≡ Menu

… și ne-am ținut de cuvânt

 

Dorin Tudoran: "Sire, în calitate de reprezentat al AC & PAC în SUA, vă asigur că NU puteme rata decât împreună."

Anii ’90. Dorin Tudoran: “Sire, în calitate de reprezentat al AC & PAC în SUA, Vă asigur că NU putem eșua decât împreună.”

 • Mda. Încă nu ne-am ținut de el, da’ îl strîngem cu două mîini.

 • Ba ne-am ținut și încă “pe deplin și definitiv”…

 • Dezideriu Dudas

  @ Dorin Tudoran
  @ Florin Iaru

  Sa ma scuze Florin ca s-ar putea sa-l sperii, atat timp cat e pentru prima data cand intr-o problema majora sunt de acord cu el.

  Fata de dvs. d-le Tudoran nu cred ca trebuie sa ma scuz. Cred ca v-ati saturat sa fie toti de-acord cu dvs. ( exceptandu-i pe cei care, in fisa postului, tre’ sa bage curent pe solenoid…./ Dom’Neamtule, tre’ demonstrat stiintific – poate Fenechiu ? – aistia baga sau de fapt scot ? …), de unde pentru vizitatorii dvs. acest blog pare un alter ego al meu…. Este si motivul pentru care dom’Vasile e altceva in opinia mea….Numa’ ca lui nu-i mai place bataia…Nici mie, da’ vad ca-i place ei de mine….

  De ce m-am sucit ? Desi Duda pare a fi 80 % “corect”, mie-mi place Vilfredo Pareto si stiu ca nu te poti juca cu acel 20 % la suta, din contra….Deci nu sunt monarhist, dar cand vad cine “o arde” pe “republica(na)” ( dom’Neamtule, merge republicana – nefasta lui fraierul ala de republica ? ), ma gandesc ca as prefera evul mediu, sclavagismul ( nu scriu si comuna primitiva ca o sa zica libertarienii ca subliminal e un mesaj comunist si vor exulta din nou ca “m-au prins”…./ Bre, am plecat de mult de-acolo, dac-oi fi fost -- “ la zamolxieni” : dac-oi nu-i un dac mai mare, nici oi de dac si nici un da hotarat pentru…doamne-iarta-ma…)…Merg in continuare pe capitalism, desi in galaxii n-ai ce face cu capitalul ( exceptandu-l pe cel al lui Marx…, un fel de suport de ghilotina…, cu toate ca Marx, ne spune Andrei Codrescu si-i dau dreptate, ar fi fost mai impresionat de chelnerita de la restaurantul unde lua masa cu Engels decat de cosarul pe care-l intalnea in drum spre…./ Din pacate marturiile ulterioare le-au facut doar “cosarii” si, spre deosebire de solenoidul lui CARTA…., unde nu stim inca daca “ ’ceia” baga sau scot, la “cosul de fum post-marxist” s-a dovedit ca cenusa n-a fost scoasa de “cosari” ci din contra…. , o tot aduc)

  SOLENOIDUL FUMEGAND sau COSUL DE FUM ELECTRIC

  PS 1 Dom’Neamtule sper sa-ti iei rolul stiintific in serios. Se-ncurca dreak’ electrica cu gazele si daca la ultimele mai poate vine-un vant cateodata, la electrice daca nu demonstram daca “electro(io)nii” baga sau scot, ramanem doar cu miscarea ‘ceea “rusinoasa”….din mecanica.

  PS 2 Imi cer scuze ( Florine, da’ tot tie ? – nu mai stiu…), da’ m-am gandit la o porecla ideala : “CO(R)SARUL GALACTIC”. Daca se autodenunta, il iert…Tocmai i-am scris d-lui Tudoran ca ma voi indrepta spre “galaxii”….Un prilej de a anunta civilizat, oamenii, ca vine “unu’ nou” la ei….Nu-i dreptate pe lume…Abia ma obisnuisem in abisuri…Bre’ Romanie…., asta mi-ai dorit ( “la zamolxieni” : dorit nu e dor de IT, nici anagramarea de la vreun IT dorian…iar dorian nu vine de la Dorin ci de la triburile ‘celea de peloponeji de care tot vorbeam in provincie inainte…, desi la Bucuresti venisera deja olandejii… / A se exclude orice asemanare cu Eminescu – unii zic ca ‘ista chiar a fost nebun la sfarsit, iar eu par a veni in domeniu, cu o forta si mai mare – unii, din ‘ceia care scot si nu baga, ar zice ca sunt “nebun” tot timpul…In plus, la el era poezie, la mine surubarie… -- Ati privit vreodat-o piulita drept in spira….) ?

