≡ Menu

Spre binele ţării şi de dragul familiei

Când candidează pentru o funcţie, oamenii  politici  (mai bine zis, oamenii politizaţi)  ne spun că o fac spre binele ţării.

Când renunţă la o funcţie, o fac (spun tot ei) pentru a petrece mai mult timp cu familia. Uneori spun şi invers: că o fac spre binele ţării.

Desen & Copyright © 2012 - DION

Se pare că ţara nu ţine  loc de familie, iar familia este chiar o parte rebel-centrifugă a ţării.

Numai politician să nu fii – spre binele ţării şi de dragul familiei!

 • Daca_nu_nu

  Mda. Aceasta este povestea.
  Dar înţelesul alegoric pe care i l-a dat dl Stolojan este: „Curat românesc! Dacă ceva merge, atunci trebuie schimbat.”
  Zău? Dacă nu, nu?
  Curat românesc!
  Vedeti, dle Stolojan, cum e să fie „curat românesc”?
  Aveţi idee câte lucruri au mers şi „au trebuit” schimbate?
  Pentru celelalte n-a suferit nimeni?
  Ei?
  Cine scoate sabia…

 • …dar el, omul politic, ramîne -- vorba lui Caragiale, că tot respirăm “aerul” lui în acest an -- “membru activ în societate de îngropăciune mutuală” !
  “Filantrop” pînă la moarte şi chiar după.

 • Getulus

  Vae culo Boci! vae culo Boci! Dona Boco, Domine, requiem! Nam non fuit homo reus, Domine!

 • mihai rogobete

  Erată:
  Ciulindu-mă la dedesubturi, în loc de familist am citit famelic.

 • @) Dorin Tudoran

  Frumos si bine concentrat! Cit priveste concluzia, nu doar ca sint de acord cu ea, dar mi se pare diamantina! Buna forma, master!

 • @) Dorin Tudoran, Dion

  Foarte bun -- si adecvat!- desenul!

 • Dorin Tudoran

  @Daca_nu_nu

  Dar canticelul cu “Draga Stolo, scumpe Volo/ce se-ntampla pe acolo” il stii?

 • Dorin Tudoran

  @Getulus

  Magister, cum ar veni “Boc isi face boccelutza/Insa Nutzi se da hutza!”

 • Dorin Tudoran

  @Vasile Gogea

  A mai aruncat un sac, balonul s-a mai ridicat in aer cam un deget si intre timp se lucreaza la “variante mai performante”
  Foarte bun textul tau de azi -- pericolul de care vorbesti e mai mare decat piatra Gibraltarului:
  http://vasilegogea.wordpress.com/2012/02/06/demisia-lui-emil-boc-o-victorie-a-la-pyrrhus-pentru-u-s-l/#comment-5852

 • Multumesc, Dorin!

 • Bocceluta

  Asa e, Dorine: Boc isi face boccluta//Insa Nutzi se da hutza//Mais, helas, nu-i zaresc pootza//Repliata-n bughigai//Departe de ochii mei…

 • Dorin Tudoran

  @Bocceluta

  Ehe, Magister, mai e mult pana departe. Iti amintesti de unu’ mic si prapadit care se plangea astfel : “Aoleu, mamaie, nu mai vad eu malu’ “. Pana la urma, l-a vazut.

 • AVP

  Fiindca vad ca sfortzele poetice de opozitie s-au dezlantuit ad-hoc, incerc si io o strigatura de iarmaroc, chit ca n-am talent de propagandist deloc :

  "Jos Boc !
  Hai la joc !!
  (la cazaciok, cu tov Zambok)”

 • I’m Sorry! Am uitat ceva important (s-a dovedit -- si pentru tara!): mie mi-a facut bine datul cu lopata la zapada!

 • @) Dorin Tudoran

  Master, ma gindesc sa-ti pun la incercare forta de previziune -- crezi ca, aidoma cu situatia pensionarii dnei Culcer, prietenul nostru Volo va aborda din nou un gen literar vechi si respectabil, cel enconomiastic?!

 • Dorin Tudoran

  @AVP

  Mai bine faceai o lista de sustinere pentru sarmanul premier si strangeai semnaturi mai puternice decat cei sapte elefanti ce poarta pe spate Pamantul. Scapa, noi ne tineam de lucruri serioase — cum ar fi cititul -- si nu ne pierdeam vremea cu lucruri neserioase -- scrisul.

  Fruntea sus, Viorele, vin vremuri grele!

 • Dorin Tudoran

  @Vasile Gogea

  Insinuezi ca plecarea de la Palatul Victoria se datoreaza unei hernii de disc?

 • Dorin Tudoran

  @Liviu Antonesei

  Cum se afla “in mana”, n-ar fi exclus. Apoi cumparam pentru el rujul acela de buze de care-ti pomeneam.

  Ca tot ma incoltesti matale cu intrebari grele: cand a fost numit in fruntea institutelor lui Marius Oprea si Dinu Zamfirescu, binisor comasate sub comanda sa, amicul nostru declara ca intelege ca fiind numit de premierul Emnil Boc, va trebui sa plece, cand pleaca dl Boc. Se spune ca premierul a plecat….

 • Şerban Foarţă

  Victoria e a Pieţei Universităţii şi, poate, şi a grevei Opoziţiei din Parlamentul României. O fi contribuit la ea şi astuţiosul nostru comandant, dându-l pe Boc (la timp?) de-a bâldâbâcul… Ipochimenul e, însă, o nulitate crasă, -- într-atât de crasă că victoria în contra lui e, mai curând, mediocră. Iar bucuria-mi, pe măsură.

