≡ Menu

Se fură din partidul lui Traian Băsescu!

Nici n-a demisionat bine dl Traian Băsescu din funcția de Președinde  al Academiei de Dans și Bune Maniere – “PMP”, pentru ca entitatea politico-artistică înregistrată cândva la OSIM de Ioana Băsescu să înceapă a fi prăduită.

Desen © DION

Desen & © – DION

Primul furt s-a produs la Timișoara și blestemul parcă spune așa ”Azi în Timișoara,/Mâine-n în toată țara!”

Deci:

“S-a apreciat că, în urma declarațiilor făcute de Roxana Iliescu, s-au produs grave prejudicii de imagine organizației județene. Chiar și în urma unor nemulțumiri pur personale, este clar pentru toată lumea că folosirea de către d-ra Iliescu a unor apelative de genul «oameni fără valoare», «pramatii», «slugi obediente» și «lipitori» la adresa unor membri PMP Timiș este intolerabilă.“

Imaginea-document de mai jos dovedește că dna Roxana Iliescu a “luat-o peste bot”  atât de tare de la Comisia de Monitorizare a partidului, încât vede și simte dublu.

lips-giant

Este nevoie ca oarecum-descoperitul Robert Turcescu să ia măsuri rapide pentru refacerea integrității-fondatoare a partidului, invocând, pe bună-dreptate, principiul constituțional “Pudibonderie în PMP = Contradicție în termeni.”

34

Desen & © – DION

Sursă AICI

 

 • Liviu Antonesei

  Ha, ha, ha! Sa-l puna pe colonel presedinte si nu se mai fura nimic! Il „fur” dimineata!

 • DG Ontelus

  dionis// hai că vine valentin/ pe micuț în fine-l facem/ facebook skype yahoo i-o coacem/ kașpirovski e mezin

 • neamtu tiganu

  Io nu-mi pot imagina ca-n acest partid curat s-ar fi aciuit si oameni fără valoare, «pramatii», «slugi obediente» sau «lipitori», nu e posibil, pur si simplu.. de aceea u-nteleg de ce aceste aspecte, practic imposibile, ar fi trebuit discutate in cadrul partidului.

 • Explicatia e simpla — si partidul cu pricina e unul imposibil.

 • Dezideriu Dudas

  Degeaba le spunem politicienilor sa vorbeasca politiceste corect. Ei doar nu se duc “la pedure”….Dar daca “la pedure” punem bazele unei scoli de limba romana ? A vorbi “politiceste corect” a devenit mai enervant si decat injuratura !

  “Ora de româna la o clasa de unguri:
  Dna învatatoare: – Gyury, spune o propozitie !
  Gyury: – Eu me duc la pedure.
  Dna invatatoare: – Gyury, nu e bine.
  Gyury: – Atunci nu me duc.”
  ( “Adevarul ca parabola” -- blog LA )

  P.S. “La pedure”, daca “pedurarul sef” este facut escroc de un “pedurar”, acesta nu se face ca nu-ntelege. Si nici “pedurarul sef” de la celalalt Ocol silvic n-ar interveni inspre impaciuire….La inginerii silvici se invata asta de la gradinita….”Pedure” sa mai fie, ca inginerie silvica avem….c. ( vorba lui ID Sarbu…), adica multa, in traducere din limba moldoveneasca in romaneste, o zona in care “escrocheria” nu se simte prea bine….

 • Pingback: Rîdem…(6). Se fură din Băsescu! | @ntonesei's blog()

 • Edisqus

  -- Alo, Academia de Dans si Bune Maniere?

  -- Ei, PMP Dans…

 • Alexandru D.

