≡ Menu

Țârcovnici și candidați

 

Premierul Victor Ponta a luat-o pe urmele ”președintelui de 7 minute”, Mircea Geoană.

Declarația de solidaritate cu Antena 3, făcută de premier, după condamnarea dlui Dan Voiculescu, ar putea să aibă aceleași urmări ca vizita de la miezul nopții făcută de candidatul la președiniție, Mircea Geoană, candidatului la pușcărie – Sorin Ovidiu Vântu.

Dacă o ține tot așa, candidatul Ponta nu prinde nici turul doi.

Printre victimele colaterale, adică inocente, ale sentinței în cazul ICA s-ar număra și Antena 3.

Dl Mihai Gâdea și restul pachetului de suflători trâmbițează cum că impulsivul canal de televiziune a fost confiscat.

O minciună mai întinsă decât un șpagat turbat al dlui Mircea Badea, această Larisa Latânina a grupului Intact.

Cei care au dat sentința susțin că doar clădirea care adăposteșete canalul de televiziune a fost confiscată, nu și mințile & gurile echipei dlui Gâdea.

Clădirea e acum a statului și, dacă Antena 3 vrea să rămână în clădire, tot ce trebuie să facă e să plătească o chirie, ca tot chiriașul.

Dacă nu-i convine prețul, poate închiria o altă clădire, la un preț mai convenabil. Care-i problema?

02.27

Ambele părți umblă cu fofârlica.

Dacă e adevărat că vuvuzelele dlui Voiculescu nu au fost confiscate (cine Dumnezeu are nevoie de cotcodăceala dnei Dana Grecu?), e greu de crezut că noul propietar al clădirii (Nume: Statul; Prenume: De Drept; dar nu ne pripim, ne mai gândim) nu-i va evacua pe chiriașii rău famați sau că nu le va cere o chirie pe care nici măcar tripleta de platină a Tranziției românești (Patriciu-Voiculescu-Vântu) nu ar putea să și-o permită.

Și-apoi, chiar dacă din economiile doamnelor Stoicescu și Grecu & domnilor Gâdea și Badea s-ar strânge banii pentru chirie, cine le-ar mai plăti salariile și ratele lunare pentru împrumuturile (primite de unii dintre ei) de la Domn’ Profesor?

De Audi, BMM și Porsche, nu mai poate fi vorba.

Ar mai fi și presiunea timpului: până se relochează dl Gâdea & Comp., până încep să emită din nou, alegerile prezidențiale au și trecut.

Și dacă le ratează, ce rost are să mai emită după? Fiindcă Antena 3 în asta e specializată – în alegeri.

Probabil că, luat cu bocitul la statuia ambulantă a lui Domn’ Profesor, dl Mihai Gâdea nu a prins de veste că premierul a “semnat o ordonanţă de urgenţă prin care aproape 19.000 de cântăreţi în biserici sunt repuşi pe statele de plată ale Consiliilor Judeţene în condiţiile în care erau, potrivit Guvernului, la un pas de concediere.”

Evident, un salariu de țârcovnic plătit de un consiliu județean nu e la fel de substanțial ca salariul de Țârcovnic-șef la un canal de televiziune care a prosperat, potrivit cântăreților Metropolitanei 3, din încasările realizate pentru difuzarea de reclame.

Ca să nu mai spun că nu mai ține să dai anunțuri (scrise pe burtieră, cu cerneală simpatică) de felul “Închiriați spațiu de reclame la noi, dacă nu, vă șantajăm!”, fără să nu te caute, din nou, pe firul devenit foarte, foarte scurt, dna Kövesi.

Dar asta e frumusețea tranziției – “Era pe când nu s-a zărit,/Azi o vedem, și nu e.”

03.07

Nu împărtășesc entuziasmul celor care cred că prin condamnarea dlui Voiculescu, România iese, în sfârșit, din ghearele răposatei Securități și a urmașilor, urmașilor ei.

A fost scurtată doar o gheară. Și cu o astfel de amputare o data la 25 de ani, mai e multă manichiură & pedichiură “de prestat”.

Rezultatul prezidențialelor va conta și el foarte mult în programul de lucru al manichiuristelor dedicate și al pedichiuriștilor independenți.

Dar e un început. S-a dus un pilon. Presiunea pe cei rămași devine mai mare. Și, într-o bună zi, se poate întâmpla ca la cutremurul din 4 martie 1977.

Atunci, în București, printre alte clădiri, s-a prăbușit și blocul “Dunărea” – niciun apropou la  “Dunărea”, hrăpăreața intreprindere particulară care s-a îmbogățit pe spatele bietului domn de stat, Dan Voiculescu.

