≡ Menu

Sir Tom Jones s-a înscris în Mișcarea Populară!

Desen & Copyright @DION

Desen & Copyright @DION

Elena Udrea a recunoscut în fața Comisiei juridice a Parlamentului că a primit  bani de la oameni de afaceri, dar a precizat că nu a oprit niciun sfanț pentru ea; nici cât pentru un Vuitton.

“Toată lumea știe că banii s-au dus la partid”, a precizat fosta “blondă de la Cotroceni”, căreia, lucru știut, nu-i place să umble cu cioara vopsită. Noblesse oblige, ce mama dracului!

Aceeași lume, toată, știe că Traian Băsescu a fost, în două rânduri, candidatul pentru Cotroceni al partidului la care “s-au dus banii” cu pricina.

Și aceeași lume, toată, știe că în vreme ce Monica Iacob Ridzi e la pârnaie, beneficiara unora din malversațiunile ei financiare, EBA, e liberă.

Statul de drept preferențial obligă, ce mama dracului!

Traian Băsescu însă nu știe de glumă, așa că a preluat partidul făcut cadou cândva Elenei Udrea, Partidul Mișcarea Populară, și i-a schimbat numele în Mișcarea Populară.

La președinți noi, nume noi, ce mama dracului!

În organele de conducere ale renăscutei formațiuni din cenușa Elenei Udrea, numele acesteia din urmă nu este de găsit.

Nu se înțelege dacă asta are vreo legătură cu dorința Elenei Udrea de a spune Parchetului tot ce știe, fiindcă tot n-ar mai avea nimic de pierdut.

În schimb, printre prim-vicepreședinții Mișcării se află și Cristian Diaconescu, cel a cărui candidatură inițială din partea Partidului Mișcarea Populară la prezidențialele din 2014 a fost torpilată de Băsescu & Udrea.

Mișcarea a mai făcut o mișcare, anunțând, prin vocea lui Dorel Constantin Onaca, secretarul ei general, că noul imn al mișculațiunii este “Iarba verde de acasă”.

Participanții la istoricul congres au intrat în delir, când Onaca l-a invitat pe scenă pe cel mai proaspăt membru al mișcării, Sir Tom Jones, spre a cânta noul imn al noii mișcării.

 

Menționăm că Traian Băsescu a câștigat alegerile din Mișcarea Populară cu moțiunea intitulată “România Mea”.

Întrebarea ar fi ce alegeri ar mai putea câștiga Traian Băsescu candidând, dar nu în Mișcarea Populară lui, cu o moțiune intitulată „România Voastră”.

La sfârșitul congresului, ținându-se de gât, Sir Tom Jones și Henric Băsescu al V-lea au dat câteva bisuri, după care au părăsit scena fredonând:

Yes, they’ll all come to meet me, arms reaching, smiling sweetly.
It’s good to touch the green, green, grass of home.

Yes, they’ll all come to see me in the shade of that old oak tree
as they lay me ‘neath the green, green grass of home.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 • Nicolae

  Intrebarea e: va trece Henric Basescu Canalul Manecii spre Azincourt al sau?
  Si: ce topor va folosi?

 • Vasile Gogea

  …ce se întîmplă cînd “tinichigiul” e… meGAloman!

 • Alexandru David

  Păi poate, dacă și numai dacă organele nu vor înceta să funcționeze până atunci, ceea ce se va întâmpla cu siguranță -din motive de ticuri inacceptabile, nevroze somatizate cu ocazia unor cercetări avansate- să câștige alegerile de tip rațional a cetățenilor, chiar și numai la tele-vizor.

  Asta înseamnă tot. Chiar și imunitatea pentru cei care nu vor fi niciodată responsabili de nimic, în fața nimănui, in niciun caz și în contra tuturor, dar în conformitate cu logica lucrurilor.
  Atenție, logicii lucrurilor i se fâlfâie de categoriile analitice clasice. Ba chiar și de promotorii ei, anonimii deja euroi-dolari.SAsta înseamnă să fii optimist cap abil.

 • InimaRea

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=934894266558779&set=pcb.934896219891917&type=3&theater

  La calu bălan, la calu bălan, și șaua-i verdeee/Ține-mi-l, neică, ține-mi-l neică, nu mi-l pierde/ Că l-am mai,. că l-am mai pierdut odatăăă/Și l-am cătat, și l-amn cătat vara toatăăă…
  Parcă Richard al III-lea voia un cal, și tot așa urît era ca și ăsta al nostru. Numa’ c-al nostru are cal -- de sticlă -- și șa verde de Gadafi.
  Deci, nu Henric V -- Richard III, vă rog eu -- da?
  PS: Ce-i trebă iarba verde de acasă, unui cal de sticlă? S-o facă șa, d-aia!

 • Dezideriu Dudas

  Grea dilema. Henric al V-lea cu “toporul insangerat”
  ( “ Şi o să scap de chin, ori voi
  croi / Un drum cu un topor însângerat …“ --
  Shakespeare…)…. sau Richard al III-lea, ultimul rege englez ucis
  in lupta (“ De cerul mai păstrează
  vreo osîndă / Deasupra
  celor ce ţi le doresc/ Să
  le păstreze pînă cînd păcatul /
  Îţi dă în pîrg – atunci să te izbească “
  -- Shakespeare ) ? Dar nu si-un cal, ca-l face senator ( MP…, ceva mai necunoscuta ca Shakespeare….)…..

