≡ Menu

Rodica Palade – Dorin Tudoran (II)

Partea a doua a discuţiei din revista “22”

http://www.revista22.ro/articol-9265.html

 • mihai rogobete

  Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a făcut publică lista cu o parte din beneficiarii Legii Recunoştinţei şi care au fost identificaţi drept colaboratori ai Securităţii. Cele peste o sută de persoane care în momentul de faţă au calitatea de revoluţionari dobândită în baza Legii 341 din 2004, prin care au fost preschimbate certificatele de revoluţionar, au dat, conform prevederilor legale, declaraţii pe propria răspundere că nu au colaborat cu organele securităţii statului şi nu au fost angajate în acţiuni de represiune. CNSAS a descoperit însă că aceste declaraţii nu sunt conforme cu realitatea, şi au trimis dosarele revoluţionarilor-colaboratori ai DSS în instanţă. Din 1990 şi pînă în prezent, toate aceste persoane au obţinut beneficii importante de pe urma calităţii de revoluţionar.

 • Radu Humor

  Rodica Palade :
  “Mie mi s-au părut consemnări ale Securităţii din timpul anchetării lui Mihai Botez. Cum cunoaştem îndemnul lui Michnik de a nu da crezare „minciunilor“ din dosare, cum şi tu îţi iei măsuri de precauţie, aş vrea să mă ajuţi să înţeleg acest caz. ”
  Raman cu impresia ca ati ratat o mare ocazie, ca, ajutat si de intrebarea inaltata la fileu, sa va exprimati indoiala in legatura cu cele puse pe seama lui Mihai Botez !
  Imi vine chiar sa cred ca desi poate n-ar mai fi avut parte de un interviu atat de reusit, pana si RP ar fi dorit sa va vada incercat ceva mai mult de incertitudini, in acest extrem de delicat caz .
  Faptul ca postfata n-a amintit nimic in legatura cu acest aspect (nici macar in convorbirile avute anterior), nu trebuia sa constituie o incurajare tacita, dupa cum si prefata se putea lipsi de anumite aspecte oarecum incriminatorii !
  Si cred ca memoria lui Mihai Botez merita acest lucru din partea dvs.

 • victor L

  “Palpitanta” lectura. Mai bine zis, palpitanta era viata in epoca de aur daca ti se nazarea sa spui ca nu vezi aurul.
  Si avea un “avantaj” sinucigas: nu iti puneai problema ca vei fi turnat de cei apropiati, de cei cu care se parea ca gindesti la fel. Dar. Nici fagaduinta ca”vom fi impreuna pina moartea ne va desparti” nu era tinuta. Ori se pare ca unii au murit inca in viata fiind.

 • securit (lovit de securi…)

  …ooo, dar nu pot decit sa va multzumesc shi sa va felicit pentru ca atzi creat aici un univers al binelui , adevarului (shlefuit ca un diamant stralucitor numai bun sa-i orbeasca shi mai mult pe cei orbi de ochii mintzii…) shi al curajului de a ne invinge frica …shi chiar reushitzi sa ne fitzi un ghid care sa nu ne lase sa ne ratacim in pseudo-lumea terorii ba chiar “ii scrietzi” (ca paul goma ) pe calai demitizindu-i shi prezentindu-i ca pe nishte jigodii demne de dispretz …shi ce bine ar fi sa-i lustram prin metode de genul “cu renta viagera” ( pina-i inhatzam…), cu “sinecuri ” (prin galapagos -in preistorie…) , dar desigur cu sprijin shi fonduri de la e.u. shi sub umbrela nato ( cam ca in irak…) pentru ca numai asha ne dam o shansa ca popor_deshteptat …shi chiar shi e.u. are de cishtigat ( poate e valabil shi pe la mafiile lor…) ; shi nu vreau sa credetzi ca glumesc : oare nu se vede ce-au facut alde ashtia in 20 de ani shi inca n-atzi vazut nimic , doamne fereshte de ce e mai rau -- oare ne vor extermina asha cum au fost exterminate pieile roshii din america ? ca atunci chiar ca trebuie sa murim cu ei de git -- la paritate ” 10 victime la un calau ” ; aaa ,dar sa inchei optimist shi senin ( dvs transmitetzi o seninatate ca a invingatorului , chiar sintetzi , felicitari ! ) shi sa spun ca ro va rezista , va lupta , va invinge shi va dainui doar daca ” se va purta cum ii e portul shi va fi ( de la “to be “=a fi ) asha cum ii e felul !” doamne ajuta ! p.s. sper sa mai publicatzi pe aici ca bani de cartzi nu am…merci , mercy !

 • Ioan Costea

  Iertati-mi interventia off topic: sunt stupefiat de revarsarea pe-aiurea de comentarii injurioase si bascalioase la adresa lui Adrian Paunescu, aflat in grea suferinta! N-o sa spun daca mi-a placut, imi place sau nu scriitorul sau politicianul Paunescu (altadata, acum nu se cuvin nici osanale, darmite injurii), ii doresc sanatate omului Paunescu! E asa de greu?

 • @Ioan Costea
  Da, Ioane e cam tot asa de greu pe cit iti era tie de greu sa porti pusca mitraliera la Sighet in 1973!

 • me

  i like

WP Admin