≡ Menu

Saltă, Dragneo, curu’ zvelt!

Photo-blog-7-150x150[1]Patru sunt motivele pentru care Comitetul de Organizare al Manifestărilor Dedicate Inaugurării Mandatului Prezidențial al lui Donald Trump (COMDIMPDT) l-a invitat pe premierul de facto al României, domnul Liviu Dragnea, la Washington, cu precizarea că e musai, așa, pentru obrazul Statului de Drept, să-l aducă cu el, în bagajul de mână, și pe premierul de jure, dl Sorin Grindeanu. Acesta din urmă a lăsat-o premier interimar pe doamna Sevil Shhaideh la recomandarea Ambasadei Statelor Unite în România, pentru a-i asigura pe musulmanii trăitori în țărișoară că viitorul președinte american, Donald Trump, n-are nici în clin, nici în mânecă cu filozofia neuitatului binom de gânditori Georges Founar – Cornelius Vadim Tudor.

Primul – e timpul ca Vladimir Putin să înțeleagă că, deși frate de cruce și de hiperspațiu cu președintele-ales american, McDonald’s Trump, nu e bine să-și facă iluzii că Scutul de la Deveselu va fi dezamorsat și dăruit de SRI, prin licitație (cvasipublică, cvasi-pe-sub-masă) globetrotterului Sebastian Ghiță, care Ghiță să îl doneze Armatei Roșii pentru autopsie și îmbălsămare nucleară.

Al doilea – e timpul ca domnul Klaus Iohannis, președintele în funcție al României, să înțeleagă că poate fi retrogradat (cât ai zice “Pește!”) de Cabinetul binom Dragnea-Grindeanu la gradul de președinte-ales, după care poate fie lăsat cu totul la vatră, după modelul tranziției de la Generalul Coldea la Florăria Codlea.

Al treilea – e timpul ca românii să “conștientizeze” că viitorul președinte american, cunoscut în viața sa anterioară ca un extraordinar lider in real estate, nutrește o sinceră și profundă admirație pentru vocația de developer a premierului român de facto, Liviu Dragnea, și este foarte interesat să-și vadă fiii Eric & Donald Jr înrudindu-și recent-moștenitul Trump International Beach Resort cu Dragnea Resort Alexandria, care se întinde pe cinci străzi și patru intersecții.

-205264

Al patrulea – prezența dlui Sorin Grindeanu, premier de jure, a fost cerută dintr-un stringent motiv geostrategic, sugerat de prezența Mariei Tănase la World Fair – New York, 1939. Atunci, iubita din acea vremea a lui Constantin Brâncuși a consolidat relațiile milenare româno-americane transformând melodia Saltă, Leano, curu’ zvlet!  în Ține, Leano, cu Roosevelt!, gest artisco-electoral care, spune legenda, l-ar fi mișcat până la lacrimi pe FDR. De data aceasta, rolul geostrategic al domnului Sorin Grindeanu este acela ca, dacă guristele Miley Cyrus și stră-străbunica ei, Cher, vor refuza să cânte pentru Donald Trump, iar acesta îl va invita pe Liviu Dragnea să zică o sârbă, De jure să-i sufle lui De facto cuvintele cheie: Saltă, Dragneo, curu’ zvelt!”

P.S. Nu știu dacă Ambasada României la Washington are vreo contribuție istorică la această colaborare geostrategică. Sunt înclinat să cred că nu are. De ce? Fiindcă, zice-se, nici dl ambasador George Maior nu-l știe pe fostul său prim-adjunct, Florian Coldea, acesta din urmă făcând toate pe care le-a făcut (cele bune și cele rele) de capul său, după modelul de viață și eliberare din ea brevetat de Acarul Păun.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 • Liviu Antonesei

  Foarte bun. Dimineață voi invita textul și în pagina mea…

 • Dezideriu Dudas

  Dom’Neamtule, asa ne trebuie daca ai nostri inaintasi ingineri din anii ’50 n-au terminat cu poetii…Iaca’ acum, nu mai avem replica…Bre’ si ce le-aveam….Da’ cre’ ca ne pacaleau sa vada cat putem duce….
  Nu stiu insa de ce crede Liviu ( Antonesei ) ca daca inginerii din anii ’50, cei cu facultate muncitoreasca, au gresit, juristii anului 2017, cei care n-au cum avea decat facultate capitalista, pot fi negresiti ? Ma refer la sperantele lui prin plecarea de la zero la SRI….

