≡ Menu

Profesorul Giruetă și Ștergătorul de parbriz

Desen&Copyright@DION

Desen&Copyright@DION

Ieri, pe seară, întreba cu solemnitate de comisar politic: “Cine este, de fapt, dl Klaus Iohannis?”

Și dă-i, și bumbăcește-l: “premierul Grivco”, “omul puciștilor”, “Un Relu Fenechiu cu nume german” etc.

Dl Klaus Iohannis nu a găsit de cuviință să răspundă întrebării Profesorului Giruetă.

I-a răspuns votul de ieri, 16 noiembrie 2014: “Dl Klaus Iohannis este noul președinte al României.”

Giruetă se declară fericit, bate din aripi și glisează grațios peste mizeriile debitate ieri cu un “Dincolo de unele diferențe inițiale, absolut normale…”

Oferă și lista “suporterilor” domnului Klaus Iohannis. Și, “cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă”, nu-i așa?, “Eu, Giruetă Întâiul”.

Și dă-i, și dă-i, de-ți vine să strigi “Dați-i, domnilor, și lui ceva, că înghite mușticul portavocii și ne bagă în doliu civic.”

Desen & Copyright @ Alex DIMITROV

Desen & Copyright @ Alex DIMITROV

Așa e el – analist flexibil și om hăituit, zi și noapte, de interesele Cetății, așa că și cetatea trebuie să se simtă, nu?

Nu e singurul. Mai sunt și alți cetățeni ba de oțel inoxidabil, ba de gumilastic.

Nu au nevoie decât de câteva ore pentru a deveni din bubuitori ”anti”, torențiali ”pro”.

Își amintește cineva la ce folosește ștergătorul de parbriz?

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 

 

 • Liviu Antonesei

  Corect pina in maduva!!!

 • OvidiuB

  Sunt (normal) un pic euforic, dar -- in conditiile unei manipulari sustinute, de ani de zile si a unui guvern si partid atotputernic, precum si in conditiile unui candidat atipic si necharismatic, CRED deci ca in societatea romaneasca exista niste rezerve nebanuite de bun-simt si de “cap pe umeri”. Azi asa s-a vazut.

 • Cristian Tudor Popescu a scris un text foarte intelept. Il rezum: greseala PSD-ului a fost ca nu a inteles ca nu poti folosi aceeasi masina a manipularii la nesfarsit. Din 1989 pana azi a crescut o generatie de oameni tristi, dar cultivati; nemultumiti, dar informati; deprimati, dar capabili sa compare, sa discearana etc. Nu-i (mai) poti pacali cu o propaganda de tip troglogit gandita de o bovina ca Liviu Dragnea; n-o mai poti ameti cu stilistica cinic-securistica de tip melescanu etc. Daca a existat o forta care a primat in spargerea unei bariere ea a fost formata mai ales din asemenea oameni care nu mai pot fi captivi fara scapare a unui mod perimat de a prosti lumea…

 • piticu prono

  dan andronicus & jac cristoa: ultima (?) victorie a lui traean basescu!

 • Bogdan Brebenel

  E trist ce se întâmplă cu distinșii domni. O metamorfoză halucinantă considerând cât l-au forfecat pe KI acum trei săptămâni pe aceleași platforme… se pare că azi totul a culminat cu publicarea unei liste de susținători ai cauzei (oare?), listă care crește de la comentariu la comentariu exponențial cu bucuria aferentă. Se bat pe umăr unii pe alții și se strigă nume, ca la o nuntă cu dar de la țară. Bleah!

 • beria

  ce de batai pe umeri la dezbaterea articolului “Cand imposibilul devine realitate!” de pe forumul contributors, liste albe revazute, imbunatatite si adaugite in timp real! ii avem acolo, pe listele albe, pe cei care, prin sacrificiile lor, neprecupetind nici un efort, batindu-se ca niste lei vreme de 2 (doo) saptamini, l-au facut pe klaus presedinte.

  ce succes!

  cred ca insignifiantul primar al sibiului habar nu are cui trebuie sa multumeasca pentru victorie.

  e un mister, totusi, cum naiba aceiasi intelocritici au esuat sa o impinga pe macovei mai sus de 5%.

  am remarcat si doua comentarii pe care cititorul atent le va intelege cum trebuie:
  ———————————-
  ninel spune:
  17/11/2014 la 2:34

  Domnule Profesor,

  Remarc cu intristare lipsa domnului Horia-Roman Patapievici din lista intelectualilor critici care au demascat falimentul moral intretinut de fanaticii anti-democratici. Pun asta pe seama marilor emotii ale acestei seri mirabile ! O noapte frumoasa !

