≡ Menu

Titanic Fals, Spirache Neamțu și un miting parțial deturnat

10.03

Deși textul său suna cam pompieristic și din el clipea, ici și colo, perfecțiunea celei mai recente limbi de lemn, am semnat apelul la solidaritate cu dl Andrei Pleșu. Din mai multe motive. Unul dintre ele este acela că văd în chip ceva mai restrictiv decât alții foarte invocatul concept al “libertății de exprimare”.

Dacă articolului semnat de dl Pleșu în Adevărul, dl Mihai Gâdea (sau dl Mircea Badea, dl Mugur Ciuvică, dl Radu Tudor etc.) i-ar fi răspuns publicând o replică într-un ziar sau pe blogul personal, cred că s-ar fi înregistrat doar câteva zeci de reacții din categoriile “Bravo, Gâdea, ce mișto i-ai tras-o slugoiului ăla de Pleșu!” și “Băi, slugoi jegos al Văranului, tu vorbești de slugărit, nenorocitule. Te compari tu cu Pleșu? Îți dau muie.”

Dar, potrivit obiceiurilor casei, dl Gâdea a răspuns prin organizarea unui tribunal live, în care au apărut doar procurorii, martorii acuzării și aplaudacii lor. După prezentarea rechizitoriului, procurorii, martorii și aplaudacii au îmbrăcat roba de judecători și au dat verdictul.

Asta nu are nimic de-a face nici cu presa, nici cu libertatea de exprimare. Este încă o dovadă (a câta?) a disprețului față de deontologie nutrit de Antena 3. O abjecție.

Când am auzit însă despre organizarea mitingului, am crezut că e vorba de o pripeală și că, om cu temeinică oroare de ridicol, dl Pleșu va pune imediat mâna pe telefon, după care ideea mitingului se va pierde ca măgarul în ceață. Fie telefonul n-a fost dat, fie centrala a sunat, încontinuu, ocupat, dar mitingul a avut loc.

04.06

Dl Mihai Neamțu – un fel de încrucișare între Coriolan Drăgănescu și Candiano Popescu în fața căreia pălește orice succes al “biologiei miciuriniste” – a anuțat că mitingul va fi strict “apolitic”. La miting însă a recomandat scandarea “Pleșu președinte!”

Curat apolitic. Tot ce a mai lipsit a fost să trimită și vestita telegramă “republicană”:

“Principele Carol răsturnat, guvernul provizoriu instalat. Regent general N. Golescu. Sunt prefectul districtului, numit de guvernul provizoriu. Concentrați imediat grănicerii și, in 24 ore, să fiți la Ploiești. Aștept de la patriotismul și energia dvs acest serviciu.”

Într-un text foarte interesant, publicat în Evenimentul zilei, dl Sever Voinescu scrie:

“Vrînd să ne convingă că Andrei Pleşu nu e Andrei Pleşu pe care îl ştim, Gâdea vrea să dea o lovitură mortală lucidităţii şi bunului simţ colectiv. Misiunea lui este să ne facă să ne fie frică de el. Chiar ne este?”

Exact aceeași strategie o aplică și dl Mihai Neamțu pentru a da o lovitură mortală lucidității. Planul său este să ne convingă că Mihai Neamțu nu este Mihai Neamțu – exorcistul isteric, cu funia de usturoi la gât; oportunistul îmbrăcat în pancarta sandvici  “Jos Oportunismul!”; turmentatul legionaroid muștruluindu-i pe cei care nu au înțeles măreția Mișcării etc.

Chiar nu se vede că Mihai Neamțu vrea să pară Andrei Pleșu?

Și în privința fricii pe care vor să o inducă dnii Gâdea și Neamțu, e vorba de aceeași strategie.

Nu de el vrea să ne facă să ne fie frică dl Gâdea, ci de dl Dan Voiculescu. Nu de el vrea să ne facă să ne fie frică dl Neamțu, ci de dl Andrei Pleșu.

În acest caz, diferența între barbarie și civilizație (spre a mă conecta la titlul articolului dlui Voinescu) este că eforturile dlui Gâdea îi fac mare plăcere dlui Voiculescu, pe când eforturile dlui Neamțu n-ar avea cum să-i facă nici plăcere, nici bine dlui Pleșu.

“Dai în mine, dai în Voiculescu!” este o strategie aprobată “de sus”.

