≡ Menu

Sacrul Ghiță, Profanul Iliescu și Marean Buendía

april-2009-044

Sebastian Ghiță: “Ştiţi ce a spus Mircea Eliade despre cei cu atitudinea lui Ion Iliescu? Că sunt marxişti.”

Nu știu alții cum sunt, dar mie mi-a stat ceasul și m-am dus “să fac cunoștință cu gheața”.

Când sacrul este reprezentat de Sebastian Ghiță și profanul – de Ion Iliescu, între Năstase și Ponta se cască un veac de singurătate pentru Dragnea.

În ce-l privește pe Marean Vanghelie, acest colonel Aureliano Buendía aflat în fața plutonului de execuție PSD, el ar fi trebuit absolvit de orice vină, dintr-un motiv livresc:

Pentru el “lumea (politică) era atât de recentă, încât multe lucruri nici nu aveau încă nume iar pentru a le deosebi (el) trebuia să le (arate) cu degetul.”

Despre Geoană și Șova, șovăi să suflu o vorbă. De ce?

Ei sunt viitorul de ieri și trecutul de mâine al “partidului de idioți” pentru care a făcut pușcărie Năstase, a.k.a. Făt-Frumos din lacrimă – (vezi Așa tâmpit ca mine mai rar, Grupul Editorial Errare Humanum Est & Perseverare Autem Diabolicum, 2014, pagina 5).

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Liviu Antonesei

  Cred ca este o foarte buna analiza a reformei radicale din PSD! De asta o si urc pe loc pe pagina mea de FB!

 • Pana nu-l iau si pe Dan Diaconescu la ei, reformele lor morale nu vor fi suficient de radicale…

 • Liviu Antonesei

  Pai, sa srii ca i dreptate! Ar trebui sa pui comentariul asta drept post scriptum!

