≡ Menu

Stimată doamnă,

Îmi pare rău că vă pare rău, dar tot răul – mai ales acesta – e spre bine.

”Bine”, îmi zice un amic, ”tocmai pe mine se supără dna Udrea? Pe mine, care am fost bumbăcit de câțiva prieteni pentru că am scris despre dânsa că, spre deosebire de atâția politicieni, știe ce vrea și n-am privit prea atent la cum obține ce vrea.”

Drept este, amicul a scris și că sunteți un piculeț cam obrăznicuță, când vă criticați colegii de partid care nu au reușit să intre în Parlament, căci și dumneavoastră ați pierdut alegerile, chiar în fața unui necunoscut politic, care a obținut vreo mie de voturi mai mult decât dumneavoastră.

În Parlament ați ajuns prin ușa din spate, oferită de pomana electorală numită “redistribuirea mandatelor”.

Dovediți instinct desăvârșit, când e vorba de investiții: Dl Încă Intact a investit în gaura neagră a  audio-vizualului – Dana Grecu. Dumneavoastră nu v-ați repezit la Greaca, cum nedeontologic ați fost acuzată. Dvs. ați fandat geopolitic spre Călărași, Dâmbovița și Giurgiu.

Vi se reproșează că, privită din punct de vedere al unor fonduri, Gala Bute încă pute. O prostie – totul miroase a Chanel N°5.

Sunteți foarte mărinimoasă.

Pentru că în ședințele de guvern vi se adresa cu “Magnanimitatea Voastră”, admiratorul Teodor Baconschi primește un loc de europarlamentar, căci nu va candida împotriva dlui Liviu Brătescu, învigătorul  dvs. de anul trecut.

Înțeleg că l-ați dotat deja cu o bicicletă Cicloteque. Pe ea, naveta  București-Bruxelles și retur va fi o plăcere, fiindcă bițiclul este dotat cu jacuzzi și ștergare-abțibild Frunza de țară.

M-am bucurat cândva de serviciile redutei “La doi cocoși”, locantă aflată la o intersecție istorică – “La Doamna Candrea” colț cu Palatul Mogoșoaia.

Pe cale de consecință, nutresc o admirație profundă pentru loialitatea acelora care pot presta servicii sub mai mulți cocoși deodată. Trebuie că e cumplit de apăsător.

Cât privește candidatura la funcția supremă în stat, lăsați-o încolo de modestie.

Știu că nu vă place să se bată monedă pe acest subiect, dar noi, cei de la maRșarier – pagină de avangardă, singurii care prevăd viitorul de teama trecutului, suntem pregătiți.

În chip vizionar, maestrul Ion Barbu a tipărit și bancnote. Încă de acum trei ani. Repet, lăsați modestia de-o parte, că țara nu mai are timp de pierdut.

Cum să închei?

Simplu: doamnă, aveți grijă că vine sfârșitul lumii și numele lui de botez ar putea fi Viitorul. Dar, norocoasă cum sunteți, poate aveți o șansă – m-am înșelat mai mereu în legătură cu viitorul.

Nu-mi luați în nume de rău acest mesaj, fiindcă, în realitate, e de bine: sfârșitul lumii înseamnă dispariția dnei Macovei și a dlor Antonescu, Blaga, Ponta, Predoiu, Voiculescu  etc., nu?

Totuși, nu ascultați la cântecul de sirenă “Urma scapă turma”. Nu de alta, dar să nu vă ia turma, urma.

Cu cele mai discrete resimțăminte.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Excepţional pamflet! Literar vorbind.
  Finalul, deşi logic, dar încărcat afectiv: “resimţăminte” îmi reaminteşte de un “gînditor” politic de pe vremea CPUN-ului, care, cu elocinţa retorică a “profesorului” de la Ştefan Gheorghiu, încerca să “raţionalizeze” la ore tîrzii de noapte (atunci cînd se presupunea încă de vremea vechilor greci că îşi ia zborul “bufniţa Minervei”, nereuşind decît să stîrnească “bufniţa de la Cotroceni”) cu celebra-i formulare (involuntar plină de tîlc ascuns!), “revindecări”!
  Doamne ca aceasta ce face subiectul textului se vor “revindeca” în veci spre gloria “pharmaconului” ancestral carpato-danubiano-pontic!

 • @) DT

  Foarte bun! Un produs marca DT suta la suta, ca sa spun asa. Il pun pe pagina mea de Face Book…

 • la donna e mobila si durere

  dom tudorane,

  dar ce’atz facut de atz suparat’o pe cea de’a dooa fimee’ n stat, agricultoare de renume mondial?