 • Bogdan Brebenel

  Arc peste timp… Henry V si Traian Basescu. Nu inteleg asemanarile intre cele doua personaje istorice… Ce ar fi pentru Romania Batalia de la Agincourt? Schimburile de replici incendiare cu partenerul sau de scandal de la ora 5, Victor Ponta?
  Parca au mai existat astfel de paralele…Richard al III-lea (desi TB nu are scolioza) si Kagemusha… just to name a few…

 • Era o paralela pe care Vladimir Tismaneanu o facea intre Traian Basescu si Printul Hal, care, devenind Henric al V-lea, renunta la viata “nebunateca” dusa inainte si il repudia pe fostul camarad de boema scandaloasa, Falstaff. Numai ca, TB este un personaj real, pe cand Falstaff este “a fictional character” inchipuit de Shakespeare. Evident, daca am accepta ideea ca VT este un Shakespeare al gazetariei politice, atunci paralela intre Henric al V-lea si Traian Basescu devine parte a patrimoniul stiintelor (aproape) exacte.

 • How about “Bate saua sa priceapa iapa”? Stiu, iapa e ocupata rau de tot, armasarul scoate foc si para pe nari iar noi ne distram inca o data…

 • Mensch

  Văd că nici pauza prelungită nu a adus nici un fel de revelaţii grupării vesele de pe-aici. Tot Băsescu, tot Tismăneanu… aceleaşi obsesii… da’ de Udrea nu mai auzim nimic?

 • Mensch

  Vai, ce prostii vorbesc! Am trecut-o cu vederea, păi se putea să nu apară şi ea?

 • Dezideriu Dudas

  Vai, se poate ? Vedeti doar “muraturile” ….si nu vedeti si “imnul” ? Imnul Pheonix….

  P.S. Cineva, nu spui cine… ( Damian Giurca in materialul d-lui Tudoran “Miorita sau daca as fi presedinte”…., dar nu recunosc decat in fata Marii Adunari Nationale, iar apoi, daca scap, cand se va infiinta, il voi da pe mana “DNA”…. ), “a confundat” murituri cu muraturi…S-ar putea sa fie esentiala distinctia….De ce ? Nu ar merge “Muraturi te salutant !”…..

 • Bogdan Brebenel

  Cool! Multumesc pentru detalii.

 • Arleqin

  Sigur ca da, m’am prins… d’aia n-am comentat decat pe romania curata, fara sa stiu ca primesc raspuns chiar aici, chiar pe bLOG… mehehe!
  Ma intreb:
  -- daca Udrea, fata sexy, place la Basescu, iar Romania alta fata nu are sa placa, ce s-ar face TB fara astfel de fete ca cea de la PNL e prea ocupata, iar cea de la PSD, parca Firea, e si ea cam prea deochiata…?
  -- Sir Tom nu mai e ce era, desi “sir” canta pe undeva prin Las Vegas…parca! Ni se pare totusi cam ridicola asemanarea chiar si voit Shakesperiana…:)
  -- odata INTRAT in “hora”, joci pina la capat sau mori… politic… sau nu e asa? Iar fata asta, EU scapata de prostitutia buzoiana din liceul comunist si ajunsa printesa politica nu vad deloc de ce n-ar fi si U-nealta lui TB, in Miscarea aia…? In politica dambotomana se “poarta” orice, chit ca poarta nume sonore de generali ridicati pe puncte ca “oprea” si toti cei ca si el…
  -- una peste alta si toate la un loc, ce-ar fi sa zicem ca Romania recunoaste si da toate drepturile inapoi in corpore tuturor romanilor din exil, mai putin casei regale, iar ei, adica noi cei peste 36 milioane de suflete din 10-12 generatii venim si schimbam drakului constitutia, mentalitatea si barfoteka romaneasca “ad intregnum”…?:)

 • Mensch

  Băşcălioasă limbă, româna, băşcălios popor… ce jocuri de cuvinte, domnule…
  Înafară de binecunoscuta “lege de murături” a conului Leonida, citisem cândva urarea: “Ave, Ponta, BORituri te salutant”.

 • Gheorghe Campeanu

  Cu deosebit regret ma vad silit sa aduc aminte “camarilei” adunate prin acest salon ca dl. profesor Tismaneanu nu are cum fi un Shakespeare al gazetariei politice, intrucat dansul a fost deja uns drept un “Marcel Proust al comunismului romanesc” (vezi remarca dl-ui Cartarescu, acceptata/asumata public de dl. Tismaneanu in repetate randuri). Sau cumulul de comparatii hiperbolic flatante este permis in codul de onoare academic?

 • Arleqin

  ma tem ca limba nu este chiar romaneasca, ci face “studii” inca dupa 12 secole de ungurime, austriecime, otomanime si stahanovism…
  este o limba “minerita”, mai els de evreii politruci de la “dr petru groza” (ardelean si asta, nu-i asa?) s.a.m.d.
  in fiecare Zona romaneasca aceleasi cuvinte arata altceva si incrimineaza altfel dar, la general vorbind aveti dreptate, bascalia la romani este opusul flegmatismului 🙂

 • Arleqin

  uni chiar gandesc/vorbesc precum se “freaca iapa de par”!…:)))

WP Admin