≡ Menu

Singurătatea pacientului de cursă lungă

Z

Sătul să stea singur în rezervă, Vadim Tudor a adresat o cerere doamnei dr. Monica Boer, directoarea Spitalului 9 din București, dlui acad. Constantin Popa, dlui prof. univ. Dr. Dan Prelipceanu și dlui prof. univ dr. Cătălin Tudose prin care solicită să i se dea dreptul de a avea o colegă de cameră:

“Doamnelor şi domnilor, cred că sînteţi la curent cu spectacolul delirant pe care o oarecare Oana Zăvoranu îl dă, de cîţiva ani, în societatea românească. Spectacol care a degenerat în aceste zile în manifestări halucinante, fără precedent în Europa modernă. Ani de zile, această individă profund bolnavă a plătit nişte vrăjitoare, cu sute de mii de euro, pentru a o ucide (?!) pe cea care i-a dat viaţă. Dar, nu s-a mulţumit numai cu practicile de „magie neagră”, ci s-a rugat, ea însăşi, la satana ca s-o omoare pe propria ei mamă. Eu, unul, n-am întâlnit asemenea manifestări sub-umane, nici în istorie, nici în Literatură. Am discutat cu unele somităţi medicale, întrebîndu-le ce diagnostic poate fi pus unei asemenea descreierate, care acum ride, acum plînge; acum te pupă, acum te spurcă. Răspunsul a fost: ‘între paranoia şi schizofrenie’.”

“De ce apelez la dvs.? Legea spune că un bolnav mintal poate fi internat dacă săvîrşeşte acte de violenţă, care pun în pericol viaţa sau integritatea altora. Este exact cazul acestei nefericite creaturi – iar dovada o constituie instigarea unor aşa-zişi body-guarzi, plătiţi de ea, să-i bată şi să-i atace cu spray-uri lacrimogene pe nişte bătrîni care veniseră, duminică, 19 aprilie a.c., la un cimitir privat. Mîine, oare, ce va urma? Eu consider că atît dvs., cît şi Poliţia, aveţi o mare responsabilitate.”

“Nu puteţi închide ochii la asemenea anomalii, care şochează spiritul public şi pot avea efecte nocive asupra tinerei generaţii. Au existat nebuni mai puţin periculoşi decît această fiinţă care – culmea! – îl implora, în scris, pe Satana să o posede (?!). Prin izolarea în cămaşă de forţă a acestei nebune şi prin aplicarea unui tratament medical corespunzător, îi faceţi un bine chiar ei.”

“În speranţa că veţi apăra onoarea psihiatriei şi neurologiei din România, vă rog să vă implicaţi şi să luaţi măsuri. Cu stimă” .

 

Nu cred că adresanții vor rămâne indiferenți în fața acestui apel. Cel puțin pentru motivul că el nu vine din partea unui pacient oarecare, ci din partea unui doctor de mare prestigiu:

“Dr. CORNELIU VADIM TUDOR

Membru al Academiei Mondiale de Medicină ‘Albert Schweitzer’ “

 • ideamonger

  Maestre, ii dai prea multa apa la moara… Ar trebui sa moara in propria mizerie, ca un nepunticios moral ce este…

 • Deh, mai facem si noi haz…

 • InimaRea

  Minunat! Să vă dea Dumnezeu sănătate, don Dorine, că bine mai încep ziua!
  Rîdeți de-ăl nebun, fraților, că nebunia lui e rușinoasă boală de bătrînețe!

 • Mihai Rogobete

  Numai nuanța respectabilității îi diferențiază pe mahalagistul Vadim de sofistul Iliescu -- ambii, escroci intelectuali -- melanjul fraudulos între judecățile analogice și cele logice fiindu-le comun discursului și gândirii. De unde, fanfaronada și absurditatea. Cu răul spre bine, Vadim este viermele care roade valorile expirate, iar Iliescu drojdia care a încurajat pestilența ocultă să iasă la suprafață.

 • Decebal

  Oare chiar ma cenzurati? Nu-mi vine sa cred!

 • Nu vă mai bucurați atît! 🙂
  Vadim crede că, dacă o va dezmoșteni pe Oana, rudele îl vor plăti.
  E falit.
  E prost.
  E decît.

 • ideamonger

  Corect

 • Pentru cate a impartit cu decedata, merita si el o despagubire de cateva milioane. de unul singur, nu-si mai poate cumpara nici hapurile de calmat tartacutza.

 • V-am cenzurat? Atunci cum de a aparut acest comentariu?!?

  Daca ati trimis si altele, care nu au aparut, s-ar putea sa fie vorba de o defectiune tehnica. Ma voi documenta.

  In sfarsit, de ce va mirati -- in principiu (ba, chiar si in practica) va pot cenzura. De ce nu? Ati citit “Disclaimer”-ul, inainte de a folosi acest forum?

 • M-am documentat.

  Intr-adevar, doua interventii ale dvs. stau in DISQUS, in “Trash”. Folositi computere diferite si, probabil, ca IP-ul unuia dintre ele se afla, de ceva vreme, pe “Blacklist”. Asta ar putea spune ca nu ati venit aici, “din intamplare”.

  Insinuarile dvs. sunt ridicole: cum as putea sa ocultez cele pe care le-am spus intr-un interviu pentru care dati link-ul, cand, la vremea aparitiei interviului, am dat chiar eu link-ul respectiv pe acest blog?

  Cand va atrageam atentia asupra unui lucru (pe care mai toata lumea il stie) — ca nu toate informatiile oferite de Wikipedia sunt exacte, ma refeream la acel “din motive sentimentale”, nu la un contract de consultanta tehnica, declarat public. Va ofeream si exemplul despre asa-zisa mea calitate de lucrator in Consulatul SUA din Chisinau.

  Ati venit aici “intamplator” si nu spre a discuta, cu argumente, ci doar spre a-mi spune ce parere proasta aveti despre mine.

  Am luat nota. Va respect opinia. Dar imi respect si dreptul de a nu (mai) “dialoga” cu dvs. pe un spatiu care imi apartine.

  Sa va duceti la un al 3-lea, al 4-lea etc. computer nu ar rezolva nimic. Ar confirma doar vocatia dvs. de postac/troll.

  Succes in ramura!

 • Ultor

  Delirul lui vadim nu e decat un autopotret, Oana e decat varianta feminina a bardului facut din barda. Pentru un timp chiar a sationat la el in ospiciu. Pardon, in partid…

WP Admin