≡ Menu

Pocnim din bici pe lângă voi

ÎPhoto-blog-7-150x150[1]n România, disprețul aleșilor pentru cei care i-au ales îmbracă uneori forme de un lirism neașteptat și cuceritor.

Întrebați cu ce se ocupă toată ziua, fiindcă treburile cetății merg, totuși, foarte prost, aleșii răspund cvasicoșbucian: “Pocnim din bici pe lângă voi.”

Dintre toate calitățile dnei Elena Udrea – mă refer aici doar la cele cunoscute maselor largi – tupeul este la qualité maîtresse.

“La maîtresse” este altceva (ba chiar mai multe lucruri) și nu face obiectul acestui scurt tratat de anatomie politică aplicată pe binomul alegător-ales, aflat în rigor mortis.

Rezultatul slab în alegeri este biciul folosit de dna Udrea împotriva unor adversari istorici și, mai ales, împotriva multor foști camarazi de isprăvi istorice.

Potrivit doamnei Udrea, PDL se lasă azi înghițit de PNL, pentru a-și ascunde amărâtul de 12% înregistrat la alegerile  europarlamentare din acest an.

Poate chiar așa stau lucrurile și lucrăturile.

Totuși, înaintea acestor alegeri, au mai avut loc altele – cum ar fi parlamentarele din 2012.

Deși a candidat sub protecția baronului “Pinalti”, în județul Neamț, pedelista Elena Udrea a pierdut atunci în fața unui necunoscut pe scena politică, obținând cu o mie de voturi mai puțin decât liberalul Liviu Brătescu, profesor de istorie.

Cu toate acestea, Dna Udrea a intrat în Parlament, dar pe ușa din spate, grație pomenii electorale cunoscute în mecanismul alegerilor sub numele de “redistribuirea voturilor”.

Acum se face că uită marile “succesuri” din 2012.

Devine din ce în ce mai interesant cât de de flexibilă este intransigenta doamnă Udrea.

Azi recită eseuri politice pe o plajă din Mamaia, mâine suflă-n tulnic pe Muntele Găina.

Seara se parfumează cu Coco Chanel, dimineața – cu Coco Alzheimer.

N-o deranjați, altfel vă asumați riscul de a lua un Vuitton în cap, un Hermes după ceafă și o plasă marca, Nana, plină cu Gala Bute.

De la magistrul Mihai Ursachi am aflat că ”Un om din Tecuci avea un motor dar nu i-a folosit la nimic”.

De la dna Elena Udrea am aflat că municipiul Roman și comuna Ion Creangă au un motor parlamentar, dar că el îi folosește doar dumneaei.

Cum rămâne, totuși, cu alegătorii?

Credeam că ați înțeles – cu biciul pe lângă ei. Pocnind.

“Hăis!” ”Cea!”

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 • Superb.
  Marcello, Albinoni, Vivaldi… Ce perioada!

 • Amu’Rabi

  Perfectiune in lucru. Sunteti singurul care sunteti cum se cade. Adica intransingent. Deci sunteti, genetic (poate doar spiritual), din acea perioada fabuloasa. Atat.

 • Guest

  vedeti cine s-a ghidat dupa parola: vor veni vremuri interesante (ca blestem chinezesc). Oamenii respectivi sunt …speciali. Mai multi decat apare.In public. Cu eficienta zero. Sauf en ce qui me concerne. Adrian Tiganus

 • Guest

  Asta este intransingenta. Eu, unul, o aplaud. Adrian Tiganus

 • Amu’Rabi

  Era o perioada care provoca geniul.Acum timpul ne detesta. Malheureusement.

 • Liviu Antonesei

  Cred ca Nutzi au este o vajnica relativista, ori foloseste sisteme de referinta diferite in evaluarile sale, ca n-o sa spunem ca e nesimitita o demna purtoare de vuittoane…

 • Floarea Soarelui

  Ati vrut cumva sa spuneti vuitoanta?

 • Vasko Popa

  Donnons du temps au temps, messieurs les mythes errants! Ca s-o fi lehametisit de noi, dupa cum si noua ne cam cade greu la stomah de ani buni/

 • mda

  Oui, c’est ca. Une oubliette, monsieur…c’est pas mal. Du tout.

 • Vasko Popa

  Pocnesc din bici pe linga voi, pocnesc din
  plici pe linga noi. Noi boi in jug, ei joi in Bug. C’est du joli!

