≡ Menu

Potera electorală

Director artistic - ION BARBU

Director artistic – ION BARBU

“Conștientizând” (a înțelege sună cheap) că România este o țară în tranziție, unde sunt binevenite toate experimentele (“democrație originală”, “președinți pentru liniștea noastră”, “președinți-jucători”, “stat de drept pe brânci sau în ofsaid” etc.), Rolex România a lansat prima linie de cătușe produsă vreodată de firma elvețiană, la sugestia prietenului Certocrației, “PăduchelePleșuv”.

Foarte căutate sunt modelele Hrebenciuc, Sârbu și Adam. Și mai căutat este modelul Cocoș, dar acesta este, deocamdată, de negăsit – se pare că lucrează pentru granzii de la Vacheron Constantin.

Hrebenciuc e bătut în diamante. Adam e bătut în cap. Sârbu e bătut la cap de baroni să-l acopere în cursa electorală pe recent-dezvelitul Victor Ponta.

Ce impresionează la Hrebenciuc e cum vorbește la telefonul de aur roz. La Sârbu e de apreciat cum îi calcă el pe unii și pe alții pe cap, fiindcă îl bate la cap Hrebenciuc.

Totuși, pentru scriitorii români – care, orice ar face, nu reușesc să devină multimilionari în Euro – cel mai interesant ar trebui să fie Adam.

Acest model s-a îmbogățit scriind cărți! Păi, vedeți că se poate și fără Nobel?

Modelele imperiale Paul & Lia par a se fi procopsit citind cărțile modelului Adam.

Modelul Pescariu vine cu o cheiță în formă de rachetă de tenis. Cum întorci cheița în broască, se aude vocea lui Toma Caragiu: “Că așa e în tenis – Ghem. Set. Meci.”

“The top of the line” sunt Duicu & Vlasov, modele folosite exclusiv pentru “arestul la vilă.”

În funcție de cât ai ciugulit, cât ai împărțit cu alții și, mai ales, cât mai ai în conturile din România, primești modelul potrivit, în locul potrivit – arestul poliției, arest la domiciliu sau arest în vilă.

Dacă ai avut noroc și ți-a șoptit o păsărică, la timp, că se lasă cu săltări, ești bun de modelul Dubai, ediția specială – unde nicio grijă n-ai.

Să fie într-un ceas bun! E bine că a venit, în sfârșit, și rândul unor barosani.

Totuși, statul ăsta de drept — care, între alegeri, se mulțumește cu plevușca, însă, în prag de alegeri, se îndrăgostește, brusc, de prădători “cu adevărat performanți” — mi se pare chiar mai original decât democrația din care se trage.

Seamănă cu un om care se trage, se tot trage din maimuță, dar până acum nu a reușit să se tragă cu totul.

Este o evoluție darwinistă care oferă nu doar motive de ceva speranțe, dar și un gen de confuzie de felul aceleia care există, pentru unii, între sensurile acronimului DNA în română vs. engleză.

Să vedem cu ce ne alegem, după ce potera electorală va fi rechemată în barăcile constituționale. Deocamdată, trebuie să alegem.

Admirând elanul dovedit de potera electorală, mă întreb dacă vom mai avea între cine și cine să alegem. De-asta, eu merg pe singura variantă realistă – Elena Udrea.

Domnia Sa are mare fler: nu i-a ieșit niciuna dintre afacerile începute cu mari borfași. Ceilalți câțiva candidați vizibili au tot felul de cadavre în garderobă – babane de tot. Dânsa – nici măcar un schelet de cocoș.

Presimt că, după alegeri, se va dovedi că toți suspecții au fost, sunt și rămân mai curați ca lacrima. Cu câteva excepeții, fiindcă știm că excepția confirmă regula.

Cred că a fost Ion Băieșu cel care a încurajat definitiv națiunea:

“La noi, nu există să existe/Cetățeni cu fețe triste./La noi, toată lumea este grasă,/Veselă, politicoasă.”

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Vasile Gogea

  Adagio, la “presimţire”: “ro-lex”-ii ăştia merg la DNA cam ca Cristoiu la Biblioteca Academiei, adică degeaba!

 • jac&vreju

  dom gogea,

  dar nu mai bine l’ar face, pe jac, membru (plin sau supleant, nu stiu), sa nu se mai chinue?

 • Vasile Gogea

  jac&vreju
  Poate că deja e! “Acoperit”!

