≡ Menu

Titi Teașcă

De ce suntem așa de veseli Titi Teașcă și eu? Campionatul nu l-am luat, la mondiale - nu ne-am calificat, nea Titi nu pune gura pe băutură și m-a lăsat să omor singur o sticlă de pălincă. Și atunci? Oh, m-am prins: ninge!

 • Marcel Tolcea

  Apropo de sport, îmi aduc aminte că, în vara lui 77 sau 78, am jucat tenis de câmp împreună, la Neptun. Eu, cu Marcel Pop-Corniș, tu, cu Nicolae Breban. Domnul Breban era cu ”o prietenă”, Luminița, îmbrăcată complet în alb.Și voi, și Marcel stăteați la Vila Scriitorilor,la Cireșica, iar eu eram bagajist prin stațiunea Neptun. În aceeași vară, i-am cărat valizele lui Bjorn Borg, care, împreună cu Mariana Simio nescu, a poposit la Hotel Neptun. Era însoțit de unul dintre neumărații Nunwailleri.

 • Dorin Tudoran

  @ Marcel Tolcea # 1

  Marcel:

  1. Prietena lui Nicolae se numea Cristina, nu Luminița. Cu mulți ani, în urmă a devenit soția lui Nicolae.

  2. De ce Dumnezeu te dădeai tu drept bagajist la Neptun, doar tu și Dumnezeu știți!?I

  3. “Nunweillerul” la care te referi este fostul meu coleg de liceu și echipă de fotbal, Radu (“Parpală”), adică Nunweiller VI, ani la rând omul de bază al lui Angelo Niculescu la echipa națională, jucătorul despre care Angelo Niculescu a declarat, nu o dată, că atunci când stabilește echipa, primul nume pe care îl pune pe hârtie este numele lui Radu. Pe timpul junioratului, Radu era parte dintr-o echipă foarte bună, la Dinamo, cu Stoenescu, Cristi Gațu (geniu la tot ce era cu minge, a optat pentru hanbal la recomandările tatălui său, marele gazetar sportiv Petre Gațu) Roland (“Ruli”) Wetzer, băiatul faimosului fotbalist de… pe timpuri Rudi Wetzer (cu Steinbach, Baratky etc.), Turcu etc. Eu jucam, la Școala Sportivă nr. 2, dar în echipa liceului (am câștigat cinci ani la rând campionatul școlar!) jucam împreună “Parpală”. Erau acolo Virgil Crăciunescu (viitor stoper la Dinamo și Rapid), Lucică Strîmbeanu (marele mijlocaș al Universității Craiova), Radu Plopeanu (portar la Steaua și nu mai știu unde), Milea (portar la Sportul Studențesc), Condureche (extremă la Rapid), Radu Țuțuianu (la Rapid și el), Petrache (un mijlocaș foarte, foartebun, rămas la Metalul București), Telu Mușat ( apoi nr 10 la Rapid)…

  4. Când l-ai întâlnit, Radu era căsătorit cu o foarte talentată jucătoare de tenis, colegă și prietenă cu Mariana Simionescu -- Manana Ciogolea. Radu și Manana au rămas în străinătate, în Elveția, parcă. Pe Borg l-am întâlnit și eu de câteva ori și mi-a plăcut foarte mult ca om, dar eu eram fan Ilie Năstase…

 • si mie imi placea cum juca Nunweiller. pe urma a disparut de la nationala…
  am tinut si eu cu Ilie Nastase, iar acum sunt fan Nadal, care a redevenit (asa cum imi doream intr-un interviu cu DT) nr 1 in tenis.
  vamos Rafa in finala de maine, de fapt azi, de la Wimbledon!

 • Radu Humor

  Radu Numweiler mi se pare ca era IV nu VI……

 • Radu Humor

  Mare om si mai ales antrenor acest Titi Teasca ! Cred ca nu stia ce aveti in mana dreapta, ca nu se mai expunea….

 • victor L

  Din ce citeam pe timpuri despre Titi Teasca nu am putut sa-mi fac o parere.
  Era apreciat si diabolizat.

  Dar azi e 4 iulie si un La multi ani USA.

 • Dorin Tudoran

  @ Radu Humor # 4

  Nunweille IV era Lică, mijlocaș defensiv, ușurel rudimentar, dar sufletist. A făcut treabă bună și pe la Dinamo Victoria.

  Radu era VI iar Nelu era III.

 • Dorin Tudoran

  @ vasgar # 3

  Nadal pare că și-a revenit. Este și mai economic cu mișcările explozive. Dacă-l țin genunchii, va fi greu de bătut în viitorii ani. Dar B. este un jucător suprinzător, păcat că a pierdut ani de zile veselindu-se prin Spania — în felul de viață e un fel de Ilie Năstase. Dacă e în zi bună, până și Nadal poate avea probleme cu B.

 • Dorin Tudoran

  @ victor L # 6

  Corect. Nea Titi a fost extrem de controversat. De multe ori îl lua gura pe dinainte și dacă apuca să spună ceva, murea cu acel ceva în brațe despre care el credea că este adevărul gol-goluț. Dar a avut și câteva idei despre fotbal care, cu o anumită răbdare (necaracteristică locului), ar fi putut schimba câte ceva.

 • Radu Humor

  E 2-1 pentru Berdich in primul set…
  Sper sa fie un meci frumos, desi rezultatul pare sa fie deja cunoscut !

Next post:

Previous post:

WP Admin