≡ Menu

Tinerețea fără bătrânețe a unui cult cvasireligios

BLOG-MARSARIER-447x500

 

Crede şi nu cerceta”,  îndemn atribuit filozofului grec și anticreștin Celsus, nu a fost plagiat, cum spun guri cam rele, de o profesoară pensionară, membră a PSD.

Afirmând despre plagiatul dlui Ponta: “Nu am crezut şi nu cred nici să văd.”, doamna nu a făcut altceva decât să “optimizeze” gândul filozofului. Adică, a “implementat” un progres.

Poziția pensionarei din județul Olt este de înțeles, căci Domnia Sa se numără printre membrii unui cult cvasireligios care face prozeliți atât în partidele de Dreapta, cât și în cele de Stânga.

Este doar o întâmplare că exemplul de azi e de Stânga: ”Eu pentru domnul Ponta am un cult al personalității.”

Iată încă un motiv pentru care separarea Bisericii de Stat n-ar fi tocmai o idee rea.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 • neamtu tiganu

  incerc si io cu discu, nu stiu daca merge

 • neamtu tiganu

  a mers, da am uitat ce vroiam sa spun.. a da… vroiam sa-mi exprim regretu ca in perioada fierbinte a campionatului mondial nu a mers acest blog, mare pacat, ar fi iesit precis ceva care ar fi luat, cel putin, premiu Pulitzer.

 • Mi-ati lipsit, dar tot raul e spre bine -- Germania a castigat o Cupa Mondiala ceva mai importanta decat un Pulitzer pentru blogareala.

 • Gheorghe Campeanu

  ” Cred că toți cetățenii, indiferent de origine etnică, religie, sex trebuie să aibă drepturi egale. Putem avea președinte orice cetățean, ortodox, catolic, fără religie. Dar mi s-a părut și am simțit nevoia să iau poziție ca viitor președinte împotriva unei construcții că dacă suntem români sau ortodocși e o vinovăție. Eu ma mândresc cu asta”,a spus Victor Ponta în emisiunea „Jurnalul de Seară” de la Digi24.

 • Dl Ponta este — cum bine se știe — un om mândru. Și, pentru asta, eu mă mândresc cu el.

 • Cumatrul pesimoptimist

  PersoNULitatea conului Pontakis, ortodox ceghevarist de felul sau, este incocosabila: CREDO UT INTELLIGAM,

 • Cumatrul pesimoptimist

  Victor Viorel, my dear one, what would you think about a muslim president for Romania?

 • Cumatrul pesimoptimist

  Separarea Besearicii de S(t)at, operatie anevoioasa, caci, vorba ceea: Popii-n umedul amurg/Doinesc pe Doina Jela.

 • Gheorghe Campeanu

  Magistralu’ VVP de la INTELLEGO UT CREDAM, sau cum ar parafraza (contrafactual) inteleptul Anselmic motto-ul Kennedyesque, “if not us, WHEN? if not now, WHO?”

 • neamtu tiganu

  si cind te gindesti ca am cistigat si europenele la juniori, ajungem ca imperiul roman, vom domina fotbalul 2000 de ani!

  Cind e vorba insa, de presu Ro sunt un optimist, dupa epoca basista mai rau nu se poate, asa ca oricare va fi mai bun. De fapt il simpatizez, pe undeva, pa basescu, da-i urasc pa basisti.
  In definitiv, poa cineva sa-mi explice ce e presu roman, ca nu-i nici cal nici magar, nu-i nici cel mai tare din parcare, cum e obama, da nu e nici de pus in vitrina cum e la nemti? Parca mai degraba e un fel de regina!?

 • Gheorghe Campeanu

  Separam, separati, separa. Cu scuzele de rigoare, si cu precizarea ca intentia mea nu este diseminarea propagandei electorale a celestului VVP, iata inca doua exercitii retorice ale sale:
  “Dumnezeu aseaza lucrurile mult mai bine si mi-am lansat deja candidatura pentru a fi presedintele romanilor la Novaci, la Bengesti, alaturi de oameni care reprezinta Romania adevarata, nu Romania din carti sau de la televizor”
  “Sint ortodox, majoritatea romanilor sint ortodocsi. Nu vreau sa ma acuze nimeni sau sa spuna ca e un defect ca sint ortodox in tara mea. Cred ca trebuie sa fiu respectat pentru asta”

 • Este effectual republic ii semiprezidentiale. Structurile “semi” sunt izvoare de “carobscur” si de acesta din urma profita fie un semi, fie celalalt semi.

 • Cumatrul pesimoptimist

  Baba Novac a fost ars pe rug, pe cei din Bengesti ii are in vizor, pentru o frigere maiastra sau un BARBECUE infernal, O Benga, iar Baba Ion Ilici Mineriadov, bunicul ideologic al lui VVP, se inchina, dupa cite ne amintim, la Dialekticeskii Materializm. Singur Bombonel, tatinele candidatului, iesit-a, precum zeul egiptean, dintr-un ou ouat de el insusi la Cornu. atunci de unde-i vine pravoslavnicia lui Dottore? Presupun, si sper a nu ma insela, ca e un potlogarem electoral invatat de la Tapul insusi, de la El Chivo, rivalul norocos al bunicului sau la alegerile din 1996.

 • Bogdan Cojocaru

  Curat potlogarem!

 • Bogdan Cojocaru

  Daca previziunile domnului Tudoran se adeveresc, pe Basescu o sa-l regretati de-a dreptul, iar pe basisti o sa-i simpatizati, de fapt, pe undeva.

WP Admin