≡ Menu

Peședintele Victor Xerox – Ponta către Premierul Anton Călin – Moliceanu

a interceptat al doilea bilețel roz al Puterii

a interceptat al doilea bilețel roz al Puterii!

Dragă Anton,

1. Îți trimit alăturat un document redactat chiar de mine (la computerul de familie, Xerox, la care mi-am scris și teza de doctorat) în legătură cu niște cercetări pe care le-am promis, dar pe care, conform caracterului, nu le-am concretizat, fiind mai tot timpul în Dubai cu Dragnea să răscumpărăm Vlașca și Teleormanul, ca să le transformăm în Alsacia și Lorena românimii pesediste – nume de cod (fiscal) “Loredana”.

2. Dacă ai ocazia (e un ordin, Moliceanule, nu o rugăminte!) să vorbește la Parchet despre subiect, bine. Dacă nu — și asta ar fi și mai bine — , consideră-l pe fratele Dan Diaconescu ca și numit în funcția de Ministru al Imposturii Naționale. Fă pe dracu’n patru să nu ajungă biletul ăsta la Nuți Udrea, că prietena mea e chiar o apucată și-i dă biletul lui Băsescu și nu-i mai putem suspenda pensia de Președinte acestui animal. Oricum, Anticristul de Băse va huzuri pe milioanele prietenului meu cel mai drag, Dorin Cocoș, tocmai acum, când Cocoș a rămas fără flintă.

rozgalben3. Începutul temeiurilor pentru numirea fratelui nostru drag, Dan Diaconescu, este acesta:

“În absolut orice țară dacă dumneavoastră, jurnalist, eu, deputat, sau oricine altcineva vă duceți la o bancă cu documente false sau vă duceți la o licitație publică și depuneți o ofertă falsă, în acea seară ar trebui să dormiți la Poliție. Mai puțin situația în care, fiind aliatul Partidului Democrat, dar și marea speranță de reformă a României, România Dreaptă, cu Dan Diaconescu. Mai puțin această situație. “

Motivația întegrală o găsești aici. Pune-o pe siteul Guvernului, ca să nu ne mai acuze fasciștii lui Băse că umblăm cu căcaturi, când noi umblăm doar cu pasărea națională – cioara vopsită. N-avea nicio grije, nașu’ meu și al multor altora, George Maior, e permanent în spatele tău, pe funcția de Cocoașă de Prim-ministru.

4. Mâine semnez și-ți trimit decretul de numire al verișorului meu iubit, Gruia Stoica – va fi Ministru al Tuturor Bunurilor Care Pot Merge pe Calea Ferată. E mai sigur pe șine decât cu motocicleta, crede-mă.

Cum ar spune tovarășul Ion Iliescu – “Așa să ne ajute Dumnezeu, Antoane!”

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Alina Cîrstoiu

  Nici nu va canta cocosul sau, ma rog, cucuveaua, de trei ori, ca Moliceanu va fi fost deja inlocuit din functia de premier. Primavara 2015 -- dead line!
  PS. Aceasta supozitie o fac in eventualitatea, slaba ce-i drept, ca va fi fost numit premier …

 • No Name / DP

  Mi-a placut ce-a spus dl Johannis, intrebat fiind ce parere are despre propunerea de premier a contracandidatului sau. Reproduc din memorie:
  “Care premier? Dl Ponta ne-a spus ca, daca va fi vreme buna, il va pune premier pe dl Tariceanu, daca va fi vreme rea, pe dl Georgescu, iar daca va fi rau de tot, pe dl Maior!”

 • Dorlin Kookawsh

  Stie Iohannis ce spune -- si nu spune rau. Exista un proverb sasesc haios, povestit mie de fostul coleg, reingermanizat acum, Georg Wellmann ot Agnita. El suna asa: ”Daca dis-de-dimineata vezi cocosul cantind pe o gramada de balegar, afla, prietene, ca ori va fi vreme buna, ori va fi vreme rea.” Au si ardelenii umorul lor meteorologico-politic. ( Si apropo de cocos: ”Omne animal post coitum triste est… prater gallum cantantem et clericum bene amantem.”)

 • Taica Omidu

  Previziunea lui Andre Malraux e asemanatoare (neavind insa ironia subiacenta proverbului sasesc): ”Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc.”

