≡ Menu

Tonomațu o ține gaia-mațu

04.17“Nu Monica Macovei, ci dl Iohannis trebuie să se rupă categoric de un trecut îndoielnic din punct de vedere al credibilității democratice. Dacă nu o va face, riscă să piardă acei votanți care mai cred, iată, în astfel de principii. Și asta s-ar putea să fie fatal în turul doi.” (aici)

Totuși, nu Klaus Iohannis are ceva de-a face cu semnele de “credibilitate democratică” de mai jos. Nici Monica Macovei. Dacă sunt adevărate, nu fictive, cui să i le atribuim?

“NATO a devenit un instrument al politicii SUA de coalizare a forțelor reacționare împotriva mișcării pan-europene de luptă pentru libertăți democratice și afirmare națională, un bastion de scindare a Europei în «Est» și «Vest», acționînd împotriva tendințelor de cooperare general-europeană, de înțelegere și pace“.

“Un răspuns de principiu, menit să ne asigure înţelegerea limpede a semnificaţiei autentice a apariţiei în prezent a unor forțe anticapitaliste din ce în ce mai diverse, îl aflăm în definirea de către tovarăşul Nicolae Ceauşescu, secretarul general al Partidului Comunist Român, de pe poziţiile marxismului creator, a actualei faze a crizei sistemului mondial capitalist.”

”Călăuzindu-se neabătut după știința marxistă, P.C.R. aplică principiile generale ale s.ș. [s.ș. = socialismului științific] în deplină concordanță cu particularitățile specifice și condițiile concrete ale țării noastre. Politica P.C.R. reprezintă aplicarea creatoare a s.ș. în România. După cum prevede Programul PCR: «Baza ideologică a partidului este materialismul dialectic și istoric, socialismul științific, teoria marxist-leninistă care pornește de la practică și de la adevărurile universal valabile și constituie o călăuză vie în acțiune, în lupta pentru transformarea revoluționară a societății»“

”Spiritul revoluționar presupune curajul de a gîndi realitatea în toată complexitatea ei, pentru că, așa cum sublinia tovarășul Nicolae Ceaușescu: «A fi cu adevărat marxist-leninist înseamnă a fi un explorator îndrăzneț și experimentat al drumului nou pe care îl deschide omenirii socialismul și comunismul, un cutezător vizionar al zilei de mîine, pornind de la realitățile și cerințele arzătoare ale zilei de azi, precum și de la concluziile generalizate pe plan teoretic, ale experienței de ieri și de azi»“

“În societatea noastră socialistă, o condiție primordială a victoriei n. [n. = noului – n.m.] o reprezintă înfăptuirea consecventă și creatoare a politicii Partidului Comunist Român. La realizarea obiectivelor fundamentale ale progresului societății noastre, tineretul aduce o contribuție importantă, fiind principalul beneficiar al n. promovat prin intermediul procesului de învățămînt, pe care, asimilîndu-l cu prioritate, îl răspîndește în domeniile sale de muncă“.

“Expresia cea mai înaltă a c. [c. = colectivismului – n.m.] în perioada edificării societății socialiste multilateral dezvoltate o constituie unitatea moral-politică a poporului în jurul partidului, în vederea realizării consecvente a programului de înaintare a țării spre comunism. C. reprezintă un principiu fundamental în desfășurarea vieții organizațiilor UTC, un atribut esențial al profilului moral-politic al tinerelor generații din țara noastră, angajate plenar în opera de edificare a socialismului multilateral dezvoltat“.

“Relevînd semnificațiile adînci ale d.s. [d.s. = democrației socialiste – n.m], secretarul general al Partidului Comunist Român, președintele Republicii Socialiste România, tovarășul Nicolae Ceaușescu, arăta: «…Societatea noastră, care a lichidat pentru totdeauna orice formă de exploatare și asuprire socială și națională, înfățișează tabloul garantării unor reale și profunde drepturi și libertăți democratice, asigurînd participarea egală la muncă a tuturor, retribuția în funcție de aportul social al fiecăruia, manifestarea neîngrădită a maselor în toate compartimentele societății, guvernarea țării de către poporul însuși, aceasta constituind o cerință obiectivă și, în același timp, garanția construcției cu succes a societății socialiste multilateral dezvoltate»“.