  Demisia este de obicei doar un semn, de interogare.Daca ne mai intrebam si de ce-ul de rigoare, constatam ca nu stim cum de unii ziaristi, din verisori in matusi invulnerabili la critici altfel decat destructive, desi statistic improbabile, devin ceeau ce nu au dorit niciodata. Sa il contrazica pe Weber, si mai ales legea de fier a oligarhiei obiectiv comuniste, desi subiectiv perfect demo-liberala in agentura personalizata(?!) predata marelui, desi minor la Starea Civila, public.
  Daca leprele fair-playului oinei se folosesc de marile simboluri ale revolutiei din octombrie, niste sticle pline cu carpe pe gat, si asta ca sa ofere prilejuri unor oameni prea inalti chiar si pentru ei insisi sa deviina fiinta, atunci devine indescriptibil cum de jurnalistii se scot zilnic din marasmul zilierilor doar prin pase magice care oculteaza propria lor nestiinta mereu indignata de ce fac acesti indivizi care ne tot supara, de o vreme ca o inflamatie reumatismala.
  Un exercitiu de imaginatie poate fi util: sa ne imaginam ca nu toti sefii isi dau demisia, ca marele contra-amiral Traian Basescu, din ceva ce oricum nu exista obiectiv, si nici macar ei nu au stiut vreodata de ce. O flota, o functie, o demnitate, o putere. Mai mult, ca actioneaza in stealth mode, cum se cuvine, o semnatura usor falsificabila in josul unei pagini dactilografiate in unic exemplar. Faptul demonstrabil ca noi discutam despre ei ii face cumva si agenti rationali, ba chiar eficienti sub povara propriei lor mitologii personale numita biografie?
  Singurii idealisti sunt cei carora li s-a garantat impunitatea. Daca nu raman la stadiul de fantome, si actioneaza spre a capata fiinta. Asa poate fi inteles pe deplin un intreg stat, o ordine para-legala esentiala si mereu vie, actuala si plina de chicote rusinate de poliloghia asta cretina despre coruptie. E clar, fantomele nu pot fi co-rupte, niciodata.Nici pasiv, nici activ.Dar pot fi tinute mii de ore in gura tuturor.
  Huooo, coruptilor de zi cu zi !

 • Alexandr D.

  Daca mi se permite ceva constructiv, as propune un moratoriu. Sa tinem toate aceste nume proprii si improprii in gura, fara sa o deschidem.5 zile, numar pitagoreic, perfect.
  Garantat se va intampla ceva minunat, si cu noi, si cu ei, si cu cei care cred ca traim inca sub domnia eternului impersonal ion iliescu, cel care nu a caracterizat executia celui mai iubit fiu al poporului cu celebra sentinta vehiculata, evident, post-mortem: “o actiune abominabila.Dar necesara.”
  Sa lasam necesitatea sa isi urmeze cursul, dar tacut. Ma indoiesc ca statul va face implozie, societatea cu raspundere limitata (inregistrata inevitabil intr-un paradis) un faliment pe care nu-l stiam, sau nervii oamenilor satui sa fie cetateni explozie. Poate doar unii vor suferi o intoxicatie cu etiologie necunoscuta, stiinta se va dezvolta mai mult inca, dusmanii pe care nu-i mai iubim vor deveni brusc prea ostentativ- solidari cu noi, cu tot globul pamantesc etern suferind. De prea multa tacere.

 • Dezideriu Dudas

  Interesant. Un stat impiedicat să facă implozie cu « cetățeni explozie »….Statele vestice fac de mult asta. La noi, « cetățenii cine mișcă nu mai mișcă », aflați toți la locurilii lor ( acum in piete…), asigură liniștea necesară pentru extensiile « statelor explozie » in scopul preluării reverberațiilor interne… Și nu mă refer aici la SUA și Rusia….S-a mai ostoit ceva din sportu’ ‘ista….Monopolurile din industrie n-au treabă cu SUA, deși s-au cam dedat și ei cu Fondul Proprietatea, macar pentru « filozofarea » capitalistă…La Rusia parcă a fost altceva ( « tinchigereala » din domeniul oțelului și a neferoaselor ), a zis ceva in acest sens Victoria Nuland de la Moscova…Mi-e rușine să scriu ce anume. Am insă un coleg inginer, cam țigan, pe-aici…, chiar dacă-i neamț.

