≡ Menu

Pinocchio și tromboanele Profesorului Giruetă

Desen & Copyright @DION

Desen & Copyright @DION

Dl Victor Ponta a căzut dărâmat sub greutatea covârșitoare a nasului de Pinocchio. Nicio problemă, Profesorul Giruetă preia, în chip creator nasul și-l aliniază trombonului personal.

Considerat de Giruetă penal, înaintea turului întâi (”Un Relu Fenechiu cu nume german”), dl Klaus Iohannis a câștigat prezidențialele în al doilea tur, fiindcă a fost reeducat în numai în două săptămâni.

Cum s-a produs minunea cu pricina? Simplu.

Mai întâi, dl Klaus Iohannis ar fi acceptat condițiile impuse de dna Monica Macovei iar Programul radical anti-corupție al Monicăi Macovei/…/ a contribuit la radicalizarea, în această direcție, a candidatului ACL, Klaus Iohannis.”

De fapt, când dna Monica Macovei i-a transmis dlui Klaus Iohannis condițiile sale, dl Klaus Iohannis a răspuns limpede, fără nicio ezitare, că 1) cele propuse de dna Monica Macovei se aflau deja în programul său și 2) nu negociază voturi, căci ele aparțin alegătorilor, nu candidaților:

1) “Am luat act cu bucurie de afirmaţiile doamnei Monica Macovei, în care spune că doreşte să mă sprijine în situaţia în care îmi asum o serie de puncte. Foarte bine! Sunt bucuros să reafirm că toate aceste lucruri se găsesc în programul meu prezidenţial şi unele dintre ele au fost reafirmate chiar astăzi de mine: independenţa justiţiei, statul de drept, faptul că nu voi graţia corupţi, că doresc să împiedic prin orice metodă legală adoptarea legii amnistierii şi graţierii. Cred că prin asta am dat un răspuns rezonabil dnei Macovei, dar pot să reconfirm cu mare plăcere aceste lucruri şi într-un document scris.”

2) Nu doresc să port negocieri politice cu candidaţi pentru vot, nu se poate aşa ceva. Vreau să mă adresez oamenilor să îmi dea voturi, nu politicienilor. Nu poate nimeni să negocieze în numele oamenilor. Pe de altă parte, e foarte bine dacă politicieni bine profilaţi vin alături de mine, cum a fost şi exemplul doamnei Macovei. Să dea Domnul să vină şi alţii, dar asta nu înseamnă negocieri, ci că acei politicieni sunt convinşi că eu sunt alternativa şi aduc schimbarea şi vin alături de mine pentru că au aceleaşi gânduri în privinţa schimbărilor care trebuie făcute în România”

Mai aflăm că Intervențiile unor intelectuali critici” au avut un impact maxim în această perioadă.” Profesorul Giruetă amestecă nume de intelectuali cu adevărat critici cu nume de intelectuali care practică doar spiritul critic cu sens unic și care, în ultimul deceniu, au fost susținători necondiționați, cu totul necritici, ai președintelui Traian Băsescu.

Numele unor Liviu Antonesei, Daniel Cristea-Enache, Florin Iaru, Mihaela Miroiu sau Victor Rebengiuc – personalități care și-au exprimat sprijinul pentru Klaus Iohannis dinaintea primului tur – nu sunt demne de Lista lui Giruetă.

Cum să fie, când în ea apar practicanți ai simțului critic cu sens unic precum Dragoș-Paul Aligică, Ioan Stanomir, Luminița Marcu sau Angelo Mitchievici, convertiți (oare? probabil?) la iohannism după cele 4.6% obținute de candidatul lor în primul tur?

A mai rămas pe undeva măcar un petecuț din sulul de hârtie igienică oferit acum un sfert de secol de Victor Rebengiuc? Le-ar fi de mare folos unora pentru a-și reevalua gura.

S-ar fi format o masă critică de respingere categorică a pontocrației” iar “<Apelul către nehotarati> al GDS a dat glas acestei mase critice.

Aha, m-am prins. Deci glasul nu a fost cel al alegătorilor. Glasul acestora a fost doar un ecou al glasului din Apel.

Masa critică s-a format din multe motive, dar în niciun caz Moștenirea Băsescu nu s-a numărat printre ele. În primul tur, cultul cu pricina a luat, prin voturile combinate ale Moștenirii Pozitive (Monica Macovei, candidat cu multe calități) și ale Moștenirii Malefice (Elena Udrea, candidat demn de uitat), sub 10%.

Pozițiile luate de GDS nu mai au, de mult, impactul de altădată. O situație legată și ea de o relație cam hurducăită cu simțul critic. Potopul Hotărârilor de Guvern începe să fie concurat de torentul Apelurilor.

Din cauza grabei, apar situații ridicole. Ele pot umbri cauze dintre cele mai importante. Finalul Apelului către nehotărâți sună astfel: “Stând acasă, veți vota un impostor periculos.” Printre semnatari și un impostor, chiar dacă nu de calibrul lui Victor Ponta (aici).

După întâlnirea organizată de GDS, am auzit voci care vorbeau despre acest episod ca despre un fel de chemare a candidatului în fața unui conclav al cardinalilor Societății Civile unde a fost urecheat sever și unde să i s-au pus în vedere condiții nenegociabile.

În realitate, cine citește stenogramele întâlnirii înțelege că ea s-a desfășurat în cu totul alt spirit și că dl Iohannis a descurajat orice înmugurire a unui ton paternalistic:

Dl Gabriel Liiceanu: Se fură voturi, sunt votanți care nu sunt lăsați să voteze și dumneavoastră înaintați senin mai departe. Or, fraudarea şi falsurile într-o țară în care ne-am obișnuit că înșelăciunea este fondul lucrurilor sunt marele pericol al acestei campanii. Dar dumneavoastră nu dați atenție la aceste flagrante încălcări ale regulilor de joc. Atragerea prin pomeni a electoratului, împiedicarea oamenilor să-și exercite dreptul la vot, toate acestea au trecut pe lângă dumneavoastră.”

Dl Klaus Iohannis: Ori nu m-ați urmărit, ori m-ați ignorat. Aceste lucruri le-am adus în discuție de nenumărate ori.“/…/”Nu numai că nu am ignorat, dar din capul locului am încercat să atragem atenția cu orice mijloc asupra acestor chestiuni, doar că am fost lăsați singuri în colțul nostru, al Alianței Creștin-Liberale, și toată lumea s-a ocupat de altceva.”/…/”Până vineri am să repet unde s-a greșit, de ce s-a greșit, dar nu pot și nu vreau să intru în aceeași logică asumată de toți ceilalți – să fiu un fel de urlător cu degetul ridicat. Totuși, eu vreau să fiu președintele României, nu criticul de serviciu. “/…/”Totuși, cred că unii mă votează și pentru ce vreau să fac, nu doar pentru că sunt mai înalt, mai blond sau mai puțin mincinos decât Ponta. Poate sunt naiv, dar chiar îmi doresc să îmi păstrez o parte din naivitate pentru că, dacă o pierdem cu toții, nu cred că vom face o lume mai bună.

