≡ Menu

Remanieri la vârf: Se autoexclude Vadim din PRM?

Citindu-l în grabă, un bun prieten (foarte alarmist de felul lui!) a fost atât de amețit de titlul unui material publicat de Cristian Anghelache în ediţia din 12 iulie a.c. a Cotidianului (“Vadim Tudor scapă de membrii de partid <nebuni agresivi, handicapaţi>”), încât m-a sunat să-mi spună “marea bombă”: “Vadim s-a autoexclus din PRM!”. Cum un asemenea harakiri politic nu s-a mai văzut în România profundă, m-am pus pe citit. Am început cu finalul materialului, nu de alta, dar să nu fie vreo glumă:

“Specimenul este, efectiv, nebun de legat şi nu de politică are el nevoie, ci de un tratament medical adecvat. Aşa-zisele lui dovezi de ataşament şi SMS-urile pe care le trimite pe la diverse posturi de televiziune nu ne interesează, atâta timp cât ele sunt expresia vicleană a unei minţi bolnave. Efectiv, acest personaj a depăşit orice măsură şi terorizează oameni! Îi avertizăm, totodată, pe cei care vor mai încerca să-l folosească pe acest primitiv pentru a-şi plăti diferite poliţe politice, pe plan local sau la nivel central, că vor fi eliminaţi, şi ei, fără discuţie.”

Tare! Tare de tot! Totuşi, ceva nu este în regulă cu ultima propoziţie a Comunicatului PRM citat de Cotidianul:

“PRM este o formaţiune serioasă, în care milioane de români îşi pun ultimele speranţe, şi n-are nevoie de intriganţi, scandalagii şi handicapaţi.”

Noroc că citesc şi restul materialului şi înţeleg că nu este vorba de o autoexcludere, ci de o excludere – cea a lui Ion Neguş, căruia Comunicatul PRM îi datorează un miel, acum la despărţire, căci l-a botezat Neguţ.

Totul e bine, când se termină cu bine!

Chiar aşa – când se termină? Căci vreau să pricep: schimb ori nu titlul acestui comentariu, fiindcă 12 iulie nu poate fi totuna cu 1 aprilie, nu? Iar astăzi, 14 iulie, sărbătorim altă cădere.

 • Daca_nu_nu

  Daaa… Din lac în puţ!
  Io nu ştiu ce se-ntâmplă în politichia noastră că, la intrare, toţi îs sănătoşi la cap, la ieşire, toţi îs de nicio treabă. De unde că politichia te poate sminti, dacă nu cumva dintr-o sminteală te-ai făcut frate cu politica până treci puntea…
  ”…milioane de români îşi pun ultimele speranţe…”
  Hm. Dacă n-au, săracii, unde să şi le pună… Şi le pun în cui! „Vrei nuştiuce? Ia mai pune-ţi speranţa-n cui!…” Chiar că-i mişto…
  Acuma, de la dl Vadim n-avea românul cine ştie ce aşteptări, indiferent ce-şi închipuie dumnealui. Dar, de la dl Boc, eu spun că avea. Dar dl Vadim „avertizează”. Aseară, trec eu pe lângă televizor şi ce aud? Dl Boc „interzicea”. „Interzicea” miniştrilor să supună dezbaterii publice nu ştiu ce problemă (poate era important, dar n-am reţinut). Nu „vă rog, stimaţi colegi”, nu „vă rog insistent”, nu „vă rog foarte insistent”, ci de-a dreptul „vă interzic”. No, zîc, ceva nu-i cum trăbă… Oare ce?

 • Dorin Tudoran

  @ Daca_nu_nu # 2

  Şi noi am rămas interzişi la renumirea dlui Boc în moţul guvernului. Numele jocului pare a fi De-a interzicerea!

  Vă aduceţi aminte că, pe la începutul primului mandat, şi preşedintele Traian Băsescu spunea că “Vă rog” nu intră în vocabularul unui preşedinte?

 • Vadim nu se va desparti (si nici nu va fi despartit) niciodata de PRM asa cum Iliescu nu se va desparti niciodata de PSD.

  Cat despre seriozitatea, decenta si profesionalismul celor din PRM… imi rezerv dreptul de a avea mici retineri.

 • Daca_nu_nu

  @) DT # 2
  ”Vă aduceţi aminte că, pe la începutul primului mandat, şi preşedintele Traian Băsescu spunea că “Vă rog” nu intră în vocabularul unui preşedinte?”

