≡ Menu

The Expendables

“Toți, Doamne, și toți trei!”

Autor: un mare artist. Cunoscut mie. Anonim pentru dumneavoastră, ceilalți.

Autor: un mare artist. Cunoscut mie. Anonim pentru dumneavoastră, ceilalți.

 • Dezideriu Dudas

  Parca mai bine tripleta ‘Cea, ‘Dea, ‘Nea…decat B.V.B., desi in materie de gusturi ‘geaba ti se pare tie mai bun gustu’ in dreapta mesei cand « dusmanul de clasa » pare a se simti mai « in gust » in stanga, sau invers…Cei de peste gard sa nu scape si sa nu intre peste « degustatori »….Sa fie mese si mancare pentru toti ? Doar biblioteca era pentru toti….De citit puteau sa citeasca toti, oricat de mult, pentru ca, pe cale de consecinta, unii luau prea mult si nu ramanea de vorbit decat la putini…Nu era mai buna organizarea cetateaneasca : « luati mai putin ,sa ramana la toti » ? In materie de luat, desi « organizarea sateasca » este mult mai raspandita, nu se poate ignora talentul « la dat » a Bursei de Valori Bucuresti, o alta angramare a trioului imbatabil odata, Vasile-Adrian-Traian…Ca sa scapam mai ieftin, i s-a dat unui polonez….Trioul BVB a invins acasa chiar trioul DDD, Dumitrache-Domide-Dembrovschi, iar la sfarsitul meciului l-a dat afara pe dictatorul Sandu si a pus un presedinte pentru linistea lor, fost consilier de curte….Nea’ Mitica a facut ciocu’ mic deoarece nu mai era la putere atunci…Acum, pana si nea’Mitica nu stie cum sa mai faca…Sa mai vorbeasca, sa s-apuce dreaku’ de citit, asa om batran, mai mare rusinea… ? Nici el nu mai stie. O mai fi sau n-o mai fi la putere ? Lui Voiculescu “i-a dat la vinclu”, si totusi nu mai ies « astia » din « 16-le lui » ? Inainte era simplu. Esti sau nu esti la putere, ai sau n-ai cioc….Acum parca totul tine de « frontiera ciocului »…’Geaba se-nghesuiau unii odata sa ia ei, totul, de la « sociologia frontierei »….Nu si-au dat seama ca acolo « ciocu’ » nu poate fi infrant….Poti sa invingi ciocu’ daca esti ori calare ori pe jos…La frontiera insa, si calare si pe jos, dreaku’ ista de cioc fuge exact unde nu esti….Macar daca se rezolva problema cu « ciocu’ ingerilor »….Cum sa ne pregatim pentru venirea viitorului cand trecutul vine mai abitir ? Eu, care ziceam ca formula « cand se duce parca vine » este esenta tabloului blocajului national, pot intelege din « imaginea » anterioara ca de fapt este o curajoasa « tradare pentru toti »….
  PS Nu mai scriu acolo, dar din materialul d-lui Roger Pilon ( iata, unul de-al nostru, la care si “ordinul nefestic” e tot de-al nostru…) am uitat sa mai mentionez una din insemnarile mele, sintagma americana ( pana in 1956, deviza SUA ), E PLURIBUS UNUM…..

 • DG Ontelus

  involuția autohtonă// în regim de libertate doar un blestem pe care-l putem întrezări/ în formă sublimată artistic și în miorița și în meșterul manole/ poate fi explicația irațională pentru sabotarea oricărei forme/ de coeziune națională de solidaritate socială de autoritate instituțională de coerență mentalitară etc./ o asemenea lipsă de educație de civilizație de înțelegere minimală a realității și/ a interdependențelor multiple care ne determină existența/ fiecăruia în parte și tuturor deopotrivă greu poate fi imaginată și cu atât mai mult acceptată/ amnezia și anomia s-au înstăpânit asupra noastră/ sub ochii noștri resemnați în fața tăvălugului țesutul social este covârșit de metastază/ iar țesutul uman este excedat de artificialul atotstăpânitor/ antecesorii noștri vor fi fost mai curați ca noi la trup și la suflet/ dar morțile violente ale secolelor trecute coroborate suferințelor nesfârșite/ provocate supraviețuitorilor constituie acea ereditate grea apăsătoare cumplită/ pe care suntem condamnați să o purtăm în genele și comportamentul nostru/ cu sau fără știința și voia noastră

