≡ Menu

Poezia la zid


vă prezintă astăzi un proiect mai vechi dar mereu de suflet

experimentul a luat sfârşit în ziua de

1 august 2005

când

aţâţate de înţelepciunea presei locale

autorităţile din Petrila

au descoperit că rolul fundamental al bidinelelor

este acela de a şterge

 POEZIA

de pe zidurile urbei

abuziv liricizate de un grup de

“satanişti”  —  “bolnavi mintal”  —  “fanatici”  —  “vandali”

aflaţi în slujba

“descreieratului”

ION BARBU

 

 

 • mihai rogobete

  Am şi un Boboc de prieten pe acolo: Marian. În cimitirul eroilor din Lupeni, pe o cruce scrie Ocupat. Am băut cu brutele alea, până mi-am pierdut buletinul. Era luna 2005, anul octombrie.

 • Dorin Tudoran

  @mihai rogobete

  Atata vreme cat v-ati pierdut doar buletinul (banuiesc, cel de identitate, nu cel de vot), nu si “uzul ratziunii”, e in regula. Sa mai vina un rand! La pranz, ma duc la masa aceea moldoveneasca.

 • napocitaniu_napocalu

  dom’ tudorane,
  sa nu’mi zicetzi ca si asta‘i tot opera bandei {celor sase(?) ai} lu’ barbu!

 • Dorin Tudoran

  @ napocitaniu_napocalu
  dom’ nikule: tac malc, nu zicuiesc nimic pana nu se intoarece banditul de barbu de la ankara, unde prezinta proiectul “din sferele inalte ale caricaturii”, proiect aflat integral pe maRsarier -- pagina de avangarda. da’, cum se-ntoarce, chiar de va reveni acoperit de glorie, eu il iau la intrebari, fiindca orice jignire adusa be-em-we-ului ma nelinisteste

 • @) Ion Barbu, Dorin Tudoran

  O, imi amintesc momentul. Maitre Barbu nu spune, dar a fost si cu interventia politiei! Tin minte ca am scris atunci un articol in Cotidianul in care ceream incetaea hartuirii poeziei si artelor grafice reunite!

 • Radu Humor

  Dupa ce au scris pe ziduri vechi si fete tinere, ma gandesc ca in curand vor scrie direct pe ape, mai bine zis pe lacuri, cu lacuri ( ca sa ramana mai mult 😉 ) :roll:
  Apropos ! Ma enerveaza ca autoritatile au dat cu bidineaua peste toti poetii anuntati (unii nu apar in acest filmuletz), dar ma bucur ca au sters acel :
  ” Trist urinez pe propriu-mi dezastru”
  Radu Gyr
  Deoarece nu era deloc inspirata alegerea!
  Despre Radu Gyr se vorbeste (scrie) cu palaria in mana si cu respectul cuvenit !
  De altfel Radu Gyr nici nu apare in finalul ce aminteste numele celor peste care s-a tras cu bidineaua, probabil pentru ca-n el s-a tras ( la propriu !) cu toate urateniile lumii :Lroll:

  In schimb constatarea atat de actuala a lui Aron Cotrus :
  ” De unde atatia hoti
  Si tabarati pe tara toti ! ”
  as pune-o pe toate zidurile , pe toate drumurile, pe toate apele, pe toate campiile, pe toti muntii, pe toate guvernele si parlamentele, si daca n-ar fi fost Emil Constantinescu, l-as fi pus si la Cotroceni , dar mai ales la granitele acestei tari, ca sa se stie de ce am ajuns de rasul si de plansul lumii :mrgreen:

 • Petra Marian

  @ Ion Barbu, Dorin Tudoran

  Doar noaptea, muzele, le numara…..nu-i asa?:)

  Pacat ca o buna parte a populatiei urbei, spectator privilegiat, nu stia sa numere nici oile.
  Povestea, din auzite , e atat de dragalasa si incredibil de hilara, ca tocmai capitolul urmator -- cu stergerea mesajelor cu bidineaua si cautarea ” muzelor” prin niscai registre de catre cei cu “competenta” — face parte dintr-o extraordinara performanta artistica …… e de-a dreptul ciresica grasulie de pe tortul ” inculpatilor”.

  Mai asteptam si alte “dracovenii” … si mai dulci inca, daca se poate:)….. ca doar mama natura e generoasa cu ciresii.

  A bientot.

WP Admin