  Nu, domnule Tudoran. Din păcate -- ca să nu spun din prostie! -- mi-a scăpat acest amănunt. Cum şi muuuuuuuuuuuuuulte, multe altele. Şi când te gândeşti că eu l-am votat pe dl Băsescu. Nu o dată, ci de două ori.

  Vedeţi dumneavoastră, aici, la noi, lipseşte, din nefericire, o elementară cultură civică. Nu condamn pe nimeni, Doamne fereşte. Constat numai cât de ignorantă poate fi naţia aceasta de gogomani dintre care eu sunt cel dintâi, vorba cui ştim. Câtă vreme n-ai vreo treabă cu autorităţile, nu te doare capul cine te conduce. „Iar votăm?” „Iar!” „Pe cine?” „Habar n-am! Hai să vedem ce zic alţii mai deştepţi ca noi…” Şi-aici, la capitolul „mai deştepţi ca noi”, trebuie să recunoaştem că dl Băsescu stătea bine. Nu-i mai înşir. O dată că-i ştim, a doua că mulţi l-au cam lăsat în plata Domnului. Bun. Şi l-am votat şi-am trăit fericiţi. Dar autorităţile, şi de n-ai tu treabă cu ele, se vede treaba că au ele treabă cu tine. Ştiţi cum zic. Şi aşa… se-mpuţi treaba.

  Şocul cel mare a fost când am constatat că „autorităţile” ţipă. La început am vorbit frumos. Niciun rezultat. Am început să ţip şi eu. „Io-te la ea, ştie şi să ţipe!…” OK. O dau în două ape: mai cobor vocea, mai vin cu argumente, dar o ţin pe-a mea, una şi bună. Rezultatul: „Fii fată cuminte, că nu la tine mă refeream ci la alţii…” „Care… alţii?” ”Alţii”, mi se răspunde. Hopa. Care va să zică, mă prostiţi pe faţă…

  Ştiu. Sunt amănunte. Amănunte care contează. Şi care, scăpate atenţiei, fac ravagii. Pentru că, la noi, ordinul se execută, nu se discută. Şi-atunci? Ordonantul are numai drepturi, iar (sub)ordonatul are numai obligaţii…
  Şi toată lumea ţipă!
  „Ce-i aia „vă rog”?”
  Acuma ştiu ce e: NIMIC!

 • Dorin Tudoran

  @ Daca_nu_nu # 4

  Trist. Ţipatul nu a rezolvat niciodată nimic. De aceea mahalaua este o structura… eterna. Intr-un fel ea este întruchiparea…ţipatului.

  Poate voi posta cândva editorialul pe care l-am publicat cînd preşedintele m+a luat prin surprindere cu declaraţia respectiva.

 • lucian burjuiul

  Ieri Crin lua masa cu Patriciu, azi Vadim se autoexclude… Ne pregatiti o goanga mare de tot pentru maine!? Basescu se calugareste!!!

 • Daca_nu_nu

  @) DT # 5
  „Poate voi posta cândva editorialul…”

  Bine. Aştept. Cum spuneam, nu mă grăbesc. Poate de aceea nici n-am scris vreo carte până acum. Nu mă laud cu asta. Dar nici nu-mi pare rău. Între a nu (mai) putea scrie şi a nu (mai) putea şterge, cine ştie de ce m-a (mai) ferit Dumnezeu şi de data aceasta.
  Mulţam de gândul bun. Vă îmbrăţişez.
  Succes mai departe!

 • Dorin Tudoran

  @ lucian burjuiul # 6

  Încerc şi eu vigilenţa unora şi altora.
  Dacă daţi un search, veţi găsi ştirea în legătură cu invitaţia făcută lui Crin Antonescu de Dinu Patriciu.

 • lucian burjuiul

  Ce pacat 🙁 … imi suradea succesiunea. Si chiar ar fi fost interesanta calugarirea lui Basescu. Un sobor de preoti…. Dar inainte de asta mai vrea sa popeasca cateva milioane de romani.

  PS Promit ca ma duc in pelerinaj la manastire daca se intampla.

 • Dorin Tudoran

  @ lucian burjuiul # 9

  Traian Băsescu este un om cu vocaţii multiple, dar printre ele nu cred că se află şi aceea a singurătăţii de tip monahal.

 • Daca_nu_nu

  Mănăstire-maici-chef…
  🙂 🙂 🙂
  Dacă nu, nu.

