≡ Menu

Rectificare

Am retras temporar comentariul “Promovat, oareșcum lustrat și apoi bine lustruit”, pentru a verifica dacă, într-adevăr, așa cum mi s-a semnalat, unul dintre citatele folosite a fost eronat atribuit dlui Mihai Răzvan Ungureanu.

Chiar dacă rămân fidel mesajului pe care îl transmiteam prin acel text, dacă transcrierea unui citat se va dovedi eronată, comentariul va rămâne retras definitiv și dl Mihai Răzvan Ungureanu va fi îndreptățit la scuze pe care sunt sigur că le va accepta.

 • mihai rogobete

  La câte citate eronate dau ei din tăcerile noastre, n-ar merita gestul.

 • Dorin Tudoran

  @mihai rogobete

  Cum traiesc unii e una, cum traiesc eu e alta.
  Asa cum am spus, nu ma dezic de mesajul transmis prin acel comentariu, dar eroarea factuala ramane eroare…

 • Florin Iaru

  Corect. O demonstraţie bazată pe o eroare, oricît de strălucită ar fi, tot eroare e.

 • Dorin Tudoran

  @Florin Iaru

  Corect.

  Chiar daca demonstratia nu se baza doar pe acel citat gresit atribuit (cred in continuare in esenta mesajului pe care il transmiteam si mi-e teama ca timpul ma va confirma), dar orice eroare de acest fel submineaza o demonstratie.

  Corect…

 • mihai rogobete

  Mai mult astrolog decât astronom, Copernic a comis două erori matematice în calculul orbitelor planetare, însă rezultatul s-a dovedit în cele din urmă corect, fiindcă cea de a doua a corijat-o pe prima.

 • mihai rogobete

  Pentru a fi mai limpede, Copernic a amestecat numerologia cu matematica. Logici trebuie să fim cu cele ştiinţifice, metaforici cu cele poetice şi politici cu cele politice. Când o eroare politică poate lua dimensiunea unui genocid, cum să-i cerem scuze criminalului pentru poziţia unei virgule?

 • mihai rogobete

  Nu, nu e vorba de logica dublei negaţii, ci eroarea matematică a corectat-o pe cea numerologică. Deşi planetele s-ar fi învârtit în jurul soarelui şi fără Copernic; omul şi societatea revoluţionează în jurul a ceea sunt convinşi. Nici ştiinţific, nici artistic, nici religios, calculul politic trebuie să le găsească adevărul trans-logic de punere în ecuaţie şi rezolvare.

 • mihai rogobete

  La ”tăcerea” gândirii politice m-am referit.

 • @Dorin Tudoran #4

  Corect! Desi, “argumentul” acela inexact parea atat de de-acolo! Vorba italienilor: se non e vero, e ben trovato.

  Dar, blogul dvs. e “paine calda” si datorita acuratetei argumentatiei, ca altfel ar fi… paine calda de Titan, fabricata dupa Codex Alimentarium!

  P.S. Dupa momentul de “bas les masques”, de acum cateva zile, rog onoratii frecventatori ai acestui blog sa nu se supere ca ma intoc la nick-ul sub care incepusem sa ma simt confortabil aici, si anume cel de No Name. Si, ca sa nu mai aiba cineva vreo retinere de-a intra in dialog c-o anonima (cat de mult relativizeaza blogosfera pana si semnificatia acestui cuvant!), voi semna No Name DP. Nu de alta, dar e plin hyperspatiul de persoane cu numele meu si nu vreau, in ruptul in capului, sa arunc asupra vreuneia suspiciunea ca ar comenta, aici, in termenii in care o fac eu.

  P.P.S. Pentru ingerii gardieni ai frumusetii limbii romane: Oricat de urat ar suna, cuvantul “frecventatori” e acceptat de bossii de la Iordan-Rosetti . In cazul de fata, m-a ajutat sa nu ma pierd in enumerarea unor categorii de persoane care au drept numitor comun faptul ca frecveanteaza (cu ritmuri si in stiluri diferite) acelasi loc, fie el si unul virtual.

WP Admin