Dar cine nu l-a făcut președinte pe Klaus Iohannis?

Dacă te iei după meritele clamate fără obraz sau atribuite prin sorcoveală reciprocă, poți ajunge la concluzia că numai Klaus Iohannis nu are niciun merit pentru câștigarea alegerile. De alegători nici nu poate fi vorba.

Președinte “l-a făcut” Traian Băsescu, cu un video despre Victor Ponta cam de valoarea acelui clip al lui Dinu Patriciu cu ”Băsescu bate un copil”. Președinte l-a făcut Elena Udrea, printr-o nouă descindere la Paris, de data asta fără Alina Bica-DIICOT

Azi, Traian Băsescu și Elena Udrea uită promisiunea de ieri – Iohannis va fi declarat incompatibil, are mari probleme. Azi, Traian Băsescu și Elena Udrea nu mai scot o vorbă despre nepoțica ANI care-l va termina pe Iohannis, trimițându-l acasă, la Sibiu, chiar dacă va câștiga alegerile.

După ce ”l-au făcut” președinte, au amuțit și cei cu ”Iohannis – broker de copii pentru organe de schimb!”, ”Iohannis – hoț de case!”

Președinte “l-a făcut” pe Klaus Iohannis și Teodor Meleșcanu, care a trimis alegătorii zgribuliți veniți la Paris să voteze în însoritul Nancy, unde au putut face cunoștință cu lideri ai Partidului Art Nouveau, căci România e și țară francofonă, nu?

Și Patriarhul pesedist Daniel “l-a făcut” președinte pe Klaus Iohannis prin xenofobie îmblânzită ecumenic în ziua alegerilor (“În istoria poporului român, ca răspuns la rugăciunile sale pentru a dobandi libertatea și unitatea națională, adesea Dumnezeu a lucrat chiar și prin oameni străini de neamul nostru.”), lăsându-l în ofsaid pe stoperul măturător Nicolae Bacalbașa, un fel de Armando Picchi doinind cu jale la gleznele adversarilor  – “Cine o îndrăgi străinii, mânca-i-ar inima câinii.”

Până și EBA “l-a făcut” președinte pe Klaus Iohannis – probabil când se lupta cu Elena Udrea în legătură cu viitorul marelui președinte și om de stat Cristian Diaconescu. Pe lângă asemenea producători de președinți, alegătorii par o roată de rezervă.

Revenind la marele ”kingmaker”, Profesorul Giruetă, e amuzantă febrilitatea cu care se pregătește să-și împlinească opera de un deceniu: se oferă să înceteze colaborarea cu editura Curtea Veche, în schimbul colaborării cu o visată editură  – Curtea Nouă.

Pentru început, o ediție cât se poate de nouă și revizuită cât se poate de științific a bibliei ”Marele Șoc – Între Iliescu și Băsescu, am ales Iohannis”.

Primul exemplar va pleca spre Cotroceni purtând dedicația: ”Președintelui Klaus Iohannis, acest Relu Fenechiu cu nume german, omagiul meu călduros. Prof. Giruetă.”

Nu știu alții cum sunt, dar eu nu pot uita o înregistrare a lui Pinocchio de prin anii ’50: “Închide ochii, Gideon, și-ncearcă să visezi.”

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • ionel

  Am trait s-o vaz si pe asta: Iohannis, mai logic -- mai tare, mai depasionat -- in argumentare decat patronul filosofic al Editurii Humanitas, peratologul Gabriel Liiceanu!

 • Nepoteaua lui Leonte Rautu

  GDS: duce munca de autoconvingere. El vorbeste, el aude, el isi raspunde. El paseaza, el centreaza, el da gol. Ehehei, au trecut vremurile cand gedeseii primeau la sediu daruri substantiale din lumea civilizata si aveau mari greutati in a le imparti judicios intre ei, cam cum se haraie acu, mai junii lor contemporani, la imbuzunarirea fondurilor europene.

 • Ultor

  “Potopul hotararilor de Guvern incepe sa fie concurat de torentul Apelurilor”. Domnule Tudoran, ati pus punctul pe (I)ntelectualii critici (sic!), pe acesti monstrii (s)acrii ai societatii cu vile da la stat si de la nat. Constat ( si vad ca nu numai eu) ca acesti intelectuali au incremenit in proiect; de 25 de ani o ard cu apelurile si strangerea semnaturilor pentru vrute si nevrute.. Au dezvoltat un adevarat spirit de gasca si aplica lozinca stalinista “Dai in tata dai in mine, dai in fabrici si uzine”. Curajul raspunderii individuale le lipseste cu desavarsire, dar altfel dau pe dinafara de liberali/librari…

 • Virgil

  Am postat pe site-ul Profesorul Giruetă urmatorul mesaj: Putini am fost multi am ramas .

 • Bogdan Brebenel

  @ ultor: “Au dezvoltat un adevarat spirit de gasca si aplica lozinca stalinista
  “Dai in tata dai in mine, dai in fabrici si uzine”. Curajul raspunderii
  individuale le lipseste cu desavarsire, dar altfel dau pe dinafara de
  liberali/librari…”

  Se numește “esprit de corps” și cred că l-au avut dintotdeauna. Se recomandă și se perie unii pe alții prin articole, etc. A devenit obositor să-i urmărești. De altminteri, articolele zilnice au devenit previzibile în conținut iar mesajul lor s-a diluat.

 • Daca n-ati semnat cu numele autorului acestei zise de pomina -- S. Roll/Gheorghe Dinu -- nu vede lumina internetului…

 • Virgil

  nu stiam cine a fost autorul original dar chiar si asa se considera “crima de les majestate “

 • Ilinca

  Sunteti in urma cu noutatile! E drept ca nu e usor sa tii pasul cu ritmul articolelor auto-elogioase ale domnului Girueta. Din ultima balada cu care onoreaza cititorii ( “sa va spun ce cavaler al dreptatii am fost, calare pe un cal alb si cu sabia trasa,”) aflam ca de fapt domnul in cauza nu numai ca a pus serios umarul la esecul lui Ponta, implicit la victoria lui Iohannis, dar a prezis aceasta infrangere-victorie inca din iulie 2012! Schimbati-i numele, spuneti-i mama Omida sau ce nume de prezicatoare este la moda, ca nu sunt la curent cu tendintele in domeniu.

  Ba mai mult, omul vorbeste foarte serios, senin, important (si cred ca si senil ) de “cate defectiuni si dezertari vor avea loc in urmatoarele zile. Exista ceea ce in politologie se numeste efectul bandwagon, deci saltul in tabara castigatoare a celor care, initial, jucau la doua capete.” Nu stiu cum se numeste fenomenul asta in psihiatrie….

  Oricum, citind aberatiile respective mi-am amintit ca am niste lamai verzi in frigider……pana la urma le-am facut mojito, ca zau nu merita sa le stric doar asa ..de greata alora care vor dezerta di vor trece in tabara invingatorilor! Cu surle, trambite si articole.