S-a descoperit că niște deștepți, ca să facă mai mult loc la parter, unde era un restaurant foarte căutat, au tăiat câțiva stâlpi de rezistență. Pilonii care au rămas, n-au putut face față forței cutremurului.

06.07

Cu un pilon îndepărtat astăzi, poate că la un cutremur mai serios, se prăbușește și hardughia asta, Securitatea, despre care toată lumea vorbește, dar pe care n-a văzut-o nimeni și ale cărei adrese sunt așa de diversificate și mișcătoare, încât mulți români se tem că s-ar întinde într-un fel  de triunghi al Bermudelor: Palatul Victoria-Palatul Parlamentului-Palatul Cotroceni.

Și împotriva acestui sentiment devastator, niciun complet de judecată nu poate da o sentință definitivă.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 • e periculos ce facetzi, dom tudorane, nu de alta, dar, daca va prinde mirciulica la vreun semafor, in drumul lui spre cotroceni, va bate.

  chiar, ce credetzi, va mai avea rabdare dom profesor, sau o sa’si lanseze propriu’i catindat spre cotroceni (ca doar o fi vazut si el ce baza se poate pune pe cuvintul domnului p.m.)?

  macar asa, pentru dixtractzie, ca sa’i oblige p’aia de la “22” sa faca din nou apeluri disperate, sa salvam democratzia, votindu’l pe ponta

 • Tu insumi

  @Nique-le-Caduc
  Vor veni vremuri interesante, claru ni-i, dar Pontagiul nu are, dupa cite se pare, norocul bunicului sau ideologic (Ion Ilici Mineriadov), din 2000, cu TriBUNELUL Vadim, asa ca, in toamna aceasta, potlogarii “antifascisti” de la 22 nu vor avea impotriva cui sa apere “democratia”… si inca pe moka! Ilici macar se dovedea generos, decorindu-i, in ultimul sau mandate, pe toti cei ce facusera apeluri disperate, in 22 si aiurea, pentru nealegerea Vadimulu sexcuriticos si realegerea Betranelului Cagabauc.

 • OvidiuB

  Ideea cu Ţârcovnicul-Şef este perfect legitimă, mă uit câteodată la A3 (inclusiv aseară) şi observ că cel puţin emisiunea lui Gâdea s-a transformat într-o predică, într-un ritual cvasi-hipnotic. Nu e vorba că cineva îl susţine pe Dom’ Profesor sau că “atacă statul de drept” -- oricine are libertatea să fie sceptic cu privire la justiţia din ţara noastră -- e vorba că se mistifică din greu şi că se ocultează în mod voit fapte pentru a se crea o “realitate” apocaliptică, de natură să mobilizeze enoriaşii A3.

  De exemplu, problema confiscării sediului. Bun prilej de lamentări, victimizări, “post confiscat”, “primiţi-ne în casele dumneavoastră” ş.a.m.d Însă, aşa cum aţi pus, confiscarea sediului A3 nu înseamnă că luni dimineaţa vor veni mascaţii cu excavatoarele să-i distrugă biroul Directorului General Gâdea sau platoul lui Mircea Badea. Ci doar că acea clădire va avea un nou proprietar -- statul (printr-o regie de-a lui care se ocupă de bunurile confiscate).

  Şi aici vă contrazic: în regimul Ponta (există şi aşa ceva, chiar dacă A3 ne vorbeşte zilnic doar de odioasa dictatură a lui Băsescu, mai nou văd că şi personaje respectabile precum Dorel Vişan, Nicu Alifantis, Draga Olteanu Matei intră în acest joc), revin, în regimul Ponta chiar credeţi că vreo regie de-a statului va da afară Antena 3 din sediul său? Sau chiar credeţi că statul va redescoperi brusc vocaţia de a valorifica just bunurile sale şi le va fixa o chirie la nivelul pieţei? Cand dl. Ponta tocmai ne-a declarat public că “Antena 3 va fi mereu aici”?

  Mi-e greu să cred. Dimpotrivă, batista pe ţambal, fixat chirie modică stil RAPPS (1.000 EUR pe lună sau aşa ceva), pupat Piaţa Endependenţi şi….la alegeri, birjar!

 • Liviu Antonesei

  Excelent articol, cu observatii binevenite! Da, unii se grabesc, intre altii prietenul nostru CTP, sa constate obstescul sfirsit al Secu prin condamnarea lui Felix. Pina atunci insa mai va… Ca s-a taiat un brat al caracatitei, e drept, dar mai sint, basca fiara poate trai chiar si fara mai multe brate…

 • Multa lume se (tot) pregateste sa lanseze sau chiar sa se lanseze (vezi cazul comic al dlui T. Melescanu care ne informeaza ca, daca va primi o oferta serioasa, se va gandi serios…), dar, in final, vor arata ca niste rachete trase din katiusha insa pierdute in spatiu prin dezintegrare -- material slabut.