 • No Name / DP

  Teama mi-e ca Malraux s-a gandit numai la crestinism si-a scapat complet din vedere mahomedanismul!

 • costel duriceanu

  Moliceanu, viitor fost prim-ministru-tirtitza (rump prime minister, premier ministre-croupion, in amintirea celui Rump Parliament de la inceputul dictaturii lui Crommwell), bun de cetit, o vreme macar, biletele rosii aduse lui de Daciada, ”fata popii”, dinspre cel rebotezat vadimeste ca Mister Fart.

 • InimaRea

  Ia sa ne si gindim un pic, vorba ardeleanului. O sa va cam tin de vorba dar eu am anumite asteptari de la tovarasii mei de blogdaproste.
  Tariceanu n-a fost un premier rau, a guvernat onest. Daca a risipit ce agonisise intr-o scurta perioada de boom financiar -- cind veneau bani-girla-n tara -- a fost datorita nenorocitei noastre de democratii originale, unde alternanta la guvernare se face ca-naintea navalirii turcilor, se ard holdele, se otravesc fintinile.
  Amintiti-va ca n-a mai contat pe ADA, ca PD canibaliza PNL si ca si-a dus la capat mandatul cu sprijinul parlamentar al PSD. Or, nici PD-l, nici PSD n-aveau interes ca guvernarea liberala sa fie una de succes -- romaneste vorbind.
  Iar nu trebuie uitat ca “principalul artizan” al subdezvoltarii cronice a fost bataiosul Basescu. Care n-a acceptat sa guverneze cu ADA, care-l facuse presedinte, el voia Dreapta unita -- fuziunea PNL-PD. Daca nu se-ncapatina, avea 10 ani de guvenare de Dreapta, se puteau pune-n opera proiecte de dezvoltare si nici nu luam in piept criza economica, inca-nainte de a fi facut valuri.
  Tot Tariceanu a vazut just ca alianta cu PDL -- in vederea aceleiasi fuziuni pe care el o refuzase, la-ndemnul mareului sau prieten Dinu Patriciu -- avea sa duca la disparitia PNL. Oricum, el nu putea merge cu Blaga&co, care-i injumatatise partidul. Asa ajunse “tradator” desi adevaratul tradator al PNL este Antonescu.
  Tariceanu era buna varianta de presedinte al tarii dar PSD are alte socoteli, mai ales dupa ce a defectat Antonescu. Cu Ponta presedinte si Tariceanu premier, PSD suge la doua oi -- Internationala Socialista si cea Liberala (ALDE). Oricit ar bate din buze Dreapta -- inclusiv cea europeana -- nu poti vorbi despre neobolsevismul unui partid care guverneaza impreuna cu liberalii decit daca vrei sa te faci de ris cu tot dinandinsul. Nemaipunind la socoteala ca PNL-Antonescu a produs stupoare-n PE, trecind la PPE.
  Un guvern USD are toate avantajele struto-camilei, de ajung pina si cocoasele PSD calitati. Daca merge bine treaba, e meritul majoritatii parlamentare asigurate de PSD; daca nu, e vina liberalilor din guvernare. Apoi, politica PSD -- care numai social-democrata, de Stinga, nu e -- are justificare-n ochii electoratului: asta se face-ntr-o alianta, se merge pe compromis politic intre aspiratiile Stingii si pragmatismul Dreptei.
  Cum bine spunea Tolontan -- pe blogul sau, despre victoria “prostilor” -- la nimic n-ajuta sa-i socotim pe pesedei batuti in cap, incapabili de gindire politica, de strategie -- chiar. Doar sa tinem cont ca toate astea-s in slujba intereselor oligarhiei care vegheaza asupra PSD, de aceea-s mereu cu dus si-ntors, clocite la adapostul usilor inchise, servite-n ambalaj mincinos. Dar nu la fel face si Dreapta? Si nu la fel a facut in vremea cind guverna?
  Sigur, putem face misto de Tariceanu care-n naivitatea lui -- de om matur, totusi, dar si cu pretentii de politician versat -- s-a dat pe mina lui Basescu cu biletelul roz. Insa e bine sa ne oprim putin si-asupra intimplarii ca a trecut o vreme intre momentul trimiterii biletelului, si cel al datului in vileag. Ce credeti ca s-a-ntimplat rastimp? Eu zic ca Basescu a sarit pe Tariceanu si, fiindca omul a rezistat, pac -- la Raboiu’! Dar ia sa ne-amintim ca, dupa alegeri -- tot de PSD cistigate, ca asta-i blestemul -- Basescu a vrut iar alianta cu PNL. Si-atunci, au fost doi caposi -- Basescu si Tariceanu. Primul nu-l voia pe celalalt premeir, iar ala nu se alia cu Basescu decit tot ca premier -- ceea ce mi se pare corect, intr-o anumita logica.
  Si-asa avuseram parte de guvernul de uniune nationala PD-l-PSD, este?
  N-o fi Tariceanu Messia dar rastignit intre doi tilhari politici a fost.