“Pornind de la premisa că i.s. [i.s. = internaționalismul socialist – n.m.] exprimă necesitatea obiectivă a unității strînse a tuturor țărilor socialiste, PCR contribuie plenar la întărirea solidarității dintre țările socialiste, la creșterea forței și prestigiului socialismului în lume, la strîngerea unității cu toate partidele comuniste și muncitorești, cu mișcările democratice și progresiste din toate țările“.

“Revoluția socialistă schimbă radical situația ț. [ț. = țărănimii – n.m.], o eliberează de exploatare și îi creează condiții tot mai civilizate de existență. PCR a promovat o politică agrară flexibilă, creatoare, desfășurînd o largă activitate politică pentru a convinge ț. să treacă pe drumul cooperativizării agriculturii și întemeierii marii proprietăți agricole socialiste“.

 “O contribuție de seamă la îmbogățirea creatoare a m. [m. = marxismului – n.m.] au adus și aduc Partidul Comunist Român, secretarul general al partidului, tovarășul Nicolae Ceaușescu. Politica PCR, programul său de edificare a socialismului și comunismului în țara noastră sînt o pregnantă expresie a aplicării adevărurilor generale ale teoriei revoluționare, ale m. la condițiile concrete ale României“.

Scoateți tonomațu din priză că face prea mult fum.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 • Mitica

  De fapt “tonomațu” ar trebuii să se rupă categoric de un
  trecut îndoielnic din punct de vedere al credibilității.
  Ca despre prezent ce sa mai vorbim ca e si mai
  indoielnic decit trecutul indoielnic al politologului se serviciu.

 • Un muncitor

  Ce mizerabil!
  După ce l-am înjurat cîteva minute ca la ușa cortului, mi-am dat seama că aici e calcul și premeditare. Viermele cu vag chip de om e disperat de perspectiva pierderii relațiilor privilegiate cu palatul Cotroceni și, în situația dată, se comportă exact așa cum îi dictează instinctele primare: înțelegînd că nu are absolut nici o șansă să îl paraziteze pe Johannis, un tip cinstit de felul lui și, pe deasupra, înzestrat și cu rațiune, îl atacă încercînd, subtil crede el, să îi facă servicii indirecte lui Ponta pentru că, spre deosebire de neamț, olteanul e o canalie fără caracter cu care, dacă știi cum să miști din urechi, probabil că poți să te înțelegi pînă la urmă să te lase să participi și tu la jaful național care urmează. În plus, printre mafioții pesedisti care îl înconjoară pe Ponta mai sînt încă destui amici de idei neomarxiste pe care i-a îndatorat cu cîte o cazare la Washington pe vremea cînd românii ajungeau în USA cu salamul de Sibiu în geanta diplomat și o sută de parai bani de buzunar pentru o săptămînă.

  Gargara despre Macovei și despre aiuristicele ei planuri viitoare e doar un pretext pentru a nu da impresia ca nu mai “combate”, ori că ar fi depus armele. Dacă o să-l interpeleze cineva pe chestie de non-combat, va zice că el și-a precizat de mult poziția față de Ponta și că altceva nu mai are de adăugat.

  Să nu se mire nimeni dacă, peste vreo doi ani, apare la Humanitas un cărțoi de convorbiri Tismăneanu -- preș. Ro. Ponta. Cu prefață semnată de Liiceanu.