 • Vasile Gogea

  …destul de repede au fost unii “clar văzători” care au înţeles că “numai împreună pot cîştiga… singuri”!…

 • Dezideriu Dudas

  Desi am inceput eminescian azi tre’ sa termin bacovian. Da’ pe ‘ista nu-l mai dau la intors :

  “ Eu sunt un monstru pentru voi, urzind un dor de vremuri noi “

  Dom’Vasile, de la bataile de pe vremea lui mata’ ( ce vremuri dom’le, bataia era bataie iar linguseala asijderea…, acu’ dreak’ stie care vine, care pleaca…, “solenoida” treaba…), acum, “sloganul zilei” este : “de cand s-a inventat fuga, bataia poa’ sa fie rupta si din rai, ca n-are cum sa ne prinda “….Eu insa nu le am cu sloganurile…, care au dus Romania pe culmile cele mai inalte…, tot alea vechi!

  P.S. Stimate Domnule Gogea,
  Va asigur ca voi avea o continuare cat se poate de serioasa cu d-nul Tudoran. Dealtfel a si inceput de aseara ( l-am implicat – de la “FestiVALUL Implicarii” ni se trage… -- intr-o gestionare foarte complexa a “nefestei” Romanului, Romania )…Nu-i cer ajutorul pentru mine ci pentru “una”, Romania….care, paradoxal pentru unii, nu este direct tara lui Zamolxes, a Patriarhilor, Papilor si a celor care “omorau negrii odata”, ci are si locuitori, acestia au si familii, fiecare are profesia lui ( daca au apucat-o de la comunistii aia fraieri pe care nu i-a dus capu’ sa fie anticomunisti de mici, ca era scapati ), traiesc intr-o comunitate alaturi de alti locuitori care se cunosc reciproc si direct si nu doar prin campuri electrice dominate de socuri si intreruperi de curent…., detalii nesemnificative pentru spirele “solenoidului” ( da-i-ar Dumnezeu sanatate lui CARTA…)…

 • neamtu tiganu

  filozofic vorbind poate ca nici nu-i rau, imaginati-va ca ati fi reusit!? Ce mai zgomot ce mai zbucium..

 • Glumeam, îți dai seama. 🙁

 • Ontelus DG

  M. Eminescu, ,,Împărat și proletar”(fragment)

  ,,Astfel umana roadă în calea ei îngheaţă,
  Se pietrifică unul în sclav, altu-mpărat,
  Acoperind cu noime sărmana lui viaţă
  Şi arătând la soare-a mizeriei lui faţă --
  Faţa -- căci înţelesul i-acelaşi la toţi dat.

  În veci aceleaşi doruri mascate cu-altă haină,
  Şi-n toată omenirea în veci acelaşi om --
  În multe forme-apare a vieţii crudă taină,
  Pe toţi ea îi înşală, la nime se distaină,
  Dorinţi nemărginite plantând într-un atom.

  Când ştii că visu-acesta cu moarte se sfârşeşte,
  Că-n urmă-ţi rămân toate astfel cum sunt, de dregi
  Oricât ai drege-n lume -- atunci te oboseşte
  Eterna alergare… ş-un gând te-ademeneşte:
  Că vis al morţii-eterne e viaţa lumii-ntregi.”

 • Poate la mijloc ni-i convingerea că lucrurile-s neapărat a se petrece cum vrem noi. Că dacă la un AC ori PAC (ce vremuri!) ne făceam mari planuri, era obligatoriu ca acestea să devină și realitate.

