≡ Menu

Primăvară la Casa Albă

 

Cherry Blossom

și  proteste 

 • @) Dorin Tudoran

  De asemenea, un w end placut, master! Se “asorteaza” excelent cele doua imagini!

 • Gellu Dorian

  Mulţumesc. O aşteptăm şi la Casa Noastră! Vine, se simte! Dar oare vom avea linişte pentru a ne bucura?

 • Au inflorit deja magnoliile!?
  A mea inca nici muguri n-a facut, a fost o iarna grea si lunga…
  Week-end frumos si linistit!

 • mihai rogobete

  Dar sărbătoresc am primit azi, Omul din Calidor, a ”bătrânului” Petru Ursache. Superb scrisă!

 • mihai rogobete

  …cu coperta şi ilustraţiile de Ştefan Arteni, din NY.

 • Dorin Tudoran

  @ mihai rogobete

  bravos!

 • Rob Royce

  @Mihai Rogobete
  Batrinul Urs i-a monografiat universitareste pe doi ce nu se iubeau chiar deloc: Cezar Ivanescu si Paul Goma, ”omul din Calidor”. Spre norocul sau, don Cezar din Baaad nu mai e prin zona, ca altmintrilea ii rupea … daca nu un picior… macar o coasta… monografului.

 • Dorin Tudoran

  @Rob Royce

  Iubesc foarte tare poetul si asta ma ajuta sa uit de om.

 • Katrina

  Ca tot nu putem opri natura, poate am putea opri fascismul…..
  Va propun un film care ar putea sa va perturbeze sfarsitul de saptamana, dar eu considerca merita…
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3Ex2JSGMpeE#!

 • mihai rogobete

  Rob Royce, pesemne ca n-ati auzit de sistemul anti-racheta MagdaU.

 • Rob Royce

  @Don Miguel de Rogobete y Drobeta
  Au ambii scuturi anti-racheta, si Magda U si Petru Urs. Fiecare-i pavaza celuilalt. Imi amintesc, pentru a ilustra spusa-mi, de scandalul ce l-a declansat Ea, Anti-Racheta Magda, in legatura cu plagiatul Noemei Bomher din OSPATUL DE CUVINTE (nouazeci de pagini copiate cu tot cu virgule + note infrapaginale), aparut la Editura Junimea, acum vreo opt ani, pe cind o pastorea, in numele Primarului Simirad, insusi Don Cesare von Baaad. Batrinul Urs gasise un exemplar din plagiatura, cu dedicatie, in biroul pe care-l impartea, la Universecumetrialitatea Cuzana, cu inenarablul Liviu Leonte de la CRONICA VECHE. L-a imprumutat, discret, pentru un uichend, apoi, a treia zi, l-a pus la loc, dupa ce vor fi identificat, amandoi, auctorele, un folclorist sau un etnolog bucurestean, lovit, el, de flagranta furaciune. Pe de alta parte, si Batrinul, in monografioara dedicata Poetului Barladean, nu sovaise sa comenteze si niste versulete de tinerete, omagiale, nitelus partinice, ale monografiatului sau. Asa ca, intilnindu-i pe strada, in dreptul “”Casei Conachi””, sediul Junimii postlovilutionare, Don Cesare i-a pupat pe amindoi si, cu dragalasenie, i-a invitat, plin de ganduri ambigue, la biroul sau directorial, unde, intr-un sertar, pastra ranga cu care il fragezise odinioara, zice-se, pe Virgil Mazilescu. Numai ca nu i-a mers. Cind s-a legat de Batrinul Urs, de citatorul stihurilor pmagiale, s-a pus in functiune scutul anti-ivanescian al Magdei. Si vitavercea: cind i-a reprosat Magdei ca, denuntand plagiatul Noemei Bomhere, punea o pupaza in obrazul Junimei, editura a vitelor de pripas din urbe, s-a miscat, surprinzator de agil, scutul anti-ivanescian al Batrinului etnolog, ultimul din Scoala lui Petru Caraman. Don Cesare trebui sa dea inapoi si sa mormaie ceva de genul: ”Cu o mina v-as mangaia, cu cealalta v-as ucide; cu gura, ca am doar una, intai v-as pupa pe tuspatru obrajii, apoi v-as suprca salivar fara mila!” Dar, uite, pina la urma, toate trec si se petrec…

 • Ce frumos ca ati asociat ciresii infloriti de pe malul Potomacului cu protestele fata de administratie, “oculta mondiala”, wahtever!

