≡ Menu

Roșu, galben și căprui

Cu prilejul reluării înțeleptului diferend ”Minoritate Imperială” (apud Horincă Românească Patafizică, aka H-R.P) vs. ”Majoritate Nasoală” (apud Lajos Trötuș, aka LT), cunoscut și sub numele de “O majoritate iritat-pedelistă bagă în corzi o minoritate imprudent-udemeristă”, reiau aici un fragment dintr-o mai veche depeșă de presă, cu dorința declarată de a submina orice formă de pesimism nejustificat și de a contribui la consolidarea încrederii în optimismele de toate culorile. Din cauza furtunilor, în România a fost declarat cod oranj de vijelie și e de datoria noastră să liniștim spiritele din cale afară de neliniștite:

“Agenţia  de  ştiri <Ni  vu  ni  conu> continuă să  transmită de pe frontul de vest al unei ţări din est. Statul respectiv este cunoscut în cercuri iredentiste de ambele sexe şi sub numele de România profundă. Iată ultima depeşă de presă:

‘Senatorul român de origine săptămânală Corneliu Vadim Tudor şi senatorul săptămânal de origine neîntrerupt europeană Gogu Frunda au luat prin surprindere comunitatea serviciilor de informaţii post-sovietice depunând împreună jurământul de sărăcie, credinţă şi supunere. Ei au jurat în acelaşi timp, în aceeaşi limbă – esperanto – cu mâna dreaptă pe aceeaşi fotocopie a Paliei de la Orăştie şi cu mâna stângă pe aceleaşi graniţe, bătute la un cap în cuie Trianon şi la celălalt cap în piuneze vieneze Diktat.

Pe tot parcursul jurămintelor, Vadim a ţinut arătătorul pe Geneză (Facerea), Frunda – indexul pe Exod (Ieşirea).  Cele peste 22 de milioane de suflete comunitare aflate în tribune au izbucnit în plâns, când cei doi tribuni au intonat solemnul ‘Trei culori cunosc pe lume,/ Roşu, galben şi căprui.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilustrație & Copyright 2011 - DION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La mititeii serviţi cu multă boia s-a adăugat doar confuzia unor participanţi, care, din cauza unor ezitări ale sistemului de amplificare, n-au înţeles dacă România rămâne o aluniţă cultural-autonomă a statului naţional Harghita sau a fost acordat dreptul de a trece prin România, între orele 07:00 şi 18:00, tuturor harghitanilor ce au asupra lor o sticlă de Borsec cu apă de Balaton.

Tribunii au promis celor din tribună că vor clarifica situaţia în avionul de Miercurea Ciuc-Strasbourg, via Butimanu.

Asigurat că Troia rămâne cu capitala la Udrea, Băsescu s-a declarat aproape satisfăcut de  patriotismul celor doi tribuni şi de dezinteresul tribunelor faţă de orice grup de interese naţionale.’ “


 

 • Florin Iaru

  Mititei cu boia? Poate cu Lucian Boia!

 • @Dorin Tutoran

  Cam alegoric textul dvs.!… Ori mi s-o fi incetinit mie mintea din cauza vipiei? Despre ce sa fie vorba oare?

  Ca situatiunea nu mai e de mult albastra, ci de-a dreptul capruie?

  Ca, parca, prea “pupat toti piata endependenti”, anesteziati de aceasta canicula?

  Ca, duios, tara aluneca spre… inapoi, la ceea ce-a fost inainte de-a fi, si asta in timp ce sefu’ sta c-un ochi pe butelia-canistra si cu cel’lalt pe… calistra?

  Ca solutiile salvatoare nu mai pot fi decat jarry-ice, adica ‘patafizice?

  Asta sa fie, oare? Who knows, who knows?…

 • Dorin Tudoran

  @No Name

  Da, “caldura mare!”. Mai facem si noi haz de necaz…

 • Domnule Tudoran,

  Cred ca mai degraba se impaca Vadim cu Laslo Tokes decat sa avem o speranta ca justitia va lua o decizie impotriva “guvernantilor” indiferent cine va fi la putere

  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Roberta_Anastase_a_scapat_de_ancheta_in_cazul_fraudarii_voturilor_0_519548467.html

 • Dorin Tudoran

  @Virgil

  Ama vazut…
  Daca si dupa o asemenea cacealma unii vor continua sa creada in existenta statului de drfept in Romania inseamna ca ei cfac parte din cedi care practica statul de dreptzi in fata…

 • lucid

  D T: parca odinioara eratzi interesat de evolutzia in sens romanesc la est de Prut. Decat asemenea textuletze puerile -- dpdv al nostru, celor din tzara -- nu era mai onorabil sa remarcatzi cazul Hagi Curda -- prima biserica in care se slujeste in LIMBA ROMANA in Bugeacul Basarabilor? Sau Biserica noastra ( a celor din tzara) nu se vede corecta politiceste tocmai pentru ca este SINGURA INSTITUTZIE ROMANEASCA CE LUPTA CONSECVENT PENTRU REFACEREA -- spiritual, deocamdata -- ROMANIEI DODOLOATZE?

 • #3 @Dorin Tudoran

  Da, da, caldura mare si jalea, mai mare decat caldura. E nevoie de din ce in ce mai mult haz ca sa mai poti persifla necazul…

 • Dorin Tudoran

  @lucid

  Continuu sa fiu interesat de evolutia “in sens romanse de Prut.” Sunt chiar foartei nteresat, dar scriu foarte rar spre a ocoli un anume conflict de interese. Pe aici, se obisnujieste evitareda unor asemenea conflicte…
  BTW cum vi se pare absolvirea Robertei Anastase si a lui Sever Voinescu de un furt LIVE? Banuiesc ca dupa o asemenea decizie a Curtii, transmisiile de matrapazlacuri IN DIRECT va intra in grila oficiala a emisiunilor pastgorite de p;rea-cuvioasa doamna Rodica Culcer.

  Halal Justitie!