 • Bogdan Brebenel

  Tocmai această atitudine irită. Bun, ți-ai schimbat opinia, tracă-meargă. OK, nimeni nu e perfect, cu toții greșim și mai judecăm strâmb, mai pariem din când în când pe potcoave de cai morți (deși inepțiile despre KI = “un RF cu nume german” și Traian Băsescu este un Kagemusha nu le voi uita). Dar acum, să publici ce publici, să faci cel mai mare zgomot și să mai și te auto-promovezi în vizionar, încă din 2012, întrece orice fel de închipuire. Curat “chutzpah”, că tot e un cuvânt preferat de domnul în cauză. Frăția Inelelor continuă…

 • nc

  Vladimir Tismăneanu îmi aminteşte de o mătuşă, genul foarte perfid care dacă are un interes legat de tine eşti cel mai bun prieten al ei, o femeie cu un mare talent de a se plia pe discursul tău ca să te facă să te simţi important. 🙂
  Mătuşă-mea asta, într-o zi mi-a zis fără menajamente: „Ce vrei, dragă? De ce trebuie să-mi pese mie de cineva? Ce, îmi dă mie cineva să mănînc?”

  Dincolo de orice vrăjeli „intelectuale”, fix asta mi se pare a fi atitudinea lui Tismăneanu…

 • Dezideriu Dudas

  De acord, cu o mica nuanta ref. la Victor Rebengiuc :

  Poate nu ati aflat, desi parca am mai scris pe-aici. Victor Rebenciuc, in Campania CDR pentru Primaria Capitalei, candidat Viorel Lis, a spus : Il votez pe Viorel Lis pentru ca e ( si isi cauta febril cuvintele…)…simpatic ! N-am apucat sa aud ce a zis d-nul Rebenciuc de Ogica, Zavoranca, Prigoana, etc…., mai ales ca si acestia sunt simpatici foc.

  Nuanta are insa si un nivel mai profund. Scriati recent ca “Dreapta” trebuie sa fie mai pragmatica pentru a castiga alegerile ( referirea la Olguta, Firea…)…Iata ca (si) in 1996-2000 era…

 • No Name / DP

  Permiteti-mi si mie o nuanta. Primarul Lis chiar a fost foarte eficient in primul mandat. Apoi… a ajuns (doar) “simpatic”.

 • Cu urechile pe spate

  Ai zice ca-i o coterie autista.

 • Dezideriu Dudas

  Probabil atunci a fost remarcat si de gardianca ‘ceea.

  Dom’Neamtule, uite bre’ un om hotarat ! Si-a luat singur “dreptatea ‘ceea de pe lume”, si-a deschis “lista” si a inchis-o instantaneu, fara sa faca licitatie publica, cum mata, democratic, incerci sa mai dai si la altii…Mai ales ca umanist/umanitarist, ne-ai atentionat ca putem avea si situatii nefeste…., plecand de la “nefasta pe persoana fizica”. Nea’Viorel nu s-a incurcat in detalii. Si-a luat gardianca din prima…

  Sper, cat de curand, sa pot afirma si invers : Uite bre, un om hotarat ! Neamtu * !

  * ca fost coleg de universitate la Brasov cu Ludovic Orban ( tot inginer, dar nu cred ca femeia ‘ceea de servici a lui mata’ dom’Neamtu, avea succes la el ), o sa-l intreb cine a fost Eminescu(l) poeziei “Cine…?”….

 • Dezideriu Dudas

  @ Dorin Tudoran

  Am recitit materialul dvs. Depasind faza de nuante, aduc acum si o problema mai de fond. Cum imi scriati odata ca o “poezioara” despre presedintele Traian Basescu e cam tare, cred ca e necesar sa va scriu si eu acum ca “metaforele” pe care I le asociati lui Victor Ponta, prim-ministru, sunt cam tari….Insuficent “calibrate” ( sau excesiv …? ). Ati remarcat ca Victor Ponta a recunoscut rezultatul si l-a felicitat pe Iohannis ? Sau nu conteaza ? Vorba lui dom’Niku : “tropaie” degeaba ( ? )…

  PS. Am incheiat “definitiv si irevocabil” critica pe acest material, la nivelul de abordare blog. Le astept pe celelalte.

 • Care metafore? Pe dl Ponta il mentionez o singura data, in primul paragraf

 • Ultor

  De (re)citit (B)oierii mintii in acest sens, de S.A.Matei; formularea ‘gasca’ o gasesc mai adecvata ethosului care ii anima pe acesti elitari.

 • Ultor

  In 2012 Johannis era inca un…provincial.

 • Ultor

  Prin ’97, daca nu ma insel, Constantinescu i-a facut frustrati. Am gasit formularea cam prea dura atunci, dar cred ca nu se insela…

 • InimaRea

  L’Amour est l’enfant de Boeme/ Qui n’a connu jamais-jamais de lois/ Si tu ne m’aime pas, je t’aime/ Et si je t’aime prends garde a toi
  Un joc vechi din Labelle poq: Cind iese printul calare, doamnele-si unduiesc ademenitor disponibilitatea. Iar domnii -- ah, domnii! -- isi umezesc buzele c-un abia ghicit virf al matasoasei frematind de nerabdare lasciv-ditirambica.
  ‘Ai ca-i misto pe lume, circotasilor!

 • InimaRea

  Ma tin ca stiti de razbunarea cuvintelor, mai ales de-a celor bine potrivite. De-o pilda, Stalinism pentru eternitate: odata capatat, virusul se transmite genetic. Iar cum se capata -- floare la ureche: de-ajuns studierea-n arhive. Daca se poate ucide-n efigie, de ce nu s-ar si virusa in?
  In zilele noastre, Ebola e buna pilda: mor doctori, scapa pacienti. Dar nici unii, nici altii habar n-au: doctorii se cred tot vii, pacientii -- tot bolnavi.
  Daca-i paradox, l-as aborda din perspectiva: doctorii-s toti voluntari, pacientii -- ioc!

 • Dezideriu Dudas

  Paragraful 16. “Impostorul”….

 • InimaRea

  Sint persecutat de-un duh malefic. De doua ori am corectat si tot fara “h” aparu boema me. BOHEME, ma -- duhule!

 • Dana (Mara)