  Laurentiu spune:
  17/11/2014 la 2:54

  Sa nu uitam si de Monica Lovinescu care prin lucidele ei analize ne-a revelat mecanismele masinariei totalitare comuniste si, de ce nu, a resorturilor ideologice ale pontocratiei, cum inspirat ati definit-o dumneavostra… Este si victoria ei!
  ———————————-

  P.S.
  1. ninel (!!!), hahaha, al dracu’ pezevenghi…
  2. amindoi “adulatorii” au fost onorati cu raspunsuri profesionist-binevoitoare. 🙂

 • Ultor

  Aceste manifestari gretoase reprezinta inauguralul adumbrit al victoriei lui Johannis…E pacat, dar le anticipam dealtfel. Asta a si constituit principala mea rezerva cand l-am votat pe sas Intelorahatii astia,care prvegheau democratia se lauda acum ca ei au salvat-o.

 • No Name / DP

  Sociologii spun ca 75 la suta dintre tinerii care au iesit ieri la vot au pus stampila pe Iohannis. S-a rasucit vorba din batrani, care ar rebui sa sune acum asa: Cine nu are tineri sa-si cumpere, fiindca tinerii fac revolutiile, fie ele si numai electorale.

 • No Name / DP

  Si a doamnei Nutzi, ca e dama buna!!! (Ce sa zica si ei, cand supararea parca-i cianozase?)

 • Marian

  Johannis -- versiunea modernă a lui Carol I.

 • Ultor

  Tare ma tem ca nu…

 • Pingback: Profesorul Giruetă și Ștergătorul de parbriz « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET()

 • InimaRea

  Pe-aici, e o veselie care-mi aminteste de Iosif si fratii sai -- unde descrie Thomas Mann (alt neamt, cum ar veni desi…) bucuria egiptenilor, la-nscaunarea noului faraon: toata lumea sare-ntr-un picior fericita ca -- gata -- de-acum, totul va fi altfel. Dupa care, totul ramine la fel caci mai binele-i adesea dusmanul binelui, mai ales mai binele venit peste noapte si pe neasteptate.
  Si eu ma bucur, de ce sa nu recunosc? De adevarul vorbei ca nimeni nu-i profet in tara lui, ma bucur. Dreptu-i, sint intr-o companie aleasa -- ca prooroc mincinos, zic: media de-afara-s la fel de surprinse ca si mine de victoria neamtului. Si tot ca mine, media alea nu se bucura, doar constata ca -- uite, domn’e -- au fost rasturnate calculele hirtiei.
  Primul lucru bun dupa rezultatul alegerilor este ca nu se mai vorbeste de Basescu. S-a mentionat c-a trimis Administratia Prezidentiala un mesaj de felicitare cistigatorului. Iar Iohannis i-a cerut presedintelui inca in functie sa-si cheme ambasadorii aia acasa, de pe la Londra, Paris -- pe unde-au chinuit lumea.
  Cum ziceam ieri, parca, am votat Iohannis. Si datorita prietenilor mei dar si pentru ca sint superstitios -- batrinetea, deh… Mi-am zis ca iese mara dandana daca cistiga Ponta, mai ales -- daca la o diferenta mica. Fiindca se-ntimpla o chestie: partizanii Dreptei sint mult mai dracosi decit ai Stingii. Ba unii din ei ar bea si singe de prunc daca-i de-al PSD. Mai avem pin-o disparea sulfurosul basism dintre oameni. Ca mai aveam la un colt si ne saream unii altora la beregata.
  Totul depinde de oamenii presedintelui proaspat ales, pentru a porni cu dreptul si a da incredere ca o sa fie altfel, macar in privinta adevarului despre unele lucruri, daca-n alte privinte am mai avea de asteptat mult si bine. Fiindca cel mai enervant lucru -- in campania lui Ponta -- a fost ca nu stiai ce s-alegi din ce spunea el ori altul de-a’ lui. Cum, tot asa, cu Basescu -- altul care minte cum respira, sau in loc de.

  De pilda, cum e -- domn’e -- cu sectiile alea de votare de afara, se puteau inmulti ori nu? Ori: Cine minte, Melescanu -- cind zice c-a solicitat, de la BEC, noi sectii, ori BEC -- cind zice ca n-a primit vreo solicitare?
  Cum-necum, un lucru mi-e clar: politica PSD, de a limita votul de afara, a servit perfect cauza lui Iohannis. Imaginile cu cozile alea kilometrice, la ambasade si consulate, i-au scos si pe-ai de-acasa din pepeni, si-au iesit ei sa termine odata cu timpenia asta de guvernare la misto. Caci e clar c-au iesit -- dupa prinz -- sa-l voteze pe Iohannis. Cum ziceam pe FB, le-a sarit mustaru si-au zis “Ia mai da-i in gitzii ‘ma-si!”

  Sa ma iertati de vorba proasta dar e-njuratura hipsterista la moda-n Bucuresti.

 • huzurela

  Bravo, No Name/DP!