 • InimaRea

  Don Dorine, cit ati fi de catranit, nu se face sa ma puneti sa-l citesc pe Tismaneanu. Inca si pe acel Tismaneanu din vremea cind isi acutea condeiul cu smirghelul socialismului stiintific (stiintific, pe dracu!) Dar, daca tot m-am indemnat a va urma bibliografia, sa va spui si ce-am vazut p’acolo.
  Mai intii, o desprindere lenta si tacita de Basescu. Toata Elita a votat anti Basescu, fara a aduce macar si pentru o clipa vorba despre imensa lui gafa politica de a o sustine pe Udrea. In care i se putea vedea consecventa de a se razbuna pe PDL, care nu l-a mai urmat in ultima sa aventura politica.
  Apoi, o polemica subinteleasa cu acelasi, sustinind-o pe fiica sa politica vitrega, renegata -- pe buna dreptate, macar in partea in care i se atragea atentia ca nu ea “ne-a dat” DNA si independenta Justitiei, ci a fost unul din executantii “liniei” (“Proiectul Basescu” cum insasi il numea).
  Cit ar fi de ciudat -- si “neelegant”, intr-o anume acceptiune dar nu si dintr-un fel de pragmatism politic -- sansa ca Macovei sa conteze in lupta pentru Cotroceni era tot “Jos Basescu!” Tismaneanu&co aveau mijloacele si deprinderea de a o-ntoarce ca la Ploiesti -- dar n-au facut-o. Nu importa de ce nu, conteaza ca celor anti PSD nu li s-a spus clar -- “cu subiect si predicat” -- pentru ce sa lupte.
  Mai mult, optiunile diferite ale Elitei -- care cu Macovei, care cu Iohannis -- au slabit rezistenta anti PSD. Situatie ilustrata de sintagma “farimitarea Dreptei”.
  Chiar si preluarea conflictului Dreapta-Stinga a fost eroare politica si de comunicare majora. Cercul exterior -- dar concentric cu -- al Elitei si-a pierdut centrul care-l defineste ca cerc -- figura geometrica ferma. A rezultat o multime de centre ale unor cercuri diferite, aflate-n comptetiei intre ele, pentru ce? Aparent, pentru a combate fiecare PSD -- “Conceptul Ponta”. In realitate, o rivalitate intestina din care tot ce este anti PSD a iesit in pierdere majora de credibilitate.
  S-au molesit mandarinii puterii. Nu mai au supletea intelectuala de dibui -- si construi, la nevoie, ca-n cazul lui Iohannis -- punctul nevralgic al PSD-Ponta: impostura care numai a bine nu miroase. E drept ca, pentru asta, trebuia invocata alta impostura, a conducatorului senilizat de indicibila duiosie politica fata de blonda lui favorita. Dar aici era de taiat in carne vie. Lumea noastra romaneasca era gata sa uite -- sa si ierte, c-asa-i ea, inima miloaga -- caciuleala de pina atunci, la poarta Cotrocenilor. In fond, daca “Maestrul e nebun”, e si sanatos, si justificat sa-l dai dracu, sa semnalezi ticneala si sa propui -- “cu subiect si predicat”, insist pe timpenia asta -- varianta pentru uzul mintilor tefere.
  De aici zic eu ca vine ridicolul pitigaielii lui Tismaneanu -- un eunuc viril cit cuprinde. Baiu-i ca-n lipsa faimoaselor balls (cojones, fudulii) semnul virilitatii e parosenia.

 • neamtu tiganu

  stiati ca Das Kommunistische Manifest und der erste Band des “Kapitals” von Karl Marx gehören jetzt zum Weltkulturerbe der Unesco”
  Capitalul lui Marx apartine mostenirii mondiale UNESCO?

 • Daca_nu_nu

  Ca să știe-o treabă: ori îl ascund să nu-l mai vadă nimeni, ori îl republică revăzut și adăugit. După cum bate vântul…

 • neamtu tiganu

  io nu ma prind cum draq e cu condamnarea comunismului? Cum sa-i condamni daca acum e UNESCO?

 • Marxofilul din virful dealului

  In cazul acesta, imi declar si eu simpatia, multa vreme tinuta secreta, pentru Marx Brothers, aripa Groucho.

 • Bakunin’s Nephew

  Sa fi fost Base pacalit de VT (care-i ascundea Marinerului ca UNESCO se instapinise si pe Manifestul Partidului Comunist si pe Das Kapital)? Ori si-or fi bagat coada, nu prea demult, trotzkarii in treburile unesconarzilor?