 • No Name / DP

  Dle Tudoran,

  Cu tot respectul va atrag atentia ca ati cam incurcat telefoanele. Hrebenciuc vorbeste de la telefonul rozaliu. La telefonul roz, raspunde Udrea, fiindca-i doamna buna! Asta, cel putin, ne anunta si un afis electoral, pe care tocmai l-am vazut astazi montat taman pi shentru. Nu in Buzau, ci-n Bucuresti. Elena Udrea, BUNA de investii, BUNA de creat locuri de munca. Mi s-a parut sugestiv, imboldindu-te parca sa continui in gand, cum drag ii e bizonului -- patriot nationale: BUNA de…. Cat de buna e, stie doar presedintele, care ne-o si spune raspicat: cea mai buna! Acum, fiind si eu destul de blonda si admiratoare a altei blonde, Nicole Kidman (Doamne, ce Virginia Woolf a facut!), nu am dreptul totusi sa ma indoiesc, mai ales ca mi s-ar putea replica: Te roade pizma, ceea ce ar fi inca “o eroare in fals”!

 • PaduchelePlesuv

  Multumesc, concluzia ca sunt un prieten al Certocratiei ma onoreaza. Sunt mai putin cult decat comentatorii obisnuiti ai blogului, este adevarat, dar prieten.
  M-am uitat ieri la trei personaje politice, infatisate in scurtele secvente de stiri referitoare la noile Rolex pentru incheieturi. Victor Ponta avea aerul ca se intreaba de ce incearca reporterii sa-i strepezeasca lui dintii pentru agurida mancata de inaintasii lui politici. Hrebenciuc chiar era Guzganul Rozaliu in persoana, era roz la fata, nu zicea nimica si cred ca, in calitate de vechi cadru al diviziei anti kgb era foarte ofticat ca l-a prajit generatia mai tanara, care, n-asa, nu se poate ridica la nivelul celei anterioare, tinerii sunt, e cunoscut, din ce in ce mai prosti. Insa, culmea, cel mai suparat dintre toti mi s-a parut Dragnea, care cred ca a si-a vazut falita toata tactica lui politica bazata pe taraganarea celei de-a treia suspendari a presedintelui. In doua saptamani batranetul PSD a fost practic curatat sau cel putin compromis, iar Dragnea cred ca si-a vazut moartea politica cu ochii. Numai ca, as face o observatie, cei care, prinsi in melee, lupta pentru un loc de top in prima liga politica, s-ar putea trezi subit intr-o liga a 2-a, daca vor fi indeplinite anumite conditii.

 • neamtu tiganu

  chelule, mi se pare misto ideea cu rolexu, as merge chiar mai departe, as creea colectia de iarna-vara sub numele The Brelle, costume cu dungi, fulare si de ce nu, nu ar strica nici niste posetute, Vaituu.

  P.S Sunt f. fericit ca am aflat ca stimatu pres e inca sanatos, sper sa ramina asa, nu de alta da am observat ca multi atunci se imbolnavesc grav.

 • loneranger

  Republica lui Nastase e la fel cu republica lui Basescu? Daca Udrea ar arata ca Zoe Petre tot asa ar fi invidia -- ca-n rest mabii consilieri. Ba Udrea, norocoasa, n-a ocupat biroul si cu copilu’ acolo …

 • Ultor

  M-am hotarat si eu…votez cu d-na Udrea. E calculul
  politic cel mai rational; cum in Romania nu se intampla niciodata ce trebuie sa se intample ( in ordinea buna a lucrurilor ) avem macar pe cine injura. Cred, astfel, ca presedintia poate contrbui din plin -- in sens revolutionar -- la dezvoltarea imprecatiei politice la cel mai inalt nivel de Breton al statului, la stabilirea celor mai pertinente pozitii de atac politic, si astfel la clara delimitare doctrinara intre adeptii mainii stangi sau drepte…in politica acetona.

 • R. Andriespauzescu-Cuckold

  Elena din Udroia, spre deosebire de Zoe Petre-Busulenga, nici nu s-a laudat la tembelizor ca al mai bun studinte al ei a fost Giglio von Kakarau, ”adormitul din valcea”, nici nu a comparat-o CTP, pe vremea presedentiei Tapului Constantinescian, cu purceaua geo-bogziana de se urca in copac, urmata indeaproape de purcelusul din dotare. Sa fim atenti la diferente, dragi prieteni, cumetri + nanasi! Ii dau si eu votul daca-mi arata urna frumos pieptanata.

