≡ Menu

S-a sinucis un mort!

 

Copertă & Copyright 2012 - ION BARBU

Anunțul făcut de unul dintre cei mai guralivi și infecți trolli naționali că s-ar fi sinucis stârnește nedumeriri locale. Din multe motive. Iată doar câteva:

1. Să te cheme Dl Goe și să te sinucizi din plictiseală la mijlocul anului Caragiale e de tot râsul.

2. Să te sinucizi pentru că nu ești băgat în seamă dovedește că nu înțelegi de ce ai fost adus pe lume.

3. Caragiale nu l-a propus pe Dl Goe atenției publice pentru ca sadicul de sub pălăria de paie să fie băgat în seamă. Altul a fost scopul lui Caragiale în legătură cu acest pamblicar  –  “pălărie de paie, cu inscripţia pe pamblică: le Formidable “.

4. Să te sinucizi fiindcă nu te-a mai scos conductorul trenului din WC-ul vagonului este de râsul celorlalți trolli naționali care sunt fericiți să câștige o unghie de putoare pe gratis.

5. Să te sinucizi prin înec în bazinul WC-ului și să uiți să tragi apa după tine este o faptă pentru care Sanepidul trebuie să sancționeze chiar și un mort. Nu mai există Sanepidul? Păcat.

Nu trebuie să fim naivi și să luăm în serios comunicatul sinuciderii semnat de mortul Goe. Viața lui e minciunica. S-ar putea să rămână la fel de pretutindenar ca până în momentul sinuciderii, dar sub alte nume – zeci de nick-uri. Sau mai anonim decât orice iscălitură folosită până acum.

O explicație a sinuciderii mortului Goe poate fi aceea că a început  o lungă perioadă electorală: locale, parlamentare și apoi prezidențiale. E nevoie de computere pentru misiuni mai importante și un troll care nu prea mai are acces pe forumurile pe care trebuie să le împută ”la minut” (ziare, platforme de discuții, bloguri de grup sau personale etc.) e la fel de eficient ca un discurs al lui Pinalti sub cupola Academiei Franceze.

Și-apoi, IP-urile sunt verificate la sânge în perioada aceasta – cine, de unde si pentru cine postează. Așa că, din motive de prudență, unii trolli trebuie să facă, temporar, “ciocu’ mic”. Cu alte cuvinte, e posibil ca mortul Goe să fi fost sinucis.

Sastisit de murdăriile dlui Goe, cineva l-a catalogat pe acesta din urmă drept sociopat. Cred că este un diagnostic greșit, fiindcă nu e sigur că dl Goe este o persoană. S-ar putea să fie o firmă: Goe-RALG & Associates. Un interes. O misiune. O chemare. O chestie.

Așa ceva nu se sinucide. Așa ceva e scos dintr-o priză și băgat în alta. Volatjul rămâne același. Sau, la nevoie, i se montează un adaptor de voltaj în poponeață.

Sigur, mortul care ne anunță că s-a sinucis a avut vocație de Goe. Asta nu înseamnă că și dl Goe are vocație de sinucigaș.

Cred că dl Goe a vrut să stârnească și ceva compasiune, doar-doar se va vedea publicat fie și “postum”. Nu știu ce vor face alții, dar eu nu am timp să public cele aproximativ o sută cincizeci (150) de mesaje primite – numai de la începutul acestui an și până în clipa sinuciderii – de la acest cadavru viu.

Cândva, unii ne-au oferit opțiunea “comunismul cu chip uman”. Acum, alții ne-au propus versiunea “trollul cu moacă literară”. O vreme a semnat “Dl. Goe”. De-acum încolo ar putea să semneze “Pădurea spânzuratului”.

Se aude “pe surse” că la înmormântarea domnului Goe flașneta de partid ar fi intonat marșul de luptă “Mi-e dor de ochii tăi căprui,/Scânteietori ca ceața”. Jale mare. Plânsete cu sughițuri.

În sfârșit, fie ce-o fi.

Cum dl Goe a uitat să tragă apa după sine, trebuie să o tragă cineva, căci mortul ăsta — fie că e viu, fie că e mort — pute ca un cadavru răsfățat de soare 24 din 24.