 • …poate o… hibernie de… gubernie…

 • Şerban Foarţă

  Căderea gnomului e, mai curând, compatibilă cu simpla parodie:

  FABULĂ

  Cică nişte happy few
  Duceau lipsă de IQ;
  Şi s-au tot rugat, pe şest:
  „Dă-ne, Doamne, un mic test!”
  Dumnezeu, cu un cherub,
  Juca zaruri într-un club,
  Neştiind că Einstein nu
  I-acordase-acest atu.
  „Sfinte Duh! O, Sfinte Duh!
  Strigă El de prin văzduh –
  Trage-l într-un colţ pe ăl
  Mai oranj şi, fără văl,
  Zi-i ce-ţi zic Eu: «Dacă minte
  N-ai în cap de mai ’nainte,
  C-ai chiulit când se dădu,
  Cum să-ţi fac un test IQ?!»”

  MORALĂ
  Cioc, boc, marş la loc!

 • @) Dorin Tudoran

  Hopa, uitasem de declaratia asta, dar asa este a facut-o in momentul confiscarii institutului lui Marius Oprea. Cum umbla vorba ca amicul nostru este un om de onoare, astept sa confirme prin fapre declaratia de atunci. Sigur, daca n-o da la intors, ca dl Boc e inca seful principalului partid de guvernamint.

 • lucian burjuiul

  Boc a demisionat de luni, sa-i mearga bine toata saptamana.

  PS Bine v-am regasit!

 • Şerban Foarţă

  Uitasem, da, din cauza emoţiei, că a cazut nu numai Boc, dar că guvernul însuşi e caduc. În ciuda faptului că cei mai mulţi din componenţii-i incalificabili nu sunt mai puţin nuli decât premierul, evenimentul este de natură să ne bucure din plin, în fine, -- în măsura-n care bietul Boc va fi fost numai umbra lui Băsescu. Pierzându-şi-o, ca alde Peter Schlemihl, nu va mai (supra)vieţui, nici el, prea mult.

 • Gheorghe Campeanu

  @Dorin Tudoran @ Liviu Antonesei

  Poate cu aceasta ocazie apar pe piata si pilule contra elefantiazisului.

 • Gheorghe Campeanu

  Calm si sobru textul domnului Gogea.

 • Dorin Tudoran

  @Serban Foart & Ceilalti

  Acum, lasand gluma , raman la parerea impartasita in cateva randuri pe acest blog si pe acest forum. Si anume: dincolo de erorile dlui Boc, situatia de azi a Romaniei este una de natura, ziceam, cumulativa. S-au strans toate cele facute prost ori nefacute la timp de guvernele anterioare guvernelor Boc Dl Boc s-a aflat in functie cand a venit nota de plata. A trebuit sa ia si masurile pe care le-au ocolit altii. Foarte nepopulare, mai ales venite cam multe impreuna.

  Ce cred ca a pus capac a fost aroganta: cand arzi oamenii la buzunar, cand nivelul lor de trai se duce dramatic in jos, nu e intelept sa le mai tragi si o flegma intre ochi dupa care sa le strigi: “Bai, prostilor, voi chiar credeati in chestia cu ‘Sa traiti bine’ ?” Enunturile cu “viermi”, “mahala”, “pegra” etc. au fost batele cu care s-a dat in balta, asa, ca un “bonus”….

 • Gellu Dorian

  Un pas mic inapoi pentru putere, un pas si mai mic, tot inapoi, din pacate tot pentru noi, pentru opozitie. Daca s-ar gasi vreo 25 de Claudiu Craciun, sa ia locul guvernului caduc-interimar, ci nu nepoti sau stranepoti de-ai lui Ilici sau ai Matusii Tamara, parca s-ar intrezari o mică speranta.

 • @Dorin Tudoran

  Sunt de acord cu Dumneavoastra ca “nota de plata” aparuta pe masa lui Emil Boc contine “consumul facut la alte mese ” insa modul in care domnul Boc a incercat sa rezolve in nici un caz nu poate fi acuzat de profesionalism.

  Cel putin pentru mine este foarte clar modul de-a dreptul pagubos cum a tratat reforma invatamantului si cea a sanatiatii denota clar incompetenta si modul “pe ghicite” de a lucra

 • Misu Mixoscopistu & Peeping Tom

  Ce reactionam noi la ce spuneau adineaori, pe acest forum, doi clasici inca vii, pulsionali si stihizatori? Asa, bre!: Boc isi face boccelutza//Insa Nutzi se da hutza//Mais, helas, nu-i vedem pootza//C-a ascuns-o-n bughigai//De frica ochii rai//De voyeuri impenitenti//La morala repetenti//Care urla fiecare//La Cotroceni, din carare://NU TI-AM SPUS, MANDRO, SA-MI DAi//NUMAI SA-MI ARATI CA AI!

 • InimaRea

  In tinerete, priveam plin de interes felul cum se cufundau in si se confundau cu munca tovii: le-nsenina si le-ntunericea la locul de munca, le spuneau copiii “nene”. Ori, dinspre Moisil o stiu eu, aveau norma de ore-cur-scaun, cu care luptau stahanovist -- proba si a devotamentului, si a profesionalismului.
  Dupa ‘990, am aruncat un ochi in bucataria Guvernului Roman, si-am vazut tot asa -- ministrii se mutasera la guvern, era ca-n armata, arest cu executarea serviciului.
  Nici Guvernul Ciorbea nu facea altfel -- duminica noaptea, stateam la taclale cu un ministru (actualmente, consilier de stat) care abia atunci isi putuse face timp pentru mine.
  Toate astea-mi aminteau ca visam -- inca de pe la-nceput -- la o administratie cu program birocratic respectat, 8-17 (sa zicem). Nu era razboi, nu ardea mereu ceva, nu vedeam de ce ardeau oamenii aia gazul pe-acolo, mai ales ca trebile publice erau puse pe roate si se-nvirteau molcom.
  Bine, erau printre ei si VIP -- cu sedinte importantissime pe linga alea de guvern. Ca si-acum: unul si-acelasi e parlamentar, ministru, membru al Consiliului Executiv National, al Biroului Executiv al CEN; mai raspunde si de citeva judete ale partidului, mai iese si pe sticla, mai merge si-n lume cu trebi europene ori chiar mapamondiale.
  Una peste alta, ocupatia asta -- ca meserie n-ai cum ii spune -- cere zile polare de munca si nopti polare de odihna. Cum asta nu se poate, mereu ma-ntreb cum de razbesc oamenii aceia. Mi-e de celulele lor nervoase, ca se-mputineaza ca populatia Ro -- daca nu si mai dihai. Ceea ce se si cam cunoaste, la drept vorbind. Evident, cu conditia sa si fi existat inca pe la-nceputul carierei politice. Ceea ce nu-mi apare deloc evident.
  Astfel ca activitatea guvernamentala imi apare ca traficul de calatori -- transportul in comun functioneaza ca de la sine, ministrii urca si coboara. Niste pasageri si ei, acolo. Dar unii sclifositi, cred ca fara ei n-am mai avea transportul ala. Ori ca datorita lor ajunge mijlocul de transport la cap de linie, altfel ar lua-o razna ori s-ar opri -- si gata!