  Filosofînd ieftin un pic, am impresia că cel mai plăcut și tonic lucru în viață este să accepți un ceva care te deranjează. Nu-i treabă simplă (deseori, în prealabil și refulăm la greu disconfortul), dar eu unul cred că merită.
  N-a ieșit? Asta e.

  Tare îmi pare rău de maiestatea sa, că nu-i fu sorocit un trai mai frumos… Dar la o adică, scăpă întreg după decade nu chiar simple, și uite-l matusalem…

 • „“ Eu sunt un monstru pentru voi, urzind un dor de vremuri noi “”

  Mă uit la versurile astea și mai deprind un pic asupra domeniului. Să scrii chestii care n-au treabă cu rațiunea ori raționalul, pentru a influența adîncul cititorului.
  Pomeneam de rațiune, întrucît dacă-l luai la întrebări pe Bacovia -- de pildă cît rezolvă simplul lui DOR de vremuri noi, cred că se uita urît la mine…

 • Dezideriu Dudas

  Tocmai am folosit o formula la care ceea ce-mi scrieti ma ajuta mult. Pe Bacovia ( mai mult ca liceean m-a “inervat” – am facut Liceul Bacovia din Bacau…, “ca poet sunt inginer”…) “l-am adus” de pe un site de Stanga…Daca ar fi sa-mi respect formula la care ma refeream si sa va dau oarecum un raspuns, un site de Dreapta ar cam trebui sa aiba un logo de genul “ Eu sunt d-nul Goe pentru voi, stati bre’ linistiti ca tot noi….” ( aici, ”….”, inseamnand acel “ 25 de ani. Degeaba ! ” a lui Tudor Gheorghe ). Nu cred ca tre’ sa scriu cine-i “d-nul Goe dreptaciul”, de unde geniul lui Bacovia….…Fara “solenoid” insa, nu cred ca ajungeam la “plumb” ( multumesc dom’Ontelus-e ! ), cu tot liceul ‘cela care si-a dat seama ca tre’ rapid sa devina anticomunist ( acum se numeste Ferdinand ) ….Simteam eu ca batranul ‘cela cadaveric nu sta degeaba pe matricolele noastre…Da’ la inginerie am inceput suruburile, piulitele….De fapt, real, la desen tehnic, se incepe cu robinetul. Azi sper sa-l pot inchide c-o-ti mai avea treaba….

  P.S. Noica cred ca avea dreptate cu Caragiale ( “are” bascalia prea mare…/ pentru cei “morti” pentru diacritice, nu e vorba de femininul de la “basca”, sapca…., ca iar “ma prind” anticomunistii…), desi toti suntem cu ochii pe d-nul Goe…, dar mai ales pe dusmanii lui care “nu-nteleg momentul” ( vorba lui Goma, “Nu-i momentul acum…)….Ce-ar fi sa ascundem “dulceata “ ?

 • da, exista si specia respectiva “castigatorul ia totul”…

 • Nu m-ati implicat in nimic, dle Dudas. Nu mai sunt, de multa vreme, “implicabil”. Simplu spectator.

 • Dezideriu Dudas

  Pai asta v-a salvat si pe dvs. odata. Un martor. Chiar daca acum stadionu’ e plin. Da’ aia nu se pun….Indiferent ce se joaca, indiferent ce se trece pe tabela, “stadionul” consimte…Avem insa notiuni diferite despre ce-nseamna “stadion”. In asta “v-am implicat” de 3 bloguri incoace. Chiar daca multi, chiar dvs., nu stiu…., ati putea spune ca-i invers.

 • Deh, oameni cu o mai buna “vedere periferica” si cu excelenta “atentie distributiva”, Vasile…

 • Hantzy

  Asta-i plăcea lui Zdrobis, cică:

  Liceu

  Liceu, -- cimitir
  Al tinereţii mele --
  Pedanţi profesori
  Şi examene grele…
  Şi azi mă-nfiori
  Liceu, -- cimitir
  Al tinereţii mele!

  Liceu, -- cimitir
  Cu lungi coridoare --
  Azi nu mai sunt eu
  Şi mintea mă doare…

  George Bacovia

  Pe mine m-a vrăjit “Lacustră”, cu scândurile ei ude… o mașină a timpului, mai eficientă decât a lui H.G. Wells.