 • napocitaniu

  sa fie distantza de vina, dom’ tudorane, pentru ca vi “s’a pus pata” pe tot ce aduce a oranjerie, nu totdeauna fara motiv? da’ putetzi sa’mi datzi  si mie credit cit negru supt unghie ca ce fac “portocaliii” in materie de media e o dulce copilarie fatza ce fac pretenii d-voastra hocheistii?

  ne ‘mpiedicam de madam colonel in retragere culcer?

  pai aia mai sta pe linga noi un an, hai doi, ca si acum sta “cu dispensa”, daca mai sta (n’am auzit’o zicind niciodata ca dac’ar fi fost in locul lui felix si ea ar fi procedat intocmai ca el -- cum o zis directoru’ a3 raspopit -cu toate antecedentele “americane” pe care le are)

  pe cind d’alde gidea,tudor&ciutacu “e tineri” si entuziasti in slujba ADEVARULUI  “stapinul” pe care il si venereaza, dupa cum rel="nofollow">prea foarte bine se vede 

  daca nu se prabuseste america pin’ atunci, s’ar prea putea s’avetzi ocazia sa ne trimitetzi chiftelutze cu prastia peste girla, ca noi o s’avem treaba cu gubernatu’ p’in televizii (nu conteaza dac’o fi p’in antene or oteve, tot un drak e, ca labe unu abia’si mai trage sufletu’!), fatza de care “oranjgutanii” or sa ne para copii timizi de tzitza (cum si sint -- NUMAI IN PLAN MEDIATIC, PRECIZEZ, ca pe TOATE CELELALTE PLANURI, se bat de la egal la egal cu fratzii lor de sinje).

  v’am zis, “astia” d’acu’ nu ma mai ‘ngrijoreaza , ca batalia lor suprema tot cu pragu’ o sa se dee…

  oricum, au fost niste “amatori”.jenibili.
  pace lor!

  e rindu’ “adevaratzilor profesionisti” (sa nu’mi vie careva cu contra-exemplele “nashu”, pora, patrasconiu, mircea marian etc, etc ca ma umfla risu!)

  vine propaganda “de la mama ei” (baneasa), facuta “ca la carte”, prietenii stie de ce.

  noroc ca mai am o sperantza c’o sa ne “tzie partea” lideru’ actualii opozitzii (viitor prezidente, dupa ce’si incheie “presedintele meu” ddd cel d’al unspelea mandat de cinci ani):

  Liderul Partidului Liberal din Romania, Crin Antonescu, propune modificarea legislatiei in domeniul proprietatii de presa, in urma scandalurilor legate de recentul examen de bacalaureat. Potrivit liderului liberal, sefii grupurilor de presa Realitatea si Intact, Felix Voiculescu si Sorin Ovidiu Nush, detin prea multa putere in Romania, iar imperiile lor media trebuie desfiintate, relateaza Evenimentul Zilei.

  Intr-un interviu pentru ziarul Curentul, liderul liberal propune un acord la nivelul tuturor partidelor politice pentru modificarea legislatiei in domeniul proprietatii de media, care sa reduca din actuala cota de piata detinuta de cei doi, sustinand ca acestia au “prea multa putere asupra vietii publice romanesti”.

  Antonescu spune ca decizia grupului Intact de a renunta la oferta de preluare a retelei de televiziune OTV, demisia directorului executiv Mihai Gadea si inchiderea tabloidului Ring nu sunt suficiente pentru a restabili increderea si calmul in randul publicului.

  “Cred ca trebuie sa analizam aceasta situatie in care doua persoane pot detine mai mult de 20% din piata ziarelor, platforma VoxPublica si televiziunile Antena3 si Realitatea”, a spus Antonescu. “Cred ca este un lucru total nesanatos, pentru ca acumularea unei asemenea puteri in mainile unei grup de persoane a dus in mod evident la abuzuri de putere in cadrul organizatiilor lor. Daca vrei sa minimizezi abuzurile de putere, atunci acest gen de concentrare a puterii este, sincer, destul de periculoasa”, a explicat politicianul roman.

 • Dorin Tudoran

  @napocitaniu
  domn’ nikule, te’nervashi. nu mai shtii de gluma? nici eu -- personajul de care vorbesti nu-mi este prieten. m-ai auzit laudand f’un mogul? stii ce-i amuzant, de ani de zile, in povestea asta cu dr.felics si subsemnatul? hai sa-ti spun: nu a fost nimeni in stare sa produca vreun randulet in care eu il laudam pe omul cu pricina. potzi matale, domn’nikule, sa gasesti citatele alea, articolele alea, emisiunile alea etc., ca poate m-a lovit f’o amnezie?

  nu mi s-a pus pata oranj pe oranjada, da’, peste tot in lumicica asta, cei cu scrisul, dau mai tare in cei de la putere — caci ei si-au asumat responsabilitatea sa salveze neamurile (bune, proaste, nu conteaza), da’ n-o sa spui ca m-ai prins lingusind opozitia.

  daca nici hotararea neurmaririi robertei si severelui pentru furt comis LIVE/IN DIRECT nu e semn de…, de cum sa-i zic?, stii matale ce vreau sa zic, atunci ce dracu’ ar mai putea face o Curte sa condamne, cand e vorba de matrapazlacuri IN DIRECT?

  m-ai intrebat daca as vota cu monica. ti-am zis, fara echivoc, da. acu zic nu, stii de ce? n-am auzit-o zicand nimic despre acuzele aduse de presedinte fostului suveran. or, dintre toti sustinatorii presedintelui, monica,,, chiar stie si este interesata de statul de drept. daca si ea a tacut (o fi zis ceva, da n-am auzit eu si atunci cer scuze!), ce sa mai zic de tampeniile gavarite de TRU?

  conteaza pe mine, chiar si cand n-am umor, ca eu nu contez decat pe umoru’ matale, fiindca e de buna-credinta.

  cum am zis: caldura. nu lua toate textele de canicul (prea) in serios. uita-te atent la baconschi, ca daca “scapa in castigator”, vai de lumea de perdanti ce va urma….
  p.s. uitai taman ce e mai important. ma;ntrebasi candva de ce cred eu ca hotnews nu e “toncmai” echidistanta. cand il vezi pe dan tapalaga *zau, mi-e drag, orice ar crede el!), uita-te, zic, in ochii lui dan tapalaga si o sa vezi ce nu sunt violeti, precum cei ai dusei liz taylor, ci portocalii. O fi distanta, de-i vaz eu asa. daca nu-l vezi, uita-te peste distributia vocilor. zi-mi ce crezi. sau, daca asa doresti, nu-mi zi…