 • Marx Weber

  O stafie umbla prin Europa la 1848, cind Karlutz oua Das Manifest, iar Interpolul nu a prins-o nici pina acum… de vreme ce stafia a primit azil politic la UNESCO, ceea ce ne confirma si deconstructorul Derrida in ”Spectrele lui Marx”, care i-or aparut, hamletizatoare si plingacioase, in unul din ultimele seminarii tinute la EHESS. De unde intrebarea lui Cornel Mihai Ionescu despre Napoleonul zarit de Fabrice del Dongo, in ”Manastirea din Parma”, la Waterloo: spectru sau fantoma?

 • No Name / DP

  Un caz exemplar de sinucidere in efigie, in stare de recidiva.

 • No Name / DP

  Apropo de Marx, un banc din “iepoca de aur”:
  Un ascultator intreaba Radio Erevan:

  -- Ce le-a lasat Marx mostenire nemtilor?
  Radio Erevan raspunde:
  -- Democratilor, Manifestul, iar federalilor, Capitalul.

 • Pingback: Tonomațu o ține gaia-mațu « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET()

 • No Name / DP

  Cred ca-l pastreaza in sectiunea “fantazii si sminteli”, alaturi de bestiarele medievale, studiile despre licantropie si vampirism, stiinta gasirii pietrei filosofale etc. etc.

 • Gheorghe Campeanu

  “Continua greva foamei a lui Andrei Ursu. Tacerea in jurul ei este revoltatoare, asurzitoare, strigatoare la cer. Ne consumam in polemici sterile, ne ocupam de inanitati, timp in care un om cere dreptate riscandu-si viata, iar noi ne vedem de treburile noastre comme si de rien n’était. De ce tac jurnalistii, de ce tac formatorii de opinie? “.

  Sint de acord ca ce se intampla in cazul Gheorghe Ursu si realitatea cel putin de deplins al tacerii aproape generale din jurul grevei lui Andrei sint o rusine. Dar formatorii de opinie sint, totusi, ocupati pina peste poate sa raspunda rafalelor incontinentei autorului citat mai sus (si mai sus), cum a facut-o deunazi si Andrei Plesu. Cea mai indigesta parte a prezentei lui “Volodea” in acest context (folosesc ghilimelele utilizate de fostul sau mentor Ion Ianosi) este cinismul cu care flutura drapelul bataliilor personale si proiectelor lui retributive din locurile cele mai sacre, in cazul de fata de pe piatra de mormaint a lui Babu Ursu. Cu aceeasi “mina” emite texte propagandistice in cea mai pura traditie Silviu Brucan cca. 1946, ca sa poata deplinge nepasarea cetatii in fata sacrificiului fiului celui asasinat. Ce dreapta vs. stanga? Omul vorbeste, cum se spune pe la mine prin sat, from both sides of his mouth.

 • Freiherr Lukas von Pitzow

  Entschuldigung, aber die beiden gehoeren auch zur Zeltkultur meines Arschloches.

 • El Casvaneo

  Mai e unul, spus de Florin Iaru, barbat de curaj mare cand are chef, la Colocviul despre interval de la Arad, prin mai 1988 (in prezenta unor Alexandru Paleologu, Mircea Cartarescu, Solomon Marcus, Ion Muresan, I.B.Lefter, Andrei Plesu si, oeuf corse, a subsemnatului):
  Un ascultator intreaba Radio Erevan daca marxismul e o filosofie sau o stiinta. Raspunsul cucului armenesc: ”Filosofie desigur, fiindca, vedeti dumneavoastra, de era stiinta il aplicau mai intai pe animale.”

 • No Name / DP

  Excelent!

 • neamtu tiganu

  Das kleine Arschloch und der alte Sack

 • Ambedue

 • Inteleg ca apare o editura nou, de profil -- “După cum bate vântul”

 • Condamnate au fost crimele comunismului, care nu apăreau în Capitalul.