“Dai în mine, dai în Pleșu!” este un puțoism, ca multe altele practicate de exhibiționistul politic Mihai Neamțu, și n-are cum să fie aprobat “de sus”.

După “vinovăție prin asociere”, iată-ne și în fața “respectului prin asociere.” Haida-de!

Dacă dl Voiculescu s-a zidit definitiv în platoșa de metal rar a barbarului catodic, mitingul parțial deturnat de dl Neamțu era unul de solidaritate cu civilizatorul Pleșu, nu cu Pleșu-Biciului lui Dumnezeu.

M-am bucurat că dl Pleșu (care nu dorește să candideze la nimic, bănuiesc) n-a participat la miting, altfel ar fi riscat să-l vadă pe dl Neamțu (care vrea să candideze la toate și oricând) interpretând, “în numele dlui Pleșu”, încă o partitură vestită – cea a lui Spiridon Necșulescu. Numai că, spre deosebire de cel al lui Tudor Mușatescu, acest Spirache — Spirache Neamțu — nu este deloc un ingenuu. E chiar pe dos:

“Fraţilor, viu în faţa voastră pentru prima dată, ca să rog să m-ascultaţi. Nu e firea mea să fac politică. Prea aş face dreptate multă dac-aş avea putere şi-aş muri asasinat. Aşa că n-am nici o nădejde de la nimeni. Vă rog să nu mă votaţi! Să nu mă votaţi, fiindcă nu merit să întru în Parlament, pentru că eu n-am făcut nimic pentru voi şi nici n-am să pot să fac. De ce să vă mint şi să vă înşel?”

Doi băieți – Mihai Gâdea și Mihai Neamțu –, pe care părinții i-au trimis să facă teologia, fac azi pe dracu-n patru să iasă ca păduchele în frunte. Oricum, orice, oriunde, oricând, că așa e păduchele – pretutindenar.

Nu știu dacă dl Neamțu a dorit să-i făcut vreun bine dlui Pleșu prestând asemenea servicii politice la un miting anunțat drept “apolitic”, dar știu sigur cât rău i-a făcut.  Și nu doar politic.

Dacă dl Mihai Neamțu reprezintă cumva “noua clasă politică”, pe care politicieni căliți în teatre de marionete încearcă să le-o bage pe gât românilor prin tot felul de mitinguri unde se poartă ba funii de usturoi în jurul gâtului, ba blugi și cămăși albe în jurul “ființei naționale”, atunci dl Mihai Gâdea este cel mai strălucit reprezentant al ”noii prese”.  Contrapunctul ideal.

Mă întreb dacă nu cumva recentele spectacole politic-apolitice/apolitic-politice n-au sădit deja în subliminalul colectiv al iubitorilor de mitinguri chiar soluția ieșirii din criza sistemică în care s-a pomenit România: ”Neamțu Președinte – Gâdea Prim Ministru!”

Să le dorim “succesuri” multe și “eșece” puține acestor vestitori ai vremurilor noi (politică & presă) și să nu ne mirăm că, asemeni părinților lor spirituali, într-o bună zi se vor muta din Piața Universității în Piața Endependenți.

dt_signature2-e1270748737227[1]“Pupat toți.”

 • Pingback: Titanic Fals, Spirache Neamțu și un miting parțial deturnat « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET()

 • Baubau

  deci da în sensul că nu: Gâdea l-a făcut pe Pleșu „oligofren“, Pleșu a ripostat cu „zdreanță. sau vițăvercea? wtf cares ? oul sau găina.

  mi-aduc aminte că, amu’s vreo douăzeci de ani, dom’ Pleșu tuna și fulgera la gazetă împotriva unei conițe de la tv care-i cauza la gramatică pen’că la emisiunea meteo săvârșea fatale diminutive, adecă „norișori“. dar vai!… așa ceva nu se face!

  vreau să spun ca domnul Pleșu, din păcate, când dorește să urecheze gustul public, dă dovadă de o „prudență“ anacronică: evită să plesnească obrazele de toval ale mai marilor, dar nu are nici o problemă să ciupească, exagerat de violent, buci de demimonde. și uite exact asta e diferența între un „herr“ și un „nea“, între muzician și muzicant.

  dl. Pleșu are o plăcere vinovată: se revoltă împotriva tabloidelor fix cu metode tabloide. adică e un soi de troll. nu evită scandalul ci preferă exersarea lu’ bapeamăti în metri antici. dumnealui nu e un lame gramar nazi, e un … of!

  azi îl lasă pe Neamțu să-I tempereze onorarea. mâine pe cine, pe Grig Bivolaru? sau pe pavel coruț?