 • ehe! ce bun era vadim. acu’ vreo trei luni si-a facut deja numarul anuntand ca IAR va fi furat la aceste alegeri prezidentiale. Destin “de exceptie”: candideaza ori ba, i se fura victoria.

 • Nu, nu cred ca o regie a statului va evacua Antena 3 din cladire, cata vreme dl Ponta este prim-ministru, dar mai exista si alte… “regii” si nimeni nu poate garanta ce regizori vor schimba “distributia” ;i “distribuirea” cabinelor pentru “actori”.
  Nu cred ca dl Nicu Alifantis intra in vreun joc. Cred ca e sincer, ca probabil nu-i place ce vede si isi spune punctul de vedere. C

  Cea mai pregnanta amintire pe care o am legata de dna Draga Olteanu este o cuvantare pe care a tinut-o la primul Congres al Culturii si Educatiei Socialiste: Odios! I-a multumit in fiecare propozitie lui Ceausescu (care murea de fericire), mai ales pentru ca nu sprijinea arta neautentica, arta in care zicea ea, parca, in farfurie nu e o friptura adevarata, ci o imitatie de friptura. Adica: traiasca proletcultismul! Ce nu o inghiteam pana atunci (poate ca e o mare actrita, dar nu pe gustul meu), de atunci incolo ocoleam tot ce continea si numele ei. Ca sa nu ma enervez…

 • Da, am citit textul lui Cristian. Miscarea/ruptura e “tectonica”, asa cum spune el; rezultatul e inca “in asteptare”.

  Cealalta miscare tectonica -- puscaria lui Adrian Nastase -- ce a schimbat? Se invart mai putini bani murdari pentru alegeri? Etc.

 • revistapresei

  Cel mai sigur de victoria definitiva asupra Securitatii este V.Tismaneanu. Le cere lui Ponta si Sova sa ia aminte la ce le spune. La fel de sigur era inainte de a pleca din Romanika de victoria definitiva a comunismului-securist. Inflacarat rau propagandistul ista: “Verdictul de condamnare a lui Dan Voiculescu este unul care confirmă ieşirea irevocabilă a României din coşmarul infamiei securiste.

  Sper că Dan Şova şi Victor Ponta să citească aceste rânduri.”

  Ce ziceti, dom’ Todorane?

 • Ce să zic?
  Unii trăiesc din certitudini, alții din incertitudini.
  Câtă vreme păstrezi certitudinile pentru tine -- mai e cum mai e. Când începi să le vinzi altora -- e mai riscant.
  Una peste alta, în acest caz mi-as dori ca dl Tismaneanu sa aiba dreptate. Asta nu inseamna ca va si avea. Caracatita este enorma, se deplaseaza cu o viteza supersonica, ia culori (politice, sindicale, artistice, jurnalistice etc.) dintre cele mai diverse, nu moare cu una, cu doua si lupta nebuneste cand vede ca in atacurile ei se implica si un brat ori altul al… ei. Anatomie complicata, mult prea complicata.

 • Liviu Antonesei

  Absolut corect, la celalalt exemplu ma gindeam si eu! Pe pagina mea de FB textul are mare succes, ba chiar e inspiratoriu, ca sa spun asa…

 • Gheorghe Campeanu

  @ Dorin Tudoran

  Anatomia sauriana post-moderna este (ne)browniana. Mai degraba de inspiratie ‘asimetrica’, ea vine cu un arsenal de piese de schimb cu multe optiuni, unele obligatorii, altele ….. optionale.
  Cam tarziu, cel putin pentru faza in care se afla Romania, ca verdictul acesta (deznodamint extrem de binevenit) sa descuie portile spre acea iesire din umbra Securitati(lor).
  Dar, poate dupa episodul euforiei post-verdict, cetatenii Romaniei sa se uite la acest rezultat mai putin ca la o mare victorie impotriva sistemului, si mai mult ca la inceputul unei orientari spre normalitate, in care justitia nu apare ca Sf. Gheorghe ci ca o parte a functionalitatii statului si democratiei. Can’t blame an old foggy for dreaming…

 • Nu exista “produs” mai dificil de “vandut” pe piata romaneasca decat “normalitatea”.