 • lucid

  “BTW cum vi se pare absolvirea Robertei Anastase si a lui Sever Voinescu de un furt LIVE?”
  Explicabil: de “afara” de la nenea Iancu incoace stim ca se vede enorm si se simte monstruos. P-acilea, intunericitzii de noi -- multe, multe milioane -- n-am observat decat repetarea a n-a oara a unei cutume tziganesco-balcanice cu votarea prin “delegatzi”, smecherie ultra-banala si in final inofensiva avand in vedere ca si daca veneau TOTZI parlamentarii sa voteze rezultatul era acelasi.
  Halal justitzie, asta da, tocmai ne-a spus-o si raportul EU, caci nu a reusit sa-i bage la locul lor merituos si racoros pe mari borfashi cu procese de ani de zile precum puturiciu (nush e pe “tzeava”, sa speram), felics&camelutza, bombo, remes, i-a muresan, sorin pantis, ciripoiul srs si atatzia, ba chiar l-a eliberat pe un jeg cacatalin voicu.
  Dar sa va ridic putzin moralul, D T: uslasii au reusit sa depaseasca 50% intentzie de vot, dar nu in sus, in jos. Si inca nu a aparut Alba-ca-Zapada.

 • sierra

  Domnule Tudoran,

  Dama republicana aluat NUP (neinceperea urmaririi penale) de la Parchet. Dupa 10 luni de cercetari asidue, Parchetul a hotarat ca n-au un caz demn de a fi trimis in judecata. Deci n-a fost implicata nicio Curte, doar Parchetul.

  In schimb, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a eliberat azi pe Catalin Voicu, senatorul PSD care statea de un an si patru luni in arest preventiv! Si uite asa a schimbat Curtea majoritatea din Senat.

 • Domnule “napocitaniu”,

  Pai, cum e posibil sa amestecati, tocmai dvs.!, mere cu pere si panglici cu bretele? Cum puteti compara televiziunea PRIVATA, COMERCIALA, DE NISA, Antena 3 cu televiunea nationala (si PUBLICA, mai presus de orice)?

  Pai, haideti sa vedem cum stam, in mod real, cu aceasta falsa (si deja enervant de repetata) analogie:

  1)”Antenele” emit pe castig, fiind afaceri private, drept pentru care “mogulul” este unul dintre cei mai mari contribuitori la bugetul de stat, fapt verificabil. Ba mai mult, alde Gadea et. compania -- care stau ca niste oscioare de stiuca in gatul PD-L-istilor si al fanilor lor -, ii aduc atata profit patronului lor, incat acesta isi permite sa o faca si pe filantropul, prin varii fundatii al carui parinte este.

  In schimb, TVR-ul, societate PUBLICA, -- va reamintesc! -, care traieste din taxa platita DE-O-PO-TRI-VA si de iubitorii de Basescu, Udrea, Boc, Anastase (plus de Gabi Oprea si Miki Spaga, de la UNPR), si de fanii lui de Vadim, ori de cei care-si pun speranta in Ponta, Antonescu, sau Kelemen Hunor, TVR-ul, deci, face o politica in oglinda, dar de semn /sens contrar cu cea platita de mogul, din buzunarul lui privat. (Va propun sa nu ne pierdem acum in discutii privind facerea lumii noi, respectiv a modului in care s-a umplut initial buzunarul mogului ori a felului in care a disparut flota de “fiare vechi”, care continua sa navigheze si azi, bine merci, sub alte pavilioane). Ca TVR-ul face aproape aceleasi lucruri pe care le face si mogulul, dar le face “ca o obeza nesimtita” (vorba presedintelui), pe bani publici, mai treaca-mearga, dar le face si PROST, d-le napocitaniu! Sub doamna (colonel, zice-se) Culcer, institutia e astazi o imensa gaura neagra, mancatoare de bani de la buget -- doar pentru relee, sanchi! -- , si creatoare de gauri negre ori de gauri de viermi portocalii pana si in bugetul tarii! Pai, pentru dvs., cele doua situatii financiare, rezultate din politicile redactionale ale Antenelor si ale TVR-ului sunt tot o apa si un pamant, ori sunt, asa cum ne arata cifrele financiare, diametral opuse?

  2) De bine, de rau, televiziunile mogulului invita mereu la dezbateri cate un reprezentant al Puterii, chiar daca puterea a delegat-o, acuma, doar pe “Tootsie”, lipsindu-ne de deliciile pe care ni le ofereau candva d-nii Hoara, Visan si Talmaceanu. In contrast cu ‘antenele”, doamna Culcer a incalecat cu oamenii devotati Puterii absolut toate canalele TVR-ului, de la Pora la M. Marian, de la Lupea la Patrasconiu, de la Tia Serbanescu la Mihail Neamtu, de la Liiceanu la H-RP! Daca nu-s ei la TVR, ii vedem, in schimb, pe Boc, Anastase, Udrea (uneori in adevarate mizanscene samanatoriste!). Radeti, daca va da rasul ghies, pe unii insa nu prea ne mai amuza acesti “adevarati Arnoteni”.

  De bine, de rau, pe vremea lui Iliescu si a alor lui, tot mai vedeam la odioasa televiziune PUBLICA si niste oameni ai Opozitiei de atunci: d-nii Plesu, Liiceanu, H-RP etc. Azi, insa, nu-l vad la TVR nici pe d-l Tudoran, nici pe d-l Antonesei, nici pe d-na Doina Cornea, nici pe d-l Sorin Adam Matei s.a.m.d. Ma intreb: i-a invitat doamna Culcer vreodata, ori, vorba cuiva, “cheile intelectualitatii” romanesti sunt astazi detinute doar de camarila prezidentiala?

  In fine, ar mai fi si alte diferente semnificative, dar m-as multumi sa va aflu parerea despre cele doua, semnalate mai sus.

 • Şerban Foarţă

  Dragă Dorin,
  necunoscând adresa personală a domnului Cotoi Voinescu, permite-mi să fac uz de blogul tău, ca să-i adresez, pe-această cale, cele mai calde felicitaţiuni pentru obţinerea, din partea justiţiei noastre imparţiale, a ceea ce se cheamă NUP.

