≡ Menu

Severin-Adevărul-Udrea-Cristoiu

10.16

Iată un cvartet mai redutabil decât legendarul Garrinchá-Vavá-Pelé-Zagallo. El va restabili încrederea românilor în condiția morală a statului: național în vrăjeală; federal – în îmbrobodire.

Cândva, Severin a demisonat, căci n-a putut produce lista spionilor străini din presa indigenă. S-a trezit la el doar cu lista promoției “Trocadero” de la Secu’ Băneasa & Fane Gheorghiu. N-a dat-o. Dacă o dădea, cădea guvernul.

Mai apoi, a făcut un tărăboi asurzitor împotriva compoziției apei: de ce atât de mult hidrogen? Curtea Internațională de la Haga l-a penalizat pentru port ilegal de creier și falsă diplomă de bacalaureat.

O altă curte – de data aceasta românescă – i-a aprobat cererea de a fi judecat cu ușile închise, nu cumva să fie lezate nu știu ce interese naționale și, mai ales, imaginea  de găinar a petiționarului.

Azi, deși solidar (pe ici, pe colo) cu Elena Udrea și cu Adevărul (bine temperat), Adrian Severin se întreabă de ce doamna fost-ministru spune adevăruri abia acum. (AICI)

Simplu, din același motiv pentru care și Adrian Severin, fost parlamentar european, s-a plâns că i s-a înscenat o mită (a fost “framed” ), abia după ce fusese dat în gât pentru “onorariul” solicitat.

Singurul pui de găină născut prin cezariană — în timpul tranziției de la a mânca rahat sub Nicolae, Elena și Nicu Ceaușescu la a mânca căcat din vocație — strigă și el ”Prezent! Prezent! Prezent!”

Purtând în cioc permisul unic de a oferi asistență Adevărului — când acesta se hotărăște să se sinucidă — puișorul Ion Cristoiu ciugulește jurnale Udrea și produce găinaț Coldea.

După care, se dă drept cocoșul-cocoșilor: “Cucurigu, boieri mari/Luați o plasă de doi bani!”

Elena Udrea a cerut să i se respecte câteva dintre drepturile fundamentale ale omului de celulă. Cetățenii celui mai drept stat de drept speră ca autoritățile să se dovedească drepte.

În cazul în care cererea Elenei Udrea va fi aprobată, Domnia Sa va avea următoarele drepturi, inalienabile:

să dea cu mopul; să văruiască; să înfingă zambila în brânză, să se dea cu parașuta — fără instructor — de pe pervazul ferestrei pe capacul WC-ului; și să vopsească gratiile celulei cu ojă Gold Rush (98.000 € suta de grame) produsă de Models Own.

Cum solidaritatea la români se naște cu forcepsul și moare la primul zăngănit de cătușe, în finalul prelegerii sale de drept penal transpartinic, Adrian Severin se desolidarizează în chip parșiv de adevărurile Elenei Udrea:

“Să sperăm, alături de dna Udrea, că adevărul nu va putea fi totuși încătușat! Măcar și pentru faptul că adevărul și Elena Udrea nu sunt același lucru.”

Evident, adevărul gol-goluț este că doar Adrian Severin și Adevărul sunt același lucru. De sperat, și noi sperăm să-i vedem reuniți pe Udrea și Severin. Cu advărurile lor, cu tot.

Băi, mușamale obosite, nu vă mai dați drept dantelă Valentino!

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 • Ivi

  Da !
  …insa intrebarea ramane: in “bazaitul mustelor” cine-i mai “musca” -- “musca muscoi Hadrianus” sau “musca musca Helana” ?

 • Marius Bazu

  Domnule Tudoran, sunteti un pamfletar neintrecut, ca de obicei! Felicitari!

  Totusi, imi permit sa va semnalez o mica eroare, fara legatura cu esenta articolului. De fapt, atacul brazilian de legenda era Garrinchá-Didi-Vavá-Pelé-Zagallo. Pentru ca ei jucau un 1-3-2-5.

 • Dezideriu Dudas

  Aveti dreptate. Nu stiam cum sa incep. De fapt e cvintet. Coarde cu tuba/duba ! Numai ca apare o problema. La tuba ar tre’ sa fie tot domnu’ Jack.