 • Dorin Tudoran

  @Gheorghe Campeanu

  Cand am dat peste titlul acela cu “elefantiazisul servilismului” mi-am zis “Uite, asteptarea ta a fost intemeiata: V. isi face autocritica. Bravo lui si jos palaria!” Noroc ca nu aveam palaria cu mine…

 • Dorin Tudoran

  @Serban Foarta

  Ce caduc, Serbane? Guvernul e de-a dreptul Carducci;Giosuè… O poezie de guvern…

 • Dorin Tudoran

  @lucian burjuiul

  Nu stiu daca-i va merge mai bine, dar mai usor ii va fi…

 • Dorin Tudoran

  @ virgil

  Iata mai jos un raspuns primit de la un prieten in legatura cu ce ne framanta:

  -- Ce a intreprins guvernul Boc pentru limitarea crizei?
  -- A stins luminita de la capatul tunelului.

 • AVP

  DT wrote :

  “Fruntea sus, Viorele, vin vremuri grele!”

  Dorine, io tin fruntea sus fie ca la putere e un Mus, fie ca va veni un filo Rus. Si stii de ce, bre ? Fiindca pe vremea lui Base si Boc Guv-ul, USR, ICR, Academia Ro, Ministerul Culturii, Radu Humor, Goe, banii si aproape toti romanii la un loc m-au tratat ca pe un naparstok or dobitoc, recte m-au ignorat sau injurat ad-hoc, asa ca nu vad ce rau mai mare mi-ar face pres-ul si guv-ul anti-Boc, si-n cel mai rau caz nu-mi va mai fi bine-rau deloc… Ei, si ? Care-i problema ? :roll:

 • @Dorin Tudoran

  Cred ca a facut mai rau de atat. Citez pe cineva ( nu mai tin minte pe cine) dar spunea ceva de genul
  Nu a stins luminitele de la capatul tunelului ci le-a inlocuit cu farul unui tren 🙂 Cine a fost in tune “norocul lui”

  si de aici era un banc

  Care este cea mai rapida si sigura cale de iesire a romanilor din criza?
  -- OTOPENI !

 • Dorin Tudoran

  @AVP

  Raspunsul scurt: Nema problema; problema nema.

  Raspunsul lung: Viorele, tata, daca stiu ce probleme ai avut cu @Radu Humor, probleme in care nu am fost amestecat, nu intzeleg ce probleme ai avut cu Guvernul, USC, ICR, Academia Ro si Ministerul Culturii!?!

  Daca matale astepti de la vreun guvern sa someze USR, ICR, Academia Ro si Ministerul Culturii sa te umple de onoruri, sa te primeasca in Academie etc., apoi pana si cei care se indoiesc ca esti pohet vor trebui s-o lase mai moale.

  Nu stiu sa introduc un “emoticon”, asa ca zambesc singur si personal.

  P.S. Oops! L-am uitat pe dl Goe. Domne’, s-a suparat pe mine ca l-as fi propus premier interimar pe viata. Personajul acesta nu intelege nimc. Eu nu umblu cu falshuri, cu inlocuitori de Goe. Eu il propusesem drept Prim-ministru interimar pe viata pe Goe autenticul, cel al lui I.L.Caragiale, nu pe barzaunele hyperspatial. Sper ca macar tu sa ma crezi, nu?

 • AVP-ule daca chestia asta vene de la orsicine “fie ca la putere e un Mus, fie ca va veni un filo Rus” parca mai intelgeam. Dar sa vina de la autorul planetei ou samd .. 🙂 mi se pare inacceptabil. Daca tu cel car-l inlocuiesti pe “oracolul de la Damaroaia” faci astfel de greseli ce sa mai zicem de noi astia profanii 🙂

  Afla de la tata ca marea majoritatea a politicieniilor sunt filo -BUZUNARE PROPRII si personale.

  Astea cu filo-Rusi si anticomunisti a fost o gogoasa ca sa va smulga voua NAIVILOR votul

 • Gheorghe Campeanu

  @ Dorin Tudoran

  Cum nu port palarie de felul meu, nu m-a dus gindul chiar acolo. Si, am gasit pilule cu care sa-mi tratez libidoul invidiei si al frustrarilor cauzate de ratare profesionala si de daltonismul moral. Dar, astea ar fi doar “virgule” in paraphernalia retorica la care va referiti. Eu, mai incet si mai naiv: apanajul giovinetei.

 • Dorin Tudoran

  @Gheorghe Campeanu

  Pe ce facem pariu ca amicele nu la un mesaj “din inima pentru profesionalismul adus de Emil Boc in actul guvernarii”, ci la un salut “din inima si bla-bla-bla” adus noului premier?