 • InimaRea

  Viata ca o prada, v-amintiti volumul lui Marin Preda. O povestire de-acolo chiar si-asa se chema, si era cu niste catei care trageau de pielea tare a unei vaci moarte.
  “Tara ca o prada” e subsidiara filosofiei de baza -- Lumea ca o prada -- a “lupilor tineri” din afaceri, politica, din si-si fiindca amindoua -- teren de vinatoare.
  Asta e, lumea-i plina de agresivitate abia mascata sub competitivitate si concurential. Ne putem freca la ochi degeaba, individualismul a-nvins colectivismul, iar biznisul a-nvins socialul.
  Sigur, teorii, filosofii, ale-alea -- de la liberalism, la libertarianism spre anarhism. Tinta predilecta a suvoiului cotropitor e conservatorismul, sub orice forma ar functiona -- legi, cutume, norme sau precepte. Piatra filosofala a-ntregii goane dupa aur este The Winner takes all. Ori macar asta-ncearca, iar ce-i scapa din all e masura a ratarii -- a luzerismului, boala mai rusinoasa cum alta nu-i pe lumea asta a noastra, de azi.
  Cel putin prin partile noastre, lumea inca se mai uita prostita la ce se-ntimpla, si nu-i vine a-si crede ochilor. Atitea-ntimplari, cu-atitia protagonisti dati de-a dura unul dupa altul -- care de la-nceput, care abia-n ani (lungi si grei) -- tot atitea motive de casca ochii uimita: Asta-i libertatea aia pentru care am murit?
  Asta-i. Ca unii-si inchipuie c-a noastra-i brinza buna-n burduf de ciine, treaba lor! Pin’la urma, brinza-i tot brinza si-n cetina de brad, si-n staniol auriu. Si e chestie de gust daca preferi mirosul de mucegai, celui de ciine. Ori e dupa facultati, cum zicea tot Marin Preda, parafrazind zicala Cine poate, oase roade -- cine nu, nici carne moale.
  Chiar in clipa asta, sintem cu ochii pe PSD -- “partidul-spectacol”, ii zice Papasha Ilici (care nu la entertaiment se gindeste ci la “a se da-n spectacol’). Octogenarul edecar (mai tine minte cineva de unde-i venea vorba? De la “aruncat ancora-nainte” -- cind voia el social-democratie de tip suedez, unde solutia plutirii in amonte era trasul la edec) ajunse personaj popular, ii da lumea dreptate, dom’le, poti sa’nebunesti pe chestia asta! Ce-i drept, nu-i pacat, “pe vremea lui”, nu umblau vorbele slobode prin tirg, despre ce tainuiau ei, barba linga barba. Nici se dadeau in git unii pe altii, ca sa scape doar unii, nu si altii. “Democratia interna de partid” cerea sa scape toti -- care mai urecheati, care mai cocosati de dupaci in spinare dar totul sub obroc, ca-n oala acoperita etc.
  Dupa asta resuscitare populara, alta -- Marean deveni viral pe FB, cu recitalul de la Jocuri de putere (Realitatea Tv, Rares Bogdan -- pentru simpatriotii care n-au auzit inca de polul alb al politicii romanesti -- ca polul negru-i Antena 3).
  Viralitatea asta-mi aminti cum ajunse Vanghelie primar. Daca nu v-am spus, va reamintesc: avea nevoie de 100 000 de marci (moneda forte, pe-atunci) sa se-aleaga primar la S 5 (da-da, pe vremea lui Ilici asta era bursa primariei de sector). Se gaseste un amic care vinde un apartament la Romarta copiilor (rezistentii prin cultura se-nfioara numai cind isi amintesc c-aflasera de subsolul cladirii de vizavi de Casa Armatei, fosta CCA). Si-i da omului banii, se-alege primar si, de-atunci incoace -- cit dracu’ trecu, 18 ani, parca? -- Almanahe stapineste ca un baron de RFG (Rahova-Ferentari-Ghencea -- triunghiul Bermudelor, pour les connaisseurs). “Garantat Vanghelie” nu era gluma -- in S 5 se-alegea cine voia muschiu’ lui ca deputat, ca senator.
  De ce n-ajunse Vanghelie presedinte la PSD -- si, de-acolo, premier, presedinte al tarii -- tine de conservatorismul romanesc, de-i spun unii rasism. Tiganu-i bun la toate da’ sa stea-n banca lui -- nici de primar al Bucurestilor nu-i, ca numai comunistii adevarati -- nu minjiti, ca Ilici -- avura curaj sa-l puna pe Cioara primar general. Ca-i analfabet functional -- iaca, nu mai e -- poate si-o fi dat si doctoratu’ ce-ar avea? Ca-i populist -- cu mici si bere-gratis, in Parcul Izvor, de 1 Mai Muncitoresc. Adica, ce mai la deal -- la vale, e pentru trebile murdare. “La virf”, se fac mai cu staif -- asa. Cel putin, asa era pina sa vina Basescu si sa spulbere ipocrizia.
  Stiu ca ma lungii la vorba da’ sa va spui si de ce: nu-i asa c-acu’ nu mai pare asa de urit Ponta -- cu Ghita, Dragnea, Sova si-ailalti? Si nu-i asa ca -- legic si logic -- numa asa puteau arata pentru a ajunge unde-au ajuns? Rafinatii Nastase si Geoana depindeau de ciinii de lupta “Garantati Vanghelie”.
  PS: Da, si eu sufar ca madam Andronescu intra-n malaxor, imi placea femeiuta asta. Dar, dupa ce aflai cine-i servi tema lucrarii de doctorat -- de unde i se trage si imensul succes academic -- n-o pot decit mili: Adica, te face DIE om, si tu crezi ca asta nu se plateste? Da’ pe ce lume traiesti, soro?

