≡ Menu

“Politologie” – un pol hectaru’

05.28

Alegeri în care votul pentru Monica Macovei este doar cu o jumătate de procent mai mare decât cel obținut de Dan Diaconescu și cu nici un procent mai sus decât cel obținut de Corneliu Vadim Tudor spun mai mult despre electorat decât zece tone de politologie.

Ce spune politologia lui pește prăjit?

”Academic”: un scor de 4.46% este, pentru vuvuzeaua șefă, semnul constituirii celei de “A Treia Forțe”, ”Un nou pol politic” (aici).

Este ca și cum te-ai apuca să iei o banchiză de la Polul Nord, s-o pui pe linia Ecuatorului și să urli Îi înghețăm pe ăștia, cât ai zice pește!”

Acest tip de gargară propagandistică i-a făcut rău Monicăi Macovei în campania electorală. Îi face foarte rău și după alegeri.

Dincolo de fraudele comise la secțiile de votare din țară și de Corlățeangate-ul din străinătate, alegerile spun și altceva.

Despre candidatura Monicăi Macovei s-a afirmat că reprezintă partea luminoasă a Moștenirii Băsescu.

Despre candidatura Elenei Udrea s-a afirmat că reprezintă partea sumbră a Moștenirii Băsescu.

Partea luminoasă și partea sumbră, adică întreaga Moștenire Băsescu, au luat împreună nici 10% (9.64%).

Este nedrept pentru Monica Macovei, care merita mai multă încredere din partea alegătorilor.

Este nedrept pentru Elena Udrea (5.18%), care a înțeles că Domnia Sa este, de fapt a “Treia Forță”, ”Noul pol politic”.

Este și drept, și nedrept pentru Traian Băsescu, care a reușit ce nu au reușit dușmanii săi – să-și bată joc de lucrurile bune pe care le-a făcut — și să inducă o maladie electorlă – Oboseala de Băsescu.

Elena Udrea a reușit să-l facă pe Traian Băsescu să întoarcă o țară cu fundul în sus, pentru a o vedea pe ea în susul țării.

După ce au reușit să inducă Lehamitea de Băsescu, aceleași vuvuzele reușesc să arunce în ridicol amara experiență electorală a Monicăi Macovei.

Da, Klaus Iohannis are nevoie de voturile celor care au mers în primul tur pe mâna Monicăi Macovei, dar nu și de sprijinul vuvuzelelor care agitau întrebarea nucleară “Cine este, totuși, dl Iohannis?”

Este doar opinia mea. Nu-mi permit să dau sfaturi. Fiecare candidat doarme așa cum își așterne.

Declarația lui Klaus Iohannis poate părea naivă: “Nu voi negocia cu niciun politician. Îmi doresc votul tuturor românilor, dar îmi doresc votul direct, fără să negociez cu politicieni”.

Monica Macovei ar fi cu adevărat naivă, dacă ar crede că se află în situația de a negocia cu Klaus Iohannis.

Dacă ar vota cu Victor Ponta și ar recomanda suporterilor ei să facă același lucru, s-ar sinucide politic.

Dacă ar declara că nu va vota și ar recomanda și suporterilor ei să facă același lucru, ar fi o altă formă de sinucidere politică.

Monica Macovei nu poate vota decât împotriva răului pe care îl știe. Și acela nu este Klaus Iohannis.

Este doar opinia mea. Nu-mi permit să dau sfaturi. Fiecare politician doarme așa cum își așterne.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 

 

 

 

 • neamtu tiganu

  “ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Elena Udrea: Nu vom negocia nimic în turul doi”
  *********************
  E groasa rau, tara e-n primejdie, ce draq ne facem daca nu negociaza?

 • neamtu tiganu

  Si mie mi se par procentele obtinute de cele doua doamne, impreuna si separat f. promitatoare, daca ar fi fost negative ar fi fost rau de tat, da asa sunt >0!

 • neamtu tiganu

  pe undeva imi aminteste de calificarile echipei nationale din ultimii ani, chiar daca nu s-a calificat totusi a facut mari progrese in construirea unei echipe tinere, sunt mari sanse sa se califice la CM din 2034. Pt. ca cel mai important e viitorul!

 • CA TOT OMUL, AM ȘI EU SIMPATII, în ale condeiului și nu numai.
  .
  Uneori, mă nimeresc s-am diferențe de păreri cu dumnealor…
  C-așa e viața, noi nu estem identici.
  .
  .
  „Țară liberă. Alegeri libere. Cădere liberă.
  La mai jos!”
  .
  În altă parte, același:
  „În România /…/ nu se întîmplă niciodată ce trebuie.”
  .
  .
  Or.
  Acceptăm cu greu că realitatea e mai tare decît comodele noastre așteptări.
  „Eu vreau să fie!”, îl parafrazez de dl Goe.
  Cădere liberă doar îmi pare mie (mai exact, stimabilului din care am
  citat) că este. În practică, e vorba de o bucată din mersul banal al
  societății românești.
  .
  Faptul că intercalezi pe acolo un „Trebuie…!” la fel de interesat (și de leneș) nu schimbă datele problemei.

