≡ Menu

Satire & Satire

Sub acest titlu, de astăzi ni se alătură cu propria sa pagină de caricaturi Alex Dimitrov. L-am cunoscut pe la mijlocul anilor ’90, la Chişinău şi i-am oferit o poziţie de traducător în biroul pentru Moldova al unei fundaţii americane, birou pe care l-am condus între 1993 şi 2000. Aveam să descoper în Alex un caricaturist excelent şi din acel moment publicaţiile biroului i-au încredinţat partea de grafică.

Alex Dimitrov

În câţiva ani, Alex Dimitrov a devenit probabil cel mai căutat caricaturist din Moldova, iar peste alţi câţiva ani unul din numele de referinţă în Europa de Est. Gloria nu l-a aiurit. A rămas acelaşi om de o decenţă cum rar se mai găseşte astăzi. Desenul pe care mi l-a făcut cadou — şi care se află şi pe prima pagină a acestui blog — l-am purtat cu mine pretutindeni unde am lucrat.

Alex nu l-a uitat vreodată pe Ion Barbu — tricoul pe care îl poartă în fotografie este desenat de acesta din urmă  –, cum nu a uitat nici prima lui întâlnire din România cu Daniel Ionescu-DION.

Mă bucur foarte mult că am reuşit să-i fac să se rentâlnească pe acest blog unde, de atâtea dileme pentru care nu găsim încă răspunsuri liniştitoare, trăim doar la adăpostul certitudinilor noastre ironice.

Evident, pentru toate desenele lui Alex Dimitrov postate pe acet blog –COPYRIGHT © ALEX DIMITROV.

Transparenţa  — mai bine zis opusul ei — este unul din obiectele de studiu pe care Alex Dimitrov le supune probei umorului. De aceea, începem astăzi de aici:

Sticla transparentă

Bun venit, Alex Dimitrov!

 • radu

  @Dorin Tudoran
  Foarte buna ideea de a promova pe blogul dvs. caricaturisti de mare talent!

 • @) Dorin Tudoran, Radu

  Excelenta ideea! De pilda, eu sint destul de obosit dupa un program cultural destul de intens din ultimele zile si un suris nu mi-a facut rau!

 • Radu Humor

  Mi se pare o idee buna, dar s-ar putea sa fiti banuit ca ati preluat ideea altuia care a adus pe blog o caricatura de artist caruia-i este greata de caricaturisti .
  Pare ca Alex Dimov este un artist autentic si-l salut cu speranta si deferenta !

 • Dorin Tudoran

  @ Radu Humor # 3

  1. Citind ce am scris despre fiecare dintre cei trei graficieni invitați pe acest blog este ușor de înțeles că am lucrat cu ei (și cu alții) cu mai bine de 15-20 ani înaintea altora. Am în spate și câteva site-uri ale unor instituții în care am lucrat și unde am adus graficieni. Toate acestea nu înseamnă că nu pot fi bănuit de ce spuneți. Înseamnă doar că asemenea bănuieli au exact valoarea morală a celor ce le-ar putea pune în circulație. Sunt liberi s-o facă.

  2. Nu știu la cine vă referiți dar ideea de caricaturist îngrețoșat de caricaturiști mi se pare la fel de absurdă ca ideea de poet îngrețoșat de poeți. Dar nu pot nega existența unor asemenea ciudățenii. Megalomania nu este o boală chiar foarte rară…

  3. Alex Dimitrov este un artist autentic și mai are și “defectul” de a iubi artiștii din branșa sa.

 • radu

  @Dorin Tudoran ,
  Este vorba de Dl. Artist Plastic Devis Grebu.
  Mai multe nu am de adaugat.
  Daca aveti timp sa cititi va pot posta un link edificator.

Next post:

Previous post:

WP Admin