  Ca unii pot crede ca Securitatea “sta in tot si in toate” dar intr-un singur loc e una. Cand trambiteaza asemenea aberatii situatia e cu totul “foggy”…

 • InimaRea

  ia să vedem dacă vedem

 • InimaRea

  Nu știu cum dar am reușit să intru. Don Tudorane, nu cred că n-ați văzut scrisoriada lui G Andreescu din Obs.c. Dar observ o chestie: de cînd oameni foarte serioși -- pe lîngă G Andreeescu, M Oprea -- reevaluează securiștii, singura problemă rămasă pare a fi a Securității. Iată, se anunță că muri și asta-n sfîrșit.

 • Vedem perfect. Imaginea este chiar mai clara decat cea a transmisa de “Sinteza zilei de apoi”…

  Bine ati revenit!

 • Am citit primele doua parti ale textului dlui Andreescu. Ii voi raspunde dlui Andreescu, dupa ce va publica si ultima parte a textului Domniei Sale. Dar asta s-ar putea intampla abia dupa 15 septembrie, cand ma voi intoarce din vacanta.

  Da, minti luminate …lumineaza poporul, spunandu-i ca Securitatea s-a aflat, dupa 1989, intr-un singur loc: la GRIVCO & Dan Voiculescu.

  Daca dl Ponta castiga alegerile prezidentiale si va pastra majoritatea parlamentara, mai mult ca sigur ca vom afla nu doar ce afaceri ilicite au facut si altii, dar si ca, de fapt, Securitatea s-a aflat intr-un singur loc, dar nu la GRIVCO & Dan Voiculescu.

  Este cea mai sigura cale de a vedea Securitatea (sau ce nume multiple poarta ea astazi) prosperand.

 • Tu insumi

  Asa e. Les robins ( purtatorii de robe judecatoresti), oui! Robin-des-Bois/Robin Hood/San Giorgio, non! In democratia functionala, fireste.

 • Mai stie cineva ce a fost Europa libera?

  Daca nu, iata ce este Europa libera azi:

  “Am din ce in ce mai mult senzatia ca timpul a fost dat inapoi, ca ma aflu in noiembrie/decembrie 1989 si ascult Europa Libera! Dar, de fapt, ma aflu in august 2014 si urmaresc Antena 3!! Asta a reusit Basescu Traian, sa va transforme in Europa Libera 2014, singura sursa de informatii, de speranta si de adevar pentru romani.Cu toata stima, Lucia BURDUJA”.

 • Tu insumi

  Daca am inteles eu bine, contracandidatii americani la viceprezidentiale pot fi perdanti dar nu luzeri, de vreme ce, fiind o vreme foarte mediatizati de tembeliziuni, pot cistiga, ceva mai tirziu, multe lovele din publicitate, cam cit Florin Piersic din reclama la diverse soiuri de bere. D-aia vin si zic: viitor de aur au si Monica Macovei si Melescanu si Manechin Popescu Tariceanu… gratie oportunitatilor publicitare…postelectorale…

 • Pingback: Tîrcovnici și candidați | România curată()

 • Gheorghe Campeanu

  !!!!!!!!! Intre (re)istorie si contrafactual. “The Guns of August” in versiunea Burduja (who that?!).
  La sedinta CEPEX, presedintele pe viata Basescu, sprijinit de 24 de stampile vii, a ordonat represiunea cu munitie de razboi, studiourile Intact sint inconjurate de trupe de asalt, iar in Piata Universitatii curg rauri de sange ale sprijinitorilor eroici ai lui Dan Voiculescu.
  Intretimp memoria Europei Libere si a celor care au lucrat acolo in anii aceia este calcata in picioare de viitorii eroi ai noii revolutii.

 • Vasile Gogea

  Se întîmplă lucruri halucinante! De exemplu, Lucia Hossu Longin, cu aceeaşi voce cu care a vorbit despre Corneliu Coposu sau Ion Gavrila Ogoranu, vorbeşte despre Antena 3!
  Ar trebui să existe o măsură şi în ură, dacă tot eşti bîntuit de ea! Poate că d-na L.H.L. ne pregăteşte un nou “sezon” din “Memorialul durerii”!

 • Tu insumi

  Mai avea Longilina un proiect de foileton, tot un memorial al durerii, dar la Antena 3, avandu-l ca erou pe Bombonel Nastasiotul. Stim ca I-a iesit figura subtabulara si cu ghinararul Pacepa, nu uitam nici prestatiiile domneaei din vremea lui Ceasca I, regele communist, si cocluzionam: seamana aceasta fumeie de isprava cu o bocitoare profesionista, o voceratrice corsicana de pilda. Bine remunerata, dupa buget, boceste pe cine vrei, precum, in alta ordine, retorul sofist apara sau blama, tot pe lovele, orice cauza. A incercat dna Mungiu-Pippidi la un moment dat sa lupte cu ea, insa, vai, s-a bagat pe fir Titanul din Gagesti… si totul s-a dus pe apa sambetei.