 • Baubau

  scuze: …să-i repereze onoarea…

 • Înainte de a organiza mitingul, Neamțu a publicat o serie de articole în Adevărul, sub titlul “Industria minciunii la Antena 3. Adevărata viață a lui Andrei Pleșu”. Nu zic că Andrei Pleșu n-are merite, nici vorbă. Dar spirocultura asta a lui Spirache e de-a dreptul înrudită cu penibilul. Citind-o am zis că Neamțu este Gâdele lui Andrei Pleșu. Spicuiesc din primul articolaș:

  “Andrei Gabriel Pleşu se recunoaşte dominat de „zodia Fecioarei cu ascendent în Scorpion — o căsnicie imposibilă“.”

  “Când tancurile sovietice ocupau forţat nenumărate poligoane ale României, viaţa la ţară încă mai oglindea unele valori durabile: buna- cuviinţă, temeinicia sau hărnicia.”

  “S-au legat în Bucureşti prietenii ardent şi întâlniri privilegiate (cu tânăra Floriana Avramescu, bunăoară, apropiată de Mănăstirea Antim).”

  “Generaţia lui Andrei Pleşu şi-a căutat salvarea pe cont propriu, într-un climat de imbecilizare forţată, planificat la vârful piramidei puterii de Nicolae Ceauşescu şi toţi acoliţii săi.”

  Pentru conformitate: http://adevarul.ro/news/politica/industria-minciunii-antena-3-adevarata-viata-andrei-plesu-i-1_532072e50d133766a8d6d946/index.html

 • @Mihai Ciuca

  Le-am citit. Pot intelege gratitudinea (Andrei Plesu l-a ajutat mult pe MN, a investit mult capital cultural in el etc.), dar in anumite situatii — si aceasta este una dintre ele — ce e mult strica. Miniserialul lui MN a parut multora o “hagiografie”. Si nu de asta avea nvoie, zic eu, AP.

 • Trecand -- sarind -- peste Neamtu, nu vad nici un motiv ca mitingul sa fie o idee proasta.

 • @) Dorin Tudoran

  Excelent. Deja face fani pe pagina mea de FB. Ca dnii Neamtu si Gadea vor deveni intr-o buna zi firtati, nu incaoe indoiala, in afara de stilul aiuritor al ambilor, ii aduce laolalta si formatia lor teologica, chiar daca de obesdinete diferite, amindoi sint crestini (era sa sar sh-ul!) de-ai nostri. Ideea Neamtu -- presedinte, Gadea -- prim ministru are iarasi acoperire in aur. In fond, dupa alde Iliescu, Basescu, Boc, Ponta, se cere o schimbare de generatiune si de stil politic! Dupa ei, cincetateni, acolo e viitorul cel luminos! Doi purtatori ai Domnului, ce naiba!

 • @mac gregor

  din multe motive. nu faci publicitate gratuita unei emisiune de trei lulele. daca incep asemenea mitinguri, vor fi organizate cate 5 pe zi. in romania nu exista nicio sansa ca un miting gandit sa fie apolitic sa nu devina politic. asa cum a dovedit si cazul in discutie. asa ceva nu consolideaza increderea in “societatea civila”; o submineaza. oamenii vor spune: ” nu ne mai ducem la asemenea mitinguri, ca, de fapt, tot despre politica e vorba.” si multe altele…

 • a notarius

  Un text echilibrat si ascutit perfect precum o sabie de samurai.
  Iar despre domnii care sunt spulberati mai sus aidoma unei “fascii” de trestie nu sunt prea multe de gandit.
  Sunt persoane “consumabile” precum acele dotari de birou care ajung in mare parte la cos.
  Pusi in vitrina, ei se cred pe scena mare a natiunii traind naprasnic “rolul”.
  Cabotini iremediabili dirijati de regizori care n-au curajul sa lucreze cu actori adevarati.

 • mihai rogobete

  Spuma şi mâlul aceleiaşi lături folklorice a antagonizărilor şi analogizărilor tribale !