  Privind cele doua poze nu pot sa nu-mi amintesc, cu un zambet amar, ca un anume corespondent al Radio-televiziunii romane (al carui nume l-am aflat ulterior pentru a-l uita imediat), in 1968, in timpul Primaverii de la Praga, transmitea, in exclusivitate, reportaje din capitala Cehoslovaciei, exclusiv despre “spectacolul ciresilor infloriti”. Sigur, povestea nu o stiu de atunci, fiind eu destul de mica in ’68 si orientata spre un cu totul alt gen de preocupari, dar am aflat-o dupa ’89 si, de atunci, inflorirea ciresilor imi starneste, asa, un fel de nostalgie a protestelor…

  Un rest de week-end cat mai placut!

 • Dorin Tudoran

  @Katrina

  Folosirea cuvantului “fascism” in cazul de fata este nepotrivita. Dac spun despre asa ceva ca este “fascism”, fascismului cum ii mai spunem?
  Cunosteam subiectul. Este discutat. Nimeni nu a venit cu solutia ideala. Pe de alta parte, ideea ca poti trai intr-o tara fara sa platesti impozite e lipsita de orice logica. Daca nu se strang impozite, din ce sa se faca si sa intretina toate cele?…
  Sunt prea multe impozite in America? Ca unul care le plateste, pot spune, da sunt. Dar “speranta” ca intr-o zi America sa fie scoasa din “labele fascismului” si tooata lumea sa traiasca fericita neplatind impozite este total caraghioasa…

 • Nesupusul Civic

  @DORIN TUDORAN + KATRINA
  David Thoreau nascut-a, in veacul sau, precum gaina Titanului din Gagesti, pui vii… si multi, care, la rindul lor, pululeaza intre Atlantic si Pacific. De aia, in USA, pe linga Constitutie + amendamentele sale, se studiaza THE CIVIL DISOBEDIENCE (mai dihai, poate, decit cartea lui Tocqueville). Ei, s-a retras el, Thoreau, in padure… vreo citiva ani buni, dar impozitele, ca sa nu mai fie incarcerat, i le plateau amicii. Nesupus civic, pe banii familiei sau ai prietenilor -- iata o formula existentiala de risul Gurului.

 • Iskander Bey

  @Rob Royce
  Da, da: Toate trec si se petrec://McLuhan si Gutenberg,//Soliman si Skanderbeg,//Eldorado, Goldenberg,//Toate spre Neant converg,//Numai noi, retrasi la tara,//Facem ordine-n camara,//Din Stoica Petre cetim//Mararul cum sa-l plivim…

 • Semiologul de duminica

  Ciresi infloriti, cer fara nouri: cum le manipuleaza un cameraman al puterii totalitoante? Raspunde la intrebare un pasaj dintr-o carte de specialitate, nu de militantism gedesist, a turbulentului Sorin Iliesiu, inca neiesita pe piata cetiturii dambovitene, parcursa de mine in versiune electronica.

 • Gellu Dorian

  Eh, văzînd cele de pe forum, ce-am spus eu mai sus se adevereşte: vine primăvara, dar nu avem parte de linişte! Ce rost are să aduci după o urare de sfîrşit de săptămînă de bun augur tot felul de amintiri probabile (ca de exemplu Don Cezar nu a scos ranga nicioata asupra lui Virgil Mazilescu, ci a altuia!, sau să aduci în discuţii “fascismul”, brrr!), să tulburi liniştea florilor de cireş, fie ele şi de magnolie, de la Casa Albă!?