 • No Name / DP

  Culmea e ca toti trei au dreptate, asa ca partidul ar trebui sa se rupa-n doua, de nu in trei, daca tot a intrat strechea-n el!. Permiteti-mi, va rog, o paranteza mai larguta, drept argument. Istoria spune ca in Franta lui mai 1968, cand studentii se cafteau zdravan cu politia gaullista pentru “Fraternite! Egalite! Sexualitate! et Debouttonez vos cerveaux autant que vos pantalons!”, vreo 8-10 milioane de muncitori au paralizat tara cu o greva generala. Profitand de oportuniate, Jean-Paul Sartre s-a dus intr-un centru grevist, pentru a-i insufleti pe “oamenii muncii” cu un discurs inflacarat. Dupa cateva minute, muncitorii au inceput sa-i strige: “Fii scurt! Fii scurt!”. Inutil insa, fiindca Jean-Sol nu putea fi decat plicticos de lung, asa ca nimeni nu l-a mai ascultat. Pentru clasa muncitoare nu mai era timp de ideologie de stanga -- fie cu radacini marxiste, fie ele maoiste, cand oamenii voiau, concret, conditii de viata imbunatatile pe loc, adica, imediat, salarii marite CONSISTENT!
  Inchid paranteaza si revin la oile noastre: nici Iliescu si nici chiar “intelectualul” Ghita, (care a trebuit sa afle de la Mircea Eliade ca tatucul fondator al partidului e marxist), n-ar fi facut doua parale in Hexagonul revoltat. Abia de s-ar fi descurat Vanghelie, care e mai scurt de felul lui. Mi-l si vad la tribuna improvizata, imbrancindu-l jos pe J-S Partre si strigand impetuos: “Poftiti acum la cantina, la o tuiculita, o portie de fasole cu carnat si una de sarmale! Plus doua “almanahe” de caciula, sa mai puneti si voi, naibii, mana pe-o carte!”
  In concluzie, jale mi-e de PSD, jale. Partidului asta mamut nu-i mai merge nici cu doctrina lui Ilici (Iliescu), nici cu “intelectualismul” recent al lui Ghita si nici macar cu iuteala electorala de mana a lui Dragnea! Abia-abia de se mai carpea (pana si in capitala) cu “pragmatismul” lui Vanghelie! Dupa mine, Vanghelie si Iliescu ar putea pune impreuna de un PSD-Segundo, (ca tot s-a pomenit de Buendia), care sa preia si continue traditia FSN -- PDSR -- PSDR -- PSD! Cat despre Ghita si Ponta, cred ca trebuie sa se intoarca la Abu Dhabi, impreuna cu ce mai ramane din PSD, dar nu pentru distractii, ci pentru un brainstorming, din care sa rasara noua doctrina a partidului si bazinul electoral in care va tinti.

 • neamtu tiganu

  eu nu pot spune nimic inteligent pt. ca e WE si am taiat crengile la pomi la gradina si mai apoi i-am maruntit cu o masina din aia Häcksler si ma dor salele.

 • No Name / DP

  Ei, boierie curata acolo: pomi, gradina, Häcksler, sale. Sale am si eu si ma dor, dar nu gradina, nu pomi, nici macar caini pentru care sa tai niste frunza, asa ca maruntesc carnita de pui pentru motan, ca-i batran si nazuros.

 • Dezideriu Dudas

  Propun pentru Legea nr. 1 a tinichigeriei romanesti :
  1. Sa te faca om DIE si sa te garanteze Vanghelie. SIE va raspunde de ducerea la indeplinire. SRI va urmari ducerea la indeplinire a misiunii de catre SIE.

  Pentru Preambulul NOII CONSTITUTII dedicate infrangerii victorioase a sistemului ticalosit :
  @ Incercand o performanta nemaintalnita, Traian Basescu a spulberat ipocrizia SRI ( subsecvent si a SIE, cf. Legii nr. 1 a tinichigeriei, ultima prevedere…). SRI se va lasa spulberata acolo unde, atent, “se” vor dirija entropiile cele mai mari. SIE nu e nevoie sa se lase….