 • Natafletz

  Ba îmi pare rău să vă spun că dl Neamțu a fost chiar invitat de onoare la un taifas televizat cu dl Liiceanu și dl Pleșu, prezentat sub motivația ”un tânăr de perspectivă” sau ”de ce nu ne apreciem valorile tinere”…ceva de genul, nu’mi mai amintesc exact…

  Eu sunt de acord cu descrierea dvs făcută emisiunii lui Gâdea… exact asta a fost, un proces de tip inchizitie cu insinuari prezentate drept dovezi, cu intrebari retorice in loc de argumente temeinice și clare… dar cu împricinatul ca victimă n’am mai fost de acord. Sigur că nimeni nu merită așa ceva, dar măcar niște precizări ar merita făcute:

  -dl Pleșu tot pretinde că nu înțelege de ce i se întâmplă toate astea. Domnia sa încă…crede, sau se face că… că a fost așa ales de niște oameni răi care vor să’l tulbure și să’l distrugă. Nu pare să înțeleagă că a sărit singur în troaca cu tărâțe… apoi,
  -susținătorii dlui Pleșu, am senzația, nu’l citesc pe dl Pleșu. Antena 3 a fost piesa de rezistență a oprei sale din ultimii 2-3 ani. Să fie cu iertare, veți spune ca a scris nu s’a auzit în direct, veți spune că atacurile dumisale erau fin-intelectuale, nu grobianisme. Da, se prea poate. Dar când studiezi sub lupă dihănii rare și necunoscute, nu te mai miri dacă sare vreuna și te mușcă de degețel. Nu mai spun că dl Pleșu este un atent telespectator al antenei și înainte de asta a fost un fidel admirator al otv. Îmi pare, rău dar informația e extrasă din mărturisirile dumisale…
  -tot din mărturisirile dumisale am aflat că dl Pleșu a practicat manipularea în politică: bunăoară când s’a supărat pe dl Băsescu, s’a scăpat într’un articol că ȘTIA DE LA ÎNCEPUT că acea condamnare a comunismului a fost o mascaradă, dar a tăcut politicos și a aplaudat. Pardon? Ne spune acum că ȘTIA DEMULT că dl Roman era așa și pe dincolo, dar l’a recomandat de băiat bun, la fel și de dl Barbu, știa că practică nuștiu ce mizerii, dar s’a făcut că plouă. Știa de Constantinescu că era naiv, dar ne’o spune acum doct. Când se află în spațiul public despre alții una alta de rău, hop și dl Pleșu îi rade. Trec peste faptul că nu e frumos să arunci mizeriuțe post factum despre oameni cu care ai fost alături fără jenă. Dar de ce l’aș mai crede acum pe dl Pleșu când scrie de bine despre cineva??? Și dacă asta e manipulare, și e manipulare, de ce să’l mai deosebesc de dl Gâdea? Gâdea face la fel, omite, se face că plouă și mușcă numai la dușman…apoi,
  -supărarea asta cu spume la gură a cohortei de intelectuali PE UN POST PRIVAT mie îmi sună foarte prost. Până la urmă Gâdea și Badea sunt niște privați, ok trebuie reglementări pentru mizerii, dar nu comparăm mârlănia plătită benevol cu mârlănia pe bani publici, la care, să fim iertați, ”intelectualii” nu s’au inflamat atât de tare. De exemplu, s’a predicat la miting întru apărarea și respectul dascălilor și cărturarilor. N’am văzut pe nimeni dintre mitingiști să apre dascălii scuipați în mufă de Băsescu în direct și la oră de audiență când după ce li s’a tăiat 25% din banii oricum de subzistență li s’a mai și explicat de către un neșcolit că ”au numai 4 ore pe zi, pot să’și mai ia un job”. Când dlui Liiceanu i s’a explicat doct tot de către băsescu cum că nu găsea un cuvânt pentru tâmpiți și a zis filosofi, dl Liiceanu a zâmbit tâmp, iertați’mă, confirmând practic ideea președintelui. Și în fine, episodul cu Regele nu’l mai amintesc că știe toată lumea ce liniște a fost, nu tu scrisori deschise, nu tu mitinguri, nu tu solidarizări publice… poate dl Pleșu a avut o oarece indigestie, dar i’a trecut repede…

  Ce vreau să spun: acest miting a fost parte a UNUI RĂZBOI POLITIC ASUMAT de ambele părți. Când ești voluntar într’un război nu ești victimă decât, cel mult, a propriei naivități. Dl Pleșu nu merita mârlănia în măsura ăn care nimeni nu o merită și, slavă domnului, aproape nimeni n’a scăpat de mârlănie ca tratație în țara asta, deci un miting de susținere mi se pare o prostie. Dar vorba dvs. a avut ce’a vrut. Acum i se scandează numele ca pe stadion. Poate vrea președinte, mai știi?

