≡ Menu

Rămâneți cu noi, Sire!

1991, New York. Photo – Claudio Marinesco © Meridian Magazine.

 • Liviu Antonesei

  Dumnezeu sa-i dea sanatate!

 • Radu Călin Cristea

  Va ramîne.

 • Ontelus DG

  Inițial, intenționam să marchez aniversarea unui eveniment cultural, fapt pe care îl consemnez în partea finală a comentariului. Se cuvin câteva cuvinte despre M.S. Regele Mihai, un om luminos, cu destin tragic. Dincolo de rolul important în desfășurarea celui de-al doilea război mondial, actul de la 23 August 1944 scurtând suferința colectivă a lumii, această persoană a trecut peste nedreptatea istorică la care a fost nevoită să consimtă, în 30 decembrie 1947, peste umilințele postdecembriste îndurate și a împăcat modernitatea interbelică, așa precară cum a fost cu modernitatea postdecembristă, așa irațională cum este. Nu este nevoie să fii monarhist pentru a fi cu gândul și cu sufletul alături de acest om greu încercat, simbol al unui popor vitregit. Dumnezeu să îl ajute!
  Astăzi se împlinesc trei sute de ani de la apariția, în limba latină, a cărții ,,Descriptio Moldaviae”, scrisă de către Dimitrie Cantemir, prima personalitate românească recunoscută în Occident. Iată un mic fragment: ,,Că locuitorii nu ajung la o vîrstă prea înaintată e de vină ori clima nesănătoasă, ori felul de trai, ori chiar vreo slăbiciune firească a puterii lor. Rareori găsești pe cineva de șaptezeci de ani și aproape deloc de optzeci de ani. În schimb sînt sănătoși cea mai mare parte a vieții și puținătatea acesteia le este răsplătită de lipsa bolilor (care ne răpesc în bună parte fericirea vieții), iar timpul pe care îl au de trăit, îl petrec în plină putere. S-a băgat de seamă că țăranii ajung la o vîrstă mai înaintată decît boierii sau decît cei ce trăiesc în desfătare și în viață ușoară.” (Dimitrie Cantemir, ,,Descrierea Moldovei”, traducere de Petre Pandrea, București, Ed. Minerva, 1981, p. 8)

 • Lucia-Doina Cojan

  Si dvoastra dle Antonesei…Pentru Rege ne rugam cu totii…

 • Dezideriu Dudas

  Cred ca in “Politica pentru Occident” ( sau “ Moscova sfideaza lumea “ ?…) Ion Ratiu a scris despre o amintire a sa de la Biserica din Paris. Era intr-o zi de Craciun, biserica plina, iar intr-o parte a ei se afla M.S. Regele Mihai inconjurat de alti enoriasi. O fanta de soare lumina biserica feeric inspre grupul din jurul Regelui si Ion Ratiu a fost cuprins de o stare de spirit neobisnuita : “ Acolo am vazut Romania” a scris el in carte….

  Exceptionale cuvintele de plecare ale Regelui . S-ar putea spune in lumina acestui moment unic al istoriei : “Acolo am vazut omul, timpul, tara ” !

 • Liviu Antonesei

  Multumesc frumos. Sanatate celor de fata si viitori!

 • Valentin Feyns

  Contribui si eu o mica amintire personala. 1991? Regele venise la Washington, la un meeting organizat de Center for Strategic and International Studies, insotit de Regina si de Margareta (care facea traducerea). La discutii, l-am salutat ca pe unul care proiecteaza in lume pentru Romania o alta imagine decat cea a unei tari care isi trimite minerii sa-i bata studentii. A urmat o mica receptie. Cu un pahar in mana, m-am apropiat de dansul (avea si el un pahar in mana) si i-am spus: “Maiestate, iertati-ma. Nu stiu care e protocolul: e admisibil sa va cer un autograf pentru mama mea?” A zambit, mi s-a uitat in ochi cu o caldura care sper ca justifica prezenta nota si m-a intrebat “Mai vorbeste romaneste?” Am zis “da.” Mi-a luat programul si a semnat “MihaiR”

 • Un text semnat de Andrei Muraru “Majestate, nu pleca!”
  http://republica.ro/majestate-nu-pleca

 • Vasile Gogea

  …în noiembrie 1995, în marea de oameni care venise la București din toată țara, pentru a-și lua rămas bun de la cel care a fost Seniorul politicii și eticii vieții politice românești, Corneliu Coposu, am înțeles că nu voi mai fi devastat de o durere asemănătoare decît atunci cînd va sosi momentul despărțirii de Majestatea Sa, Regele Mihai…
  …Mă rog ca acel moment să fie amînat cît mai mult!

 • Dana (Mara)

  Cu respect, ginduri bune de sanatate si putere de recuperare!

 • Adrian Neamtu

  Sa ne trăiesti Majestate!

 • neamtu tiganu

  se spune ca speranta moare ultima, asa e, unii mai adauga, da pin-la urma moare.. si noi

  Asa e si cu regele!

WP Admin