  Bre’ “la domnu’ Jack “, acolo-n fund…S-AUDI ? Poti bre’ ? Mai poti…? Cum spuneam, noi abia ne-am incalzit….’Tui, CRIOGENIA masii…Bre’, n-aveati bre’ ceva mai scurt ? La 20 de ani i-ati depasit si pe Dumas si pe Brucan, mult mai cunoscut la Banca Columna…Da’ la Contele de Monte Cristo ( tot Dumas ) v-ati scos, n-ati prea respectat voi fapta, da’ la faptasi….La Dumas si noul Dumas am inteles. N-am prea inteles la noul Brucan, atat timp cat primul a cam intarziat cu cei 20 de ani ai lui…Sau “se pune” doar de la 1992 ?

  Stiu ca domnu’Jack nu se coboara sa citeasca pe-aici, adica, la inaltimea lui, sa urce…N-are de unde…. Da’, da’ puii lui vii, ‘ceia conexati globali ? Antistalinistii pentru eternitate si antihitleristii pentru galaxiii ? Nu-i aduna seara la cotet ?

  RAMA MICA DE INFANTERIE ( Rama cu “a” de la Ram, Roma, nu de la Roman, nu va alintati degeaba…)

  Voi continua cu textul : ” Limita economiei, limita propagandei si limita noastra “

 • Pingback: Severin-Adevărul-Udrea-Cristoiu | România curată()

 • InimaRea

  Daca Severin ar mai fi de luat in serios de cineva, articolul sau din Coti ar fi interesant. Dar cum nici Coti nu mai e de…
  Dreapta pedeapsa, s-ajungi cassandra chioara!

 • Corect dar am ales 4 vs 4 ….

 • Marius Bazu

  Va amintiti atacul de 3 propus prin anii 70 de un scriitor care se mai ocupa si de sport? El suna asa: Parcalab -- Hegel -- Mitrea Cocor! Absolut halucinant!

 • Exul Plescoiensis

  Aquila ex Gugestibus emersa non captat Monae muscam, sed mirabilem Helenae cunnum ac indepingibilem Severini mendacis mentulam.

 • Dezideriu Dudas

  LIMITA ECONOMIEI, LIMITA PROPAGANDEI SI LIMITA NOASTRA

  O combinatie teribila.

  Fostii liberali, numai “prin noi insine”, nu mai pot insemna ceva public major prin
  masonerie…As lega aceasta directie de limitele economiei globale…

  Fostii taranisti, cei cu “porti deschise” in interbelic, daca le zicem asa la ” mostenitorii” lor, PDL-istii…, via Pavelescu ( “aparatorul” in instanta al singurului om de afaceri roman care a fondat o Banca importanta -- Iosif Pop / Banca Transilvania…- recuzat chiar de Iosif Pop…! ), numai de neoprotestantism nu trebuiau sa se apropie pentru a putea asigura chiar o deschidere legitima a societatii spre exterior… As lega aceasta directie de limitele propagandei globale…, mai noi, cu extensii galactice multumita iudaistului Vladimir Tismaneanu…, ca sa ramanem in matrice religioasa aici….