  Calatoria (“se”) continua…

 • Restif de la Bretonne

  Sartre, mic de statura, cam cat Boc de inalt, fost-a el urcat pe un butoi ca sa le gavareasca muncitorilor de la Billancourt. Dialog de surzi intre ,,nefilosof” si uvrierii respectivi, care, intre timp,aveau sa primeasca, prin CGT, sindicatul controlat de comunistii francezi, consemnul de a iesi din greva generala si a se multumi cu unele sporuri salariale. Poate ca daca, in locul lui Tartre , spiciua Simone de Beauvoir (The Beaver, Castorul), muncitorii ar fi iesit din curtea uzinei si ar fi disparut cu ea in poenile invecinate, uitind o vreme de revendicarile lor. N-a fost sa fie!

 • No Name / DP

  Da, da, muncitorii au primit sporuri destul de consistente: zece la suta marire de salariu, plus cresterea salariului minim cu 30 la suta -- ceea ce, in timp, a stimulat consumerismul, socotit azi a fi fost un efect mai degraba negativ. Negocierile cu muncitorii le-a purtutat nu premierul Pompidou, si nici ministrul Economiei, Valery Giscard d’Estaing (viitor presedinte), ci destul de tanarul la vremea aceea Jacques Chirac, secretar de stat la economie atunci, care s-a dus printre muncitori cu un pistol in buzunarul de la piept -- just in case! -, atat de tensionata a fost totusi atmosfera.

 • Petru Jipa

  Excelent, scurt și adevărat!

 • Dezideriu Dudas

  La mata’ dom’Neamtule e mai simplu ca la noi, urmatorii pe
  lista…Mata’ esti primul dintre noi care are curajul sa spuna ceea ce noi nici
  in ruptul capului ( noroc ca avem gandirea mica, de unde in fapt umanismul
  alugicului…) n-am avea curajul…E de-ajuns sa recunosti ca te-a trimis nefasta
  si-ti garantam ca o sa (ne) radem imediat cand intoarce capul cea din dotare…Ai
  citit “Belphegor-ul” lui Machiaveli ? Nu-i
  nevoie sa ne raspunzi ca ne dam seama ca ar fi prea mare riscu’…., mai ales ca
  zici ca te dor salele. N-ai avea pe unde scapa…

 • No Name / DP

  Asa e, precum bine ati zis, dar tin si eu la mica mea dreptate. Am pornit mai sus un detur (pe repede inainte) in istoria rebeliunii francezilor din 1968 cu un scop pe care, furata de povestea in sine -- cu tot farmecul si nostalgia ei (vezi “Visatorii” lui Bernardo Bertolucci!) -, l-am pierdut pe parcurs. Ideea in care am postat a fost ca pana si stringentele probleme de stanga tot de regimuri de dreapta sunt rezolvate, fiindca doar dreapta aduna osanza necesara supraimpozitarilor si micilor redistribuiri. Daca nu vine dupa cateva regimuri de dreapta (conservatoare sau necon ori neoliberale, ca liberalismul de pionierat a cam pierit), stanga nu face decat sa tot imparta amarul si saracia pana nu mai ramane nimic de impartit. Este ceea ce, la prezidentialele abia trecute, s-a vazut c-au priceput si romanii din diaspora, dar si tinerii din tara, feisbuchisiti si twitterizati. Asta explica de ce chiar si oameni care se declara de stanga au votat cu Iohannis (et comp.), in speranta unui regim dreapta, si nu cu Ponta et comp.

 • Gabriel V.

  “Intelectualii îi scriu preşedintelui Klaus Johannis”
  Ati vazut parsivenia asta pe site-ul mostenitorilor lui Brucan?

  As fi vrut sa comentez acolo, dar sigur nu apare. Nici pe contributors, la curtea lui Tismaneanu, nu are cum sa apara opinii diferite de ale lor. Cenzureaza astia ca parintii lor in anii ’50.

