≡ Menu

Spuneri, presupuneri & nesupuneri

Photo blog 7În vreme ce Donald Trump spune prostie după prostie, despre Hillary Clinton se spun prostii după prostii.

În vreme ce Hillary Clinton minte de rupe pământul, despre Donald Trump ni se spune că tot ce spune despre Hillary Clinton e o minciună – ceea ce e o minciună.

Donald Trump face “spirite de glumă” care pot fi interpretate, fără nicio rea-voință, drept amenințare cu moartea și trage de păr adevărul spre a ne convinge că Hillary Clinton vrea să lase Constituția fără cel de-a doilea amendament — ceea ce e o tâmpenie.

Hillary Clinton face ochii roată, se uită la starea jalnică în care se află politica externă americană și redebutează, în fiecare zi lucrătoare, pe Broadway în comedia ”Eu? Eu n-am nicio vină pentru acest dezastru.În weekend-uri, o găsiți la Metropolitan în “Don’t Cry for Me, Saudi Arabia“.

Despre Donald Trump, nu doar Hillary Clinton și Michelle Obama, ci și mulți republicani ne lasă să presupunem că, ajuns la Casa Albă, va apăsa pe butonul roșu și gata Armageddonul.

Cu alte cuvinte, și Hillary Clinton, și Michelle Obama, și republicanii care nu-l vor pe Trump președinte presupun că suntem niște idioți și credem în povești cu butonul roșu aflat pe noptiera președintelui care, nervos nevoie mare ori doar incompetent în ale dormitului cuviincios, aruncă planeta în aer.

Despre Hillary Clinton și echipa ei care suțin că Moscova le-a șterpelit e-mailurile ce dovedesc cum a fost sabotat și ridiculizat Bernie Sanders, Julian Assange pare a presupune că, de fapt, cel care s-a aflat în spatele “scurgerii” ar putea fi un membru al staff-ului de campanie democrat, Seth Conrad Rich.

În vârstă de 27 de ani, Rich a fost ucis, în Washington DC, în ziua de 8 iulie a.c. În mod ciudat, ucigașul nu a luat (ucigașii nu au luat) nimic din ce aparținea victimei – nici portofelul, nici banii, nici card-urile de credit, nici ceasul, nici telefonul mobil – “decât o viață”, cum remarcă tatăl celui ucis.

@CagleCartoons.com SeanDelonas.com Cage.com

                     © CagleCartoons.com  SeanDelonas.com  Cage.com

Până în ziua alegerilor, malaxoarele media vor pisa, agrega și reagrega  spuneri și presupuneri din ce în ce mai incendiare — lista celor uciși de Hillary Clinton & Her Gang va ajunge spre un milion de nume, în vreme ce numărul sugarilor călcați în picioare de Donald Trump, fiii și fiicele sale la întâlniri electorale va fi mai mare decât populația Burkinei Faso pe timp de pace.

În vremea asta, americanii vor continua să facă eforturi — uneori dificile chiar și pentru cei încă întregi la cap — de a nu se supune acestui torent pestilențial de spuneri, presupuneri și capodopere ale teoriilor conspiraționiste.

A te sustrage acestei devălmășii a devenit, probabil, forma supremă a nesupunerii civice. Cinismul politicului și prostituția mijloacelor de informare în masă (aka media) nu mai oferă altă ieșire.

 

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 

 • Liviu Antonesei

  Da, din păcate nu te pot contrazice. Pînă și eu, obișnuit cu campaniile mai mult decît murdare de aici, rămîn uneori bouche bee la ce aud/ văd de peste Atlantic…

 • Ontelus DG

  Nesupunerea civică este soluţia ultimă, când toate celelalte au fost epuizate şi, de multe ori, poate complica situaţia, în loc să o rezolve în vreun fel. Se constată o degradare generalizată a spaţiului public, tabloidizarea anexând nu doar media, ci şi politicul. Pentru că vieţile oamenilor sunt tot mai marcate de butonul ”fast forward”, inclusiv cei din lumina reflectoarelor şi cei care sunt în spatele lor comit tot mai multe ”unforced errors”. Probabil că Allan Bloom avea dreptate, vorbind despre ”The Closing of the American Mind”…

 • Cam avea…

 • S-a strans atat gunoi la varf ca numai un buldozer il mai poate “reloca”

 • Liviu Antonesei

  Da, iarăși nu te-aș putea contrazice. Toată lumea politică, a întregii lumi vreau să spun, a ajuns de tot rahatul…

 • Dezideriu Dudas

  De doua zile pluteste in aer…. si nimeni nu “rupe pisica”…Da’ buldozeru’ cela-i de capu’ lui ? Uitati de buldozerita ?
  PS “Michelle” I-a spus odata lui “Barack” ca daca nu vine cu rezultate acasa, poa’ sa nu mai vina ( apare in prima carte a lui “Barack”…., in Romania, cred, “Martor”…)….Daca “Hillary” era inaintea lui “Bill”, iar acum Trump era seful campaniei d-nei Trump, sigur Monica Lewinsky era calugarita…si nu mai castiga in veci un lider de valoarea lui Bush cel mic….Deci, “in concluzie”, daca trimitem buldozeritele la filozofia relocarii, credeti ca buldozerele vor ramane cu tabla pe casa ? Aici sunt chiar mai incisiv decat Jeffrey Sachs : ma gandesc la aplicatie chiar mai departe si decat de regnul animal….”Delfinii nostrii”…..nici nu pot intra in calcul, desi era cat pe ce ca Remus Cernea sa-i faca oameni…Legal, exprimat juridic, cu zapis….

 • Pingback: Invitat Dorin Tudoran – Despre alegerile americane în faza furioasă! | @ntonesei's blog()

 • Pingback: Spuneri, presupuneri & nesupuneri | România curată()

 • Ghita Bizonu’

  „Statele Unite le-a momit pana acum pe China şi Rusia, iar ultimul
  cui în sicriu va fi Iranul, care este, desigur, principala ţintă a
  Israelului.

  Am permis Chinei sa-si mareasca puterea militară şi Rusiei sa se
  recupereze dupa sovietizare, pentru a le da un sentiment fals de
  bravadă, acest lucru va duce la un deces foarte rapid al ambelor state.

  Suntem ca tintasul istet, provocandu-ul pe neiscusit sa ridice arma, şi atunci când încearcă, Bang Bang.”

  „Cine controleaza petrolul, controleaza naţiunile; Cine controleaza mancarea, controleaza oamenii. „

  „Dacă nu auziți tobele RĂZBOIULUI, inseamnă că sunteți surzi!”

  HENRY KISSINGER
  (Cu tot respectu ptr batranu’ totusi nu cred ca SUA ar scapa indemna .. adica crez ca ar primi ceva megatone)

 • Ghita Bizonu’

  Si unde ajumgi?

  Pai nu suntem noi campionii nesupunerii civice? Macar in NATO! Sau poa or fi greci si vulgarii inaintea noastra da nici noi nu stam rau! ba chiar stam f bine la :
  -- evaziune fiscala
  -- calatoria frauduloasa fara bilet
  -- incalcarea regulilor de circulatie pana la blocarea durmurilor
  -incalcarea legilor, a bunelor moravuri samd etc
  -- batjocorirea institutiilor
  Astea ne sunt deja in sange …. (chiar si io! )

  Deci … unde am ajuns?

 • Valentin Feyns

  Articolul din care citati a fost publicat intr-o revista satirica, a la Academia Catavencu. Nu a fost scris de Kissinger

WP Admin