 • Shadow

  @Draga maetre AVP

  te-ai gandit matalutza macar un moment ca nu chiar “tontzi” romanii te-au tratat cu siktir si nici cu ingnoranta? Si daca nu au mai comentat la matale pe blog e si din cauza de “puzderia” de “fani” si “fanioare” de la stely “prea iubita” la “aditza vd” taman de la Nurenberg citire care “muscau” mai ceva precum “catelusii de plus”? La ce atata “antren” ca sa te “faci” injurat la orice “opinie” emiteai? In fond ai de se dadeau “cunoscatori de liberalism” pe motive de rude foste si demult apuse “liberale” ar fi trebuit si matalutza sa-ti trezeasca o “niscaiva” jena daca nu ar fi fost totul inglobat intr-o uneori jalnica “linguseala”? Recunosc ca eu nu am avut nici nervii dragului meu tigan neamt si nici ai lui hantzi alt amic de-al meu de blog de ziua. Te-am lasat sa te “lafaiesti” in deplina linguseala si arareori ti-am scos povestea cu “pacatul”. Binenteles pe alte bloguri pe care “bantuiam” nu ratam nici o clipa sa sustin cand era vorba de Marele Viorel ca in puzderia de “insi reprobabili” si cu adese schimbari de “cojoc” Maestrul Viorel nu facea parte. Dar drept ii ca eu nu am avut si nici nu o sa am vreodata “prestanta guvernamentala” spre care uneori am impresia ca “jinduiesti”. Ei da printre “totzi” cei si cele ce te “scarmanau” in “dulcele” (vorba vine) grai stramosesc “tontul” de mine era doar o picatura intr-un ocean.

 • @Dorin Tudoran & @Gheorghe Campeanu

  La “timpuri aspre”, tot “(timpuri) noi”!

 • Shadow

  @Dle Vasile Gogea
  ma ingrozeste termenul. As fi vrut ca macar in ceasul al XII-lea la “timpuri aspre” sa vad “oameni noi”.

 • Dorin Tudoran

  @Shadow

  De la Chaplin (Modern Times) la revista comunista Timpuri noi, marja e cat se poate de larga.
  Vad ca a fost numit noul Prim-ministru.

 • Shadow

  @Dle Tudoran multumesc de explicatie. Nu m-am prins. “nou prim ministru” si “vechi om” in continuare.

 • Şerban Foarţă

  Deci: Mihai Răzvan Ungureanu.
  Sfânt trup şi hrană SIEşi, Răzvan rupea din el!

 • Şerban Foarţă

  Ba chiar: Sfânt trup şi-O HRANĂ SIE…

 • cinic

  Ok,pe Razvan il vazui,da unde-i Vidra!
  (era sa zic Hidra,da tocmai iesise)

 • Dorin Tudoran

  @Serban Foarta

  Surprinzator si nu.

  Pe dl Ungureanu al vedeam pregatindu-se pentru o candidatura la Presedintie. Daca asa ceva nu-l interesa, atunci miscarea de acum e una normala. Daca il interesa si-l mai intereseaza o eventuala candidatura la Presedintie, mi-e teama ca s-a grabit. Sef de guvern inseamna SA FACI, SA PRODUCI, SA MULTUMESTI OAMENII. Si ma intreb, in conditiile de acum, cum ar putea un premier, caruia, hai sa fim seriosi, i se va face Guvernul macar pe jumatate, sa schimbe atat de repede in bine lucrurile, incat sa aiba sanse la Presedintie foarte curand?
  Una peste alta, eu, unul, ii doresc mult succes dlui Ungureanu. M-as burua sa reuseasca acolo unde atatia si-au rupt gatul, si au rupt si gatul… natiunii.

 • m anton

  La „timpuri aspre” un cekist in fruntea guvernului.

 • Dorin Tudoran

  @cinic

  Vidra ramane aceeasi; orice se poate schimba, nu si Vidra.

 • “Mihai Răzvan Ungureanu.” deci tot cu securisti ne hranim. Bine astia sun de still nou dar parca Romania are mai multe resurse decat sa ne aduca in fruntea guvernului toti ratacitii de pe la servicii .

  Este de fapt stilul presedintelui de a lucra. Parca avea mai multa noima cu Croitorul dar cu nenea asta chiar ca l-a scos din joben (asta daca nu l-a scos jobenul pe presedinte )

 • Dorin Tudoran

  @virgil

  A fi seful SIE nu inseamna neaparat sa fii “securist”.

 • @Dorin Tudoran. De acord nu este chiar Postelnicu dar atata vreme cat 90% din sefii din SIE si SRI sunt securisti sadea nu prea cred in cei care vin din zona asta .

  Chiar nu are romania resurse umane pentru un prim ministru onest. ?

 • Dorin Tudoran

  @virgil

  O alta intrebare majora si uitata in toata aceasta fierbere prim-ministeriala este: pe cine va numi presedintele la SIE? ASntonescu a declarat deja ca numirea dlui Ungureanu inseamna declararea, pe fata, a razboiului “pe viata si pe moarte” intre Presedinte si adversarii sai politici. De unde Emil Boc demisiona pentru “detensionarea situatiei”, iata ca situatia escaladeaza… tensiunea.

 • @Dorin Tudoran

  Lac sa fie ca broaste sunt destule . What about “cumul de functii ” ?

 • Dorin Tudoran

  @virgil

  Nici nu poate fi vorba. Dl Ungureanu s-ar pune intr-o situatie teribila. Nu poate rata un viitor politic atasandu-se unui act ce ar fi imediat acuzat ca “un nou pas spre dictatura”. Exclus.
  Dar, oricum, presedintele si Premierul vor conveni ca noul sef SIE sa fie cineva in caren cele doua palate, Cotroceni si Victoria, sa aiba DEPLINA increder. Si, zau, asa ceva e firesc.

 • @Dorin Tudoran depinde ce se intelege prin incredere ?

  Vedeti aici ma refeream la cumul de functii 🙂 . Pentru ca nu de un om de incredere am nevoie ci de un om care respecvta legea

 • Dorin Tudoran

  @ virgil

  Asta este ce aveti dumneavoastra nevoie… nevoile altora pot fi altele…

 • Shadow

  @Dle Tudoran

  circ ca de obicei.
  Astept sa inceapa cenzurarea siturilor(fie ele si pamflet). Ca asa s-a intamplat cand abia ajunse-se ministru de externe. Pana atunci raman la opinia ca avem de-a face cu un al “light romanian”.