  P.S. Legătura cu tema ? Olanda-nlemnit cand șeful PMP, acum -ex, a vrut să ia brânza din fața lalelei….Ramaneau ne- înfipte frumusețe de flori….Nu că trandafirii n-ar fi frumoși și ei….și, mai mult, la ei nici nu se pune problema înfingerii…

 • Alexandr D.

  Da si nu. Da, asa se zice, aluminiul nu mai foloseste decat la paste de dinti. Nerecomandate de copiii securistilor care nu au reusit sa scoata multi dinti, dar si-au mandatat progeniturile sa se ocupe, de acum inainte de toti dintii.
  Nu, nimic nu este adevarat, daca esti bine informat. Eu nu sunt, dar am prieteni care mi-au soptit ca niciodata Romania nu a iesit din prietenia fara rest cu cei care ne invecineaza. Nu mai conteaza unde (desi nuantele preafericite or face diferenta)
  Si da si nu, ca olandezii sunt individualisti feroce. Mai feroce chiar decat romanii, si asta dinainte ca romanii sa se lege la cap cu niste idei cum ca leul ar fi regele animalelor, iar mamba neagra doar o motivare pentru adoptarea unui protestantism foarte bizantin.Maritim.Deci fara vami, fara regine, fara sambelani, fara drepturi divine altele decat cele secularizate administrativ.
  Dar Olanda construieste munti, la propriu, iar Romania asta nedeclarata nu face decat sa ii invete pe toti ca “avem nevoie de un proiect de tara”. Un proiect”comun”.Al nostru, doar al nostru, dar totusi al tuturor.Cei mai inteligenti oameni existenti, cititi, cu studii, cer obsesiv asta. In toate felurile, in valuri, cand e criza, dar nu este niciodata o criza mai putin.
  Pai asta este totul. Proiect comun? Revolutia este proiectul comun. Contra-revolutia este un proiect mai comunal, dar cel mai eficient, si care continua, indiferent ce cred cei care au ramas la stadiul de netrecut dintre copilarie si adolescenta. Stiintific. Indiferent de studii, copilul cu destin fatal nu se mai emancipeaza.Asta este fericirea si defectul inginineriei sociale. DAr noi oricum iubim trandafirii. Bulgaresti, striviti brutal de un jet de sifon demult trecut.

 • Alexandr D.

  Nu va cunosc, dar gresiti. Aici,cel putin. Cetatenii explozie, la care faceti referire, si care la mine nu se regasesc, exista bun-inteles. Dar cu alt sens social, si rezervat.
  Intai ca sunt speciali, crescuti de mici,dupa adolescenta, cei mai multi (afara de unele licee, nu doar cele militare) si care vor ramane asa pana cand vor suferi un transplant de personalitate, diriguitoare.
  Doi, ca aia din piata nu sunt simplu huligani, bieti tovarasi care disturba moravurile publice, drept pentru care vor primi o amenda pentru ultraj. (asta este aspectul clar, din codurile penale facute de penali securisto-comunisti, privitoare la integritatea persoanei, in toate aspectele ei, cu exceptia celor psihologice, ca doar d-aia exista psihiatri bine platiti sa taca dracului din gura cand trateaza organe ale statului, vatamate de propria lor agresivitate invatata). Aici vorbim de terorism.
  Invit pe oricine sa ii acuze de terorism. Apoi, imediat, mai vedem.(intamplarile accidentale nu vor fi puse decat la arhiva ziarelor inevitabil fara creier).
  Invit pe oricine sa declare asta public.Imediat dupa asta, lucrurile se pot schimba, in cursul lor. Altfel nu.

 • Alex. D.