 • 1. “Desprinderea” de Basescu s-a facut prin discursuri de multumire.
  2. Oricat ar fi dorit sa o faca, de una singura MM nu putea da Romaniei aceas justitie. A fost o colaborare. Pana nu a mai fost. Cand MM i-a reprosat lui TB targul facut cu Ponta in prinvinta procurorilor, VT si alti sustinatori neconditionati ai lui TB n-au scos o vorba. Au sprijinit-o, dara, asa, doar “moral”.
  3. Nimeni nu ar fi reusit sa faramiteze Dreapta cum a facut-o TB si asta pentru ca sprijinitorii neconditionati ai Presedintelui au inoculat ideea ca TB este Dreapta. Si, daca el singur e Dreapta, are dreptul sa faca cu el insusi ce doreste, nu? Da, a spus ca nu crede in victoria Elenei U. si ca a facut tot balciul fiindca l-au suparat liberalii care nu au vrut alianta cu EU si cu el. Acum, liberalii sunt acuzati ca au facut blat cu Basescu. Piesa grea de tot.
  4. La Vladimir Tismaneanu (cum am mai scris), “principiile”/motivele sunt simple: PD-L era bun, cand i-a dat tot ce a cerut. Acum nu mai e bun, desi e acelasi PD-L. Roberta Anastase era buna ca a mintit ca da Legea lustratie. Am scris atunci ca nu o va da. Nu a dat-o. VT ma contrazicea. Acum RA nu mai e buna pentru VT. Ponta l-a scos de la institutul de unde VT anuntase ca isi da demisia (a uitat sa si-o dea), daca Ponta devine premier. Cu Iohannis nu are, in chip real, decat o problema: Andrei Muraru, care a preluat institutul dupa eliberarea tripletei Tismaneanu-Stanomir-Neamtu. Orice scrie despre Iohannis sau greva lui Andrei Ursu, tot la durerea lui ajunge -- Andrei Muraru.

  Cum ar veni, stat de drept si valori democratice, pana la cer. Cand sunt numit de premier e dreptul premierului sa o faca. Cand sunt dat afara de premier este o batjocorire a statului de drept.

 • Asta cu “viermele” (ca si altele) putea sa lipseasca.

 • Daca_nu_nu

  Toate-s noi și vechi îs toate…

 • Gheorghe Campeanu

  @ L’oeuf Corse

  Versiunea propulsata cu indrazneala atunci de dl. Iaru era a unui vechi banc despre deficientele de intelegere ale genialului Vladimir Ulinaov in fata textelor filozofice pe care le lectura silitor in bibliotecile Schwitzere pre 1900. Daca ar fi inteles, zicea povestitorul , nu ar fi trecut direct la actiunea pe subiectii bipezi, ci ar fi incercat experimentul intai pe soareci.

 • Peter Manu

  Cred ca pozitia publica a profesorului Vladimir Tismaneanu in legatura cu tragedia familei Ursu trebuie acceptata ca un efort sincer, informat si altruist pentru adevar si justitie.

 • Dezideriu Dudas

  Sa zicem ca o greseala sau o directie de greseli e permisa…. Cand insa el se complace intr-un ROGVAIV de greseli si directii asociate lui, e alta situatie….Mi-e imi raspundea mereu ca nu stie realitatea romaneasca iar de cativa ani ne da lectii usturatoare de Dreapta…, dupa ce a fost la “Canossa” Stangii in 2000-2004. Urmeaza “Canossa” Dreptei sau reia firul din 2004 ? Cu M.M. n-are cum gresi, nici, nici….la halul de “Dreapta” si de “Stanga” de care se pare ca vom avea parte in continuare….DE CE GANDESC ASA ? Galacticul transoceanic poate fi o baliza de semnalizare…..

  Ref. la Andrei Ursu, da, aveti dreptate. Maine il voi suna pe Radu Filipescu pe tema….Nu putem sa inviem victimele cautand tortionarii in ungherele intunecoase ale istoriei si instititutiilor romanesti. Putem insa sa-i scoatem la lumina, macar pentru viitorii “ ingineri Gheorghe Ursu”….Sper ca Andrei Ursu, tot inginer, sa accepte o propunere in acest sens.