 • Cum ar veni , ce mi-e Noel Bernard, ce mi-e MIhai Gadea; ce mi-e Monica Lovinescu, ce mi-e Dana Grecu; ce mi-e Virgil Ierunca, ce mi-e Radu Tudor; ce mi-e Nicolae Constantin Munteanu, ce mi-e Mircea Badea; ce mi-e Ioana Bernard, ce mi-e Alessandra Stoicescu; ce mi-e Vlad Georgescu, ce mi-e Adrian Ursu…

  Si, da, ce mi-e Hannah Arendt, ce mi-e Lucia Hossu Longin…

 • Tu insumi

  Lucia Burduja? O yes! O au burdujit la Burdujeni burjuii din Pomarla, Bucecea si Itzcani.

 • Inaintea acestei doamne “mancurtizate”, transformarea Antenei 3 intr-o noua Europa libera fusese anuntata de dna Lucia Hossu Longin si dl Radu Tudor…

 • Tu insumi

  Si daca Hegel (rescris de Marx) are dreptatea lui in ce priveste revenirea istoriala a tragicului sub forma de farsa? Le retour en farce du tragique: Napoleon cel Mic si al treilea dupa Marele Bonaparte, Haznaua III dupa Europa Libera, Luciile Burduja + Longin dupa Monica Lovinescu. Giglio von Kakarau dupa Ionel C.Bratianu, Micul Pontagiu dupa Marele Titulescu … si asa ma departe. Aud?

 • Ma bag si eu in vorba dumneavoastra si zic: la noi “revenirea istoriala” nu poate reveni decat “sub forma de farsa”, caci pentru tragic nu avem “organ” (“organ”, din organicitatea lui Nichita). Alina Mungiu a scris un text memorabili despre cum uitam noi ca I.L.Caragiale a scris si “O faclie de Paste”…

 • Dezideriu Dudas

  Ref. la tema ( + extensiile ei “oficiale”…), preiau de pe unblog banditesc, “pe nou”… :

  Lucian Blaga, Catren:

  Limba nu e vorba ce o faci.

  Singura limbă, limba ta deplină,

  stăpână peste taine și lumină,

  e-aceea-n care știi să taci.

  Ref. al izvorul temei, multumesc lui InimaRea pentru “maligutiada” (“Scrisoriada”…). Cred ca epopeea celor doi ingineri ai d-lui Dorin Tudoran, bandit original “pe vechi”, continua, desi parea a se stabilizase ( pe “stabilopozii” ‘ceia….). “Inginerul de drepturile omului, pe vechi,” pare a face o deschidere interesanta “inginerului de stat de drept, pe nou”….Deocamdata, doar la vorbe….

  Probabil intr-un stat civilizat, in trecerea de la “vechi” la “nou”, 2 + 2 = 4. Tu-i Cristoiu mamii ei de treaba, la noi, tot 5 da si dupa 1989….ba, pe “numarate”, mai da si 3, 2…dar si 6,7….

  4 nu e voie ! E “neconstitutional” ! Nu mai scriu mai multe pentru ca vin “barcagii de la Venetia” si ne rup vaslele in cap ( e drept, “necutremurator” ), cu Comisia ‘ceea pe post de usturoi, ca doar vampirii mai puteau suporta miros pestilential in spatiul public precum am facut-o noi…

  Ref. la “cutremurul” asteptat de d-nul Tudoran, mai avem de asteptat. “Se” lucreaza la “avizari”….Ignatiu de Loyolla, involuntar, a dat prima viza globala necesara….Desi el credea ca se duce, Stefan cel Mare a inteles ca vine…., de unde sintagma papala, “ultimul mare cruciat”….Poate ca macar acum vom depasi confuzia in care ne aflam….Pe arborele logic, pe un nivel inferior, cine a citit cu atentie “ontologica” opera lui C.R. Motru, a retinut sigur nedumerirea lui fata de educatia in statele civilizate, bazata pe stiinte reale si cea din statele “cruciate”, bazata pe stiinte umaniste”, o alta forma de relationare istorica a CUTREMURULUI CONFUZIONAL in care se afla Romania…..

 • Gheorghe Campeanu

  @ You Myself

  Dar tragicomicul, chiar si cel de descendenta diageliana, are valente mai mult decit (bio)chimice. Versiunea din Tracogetia Intact este doar imbibata de derizoriu si abisal. M-am sfortat sa chicotesc amuzat si nu am reusit decit febra musculara la simtul umorului. Dumneavoastra???