  Ma intreb de ce rev.22( care a acaparat gds si l-a ajustat pe modelul unui pat al lui Procust care desi pare jenant este chiar cel propus de linia Iliescu-brucan) a jucat rolul binevoitorului care se ofera sa o treaca pe batrinica strada pe un trotuar pe care de fapt nu vrea sa mearga. Si o trece cu forta, desi afiseaza o amabilitate fortata asigurind-o ca o duce pe drumul bun. Si pentru un amator este evident ca spre deosebire de anii 90 unde era o platforma sincera si veritabila de cautare a identitatii, treptat au inceput sa se impuna o falie -- intre dezirabili si indezirabili. In locul celor indezirabili, prin aluzii sublile, uneori prin omisiune, minimalizari, ironii, se eroda de fapt credibilitatea partidelor istorice, Casei Regale a Romaniei, fragilei si onorantei disidente anticomuniste pe care Romania totusi a avut-o dar era ocultata si minimalizata prin ironizarea si punerea intr-o lumina nefavorabila.
  Sustinind proiectul Basescu, au dorit sa scrie istorie in sensul ca sa ne intrupam din coasta lui Basescu, adoptind modelul american al unui nou partid de dreapta care sa nu mai aiba bagajul “tarat” al monarhiei si partidelor istorice cu implicarea in ultimul razboi mondial. Regasim si in discursul lui Basescu aceasta influenta, probabil printre notitele de care spune MRU ca le tot consulta se aflau si astfel de abordari. Nu au facut-o explicit, dar aceasta este orientarea pe care au sugerat-o. Dupa parerea mea falsa si fortata. Drumul firesc al Romaniei era revenirea la monarhie si consolidarea si aderarea la valorile partidelor istorice, eforturi sincere pentru cresterea nivelului de viata al romanilor de unde rezulta si o veritabila cultura politica. Daca erau cultivate toate aceste romanii nu mai votau astazi emotional, votau din convingere.
  Iohannis mi se pare ca este omul care va face totul din convingere, bunicii dinsului au fost deportati, cunoaste aceasta durere. L-am vazut cum a reactionat, cu empatie la vizitarea Memorialului de la Sighet. O fi emotionanta si lacrima pe care a zarit-o domnul Tismaneanu pe obrazul lui Basescu, moment de la care a pornit basmul, dar dl. Iohannis este structural altfel. Nu cred ca are doua fete. Sper sa aiba consilieri buni.
  Numai bine.

 • Dezideriu Dudas

  Cred ca am calibrat eu gresit. Tine intr-adevar de “mecanica relativista” si nu de cea clasica…

  Azi am stat de vorba cu d-na Doina Lazar de la Fundatia Gheorge Ursu. “Calatoria continua”….

 • PaduchelePlesuv

  Lumea a evoluat, ieri enfants de Bohemie, azi afara cu rromii din Romania (eee, pe vremuri veneau din Boemia!), iar la noi ieri obscurantism, azi liber schimbism…si mai ales liber (si lobber) pansism.

 • PaduchelePlesuv

  M-ai convins, vreau sa fiu rege! Ma votezi?

 • Despre Demnitate

  Domnule Dorin Tudoran,

  Degeaba scrieți (îmi place de mor), pentru că Vladimir Tismăneanu nu cred să vă răspundă. E ocupat acum, se luptă să (rec) câștige o funcție și el, dacă nu la IICMER, măcar un ICR ceva. “Time is money” pentru el. Timpul e o resursă prețioasă pe care o folosește cu eficiență maximă. Aoleo, când o zice Iohannis odată “Nu. (punct)” am senzația că multă lume va rămâne cu gura căscată!

 • No Name / DP

  Boieri dumneavoastra, ma tot framant de sa ma laud si eu ori ba. Intr-un puseu de vanitate -- care nu prea-mi sta in fire! -- va declar ca am jucat si eu un rol in toata istoria asta. Dl Melescanu mi-a ascultat indemnul si pleaca intr-un lung concediu la Nancy!

  Uau! De nu ar fi demisionat, nici nu mi-as fi dat seama ce stofa de “intelectual critic” zacea in mine! :-))))

 • Chutzpah Bandwagoner

  Felicitari pentru Mele! Pisca-l-ar purecele din tabloul lui Georges la Tour aflat in cutare muzeu din Nancy (dupa ce, in prealabil, il va fi laudat Bogdan Duica si pupat Popa Iapa)!
  PS. Dar cu Tzapul -- si juramintul sau, recent + rusinos, de vasalitate pontagioasa -- cum o sa procedati? Astept cu interes raspuns la posta redactiei.

 • Urbain Grandier

  Orban a fost si un foarte bun chitarist in studentie. Putea sa-i cante lui Crin, la ureche, eminescienele ”Somnoroase pasarele”. In timpul sedintelor parlamentare, fireste, si ca sa-i abata atentia de la suspensorii basescieni.

 • El Zo(ra)b

  Uitati de schimber-limbism, evident in scrisoarea deschisa, oferta de vasalitate, a Constantinescului ex-prezidential catre inca actualul premier pontaic/voltaic. nu-l critic, il observ numai.

 • Bogdan Cojocaru

  Domnule, scuzați de intromisiune, dar nu sunteți cumva vestitul Calin Popescu Anton Constantin Tăriceanu inima zburdalnica?

 • PaduchelePlesuv

  Gooden Tag, Herr Inima Rea, Herr Tudorian nu vrut cadou la mine pentru tine publicat.

 • PaduchelePlesuv

  Nein, ma poti lua la per tu. Eu am creierul (desi nu se vede) si, mai ales, maciuca zburdalnice, fetelor, poftiti in valtoare! Acuma, poate ca stii si tu anecdota, pedeapsa pentru mai multe sotii consta in mai multe soacre.

 • PaduchelePlesuv

  Uite, ca sa fiu absolut sincer, m-a batut gandul sa scriu, pe un alt blog, ca ar trebui totusi un dram de recunostinta pentru Ponta, in fond a contribuit si el la aparitia unui nou fund de lustruit cu limba. Insa am tacut pentru a lasa ca urmatoarele articole ale dlui Girueta sa para surprinzatoare. Vreau sa ma las surprins de dl Girueta! Va multumesc pentru conceptul de schimber -- limbism. Ce sa zic de bietul domn Constantinescu de care nu mi-a placut nici cand era presedinte? Si el un secretar de partid din Universitate, care se mai intalnea, probabil, pe la instructajele de la municipiu, cu ultraliberalul Petre Roman.

 • No Name / DP

  Ei, acum sa nu ma supraestimati Puterile mele de ‘telectual critic, desi confirmate :-)) , sunt inca in faza de gastrula. Dar si cand mi-or creste! Cat despre trecute vieti de presedinti trimisi de mult la pensie si pozitionarile lor recente, le-as lasa la mana istoriei, care nu va mai prididi cu descalcirea itelor celor trei, Doamne, si toti trei….

 • PaduchelePlesuv

  Dar daca ai pomenit de CPAC Tariceanu, iti livrez o idee de film de HollyWald: intr-o noapte geroasa de decembrie, CPAC Tariceanu il sugruma bunul si cinstitul presedinte Johannis cu snurul de la perdea, dupa care ia presedintia si si-o prelungeste printr-o lovitura de stat, adica rasturnand cu forta cateva doamne din politica ( care au aratat in 2012 ca asta ar fi dorit, sa fie rasturnate cu forta), daca, desigur, cele cinci casatorii i-au dat puterea de a rezista oricarei infatisari. Genial! Rog si pe dl Girueta sa preia ideea intr-o analiza de futurologie politica.

 • Bogdan Cojocaru

  Domnule Pan(dishpan), încercați la dna Udrea, am înțeles ca e singurica…

 • No Name / DP

  Le Président “est mort”, Vive le Président!

 • Lucullus Graeculus

  Pan ho Megas tethneke.
  Vive le President mort!

 • Puricele Loren

  Va votez si eu, sub conditia sa va rebranduiti nicneimul: PADUCHELE INCORONAT, de exemplu, sau REGAL. Ori MONARHIST. Sau: CU SCEPTRU.