  Limba, si utilizarea ei ne spun tot ce nu stiu cei care nu se tem sa minta, desigur in scop altruist. Cei care spun “e normal, astia nu sunt o manastire de maici” (cu variatiuni minore, ideea este maici, manastire, ei nu sunt tunsi) lucreaza cu dusmanii cei mai periculosi. Ei sunt adevarata Baneasa, ciuntita de fostii lor oameni- frumoasa ironie.
  Cei care spun “ce ne lipseste este un proiect comun, o strategie de tara, ca cea de la Snagov”((ideea este proiect ori strategie, tara, noi, faber, spre deosebire de faurarul precedent) sunt cei colonizati sistematic. Sunt saritori, dar nestiutori oficial, vor binele si fac raul mai rau decat se poate crede, imagina ori voi.
  Frumos este insa ca unii pleaca de la ultimii constant, pentru tara, se stie, iar de la primii pleaca periodic altii, pentru a asigura sistemul de conducere.Rari sunt cei care stiu, dar mai des se intalneste sa se vorbeasca despre ei ca si cand ar fi simpli oameni de afaceri. Cetateni model, care lasa mereu decizia altora.
  Asta se numeste frumusete cu adevarat rara!

 • Alex D.

  A, si ca vorbeam de esential Limba romana, de fapt romaneasca. E important, romaneasca.Oamenii isi schimba vocabularul in maximum 3 luni. Si personalitatea. De unde reiese ca Adorno, Wiesegrund pentru cine este interesat, avea dreptate, desi desigur nu singur.
  Autoritatea face tot ce este necesar, daca niste predispusi disperati o accepta ca fiind autoritate.Numarul face restul, daca este ceva sociabil la impuse. Iar cîtul nu exista nici macar in statistici.
  De acum nu vom mai auzim critici.

 • Alexandr David

  Desi stric magia romaneasca a lui 13, trebuie spus ca fantomele nu vorbesc decat cu vorbele altora. Nu au vorbe proprii. De ex, cand o portocala ameninta un fost deputat in inexistentul Parlament al Romaniei (sa nu ne inselam, Parlamentul nu a existat niciodata, in afara de inceputuri cand niste avangardisti ai civismului, care acum nu reusesc sa vada diferenta dintre ei si noua generatie, interesant), el nu foloseste cuvintele proprii.
  Cand ii pui in gura cuvinte cuiva, asta se simte. Nimeni nu vrea sa inteleaga asta, in ideea ca forta, chiar si cea a legii, rezolva orice.
  Eu va asigur ca nu este cazul, si nu va fi, indiferent ce cred oamenii cu adevarat puternici ai Romaniei. Din motive de limba romaneasca.
  Limba romaneasca nu se lasa siluita, in-divizilor!

 • Alexandr D.

  Dar viata romaneasca da.De ex, cand nu ai curajul, sau autoritatea, sau probele necesare sa faci ce iti dicteaza cum ar veni trainingul de sportiv fara alt creier decat al sefilor anteriori.
  Nu poti, si atunci faci mizerii celor care nu au treaba cu cestiunea, nu-i asa?
  Amaratilor, o sa sfarsiti cum va doriti. In sinea voastra, a imaginarului de acasa, plin de violente fantasmatice si inutile, a unor oameni rataciti in deciziile pe care nu le mai puteti lua de foarte mult timp.
  Mila nu incape aici, nici din partea mea, nici a voastra. Nu ca mi s-a spus, sau aratat, ceea ce s-a intamplat, dar asa este logica acestor afaceri.Nici puterea, desi voi o aveti. Eu las aici un spatiu liber,

  doar pentru Domniile Voastre, cei mai fideli cititori care nu au inteles niciodata nimic din ce citeau.
  Dl Tudoran cred ca stia ca este citit la virgula, si nici macar el nu si-a imaginat cat de gresit a fost inteles. De azi asa ceva nu mai este posibil.
  Asta este singurul lucru bun.

 • Filip E.T.