 • Bogdan Cojocaru

  S-au dus? E un horror prea lung și aștept și eu sa apară prigoriile ca în finalul fericit din Blue velvet

 • D.Alex

  Toate, puterile, plus inca una, sunt de mână. Astăzi am aflat cu certitudine, în urma comunicării oficiale asupra negocierii care a început de ceva timp.
  Adică auto-invitația fostului europarlamentar liberal la o CoMiSie feroce, pentru a se auto-denunța, pe sine și pseudo-instituția care l-a crescut de mic, dimpreună cu poziția tuturor celolrlalți reprezentanți ai celorlalte puteri nesemnificative, adică a posteriori față de patrie, ne-a(u) înștiințat că Statul de Drept a murit definitiv sub presiunea protocoalelor interlopilor de stat. Lumpen-interlopi, mai exact, dar cu aere de elitism securist-consociațional, dincolo de orice penal, bun doar pentru vulg.
  Noroc bun operativ, că oricum azi Europa vă va spune cine nu veți fi vreodată!

 • Raoul

  Exista si actori din aceeasi categorie. Actori-state.
  Inteleg ca unii felicita Romania pentru un castig de 27 miliarde euro, beneficiu in urma aderarii. Eu cred ca cei care vorbesc asa au castigat mult mai mult, comparativ, ca altfel nimeni nu le dadea vreun ban pentru inutilitatea lor superba.
  Romania a pierdut, economic, in termeni de cost-beneficii, cum problematizau indivizii anume platiti sa se infilitreze cu rude si amante cu tot in UE, poate de 15 ori mai mult. A castigat enorm pierzand, forta de munca, in termeni de violenta, a mai castigat niste abilitati, cunostinte si practici folositoare doar unor indivizi per se, si a mai castigat cadastrul privatizat anume pentru asta.
  Restul este pierdere neta, mai ales ca Romania nu face parte nici acum din UE. Si atunci de ce se inflameaza toata lumea la noile idei junckeriene, inevitabile?
  Grupul de la Visegrad nu face parte din UE, chiar si el, este de utilizat si lepadat, eticheta europeana de conformitate.Si el a profitat enorm, totusi. Dar se si ridica intocmai ca un zid uman, de tari, pentru foarte inteligentii securisti si marii inteklectuali romani.
  NATO este mai aerian, si mult mai naval. Inutil, pentru noi. Daca ne-am uita la negocierile la care altii ne-au facut favoruri, neobservand ce preemptiune le-am facut cadou fara naivitate, dar si la negociatorii care nu sunt capabili sa-si negocieze nici macar o casa sau masina mai potrivita, sau parcursul lor profesional aranjat de altii,
  vom afla de ce au trecut 10 si 14 ani in totalul si capitalul detriment al falsilor cetatenilor romani.
  Cei care au beneficiat sa fie sanatosi. Sa vedem daca pot ramane in lumea lor, civilizata, fara sa fie cautati prin Interpolul fara fir al unor oameni dusmanosi si fara scrupule, pe care unii i-au mai cunoscut,fara de voie.
  Macar sa stim ca suntem dispensabili din proiect. Desi desigur nimeni nu va recunoaste asta, ca Securitatea nu se mai poate recunoaste nici macar pe sine, indiferent cu se ocupa pe micile si marile ecrane ale mintii noastre.