 • Colombo

  Sper sa-i trateze pe toti sinecuristii care au inceput deja sa il linga de jos in sus si de sus in jos asa cum l-a tratat pe escrocul Cristian Sima, acest mini-Madoff de Romania:

  “Pe Klaus Werner Johannis l-am întâlnit o singură dată faţă în faţă şi vă voi relata întâlnirea cu lux de amănunte (…)

  După incidentul cu trădarea lui Colombo, m-am prezentat la Klaus şi, între patru ochi, la el în birou, l-am întrebat direct dacă sunt binevenit, eu şi investitorii străini, în oraşul pe care-l administrează. Evident că i-am prezentat un plan de dezvoltare a Sibiului ca viitoare capitală financiară şi ce avantaje ar avea oraşul dintr-o bursă de derivate europeană serioasă. Eu sunt foarte direct, iar el era foarte alunecos. I-am spus direct că protejatul (şi trezorierul) său s-a amestecat în trădarea de la vot şi mi-a spus foarte calm că se va informa. Am încercat să abordez orice fel de conversaţie intelectuală cu primarul, de la cultură (voiam să organizez un concurs de vioară sponsorizat de Bursă), până la emiterea de obligaţiuni municipale pe care să i le vând prin Bursă şi cu care să-şi finanţeze proiectele. Rar mi-a fost dat să văd pe cineva uitându-se prin mine fără să schiţeze niciun zâmbet sau încruntare. Am avut senzaţia că ori abia aşteaptă să se termine întâlnirea, ori era total blocat de ceea ce-i spuneam. (…) Am plecat de la Johannis din Primărie cu promisiunea că voi fi sunat înapoi şi că vom continua discuţia. Aştept şi azi să fiu sunat! Poate i-am făcut impresia unui escroc sau poate am folosit prea multe cuvinte deodată… Cu timpul, vom afla!

  Johannis are, însă, o mare calitate, e poate singurul primar care nu negociază. Din relatările sibienilor care au avut afaceri cu el, ori îţi spune “da” din prima, ori ramâne “nu”, şi nu negociază. Este un lucru bun, atipic pentru noi, românii, dar pe care saşii îl au în sânge. În acelaşi timp, Johannis este un adept al averii, al transmiterii acesteia peste generaţii şi al economiei. Johannis nu se îmbracă cu ultimele branduri, dar la el în anticameră găseşti o bibliotecă cu cărţi rare, piesele de mobilier sunt alese cu mult bun gust şi au o vechime de peste 150 de ani. Este de departe primăria cu cel mai bun gust din ce am văzut eu prin ţară, şi am văzut ceva primării. Un alt aspect important. Nu am văzut la Johannis acea masă de profitori care să-i roiască în jur şi nici agitaţia din alte urbe, semn că lucrurile sunt bine aranjate şi bine organizate. Când am fost la el în audienţă, nu era coadă, nu era nimeni pe holuri, o linişte desăvârşită domnea peste tot, deci “teoria lucrului bine făcut” are pe ce să se bazeze.”

 • ilie de la fierarie

  Chutzpah Bandwagoner?

 • Pingback: Pinocchio și tromboanele Profesorului Giruetă | România curată()

 • observatorul de pe kierkegaard

  Nu-si trag la gioale autistii coteriei, doar coate in burta la partajul placintelor primite ca pomana postelectorala. Am I right? Gresesc? Sint invidios?

 • Dezideriu Dudas

  Veti fi Sefa Comisiei pentru Condamnarea Crimelor Galle-urilor. Ati fost gallă cand erati mica ? Numai asa “se” aproba !

  A demisionat ? Maurul si-a facut datoria… La fel putea scapa si Ceausescu, desi nea’Nicki ( Manolescu ) cred ca s-a inselat cand a afirmat ca Ceausescu e singurul dizident al P.C.R. cu voie de la Moscova…N-a avut bre’ voie, ca altfel scapa….Si nu se mai chinuia atat acum Romania TV “s-o dea la mantinela” in memoria sa…

 • camione

  am postat azi in revista22, unde si Dan Perjovschi se plange de aceeiasi colegi banuiesc, insa se pare ca nu le-a placut comentariul, ca nu l-au publicat, in care ziceam ca Johannis a castigat si fara cele 4% de la Macovei, care nici nu l-a mai votat, mergand sa voteze la Londra, dramatic afara la coada, ca si selfie Udrea la Paris.

 • Dedu

  Analizele brasoveanuli S.A.Matei, alumnul regretatului scriitor si prof Alexandu Musina, sint universitare si impecabile in cartea-i aparuta la Editura Compania. Dar, ca si D-Voastra, as vorbi de ”gasca” , nu de ESPRIT DE CORPS (solidaritate profesionala adicatelea), modest omagiu lui Caragiale, auctorele textulei GASTi si GISTE LITERARE.

 • didina

  ”Elitari”? ”Elitieri” imi place mai mult. Rimeaza cu ”scutieri”.

 • No Name / DP

  De acord, in fond, pasam democratic. Angolezii scandau si-n anii ’80 “Traiasca Agostinho Neto pana la victoria finala!” 🙂

 • zghihara de husi

  Eu stiu pe unul care a dedicat, in 1995, editia a doua din a sa ”Naveta Esentiala” (Iasi,Casa editoriala Moldova) tovarasului Nicolae Ceausescu himself, cu argumentul, sustenabil, ca, gratie ocultarii acestuia in rece tintirim ghenceean, izbutise sa-si nemureasca -- si renemureasca -- pe hirtie de letea Veche un capodopior la care tinea foarte mult. Asa ca-i binevenit ”dramul de recunostinta” pentru Victor-Viorel Ponta, inclusiv pentru faptul ca a planetarizat cestiunea plagiatelor universitare si a doctoratelor cumetriale, in care era victima neinocenta pina si Elena din Udroia, ca pe Mang ot Oradea sau pe Cati Andronescu nici nu-i mai pun la socoteala.

 • No Name / DP

  N-am fost, domnule Dudas, nici “galla”, nici Gala lui Dali… nici vreo sinecurista aiurea ori pe la Nancy. Si “presimtesc” ca nici nu voi fi.

 • Nu scriu pentru a primi vreun raspuns de la dl VT. Scriu fiindca asa consider ca trebuie sa fac. Si apoi, ce sa-mi raspunda? Faptele sunt fapte, nu le poate combate cu gargara pompieristica. Imi este indiferent pentru ce sa lupta, ce institute vrea sa preia, ce sef si pe unde anume isi doreste sa fie numit etc.
  Sa acuzi azi un om ca e “penal” si maine sa indemni lumea sa-l votezi constituie un spectacol dezolant.

 • Ultor

  Merge si cum spuneti d-voastra. Aceasta grupare de intelectuali critici (?!) poate fi alintata si ca (b)elita.

 • Ah, da. Asa. Si care ar fi neconcordanta cu distinsa noastra realitate? Un plagiat constituie un act de impostura. Un fals precum cel comis de Petre M. Iancu este tot un act de impostura.