 • Dezideriu Dudas

  Zdrobis a fost unul din “marii dictatori” ai vietii mele. Un om exceptional, Dumnezeu sa-l odihneasca !

  Era de o severitate extrema. Mi-aduc aminte ca in clasa a 12-a, dupa ce ne-nnebunise cu tara si poporul, dar nu propagandistic ci doar prin poeti si scriitori exceptionali, cand l-am vizitat acasa de sarbatori a avut aceasi privire severa si austera fata de noi, desi stiam cu totii ca va fi ultima data cand ne vedem ( avea o varsta venerabila, atunci el era “Liceul Bacovia” / peste 1-2 ani a murit )…Am simtit insa ca nu era totul. Stia ca ne lasase o comoara inestimabila, limba romana ( gramatica “la rupere”, iar la literatura, daca nu stiai de unde vine si unde pleaca…, mai bine ramaneai acasa…) ! Abia dupa ce, “inginereste”, ne-am pierdut economia, mi-am dat seama…Unul din marii stalpi pe care se cladesc sufletele…

  O sa citesc “Lacustra”. Probabil pentru prima oara daca n-am facut-o la liceu ( sau m-a mai pacalit dom’Ontelus ? )…

  P.S. In timpul unei ore de romana, datorita stressului specific probabil, un coleg a facut o criza de epilepsie. Doua surprize uriase : “minitehnicus-ul” nostru ( un fel de matematica- fizica, “la inaltime”…) si…soc.., Zdrobis, s-au comportat exceptional in acele conditii, miraculos pentru noi ceilalti….Cel putin noi, astia, mai “povestitori”, mai “sfatosi”, mai “umanisti” la vorbe ( aici, umanitarism, ca si in “confuzia” PUR…) , eram toti “pe sub mese”…

 • Hantzy

  Eu nu l-am mai prins, dar devenise deja un mit în liceu. Când noi făceam vreo greșeală de exprimare, profii aveau replica pregătită: “Ai noroc că nu e dom’ Zdrobiș prin preajmă!” Deci da, cred într-adevăr că el era liceul.
  M-a frapat mai ales faptul că atunci, în epoca lui “tovarășe”, cei ce-l cunoscuseră sau îi fuseseră elevi vorbeau cu un fel de evlavie, parcă descoperindu-si sufletul, când îl aminteau. Pentru rebelul nesimțit din mine, ce intra cu bocancii naclaiti de betoanele proaspete din Republicii direct pe iuta din holul mare al liceului, respectul ăsta, față de “dușmanul de la catedra”, era de neconceput. La început am ridicat din umeri, în semn de “cine-i ăsta?! “, până am înțeles că risc sa rămân outsider. Și, uite-așa, deși nu l-am avut dascăl, spiritul său mi-a impus și mie.

 • Grig

  Cine este-sunt “impreuna'” nu poate esua, desi parerea-opinia generala nu mai poate fi intoarsa.

 • Dezideriu Dudas

  Sigur nu esti “democrat” de la Patrascanu si esti “dictator” de la Bacovia ? Numai aceia par asa “piosi”…As mai avea multe de scris dar pana si eu m-am suparat pe mine pe-aici…. Te astept la Asociatia Absolventilor ALUMNI Ferdinand. E un eveniment propus cu toti fostii absolventii, indiferent de promotie, undeva prin luna mai a.c. . Da-mi te rog un semn pe forumuldelaneptun@yahoo.com. Sper sa nu ma contacteze vreo 10 Hantzy… Ati vazut ca va verific….Si pana nu ma conving ca (nu) sunteti democrati, nu va spun toate secretele dictatorilor….Aia cu Zdrobis mi-a scapat…

  P.S. Pana la urma eu “m-am riscat” cu Bacovia…Daca scriam ceva de Take Ionescu, nu cre’ ca reactiona vreun “ferdinandist”, mult mai democrati…. tinand cont de situatie. Asa, “la dictatoru’ ” de Bacovia…

WP Admin