 • Radu Humor

  Devine deadreptul descalificant sa sustii in continuare ceea ce un domn curentat sau un glucid incearca sa duca in derizoriu :
  Absolvirea fara examen de bacalaureat, de data asta, a unei institutii de vina intens colorarii in portocaliu ( parte a spectrului pe care caldura puterii o scoate ostentativ in evidenta ), inseamna pana la urma incetarea oricarui statut de stat de drept a tarii in care se intampla astfel de anomalii incredibile, in care doi reprezentanti se seama ai puterii isi permit sa faca “sex neprotejat” in vazul intregii tari, cu cartea de capatai pusa la/sub fundul plin de palme protectoare .
  Si daca una n-ar fi fost chiar cea a justitiei, parca nu ne-am fi indignat si cutremurat asa de mult , sperand ca orice nesimtire-si are nasul si ca pana la urma doamna cu talgerul dreptatii va scuti cateva milioane de romani de controlul oftalmologic la care ne trimit cei care sustin nu ca ei au vazut si numarat dublu, ci ca noi n-am vazut bine 😉
  Se pare ca de aici incolo singura speranta ramane doar cererea imperioasa ca mai marii din UE sa se delimiteze la insistentele opozitiei, de cei pe care desi-i evident ca-i controleaza, i-au scapat de sub control.
  Ca altfel se duce naibii si increderea si sperantele pe care ni le-am pus intr-o uniune in care am intrat, oarecum fara a fi intrebati, dar cu multe sperante si si mai multi bani (de cotizatie).
  Alta iesire din aceasta mizerabila fundatura in care ne-au bagat alesii (vorba vine, ca se stie !), nu vad !
  Adica s-ar mai zari ceva, dar sper sa nu se ajunga pana acolo !

 • Domnule “napocitaniu”,

  Pai, cum e posibil sa amestecati, tocmai dvs.!, mere cu pere si panglici cu bretele? Cum puteti compara televiziunea PRIVATA, COMERCIALA, DE NISA, Antena 3 cu televiziunea nationala (si PUBLICA, mai presus de orice)?

  Pai, haideti sa vedem cum stam, in mod real, cu aceasta falsa (si deja enervant de repetata) analogie:

  1)”Antenele” emit pe castig, fiind afaceri private, drept pentru care “mogulul” este unul dintre cei mai mari contribuitori la bugetul de stat, fapt verificabil. Ba mai mult, alde Gadea et comp. -- care stau ca niste oscioare de stiuca in gatul PD-L-istilor si al fanilor lor -, ii aduc atata profit patronului lor, incat acesta isi permite sa o faca si pe filantropul, prin varii fundatii al carui parinte este.

  In schimb, TVR-ul, societate PUBLICA, -- va reamintesc! -, care traieste din taxa platita DE-O-PO-TRI-VA si de iubitorii de Basescu, Udrea, Boc, Anastase (plus de Gabi Oprea si Miki Spaga, de la UNPR), si de fanii lui de Vadim, ori de cei care-si pun speranta in Ponta, Antonescu sau Kelemen Hunor, TVR-ul, deci, face o politica in oglinda, dar de semn /sens contrar cu cea platita de mogul, din buzunarul lui privat. (Va propun sa nu ne pierdem acum in discutii privind facerea lumii noi, respectiv a modului in care s-a umplut initial buzunarul mogului ori a felului in care a disparut flota de “fiare vechi”, care continua sa navigheze si azi, bine merci, sub alte pavilioane). Ca TVR-ul face aproape aceleasi lucruri pe care le face si mogulul, dar le face “ca o obeza nesimtita” (vorba presedintelui), pe bani publici, mai treaca-mearga, dar le face si PROST, d-le napocitaniu! Sub doamna Rodica Culcer, institutia e astazi o imensa gaura neagra, mancatoare de bani de la buget -- doar pentru relee, sanchi! -- , si creatoare de gauri de viermi portocalii pana si in bugetul tarii! Pai, pentru dvs., cele doua situatii financiare rezultate din politicile redactionale ale Antenelor si ale TVR-ului sunt tot o apa si un pamant, ori sunt, asa cum ne arata cifrele financiare, diametral opuse?

  2) De bine, de rau, televiziunile mogulului invita mereu la dezbateri cate un reprezentant al Puterii, chiar daca puterea a delegat-o, acuma, doar pe “Tootsie”, lipsindu-ne de deliciile pe care ni le ofereau candva d-nii Hoara, Visan ori Talmaceanu. In contrast cu :antenele”, doamna Culcer a incalecat cu oamenii devotati Puterii absolut toate canalele TVR-ului, de la Pora la M. Marian, de la Lupea la Patrasconiu, de la Tia Serbanescu la Mihail Neamtu, de la Liiceanu la H-RP! Daca nu-s ei la TVR, ii vedem, in schimb, pe Boc, Anastase, Udrea (uneori in adevarate mizanscene samanatoriste!). Radeti, daca va da rasul ghies, pe unii insa nu prea ne mai amuza acesti “adevarati Arnoteni”.

  De bine, de rau, pe vremea lui Iliescu si a alor lui, tot mai vedei la odioasa televiziune PUBLICA si niste intelectuali aflati in Opozitie, asadar foarte critici cu guvernul: d-nii Plesu, Liiceanu, H-RP etc. Azi, insa, nu-l vad la TVR nici pe d-l Tudoran, nici pe d-l Antonesei, nici pe d-na Doina Cornea, nici pe d-l Sorin Adam Matei s.a.m.d. Ma intreb: i-a invitat doamna Culcer vreodata, ori, vorba cuiva, “cheile intelectualitatii” romanesti sunt astazi detinute doar de camarila prezidentiala?

  In fine, ar mai fi si alte diferente semnificative intre TVR si antenele mogulene, dar m-as multumi sa va aflu parerea despre cele de mai sus.