 • freddie

  Bovina… sotul Bombonicii? Jignim bovina.

 • Un om din Tecuci

  As zice versunea presedintiala. Ceea ce, pentru zilele noastre, e incurajator. O spunea si actorul genial din FRIZERIA POLTICA, pe Youtube, in secventa cu Iohannis. Poate ca nu se va fi inselat luindu-si dorinta drept realitate.

 • Virgil

  i-am lasta un mesaj de genul : Putini am fost multi am ramas, dupa o lista gretoasa care suna a scrisorile de felicitare cu ocazia zile de nastere a stejarului din Scornicesti. In bunul mers al case acela mesaj nu va aparea . Din pacate internetul nu are un minister al adevarului ca in 1984

 • Mihai Rogobete

  Dovedit, materia neagră domină Universul.

 • Virgil

  Domnule Tudoran,

  Acu ca a venit iarna stiu la ce foloseste stergatoru de parbriz. In acelasi stiu si la ce foloseste girueta chiar daca oamenii girueta nu imi sunt pe plac.

 • Mihai Rogobete

  Psihiatrul Cornel Sofronie: De aseară, Ponta suferă de klaustrofobie.

 • Gheorghe Campeanu

  Rezultatul alegerilor de ieri, din perspectiva mea realmente dinafara, este unul pe cit de pozitiv, pe atit de suprinzator (ma refer laprocentaje si statistici). A sosit, normal, momentul ca premieul Ponta (care este la fel de arogant si corupt/ibil ca si grupul celor din jurul sau si din conducerea PSD) sa iasa de pe scena. Bravo celor care au votat ieri peste tot! O zi memorabila.

  Agilitatea este indiscutabil unul din acele atribute care incepe sa scartaie cu virsta si sub presiunea neintrerupta a luptei Sisifice cu (adesea) propria noastra istorie. Marturisesc ca ma incearca (din nou) un acut sentiment de invidie, cind aud/vad/ citesc numeroasele semne care confirma ca agilitatea domnului profesor este incasabila iar evolutia domniei sale, inconturnabila. Poate, dupa ce a luptat atit de asidu pentru victoria electorala a domnului Iohannis, in virtutea vechii si sale relatii colegiale cu consilierul presedintelui ales, Andrei Muraru, sa i se ofere conducerea comisiei de studiere a crimelor regimului Ponta/PSD. Asta, cu atit mai mult cu cit, de pe soclul demnitatii cu care domnia sa a demisionat in 2012 imediat ce Victor Ponta a devenit premier, cere acum, indreptatit si ferm demisia aceluiasi prim ministru. Nu’asa?

  Tangentiall, mi se pare greu de anticipat cit de lunga va fi luna de miere cu care va fi gratificat domnul Iohannis, dar eu sper ca acum, imediat, in mijlocul entuziasmului si euforiei, sa se “dea liber” la accesul in salonul VIP de la aeroportul Otopeni, asa sa se poata bucura si prostimea (cu sau fara cetatenie). Maine ajung la Bucuresti si mi-as dori sa pot incerca, macar pentru citeva clipite, sa ma relaxez in locul in care demiurgii (unii multi-continentali) isi odihnesc pleoapele

 • neculai taiemalai

  Da, dar are necazuri cu teoria corzilor/coardelor --

 • Stefan Kovacs

  E interesant câte poți învâța despre oameni. Dl. profesor avea un mic ce în familie- deși așa cum povestea dumnealui tatăl dumnealui a fost primul comunist libertarian (a.k.a anarhist) din România- de ne întrebam ăștia care au mai citit ce căuta în Brigăzile Internaționale. Dar ne facem că nu știm- așa cum nu știm că dl. profesor mai scria încă în 1990 în dulcea limbă de lemn comunistă. Ok, omul a văzut adevărul- chiar dacă mai greu, luminița de la capătul tunelului- etc. După o carte de interviuri cu un personaj puternic anti-comunist, dl .profesor descoperă că n-a fost plătit prea bine și tece în tabăra lui Traian Băsescu. Care, evident că nu l-a plătit din veniturile moșiei de la Nana- ci tot din fonduri parafernale și infernale- gestionate de oamenii cu ochi albaștri. Așa am aflat că dl.T.B. este cel mai mare anti-comunist, singurul care a condamnat comunismul (de parcă Titu Dumitrescu, Constantinescu și restul o fi fost ceva pești puși la uscat). În perioada de glorie, dl.profesor avea câte un articolaș pe săptămână în Ev.Z care l-ar fi făcut gelos pentru iuțeala de mână pe dl.Cristoiu. Atunci când prietenii lui începuseră să se cam îndoiască de T.B. domnul profesor era cel mai disperat și mai deșănțat suporter.

 • Doua genii pustii sau doua pustiuri “geniale”…

WP Admin