 • Shadow

  @Dle Tudoran

  am avut o “revelatie”. Sau cum spunea un personaj “ilustru” -- “am fost un dobitoc”. Zau daca nu e o adevarata revelatie: Comunismul romanesc a fost de “dreapta”.

  vine de la, citez: “Optiunile mele ideologice au fost intotdeauna de dreapta”

  Acum m-am prins si eu ca toata viata mea am fost de stanga. Rau tare am facut sa ies in strada in decembrie 89. Eram manipulat de “stanga occidentala” in lupta ei “seculara” cu “dreapta comunista”. Amin zic eu.

 • Dorin Tudoran

  @Shadow

  Pai pe timpul national-comunismului lui Ceausescu, comunismul ala era cam de dreapta; macar trei-patru zile pe saptamana si macar de la revista Saptamana in jos…
  Nu stiu care dintre flacai a tras-o pe asta cu optiunile permanent de dreapta, dar pot banui….

 • Shadow

  @Dle Tudoran

  nu puteti “banui” nitel in public? Ca dupa mine este tipica “bataii cu caramida in piept” si a “usturoiului mancat si nemirositor” din ultimii ani in care avem de-a face cu cei mai de dreapta si mai “capitalisti” oameni ai puterii din lume.
  Daca comunismul “lui nea nicu” incerca cu disperare crearea omului nou “multilateralul dezvoltat” “sarmanii” nici nu au apucat sa vada ce reusita au avut.

  Cred ca si tovarasul iliescu atunci cand spunea el frazele “memorabile” cu “pluripartitismul da” dar si la stanga si la dreapta tot “ai nostrii” nu credea in asemenea reusita.

 • Gheorghe Campeanu

  @ Dorin Tudoran

  I am NOT a betting man. Si, cu pariuri de genul acesta hazardul mi-ar fi mai degraba potrivnic.

  Dar, asa, ca tot imi intindeti undita: daca as fi suficient de fraier, zic sa pun la bataie volumul “Omagiu” (da, acela; l-am luat cu mine la plecarea din RO ca antidot contra panicii, in idea ca daca mi se face infiorator de greu si imi trece prin cap idiotenia sa ma intorc, il deschid si-l rasfoiesc o citeva clipe). Singurul obiect scris/tiparit pe care la vama mi s-a permis sa-l iau cu mine. Valoare inestimabila. Si mai pun in balanta doua flacoane cu extras de anti-resentiment. Dvs. cu ce veniti la masa pariului?

 • Dorin Tudoran

  @Shadow

  Domne’, si i-a dezvoltat pe unii pluri-multi-dezvoltati…

 • Dorin Tudoran

  @Gheorghe Campeanu

  Eu vin cu Opere complete de Ion Cristoiu si Opere complet revazute de cel pe care l-a lansat Cristoiu de muuuult, in tinereti revolutionare

 • Gheorghe Campeanu

  @ Shadow

  Cred ca alipirea etichetei de “securist”, “cekist” sau “kaghebist” la numele dl-ui. Ungureanu, fara alte motive decit cel al functiei pe care dansul a detinut-o la conducerea SIE, este fortuita.
  Va reamintesc ca in US, in pofida acuzatiilor sau carracterizarilor de aceeasi factura in legatura cu George H.W. Bush sau Leon Panetta, sint si ridicole. Doi manageri extrem de capabili, care au fost political appointees la conducerea CIA, fara antecedente in the intelligence community.

 • Shadow

  Eu doar “vin” ca nu am avut nevoie de asemenea “antidoturi” :-). Raman deci la vin ca macar stiu bine cum se prepara si stiu si mai bine cum se bea. Ma duc sa dau “cep” la o “damigeana”(oops asta e ramasa de pe vremuri ca nu am) pardon sticla de prin “beci”. O sa beau gandindu-ma la toti cei de aici si mai ales la, sper eu inca, amicul meu AVP.
  Neamtzule pe unde esti facem si noi un “protest” bahic? In acelasi timp?

 • Dorin Tudoran

  @Shadow
  Domn’ neamtzu s-a dat la fundul…sticlei, in vreme ce AVP a tras cu coada ochiului la ce trancanim noi aici si a… tras un articol dur de tot pe blogul sau revolutzionarizat in fortza. Dupa asta, Academia il asteapta; si patru decoratii.

 • Daca_nu_nu

  @) DT
  Nu, n-o ştiu pe aia cu „Dragă Stolo, dragă Volo”, sau cum o fi.
  Acuma văd că-i potriheală de vocală finală.

 • Dorin Tudoran

  @Gheorghe Campeanu

  Totdeauna in urma stahanovismului. Inchinaciunea nla Boc venise de mult:
  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/timpuri-aspre-demisia-premierului-emil-boc-plus-un-text-de-cristian-preda/

  Acum se pregateste celalat “salut fierbinte”

 • Dorin Tudoran

  @Daca_nu_nu

  Ti-o trimit eu. Deocamdata citeste salutul din suflet pentru cel plecat. Peste zece minute vine salutul — tot fierbinete si din acelasi suflet incapator — adresat celui nou:

  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/timpuri-aspre-demisia-premierului-emil-boc-plus-un-text-de-cristian-preda/

 • Gheorghe Campeanu

  @ Dorin Tudoran

  Sa inteleg ca m-am lins pe bot de operele complete ale dl-ui. Cristoiu. Nici macar cuprinsul volumului 1 nu se da ca premiu de consolare? Mai bine asa, ca-mi ramine “Omagiu”, si daca primejdia dorintei de repatriere devine resurgenta, sint acoperit.
  Om mai simplu, beau cafea, asa ca nu pot ghici in the tea leaves despre stahanovisti si alti epigoni. Mai evit si asprimile cu aceeasi ocazie.