  P.S. Mai grav este ca Dragnea chiar o sa aiba o problema cu Fondul Suveran, o minunata poveste de dragoste in Imparatia urii….Asta-i piata de capital nu doar in Romania ci peste tot in lume….Daca Romania a fost Cyrus pana acum, ar trebui un fond suveran cat casa zmeului, sa mai puna si ea una-alta pe ea…N-are ni’ca daca tot Humanitasii au scris Enciclopedia zmeilor, ca nici ei n-au cum scapa….Pana la urma nici Maria Tanase nu putea avea mai multa forta-n glas ca Fetele de la Capalna…

 • Vasile Gogea

  …o „răscoală” a… curuților?…

 • Liviu Antonesei

  N-am spus că aș avea speranțe, am indicat numai singura soluție…

 • Alinierea meteoriților…

 • Edisqus

  “Saltă, Leano, curu’ zvelt!” -- mai ales ca danseaza si Michael Flatley de la Riverdance, se lasa cu flat’lentza!

 • DG Ontelus

  Am urmărit pe TVR1 ceremonia de învestire a Președintelui Donald Trump. Am fost plăcut impresionat de componenta religioasă, iar din discursul noului președinte mi-au atras atenția, în mod pozitiv, intenția de eradicare a terorismului, iar negativ, intensitatea demagogiei și a protecționismului. Dumnezeu să ne ajute, pe noi și pe conducătorii noștri, gând luminos de înțelegere și pace să fie în sufletele tuturor!

 • Dezideriu Dudas

  Nu cred ca « ultima solutie e inc-o revolutie » ! Ne-ar fi greu sa-l gasim pe Ceausescu, iar nimeni nu ar mai vrea sa fie la pompieri sau la ortopedie ci toti vor dori sa fie Virgil Magureanu….Asta-i una, despre unii.
  Cealalta, despre ceilalti, mai citeste odata pct. 2 din textul d-lui Tudoran. Sa mai reflectam, vorba lui dom’Vasile….Nu cred ca ar fi de bonton o florarie doar cu sageti si steaguri

 • Dezideriu Dudas

  Dom’Neamtule ne-a salvat neamu’ lu’ mata’ in fata poetilor. Iaca replica, luand baza ei in comodat ( luam si-n chirie da’ stam cam prost la BAN-i…, cel putin in Dobrogea, scotocim dupa ce ne-a mai ramas de la Ovidius…) de la « Liviu din Iesi ( Nu mata’, mata’ poti ramane…) » si prezentata in P.S. :
  Prin « ordinul nefestic » de la tigani ( in 2 PASI ) reusim sa decriptam definitiv mesajul d-lui Tudoran ( sa-i scuzam, din titlu, cuvintele salta, zvelt si Dragnea, din raspunsul catre Liviu A. de mai jos, noul Ceausescu – da’ cine dreak si l-ar inchipui pe Ceausescu inginer, Iliescu ce-ar mai fi, poet ? ). Invers decat la tigani, in materie de morala si etica, ca sa nu-nceapa cu algoritmul filozofic rect-anus si sa-junga la, Doamne iarta-ma, cur, a plecat invers, in formula tinichigie…., mai usor de inteles de ayatollahii eticii si moralei de pe acoperisurile noastre, vizand o noua etica si morala, Doamne-ajuta ! Maria Tanase e doar o agenta descoperita…Ca dovada, Leana, ca si Ofelia, in profunda integrare civilizationala occidentala, s-a dus la manastire ( e drept, doar pentru un masterat, da’ ‘ista-i noua forma pentru fuondu’ vechi….Bine bre’ ca nu era dottore-at ca era taiata de pe lista si ‘geaba mai ducea degetu’ la nas …).
  P.S. PASUL 1 : « Intr-o noapte, tiganca se trezeste si scoate un tipat strident, incearca sa-l trezeasca pe tigan: – Tigane, scoala tigane!!! – Lasa-ma, fa, dracu’ sa dorm! – Tigane, scoalaaaaa! Se trezeste asta nervos si-i zice: – Ce ai, fa? – E un gandac pe perete!!! – Pai da’ ce-ai vrea, fa, sa fie? Un Rembrandt? »
  PASUL 2 : Tiganul la doftor. Dupa consultatie ii zice doftoru’: – Dom’le ia supozitoarele astea si bagati-le in rect. – Hunde, dom doftor? – In anus, dom’le. – HUNDE?????? – In cur, dom’le ! – Vai dom doftor, scuzati-ma dar n-am vrut sa va supar.

 • DG Ontelus

  r6// am înțeles demult că nu se poate face nimic/ în care convergența complexităților și a crizelor oferă un spectacol unic și/ tot te știe big brother/ mi se pune un junghi în suflet dar îmi trece repede/ ei asta este trebuie să vă obișnuiți mă rebrenduiesc poftim/ conform cărora atât conținutul cât și expresia materialelor în cauză au referent subversiv/ aici tu răspunzi la întrebările pe care ți le adresăm și nu-ți este permis/ toate manualele îl citau era un must read pentru oricine ar fi fost interesat/ dar deh cam căpos de felul meu o țineam tot pe-a mea până la urmă și mare lucru

WP Admin