  Cum-necum, el mai ramase din vechea garda sa tina sus steagul liberalilor romani. Iar daca ajunge premier, isi recapata partidul, reinvie liberalismul -- ceea ce convine si PSD, care cu PDL are ce are. Basca faptul ca PSD stie ca-n tara asta n-o ajunge-n veac PNL singur la guvernare, asa ca liberalii nu-s concurenti seriosi pentru pesedei.

 • Vorbim, cum nu?

  As spune ca lucrurile sunt mai complicate, mai ales datorita unor detalii cu importanta mai mare decat a unor… detalii. Iata, zic eu, un “raboj” corect:

  http://adevarul.ro/news/politica/ce-lasat-urma-tariceanu-premier-1_545a60a10d133766a8916294/index.html

 • Iata ce spunea Răzgândeanu în 2010 despre Iohannis la Cotroceni:

  “Soluţia Klaus Iohannis mi se pare potrivită, văzându-l pe acesta un foarte bun candidat pentru Preşedinţia României. Deodată am da funcţiei prezidenţiale dimensiunea corectă şi conturul corect”,

 • Dana (Mara)

  Ieri seara la Digi 24 a fost invitat candidatul Ponta intarit la externe de aura dnului Melescanu. A fost interesant si cum l-a “domesticit” destul de repede dnul Hurezeanu, dupa ce incepuse impetuos sa se tina cocos mare si independent fata de “presiunea” popularilor europeni. Domnul Hurezeanu l-a flatat ironic in sensul ca dinsul il vede un reformator din spita lui Blair, un vizionar carevasazica si deci opusul talibanilor pe care domnu’ Ponta i-a localizat imediat in zona ideologilor de la rev.22. Pentru a veni la emisiune documentat, dnul Ponta a spus ca izvorul de inspiratie pentru presa straina care sustine ca Ponta ar fi omu’rusilor si preten cu presedintele Ungariei este nimeni altul decit indispensabilul domn de la DW Peter Iancu. Iara pica magareata pe nu stim de unde sa -l luam domnul de la DW. Se pare ca domnul Iancu, un cavaler, o sustinea pe doamna Elena Udrea reprezentanta a dreptei. Fara ironie, domnul Iancu este un analist informat si influent dar ma intreb care ar fi descrierea sincera pe care ar face-o sa zicem nu doamnei din Franta cu puseuri xenofobe ca este cunoscuta, dar si sa luam la intimplare numele doamnei Tzipi Lotoveli din partidul Likud (care desi de extrema dreapta si cu un discurs care iti ridica parul maciuca, i se intinde un covor rosu la picioare si i se deschid larg usile politicii mari? Asta pentru putin echilibru as fi tare curioasa sa vad si astfel de analize si comparatii facute de oameni care stiu exact cum stau lucrurile. Asta ca sa nu zic sa il analizeze direct pe Omu’Liber sau Liber’Man sau peBibi(cu) ca sa fac un joc de cuvinte (ne)vinovat.Este drept, doamna Udrea este o diafana, o timida si o zina pe linga genul acesta de tigroaice politice care nu se sfiau sa sara si la gitul unui prestigios scriitor umanist (A.O.). Etc.etc.

 • No Name / DP

  Daca-mi permiteti, domnilor, si daca nu va e cu suparare, ca tot ati invitat lumea la discutie, lucrurile au fost si sunt mult mai complicate decat le prezentati si dumneavoastra si mult diferite de “adevarurile” Adevarului.