  Incerc aici…

  Nu subscriu. Nu mi-as pune semnatura alaturi de nici macar unul singur din cei de pe lista “Intelectualilor care îi scriu preşedintelui Klaus Johannis”, indiferent ce ar solicita. Nu as fi alaturi de ei nici macar daca tot ce ar cere ar fi un pahar cu apa.

  Toti cei de mai sus il criticau deceptionati (nu e clar de ce din moment ce ei au votat Macovei) si cu aere de superioritate pe Iohannis pentru ca a refuzat circul televizat, pentru ca a refuzat sa se intreaca in ironii, sarcasme de mahala, insulte si fraze sforaitoare cu un golan ca Ponta, pentru ca a refuzat sa asculte ca un elev docil intrebarile inchizitoriale care ar fi fost in mod sigur obraznice (“Nu ati foooost la Cernauuuuti? Si dvs vreti sa fiiiiti presediiiintele Romaniiiiei?”), insultatoare si perfide ale unor mercenari (ofiteri acoperiti multi dintre ei) agresivi si aroganti care isi spun jurnalisti de televiziune si al caror rol, stie toata lumea, trebuia sa fie sa il calce in picioare pe Iohannis si sa il inalte pe soclu pe neantul smecher Ponta. Acum, cind voia (se pare) sa le ofere adversarilor un partener de polemici dupa chipul si asemanarea lor (Dan Mihalache), unul care le-ar fi vorbit pe limba lor (asa cum l-ar fi vrut cetatenii din lista “Intelectualilor care îi scriu preşedintelui Klaus Johannis” pe Iohannis insusi in “dezbaterile” televizate), un politician-buldozer exact opus felului de a fi al lui Iohannis, iar nu e bine.

  Il acuza “Intelectualii care îi scriu preşedintelui Klaus Johannis” pe Dan Mihalache de trasesism (“traseul său curricular, care începe în perioada Văcăroiu”) si de faptul ca a fost in PSD si consilier al lui Nastase. Emil Hurezeanu nu a fost si el consilier al lui Nastase? Traian Basescu nu a fost si el in echipa cu Vacaroiu, Iliescu si Roman? Si nu a fost doar un trepadus oarecare pe acolo, ca Mihalache, ci ministru. E Basescu mai putin mitocan decit Mihalache? Mi se pare ca Basescu era ministru la transporturi cind trenuri speciale i-au adus pe mineri la Bucuresti. Iar domnul Plesu era in guvern. Ministru. Si a ramas ministru si dupa invazie. Apoi a acceptat voios sa-i fie consilier mitocanului Basescu. Au fost oripilati “Intelectualii care îi scriu preşedintelui Klaus Johannis” de asa o mezalianta? Consilierul de ani de zile al lui Basescu, Sebastian Lazaroiu, nu a fost si el in tabara pesedista inainte de 2004? Pe ceilalti consilieri ai lui Basescu i-au studiat putin sa vada de unde se trag? Nu merita 8 jurnalisti romani din 10 un „mai du-te și tu în mă-ta”, asa cum i-a sugerat Mihalache pupezei Sorina Matei?

  Iata cum “intelectualii” cei imaculati ai lui Basescu sar, apoplectici, de fund in sus ca sa ne arate paiul din ochiul lui Iohannis!

  Faceti-va partidul ala de basm cu Monica Macovei, domnilor “Intelectuali care îi scrieti preşedintelui Klaus Johannis” (fosti ai lui Basescu), aruncati-va in lupta politica, cistigati alegerile parlamentare, iar unul dintre dvs pe cele prezidentiale peste 5 ani, nu veniti acum, dupa ce ati esuat cu MMacovei, sa va impuneti cu forta ideile care nu au interesat pe mai nimeni in Romania. Cota dvs de interes public a fost precis determinata: 4,5%. Mai putin decit marja de eroare cu care opereaza talentatii sociologi-“sondori” romani.