 • PaduchelePlesuv

  Cred ca dl Tismaneanu (ceea ca imi aduce aminte ca biscuitilor Tismana li se zicea, popular, biscuiti Izmana) a descoperit si el, nu e singurul, ca milionul de euro poate fi obtinut si fara premiul Nobel. Este un pic ghinionist deoarece mananca o paine mai putin alba decat dl TRU, de exemplu, care si-a obtinut milionul de euro ca eurodeputat intr-o continua betie de cuvinte si fracturi de logica, de exemplu servind inceputul ultimului sau articol: “Stadioanele Premier League se bat cu dramele de la teatrul The Globe.”. Remarc la dl Tismaneanu stralucita figura de stil reutilizabila, intr-o inginerie a scrisului, “X reprezinta Y-ul celor fara de Y”, cu X si Y variabile. Cum a si scris, Monica Macovei reprezinta vocea celor fara de voce, dar, daca mi-ar zornai nitel buzunarele atunci cand merg pe strada, dl Tismaneanu ar putea scrie usor ” Paduchele plesuv reprezinta chelia celor fara de chelie”,ori, dar nu gratis, ar putea scrie cu dublu inteles despre Hrebenciuc astfel: “Hrebenciuc reprezinta dorinta de a fura a celor fara dorinta de a fura”. Cum ziceam, dl Tsmaneanu mananca o paine nu asa alba: el trebuie sa aiba memoria carasului [6 secunde], sa condamne, sa scuipe azi ce a laudat ieri, sa se dea de nu stiu cate ori peste cap pentru a se transforma incontinuu si ce e si mai greu si pentru a transforma si realitatea odata cu el, din moment ce totul se transforma. Domnul Tismaneanu pune mereu ceva in altceva, ceea ce il incadreaza intr-o straveche tagma, aceea blestemata de Villon, a crasmarilor care toarna apa-n vin.

 • PaduchelePlesuv

  Constat ca articolul dlui Tismaneanu aduce cu interviul dnei Macovei din revista 22 (ce mai faci, Hritace, mai traiesti? Iti urez tot binele si sa promovezi de la 22 la 23!)

 • Proza vanturilor

  Inlocuind-o poate pe a mai veche, ”Roza vinturilor”, tutelata de teologogul si protocronistul Dan Zamfirescu

 • Meryl and Comic Strip

  ”The Little Asshole and the Old Bag”, indeed.

 • Gregor Samsa jr

  Si eu cred la fel.

 • The Team Building Agent

  Precum personagiul lui I.D.Sarbu din SOARECELE B SI ALTE POVESTIRI. S-ar putea ca de la vesiunea aceasta, mai veche, sa-i fi venit lui Gary ideea experimentului cu cei doi soareci, ”specializati” sa coopereze (unul cu sapa, celalalt, vai, cu mapa, ca sa-l rezic dictoneste), din snoava sa.

 • Gheorghe Campeanu

  Cogenerul literar al celebrului Dvs. parinte (tot literar), ma gandesc la Jaroslav Hasek, punea in gura bravului soldat Svejk tot felul de traznai. Iata una (citez din memorie): “daca vremurile tulburi te silesc sa omori arhiduci, sa nu temiri ca vei fi dus la politie”. Si eu cred la fel.

 • tudor

  Domnule Tudoran, este nepotrivit sa dati citate fara a indica sursa. Va rog sa ne indicati textul/textele cu pricina.
  Va multumesc!

 • Dezideriu Dudas

  Daca pentru omorarea arhiducilor ‘ceia, trebuie neaparat
  folosita bomba atomica, si de “Stanga” si de “Dreapta”, poate mai bine negociem cu arhiducii decat cu cei de la butoanele bombelor nucleare, in fapt destructuratori agresivi ai socialului, economiei si politicului in final…. Este o ironie neagra, vorba lui Liviu Antonesei, dar hai “sa terminam intai cu holera si apoi
  vedem ce facem noi cu ciuma”….”Noi” incercam invers, cocosati de “n” holere, luptam din zi in seara cu ciuma, fara nici-o sansa, desi holera s-ar putea eradica daca ne-am ocupa putin mai serios de ea. Dar nu, nu se poate ! Trebuie s-avem tot timpul poalele-n cap si ochii incetosati de holere (ca) sa ne vedem continuu cangrenele sangerande !