 • De citit:

  “Dar iată că şi vechiul nostru amic Tismăneanu, om subţire şi bine informat, induce cititorilor săi o idee simetrică: cine nu votează cu Monica Macovei e defect. E ori anti-american, ori anti-european, ori insensibil la independenţa justiţiei, ori cripto-pesedist. E vorba, oricum, de „frustrări” şi „fobii”. Ceva mai blînd e Vladimir Tismăneanu cu „pragmaticii”, pe care, deşi îi poate, la o adică, înţelege, îi vede blocaţi într-o paralizie defetistă, de tipul celei interbelice (?!). Ce facem? Reinstaurăm, cu o retorică democratică, „opinia vinovată”? Suntem iar în momentul „cine nu e cu noi e împotriva noastră”?”

  http://www.revista22.ro/microcampania-49568.html

 • Virgil

  se pare ca oamenii indiferent de cat de informati/educati nu s-au dezvatat de acel cult al personalitatii” exerxat foarte mult pe Ceusescu inainte de “lovirutie” Ca este Macovei, Ca este Udrea ca este Traian Basescu asistam la aceleasi “metafore” cu diferenta ca inainte lumina venea de la Moscova , Marx si Lenin iar Acum vine de la Bruxell , Washington si tatucul popoarelor a fost inlocuit de “un presedinte pentru alte coordinate istorice” mostenit politic (ca la tiganci adevarat fata a mamei Omida ghicitoare in stele” 🙂 ) de diverse doamne care intelectual nu le recomanda nimic sa poata sa aspire onest la acest post .

  Pe contributors veti gasi o continuare a artticolului mentionat de dumneavoastra si care de fapt nu zice nimic

 • Dezideriu Dudas

  Acum 1-2 zile, pe-aici, doream sa fac o LEGATURA cu inspirata formula a d-lui Vasile Gogea de “atleti ai Dreptei”, indicand un “vitezist” trecut de la transoceanice la transgalactice…”Il iertasem” dar e de-ajuns sa stai pe loc, ca vine el ( acum, “predat” de nea’Andrei ….). Redau mai jos LEGATURA :
  “ Am dat-o-n bara cu “transoceanicăria” mea. Venea din urma tare si m-a intrecut ca un fulger “galacticăria” lor….Nu ma crede nimeni ca nu (mai) e dreptate in lume ! Ghiciti cine a folosit termenul de “mitoman galactic”….D-nul Tudoran banuia ceva si de aceea ne tot aminteste de acest “Alberto Juantorera” al “atletilor” de care scrie d-nul V.Gogea mai jos…”

  Vuvuzea-m-as si n-am “cuvinte”. “S-au dat” toate, manca-v-as !

 • Cum cine? Volodea. Cand incearca sa aibe umor, are omor.

 • O continuare foarte potrivita -- articolul nu spunea nimic, cu exceptia prostiei semnalate; continuarea/update-ul e pe masura. Il vazusesm inca de dimineata.

 • Pe vremuri, in “Sportul popular”, cronicarii de fotbal cam aveau obligatia ca, scriind despre meciuri in care nationala lua bataie strasnica, sa puna concluzia “stiintifica” -- “invatam din infrangere”.

  Dupa un asemenea meci, Emanuel Valeriu mi-a cerut o cronica. Am scris-o. Mi-a dat telefon si m-a intrebat “Si ce vrei sa fac eu cu cronica dumitale? Sa o public cu finalul asta “Am tot invatat din infrangeri, n-ar fi timpul sa invatam si din victorii?”

 • Un aforism mai tare decât altul. Preferatul meu e cel cu „susul țării”.

 • L’EQUIPE

  Un alt truc era sa traduca ”de justesse”(la mustata) cu ”prin justete”. Exemplu: ”Echipa romana a castigat meciul cu Finlanda prin justete”.

 • Bogdan Cojocaru

  Nu ma pricep la fenomen, dar asta-mi aduce aminte de filmul Totul pentru fotbal. Se pare ca suntem facuti sa invatam numai din infrangeri. Pana la urma cele douua alegeri ale lui Base si cele doua suspendari nereusite ce-au fost, victorii sau infrangeri?

 • Bogdan Brebenel

  Experimentul Macovei a adus mai degrabă deservicii “dreptei”. S-a spus că va mobiliza electoratul fără de voce. Eșecul a fost previzibil, din nefericire suporterii d-nei Macovei nu acceptă în ruptul capului acest lucru. Nuanțează înfrângerea spunând că e parte dintr-un proces mai lung, de cristalizare a unui nou proiect politic. Al treilea pol??? Să fim serioși.

 • PaduchelePlesuv

  Pun atentie urmatorul detaliu, la alegerile interne din PDL dna Monica
  Macovei a luat un pic peste 200 de voturi din 5000 posibile, adica tot
  cam un 4% si ceva. Era greu ca marele electorat sa fie mai generos
  decat delegatii la congres, care au cunoscut-o, oricum, mai bine. Lasand la o parte faptul ca dl Plesu scrie de doua ori ca scrie acest articol sambata, 1 noiembrie, si ca maine (adica alaltaieri) se duce la vot, ce ne transmite el ca ar afirma dl Tismaneanu este serios, mai precis, in intelegerea mea, Monica Macovei ca om al americanilor. Faptul ca eu, un paduche plesuv, cred asta mai demult este totusi altceva decat afirmatia cuiva din propria tabara a dnei Macovei. Lasand la o parte micile dedesubturi pentru cunoscatori, articolul sau ia nitel in deradere doua chestiuni destul de importante din politica si ajunge la concluzia, sa o zicem ca in adolescenta, ca acela care nu face ca el ma’sa-i curva. Cine stie, daca ne gandim ca vorba “cocon” a devenit “copil”, am putea fi un popor de bastarzi.

 • Anamaria Beligan

  …”noul pol”? De ce nu “noul pool”? Mai încăpător…

 • amzo

  cam tirziu…

 • No Name / DP

  Da, da, cu jacuzzi. 🙂

WP Admin