 • Mara(Dana)

  http://www.kudika.ro/articol/celebritati~stiri-despre-vedete/29832/foto-uite-cat-de-bine-arata-elena-udrea-a-slabit-enorm.html
  Dupa divort doamna si-a schimbat look-ul. Se ascunde acuma “persuasiv” in spatele unui breton interminabil, este tunsa “bob” lung filat si a slabit enorm. Nu mai are coama aceea naravasa si formele acelea generoase care cred ca erau apreciate de clasicii colegi de partid. Dar din pacate “mersul” este acelasi, o tradeaza. Dar poate este din cauza tocurilor exagerate. Dar daca este mai zvelta putem spera sa scurteze tocurile si sa aiba un mers mai elegant, sau poate lucrurile astea vin din interior totusi…

 • Domnule Tudoran,

  Nu pot decat sa ma inlcin in fata “omagiului” pe care i l-ati adus acestei Bonnie Parker a esichierului politic contemporan.

  rel="nofollow">

  rel="nofollow">

 • @ la donna e mobila si durere

  nika, absolut nika. si-apoi, nu din cauza mea se poate necaji dansa.

 • @ Mara(Dana)
  Ma bucur sa vad domni ingrijiti si doamne ingrijite. In cazul in speta, am admirat intotdeauna dorinta de a arata foarte bine. O consider o mare calitate. Excesele, sigur, pot arunca in ridicol o munca migaloasa. Dar, una peste alta, n-ar fi rau ca politicienii romani sa incerce sa arate cat mai placut.

 • Daca_nu_nu

  Hm… Am impresia că și doamna asta rezistă prin cultură mai nou… Să-mi fi pus careva pistolu-n ceafă și nu mi-ar fi fost dat prin cap că niște doamne așa de bine, cum sunt cutarea și cutărica -- se pricep așa de bine la țarină / ogor / țărână / pământ / agricultură etc. șî.a.mî.dî… În fine, doamne orientate, ce mai atâta vorbă: leu cu leu, milionar mă fac, vorba aia, că nu știu ce-o avut tata, dar știu c-am vândut bine, ține-mă, Doamne!

 • Dana(Mara)

  Dar sa ne si destindem putin la simpatica emisiune “cronica circotasilor”. La min. 16.45 “Nutzi” zice dezinvolt si nevinovat “nu partidul ne insarcineaza la PDL” iar irezistibilul Gainusa are un gest inspirat de a arata cu subinteles in sus, mai face si alte gesturi sugestive cu doua degete pe umar, este amuzant…
  rel="nofollow">

 • @ Liviu Antonesei

  Citisem si ma umpluse spaima de cum pot fi puse in acelasi buzunar: ori cultura, ori sanatatea. Tocmai de la un om de cultura nu te astepti la judecata prin EXCLUDERE…

 • mihai rogobete

  În clar-obscur-ul ăsta cu dna. Zoe Petre, din interviul recomandat, aţi pus-o pe Elena Udrea fiindcă-i mai tânără ?

 • ilie badicut

  Meseria mea e (agri)cultura!

 • @ ilie badicut

  “Succesuri” in ramura!

 • @ mihai rogobete

  da si nu.

 • @) DT

  In schimb, nu mai este vorba de vreo economie cind trebuie sa-si ia Ponta aviona VIP din bugetul saracacios al statului!

  http://www.kmkz.ro/investigatii-2/ancheta/cum-si-a-ascuns-ponta-avionul-vip-din-bani-publici-in-spatele-bugetului-de-stat/

 • @ Liviu Antonesei

  He! He! He! Toitdeauna cureaua a fost stransa pe burta celorlalti. Nu de alta, dar sa nu le cada pantalonii de foame. Alti actori, aceleasi trucuri.

 • InimaRea

  Gentlemen, gîndeam că -- ajuns sexagenar -- avea a mă podidi înțelepciunea. Dar din cîte idei mi-au trecut pe la poarta minții, doar una mi-a cerut de pomană. Am miluit-o, iar ea mi-a zis, în loc de bogdaproste: Nu te certa cu femeia cu care nu te mai poți împăca!
  În vremi de tristă amintire, un serial tv după Frații Karamazov. După amar de ani, mi-a rămas în minte Ispititoarea Anfisa. Pînă și-acum mi se mai întîmplă să mă trezesc rugîndu-mă “Ispitește-mă, Doamne!” Iar Cel de Sus, în mare mila Sa, mă iartă de ispită. Tare tre’ să-L mai fi supărat cîndva, eu așa mă socotesc.

 • @ InimaRea

  “Pacatul marturisit e pe jumatate iertat” (Fratele Karamavov cel Mare)

WP Admin