 • Ultor

  Da, analiza lui S.A. Matei e facuta cu instrumentarul academic de rigoare. Din pacate I s-a raspuns mojiceste ca este un simplu frustrat care se baga in seama cu “idolii forului”.

 • PaduchelePlesuv

  Nu e genul meu, ca sa ma exprim elegant.
  Te-am vazut preocupat de Herr Hartinnis si cred ca ai un simt destul de fin, asa este, pare ca Herr Hartinnis il gelozeste (politic) un pic pe Herr Johannis. Cred ca am aflat motivul intr-o conferinta de presa a lui Herr Hartinnis si anume acela ca, pe cand era premier, ar fi dat catre Hermannstadt (Stalingorod) aproximativ 100 milioane de euro si anume 40 de milioane de euro pentru aeroport si alte cateva zeci de milioane pentru cheltuieli urbane legate de capitala culturala. Din bani guvernamentali, fireste. Herr Johannis ar fi reusit insa sa contabilizeze doar el, politic, acesti bani. Cum zicea Herr Hartinnis, ” la cati bani au bagat in Sibiu diverse guverne, orice oras din tara care ar fi primit aceiasi bani ar fi ajuns sa arate foarte frumos”.

 • PaduchelePlesuv

  Buna Zghihara, desi cam acida.
  Nu am citit Naveta Esentiala si nici nu promit ca o citesc, mai multe mii de volume asteapta la rand pentru reincarnarea mea, fiindca de viata asta nici vorba. Insa parca as citi, totusi, ceva de autorul Navetei.

 • Dezideriu Dudas

  Faptul ca tema plagiatului este legata de Curtea Penala Internationala -- CPI, domeniu in care Victor Ponta chiar are expertiza, inclusiv practica, nu conteaza ? Faptul ca Romania este primul stat care a aderat la CPI nu conteaza ? Nu am rabdare acum sa vad si in ce mandat…Tare mi-e insa ca fix in ala in care banuiesc eu ( “bombonelic” )…Stiti ce e aia “clacă” ? Sigur ca stiti…Nu stiati insa ca cineva din Romania va va scrie odata ca, de ex., daca SUA, Marea Britanie, etc…se asociaza cu Olanda pe un proiect investitional in Romania si singurul beneficiar este pana la urma Olanda ( un investitor de acolo ), nu inseamna ca Olanda le-a plagiat pe celelalte state participante…”Ele” inteleg ca au trebuit sa faca un fel de ““clacă “…Cam aici este diferenta dintre actualul “stat de drept” care face istorie in discursul lui Monica Macovei si vechile “drepturi ale omului” care faceau agenda de lucru a Monicai Macovei inainte de 1989. Si va asigur ca nu am nici cel mai mic motiv sa o antipatizez pe MM. Chiar are un curaj extrem acceptand sa fie vuvuzeaua de serviciu….Nu e ea insa de vina ca lasam ( aici ma includ si pe mine si pe dvs. ) sa curga un cantec care omoara incet Romania….Acum insa, inclusiv prin dvs., presedintele Iohannis poate fi o sansa iar daca imi
  demonstrati ca “Dreapta” poate face totul singura, voi ignora si eu total “Stanga”, si-o voi lasa pe mana sortii….

  Imi scriati odata ca in ritmul in care ne miscam noi, in sute de ani ne vom reveni ( era vorba de un subiect “strategic”, cazul Haiducu’…., occidental, romanesc sau estic ? ). Nu ne vom reveni nici in mii de ani daca ne vom face sarguincios lectiile dictate de vitezisti ai istoriei ( statele dezvoltate ), in timp ce noi nu putem evolua decat cu vitezele lor de acum 100 de ani. N-avem voie sa cautam “drumuri mai scurte” ( inclusiv promovarea neortodoxa a unor tineri de viitor … ) ? “Partidul comunistilor” fix asa trebuie sa ramana ? Ca sa aiba cu ce da “Dreapta” in el la nesfarsit ?

  As incheia astfel partea asta : “ In Romania prioritară este dezvoltarea economică și socială a tuturor cetățenilor, familiilor și comunităților, iar guvernarea se face nu la televizor, ci în practică, prin strategii sectoriale, politici publice, măsuri și acțiuni concrete, și nu se măsoară în propagandă, ci în rezultate palpabile/vizibile, într-o realitate ce va fi simțită direct de fiecare român “
  Credeti ca daca l-am plagiat pe Iohannis nu pot gandi ca el ? Mai mult, prin tot ceea ce fac, par a ma abate de la “cursul profesorului” ?

  Si eu ma apropii intr-un fel cumva de o Curte Economica Internationala, e drept, neinfiintata de SUA. Nu stiu insa daca SUA nu va fi interesata de ea odata….Mai ales ca multi dintre inspiratorii ei au fost cetateni onesti ai SUA, Nicholas Georgescu-Roegen, Anghel Rugina, Joseph Juran….Si pe dvs. va trec printre ei, chiar daca ma mai ajutati cu corectii severe ( sau tocmai de aceea ? ), sa nu ma mai obosesc eu sa si centrez si sa si dau cu capul…. Daca insa gasesc un “stilp” in careul de 16.m., nu ma lasati sa fac totul pana la centrarea ‘ceea si, atent fiind ( numai sa pot…) sa dau fix in stalp iar de-acolo sa intre mingea direct in poarta ?…Mai ales ca “stalpul” pare a (fi) da(t) semne ca la o adica poate sa si sara in plonjon daca gresesc centrarea ?

 • Ardan

  Am postat pe contributors la articolul domnului profesor Tismaneanu următorul panseu, care a fost oprit la bariera:
  ˝O stafie bântuie politichia românească..
  De la povestea cu Moş Ion Roată -scuipat în obraz de boier şi pupat în acelaşi loc de vodă- metoda de a pupa -de a linge, vor spune răutăcioşii – acolo unde s-a flegmat se întrupează în cele mai diverse variaţiuni…
  Ori că cineva scuipă, ca boierul, un obraz şi altcineva pupă, ca Cuza, tot acolo.
  Ori că cineva scuipă şi mai apoi el insuşi pupă acelasi obraz, întrupând oximoronic într-una şi aceeaşi persoană şi pe boier si pe vodă.
  Bunăoară, lasă că recent domnul Tismăneanu îl numea pe şi mai recentul preşedinte Johannis drept ˝un Fenechiu cu nume german˝ numai pentru ca mai apoi să pupe acolo unde scuipase nu demult.
  Dar însuşi domnul H.R. Patapievici scria, ce-i drept într-un alt context, că Johannis este folosit ca ˝o foarte populară fantasmă (stafie ? n.m.) a imaginarului public şi istoric românesc, „cinstea şi temeinicia neamţului”, ca să ne ia definitiv minţile.˝
  Ba mai mult, domnul Patavievici proiecta drept in obraz: ˝Aşa cum neamţul Carol I a fost omul providenţial al modernizării României, tot aşa suntem invitaţi să credem, prin hipnoză, că şi Johannis va fi omul providenţial al momentului. Doar că prinţul Carol nu a venit în ţară cu forţele şi interesele pe care le are acum în spate Klaus Johannis.E adevărat că regele Carol ne-a vertebrat; dar cu Johannis pe post de umbrelă pentru oamenii aflaţi în spatele lui riscăm să fim şi devertebraţi, şi lăsaţi în pielea goală.˝
  E drept că era alt context, deşi persoana Johannis era aceeaşi.
  Căci din două, una:
  Ori vom observa , pe inţelepciunea comună, că în politichia românească mai bine să nu scuipi, căci în final vei linge unde ai scuipat.
  Ori vom observa , pe înţelepciunea înaltă, ca la Ecclesiast, că în politichia românească vreme este să scuipi şi vreme să pupi tot acolo, vreme este să vomiţi şi vreme să inghţti înapoi.
  Din două, una.Iar cele două una sunt.Căci terţium non datur..Şi din această dilemă nu se va ieşi, am zis.
  Deşi eu personal rămân la ideea de un fantezism incorigibil că cel mai bine ar fi dacă în politichia şi în viaţa publică s-ar renunţa la scuipat ca precusor al pupatului..