 • Daca_nu_nu

  @) DT
  Am citit, după linkul lăsat dlui Câmpeanu. Am apreciat în special „preţuirea devotamentului pentru binele public”, „echilibrul” şi „devotamentul pentru statul de drept”. Cred că acelaşi lucru l-a spus şi Preşedintele. Dacă-mi aduc bine aminte.

 • Dorin Tudoran

  @Gheroghe Campeanu
  Intelept ca intotdeauna. Celalat salut nu mai am timp sa-l trimit -- ies in oras — dar stiti unde s-al cautati.

 • Dorin Tudoran

  @Daca_nu_nu

  Pai, cum nu? Matrasirea lui Marius Oprea si a lui Dinu Zamfirescu nu s-a facut din cauze de “pretuire a devotamentului pentru binele public”?
  Si, cum, vrei sa spui ca in perioada aceasta “statul de drept… in fata sefilor” nu a fost corespunzator?

 • Daca_nu_nu

  @) DT
  Ba, eu nu vreau să spun, Doamne nu mă lăsa!!!
  Nu spun, da numa zic: ori dl VT gândeşte ca dl TB, ori dl TB gândeşte ca dl VT, ori, vorba ăluia de la linia oablă, o idee trecu simultan prin două capete…
  Dar altfel nu spui, pentru nimic în lume!!!
  🙂

 • AVP

  Ambele articole -- caci e vba de doo articole -- sunt de fapt niste vechituri, vecine & pretine : Unul (Lucidule, ia vino mai aproape, bey…) dateaza fix din 03-01-2005 si a fost publicat pe forumul “Ziua” (ăla care ţi s-a părut ţie rău), iar celălalt (Câteva parole despre viitorul prezidentiabil Ro…) a fost publicat pe 31.07.2011 pe my blog si l-am readus in prima pagina pe my blog c-un anumit scop… Va las dvs, stimati cetitori, placerea de a descoperi care este shpirla… oops.

  Pe maine.

  ps. Shadow, cunosc eforturile tele de a ma apara -- in felu tau -- acolo unde toanta lumeea pare a fi contra mea, alou… Raman dator c-un zaibar molan, contra unui clondir de Bordeaux aquitan, la care adaug un merci cheri oltean, neica… Mai vbim.

 • Dorin Tudoran

  @AVP
  Nu mai stii de gluma decat cand glumesti tu. Te indemn si la citit, ca de scris te vei fi saturat:
  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/timpuri-aspre-demisia-premierului-emil-boc-plus-un-text-de-cristian-preda/

 • Dorin Tudoran

  @Daca_nu_nu

  Nu, nici vorba. Trebuie tacut malc, ca astia iar vin peste noi, desi n-au plecat niciodata…

 • AVP

  Cer scuze pt redactarea cam neatenta…oops. Tocmai ma uitam la MBadea, noua voce a patriotului nationale de Bucale, cum il ia si pe MRU in catare si-l arunca in caldare, in aplauzele asistentei dumisale… Asta e situatia: daca MBadea & Gadea n-or sa vrea, nici PNL, nici USD, nic -- cu atat mai putin -- PC, nu vor vrea sa-i ia MBadea in falci, n-asa bre ? Asa se face politica liberala de Romanica : cu tembelizionica, nu cu mintiutica 🙂

 • Dorin Tudoran

  @AVP
  Am si eu o intrebare: cum poti, domne’, sa te uiti la Mircea Badea?

 • m anton

  Fara a dori sa insist pe un aspect oarecum minor pentru multi, totusi, poate nu ar strica o explicatie referitor la „eticheta” de „cekist”, pe care am folosit-o mai inainte.

  Serviciile americane de informatii interne si externe niciodata nu au indeplinit functia de persecutor (calau) al propriei natiuni, al propriilor cetateni sau fostilor cetateni, in cazul disidentilor. La noi insa poate ca abia peste vreo cincizeci de ani oamenii nu vor mai vorbi despre bunici sau chiar parinti fugariti din casele lor sau anchetati, cu pistolul la tampla, de catre enkavedisti, numai pentru ca… s-au nascut pe acest pamant. (Evenimentele se tin minte cam o suta de ani, dupa aceea in expunerea lor intervine factorul subiectiv.) Bineinteles ca aceste lucruri nu au nici o legatura cu prim-ministrul desemnat si, probabil, nici cu institutia pe care o conduce in anul 2011. Dar cand te gandesti ce facea aceasta institutie cu 22 de ani in urma. Au trecut doar 22 de ani. Tocmai de aceea, consider ca daca oamenii vor incepe sa strige (sau nu, e treaba lor), de pilda, in Piata Universitatii ceva legat de acest subiect, o vor face justificat. De formatie istoric, dl Ungureanu -- probabil -- intelege si isi asuma acest lucru. In orice caz, l-a asumat in 2007, cand a acceptat functia. Cu gandul la o viitoare sansa de a ocupa cea mai inalta dregatorie in stat, putea sa aleaga intre directoratul de la sie si, de exemplu, una dintre cele mai inalte demnitati diplomatice ale statului roman. Sa zicem, pe Luna sau la Washington, sau la Bruxelles.

  Iar pentru mine personal un cekist -- fie el mare manager sau intelectual rasat sau mai stiu eu ce -- e un cekist. Pentru ca cekistii, in numele patriotismului, nu gandesc si nu actioneaza dupa principii morale si legale. Serviciile sunt un rau necesar. Dar nu as vrea ca un om cu un asemenea tip de gandire sa conduca tara in care traiesc.

 • Dorin Tudoran
 • Pingback: Noroc cu Dorin Tudoran, | Focus On Idiots()

 • cinic

  Acest adevarat ”laudatio” al d-lui Tismaneanu sufera de prea multe isme si iste,de mirare in vorbirea unui scriitor.Suna cam a ”limba de lemn” up-gradata,ca tot sintem in zodia downgradarilor :D.
  Cit despre d-ul Ungureanu il apreciez decind a aparut pe scena publica acu’ vreo zeca ani.pacat ca se lasa tras in ..troaca.
  Orgoliul bata-l vina.