 • Dorin Tudoran

  @lucid

  nenea Inacu, pe care-l cam mistocaritzi, a ajuns “afara”, fiindca, spre groaza “launtracilor”, vedea enrom si simtea monstruos” cat a trait inauntru.
  Am scris candva un mini-serial care se intitula “Gandirea mitocama”. Ea caracterizeaza, mai ales, oamenii destepti, oameni care ajung sa creada ca, destepti fiind ei (Robera si Severul ei aghiotant), ceilalti sunt, certamente prosti. Desi traisc “afara” stiu foarte bine ca aveau voturile necesare. Tocai IN ASTA consta enormitatea: sa furi si cand aveai ce-ti trebuie.

  sa-mi ridicatzi moralul? Chiar suntetzi intr-o zi proasta: adica insinuati ca sunt si usl-ist. @lucid, nu e asta o porcarioara care nu va face cisnte?

  Aveti si nu aveti dreptate: Alba-ca-Zapada nu a aparut * e la cusut, fata mare, usor gravida), dar a fost deja inregistrata. Si nu de “politiciana” EBA, ci de surioara ei, Ioana, parca, ramura ne-politica a familiei. Nu ma credeti? Verificati!

 • Dorin Tudoran

  @sierra
  My bad! Intelesesem ca mai mult decat Parchetul…
  Ctalin Voicu? Desi nu-mi plac afirmatiile de genul acesta, in cazul lui risc: nu-ti trebuie decat sa te uita la poza lui si sa-i dai 25 de ani de bulau, fara drept de apel….

 • Dorin Tudoran

  @Serban Foarta

  Draga Serbane, cum domnul Cotoi-Voinescu {un soi de varianta moderna si scolita a tovarasei Codoi (C02)} nu citeste bloguletze rau-famate, mi-e teama ca trebuie sa-i scrii pe adresa blogului lui Mihail Neamtzu, daca nu cumva chiar pe blogul sefului lui domnz’ Neamtzu.

  Imbratisari si sanatate!

 • Dorin Tudoran

  @No Name

  1. Excelent puncata diferenta intre televiziune particulare si televiziune publice/de stat. Nu ca m-as da, cumva, in vat dupa alde Mircea basa & Dana Grecu.
  2. Ce face dna Culcer e grotesc. Cum si de ce este “mentinuta” -- la fel.

 • Daca_nu_nu

  Aparte:
  Da?! Blogul nostru intră la categoria „bloguleţe rău-famate”?! I-auzi!…
  Poate de-aceea ne-a părăsit Victor L… O fi zis: „dacă mai stau mult cu ăştia, mă judecă lumea…”. A-ha… Deşi mie-mi plăcea de Victor: când suduia el, suduiam şi io, când glumea el, glumeam şi io… Potriheală de caracter, nu glumă…
  Ia să-ncerc:
  Tare:
  Victooooooooooor!!!
  (Mai tare nu pot, că mă pufneşte rîsul).

 • lucid

  D T: nici vorba sa va cred uselist, asa cum nici eu nu sunt pedelist. Suntem doar votantzi “negativisti”: unul considera ca raul cel mai mare e pedeleaua, altul vede in acest “post” useleaua. Eu unul sunt azi strict sustzinatorul lui Basescu -- mai precis al programului sau de demantelare a sistemului ticaloshit care sugruma Romania, la vot astept alte “oferte” decat cele actuale -- poate Monica Macovei, vorba elektrikului.
  Si inca o stire despre “trend”: audientza MAXIMA (la orele de varf) a celor doua latrine teveu hopozitzioniste a ajuns la ceva mai mult de una suta mii privitori, din care multzi aceiasi la ambele. Daca nu apar “oferte” noi politice batalia la parlamentare se va da peste un an jumatate strict intre gashtile aferente competitorilor plus pomanagiii de profesie,total maximum 10% din votantzi. De-abia atunci se va pune problema adecvarii democratziei reprezentative la o populatzie ajunsa in asa hal. Si va trebui taiat nodul gordian, posibil tot cu “sabia”.

 • sierra

  Aveti dreptate cu mutra lui Catalin Voicu. De-aia l-au ales pe el si nu pe altcineva. Fiindca inspira compasiune. 🙂 Din partea mea poate sa stea un mileniu la inchisoare, dar dupa ce este judecat si condamnat. Nu in arest preventiv.

 • Radu Humor

  Numai una ca Rodica Culcer (aici caCu se potriveste de minune !), femeia ajunsa in ultimul grad si de serviciu (colonel) si de pupincurism portocaliu, putea transforma un post national intr-o oficina de partid, de pe care-si varsa balele toti neispravitii ridicati in grad de specialisti in probleme ale societatii romanesti, de fapt ei fiind specialisti si posesori ai altor grade, ajungand pana la urma in ultimul grad de prostitutie politica.
  Pe bloguri, le tin isonul niste personaje lipsite de caracter si avide de bani si senzatii tari, mintind senini si cu nerusinare sfruntata si interpretand in cheie portocalie orice aberatii ale unei puteri complet debusolate, desi nici macar ei nu mai cred ca mai pot pacali pe cineva.
  Dar cu cat se sustin mai multe aberatii politice, in ciuda unor incontestabile evidente, cu atat plata este mai consistenta, mai ales ca ramanand din ce in ce mai putini, le revine o suma mai mare.
  Urat mod de a-ti castiga o bucata de paine luata de la gura celor multi si saraci
  (paradoxal ajunge tot la niste saraci- cu duhul !)

 • Radu Humor

  ” Trei culori cunosc pe lume : rosu, galben si …caprui ”
  Si-o multime de nemernici pusi in slujba… stiu eu cui :mrgreen:

 • InimaRea

  Don Tudoran, de-o bună bucată de vreme, în parlament funcţionează regula de aur: Ciocu’ mic, că acu’ noi sîntem la putere!
  A fi la putere e a fi “totul dar totul”, ce-i aşa greu de acceptat? Şi dacă e -- asta e! Astfel că, dacă RobertA primeşte poruncă să numere perioada lui 3,14 -- asta face, că de-aia a fost proptită acolo, să servească în sala de mese a navei politice amiral. Ceea ce poate-nsemna că s-a făcut, totuşi, dreptate -- nu era ea principala responsabilă de mînăria cu voturile. Ş’acu’, ce-aţi fi vrut -- să fie condamnată că a executat ordinul întocmai şi la timp? Păi, vă daţi seama ce semnal naşpa ar fi dat asta? Suna ca o ameninţare cu autopsia taman cînd se simţea mai sănătos mădularul suprem. Ori ca un gest de-nfiorător cinism: Să-i pui cuiva filmul execuţiei, înainte de a fi fost executat, să-l treacă răcorile morţii. Păi, se face una ca asta? Oameni sîntem, ce mama supărării!
  Mai rău m-a deranjat citatul Electrikului, parol! Nu c-aş fi uslist -- nici măcar “liberal” nu mi-s, nu-mi stă-n caracter. Cînd era vremea mea, preferam să fiu libertin dacă nu puteam fi liber pur şi simplu, da’ liberal nu mi-a dat prin cap să mă fac. Am votat cu liber-schimbiştii lui Ştrul Cazimir, cît s-a putut -- era o doctrină pe inima mea, atunci. Acu’, sînt ultra schimbist -- în asta-s de neclintit.
  Dar dacă-i real citatul -- zic şi eu retoric, nu suspectez Elektricu -- atunci Antonescu ista-i chiar tembel, săracu’! Ceea ce eu cam nădăjduiam să nu se cunoască aşa curînd, batîr pîn’ la alegeri. Îmi intrase mie-n cap că, dacă-şi dă ăsta-n petec prea devreme, nu mai scăpăm de orănjeală nici cu slujbe.
  PS: Mie-mi place tare de “lucid”, parol! El e un julvernist din soiul Munchaussen, în caz că n-aţi băgat de seamă. Cîteodată -- ca acum -- se mai dă de gol, semn de normalitate şi-ncurajator aş îndrăzni a spera. Adică, el ori e nedezlipit de realitatea Ţării -- ş’atunci poa’să-i dea peste nas unuia de peste Baltă; ori vîntură lumea -- cum pretinde -- ş’atunci, nimic nu mai înţelegi. Eu zic că nu umblă mai mult ca mine, am zis-o încă de pe cînd îl concura pe Fumurescu atunci cînd îşi scria omul Ayahuska.

 • Tony

  Coane Dorine foarte bine ales fragmentul de depesa. Este inca o dovada (daca mai era necesara) ca Dorin Tudoran e capabil sa scrie bine si in proza. Foarte bun textul, vervă si umor de calitate, ceea ce denota, as zice, un excelent joc de picioare, in termeni pugilistici. Tot ce mai astept cu mare nerabdare sunt selectii viitoare ale altor texte scrise in trecut care sa probeze si alte abilitati: alonja, upertcut, directe… o garda sigura si mai ales ficat, arcade, nas si dinti rezistenti. Marii campioni nu se pot face doar cu joc de picioare.

  P.S. Foarte draguta “fina” “auto-ironie” in legatura cu reaua-famare a locului. Pacat ca s-au gasit spontan cativa fani-fanati care i-au cam stricat finetea. Sport de echipa, ce sa-i faci. Licheau Voinescu este varianta moderna a Elenei Ceausescu? Iata progresul. In chimie. In absenta litiului. Ar fi fost desigur un progres inca si mai notabil daca am fi avut ca purtator de cuvant la presedintie, in loc de Codoi Voinescu, un Catalin Voicu. N-a fost sa fie. Data viitoare insa destinul nu se va mai lasa pacalit asa de usor de asemanarile de nume. Mai jucati tenis?

 • Gheorghe Campeanu

  Daca supara corijenta la utilizarea abacului parlamentar pusa din evidenta de numaratoarea eronata “in direct” , cred ca nu va veti supara daca voi atrage atentia asupra faptului ca daca nu mai exista certitudini in aritmetica simpla, decizia curtii este mai mult decit intemeiata.
  Probabil ca intelepciunea hotararii s-a bazat macar in parte pe urmatoarea stire apocaliptica (a propos de perioadele valorii lui π):

  http://www.lifeslittlemysteries.com/is-pi-wrong-tau-1815/

 • Dorin Tudoran

  @Tony

  Ooo! Multumim de vizita. Si fiindca tot sunteti p-aci, va rog sa-i transmiteti fratelui dvs. geaman, Dl Goe, ca iar mananca ce nu trebuie pe pluta lui…plutitoare.

  Zice el (sau dvs., ca m-ati “confuzat” rau de tot cu mastile si pseudonimele pe care le folositi eroic si din umbra) de 4 iulie:

  ” P.S. Alo copii ai patriei. Imi pare rau ca n-am timp sa scriu ceva dragut despre ziua sorei noastre mai mari de ginta latina. S-o gasi cine. In tot cazul ii spun la multi ani. In plus o sa gust tot azi, asa ca din intamplare, niste Camabert ori Roquefort (in lipsa resimtita dureros a unor saint-marcellin du Dauphine ori Pierre doree) dimpreuna cu un pahar de vin rosu. A la votre! “

  De-asta o fi si lesinat bietul ambasador al Frantei in bratele lui Emil Boc!

  Repet, nu e frumos sa manance ce nu trebuie. Adica: in loc de “Camabert”ii recomandam sa incerce Camembert.

  Daca mai treceti p-aci, aduceti si linkul care sa duca la raportul prezentat de dvs. pe pluta in legatura cu “Niste sub-semnati” si alte ticalosii ce se petrec p-aci, pe blogul asta, si dovezi despre cat de neica-nimeni sunt alde Foarta si Tudoran aista in comparatie cu alde Roberta Anastase si Cotoi-Voinescu.

  In rest, Dl Tony, bag sama ca nu va pot smulge de la peptul mamitichii -- Elena Ceausescu. Ma rog, fiecare suge ce si de unde gaseste de cuviinta.

  P.S. De 7 noiembrie, luati-va numele-n dintzi (hai, curaj, curaj, gaina, ca nu te taie nimenea!), venitzi p-aci cu inima curata si ne apucam de vorba.