 • anonim

  Cred ca pe cind cu mineriada din 13-15 iunie 1990 orice om de buna credinta membru al guvernului Iliescu ar fi trebuit sa se disocieze si sa-si dea demisia in semn de protest. La dl. Plesu a mai durat peste un an. Cred ca asta spune tot despre omul Plesu.

 • Ioana

  Cum sa faci miting impotriva unei emisiuni de tv? Mie mi se pare ca un asemenea demers duce in derizoriu tocmai ideea de miting ce protest ca instrument de care dispune societatea pentru a-si face auzita vocea in chestiuni care-i afecteaza existenta. A iesi in strada impotriva lui Gadea e un banc prost. Sigur ca Antenele sunt o cloaca mizerabila si trebuie sanctionate. Dar a iesi la protest cu cartile lui Plesu si a aplauda circaria penibila a lui Neamtu nu face decat sa le dea apa la moara. Ar trebui ca domnul Plesu, impreuna cu toti ceilalti care au fost “executati” in mod similar de acea runda sinistra de mizerabili prezidata de Gadea, sa dea in judecata atat persoanele, cat si postul Antena 3 si sa ceara daune pentru jigniri si calomnii.

 • InimaRea

  Despre Neamtu nu (mai) zic nici pis -- ma tem. Latura mea cinica ii prevede un viitor, in lumea noastra. E aceeasi latura care ma ameninta cu adinci batrineti, cind n-oi mai fi asa coltos. Si am si eu copii, nepoata -- sper ca ma-ntelegeti. Apelez, mai ales, la cei care-l inteleg pe dl Plesu, din epoca sa memorandistica.
  Si-apoi, ginditi-va la o dictatura de Dreapta, in sec XXI! Nu credeti ca va face imposibila rezistenta prin cultura? Eu asa cred, de aceea ma si tem.

 • Agamitzocles

  Nicio grija, s-au dat si multumiri publice : “Ţin să mulţumesc tuturor acelora care, în zilele din urmă, mi-au dat calde semne de solidaritate. M-am simţit adesea stingherit de tapajul născut, fără voia mea, în jurul unei nefericite seri la un post de televiziune. Dar, de fapt, nu despre mine e vorba. Ci despre atmosfera morală şi profesională a unei ţări, în care bunul gust, bunul simţ, onestitatea, meseria, comportamentul civilizat şi respectul pentru valori stau sub ameninţarea unor găşti de neisprăviţi, de netrebnici, de mercenari rudimentari: oameni cu pregătire precară, oameni care nu se pot recomanda prin nici o ispravă, în nici un domeniu; guralivi, prost crescuţi, inculţi, dominaţi de resentiment, instincte brutale şi interes privat”

 • Михаел немски

  hai ca, neavind eu suficientzi senzori de proximitate a imposturii, ba fiind si ateu militant, m’am mirat eu, deseori public, inclusiv p’acilea, ca ce are lumea cu absolventzii astia de teologie taut oloaga, cu “blana pe fatza” ori nu, inscrisi in “biserica adoratorilor lu’ basescu”.

  doamna amp a avut mult de’a face cu mine, pe tema asta, fara sa stie (decit, poate, prin sughitzuri, de cit de mult o pomeneam).

  pina nu demult chiar ii pastram o urma de simpatie neamtzului neajuns, inca, in bulgaria, macar pentru ca se bucura din plin de postura de sedus si abandonat, in calitate de experiment esuat al fabricii de nascut pui vii de la cotroceni, dar, fatalitate sau exces hormonal, l’am zarit zbierind intr’un megafon, pe vremea protestelor anti-rosia-montana de as’vara, unde incercase, d’asemenea, sa se “lipeasca”, desi el striga cu totul altceva decit restul po-pulimii (ceva cu “moldova de peste prut).