 • Bogdan Cojocaru

  Nutzi nu e relativista, are ea steaua ei polara dupe care se ghideaza si pe care nu o paraseste niciodata si aceasta se numeste Putere, problema cu dumneaei fiind insa ca se crede permanent la putere. Si se poarta in consecinta.
  Acu, la drept vorbind, adevarat comportament de feudali care se cred indreptatiti si unsi de Pronie sa fie deasupra tuturor si sa conduca pe ceilalti (recte pulimea)- pocnind din bici pe langa voi- am gasit mai ales in partea as’lalta, la psd. Numai ca ei disimuleaza mai bine si lumea-i crede socialisti.

 • eu

  Bre, esti idiot! Nu ca ar fi vreo surpriza.Vasilica sarca-i rau… raspopitule dintotdeauna…

 • Eu, unul, nu am considerat niciodata PSD un partid socialist “per se”.

 • Si, ca in Angelina Jolie si joli ca in Bourvil:

  rel="nofollow">

 • Bogdan Cojocaru

  Da, imi amintesc, stiu. Ar fi fost culmea sa fie alfel. Doar punctam variatii ale refrenului pocnind din bici… Oricum, textul percutant, memorabil, ludic -- ca intotdeauna!

 • Bogdan Cojocaru

  Feudali in timpuri moderne. Pronia s-a cam dus, ei tre sa puna nitel osu, sa alerge in campanii electorale, sa se strofoace sa scoata vorbe pe gura pt populime, chinu naibii. Dar comportamentu a ramas…ca si placerea de a detine o feuda in care sa faci ce vrea muschiu tau

 • Dezideriu Dudas

  Cum ar fi spus, Teodor Baconschi ? :
  Elena, FILOZOFII TE SALUTANT ! CU BICIURI TINICHIGERII, TODETITICE !

  Cand prin 1998 il contrapuneam pe Constantin Noica, cu ale sale ( sase ) maladii ale spiritului contempopran prezentate mai jos, lui Arnold Toynbee cu teoria lui civilizationala, intr-un material transmis Academiei Romane, BM, FMI, Comisiei Europene, Ministerului Educatiei, Colegiului Noua Europa, Editurii Humanitas…, intuiam ca Noica il poate completa pe Toynbee. Si acum cred la fel.
  La Intalnirea publica din 29 noiembrie a.c. voi demonstra ca acatholia, decelata de mine atunci ca boala Romaniei, desi Noica ii asociase ahoretia, va deveni « savarsita »…, daca « se » va depasi si nivelul atodetiei, dupa ce « se » va incepe cu ahoretia nicasiana….Asta, la nivelul luciditatii…La nivelul fara voie, « fraier » in sens dorintudoranian, cred ca ne aflam in structura statelor post-colonialiste in sens larg, pe diverse nivele de faptuire, care incearca sa evadeze din dependenta….
  Sper ca filozoful Costica Bradatan sa ne scoata fluturii zamolxieni din cap ( sau sa ne indice si alte pajisti…)…Din ce va ramane sau va spori, poate vom reusi se demonstram ca Eminescu a fost un cetatean universal….Nici steag de lupta pentru nationalistii de parada, aprigi in mania lor propagandistica, nici bresa in apararea nationala pentru globalistii povestitori de povesti. Sunt convins ca va conta si ironia d-lui Vasile Gogea….Poate si noi, care facem filozofie cum facea Jourdain odata proza, vom conta…

  MALADIILE FARA VOIE

  I -- D / CATHOLITA
  -- pentru o realitate Individuala si Determinatiile ei, a nu avea ceva de ordin GENERAL.
  MODULATIILE FIINTEI : n-a fost sa fie / fiinta neimplinita
  JUDECATA : delimitanta / descriptiva

  D – G / TODETITA
  -- a nu avea pentru Determinatii ce se prind de ceva General, o realitate INDIVIDUALA
  MODULATIILE FIINTEI : era sa fie / fiinta suspendata
  JUDECATA : generalizanta / definitorie

  G – I / HORETITA
  -- a nu avea pentru ceva General care a capatat o intruchipare Individuala, DETERMINATII potrivite.
  MODULATIILE FIINTEI : va fi fiind / fiinta eventuala
  JUDECATA : realizanta / de realizare

  MALADIILE LUCIDITATII

  I– G / AHORETIA
  -lipsesc pentru ceva Individual care s-a ridicat la General, DETERMINATII anumite.
  MODULATIILE FIINTEI : ar fi sa fie / fiinta posibila
  JUDECATA : integranta / de integrare