  In primul rand, sa nu uitam ca guvernareaTariceanu a venit pe trendul puternic pozitiv lasat de Cabinetul Nastase. Nu-mi amintesc exact procentele dar, in 2000-2004, Ro a avut o crestere o economica de vreo 7 la suta (parca peste!), amplificata apoi de Tariceanu si Cabinetele lui la una de peste 8 la suta sau ceva mai mult. A fost o epoca fasta, dpdv economic, pentru intreaga Europa, ceea ce a insemnat si pentru Ro o frenezie a investitiilor straine si o explozie a exporturilor pe piata UE, care avea la data respectiva o mare capacitate de absorbtie.

  In afara de impunerea cotei unice si integrarea in UE, i-as recunoaste lui Tariceanu niste merite UNICE si INCONTESTABILE, despre care Adevarul nu sufla o vorba, si anume noua filosofie bugetara, cu alocarea pentru prima si ultima data a 6 procente din PIB pentru napastuita noastra educatie, plus triplarea cheltuielilor pentru sanatate si chiar stimularea cercetarii (completata si de capacitatea ei de atunci de-a atrage substantiale granturi europene). Si, nu in ultimul rand, Tariceanu a incurajat nasterile in randul femeilor de cariera, ca nu conteaza numai sa fie aruncati in lume cat mai multi copii, pentru mentinerea tineretii societatii, ci, mai ales, ca ei sa fie crescuti si educati de parinti care cunosc imposrtanta investitiei in educatie. Pana aici, numai bile albe pentru dl Tariceanu, dar vin si ale negre, nu va faceti probleme.

  Pana atunci insa -- un alt NEADEVAR spus de Adevarul ( dar nu ma mira!) e ca Tariceanu a ignorat debutul crizei economice si-a majorat salariile profesorilor. Fals! Parlamentul si mai ales parlamentarii social-democrati au votat legea, desi Tariceanu li s-a opus.Tariceanu s-a opus si promovarii legii si-a atras in repetate randuri atentia asupra potentialului exploziv pe care aceasta majorare l-ar avea asupra bugetului. Presedintele Basescu a promovat legea, in ciuda avertismenteor premierului si Basescu a spus ca Tariceanu minte cand agita spectrul crizei ( fiindca stie el, presedinte, mai bine ca nu e nicio criza si in niciun caz in RO!!) si, mai mult, ca, daca vine PDL la putere, va majora la fel si salariile tuturor functionarilor publici. Acest “razbel” a dirijat voturile profesorilor si-ale functionarilor catre PDL, in 2008. De altfel, presedintele a tot mintit ca nu e criza pana s-a vazut cu toti sacii-n caruta, adica reales in 2009! E adevarat ca deficitul bugetar a crescut la sfarsitul mandatului lui Tariceanu pentru ca presiunile PSD in directia populismului au fost fara egal -- vezi majorarea pensiilor si, nu in ultimul rand smulgerea de fonduri de la buget pentru primariile de partid. Tariceanu a cedat in mare masura presiunilor PSD asta e marea lui greseala, pe care i-o va retine si istoria. In al doilea rand, nu e Tariceanu vinovat de faptul ca Basescu et comp. au taiat in dementa pensii si salarii, cea mai draconica masura de austeritate luata de vreo tara europreana in criza recenta, fara un studiu de impact, fara niste analize care sa-i demonstreze justetea nici pana-n ziua de azi. Basescu e vinovat ca a ignorat, BA A SI NEGAT, pana in 2010, toate semnalele crizei ( asupra carora il avertizase Tariceanu in 2008, odata cu refuzul lui de-a majora salariile profilor.) Sigur, lui Tariceanu i se poate imputa faptul ca, impins din spate de populismul PSD, a scapat boii cheltuielor pe aratura in 2008! Iar nenorocirea asta s-ar putea repeta, daca Ponta ar fi presedinte si el premier, mai ales ca in 2016 vin noile alegeri parlamentare! Asadar, combinatie politica PSD -- partidul lui Tariceanu imi pare de rau augur. In schimb, combinatia PNL -PDL -- care a functionat foarte bine pana in 2007, imi pare benefica. Sigur, rezultatele unor perioade de guvernare nu se pot translata pur si simplu de la o epoca la alta, fiindca nici contextele nu sunt identice si nici oamenii nu mai sunt aceeasi.