  probabil ca, dupa alegerile evroparlamentare, cind se va vedea bine cine sintem si ce vrem, se va mai da pe brazda si se va topi, cu tot cu partid, in marea constructzie care va incerca sa’i niemureasca, peste veacuri, mostenirea duduchii, care, vedem bine, pare inepuizabila, in pesin.

  poate ca se va inscrie si la cursurile si cusururile colegiului nazzional de aparare, ca orice tinar de viitor care se respecta si care vrea sa faca o adevarata, careera de coriolan draganescu in politica, cursurile de la colegiul noua evropa vazindu’se bine ca nu ajuta decit intr’o prea mica masura, domnul plesu stiind mai bine de ce.

 • Mi se pare că întrevăd în textul acetei postări un regret. Regretul semnării acestei petiții, confiscate de dl. republicist Spanachidi-Neamțu.

 • a notarius

  Despre Mihai Neamtu si Andrei Plesu, in paranteza Gabriel Liiceanu iar intre ghilimele Colegiul Noua Europa si Editura Humanitas. Undeva in adancurile meditatiei transcendental nationale si imanent ortodoxe il putem zari si pe Horia Roman Patapievici. Despre boierii mintii si preocuparile lor, adica.
  Nu sunt ai mintii, sunt ai verbului. E confuzia originala care le asigura proeminenta.
  Nu avem traditia textului de idei. Poezia este forma intelectuala romaneasca primordiala, in romaneste textul se impune prin poezie. Explicita ori implicita, conteaza mai putin.
  Plesu este venerat pentru verb inimitabil si exprimare aforistica. Daca te uiti mai atent, textele sale surprind prin lipsa de idee. La fel Liiceanu, cel care suplineste absenta formularilor memorabile cu o apasare morala revendicativa. Cei doi sunt filozofi fara idei, nu fara opera. Patapievici, pasind sumbru in urma lor, combina supletea stilistica si inventivitatea verbala a lui Plesu cu inversunarea morala a lui Liiceanu. Idei lipsa, din nou. Omul recent, sarbatorit ca ultima mare contributie filozofica romaneasca, este o insiruire vehementa de locuri comune si fundamentalisme vetuste servite cu garnitura verbului care se reclama de la Eminescu, trece prin Cioran si se termina la ambasada din Paris a lui Paleologu.
  MIhai Neamtu este caricatura acestui complex. Promovat de cei pomeniti ca exemplu de tanar boiernas al intelectului, Neamtu, spre deosebire de ei, nu are nici macar poezia care sa-i legitimeze discursul. Neamtu n-are idei dar n-are nici verb. El are vorbe si usurinta de a le lega intr-un simulacru de text care te suprinde prin viteza cu care apare si curge neinfranat. Neamtu nu are consternarile mimate ale lui Plesu, nici nelinistea moralizatoare a lui Liiceanu.
  Neamtu mimeaza artificialul cu aplomb, transformand imitatiile de idee, de verb si de text intr-un discurs propagandistic egolatru.
  Poate voi continua, poate nu, nu stiu daca merita…

 • amzo

  domnul Tudoran, faptul ca AP a investit enorm in acest individ nu spune oare cite ceva si despre calitatea intervievatului din linkul de mai jos?

  http://www.blogary.ro/video/interviu-andrei-plesu-partea-i/

 • Ontelus DG

  Începi să înțelegi câte ceva sau cel puțin să te iluzionezi în acest sens, dacă asociezi: textul predecembrist ,,Intervenția zorabilor în Jormania”, zicerea decembristă ,,Mircea, fă-te că lucrezi!” și zicerea postdecembristă ,,Ei s-au demascat!”

 • xp

  Inima rea,

  Temerile dvs. sunt intemeiate, sper, doar retoric, ca exercitiu stilistic. Sunteti prea inteligent -- se citeste in pudoarea cu care va manifestati groaza -- incat sa va lasati sedus de astfel de profetii indoielnice fara sa puneti la socoteala lipsa de anvergura (literal si in toate sensurile) a personajului despre care vorbiti. Familia dvs nu va avea de suferit de pe urma prezentei pe scena publica a lui MN -- sa inteleg ca asta e pricina pentru care folositi pseudonim?