 • Tu insumi

  Si daca raspopitul Gadea -- care nu face distinctie intre hambar si hangar -- e doar un ecou farsial, farsesc, farsier -- la momentul luminos cu Noel Bernard si adevarata Europa Libera? Si daca studentii francezi de azi il confunda pe Roland Barthes cu portarul Barthez, iar cei romani pe primarul Piedone cu protagonistul din ”Piedone la Hongkong”, pe Big Brother-ul lui Orwell, cu un reality show oarecare, oriflama cu o marca de parfum, iar Antena III cu ”adevaratii Arnoteni”? Cum ne descurcam?

 • Tu insumi

  Mi-ar fi placut ca in locul lui Radu Tudor sa fie chiar Tudor Vornicu (pe care I.D.Sarbu il recunoscuse drept unul dintre anchetatorii sai din Anii Cinzeci). Facea o pereche mai adecvata cu Doamna Longilina.

 • Tu insumi

  Nu ma bag la farsa tragica. E domeniul explorat de regretatul Romul Munteanu. Da, dar… la teoretizarea farsei feseniste am pus, cindva, umarul, pe urmele lirice ale poetilor M.E. si E.B., rescriindu-i, potrivit cu vremurile noastre pe acestia. Cam asa: Iubito, cu trei scule in tine-o sa-ntelegi/C-o farsa fesenista e viata lumii-ntregi”. Putem inlocui, daca vreti, ”fesenista” cu ”antenista” sau ”felixista” . Cit despre Geto-Dracii de la Intact, data viitoare….

 • M-au tulburat dezvaluIrile despre Tudor Vornicu, fiindca, pe la mijlocul anilor 70, m-a invitat la o discutie. Citise niste texte/interviuri scrise/facet de mine. A vrut sa ma ia laTVR. M-am codit, i- am spus ca nu m-as potrivi locului, ca sunt cam naravas etc. Mi-a raspuns ca asta va fi problema lui , nu a mea, ca pot fi oricat de naravas, voi avea protectia lui, atat timp cat voi avea talent…. Era vara, am fugit la mare, am mai discutat de vreo doua ori, dar nu s-a legat…

 • Gheorghe Campeanu

  De ce sa nu va bagati? Este nevoie urgenta de fiorul liric pe care-l puteti imprima (antumic) Dvs., si, poate…. il putem invoca la ananghie (si, cel putin, Arnotenii par sa se simta pe buza Maelstromicului Abyss) pe preferatul nostru (reciproc), inteleptul Mon-Ciu von S.
  M.E. si E.B. tre’ ca vibreaza de invidie, parol…..

 • Gheorghe Campeanu

  Tulburarile acestea ne readuc (din nefericire) la una din temele recurente ce se regasesc cu incapatinare si in polemica dezlantuita curent intr-o revista culturala din capiatala natiunii. Recte, de cite ori mai putem fi surprinsi de contrastul dintre calitatile, talentul si gratiile sociale ale unor personaje de notorietate, si vietile paralele in slujba represiunii, dar pitite adinc in bezna istoriei (recente). In materie de slujba, Vornicu era un …. profesionist grad si state de servici, nu doar un abil colaborator.

 • Nu aveam mari indoieli in legatura cu anii petrecuti afara, dar nu mi-l inchpuisem activand in interior ca, de pilda, officer care-l interrogation pe I. D. Sarbu…

 • aș putea spune, eu înșivă, că, ca urmare a ultimelor deșfășurăruri de șfortze, am început să mă N’Doyesc de capacitătzurile olfacto-elective ale domnului profesor, cu dragoste, voiculescu, daca e’n stare sa’l împingă, din spete, pe pastorul cel gâde, care are, cit se poate de evident, sficterurile mult mai putzin antrenate decit badele

 • Tu insumi

  Ei, aici e aici. Diferenta dintre Pastor si Don Professore se veade cu ochiul liber: primul, gadele, poate cara trei pepeni : unul intr-o mina, altul in cealalta mina, iar al treilea infipt in fal, pe cind… Varanonele poate duce cinci: unul intr-o mina, celalalt intr-a doua mina, iar pe gade (cu tot cu cei trei harbuji ai sai), insurubat in membru-i inca viril.