P. S. Ce vă spuneam? Moartea sinucigașului, bucuria naivilor.

 

 

 • Florin Iaru

  Ca să nu mai rămâie repetent şi anul acesta, mam’mare, mămiţica şi tanti Miţa au promis tânărului Goe să-l ducă-n Bucureşti de 10 mai.
  Asta îi scriu de un an de zile galabilului troll Goe care încearcă -- tot fără succes -- să smulgă o replică de la subsemnatul, în postările de la “Adevărul”. A murit trollul Goe, trăiască D-l Goe! Să-i fie somnul lin şi crapul nisetru!

 • Dorin Tudoran

  @ Florin Iaru

  L-au dus, dar n-au putut sa-l vanda la marele “Targ de Trolli -- ‘Trollibuzul’ “, fiindca au aparut uniiiiii/uneleeee (fii atent la “uneleeee”!) cu performante mai mari.

 • Florin Iaru

  Deh, capitalism sălbatic…

 • Gellu Dorian

  S-ar putea ca după această fulminant-aşteptată sinucidere, D-l Goe sa devină, prin metempsihoză sau alte trucuri grafomanice, Cănuţă-om-sucit. O fi ştiut el ceva de la Fernando Pessoa, care, din cu totul alte motive, şi-a ales vreo 74 de heteronime. Dar l-o fi dus mintea pînă acolo?! Mă îndoiesc.

 • Dorin Tudoran

  @Gellu Dorin

  Nu trebuie “Sa devine”, chestia cu,,, Canutza a si fost folosita, si cea su Serafim/Serafin… Multe.

 • mihai rogobete

  Internetsant caz, Neagoe !

 • mihai rogobete

  ..e-r-n…

 • @) All

  Acum, omul e cum este, iar autorul pe masura omului care-l adaposteste, dar formula “s-a sinucis un mort” are cumva un aer de geniu urmuzian…

 • Dorin Tudoran

  @Liviu Antonesei

  Multam de compliment.
  Credeam ca ti-am spus ca teza mea de licenta a fost “Urmuz si avangarda europeana”…

 • neamtu tiganu

  Nea Dorine, de data asta ma dezamagesti, nu pricep importanta pe care o dai d-lui Goe. Or il ignori, si cind il ignori nu ai de unde sa afli ca a murit, ma rog, s-a sinucis, ori faci dialog cu mnealui si atunci ii dai automat importanta.
  P.S Si io am cochetat putin cu d-l Goe, e, sau mai bine spus, a fost, pt. mine, un personaj interesant, are verb, are virgula, chiar mi-am imaginat ca ar putea fi inteligent, ma amuza, credeam ca face totul de amorul artei, un fel de muzica buna, de strada. Dezamagirea a fost cind mi-am dat seama ca baiatu e un inrolat, nu, nu fac teorii ale conspiratiei, nu zic ca ar fi cine stie ce organizatie in spatele lui, cert e ca baiatu (fata?) are un scop, un Ziel, supralicitez si spun, fara sa bag mina-n foc, e de-al lor!

 • @) DT

  As spune ca nu ti-ai ales degeaba tema!!!

 • Dorin Tudoran

  @ neamtu tiganu,

  Aoleu, tocmai te pomeneam!!!

  Tot matale esti dezamagitul? Pai, eu ce sa mai zic dupa ce ti-am spus ce ti-am spus depre BM si uite ce facura? Acum imi dai dreptate cu Mario Gomez-Malai mare? Daca juca si Terry, nu punea piciorul pe minge “marele” Mario. Sa conduci in minutul 82, sa te lasi egalat in minutul 88… Cum imi spunea prietenul meu Mitica azi: toata lumea stie ca Chelsea are o singura schema la corner sau centrare -- unu’ trece pe lana minge ca sa-i faca…loc lui Mos Drogba si dansul da cu capu’… Numai BM nu stia chestia asta simpla… M-am uitat la BM si in in campionat: n-am inteles CE joaca. Antrenorul lor e bun de Unirea Chiajna. C si BM s-au calificat in finala cu mare noroc. Meciul (in afara rasturnarii de scor din final si al seriei de 11 metri) a fost submediocru.