 • Radu Humor

  @Daca_nu_nu
  Te stiam fata desteapta 😉
  Cum sa-l votezi si-a doua oara :mrgreen:

 • Radu Humor

  Exista si alte singuratati, impuse, nu numai cele de tip monahal !
  (care-s de fapt auto…)

 • T.Monica

  Vadim Tudor este un subiect de avarie pe orice blog in pana de inspiratie. Parca ne amenitaserati ca ne veti da in cap cu un Ion Cristoiu si cand colo…

 • Dorin Tudoran

  @ T. Monica #14

  Nu v-am ameninţat cu nimic. În general nu ameninţ. Mă bucur să citesc comentariile dvs. şi nu vreau să vă pierd de muşteriţă. Dacă v-aş da în cap cu un Ion Cristoiu, v-aţi resimţi o vreme. Credeţi-mă.

 • Daca_nu_nu

  @) Radu Humor # 12
  Dragule, era atunci, imediat după ce-a fost ales preşedinte, când l-au debarcatără, dacă-ţi aduci aminte… Ce să te-aştepţi de la ingnoranţi ca mine?
  „Ce s-a întâmplat?”
  „Îl dădură jos, maică…”
  „Pe cine?”
  „Pe preşedinte!”
  „Aaaoleo! Păi cum dracu, numa ce-l puseserăm… Iar balamuc? Heeei-rup! Inke o dată!!! Trăiască naţia! Sus cu ea!!!”
  Până să te descebăluieşti de cap… o fo târzâu…

  Acuma, dincolo de aspectul comic -- pentru că-i de tot rîsul, trebuie să recunosc -- am fost uimită să constat câtă lume educată -- educată spun, nu doar „cu pretenţii”, ci chiar educată! -- e total ruptă de realitatea imediată…
  Iar cei branşaţi… sunt foarte interesaţi, nu?
  Câţiva frumoşi şi rari nebuni se găsesc să-şi bată capul serios şi cu rânduială, dar, la ce nevoi mari ne apasă, sunt nesemnificativi numeric, oricât de semnificativi ca valoare culturală/umană ar fi ei…

 • Radu Humor

  @ Daca_nu_nu # 16
  Pai asa spune …
  Acum te recunosc si eu draga !
  Ei, de data asta suntem mult mai multi si s-ar putea ca intelectualii de care vorbesti ( mai bine zis unii dintre ei ) sa-si dea seama de eroarea-n care au alunecat ( unii au si facut-o) si sa revina la ganduri si vorbe mai bune , mai ales ca n-o sa-i puna nimeni sa dea banii inapoi, ci doar sa-si retraga cateva osanale ridicate aiurea in teren mlastinos sau nisipos (depinde pe unde-si fac veacul de slugarnicitate).

 • @) Dorin Tudoran

  Daca Vadim merge pina la capat, adica pina la autoexcludere, va reusi sa transforme PRM intr-o multime vida chiar si in sens matematic! Eu ii tin pumnii!

 • Mitica

  Joyeux Quatorze Juillet!

  14-Juillet : un défilé polémique sous une pluie battante.
  http://www.lemonde.fr/tele-zapping/video/2010/07/14/le-14-juillet-c-est-n-importe-quoi_1387998_811987.html#ens_id=1387377

  Se pare ca nu numai Vadim a luat’o razna.

 • Radu Humor

  Din nu stiu ce motive, Vadim are la ora actuala mai multi adepti decat multimea portocalie ( si cu siguranta primii se vor inmulti, iar ultimii se imputineaza pe zi ce trece ).
  Numai boii raman consecventi, nu-i asa ? :roll:

 • Mihail Sorin Gaidau

  Bună ziua,
  am îndrăznit să vă deranjez, găsind adresa dumneavoastră în ziarul “Cotidianul”, administrat de dl. Corneliu Nistorescu.
  În privinţa lui Vadim Tudor, se pot spune câteva cuvinte: a obosit şi nu mai găseşte o uşă potrivită, la care să bată toaca, pe măsura “afecţiunilor” sale. În 1990, propunea administraţiei feseniste, alături de Eugen Barbu, gazeta lor excesivă, plină de insanitate, asigurându-i pe guvernanţii de atunci că “un glonţ costă şapte lei”(sau, trei lei). Tranzacţiile mai noi, cu feseneul restructurat orange, pentru avantaje mărunte, din care au rezultat formulări antologice la adresa premierului Boc(“Boc vorbeşte fluent engleza, dar fără pauză de respiraţie”, “lui Boc îi făcea mă-sa baie într-un ibric şi când era obraznic îl bătea la fund cu cureaua de la ceas”) au probat că Vadim a fost tras pe sfoară, inteligent, pe calapodul fabulei lui La Fontaine, “Corbul”. Gustul pentru învoieli cu infractori nu i s-a estompat: Nati Meir garantează! Dacă Băsescu vrea să-l mai fraierească, va reuşi. Când se va dedica cineva unei lucrări mai ample(sau unui eseu, de 80 de pagini), închinată politicianismului şi patologiei politicului din România, d-na T. Monica va afla că Vadim Tudor nu a devenit “un subiect de avarie”.
  Ion Cristoiu este, în bună măsură, “fumat”, mâncându-şi lefteria cu mai mulţi ani în urmă, chiar înaintea apariţiei “Evenimentului zilei”, fiind taxat adecvat, pentru un voyage aviatic în compania ex-premierului Petre Roman şi darea de seamă, într-un editorial de un hectar şi trei prăjini, din “ZIG-ZAG”, la rubrica “Punct şi de la capăt”. Cristoiu a obosit, comiţând alt gen de recidivă, dar mai rafinată, cu interese similare celor vizate de Vadim Tudor: o felie mai grasă, din ceafa de porc, rămasă pe tava din bucătăria Cotrocenilor. Pâinea amară şi neagră a jurnalismului independent, sincopele care-ţi smulg şi marmelada de pe coaja de franzelă, reuşesc să înmoaie şi inimi mai exersate. Amenzile, condamnările pentru… delicte de presă(Cristoiu a păţit-o electric, în urma unui răspuns, relativ decent, adresat d-nei Adameşteanu: un editorial din “Evenimentul zilei”, intitulat cam aşa: ” Unei ziariste căreia aş putea să-i spun şi fă”. Cinci sute de milioane, amendă, pe vremea lui Emil Constantinescu, era o sumă importantă.) Rămas fără ziar, Cristoiu a fost primit în gazdă de o publicaţie sindicală, vremelnică, “Independentul”. Erau vremuri curioase şi incitante. Pe atunci, “CAŢAVENCU”, publica o caricatură intitulată sugestiv: “Cămaşa lui…Cristoiu”. Când apele s-au mai liniştit, Cristoiu a fost tocmit de dl. Ion Raţiu, să relanseze “Cotidianul”. Au urmat tensiunile rezultate din simpatiile sârbeşti, ale gazetarului, când trupele NATO căutau soluţii tranşante pentru şerpăria explozivă din Balcani. Avioanele americane survolau Ploieştiul, pe la orele două-trei din noapte…Toate au trecut. Cred că Ion Cristoiu s-a săturat, a obosit după atâtea exerciţii… profesionale.

  Atât Vadim Tudor cât şi Cristoiu au tocit în aşa hal ambele faţete ale talantului, încât au ajuns să confunde ceea ce este pentru Dumnezeu, cu ceea ce este datorat cezarului. Cei doi gazetari pot fi plasaţi, pentru studiu, la ANEXA unei lucrări de genul “Cei doisprezece cezari”, a lui Suetonius. Au devenit material didactic! Cu asta, zic eu, am oferit şi d-nei T. Monica, un scurt remember. Ceea ce merită mai multă atenţie şi îngrijorează: kaghebismul, în formă continuată, din fruntea bucatelor României, preocupat să întreţină instabilitate, anarhie, haos şi sărăcie la ultimele frontiere ale NATO şi UE! Pentru imaginea a ceea ce Papa Ioan-Paul al II-lea a numit “GRĂDINA MAICII DOMNULUI”, pronunţând cu voce tremurândă, România, nu e bine deloc!

 • Vasile Gogea

  Draga Dorin,
  prin 1988 am infiintat “in ilegalitate” “Partidul Gogist”! Acesta avea (masura de prudenta, pentru a nu putea fi acuzat de “complot” si toate celelalte) prin “statut” un singur membru. Adica eu. Glumeam aproape zilnic, dind “comunicate de presa” de genul: “Partidul Gogist a organizat un mars de protest pe b-dul…, pina la… Autoritatile n-auy intervenit!” sau “Partidul Gogist este in criza financiara, nereisind sa incaseze cotizatia!” Pina cind am fost somat sa fac “una din doua”: ori dau “lista” cu membrii partidului (ceea ce era imposibil, conform articolului din statut), ori “dizolv” formatiunea (ceea ce era, de asemenea imposibil -- poate, doar cu acid sulfuric superconcentrat). Ma intreb, cam cum ar sta treaba cu CVT?

 • Dorin Tudoran

  @ Vasile Gogea # 22

  Cu Vadim treaba ar sta ca in desenul lui Mihai Stanescu: un tip sta pe marginea prapastiei, este evident ca vrea sa se sin ucida, inainte de a se arunca in hau spune “Am hotarat in unanimitate sa ma sinucid!”

WP Admin