 • neamtu tiganu

  That government is best which governs least.
  Thoreau

 • Katrina

  Domnule Tudoran
  Cautand o definitie a fascismului am reusit sa gasesc doar interpretari ale mai multor istorici, sociologi, etc. printre care una in limba franceza, care considera fascismul o forma de guvernamant unde corporatiile dicteaza legile , iar politicienii alesi prin vot “liber” sunt doar simpli executanti, altfel spus, niste marionete carismatice….exact cum se afirma in acest film. Cred ca sunteti la curent cu influenta marilor corporatii, ajutate de mass media( Monsanto, Exxon, Google, Kraft, Fed sau companiile farmaceutice) in deciziile politicienilor americani.
  Exista vreo diferenta intre Patriot Act al Americii si “Actul Patriotic” al lui Ceausescu ?, dar intre lupta antiterorism din America si lupta impotriva capitalismului si imperialismului din iEpoca de Aur ?
  Daca ati circulat cu avionul in ultimii ani, cred ca ati constatat asemanarea dintre operatiile de verificare ale marii democratii, impusa in lume cu armele si cele ale Gestapoului, in numele Securitatii Statului….

  Ehee, ce ne’am face fara dujmani nationali, cum am mai reusi sa’i dominam pe cei multi da’…prosti ?
  Solutia ideala este propusa de candidatul Ron Paul, care castiga tot mai multi adepti, dar nu destui ca sa poata schimba ceva, pentru ca este boicotat de cartelul media….
  O alta solutie ? intelegerea comportramentului uman
  http://www.dailymotion.com/video/x2d2zj_laborit-liberte-je-te-vomis-part1_tech#

 • Daca_nu_nu

  Eu l-am văzut liliac, să fie cu iertare… Ba chiar mi-am zis: uite, dragă, ce-nseamnă carevasăzică a fi poet: ştii exact ce-i vine la suflet cititorului. Că doară nu are dl Tudoran de unde şti că mie-mi place foarte mult floarea de liliac (ard. „scumpie”; reg. „scunchie”).
  Când colo, după ce-am dovedit de-a legere comentariu după comentariu, m-am uitat din nou: mă uit o dată, văz magnolie; mă mai uit o dată, văz cireş! Tulai, Doamne, zic, câte capete atâtea păreri. Oare vede cineva liliacul meu?

 • Dorin Tudoran

  @Katrina

  Sunt “la curent” cu multe lucruri, @Karina, de aceea sunt surprins ca oameni seriosi pot pune un semn al egalitatii intre “Patriot Act” si “Actul Patriotic” (care o fi acela?) al lui Ceausescu.

  Da, zbor — chiar daca nu atat de des ca in urma cu cativa ani — si cum am mai scris aici mi-ar placea sa nu fim subiectele unui control atat de sever. Dar ideea ca orice javra se poate sui intr-un avion spre a-l arunca in aer nu ma fascineaza.
  Imi puteti spune, caci tot sunteti foarte informata, nu?, cate avioane au fost aruncate in aer dupa introducerea unor masuri de securitate mai severe ca inainte de septembrie 2001? Eu va spun cate ar fi putut fi aruncate in aer fara acele masuri draconice-- multe.

  Nu stiu unde locuiti in America, dar a afirma ca Ron Paul propune o “solutie ideala” si “castiga tot mai multi adepti” este hazliu!
  Este interesant sa-l asculti pe Ron Paul, pana la un punct. Exact acela cand incepe se propuna solutii. Dupa ce ofera solutiile, lumea cam intelege ca scenariul propus de el este nerealistic.

  Oare de ce este Ron Paul ultimul in mai toate sondajele si in mai toate “preliminariile” , daca castiga “tot mai multi adepti”?

  Cum nu de mult ne ofereati un citat critic despre democratie apartinand unui filozof albanez, ma intreb, ca si atunci, daca nu cumva ati ramas cu cititul si admiratia pentru “filozoful democrat” Edver Hodjea.