 • Anonimul din Gagesti

  In nordul patriei noastre, ubi multae silvae erant olim, JAC insemneaza o traista in care se pune nutret pentru vitele injugate, sau caii nhamati, cind fac un mic popas, la drum ori pe brazda. Presupun ca Jac al nostru isi pune un jaculet cu gustarele la gat cind merge sa studieze la BA, economisind astfel si firfirei si timp de pierdut prin fastfuduri. Ceea ce nu e neaparat blamabil la un rrromin, la un daco-roman adicatelea, cu pantalonii rupti in fund, manecile vestonului bazonate si gainile vivipare.

 • VrEjitorul din Oz

  DOMINA BONA? Poate. Vedeti numai textula conului Georgel Calinescu avind acelasi titlu si exegetind-o pe Coana Zoitica din O SCRISOARE PIERDUTA, tratata, acolo, in piesa, drept ”dama buna”, daca nu si, putintel, drept oficianta a zeitei DEA BONA, care, la romani, se bucura de un cult feminin foarte exclusivist, doar barbatii deghizati muieriu putindu-se strecura, cu unele complicitati, la ceremoniile ei nocturno-secrete, pretext pentru soti de a-si repudia apoi, precum C.Iulius Caesar, nevestele gazduitoare. VIVAT IGITUR ELENA EX PLESCOIBUS VENTA QUIA DOMINA BONA EST!

 • Filelenul

  Frantujii au avut o experienta de genul acesta, fiind prezident Francois Mitterrand, cu doamna, frumoasa, Edith Cresson ca prima ministreasa, despre care se spunea ca fusese cindva iubita vulpoiului respectiv. Nu i-a reusit figura Unchiasulu Francois, fiindca a devenit impopulara repejor tipesa . O detestau toate damezele din Hexagonerie, inclusiv cele din stinga socialista, fiindca arata si vorbea bine, o urau si masculii feroci, macioistii, fiindca era fumeie. O simpatizau mai degraba adversarii ei politici, barbatii de dreapta, LESQUELS, COMME ON LE SAIT, VOTENT A DROITE MAIS BAISENT A GAUCHE DEPUIS TOUJOURS. Asa si cu Elena ot Plescoi. Place multor masculini, nu insa si majoritatii entitatilor poshetofore…De aici ghinionul ei relativ, caci nu se stie caror combinatii se va deda intre turul intai si turul doi al electiilor/erectiiilor prezidentioase

 • Agademicul dn Podul Iloaei

  Nu i-ar sta rau la Gagademie viteazului Jacques, intre, de pilda, academictionarii Balaceanu-Stolnici si Dinu C.Giurascu. Are avea ce sa-si spuna tustrei. Doar ca, ghinion pentru el, cei doi nu mai dau de multa vreme pe la Bibloteca tutelata de institutia lor si bat campii tembelizuali doar cu amintiri vesnic vestede.

 • No Name / DP

  AMEN

 • Pingback: Potera electorală | România curată()

 • Comparezon ne pa rezon, nes pa?

 • 1. Intrebati-o pe dna Andreea Pora. Pe dl Nastase nu are rost sa-l intrebati.
  2. Nu prea inteleg ce va framanta: la ce candideaza dna Zoe Petre?

 • loneranger

  Dar Elena Udrea?

 • Marian

  Propunere legislativă utopică: La terminarea mandatului președintele este împușcat.

 • neamtu tiganu

  cred ca mai bine ar fi la inceput!
  Stau si ma-ntreb, avind in vedere Constitutia Romaniei, la ce-i bun in pres? Chiar conteaza ce vrea el? Pe undeva un presedinte inexistent ar fi cel mai bun!
  De regula candidatii promit marea cu sarea, “sa traiti bine” si tot de regula la numai citeva luni se vede de la o posta ca nu va iesi nimic, se mai bifeaza o dezamagire pe lista dezamagitilor de profesie, a celor, mai ales de dreapta, care se asteapta ca Partidul si guvernu sa le faca sali de sport si locuri de munca platite ca-n vest.
  In acest context tind sa cred ca presedintia Ponta ar putea deveni una dintre cele mai glorioase, bag seama ca toata lumea se asteapta ca sa fie o catastrofa, marii intelectuali deja si-au facut bagajele si merg in Suedia sa fie mai aproape de Nobel, capsunarii ameninta ca nu se mai intorc, de parca i-ar chema cineva, intr-un cuvint tot ce-i mai rau va lovi tara condusa de Ponta.
  Dar daca cumva clima va duce la productii agricole record, daca iarna va fi blinda, daca se-mpaca Putin cu EU si amis, daca totusi fac chinezii trasee de trenuri de mare viteza in Ro, daca se califica Ro la EM Fotbal, chestii care, evident, nu ar fi meritul lui Ponta!?