 • parafrazidu’l pe unul dintre ei, caruia numele ii va fi renume, odata cu esitu, cu picerele ‘nainte (mare gresala!), din veatza politica: ce nenorocire pe populu asta s’aiva de ales intre, tot mai multzi, basinosi

 • Tot ce mai trebuia era declaration dnei Macovei ca, fiind dasa cu principiile si reguli le, daca devine Preseinte isi da demisia din Parlamentul European. A audit Cineva de vreun sef de stat care e si membru al PE? Mare a devenit gradina lui Dumnezeu…

 • neamtu tiganu

  Motto “Nimic nu se pierde, totul se transforma”

  Si secu e tot un fel de energie, de pierit nu piere, nu va faceti griji/sperante, doar se transforma. Ca se numeste Stasi, Securitate, KGB, NSA, Intelligence agency, asta mi se pare cea mai comica denumite, auzi briuu, inteligent?, de parca ailalti ar fi timpiti, a existat si va exista intotdeauna si intotdeauna a muncit spre binele poporului si al lor personal.

  De curind am vazut o emisiune cu serviciu american care-i urmarea pe vremuri, pe rusii din Germania de est. Singura portita pe care au gasit-o americanii a fost datorata lipsei hirtiei higienice, astfel ca rusii, desi distrugeau riguros documentele secrete, cind mergeau la buda, in padure, isi pierdeau din vigilenta si foloseau acestea in scopuri de igiena, fapt care-i bucura nespus pe agentii americani. Scormoneau in rahat la propriu, asta zic si eu patriotism.

  Si de altfel ar fi tare plictisitor fara servicii, ne tin tot timpul interesul treaz, sute de mii de ziaristi, scriitori, oameni de bine au si ei o piine cinstita in lupta lor pt. o lume mai buna. Unde mai pui filmele cu spioni, tare mult imi placeau, si mai ales cind spionii erau muieri, mai toate erau bunaciuni. Da de ce n-avem si noi spioanele noastre?

  Eu ma simt f. bine stiind ca cineva vegheaza pt. mine!

 • No Name / DP

  E mai mult decat trist ceea ce
  intampla. E ingrijorator. Prin mezalianta nedezmintita, dar bogata in
  privilegii, cu Basescu si acolitii lui,
  intelligentsia noastra, mai mult decat vanitoasa si egocentrica, inconstienta
  de-a dreptul!, s-a decuplat complet de la problemele REALE ale oamenilor
  simpli, (victime ale draconicelor masuri anticriza si ale a coruptiei regimului), lasand « strada »
  la cheremul Antenei 3.

  Unde sunt vremurile cand Alianta
  Civica scotea in strada sute de mii de persoane? Imaginile care au rulat ieri
  pe ecranele tv m-au speriat. Pe o canicula de nu te indurai sa alungi niciun caine
  vagabond de la umbra, mii de oameni marsaluind ciorchini, ciorchini in jurul
  vedetelor Antenei 3? Cum s-a ajuns aici? Simplu, ca o contrareactie la
  atitudinea celei mai vocale parti a intelectualilor publici, care au adoptat fata de Basescu et comp. atitudinea
  celor trei maimute intelepte, n-aude-na-vede-n-greul-pamantului, in timp ce rivalii
  presedintelui erau zilnic apucati de ciuf si dati pe razatoare. Ascensiunea
  Antenei3 a inceput cand tot restul presei devenea din ce in ce mai istericos
  maiheist; pro-prezidential, bineinteles.
  TVR, cu toate canalele din dotare, Realitatea TV (pana la «defectarea» lui SOV),
  B1, posturile tv de manele, plus presa scrisa – RL, EVZ, Cotidianul
  patrasconian, 22-ul andreeo-porist, Dilema veche a dlui Plesu, toate, prin
  toate mijlocele inteluctualisto-maneliste se intreceau in a-si da obolul la
  consolidarea pozitiei lui TB si, implicit, la spulberarea Opozitiei. (Btw, spre deosebire de
  dna Daniela Ghitescu, care a recunoscut ca, lucrand pe vremuri la Ambasada Olandei, era obligata, ca toti angajatii Serviciului de Deservire a
  Corpului Diplomatic, sa informeze regulat Directia a III-a a Securitatii despre tot ce
  misca in ambasada, Rodica Culcer, sefa basista
  a emisiunilor informative din TVR, a
  pretins si declarat ca dumneaei nici securism n-a mancat la Ambasada SUA, nici
  gura nu i-a miorosit.)

  Toate derapajele lui TB de la constitutie,
  cinste si bun-simt erau repede justificate, ba se gaseau justificari si pentru tunurile
  Elenei Udrea. Daca nu ar fi fost Antena3,
  cum am mai fi aflat despre «investitiile» ei in piscinele in care nciodata n-a
  clipocit apa, in partii de schi pline de bolovani, parcuri in paduri, telegondolele
  de nicaieri spre niciunde, brand de tara de doi bani, supra-supra platit, terenuri de fotbal in panta?