  Nu stiu de ce nu se aplica principiul aplicat de Cotroceni, al contractului de confidentialitate.Extins la diversi termeni, gen panaramele dracului, scursuri inimaginabile, putori cu patalama de securitate de gradul zero.
  Chiar asa. Un asemenea contract, aplicabil tuturor celor care slujesc statul din rotule, ar face minuni. Singurul impediment sunt cei care ar trebui sa le faca semnate, resursele umane.Daca arestam Resursele Umane, adio coruptie.
  Ma intreb daca Dl Coldea ar putea sa o faca arestata pe consoarta sa inimaginabila?Sau Dl Predoiu ar putea uita perioada de glorie a nevestei lui fulminante in analiza psihologica, apoi strategica pe bune a tarisoarei minunilor?
  Ce frumos, cata verdeata, fara griji si fara urme?
  Sa fim confidentiali.
  Cetateni, dati-i dracului pe cretinii care pretind ca va apara. In curand voom vedea ca promisunile nerespectate, ca l;a sotia prietenului meu, dintr-o tara diferita de cea pe care eu o asum, lasa urme.
  Pacta sunt servanda!

 • Filip E.T.

  Am detectat o incetinire a masinilor care merg cu vigilenta pentru, si dinainte de patrie. (daca ar fi vorba de o invazie?)Confirm prin prezenta ca nu glumesc.

 • Dezideriu Dudas

  Ma bucur ca ati terminat cu « un lucru bun »….

  Va trebui sa reiau tot ce scrieti. Legat insa strict de ce-mi scrieti :
  1. Credeam ca ajuns déjà celebru. Mai am de lucru….Aici, evident glumesc.
  2. Sunt serios insa cand va scriu ca dati o interpretare prea limitata a ceea ce am scris. Poate si eu am exagerat ca am scris, « acum in piete », dar sa zicem ca-i « la pachet » cu golania, a se citi fix asa, CHF….din aceste zile si cu resuscitarea retorica a BNR. Sa fiu clar, statul si BNR au dreptate cand afirma ca nu exista capitalism la ordin si instrumentele lui profunde n-au treaba cu Palamentele, dar n-ar fi nevoie ca astfel de actiuni, subsecvente unor pozitii corecte, sa se faca in umbra oamenilor din strada. Pe de alta parte, mai exista metode de a mai diminua din fosta incompetenta ( putin spus, dar in limbaj ne-DNA, merge…) a BNR care a adunat in Romania mare parte a capitalului speculativ a acelor ani. Celelalte tari din Europa de Est « au furat-o » la fel , dar mai toate au impartit pagubele intre mai multe parti….Se intamplase ceva asemanator in Australia prin anii ’80 si « baietii destepti » stiau….Doar ca « baietii destepti » de la BNR s-au crezut « mai destepti la cap » decat cei care i-au atentionat. Banuiesc ca nu a fost doar cel cu care am discutat eu aceasta problema.
  3. Si acum principala problema legata de comunicarea noastra. Sintagma « acum in piete », tine de principala matrice culturala care chiar a adus oamenii in piete. Nu e vorba de « cetateni explozie » ci de IDEOLOGIE EXPLOZIE….Subiectul e complicat, dar foarte simplu de clarificat. Am scris vreo 900 de comentarii pe aceasta tema pe acest blog….Eu termin oarecum in gluma, dar va asigur ca voi reveni mult mai concis. E nevoie insa de timp, de veghe, de actiune….Cum imi scrie o doamna, indirect, pe blogul d-lui Vasile Gogea, chiar de somn….

 • DG Ontelus

  Virgil Mazilescu: ,,a doua poveste pentru ștefana// iese de după magazie un înger și se înclină/ se uită la stînga – nimeni acolo/ se uită la dreapta – absolut nimeni/ totuși e grea viața pe pămînt murmură el/ de cînd au încetat să mai creadă în îngeri/ muritorii visează cu toții să-și arboreze/ cîte o pană de-a noastră la butonieră la panglica pălăriei/ ne prind în somn au cîini de vînătoare și procedee/ aproape savante și o foarte subtilă tehnică fără doar și poate/ dealtfel noi nu existăm decît în timpul somnului/ iese de după magazie un copil și se înclină/ se uită la stînga – îngerul adormit în fotoliu/ se uită la dreapta – îngerul adormit în fotoliu/ șmecheri s-au mai făcut și îngerii ăștia murmură copilul/ scoate pe ascuns foarfeca și haț haț cele două capete/ apoi alergă să vadă care este îngerul și care fantoma”

WP Admin