  Goe? “Amorul artei”?!? Haida-de, domn’ neamtzule. Glumesti? Cum ai putut sa crezi asa ceva? Eu la constructia de avioane nu ma pricep, deci nu-ti spun ce cred. La chestia cu scrisul am invatat unele lucruri: Goe scrie pe modele, imita pe unu’ si altu’, e un fel de ciripeala invatata pe Youtube…

  Daca te uiti bine CAND a lansat pluta aia a lui Goe, vei intelege si DE CE…

  Si-apoi, domn’ Neamtzule, Goe minte de rupe. Candva, chiat matale l-ai pus la punct pe pluta lui cand ma acuza in legatura cu nu stiu ce declaratie despre Basescu. Evident, ce spusesem eu nu avea nici o legatura cu ce spunea el ca am spus. Ma acuza ca sunt “omu’ lui Adrian Nastase”. Uita sa spuna cand l-am laudat — prima ca si ultima oara — pe Adrian Nastase. Daca ar fi citit zicerea lui Goe, in mod sigur Adrian Nastase s-ar fi prapadit de ras. Daca as publica aici intrigile lui Goe in legatura cu alt autor de blog/uri, ori daca autorul rerspectiv ar publica intrigile lui Goe in legatura cu mine, bietul Goe ar ramane in poponeau goala.
  Uita-te la ce zicea recent: ca pe blogul astia sunt injuratii anumiti intelectuali fiindca nu vor sa comenteze pe blogul asta!/! Unul dintre ei era Andrei Plesu. Nu era rau ca javra asta de Goe sa fi indicat si cand l-am injurat pe Andrei Plesu… In schimb, alde Goe intra sub articolele lui Andrei Plesu si ale altora sa le spuna el, Goe, ce prosti sunt ei si ce destept este el. Imi amintesc ca, la un moment dat, Mircea Vasilescu i-a cam spus-o in legatura cu comentariile alea…

  In sfarsit, unde ai dreptate (mai mare decat poate iti inchipui) este ca dl Goe s-ar putea sa fie o doamna. Cu vreo cateva texte in urma, cineva care semna, parca, “Bufteleaza” facea o foarte, foarte interesanta “corespondenta” despre doamna… Goe. Ciudat, desi raspundea la orice pana atunci, dl Goe s-a facut ca ploua… Acu’ s-a si “sinucis”

  Sa nu-i plagem de mila ca de o facem nedreptatim pre multa lume de bine. Il salutam — cu salve de tun! — dupa inviere, indiferent ce alte nume va purta ‘mnealui/’mneaei…

  Saptamana buna!

  P.S.: Uite-o aci pe “Bufteleaza:”

  @ Dorin Tudoran

  Mult stimate și iubite d-le Tudoran,

  Intenționam să pun comentariul acesta sub postarea d-vs de 1 aprilie întîrziat aia cu mesajul din Australia însă nu l-am mai pus pentru că mi-era teamă că o să ziceți că e o glumă și o să rîdeți. Nu rîdeți că nu e de rîs pentru că dacă ați bănui cine vă poartă sîmbetele ați vrea ca în săptămînă să existe două dumineci și nici o sîmbătă. Încep cu zece întrebări și d-vs îmi răspundeți dacă vreți și, hi,hi,hi, dacă puteți.