 • Gallus Placidus

  Gala nu, ca nu erati nascuta p-atunci, dar Armanda Lear fostu-i-ati? Intreb, nu dau cu vreun GALET (=piatra de riu).
  PS. ”Gal, amant de la reine, alla, tour magnanime,//Galamment de l’arene a la Tour Magne a Nimes.” ( Am auzit-o de la un nepot al lui Gala Galaction).

 • Bogdan Brebenel

  @Ultor: Mulțumesc pentru recomandare… am găsit cartea pe Amazon. Constat că dl. Matei are un doctorat în sociologie la USC în Los Angeles. Respectele mele.

 • PaduchelePlesuv

  Nu pot, eu sunt echivalentul, pentru romani, al vulturului plesuv american. Ramanii pot zice cu mandrie despre ei ca zboara in inaltul cerului ca niste paduchi plesuvi!

 • Ultor

  E si profesor in State.. Am avut si placerea sa-l intalnesc odata la Sibiu. Un tip foarte modest, in sensul cel mai bun al termenului

 • Joao de Glodenii Gandului

  Ate a vitoria final? Aquelo Agostinho foi um neto muito querido por O Camarada Che Guevarausescu, avo politico do Doutor Victor-Viorel Ponta, quem e o menino dos camaradas Joao Iliescu, o seu velho pai, e Adriana Nastase, a sua mae, uma sehnora do cu admiravel e dos ovos inumeraveles na aldea romena de Cornu.

 • Cetateanul matrafoxat

  Stiti cumva, rogu-va, daca doamna Monica Macovei s-a dus la Londra (si a intrat in sala de votatiuni) cu motocicleta?

 • No Name / DP

  Nici macar Galeot! 🙂

 • Bogdan Brebenel

  @Ultor: Purdue University, Indiana. Categoria <>. Nu se aude suficient de mult despre astfel de oameni.

 • No Name / DP

  Familie mare, deh, cu multe vlastare…

 • Deh, cei de la 22 sunt foarte, foarte selectivi…

 • burlan

  Herr Hartinnis, mi se pare, bate campii. Degeaba primesti bani multi daca nu stii sa faci cu ei ceva pentru oras, fara sa-i imbuzunaresti sau cheltuindu-i udreste pentru piscine satesi si telegondole ca la Piatra Neamt. Piatra Neamt, yes, but fara nemti gospodari, doar cu Pinalti cotcari.
  Uitati-va, un oras miculut cum e Gura Humorului nu arata mai rau decit o localtate balnearo-turistica din Elvetia. A cui e meritul? E si al nemtilor ori austriecilor repatriati, care anual revin pe acolo, si al localnicilor bucovineni, care au inteles rapid avantajul de a primi turisti. multi turisti, in zona lor frumoasa.

 • Este invers — GDS a “acaparat” revista 22. GDS este editorul revistei, deci revista canta dupa cum ii cere editorul. Dl Tismaneanu e un mare cititor in lacrimi, i se trage probabil de la emotiile care l-au zguduit (ca si pe mine, de altfel) vazand “Moscova nu crede in lacrimi”.

 • Zghiharel Calvitiosul

  Pot veni in intampinarea dorintei paducheo-plesuve daca primesc o adresa postala sigura.

 • PROFESORUL GIRUETĂ O ȚINE GAIA-MAȚU ȘI MINTE CA SĂ NU-ȘI PIARDĂ DEXTERITATEA

  Giruetă: “Decalogul politic al Monicai Macovei, acceptat de Klaus Iohannis, are valoare de cartă a acestei revoluții pașnice.”

  Klaus Iohannis: “Am luat act cu bucurie de afirmaţiile doamnei Monica Macovei, în care spune că doreşte să mă sprijine în situaţia în care îmi asum o serie de puncte. Foarte bine! Sunt bucuros să reafirm că toate aceste lucruri se găsesc în programul meu prezidenţial şi unele dintre ele au fost reafirmate chiar astăzi de mine: independenţa justiţiei, statul de drept, faptul că nu voi graţia corupţi, că doresc să împiedic prin orice metodă legală adoptarea legii amnistierii şi graţierii. Cred că prin asta am dat un răspuns rezonabil dnei Macovei, dar pot să reconfirm cu mare plăcere aceste lucruri şi într-un document scris.”

  KI nu a acceptat “decalogul” MM. A spus limpede că obiectivele propuse de MM se aflau DEJA în programul său prezidențial. Probabil că mâine vom afla că “decalogul” MM a fost scris de Profesorul Giruetă și, pe cale de consecință, “revoluția pașnică” este opera revoluționarului Profesor Giruetă.

  Haida-de!

 • InimaRea

  Pretind cadeau de la puricele sub acoperire plesuva. Altminteri, protest la greu.

 • Bogdan Brebenel

  “Nu e vorba aici de niciun fel de radicalism, ci de de datele reale ale situtatiei Romaniei de azi. S-a creat un prag de asteptare pe care dl Iohannis PARE sa-l inteleaga. Revolutia civica, o revolutie pasnica, prefigurata in campania Monicai Macovei, nu poate fi pusa dupa zabrele. Cine nu vede acest lucru este fie orb, fie de rea-credinta. Ori ambele.” -- VT

  Așadar, dl. Iohannis a început să înțeleagă pragul de așteptare. 🙂
  Ce ne-am face fără vizionari, fără cititori în stele, fără revoluții, fără baricade reale și imaginare!? Dacă bine îmi aduc aminte, doamna Macovei, jucând neinspirat rolul Melissei și Vanessei, a prevestit acum vreo doi ani și un război civil. Direct de la Bruxelles!

 • dinorel

  Recomandam un text al lui Pusi Dinulescu intitulat ”Risul lui Patapievici”, citibil inclusiv pe blogul lui Ben Todica, dar si maneaua: ”Mi s-a puuus paata pe tiiine,/Patapievici e cu miiine/Si n-are sa-ti fie biiine!/C-o sa fie iarasi, bre,/Seeef bastan la ICR!/Seeeef baban la ICR.”