  Eradicarea holerei in timpul stagnarii ciumei, aplicata la Romania actuala, poate fi un modul concret de a aplica “Inchiderea pentru a Deschide” strategic….Daca Justitia reprezinta acea holera, inseamna ca Vladimir Tismaneanu este un adevarat om de stiinta aplicativ….Mi-e frica insa ca Justitia sa nu fie ciuma ( in realitatea paralela ”a celor de la butoane”, in fapt ciuma
  este nefunctionarea economiei ca efect al altor defectiuni ale societatii ), iar Tismaneanu, constient sau nu, sa incerce sa ne convinga ca nu-i asa….DE CE ? “Cei de la butoane” au o mare problema ref. la raportarea la realitate. Accepta ca doar aceasta conteaza si de aceea fac eforturi continue sa o cunoasca si sa o influenteze, NU accepta insa ca si “prostii” sa stie care e de fapt realitatea….Pentru ei, oameni ca ca Vladimir Tismaneanu sunt foarte importanti. Dorind doar ca ei sa poata emita “adevarul” si facand aproape totul doar pentru aceasta intrumentalizare ( “de a emite adevarul” ), pot fi foarte usor manipulati, in varianta benigna, sau cumparati, in varianta maligna…

 • profesoru dixtrat

  sigur ca da, “efort sincer, informat si altruist pentru adevar si justitie”. cunoastem. ca si pozitiile dv tot publice prin diverse locuri.

  mari si importanti sinteti, nene, voi doi si pozitiile voastre!

  il doare-n c@# pe tismaneanu de ursu si de toti romanii la gramada. si pe matale fix tot acolo te doare.

  profesoru tismaneanu… si profesoru manu…

  geez!

 • Peter Manu

  Ar trebui sa va fie rusine. Eu sunt in contact (profesional si personal) zilnic cu Dl. Andrei Ursu, un om pe care il respect si admir. .

 • profesoru dixtrat

  domnule, te stiu de mai multa vreme si credibilitatea matale in fata mea (ca si a celuilalt pe care il tot inalti pe soclu) e ZERO. nu cred nici macar o singura litera din tot ce scrieti. sinteti doi mincinosi patologici si nu aveti nimic altceva in cap decit interesul personal.

 • Peter Manu

  O persoana care a contribuit la aceasta discutie poate confirma cele spuse de mine.

 • Francisc Viion

  ”Trasni-le-ar Domnul, principe, ficatii/Si ogoi-le-ar setea cu venin./Caci n-au pereche-n lume blstematii,/Crasmarii care toarna apa-n vin!”

 • Cautati-le. Sunt usor de gasit. Cum le-am gasit eu, le puteti gasi si dumneavoastra. Apoi faceti pasul urmator -- verificasti carui autor/caror autori le apartin textele citate.

 • ati fi putut renunta la acest “doi mincinosi patologici” macar de dragul unui dialog cu dl Manu…

 • PaduchelePlesuv

  Mii si milioane de plecaciuni pentru traducere si detalii!

 • Gheorghe Campeanu

  Cu atit mai mult cu cit dl. doctor Manu a fost (si este) in contact telefonic constant cu Andrei Ursu, oferindu-i sprijin si medical guidance. Pe linga informatiile pe care le primesc de la familia Ursu si cercul lor de prieteni foarte apropiati, numai prin Peter Manu am cum obtine zilnic date obiective despre starea sanatatii lui Andrei Ursu.

 • Gheorghe Campeanu

  Dar de alt “blestemat”, Crasmaru (Damian) care juca peren in “Draga mincinosule” la TNB va (re)amintiti? Am impresia ca piesa se joaca acum ‘in aer liber’.

 • Bernard Show

  A jucat pina si intr-o piesa de-a lui Alex Stoenescu,inspirata din viata + doctrinele Acvinatului, ca pe Matei Visniec nu-l mai pun la socoteala.

WP Admin