  Iar “ai nostri”, ca intotdeauna, vai mama lor ! “In pastele mamii lor”, tot de-aici trebuie plecat !
  Arnold Toynbee, probabil protestant ( si nu neo-protestant ), englez si nu neamt, deci mai putin predispus la a da economiei extensii globale nelimitate, cred ca prin formula sa, ETERIALITATEA, ne da si formula finala a iesirii Romaniei din criza…Sunt cel care, cu mijloacele mele, extrem de reduse atunci, acum parca-parca, ma apropii de inceput…, am incercat sa-i contrapun termenului de ESTROPIERE adus de Vladimir Tismaneanu din istoria Romaniei via Lucretiu Patrascanu…conceptul de ETERIALITATE a lui Toynbee, fost participant din partea Marii Britanii la negocierile de pace de dupa cele doua razboaie mondiale….
  Cu toate realizarile sale innobilate de consecventa sa cu care a scris cartea STUDIUL ISTORIEI aproape timp de 30 de ani ( 27 ! ) , Toynbee a luat si decizii controversate : dupa o intalnire cu Hitler in anul 1936, a aprobat pentru Ministerul de Externe englez (nu stiu daca e aceasi vizita cu a lui Chamberlain, aia parca a fot in 1938, chiar in 1939 ? ……) mesajul acestuia privind intentia sa de a crea o Germanie mare bazata pe conceptul de expansiune limitata, iar in anul 1952 a afirmat ca Uniunea Sovietica a fost victima a agresiunii occidentale…Mai putin ferm a fost prin pozitionarea sa fata de Palestina si Israel, avand pe aceasta directie o optiune fluctuanta…Fiind un cercetator avizat al extremelor, atat in teorie cat si practica, cred ca ideile sale focalizate in conceptul de ETERIALITATE poate fi considerat o cheie a marilor blocaje care tin in loc societatea. Am sustinut asta inca din anul 1998 intr-un material pentru Academia Romana. La acelasi nivel am evaluat atunci “Maladiile spiritului contemporan” ale lui Constantin Noica si o revaluare a autoritatii lui JM Bochensky, propunand, temporar pentru tari aflate in tranzitie, ca alaturi de autoritatea deontica si cea epistemica, sa fie introdusa cea de incredere. Atunci, pentru ca tot il cautam ( organizasem FORUMUL TEHNOCRAT alaturi de PUR ), Andrei Plesu m-a sunat si mi-a spus ca fiecare trebuie sa faca ceea ce stie, ca asta ar fi scris Bochensky…Tot ceea ce a urmat in Romania de atunci ( 1998 ) nu valideaza raspunsul lui Plesu. Mai degraba mi se pare mai onesta pozitia lui Traian Basescu de la GDS cand a incercat sa contrapuna “tinichigii”, filozofilor”…NEDEPASIND LIMITELE ECONOMIEI GLOBALE, SAU PE CELE ALE PROPAGANDEI ( esenta termenului de ETERIALITATE tine de DEPASIREA LIMITELOR…), CRED CA TRAIAN BASESCU TOCMAI A FACUT ATUNCI DE FAPT O RADIOGRAFIE A UNUI SFARSIT A RAZBOIULUI. DE FAPT, “TINICHIGII” INVINSESERA…El nu intelegea “de ce nu mai e treaba”…si astepta un raspuns de la filozofi…Acestia au perceput doar primul nivel al problematicii. Pe cel mai adanc cred ca l-am atins eu acum, pe baza celor 3 materiale exceptionale transmise legate de “masoneria” din PNL, “neoprotestantismul” din PDL si cele “peste doua decenii sabatice “ ale “alor nostri”….Pe aceasta directie, la primul nivel de evaluare. La un nivel mai profund, toti sunt “ai nostri”…

 • Dezideriu Dudas

  Cei patru apostoli au fost doar 3, Udrea si doar Ei ( cei de la Trocadero ).

  Ma pregateam sa scriu ca macar la noi sa fie 4 ca la dom’Tudoran si nu 5 ca la domnu Jack…( Puteam sa luam in considerare formula “Cvartet …cu tuba la spate”, si iacata ca domnu’Jack putea trece si colo si colo ).

  Dar vad ca formulele se tot restrang…Asa ca vreau sa ajung primul pe ramura si propun formula cu 2…Mai ales ca Hegel ‘cela ma zapaceste de cap… Asa ca Severin, Adevarul, la ….Coltul din Dreapta ( Parcalab )…iar Udrea, domnu Jack, ceva mai in fund…, la Coltul din Stanga ( Mitrea Cocor )..

  Asa i’bini ? S-Audi ?