  Klaus Iohannis nu va datoreaza nimic, nici macar un raspuns la petitiile astea ridicole.

  P.S. Habar nu am cine e Dan Mihalache asta, am aflat de existenta lui alaltaieri. Asa, ca o prima impresie, cred ca ar fi fost un bun ciine de paza la usa lui Iohannis. Eu l-as fi dotat si cu un bici si doi luptatori de K1 pe linga el.

 • The Master of the Gap(ini)

  Belphegor, Belphegor, Baal-Peor. Avem o intrupare a lui, o ”impielitare” (cum se spunea in limba noastra veche), la Ion Creanga, in povestea lui Stan-cel-patit. Acolo, se prezinta cu numele Chirica (de la Kyrios, Kyriakos, ”domnul”, ”stapinaul”) si-l ajuta pe omustean 1.sa se imbogateasca; 2. sa-si gaseasca o fumeie cu o singura coasta draceasca, primind la schimb o proxeneta, o ”codoasca”, o Grapini buna de pus la ”baza temeliei fundamentului” infernal. Belfegorul ”impielitat” in fictia lui Machiavelli (si povestea lui La Fontaine) e mai putin norocos, fiindca-i victima cu repetitie a hartuirilor muierine, poate si decit cel al ”antimodernului” Julien Benda, instruitor de caz al ”tradarii intelectualilor”. Dar nu bag mina in foc.

 • ” Iosif si fratii lui”

  Ponta incepuse deja sa imparta ”praful de pe toba”, si alte pomeni preelectorale, crezindu-se mai norocos decat Ceausescul gramelor de salamior lunar. Nu i-a reusit, iaca, figura. Ma gindesc insa si la modelul politico-societal utopic al lui Italo Calvino, centrat pe alternanta, ritmica foarte, a regimurilor cheltuitoare, ultraliberale, hiperjuisoare, cu regimuri severe, chiar autoritare, conservatoare, muncitoare, economisitoare, zgarcite la maximum. Baza mitologica, veterotestamentara, se afla in visul faraonului, talmacit de Iosif: ”vacile slabe ”,(i.e.social-democrate, stangoase) le papa pe cele ”grase” ( adica liberal-capitaliste, dreptace), odata la sapte ani, de unde nevoia silozurilor, hambarelor, proviziilor, banilor albi pentru zilele negre. Si asa mai departe. Ma opresc acilea, ca vine miros placut, national-liberal, de la cuhnii si vreau sa vad ce se imtimpla p-acolo.

 • Ultor

  Disperare mare in tabara tinichigiilor…Sa ramana ei fara coledzi, gura lor sa nu manance si ea ceva? Peste poate, peste poate…

 • neamtu tiganu

  pa mine ma enerveaza nea Dorin si nea Liviu, in timp ce intelectualii iau pozitie, ce fac pretenii nostrii? Dorm pa ei, nu tu o scrisoare, nu tu un apel, nu tu o cerere, un anunt ceva… pai nu-i bine.

  In privinta consilierilor si mie mi se pare ca sunt alesi complet gresit, cica Frederic cel mare isi alegea consilierii numai pe baza norocului, adica aceia care fusesera urmariti de ghinion nu aveau ce sa caute, indiferent cit de competenti erau. In plus in echipa lui Johannis nu am vazut nici o bunaciune, lucru regretabil.

 • baltimore

  De si-ar face Iohannis o echipa de consilieri compusa din ingeri trimisi de insusi Dumnezeu ca sa il sfatuiasca si tot ar sari de 10 metri in sus grupul acela select de isterici cu ifose care are in spate 4,44% din electoratul roman si fara aprobarea caruia ai zice ca nu se poate face nimic in tara asta.

  As vrea sa le vad fețele acestor destoinici scriitori de apeluri daca Iohannis ar veni cu o echipa compacta de sibieni necunoscuti in politica de Bukale, majoritatea sasi.