 • Dorin Tudoran
 • Dorin Tudoran

  @ sierra

  Am citit candva si cu ce se ocupa alesul “poporului” Catalin Voicu. Evident ca a fost eliberat, caci de unde sa scoata si sarantocul asta de “statul de drept” roman atatia ani de puscarie cam cat i s-ar cuveni alesului “poporului”; daca ar fi vinovat. Dar, surprize-surprize!, iata alt nevinovat. Va recomand un articol mai vechi “Coruptzie fara coruptzi”…

 • Dorin Tudoran

  @lucid
  Nu consider ca pedeleaua este raul cel mai mare. Consider doar ca este raul aflat la putere in acest moment; adica, de multzi ani.
  M-am bucurat (si eu) de intentia lui Traian basescu de a demantela “sistemul ticaloshit”. Si m-am bucurat ca succesele sunt doar foarte partiale. Banuiesc ca una dintre cauze poate fi aceea ca printre “demantelatori” se afla si “senatori de drept” ai “sistemului ticaloshit”. Mi-e teama ca avetzi dreptate in legatura cu viitoarea batalie parlamentara.
  Cat despre tipurile de democratie, am publicat candva un text (l-am si republicat) cu gandul ca “unii oameni” se vor duce spre citit, sa vada ce ofera “menu”-ul, de la democratie directa la democratie participativa si sa aleaga ce crede ca ar fi mai potrivit pentru cadrul romanesc. Cred ca au citit alte carti decat cele recomandata, fiindca e limpede ca solutiile la care se gandesc sunt doar de tipul “castigatorul ia totul”, ca cei din “gaska” 51% trebuie sa-i calce in picioare pe cei din “gashka” 49%. Iata o cale sigura de perpetuate a “democratiei romanesti”.

 • # 30 si # 32 @ Dorin Tudoran

  Nu o fi “pedeleaua” beleaua cea mai mare, dar o belea mai anomica si mai generatoare de anomie -- mai ales in sensul dat de Durkheim notiunii -- decat PD-L-ul, mie nu mi-a fost dat sa vad in Romania, nici inainte, nici dupa ’89.
  Si, in privinta asta cel putin, link-ul pe care ni l-ati dat la postarea cu nr. 30 e nu doar extrem de “amuzant”, ci si de o elocventa… zdrobitoare!

 • Radu Humor

  N-are rost sa ne luam dupa strambele lu nea Pocitanie si sa ne facem inima rea de grija viitoarelor actiuni ale urmatorului presedinte ce va avea mult de rhanit in toate sectoarele transformate in grajduri, lasate in urma de guvernarea portocalie ( pana si puritatea, caldura si frumusetea unei culori a fost maculata in aceasta nefasta guvernare !).
  Vorba cuiva, daca ar candida si unul ca Becali la presedintie, tot l-as vota ca as fi sigur ca ar face mai mult pentru Romania decat Basescu !
  Sunt insa mii de oameni, cinstiti si integri, care l-ar face uitat ca pe un vis urat pe cel care a distrus o tara ( inclin sa cred cu buna stiinta), numai ca filtrul acesta al partidelor politice functioneaza inca foarte bine .
  Dar cum a scapat in castigator un Emil Constantinescu, poate ca se va ivi un alt om de caracter sa puna umarul la curatarea acestei tari, transformata in pasalac european, de niste marionete slugarnice si santajabile (ceva ma face sa cred ca accidentul de la Rouen a fost principalul subiect al unui santaj prelungit).
  Si daca locul si exemplul lui Emil Constantinescu va fi luat de Crin Antonescu, sunt reale sanse de a repune Romania pe drumul cel bun , mai ales ca acum se cunosc( s-au demascat, din prea multa siguranta de ei !) adevaratii dusmani ai progresului si bunastarii Romaniei .

 • Tony

  Coane Dorine sunt perplex in fata replicii d-voastra. Nu ma asteptam la o asa “reactiune” care pur si simplu ma nauceste. Ce are a face Dl. Goe cu 4 Iulie si cu ambasadorul din bratele premierului? Nu stiu ce link ati dori sa aduc. De ce trebuie sa spui cum ma cheama? Asa ma cheama: Tony, ma cunoaste si conu Zaharia. De la unsp’ce Februarie bis. Sunt tot timpul cu inima curata. Ce-ar trebui sa se intample pe 7 Noiembrie? Unde? Cine zice ca d-voastra si maestru Foarta ati fi mai neica-nimeni decat Roberta si Sever? Ca nu e adevarat. Cred pur si simplu ca e incurcatura la mijloc. Maine, miercuri, Mizil. Imi pare sincer rau ca v-am suparat. Eu vrusesem doar sa va spun ca mi-a placut textul selectat in prezent din trecut si ca sper ca si viitorul sa ne aduca astfel de texte bune din trecut. In rest nu. Dar daca e cu banat nu-i bai. Ma retrag. Cele bune.

 • Ei vedeti coane Dorine? Asta e cusurul d-voastra: ati vrea numaidecat sa va laude toata lumea. Dar ce coane Dorine reclama negativa nu e tot reclama? Ce va poate face acuma domniei voastre foarte rau e scufundarea in nebagare de seama, ceea ce m-ar intrista peste masura. Va promovez si eu cum pot (muuuult mai bine decat o fac altii), vorbesc despre d-voastra, mult si bine (dand altora sansa sa ma contrazica), pun link-uri, v-am trecut in blog-roll si… in loc de o minima recunostiinta cu ce ma aleg? Cu sugestii a la Radu Humor despre mancat si supt. Coane Dorine, coane Dorine, anturajul o sa va manance. Puteti sa-mi gasiti toate cusururile din lume dar o calitate trebuie sa-mi recunoasteti si mie: sunt sincer. Si cu sinceritate va spun ca mie Dorin Tudoran imi place. Tocmai de aceea imi ingadui sa-l toc marunt cu ce nu imi place la dansul. P.S. Lasati-l pe Tony in pace ca n-are sarmanul nicio vina ca s-a radicalizat dl.Goe, cel cu care imparte realitatea nevirtuala. Vina va apartine in exclusivitate. Mai mult nu va spun pentru ca… in fine, nu voi sa ma puneti de fata. Ce-i pe 7 Noembrie? Aveti vreo nostalgie anume?