 • Dezideriu Dudas

  Abia acum inteleg mai bine ce poate insemna acea reflectie a lui Plesu din prefata la “Viata in adevar” a lui Vaclav Havel, “are doar Dreptate”…Aia era varianta pesimista…Varianta optimista este ca de ex. Adrian Severin are Dreptate dar ar fi bine ca Dreptatea ceea sa o faca altu’… Cum la fel este si situatia si la fapta, nu la faptasi, cand vorbim de grupul Trocadero…Au Dreptate, dar ar fi bine sa o faca altii, ca atunci cand o fac ei iese altceva…Victor Nitelea, un fost consilier al presedintelui Ion Iliescu, un om de bun simt si de o vasta intindere intelectuala, care din pacate nu mai e printre noi, m-a intrebat prin 2004 : prin ce poti demonstra ca nu veti face si voi la fel ? Desi nu aveam pui vii atunci in dotare, mi-am dat seama ca daca voi avea vreodata, va trebui sa pot da un raspuns foarte serios la intrebare. Dar nu dupa, ci inainte de a ma trezi cu ograda plina de pui…

 • Dezideriu Dudas

  Nu citisem nimic pana acum despre marile probleme ale omenirii in latina….

 • Totusi am avut dreptate. Am verificat: au jucat 1-4-2-4

  Gilmar;
  De Sordi- Bellini- Orlando-Nilton-Santos;
  Zito-Didi;
  Garrincha -Vavà -Pelé -Zagallo

  Iata:

  http://www.storiedicalcio.altervista.org/brasile-1958.html

  A fost ideea lui Vicente Feola.

  da, imi amintesc de scriitorul care “se mai ocupa si de sport”…

 • Geticus Tertius

  Scripsit Exul Plescoiensis epistulam brevem obscuramque ad usum Aurelii Rogojani Senecis
  qui a mundo iliescense condito consilia clariora quam lucem omnibus obfert ducibus Valachorum postmodernorum

 • Marius Bazu

  Nu-i rau deloc!

 • Dezideriu Dudas

  Traducerea google e interesanta ….Ar putea fi
  insa si probleme la traducere ( nu pot uita ca google‘cela-i imperialist ). Nu uit insa nici de “speraclu tip InimaRea”, prin care o “structura desteapta”, poate schimba la 180 de grade, sensul, pe orice directie… ”Tinichigii” cred ca s-au prins ( mai ales ‘ceia mici si vii, ca ce drak’ / jack putea sa ramaie de la “Uzina vie “…) si cu sprijinul lui domnu’Jack ( de fapt a Bibliotecii Academiei…, dar “pentru ca trebuia sa poarte un nume”…) au rezolvat-o cu filozofia, in primul rand cea germana, si-au inceput sa desfiinteze prin deprofesionalizare toate directiile, de unde vai, au fost atinse si ramurile…Ce draku’ sa mai faci cu speraclu’ ? Pe cine sa-ntorci la 180 de grade si de unde ? ‘Ista-i a-haos ( un maistru ii certa pe ingineri, sa fie organizati, sa nu mai fie a-hotici )!
  La lupta de la GDS dintre “tinichigii” si “filozofi”, dictatorul dorea drumuri dar filozofii i-au dat un raspuns esopic : “ Drumurile noastre, toate, se vor asfalta vreodata ? “. Dictatoru’ s-a prins ce vor ei si a insistat : “ Bre’, nu sunt bune autostrazile”, desi se putea gandi ca si asa se poate citi cartea ‘ceea a lui Cartarescu la cursul scurt de cultura…

  ARS LONGA VITA ( nu Kobe ) BREVIS

  Jurnalistii epistolari o dadeau imediat dupa 1990 pe greaca veche, de ma gandeam ca deja am ajuns pe plaiurile fericite ale vanatoarei…Da, erau, da’ pentru vanatori ! Atunci, greaca veche parea a fi anti imperialista…Aflam insa azi ca greaca noua e antiimperialista si e posibil ca latina, nici noua nici veche, sa ne ajute mult sa intelegem de ce poetul Ovidius s-a simtit atat de bine in necivilizatie fiind expulzat de miezul ei…Presupun ca nu din cauza limbii latine, ca nu se nascuse inca Eminescu…Labis, nici atat.