  Liviu ANtonesei -- glumitza asta cu crestini ah era sa uit sh-ul e mult sub nivelul calitatilor dvs de polemist. cat de mult? aproape ca e vecina cu topoarele ciuvicilor si gazilor.

 • @anonim
  Inteleg, dintr-un text al dlui AP, ca ministerul Culturii a fost unul dintre putinele care au deplans cele intamplate in 13-15 iunie 1990.Este adevarat -- o demisie era un semn mai ferm de desolidarizare.

 • @ioana
  I-ati raspuns cumva lui mcgregor…

 • @InimaRea
  Corect -- este si sentimentul meu: MN are tot ce-i trebuie sa aiba mare viitor. Dar calitatea sa suprema nu este “ce are”, ci ce nu are -- nimic din ce ar avea nevoie Romania din partea unei clase politice noi.

 • @MH
  Da, da -- duduia lizuca…

 • @Despre demnitate
  Non, je ne regrette rien…

 • @a notarius
  nu stiu daca mimeaza sau daca are o flexibilitate cromatica “de invidiat”; ceea ce, tot mima ar fi…

 • InimaRea

  xp: Vedeti ca dl Tudoran n-are dubii in privinta mesajul meu, poate si fiindca stie ca pseudonimul meu nu ma apara de nimic. Va multumesc pentru vorba buna dar si lui Dumnezeu Ii multumesc ca nu sint prea inteligent.
  DT: Romania va avea o clasa politica noua cind va fi si ea noua. Or, romanii cu vechimea lor se mindresc, iar nu cu noul lor.

 • a notarius

  @Dorin Tudoran
  Daca va referiti la Plesu atunci inlocuind “mimat” cu “jucat” veti realiza ca expresia este o apreciere -- un filozof nu poate fi consternat pana la urma de nimic -, in cazul lui Neamtu este pe dos: ce poate exista mai fara substanta decat imitarea imaginii ?

 • Dana (Mara)

  @Inima rea, cred ca puteti dormi linistit in privinta lui Mihai Neamtu pentru ca este genul care nu primeste ok pentru politica mare. Este un soi de Sova a “singurei drepte veritabile”.Nici domnul Antonescu nu a primit ok si poate de aceea a cam fost scos din carti.Cine nu “achieseaza” pe linga indicatiile si sustinerea axei si la “investitiile” cu afacerea gazelor de sist si rmgc iese din carti. In schimb MRU avea un ok solid dar nu se dovedeste masculul alfa la intern. M.N. este genul care latra dar nu musca, pe cind MRU cred ca este genul razbunator. Se va vedea din propunerile dreptei pentru presedinte cine are ok din exterior. Sint curioasa daca va fi sustinut dl. Crin Antonescu. Din felul cum s-a rupt usl-ul se poate presupune ca lui Ponta I s-a sugerat si de peste o balta si de peste alta ca Dl. Crin Antonescu nu este agreat ca propunere a usl pentru prezidentiale. Asa ca dl.Ponta care se incadreaza in tiparul agreat, este genul lui Basescu maleabil si pra (g) matic s-a conformat si a ejectat pnl din usl in scopul diminuarii sansei propunerii pnl la prezidentiale.

 • misantropu

  Domnule, n-am inteles niciodata listele astea de solidarizari, pare mai degraba un obicei din epoca nementionabila. Daca o persoana pe care o respect ar fi iubita nenatural in direct si la ora de maxima audienta, cum i s-a intamplat domnului Plesu, as face mai degraba o colecta serioasa de bani pentru o bauta prelungita la sfarsit de saptamana urmata de cateva cluburi de danseuses nues, o plata discreta pentru servicii si, la final, daca varsta si pozitia sociala nu va interzic, o mica altercatie cu politia. Semnaturi, pfff!

 • a notarius

  @Dana(Mara)
  Daca e asa cum ziceti sunt de acord cu toti care conspira pe dinauntru si pe dinafara cu privire la cine are ok si cine nu la politica mare.
  @misantropu
  Cred ca scenariul Dumneavoastra ar fi fezabil pentru niste genii pustii aflati la varsta primelor explozii creative. Avand in vedere varsta celor implicati, scenariul functioneaza doar la proponenti. Acestia insa, dupa cum imi imaginez eu, nu au fibra pentru boema. Teologi tocilari, ce mai…

WP Admin