 • Dorin Tudoran

  @Tony

  Haida-de, perplex! Matale si perplex.
  Da’, mai stii, ma voi fi lasat si eu pacalit — cum clar zici pe Arca lu’ Matale — ca si dl Mihail Neamtzu de zmecherii hyperspatziale cu scop de inducere in eroare.
  Linkurile trimise de spionul meu erau urmatoarele:

  http://arcaluigoe.wordpress.com/2011/07/17/niste-sub-semnati/
  http://arcaluigoe.wordpress.com/2011/07/14/cronica-unui-faliment-ratat/

  Daca sunt falshe sau prea labirintc fiind formatului plutei matale ne treziram — unii si alatii — pacaliti, cer iertare. Daca nu, nu; dar nu Daca_nu_nu, da?

  Aibi rabdare, Domn’ Goe, si vei vide ce se produce de 7 Noiembrie. Daca nu ti-o placea, sa-mi zici 1 Aprilie.

  De ce sa-ti dai numele?
  De pamant.

  Asta vine de la “De ce trag clopotele, Mitica?” “De funie, parinte!”

  Rautati, Domn’ Goe, nu le pune la inima. Si-apoi, shpionul de te shpioneaza mi-a zis cum te cheama, adicatelea -- cine esti. Dar “demascarea” asta nu se cuvine s-o fac eu. Cand te vei simti — cum pretinzi -- cu inima curata si gata de aplauzele noastre, ne spui. Si noi, cu inima curata, te vom aplauda.

  Succes in ramura & fara ranchiuna, Domn’ Tony.

  P.S. #1 Nu, de vreo cateva luni nu maqi poci juca tenis. Cum termin perioada de recuperare, o iau de la cap. Daca mai poci. Daca nu, nu, da? Orisicatusi de putin, te voi tine la curent, elefant mic si adorat!
  P.S.# 2 Zisei — fara sa gresesc — Mihail Neamtzu in loc de Neamtzu Tiganu. Fara sa gresesc, fiindca, stie tot burkin-fasezul ca in zilele lui slabe, Neamtzu Tiganu semneaza Mihail Neamtzu. La mine pe blog, can imi face placerea sa ma viziteze, Namtzu Tiganu are numai zile bune.

 • Dorin Tudoran

  @ Dl. Goe

  Uite, treaca si una “@Dl.Goe”. Ca sa nu zicetzi ca nu stiu sa-mi recunosc greselile.
  Sunteti sincer? Cand? “@Tony” sau “@Dl.Goe”? Recunosc si asta: intrebare cam inutila, ca sincer sunteti pe toate fetele.
  Sa-l las in pace pe @Tony? Pai, eu il cauta sau el imi trimite ravase?
  Nostalgie legata de 7 Noiembrie? Oho, ba chiar doua.
  Prima -- cand cadea in “zi de lucru” eram scutiti de scoala!!! Ma rog, ne ducea la defilare, dar unii ne mai pierdeam pe drum.
  A doua -- bunicii mei mai aveau inca rezerve de pastrama de pe timpul mustului.
  Dumneavoastra nimic, asa, ceva acolo, nici o nostalgie? Trist. Lumea fara nostalgii e o pluta plina ochi cu certitudini, si, parafrazand un cantec al lui Kris K., as da toate certitudinile de azi (si de maine) pe o nostalgie de ieri, Domn’ Goe/

 • napocitaniu

  dom’ tudorane

  nu mi’e teama de mogulime, ci de eternitatea ei (raspund astfel si unui domn/unei doamne fara nume).

  cine dracu mai stie p’unde mai sint seuleanu, nicolau sau sasssu?

  gaura neagra?

  cu par!

  da’ nu poci s’o compari pe doamna tia cu ciuvica or gidea, oricum ai da’o, chiar daca e “refugiata” la imunda gazeta “curentul” (unde as indrazni sa’l trimit pe humor ca sa se ‘ntilneasca cu fratele ‘ntru “romunism” roncea)

  si de politicienii portocalii o sa scapam (cu chiu, cu vai), probabil ca si de o parte din uslasi, cum am scapat si de taranisti, peuneristi, liberschimbisti, da’ de alde gidea si ciutacu nu ne scapa nime’; cum nu ne scapa de nomenclatura sindicala, de “sacu cu petecu” berbecalo-corleonian folbalizdic, de oteve, etc, etc!

  in privintza hoitnews, n’am cum sa ma’ncontrez cu d-voastra: fiecare cu idiosincraziile lui!
  io “nu suport” vox publika!

 • napocitaniu

  pe sever voinescu il preferam in postura de cronicar d’opera.
  el se prefera in postura de politician!
  roberta doar i’a ‘nlesnit asta, facindu’l catindat de ploesti, sa traesti!

 • Dorin Tudoran

  @ napocitanu

  1. Da, Tia Serbanescu este o gazetara excelenta. O stiu bine, am fost—tu—o—ar vina. Faceti o socoteala a vocilor — vehement sau discret pro Basescu/pro-PDL — in ciomparatie cu cele independente si rezultatul nu va poate scapa. Mai faceti o cercetare: de unde vin banii pentru hotnews.

  Eu citesc ce este de citi pe amandoua — hotnews si voxpublica — si ocolesc ce stiu ca trebuie ocolit. Incercati. Poate merge si la dvs.

 • napocitaniu

  pardon, si eu mai trec pe la vox, ca sa ma’nervez (cind am “tonus” scazut:)

  probabil ca d-voastra va referitzi la autorii contributors.ro, care sint promovatzi insistent pe “hot”, pentru ca pe “hot” nu prea vaz “opinii”, altele decit ale lu’ tapalaga. nu stiu care e legatura intre cele doo platforme, nici cine le finantzeaza (la “hot” parca era unu’ “speculant”: sima se numeste, daca nu’i tot vintu, cum se zvonea odata)

  credetzi ca pe la d-voastra as mai intra daca m’atzi face sa’mi creasca tensiunea? (mai imi creste ea cind dau de “unii”)

 • Dorin Tudoran

  @napocitanu

  Nici eu nu stiu care este legatura intre “contributors.ro” si “hotnews” doar ca legatura se vede cu ochiul liber.
  Eu, domn’ nikule, incerc sa tin tensioune dvs. (ba, chiar si pe a mea) la nivel rezonabil, suportabil de organismele noastre fragile si fragilizate…

 • mihai rogobete

  Vadim urca la ceruri, luni, de pe Otopeni. Pe Mont Blanc nu l-am vazut.

WP Admin