  G – D / ATODETIA
  -- a nu avea pentru un General ce s-a specificat prin Determinatii
  variate, o realitate INDIVIDUALA
  MODULATIILE FIINTEI : este sa fie /intrarea in fiinta
  JUDECATA : delimitanta / conduce la delimitare

  D – I / ACATHOLIA
  -- se concentreaza ( la om, in chip voit ) intr-o
  realitate Individuala Determinatii, lipsite ele insele de siguranta GENERALULUI
  MODULATIILE FIINTEI : a fost sa fie / fiinta savarsita
  JUDECATA : particularizanta

 • Nimeni nu este “the whole package”, deci Noica -- Toynbee, pentru a imbogati nuantele, nu mi se pare o miscare fortata.

 • Am petrecut patru zile la Aranjuez. Intr-una dintre acele zile extraordinare, obosit de atat mers pe jos, m-am intins pe una dintre bancile de piatra si am atipit, ba chiar am adormit. M-am sculat parca alt om. O experienta similara avusesm doar in curtea Vaticanului, cu cativa ani inainte. Nici la Aranjuez, nici la Vatican nu am deranjat pe cineva cu odihna mea, nici nu am fost deranjat de cineva. M-am trezit cand m-am trezit…

 • Vasko Popa

  idiot cit personajul lui Dosto, da, poate si un pic suprarealist, insa nu cit omonimul meu din Banatul sarbesc; chiar si raspopit sau -- mai bine zis -- rasdiaconit cit Nick O’Stephen O’Peter, faimosul tragator in ciori de la Manastirea Golia. NOI BOI IN JUG/NOI JOI IN BUG, = un SPOONERISM oarecare, cu trimitere si la doritorii de pamin ai lui Cosbuc si la rrromii dusi antonescianeste in Transnistria. anilor 1941-1944

 • ego tr()ist

  Clar. Si subtil. Toti se vor fi gandind deja demult la asta, cand vor cere altfel recunoasterea unui Bug. de sistem international.

 • EGO IPSE

  Costica Bradatan e filosof, interesat si globalist, din herghelia lui Ion Ianosi. I-l prefer, din totdeauna, pe Alexandru Monciu-Sudinschi, care, el, a evadat din herghelia buclucasa si s-a aciuiat sub un pod din Stockholm.

 • Dezideriu Dudas

  Repet postarea, pe care cred ca am pierdut-o involuntar…

  Nu stiu daca “hergheliile” de Dreapta sunt cu ceva mai indreptatite decat cele de Stanga…Trans-hergelianul transoceanic nu va recunoaste, dar nu e nevoie…Probabil aveti dreptate ref. la omul Alexandru Monciu-Sudinschi, mai citisem ceva pe-aici de el…., si-acum am citit ceva mai sintetic “pe diagonala” ( Romlit…).

  Fac parte insa din categoria acelor romani care cred ca a ne
  desprinde de mitul ultimului mare “cruciat”, Sefan cel Mare, ar fi o actiune benefica…In acea perioada Ignatiu de Loyolla o lua pe o cu totul si cu totul alta cale…Si fac aceasta afirmatie chiar daca ieri a evaluat pe scena din Mamaia piesa “RASDAQUL CEL MARE SI SFANT”…., avand incredere ca primarul Radu Mazare este in partea de oportunitate si nu in cea de pericol a capitalismului romanesc ! Poate fi insa, daca se va insista cu
  “capitalismul cu voie”….La “noi”, ca la “ei”, no problem… Sau nema problema, tot un drak…., pacatos, e drept, mai MIC….

 • Eu insuti

  Mazare, Fazare & Nicusor Transatlanticu mi se par pozitionati pe partea de cumetrie a capitalismului romanesc penal, ca, de altfel, Il Fratello del Presidente + Lo Zingaro Mondializzato + A Escrava Isaura. Cer iertare daca ma insel cumva.

 • ego sumo

  Bre, monsieur, am si eu o cimilitura ca o lingurita, sau ca mai degraba ca un pai. Daca minerii nu lucreaza de vreo 2-3 saptamani, se cheama ca sunt in greva? Ca doara nimic altceva, nici marea, nici tornadele vizibile de la distanta nu ii pot afecta…emotional. Sau nu?Deci, cum ar veni, salut.

WP Admin