 • Site-ul SIE continuă să afișeze lista directorilor instituției, incluzând nume ca Pleșiță, Stamatoiu, Caraman, fără nici o delimitare. Am înțeles că George Bush a fost la CIA dar totuși cele două instituții au avut niște istorii foarte diferite, nu mai vorbim de mentalități. Iar Bush a trecut prin alegeri.
  Scuza cu educația nu are valoare, și CV Tudor este foarte educat și cu multe cărți publicate și totuși nu cred că ar fi vreodată o idee bună de prim-ministru.
  Nu-mi place să am memoria scurtă.
  http://despredemnitate.wordpress.com/2011/05/28/represiunea-business-report-o-perspectiva-cinica/

 • AVP

  DT,

  Daca ai fi cetit linkul cu trimitere la MBadea, ai fi vazut de ce ma uit la ipochimen. Insa problema nu e ca io sau nevasta-mea ne uitam la MB asa cum ne-am uita la un circ de nesperata ocazie -- in amarata noastra provincie, de… -, ci aceea ca conducerile PSD, PC si mai ales PNL, o-le-le…oops, se uita la clown mimand falsa admiratie, de frica sa nu le faca clownu cel rau (ce si-a transformat caraghiozu show de dixtractii intr-o tribuna de unde da indicatii care sa fie trimis la bulau, care sa moara ca un sarpe de dudau si care sa-i intre patronului Felix or subpatronului Gadea in gratie, dupa serbarea de la fagadau…) o inopinata si sinistra razie si sa-i ia dreak la refec ca pe celelate autoritati or personalitati ale nefelixitului stat rumanesc cazut in mbadeasca dizgratie… oops.

  Parafrazand vorba lui Nichita despre Nenea Iancu (“Caragiale a gandit prea mult cu un cap de caine, ca sa nu ajunga sa mai si latre din cand in cand”), am putea zice: MBadea ista a latrat prea mult la Diktatoru Sauron, ca sa n-ajunga a fi, la un moment dat, nu un dixtractiv clown, ci un infricosator rinocer cu unicorn… 😯 Insa n-as vrea sa insist si sa fac USL-ul -- ce depinde de MBadea & Motanu Felix, cel putin pe criptostangista lor nişă, ca iepurasu din poveste de Leul de dupa uşă -- mai trist ca o penă corcoduşă după ce a descoperit că ea nu e, totuşi, helas, prinţesa din fermecata cenuşă, pai cum drea…oops.

 • unicornu

  foarte clar: USL sunt criptostangisti, iar PD puri si de dreapta. Asa se nascura, fara pata, nicidecum cu forcepsu garzii de-a 2-a a securitatii, fura fruncea doctrinelor ce tanjesc dupa reagan. Toti aia din partid au fost inlocuiti cand intr-o noapte fara stele (pe umeri) au virat spre populari. Chiar “raul cel mic” si-a facut cruce cu limba-n gura sa se lepede (de boc).

  Cel mai tare politician roman din toate timpurile si de pe toate cutele universului, a ales sa ne securizeze viata de la bucuresti pan’la corabia. Avem in sfarsit un premier spion. Nu, nu va repeziti la bush. Ca si el. Fu ales, da ?

  Desigur purii sustinatori PD -- cu apeluri ori fara -- aleg seara sa priveasca reconfortati cuplul de aleasa cultura si precizie analitica mircea marian -- i. lupea. Ca doar n-or ramane fixati pe felix. Felix baiat rau, foarte rau. Nici nu se compara cu baiatu bun albastru de fel, paunescu. Ala e scrobit de-acu.

  Acu sa te tii trai bun pe romani. Lapte miere. Miere-n lapte.

 • Shadow

  @AVP

  pai vezi de aia are atata putere mbadea de ajung si tantalaii din opozitie sa-i “manance din palma” pt ca sunt oameni nu numai ca dta (numar mare din cate pare) care-i fac “rating”. Acum eu ce sa spun mbadea a avut un excelent profesor in persoana presedintelui actual. Pe vremuri pierdea vremea la tot felul de suete cu theo si oreste. A invatat insa ca poate deveni “popular” urmand indeaproape populismul prezidential. Asta e “puterea exemplului personal” sau si mai bine zis a “precedentului mioritic”.
  E de bine? Nu prea.

  Multam de propunere. Cand vin la vara in Ro nu o sa te uit si o sa te contactez. Dar nu aduc Bordeaux ci Bourgogne :-). Ca asta imi place mie mai mult “la batranete”.

 • unicornu
 • sierra

  Nominalizarea lui MRU mi-a amintit niste vorbe de-ale lui Iliescu, va plangeti de comunisti, stati sa vedeti cand vor veni utecistii la putere. Si cand utecismul se altoieste cu securismul… hooah!, asta o sa ne execute cu zambetul pe buze si o sa-i si placa.

  MRU NU este un ofiter de informatii profesionist, este o lichea impostoare din specia Baconski si Neamtu. E un arivist care s-ar cocota si pe cadavrul ma-sii, numai sa ajunga in varful trebii.

 • Dorin Tudoran

  @sierra

  Sunteti sigur/sigura de cele pe care le afirmati despre dl Ungureranu?

 • Gheorghe Campeanu

  @ Dorin Tudoran

  Multumesc. “Dawn of a (yet another, n.m.) new day”. Gasesc ca este o dovada de normalitate si civilizatie sa intinzi o mina si sa intampini cu urari de bine un nou PM. Gestul mai dovedeste maturitate si flexibilitate.

 • sierra

  Domnule Tudoran,

  Nu ma cunoasteti personal, deci nu ma puteti crede pe cuvant. Utecismul lui este, insa, o chestie notorie de multa vreme. Ceea ce a crescut pe fundatia utecista nu este la fel de notoriu, din pacate. Cei care-l cunosc cu adevarat nu sunt nici multi si nici dispusi sa vorbeasca.