 • Dezideriu Dudas

  Iar avem dreptate toti ! Cred ca am devenit menschi…La cele 2 parti ale mele, ultima mea strigare…, daca tin cont de “Maladiile spiritului contemporan”, da , putem reveni la 4, tinand cont ca totusi formula lui Noica de 6 nu poate fi luata in calcul atat timp cat ” ai nostri” nu conteaza daca “li se da si lor ceva “…, cum se tot intampla de 25 de ani… Pentru claritate trebuie spus ca inante de 1989 formula era de 1, ceea ce era totusi anacronic vremurilor. Probabil de aceea Noica a scria atunci cartea “Maladiile spiritului contemporan”

 • horatiu malaimare

  Raspunsuri ovidiologice ( im?)pertinente ai in: Vintila Horia -- ”Dumnezeu s-a nascut in exil” (capitolul cu expeditia infelicelui poet latin in Carpati, la Poiana Marului, adica a preotului zalmoxian, prevestitor, acesta, al globalizarii monoteiste), si in Marin Mincu: LA MORTE A TOMIS. IL DIARIO DI OVIDIO, cu traducere si in valaha curenta, lunga centrare a gatului catre centrul sinelui, ci nu spre Clubul de la Roma, necum intru Grupul Bilderberg

 • Dezideriu Dudas

  Multumesc. Citisem cartea lui Marin Mincu si sperasem atunci ca in combinatie cu Romania, focalizata intr-o posibila istorie viitoare de acelasi Marin Mincu in cartea sa despre Dracula, constantenii vor pleca la “lupta cea mare”…Au ramas din pacate la “alea mici”…La romani, in general, e si mai greu…Ca sa pleci undeva, trebuie sa te intorci d-aiurea de pe toate drumurile…altora…

  Dealtfel asa mi-a iesit “lungul gat spre casa” . Nu puteam sa ma desprind de “necesitatea istorica a lungimii gatului”, si cautam ceva cu notorietate la imperialistul Google legat de LUNGUL DRUM ( ma gandeam la Tipperary dar nu-mi placea ca nu se vedea Miorita… )…M-au ajutat insa “prietenii mei manelistii” pentru ca am gasit mult mai focalizat “LUNGUL DRUM SPRE CASA”…N-aveam cum rata…A fost prea buna centrarea atat timp cat belferesc singur prin careul ‘cela si ma uit doar dupa avioane…Ca rar vin centrarile…

  Poate gasesc ceva mai putin (im)pertinent la Vintila Horia de care nu am citit mai nimic ( citisem ante… “Cenuse si orhidee la New York” si “Moarte si portocale la Palermo ” ) . Iar titlul “Dumnezeu s-a nascut in exil” ma incita si mai mult. Am citit multe despre el si cartile lui post…, dar intr-o perioada cand nu le puteam gasi. Acum sper sa-mi fie mai simplu de cand cu imperialistii astia de pe ramura google…Scriu si eu de (im)pertinenta pentru ca Marin Mincu l-a cam plesnit (im)pertinent pe-un fost primar taranist, mare anticomunist ( la seniori ), fost mare comunist ( la “campionatul studentesc” …), ca altfel mai greu….Va dati seama ce (im)pertinenta, sa lupti si cu comunistii si cu anticomunistii in acelasi timp…Eu i-as da si-un nume : (NE)ORGANIZARE ! Dar sa nu facem si noi ca imperialistii ca pe ramura asta ne-au facut muci si pe noi, nealiniatii…., “fraierii” ‘ceia…Nu direct, ca se pare ca le suntem simpatici….Mi-e insa ca atunci cand vom ajunge la parale, vorba lui Goma, batalia se va inteti si cu ei…Stam bine. Ne stim dusmanii, dar nu prea ne cunoastem oastea ( nu “a Domnului”, ca aici stam bine…)…Din 3 insa, putem ajunge la 2 daca, organizat, disciuplinat, aliniem comunistii si anticomunistii pe-aceasi ramura….Ca tot de-acolo au plecat…Si-apoi, cu ajutorul lui Vanghelie, rupem ramura si alaturi de cateva fractale ii batem pe imperialisti cu ea…Acum e clar ? Scriu s-audi ( ??? ) mai pe sest, sa n-auda imperialistii primii si sa patim ca la Ploiesti….

  PS Aveti dreptate cu centrul sinelui si cu Clubul de la Roma -- cel elitist / Eu doar incerc sa spun ca de cand s-a trecut pe linia de activitate “piata de capital”…, nici “centrarea gatului” spre Clubul de la Roman, cel popular, nu e buna…In materie de centrari, finalizari…, parca s-a mai rezolvat cate ceva de cand a venit “Sumudica” in “fotbal”….