 • Filelenul

  Bas pa, metr!

 • The Pissing Lesbian

  Cu o conditie as vota-o si eu pe Udroia: sa reuseaca o anumita performanta speciala a damelor romane, mentionata in cutare satira a sa de Iuvenal: aceea de a lansa noaptea, proaspat iesita de la o petrecere, din pozitie verticala insa , ci nu asezata pe vine, micsorind debitul si marind presiunea vezicala, jet mictionant pina la capul statuii zeitei Pudor. Mi-s exigenta, nu?

 • No Name / DP

  Ei, atata exigenta!… Acum ati vrea s-o faca si in bustrofedon!

  Parca dumneavoastra ziceati ca practicati cu moderatie pana si exercitiile de imaginatie!

 • Dezideriu Dudas

  Si daca totusi gandacii vor trece la pregatirea mancarii in bucatarie ? Abia atunci va fi schimbare pana la capat si nu vom mai avea parte doar de potere electorale…

 • BOUSTROPHEDON

  Ei, sa nu confundam totusi amintirile livresti cu inspiratia sau cu imaginatia bine temperata. Pe de alta parte, avem si in alfabetul latin litere, perfect simetrice, cu care putem scrie si de la dreapta la stinga: O, I, A, V, W, U, T. De pilda, AI OI poate fi rescris, in rindul urmator, asa : IO IA. Chiar mictionind cu galbui lichid pe alba zapada, cum procedeaza, intr-un un serial quebechez, un cuplu cu Tanta & Costel francofonfi. Unul din ei, nu spun care, ii scrie celuilalt JE T’AIME! in maniera antementionata -- si de la stinga la dreapta, si viceversa. TRAIAN poate fi rescris, astfel procedind, NAIART, doar R-ul si N-ul fiind asimetrice, dar s-ar intelege, iar costumatie de schi are candidata cu pricina, cadou de la fostul Cocos. S-a si laudat cu el cindva, la munte, pe pista.

 • Observatorul de pe gard

  Sorry, dar Elena a invatat mai multe, in zece ani si ceva, de la versatul ei profesor cotrocean decat Crin Antonescu dinspre doamna Zoe Petre, fosta lui magistra. La ea chiar se vede binisor invatatura primita, la Giglio, nu prea.

 • No Name / DP

  Eu m-am gandit la scrierea dragilor mei hititi si la regele al carui nume nume muzical m-a incantat peste masura: Suppiluliuma I (I, pentru c-a existat si un al II-lea.) Adicatela nici la palindromuri, nici la cuvinte, propozitii sau fraze care au o oarecare noima si citite invers.

 • No Name / DP

  Aveti dreptate, ca si naravurile se deprind. Si, intr-adevar, “la ea chiar se vede”.

 • Republicanul din Ploiesti

  Avantajul de a avea presedine, iara nu rege, il formula excelent, in 1990, un constantean de-al lui Fazare Mazare. Asa: ”Pe presedinte il putem oricand impusca, la inceput sau la sfirsit de mandat, nu conteste; pe rege nu, aiasta nu se poate, mai nepoate, ca ne facem de cacao in toata comunitatea europeana… deoarece pacatul de regicid e pacat mare, fratilor valahi, neputindu-se spala nici cu toata apa Prutului cel pruturos!”

 • Urie Hititul

  Daca facem o aplicatie la poltichia dadanubiana actuala, palindromatic (EPURASU USA RUPE) mi se pare doar Base, care culiseaza pe axa Washingron-Londra-Ierusalim, boustrofedonia revenindu-i Pontaicului Personagiu. Acesta scrie de la la stinga la dreapta, adica de la Bucuresti pina la Pekin, apoi, in rindul urmator, de la dreapta la stinga, de la Pekin adicatelea, -- via Bucale -- pina la Washington. si asa mai departe, VERTENDO ET FLECTENDO SE MORE BOUM ARANTIUM, ca in cutare scriere ( ”cu brazde”) greceasca veche, ca pe a hititilor o practica doar profesorul Gheorghe Ivanescu ot Iasi, unchiul poetului Cezar Ivanescu, poreclit de doctoranzi HITITUL, prea fiind exigent cu dinsii…

 • No Name / DP

  EXCELENT!!!

WP Admin