Ore în șir, în seara zilei de vineri 17 aprilie 2015, oameni ai clipei, de care peste câțiva ani nu-și va mai aminti nimeni, l-au admonestat, l-au jignit, l-au nedreptățit pe un personaj istoric. ”

  Din lucrarea, “Ingineria fara ingineri”, capitolul ” Rapirea din Scularie”

 • Darie Lăzărescu

  Domnule Tudoran, ați simțit probabil ce repede trece vremea și cât de inconștienți o risipim noi…Aș fi preferat să vă citesc cu alt fel de texte…

WP Admin