 • Pingback: Severin-Adevărul-Udrea-Cristoiu « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET()

 • Dezideriu Dudas

  Bre’, da sa cititi bine ! PARALE si nu PAROLE ! Ca la ‘istea i-am snopit ! Si noi pe ei, pe ramurile noastre, da’ si ei pe noi pe ale lor…

  Unu’ snopit
  ( Bre’, nu mai e cu “dai intr’unu’ tipa doi” ci dau doi si nu mai tipa nimeni, ca nu mai poa’ nici draku’…Poate doar ‘ceia mici si vii, dar ei o fac doar pe ramura lor…)

  PS Ma suna unu’ aseara, da’ tarziu ca nu pot nici eu totdeauna devreme.. ( bine ca nu doi ca intram la banuiala ) de cauta “localul AMNEZIA” …. Bre’, da ANTICIPATIA n-aveti, pe ramura… ? Da’ nu “LOCALU’ “, ca ‘ista-s’ baroni si domnu’ Jack ne tot spune ca sunt nemilosi…Tot transmite de-acolo din spate…, unde era si doamna ceea de la ITB-ul ante’…, de unde nu prea s-audi ( s-o lasam tot asa, mai discret…) / s-auzea ( apropo’, domnule Tudoran, acolo nu era zambila ci lalea, la branza ceea infipta…)…”GLOBALU'” n-aveti ? Bre’, da stiti ce pios parea la vorba ? In plus, nu parea ca vine ci ca pleaca…N-ati vrea sa-l ajutati ? NU SA VINA bre’, ca aici stam bine…SA PLECE, c-aici stam prost(i) !

 • Marius Bazu

  Chapeau! Ati gasit o sursa incontestabila. Totusi, eu am drept referinta una braziliana (mai jos), in care apar cei cinci. Va propun sa fim de acord cu un meci nul!

  http://botoesparasempre.blogspot.ro/2011/01/foto-historica-futebol.html

 • Ultor

  Drama noastrae ca cu cat mai mult ne avantam in prapastie, cu atat mai putin suntem capabili sa-i vedem fundul…Sa fie asta adevarata mostenire a regimului Basescu? Cu alte cuvinte ne-am pierdut simtul proportiilor? Observ ca nici macar capacitatea de a ne indigna n-o mai avem…Macar prin acest aspect suntem postmoderni.

 • ok

 • Radu Humor

  Jalnic !
  Unde-i Dorin Tudoran pe care-l ştiam eu ?
  Păcat !
  Asemenea articole subţirele nu mai pot apărea nici în kamikaze….

 • Bambilici

  Faptul ca a prilejute atitea postari, peste douazeci, dovedeste contrariul.

 • Ursul bipolar

  Domnu Humor, se pare ca Dorin Tudoran e in mare scandal cu patronul blogului, care nu vrea sa-i mareasca salariul la 11 milioane dolari/an, ci sa il tina si anul asta tot pe 10 milioane. De-aici blazarea si lipsa de dezinteres total pentru tot ce se intimpla in Romania.

  Luati-l la dvs la gazeta, marcati banul si sa vedeti cum intra in viteza!

  p.s.
  Ori, daca o luati foarte personal, exprimati-va frustrarea prin fapte: renuntati la abonament si nu-i mai cumparati blogul nici macar de la tonete. Faceti-l sa simta la buzunar!

 • Dezideriu Dudas

  Pe articolul d-lui Tudoran, “Cu cine ne solidarizam….”, am lasat un mesaj cu o referire si la dvs., ca raspuns la un comentariu dat “academicianului certocrat” ( e prima data cand remarc necesitatea unei ACADEMII… ), vasile dulie. Stiu ca va place si dvs. Goma…

  Kamicaţa

  ( cum folk-ul era interzis din cauza acelui “k”, poate vom putea pleca in sens invers…Chiar fara Adrian Paunescu )

 • Dezideriu Dudas

  V-ati intalnit recent cu pisica_cuantica ? Ce mai zicea ? Pisicu’ e de pe ramura ei ?

WP Admin