 • No Name / DP

  Doamne fereste, las’ s-avem si noi intelectualii nostri! Intelectualii aia, care-i scriu lui Iohannis tot ce-au uitat sa-i scrie lui Basescu, au ramas, saramanii de ei, captivi intr-o bucla temporala, in care se invart bezmetic pe cine stie ce coordonate istorice. Sau am dormit eu in toti anii astia de mi-au scapat scrisorile prin care, in 2005, 2006, 2007 si 2008 i-au cerut lui Basescu sa renunte la serviciile dnei Udrea la Cotro si apoi la ministerele pe care cu prea-multa potemkiniada prea-loiala si prea-buna le-a gestionat? Te pomeni ca i-or fi scris si lui Basescu, dar cine stie ce postas matol o fi sunat numai o data ( in loc sa sune de doua ori!) si, negasind adrisantu’, o fi aruncat scrisorile la gunoi…

 • Dezideriu Dudas

  4,44 % e nucleul dur. Sistemul ventricular al politicii romanesti,
  are pe partea Dreapta inca 4 % sa-i zicem nucleul frumos si necunoscator, vreo
  30 % piosi…si 6% canal de fuga…Pe Stanga, numai cucernici ( cat pe ce sa
  devieze, noroc cu salvarea cea cunoscuta…). Canalul de fuga de 6 % este al lor de fapt…Cei
  de pe Dreapta nu (mai) au nevoie de nici-o fuga…de la vizita de lucru a lui
  GCP in SUA de dupa sfarsitul victoriei infrangatoare a CDR-ului…

 • Bogdan Cojocaru

  Aici e un soi de pranz intre atei, ca-n povestirea lui Barbey D’Aurevilly. Mult iconoclasm de calitate uneori indoielnica si reacredinta cat cuprinde.

 • nepotul acordeonistului

  Cu nepotii lui Leonte Rauta in gasca, au tupeu sa-l traga pe noul presedinte de bracinar! Halal grup de poliloghie societala!

 • titel ionescu

  Au mare noroc Nepotii lui Brucan Batrinul de la REVISTA 22 ca e Paul Goma bolnav! Ce perdaf le-ar mai trage, inca o data, la toti, in ordine alfabetica! Mamma mia! Noi le zgariem degeaba, fara efect, obrazul gros

 • Virgil

  Cum pe siteul de la revista 22 se practica cu zor cenzura postez aici

  Doamnelor si Domnilor,

  Apelul dumneavoastra ar avea consistenta daca ati adauga si apelurile facute de dumneavoastra unui presedinte pentru alet coordonate “isterice” atunci cand il avea in echipa pe Sebastian lazaroiu, Pe Elena Udrea , atunci cand afirma ca scoala scoate tampiti si ca societatea re nevoie mai mult de chelneri si tinichigi decat de filozofi, pentru tiganca imputita si multe. Din pacate apelul dumneavoastra scoate in evidenta impostura in care v-ati scaldat 10 ani si pare mai degraba o linguseala pentru ciolan decat o grija pentru problemele cetatii

 • No Name / DP

  Frumos si foarte inteligent raspunsul lui Klaus Iohannis pentru UN GRUP DE INTELECTUALI, care i-a transmis o scrisoare prin REVISTA 22:

  “Mulțumesc
  Revistei 22 pentru scrisoarea deschisă pe care mi-a adresat-o în numele
  unui grup de intelectuali. Îi asigur pe semnatarii ei că rămân
  credincios promisiunilor și angajamentelor pe care mi le-am luat față de
  românii din țară și din străinătate. Acest lucru se va reflecta în
  toate deciziile mele, inclusiv în privința echipei de consilieri.”
  (Klaus Iohannis -- Facebook)

 • Hantzy

  Noroc ca nu cuprinde mult! Doar cativa termeni folositi aiurea de dreptcredinciosi.

WP Admin