≡ Menu

Slavă Domnului!

Vreau să zic, Slavă Domnului profesor Giruetă, România nu mai are președinte un borfaș cu nume german.

După lupte moral-seculare, care au durat vreo doi ani, profesorul Giruetă a găsit încă un răspuns la întrebarea care-l măcina – “Cine este, totuși, dl Iohannis?” –, întrebare căreia, spre sfârșitul domniei celuilalt președinte, “Henric al V-lea”, îi răspunsese în chip științific: ”Un Relu Fenechiu cu nume german.”

Printre argumente:

“Primar respectat al unui oraș de dimensiuni medii, dl Iohannis a intrat în politica națională sub egida triumviratului Victor Ponta-Crin Antonescu-Dan Voiculescu. Tot așa cum Victor Ponta a intrat în politica națională patronat de Adrian Năstase. Dl Iohannis are așadar o ereditate politică precisă, incontestabil marcată de afinitățile sale useliste încă nedezmințite. Reprezentantul în Parlament al Forumului Democratic German a votat pentru suspendarea președintelui legitim al țării. Dl Iohannis nu s-a delimitat, ba chiar dimpotrivă.”

Ce condiții trebuia să întrunească urmașul președintelui Henric al V – lea?

“România are nevoie de un președinte care știe să distingă între lege și fărădelege. De un președinte al clarității morale. De un președinte care să se opună abuzurilor, samavolniciei, corupției și mizeriei, fie aceasta materială sau morală. De un președinte categoric orientat spre Vest, nu spre Est.”

După părerea profesorului Giruetă, “Un Relu Fenechiu cu nume german” nu întrunea condițiile cu pricina.
Desen & Copyright2014 @ DION

De ieri, 1 februarie 2017, la un pic mai mult de doi ani de la ieșirea din scenă a epocalului președinte Henric al V-lea, profesorul Giruetă ne anunță că “Relu Fenechiu cu nume german” are o nouă ”ereditate politică”. La fel de ”precisă”, dar de semn contrar aceleia din 2014:

“România are un preşedinte numit Klaus Iohannis care a condamnat fără echivoc atacul mafiotic impotriva statului de drept.“

Al dracu’ Relu Fenechiu, ăsta, cu nume românesc, până și din pușcărie face tot felul de minuni!

Totul e bine, când se termină cu bine.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • radu calin cristea

  S-ar putea ca Volodea să fi aflat că Iohannis o pune de-o comisie. Cu excepția tînărului Muraru, cam bate vîntul pe la Cotroceni. Relu află ultimul ce se întîmplă, dar i se poate, de exemplu, șopti ca viitorul Muzeu al Comunismului despre care a vorbit cîndva să aibă un consiliu științific condus de mari personalități științifice între care ar străluci Volodea-Giruetă.

 • Valentin Feyns

  Nu poti sa fii niciodata suficient de prudent. Cel mai greu de prezis e viitorul.

 • Liviu Antonesei

  Omul e de netulburat! Și pe Iliescu l-a înjurat la început, ca să se ducă apoi cu săru-mîna! O să preiau dimineață bijuteria…

 • DG Ontelus

  toată lumea știe// salvador dali e/ picto-delirie/ matern iberie/ e-a sa glăsuire/ dară pe grecie/ face-’zoterie/ iar prin zugrăvie/ cearcă onirie/ deși dzic c-ar hie/ fantasmagorie/ mă opresc acie/ gie

 • Dezideriu Dudas

  Cățelul ca pancardă de la Ieși ( să-i dea careva vreun hamburger, cu nume românesc totuși…, să mai tragem de timp….) m-o spăriet ! Mi-era de Papahagi la Constanța ( sa nu-l scape ‘ceia de la Cluj…cre’ca Gica a simtit pericolu’ ! ) si iaca Papadragnea la Ieși ( norocu’ nost’ ca Liviu din Ieși are experiența Urlaț’ului…)….Măcar Domnul să speram că e bine orientat, nu doar spre Vest sau spre Est, ci si spre noi….Cei cu « experiență la domni », imediat se vor găndi despre care domn e vorba, câte divizii are….De aceea am inceput cu teoria la Tomis ( dupa 2000 de ani, si Ovidiu ne « observa »…), deși si aici, paradoxal, experiența e la fel de necesara…, dar nu la orice domn, don ci mai degraba la Dom, aflat in « anticamera » Domnului….

 • Pingback: Dorin Tudoran despre revenirea profesorului giruetă! | @ntonesei's blog()

 • Gheorghe Campeanu

  Nu doresc sa va contrariez sau mahnesc inaintea weekend-ului, dar in cazul particular al dl-ui. profesor, eu sint convins ca trecutul este incomparabil mai dificil de prezis decit viitorul (ca sa nu mai complicam misterele si cu prezentul).

 • Dezideriu Dudas

  Asta doar intr-o abordare statica. Dinamic, dificultatea prezicerii creste continuu….Galactic, se ajunge chiar la Marele Scop, atins, ca-ntodeauna, cu Mijlocul Incontinent….

 • Bogdan Cojocaru

  Vorbeste despre girueta o girueta blocata cu limba in fundul psd si, pt ca e blocata, considera ca e consecventa si are principii.

 • paul nicoara

  „Că partidu ne-a-nvăţat/ Şi de boieri am scăpat./ Şi-acu partidu- ascultăm/ Şi bine o să umblăm.”

 • DG Ontelus

  un huruit înfundat// seninul ne cuprinde și din nou/ ca o vină neispășită ca un balansoar/ același huruit/ ce va fi fiind se întrebă căzând pe gânduri/ și zilele trecute parcă se auzea ceva/ dar huruitul ăsta e totuși ceva nou mult mai agresiv/ conturul palid al lucrurilor se prelungea/ într-o muzică tandră dulce răvășitoare/ oftă prelung începu să viseze

 • DG Ontelus

  istoria literaturii universale// homer/ sofocle/ dante/ shakespeare/ cervantes/ goethe/ balzac/ poe/ baudelaire/ rimbaud/ dostoievski/ proust/ kafka/ joyce/ sabato

 • Dezideriu Dudas

  Hristos a înviat ! Paște fericit !

WP Admin