 • Ilinca

  Mda, in mod sigur pentru decalogul Monicai Macovei l-au votat pe Iohannis aproape 55% dintre cei prezenti la urne duminica! Saracii, le-a trebuit doua saptamani ca sa inteleaga importanta acestui decalog, noroc cu domnul Girueta ca le-a explicat cum sta treaba cu “carta” respectiva, asa cum pe vremuri explica poporului cu sta treaba cu revolutia socialista si rolul conducatorului iubit. As vrea sa cred ca dna Monica macovei nu se preteaza la acest joc murdar si ridicol. Totusi, cand esti la putin peste 4% stai in banca ta si te gandesti daca mai faci politica sau nu.

 • Ilinca

  Cred ca avea doar casca moto :).

 • Ilinca

  Si blablabla. Un plagiat e un plagiat, punct. Cine nu stie ce e acela un doctorat ar trebui sa inchida frumusel gura si sa stea in banca lui. Subiectul e prea dur pentru asemenea persoane.

  Dar probabil da frumos in familie si printre amicii de mancat seminte sa aberezi despre plagiat si curtea penala internationala, eventual despre drepturile omului si ale gainilor, ca tot veni vorba de creiere reduse cu pretentii de doctor in batut apa in piua.

 • Dezideriu Dudas

  Stimata Doamna,

  INDURARE ! PUNCT. Eu am recunoscut de la inceput ca sunt un prost. VIRGULA, speram sa scap la sfarsit. N-aveti ceva de sapat in gradina ? Promit sa nu dau cojile de la seminte pe jos. PUNCT. VIRGULA, Sper ca am inteles bine ironia dvs. fina si largile ei semnificatii. Daca_nu_VIRGULA, e de inteles. N-am de unde…. PUNCT.

  L-am urmarit mult timp pe d-nul dr. Dinel Staicu ( ramura SIF-uri) si am incercat odata cu insusi dr. Mischie (ramura PSD ) sa aflu care-i treaba doctorala…Imi iesea numai felcereala, pana a venit ayatollahul dictator cu “foarfecele
  de tabla-Stanga / table-Dreapta” la GDS si ne-a lamurit pe toti. Cel putin nea’Gabriel a recunoscut, chiar la sfarsit, ca avea nevoie….

  N-am noroc si pace….si bat apa in piua, noroc ca redus, cand in romaniacreierelormarite la adierile vantului cohorte de doctori se invioreaza cu gandul marit la dreptatea’ceeadepelume… Promit “sa fac totul” sa nu mai bat apa in piua. Ma prind eu unde s-o bat. Daca dau bine, o sa-mi spuna tot si poate devin si eu destept. Veti mai avea inca un fiu risipitor salvat !

  Cu aceleasi alese sentrimente,

  Al dvs.,

  “O persoana asemenea” ( singularul de la apelativul dvs. ), din banca lui, necomerciala.

  P.S. 1 Subiectul pare dur, dar n-a ca l-am facut “PISTRUI”* !

  P.S. 2 “Decat “ am incercat sa globalizez plagiatul romanesc…Sensul globalizarii nu este doar de sus in jos….

  LEGENDA = * PISTRUI e un joc prostesc, gustat insa la
  destepti….Are acelasi gust cu care sunt ei obisnuiti.

 • neonil cranguleanu

  Nici El Chivo Constantinescu nu se lasa mai prejos: dupa scrisoarea deschisa, dintre cele doua tururi, in sprijinul lui Victor-Viorel. a mai ouat, acum citeva ore, o epistola, tot aperta, catre Iohannis, in care-i da diverse sfaturi + sugestii relative la bunul pilotaj al Corabie Romanesti inspre futuritate. Mare comedie! Mare comedie cu pensionarii astia de rang inalt! Merita puse in paralel pasaje din cele doua indimenticabile misive.

 • diferit

  Urmeaza actualul,viitor dupa 22 decembrie 2014, fost presedinte pentru 10 ani.

 • Ilinca

  Inteleg, de acum inainte nu mai bateti apa in piua ci taiati frunze la caini pe blog(uri). Felicitari, e un pas inainte (si doi inapoi, dar asta se vede mai greu).

  PS Este foarte bine ca recunoasteti anumite lucruri, ca promiteti altele dar n-ar fi rau sa va si amintiti de toate acestea din cand in cand. V-ar scuti de inecatul (inerent) in puncte, virgule, semne de exclamatie, si de o logoree inutila dar globalizata.

 • PaduchelePlesuv

  Posibil, eu am zis ca l-am votat, nu i-am facut si nu ii fac propaganda.
  Insa va rog sa nu imi vorbiti de ceea ce banuiesc a fi grupul transpartinic din Gura Humorului. Au incercat sa isi puna si un europarlamentar, asta chiar o stiu, insa a fost faultat. Altfel, desigur ca minunatii locuitori de acolo au merite.

 • PaduchelePlesuv

  Cumpar. Si astfel contribui financiar si cu o catime la dreptul de autor. Dar va sunt recunoscator pentru oferta. Pe aici, prin sud, Zghihara apare in cupaje.

 • PaduchelePlesuv

  Am citit, va multumesc pentru semnalare.

 • PaduchelePlesuv

  Ca sa o reiau, opinia mea este ca nu independenta justitiei este problema noastra, ci impartialitatea (partizanatul), care se intrepatrunde un pic cu independenta, totusi este altceva. O alta problema este scoaterea, prin codul penal, a justitiei din discutia si critica publica, ceea ce nu este in sensul democratiei. “Crede si nu cerceta” a incetat a fi un imperativ al bisericii.

 • PaduchelePlesuv

  “Cele zece porunci” ale dnei Macovei au constituit pentru mine cateva minute de amuzament si, la final, de autofelicitare ca, totusi, doamna nu a ajuns si nu va ajunge sa ne guverneze.
  Dna Macovei l-a sprijinit pana la urma, in ciuda celor doua palme politice primite de la dl Johannis (cea cu existenta celor 10 porunci in program si aceea, in consecinta, ca programul justitiar al dnei Macovei e doar o parte dintr-un program de guvernare) si, pentru viitor, nu are decat calea de discutie din legile lui Murphy “spune nu, apoi negociaza”, adica va trebui sa-i gaseasca ceva dlui Johannis dupa care sa il invite la discutii. Altfel nu o vad mai sus de pozitia de sclava politica a lui Johannis.

 • Dezideriu Dudas

  Ehei.., logoreea cea utila “s-a dat” ! N-ai cum lupta cu “fortele galactice”…. Dvs. nu stiti ca suntem foarte suparati pe-aici ca “nu mai e dreptate pe lume”…

  In rest, aveti si dvs. dreptate. Poate mai mult decat credeti.

 • Pingback: Răul cel mare și binele cel mic | România curată()

 • Observatorul din Parcul Arinis

  Si eu va rog sa nu va legati , fie si indirect, de senatorul Gheorghe Flutur, gura-humorean, baron local si var de-al optspelea cu mandea, ca ma supar…pe el!

 • Oferitorul de gratuitati

  Astept coordonatele postale ca sa va pot expedia cadoul de hartie. E-mail-ul meu: prenume.nume@yahoo.com. Presupun ca banuiti prenumele + numele real.

WP Admin