  Fara Antena3 n-am fi aflat
  niciodata cum s-a facut de s-a ales EBA europarlamentar, nici despre suportul pe care i l-a oferit ministrul
  Monica Iacob Ridzi, nici cum, in plina criza si draconica austeritate, Basescu a
  bagat milioane de bani publici in vila Dante, indragostit fiind de piscina ei
  si nici cum MRU si-a decontat prin secretariatul guvernului cheltuielile pentru
  betisoare de urechi, unguente si alte articole pentru igiena si confortul
  personal, continuad sa suprataxeze abuziv pensiile, pentru asigurarile de sanatate. Ca sa nu mai
  vorbim de Nana sau afacerea ALRO. Am fi citit si auzit in schimb numai cat de
  corupti sunt petro-liberalii (cativa acuzati pe nedrept!) si cum urzeste Ilici
  sa ne duca in Rusia, cu FSN-ul lui pesedizat! In schimb, am fi citit si
  auzit cat de anticomunist si antisecurist e dl. Basescu, cum e el singurul
  cap-limpede, in stare sa evalueze si sa reevalueze cu justete, adica sa innegreasca
  sau sa albeasca, dupa interes, afaceristi
  si politicieni. Am fi inteles cat de curajoasa e EBA si cum si-a castigat ea un
  fotoliu in P.E. candidand independent, cat
  de talentata e dna Udrea, cat de inteligent e dl Igas si de cinstit dl. Botis, ori de cat profesionalism da dovada dl.
  Blejnar!

  Sigur, a compara antena3 cu Europa
  libera nu numai o enormitate, ci o blasfemie, dar daca Antena 3 nu ar fi
  existat, ea ar fi trebuit inventata, pentru ca oamenilor -- carora incepuse sa li se lipeasca burta de
  spate de-atata reformare a statului, de-atatea geniale masuri anticriza si de-atata «stat de drept» basescian -- ar fi vrut sa afle de undeva, de oriunde!, de
  ce le merge lor atat de rau in timp Romania
  zboara din culme-n culme de progres. Daca nu ar fi aflat si de la Antena 3, ei n-ar
  mai fi avut decat sa inghita explicatia oficiala, imbratisata si colportata de intelligentsie:
  poporul e de vina, ca e lenes, smecher si corupt, incapabil sa se ridice la
  coordonatele istorice de la care l-ar fi putut ferici Traian Basescu si gasca
  lui.

  Sigur, au existat si intelectuali cu mare greutate
  care au iesit din randurile celor trei maimute intelepte, si-au descoperit
  ochii, urechile si gura, dar, dupa starea de spirit din Romania de azi, teama
  mie ca tot ce au facut si fac ramane too
  little, too late. Faptul ca n-au fost / nu sunt multi ii face cu atat mai admirabili!
  Teama mi-e insa ca s-a ajuns deja intr-un stadiu in care recuperarea strazii se
  mai poate face doar acolo jos, in strada. Cine? Cand? Cum?

 • No Name / DP

  Vad ca nu ma pot imprieteni cu DISQUS-ul asta. Imi asaza aiurea comentariile. :-((

 • No Name Helper

  Incerc sa va ajut:

  Indiferent daca scrieti textul direct in spatiul pentru comentarii oferit de Disqus sau intr-un editor de texte gen Notepad, nu mai apasati tasta Enter (Return) odata ajunsa la marginea din dreapta a rindului. Textul se aranjeaza singur, nu trebuie sa va preocupati de asta. Tasta Enter e utila dupa punctul final al unui paragraf. In cazul in care doriti un spatiu de o linie intre paragrafe, apasati de doua ori Enter.

  Daca va folositi de Notepad si “sinteti obligata sa apasati Enter pentru ca altfel nu trece pe rindul urmator in mod automat”, selectionati optiunea Word Wrap din meniul Format si va trece, indiferent cit de larga/ingusta e fereastra in care lucrati.

  Daca va pregatiti comentariul intr-un alt editor de texte decit Notepad (nerecomandabil), complicatiile pot fi mai numeroase.

 • No Name / DP

  Aha!

  Va multumesc.

 • Bogdan Cojocaru

  “Mii de ace imi inteapa talpile inrosite la focul sacru al simultaneitatii. Simt ca imi vine sa crap si sa sar… oriunde, numai in directia geometrica a celor patru puncte cardinale nu”. Deci Basescu Traian si intelectualii basisti sunt vinovati de iesirea stolului de lacuste mecanice in strada! Probabil le cereti atat de mult pt ca de la ceilalti nu aveti ce cere.

 • Pingback: Manipulare, nu Revoluție, nici măcar revoluție | Liviu Antonesei()

WP Admin