  Pot, doar, sa va rog sa-l urmariti cu atentie de acum inainte. Inteligenta dvs va va ajuta sa-l varati in specia careia-i apartine.

  Daca nu am fost prea clar, da, sunt foarte sigur de cele pe care le afirm despre MRU. 🙁

 • Shadow

  Am si eu o intrebare “intrebatoare”. Cand a ajuns dl MRU ministru de externe este adevarat ca a modificat obiceiul creat de dl Plesu pe vremea cand acesta a fost ministru de externe si folosea tarom-ul la clasa economica(deh criza economica), de a se deplasa ministrul la avion si nu a fi tras avionul la “scara ministrului”?
  Cum e cu arivismul asta al “ciocoilor noi”.

 • Dorin Tudoran

  @sierra

  Se intampla ca il cunosc pe dl Ungureanu. Stiu si ce i se imputa din cele aflate in biografia sa. Stiu si ce ar trebui cunoscut si din bibliografie… Ma intrebam doar daca nu sunteti prea categoric.

 • Dorin Tudoran

  @Shadow

  Este o intrebare la care nu va pot raspunde, caci nu stiu nimic despre cele pe care le mentionati.

 • sierra

  Cred ca dvs cunoasteti fata lustruita, de expozitie a lui MRU. Eu le cunosc pe celelalte. Dar sa avem putintica rabdare. Vorbele si faptele lui viitoare vor da, inevitabil, dreptate doar unuia dintre noi doi.

 • sierra

  O ultima chestiune: cred ca putem deja comenta intaia fapta de vitejie, acceptarea nominalizarii. Pai sa nu te impresioneze pana la lacrimi caracterul darz al unuia care sare sa umple pantofiorii lui Boc in doi timpi si trei miscari?

  Si apropos de zicerile lui MRU, cum c-ar fi loial tarisoarei si democratiei. Mai cunoasteti dvs un regim democratic in care presedintele sa-si numeasca james bond-ul din dotare ca prim-ministru?

 • napocitaniu

  dom’ tudoran,

  “comoara” lu’ sierra madre!

  trebe, neaparat, sa fie o comoara acolo, ca nu’i de colo sa’l “cunosti” atit de bine p’un fost sef de serviciu secret, nu?

 • sierra

  @napocitaniu

  MRU a avut o biografie si inainte de SIE. La asta v-ati gandit? Probabil ca nu, sunt mai pasionante povestile cu spioni. 🙂

  Dar s-o fi schimbat omu intre timp si eu bat campii p-aci. Sigur s-a schimbat, nu in bine, ci in foarte bine, adica in prim-ministru.

 • Dorin Tudoran
 • @Dorin Tudoran De gustibus non est disputandum
  Dar preferinta personala este pentru :
  http://www.theeldoradorum.com/luxury-cask-aged/12-year-old

  Si in acelasi timp o recomandare

 • Dorin Tudoran

  @ALL

  Imi scrie Dl Goe, zguduit de intrebari hamletiene:

  “Coane Dorine ce facem noi aici domnule? Io cred ca-i mai grav sa te caci in sus decat sa te pisi in contra vantului. Domnia voastra cum considera?”

  Raspund: Nu stiu, Dle Goe. Spre deosebire de Dvs., eu nu ma barbieresc in fata ventilatorului peste care-m fac treburile alea.

 • @Dorin Tudoran Eu inteleg ca va bucrati de plecarea duddui care duduie dar daca ne uitam cine sunt noi venitii cu cateva mici exceptii sunt cam tot aia

  Iar daca ne uitam la invatamant cum un fost veterinar ajunge mare profesor la stiinte politice (nu-i bai mai stiim si altii ) ne cam dam cu tifla in cap

  Exemplu aici

  http://www.gandul.info/politica/cine-este-catalin-baba-viitorul-ministru-al-educatiei-filiera-clujeana-9214084

 • Dorin Tudoran

  @ virgil

  Sunteti cam pricinos. Ganditi-va ca exista si variante mai rele: EBA la SIE, Igas (sau Imaş, sau cum il cheama) la Cultura, TRU la Ministerul Parasutimului fara Parasuta si Duduia inapoi, Sef al Cancelariei Prezidentiale…

  Nemultumitului i se ia darul….

 • Dorin Tudoran

  @virgil

  iata altele dar fiti atent cum le folositi ca autorul e clar in legatura cu “toate drepturile rezervate”:

  http://www.ironic.ro/

 • @Dorin Tudoran

  Multumesc de pont . Sunt multe caricaturi frumoase insa m-am multumit sa o popularizez pe asta :

  http://www.ironic.ro/wp-content/uploads/2011/11/59.jpg

 • Gheorghe Campeanu

  @ Dorin Tudoran # 109

  Parca ar fi iesit cu totii din ulciorul lui Hauff dupa ce cazuse in el actorul Ion Lucian mascat in schpion. Daca as merita dreptul la vot in RO, as vota cu ambele manuri o motiune de incredere

 • Dorin Tudoran

  @Gheorghe Campeanu

  Iar sunteti in urma gramatikonului pre-“analfabeti semi-functionali: corect e “lotziune de incredere”, nu “motziune de increder”

 • Gheorghe Campeanu

  Pai aceea credeam ca se consuma pe “cale bucala”, ca pe vremuri “frectzia Diana”. Se vede treaba ca inca sufar, ca orice vlastar nomenklaturist, de automatisme de gramatikon ideologizant. Ma duc sa ma reformez.

 • Cristian Grecu

  Cred ca Boc cel Mic poate fi fericit. L-ati bagat in seama, i-ati purtat vorbele spre himera posteri(ori)tatii. Mai interesant mi s-ar parea totusi conu’ MRU, un humanoid politicoios mai ofertant intelectualiceste chiar decat homunculul pedeloid TRU.

Next post:

Previous post:

WP Admin