 • Katrina

  Da domnule Tudoran, va pot raspunde, cu precizie chiar : dupa introducerea masurilor de securitate, tot atat de multe avioane au fost “aruncate in aer”, ca si inainte, restul fiind spectacole CNN, cunoscute inca de pe vremea romanilor…
  Faptul ca vi s’a fabricat un dosar gros la Securitate, nu e o dovada ca v’ati opus democratiei socialiste, mai binezis, programului de construire a societatii socialiste multilateral dezvoltate, considerata de tovarasi drept un Act Patriotic ? Daca la acea epoca se folosea termenul terorist, ati fi fost considerat unul, dar asa, ati fost considerat doar tradator al idealurilor poporului…..Si atunci vin si va intreb, nu avea dreptate vecinul marelui filozof albanez cand afirma ca discursul nu este decat alibiul actiunilor ?
  Ce ii reprosez marelui filozof albanez, este ca n’a amintit de discursul tatucului Stalin, care afirma ca nu conteaza cine si cati voteaza, conteaza doar cei care numara voturile……asta a propos de ultimul al lui Ron Paul in sondaje….

 • Dorin Tudoran

  @Katrina

  “dupa introducerea masurilor de securitate, tot atat de multe avioane au fost “aruncate in aer”, ca si inainte, restul fiind spectacole CNN, cunoscute inca de pe vremea romanilor…

  E ridicol sa insinuati ca lui Ron Paul i se fura voturile.

  Ramaneti cu E. Hodja.

  Dialogul e una, incurajarea mancurtizarii e alta.

  Pe acest blog, nu se promoveaza mancurtizarea.

  Drum bun spre locuri unde este promovata.

 • @Daca_nu_nu
  Pot certifica, in calitate de proprietar de magnolie, ca este vorba despre o Magnolia soulangiana: Creste pana la aproximativ 7 m si deseori creste cu mai multe tulpini. Florile sunt mari, erecte, albe cu baza petalelor roz-violet. Frunzele au marime mijlocie.
  Magnolia mea e o Magnolia denudata, o specie decorativa, cu o coroana larga, bine ramificata. Infloreste inainte de infrunzire, are flori albe mari cu 9 petale. Florile sunt placut parfumate si apar in aprilie-mai. Fructele sunt erecte lungi de cca 15 cm.
  Poate promovam… marcotajul magnoliilor, ce parere are “gradinarul” blogului?

 • Dorin Tudoran

  @Vasile Gogea

  Oh, gradinarul blogului are o părere bună. Ba, chiar are la dispozitie câteva variante ale fotografiei luate la Casa Albă cam cu zece zile în urmă. Vremea era fabuloasă!

 • @Dorin Tudoran
  Eu trebuie sa ma multumesc, deocamdata, cu pozele din anii trecuti facute magnoliei, “mireasa” gradinii noastre…
  Anul asta a trebuit sa treaca printr-o iarna grea pe care, ma tem ca din prea multa grija, i-am facut-o si mai grea: a trebuit s-o “toaletez” in toamna (e cam batrina, crescuse mult si intr-o parte, exista riscul ca la un vint mai puternic -- dupa inflorire se doteaza cu o coroan de frunze grele, dese, carnoase -- sa se prabuseasca pe acoperisul atelierului Teodorei).

 • Daca_nu_nu

  Sigur că e magnolie, domnule Gogea. Am zis aşa (la răsfăţ) cumva amuzată de unele comentarii ce mi-au părut răutăcioase dar nu eram sigură dacă am prins ideea lor sau mi s-a părut numai. Cum văd din #22, am prins-o.
  Sigur, una e poezia, din care fiecare-şi ia ce-i place şi ce-i cade la suflet, şi alta e realitatea împregiur stătătoare, care, vorba profesorului meu de geometrie, e aşa cum e şi nu poate fi altfel, oricât s-ar strădui unii să vadă altceva.
  Mulţumim gazdei pentru flori, dumneavoastră pentru intervenţie şi dorim tuturor o săptămână frumoasă!

 • Daca_nu_nu

WP Admin