 • Raoul

  Istoria s-a accelerat brusc. Când trimiți niște persoane fizice, fără experiență, fără pregătire prealabilă, fără sensul misiunii și fără să fie consiliați altfel decât în sens giratoriu, înalt securist, se va întâmpla că vor fi fiind serviți și mâncați la micul dejun, unul, iar celalalt mai spre după-amiaza lui ca prim-ministru.
  Nu va mai conta prostia rău-intenționată, dar bine educată în acest sens, a celor care pretind că interpretează o constituție hibridă spre gloria postumă a unui șef de stat care nu se există, deloc, nici lamentările celor care își vor fi pierdut deja bunăstarea strict materială a rudelor angajate de Securitatea regenerată să reprezinte țărișoara.
  Ei, așa da!

 • Raoul

  Nu știu cine a inventat termenul de război hibrid, dar știu că tipul nu poate fi decât unul cu solid trecut românesc, sub franciză kaghebistă. Să plachezi pe adevărul indeniabil un poriect, o sugestie, la care bizonii fără sens ai marilor democrații nu vor putea face față, indiferent de cât au înțeles unii dintre ei.
  De la constituția hibridă la război hibrid nu este timp pentru gândire, nici de acțiunea virtuoasă a unei gărzi pretoriane de prostălăi crescuți în laboratorul unor cercetători atenți cu clusterele birourilor clandestine doar prin decizie administrativă, pentru spor la salar(iu).
  Acum invenția noastră a reușit, finalmente, să întoarcă dezinformarea -marcă românească sub franciză-ca un bumerang de atavici intangibili de-acum pe vecie. Eroi ai muncii socialiste, și ai URSS-ului pe care nici frații noștri ruși francezi nu-l mai suportă. Dovada a venit de la Colectiv, vine și va veni din scurt.De-acum nici operațiunile geamănului nostru prea puternic, dușman învederat al utopiei europene care ne-a costat totul, nu ne mai pot ajuta.
  De-acum putem tăcea, senini.

 • DG Ontelus

  teoretic//este posibil și un al patrulea tip de lectură a ficțiunii romanești/ respectiv o combinație mai mult sau mai puțin/ inspirată valabilă persuasivă a celor trei tipuri prezentate/ de către istoricul și criticul literar// riscul real ar fi acela al unei hibridizări artificiale indigeste inadecvate/ dar dacă pornim de la premisa unei minime compatibilități/ între cele trei tipuri atunci posibilitatea pur teoretică/ devine probabilitate mai mult sau mai puțin izbutită// este adevărat totuși că lectura specializată a istoricului și criticului literar/ ar trebui să prevaleze măcar pentru faptul fundamental că literaritatea/ constitutivă ori condițională pentru a prelua termenii consacrați/ ai lui Gerard Genette reprezintă/ elementul definitoriu al scrierilor literare// așadar o posibilă simbioză a celor trei tipuri/ ar fi un verbal-estetic care evoluează firesc între lectura inocentă/ de plăcere afectivă și lectura specializată livrescă intelectuală// este doar un punct de vedere subiectiv pentru că în mod evident/ cele trei tipuri de lectură au o autonomie solidă care face ca orice ingerință/ dintr-o altă zonă să pară mai degrabă corp străin/ decât să fie bine asimilată// hermeneutul care ar practica acest al patrulea tip sintetic/ de lectură a romanului ar realiza la rândul său/ o metaliteratură coerentă și valabilă compozițional-stilistic

 • ADavid

  Națiunile, ca și oamenii, sunt forma pozitivă a hibridizării de care suferă, fără speranță, statul (modern). În fond este vorba de altoiuri malefice, pe care le simt unii, poate o viață (fără să știe de ce), deși ei nu pot fi afectați de ele. Statele sunt însă afectate definitiv, și percep această intruziune doar ca forme-energie, care sunt constant umplute cu personalități. Oameni, se zice corect până la un punct. Funcții, zic și eu.Securiști predestinați, aș fi zis pâna mai ieri.
  Fericiți cei care nu înțeleg asta, și le teoretizează cu aplomb, dar și succes amprentabil, dar și mai fericiți cei care nu pot face nimic în această privință.Nici măcar în scris.

 • DG Ontelus

  odă// acea frumusețe/ negrăită/ uimește mintea/ tulbură simțirea

WP Admin