  Unu. Vă mai scrie d-l Goe? Dacă nu vă mai scrie nu stați prea liniștit pentru că vă cîntă prin alte părți dintre care unele foarte sensibile.
  Doi. Știu că d-l Goe vă e antipatic însă a descoperit ceva interesant despre prietenul d-vs ghiocel care a candidat în 2000 pentru postul de primar de pe corabia lui Goe și a luat 94 de voturi din 7076. Lozinca scrisă pe afișul electoral al catindatului Uniunii Forțelor de Dreapta era “Bani pentru Arca lui Goe” însă alegătorii de pe acolo sînt atenți cui dau banul pe mînă. Dați o privire aici – http://www.roaep.ro/alegeri/judete/00loc/00loc.php?judet=Olt&jud=30&aleg=1&den_aleg=Primar
  Trei. V-a trecut vreodată prin cap că d-l Goe poate fi o doamnă nu un domn?
  Patru. Dacă v-a trecut prin cap gîndul ăsta vă amintiți dacă ați primit de la D-l Goe un mesaj care spunea “Coane Dorine, tu ești sinuciderea mea.” ?
  Cinci. Dacă ați primit acel mesaj credeți că e bine să vă jucați cu sinucigașii? Dacă sînt ucigașe?
  Șase. V-a spus cineva pînă acum că d-na Goe a fost concubina lui Felix? Nu Felix-Voiculescu. Felix ăla mare și cunoscut ca “înalt lucrător internațional”?
  Șapte. De Traian Chebeleu ați auzit? Dacă ați auzit e bine pentru că se zice că el a ajutat-o pe D-na Goe să ajungă mare deși dînsa era mică și din Opoziție.
  Opt. V-a trecut prin cap că d-na Goe înainte de 1989 era DIE și după aia a devenit SIE? Ia gîndiți-vă că a mai fost o dată în Opoziție și iar a fost prețuită bine de ăia de la Putere. Cu chestia asta cum rămîne?
  Nouă. Știți de ce semnez eu “Bufteleaza” și cine are grădină mare între casa unui prieten al d-vs și căsoiul unui doctor și fost primar PRM la Buftea? Fiți corect și nu spuneți că am zis eu că D-na Goe.
  Zece. Să vă mai scriu dacă răspundeți măcar la trei întrebări din astea 10 sau să vă scrie direct D-na Goe ori poate Tony/Toni?

  Salutări ori nu?

  Comentariu este sub postarea “Pielea ursului din padure…”

 • neamtu tiganu

  nea Dorine invirti pumnalu-n rana. Nu-mi pare atit de rau ca a pierdut Bayern cit ca a cistigat Abramovici, ca acum pa bune daca ce joaca aia e fotbal pai atunci as fi de acord cu lustrarea.
  Oricum nemtii vor trebui sa-si faca o echipa noua, sa vedem cite milioane vor putea sa bage.

 • Dorin Tudoran

  @neamtu tiganu

  Si Barcelona — slabiciunea mea — este in aceeasi situatie. Ii trebuie chiar 10 jucatori: un portar in locul lui V.,trei fundasi pentru Puyol, Pique si francezul lovit de cancer la ficat , doi mijlocasi pentru Iniesta si Xavi si 4 atacanti … Au scoala lor de fotbal, dar nu pot ptoduce pe banda rulanta generatii cum au prins-o pe asta de se duce… Pe F. l-au readus prea tarziu din Anglia. A prins varful de forma la Arsenal, la Barcelona joaca un meci bun, doua slabe. Daca faci socoteala, Realul a dat pe trei jucatori banii din care o echipa de jumatatea clasamentului ligii spaniole isi incroipeste tot bugetul…

  Trebuie sa trec prin Munchen anul asta de doua ori, dar la meci nu ma duc. Sunt prea suparat. Cand o vinde pe prajina aia de tinut franghia de uscat rufele, (Mario Gomez), imi dai un semn, da? Saptamana buna.

 • mihai rogobete
 • Și, apucându-l de mâna cealaltă, îl smucește de la mamița lui, tocmai când trenul, clănțănind din roate, trece la un macaz. Din smucitura lu’ mam’ mare într-un sens, combinată cu clătinătura vagonului în alt sens, rezultă că Goe își pierde un moment centrul de gravitate și se reazimă în nas de clanța ușii de la cupeu. Goe începe să urle… în sfârșit, n-au ce să facă. Trebuie să se hotărască a plăti biletul, pe care are să-l taie conductorul din carnetul lui. Păcat însă de pălărie!… Ce-o să facă d. Goe la București cu capul gol? și toate prăvăliile închise!… s-ar întreba oricine, care nu știe câtă grije are mam’ mare și câtă prevedere. Cum era să plece băiatul numai cu pălăria de paie? Daca se întâmplă să plouă, ori răcoare? Și mam’ mare scoate din săculețul ei un beret tot din uniforma canonierii le Formidable.

WP Admin