  Din punctul meu de vedere, ceea ce a facut Tariceanu -- cu ruperea unei bucati din PNL si punerea ei la dispozitia PSD e greu de inteles si singura explicatie pe care o gasesc e ca multi penelisti, din stirpea lui Stroe, Chitoiu, Daniel Barbu s.c.l. tare au mai suferit ca au fost smulsi de langa borcanul cu miere si si-ar fi taiat si-o mana, nu doar o halcutza din partid, ca sa ajunga inapoi, la borcan. Apoi, mai e de luat in calcul si naturelul masculin al dlui Tariceanu care, la intalnirea cu naturelul feminin al noii si tinerei dumnealui sotii ar fi putut sa dea o reactie de invartosare a ambâțului politic al proaspatului insuratel. Nebanuite sunt caile Domnilor si-ale Doamnelor cand se-aduna impreuna!

 • No Name / DP

  De la DW, eu citesc si cred numai ceea ce scrie dl Horatiu Pepine.

 • PaduchelePlesuv

  Imi permiteti o adaugire, nu cred ca cheltuielile pentru invatamant au atins 6% din PIB, oricum putem revedea bugetele si PIB-urile. In 2007, de exemplu, ele au fost cam de 12,5% din cheltuielile din buget, ceea ce inseamna resurse generoase. Bugetul insa este doar o fractiune din PIB. De aceea si unele fraze ale conditiilor dnei Macovei puse dlui Johannis apar ca fiind nitel fanteziste, bazate pe o cunoastere doar aproximativa a guvernarii. Pentru raportul buget / PIB in 2014, 6% din PIB inseamna cam 25% din cheltuielile bugetare.

 • No Name / DP

  Incerc sa postez o poza haioasa foc!

 • No Name / DP

  Tocmai am verificat, e vorba chiar de 6 la suta din PIB. Incredibil, dar adevarat! S-au construit, renovat si dotat cu cele necesare multe scoli atunci.

 • No Name / DP

  De altfel, la constructia bugetara, pentru ordonatorii de credite se prevad procente din PIB.

 • No Name / DP

  N-a mers, asa ca am postat link-ul corespunzator, dar mi-l blocheaza Disqus.

 • No Name / DP

  Ultima declaratie a lui Iohannis: “Victor Ponta confunda Universitatea cu un camin
  cultural. Daca Ponta nu doreste o dezbatere la Universitatea din
  Timisoara, putem merge la facultatea unde si-a luat DOCTORATUL.” (sursa, Revista 22)

 • Pingback: Peședintele Victor Xerox – Ponta către Premierul Anton Călin – Moliceanu | România curată()

 • Ultor

  Cred ca cifra a fost undeva in jur de 5,30% din PIB, nu chiar 6 %. Una peste alta, in mare masura acele investitii s-au facut dupa ureche si in beneficiul clinetelelor de partid care au umflat deconturile dupa bine cunoscuta reteta romaneasca. Din guvernarea Tariceanu ramane insa realitatea cresterii puterii de cumparare a cetatenilor, inclusiv a profesorilor. Dupa, stim prea bine cea urmat. In privinta populismului lui Basescu sunt in postura sa va confirm din interior acest lucru. ; promulgarea legii salariilor marite s-a facut la schimb cu semnarea Pactului sau pe educatie de catre sindicate. Calculul politic a fost cat se poate de cinic, dar si cat se poate de eficient.

 • EU

  Foarte faina analiza! De data asta mai la obiect decat a implacabilului InimaRea (romancierul cronicat gospodareste de DAD in ultimul numar din revista ”Arges”).

 • No Name / DP

  Oarecum eufemistic se numeste realpolitik, ceea ce exact ce ati spus dvs. e: un amestec perfect de cinism si eficienta.

 • InimaRea

  Și-i razgindirea-i din “tradiția” politica postcomunistă. Oricum, declarația lui Tariceanu despre Iohannis ar putea fi suspectata de ironie daca însuși emitentul ar putea fi, de simtul umorului.

 • Daciada, puella Scorili

  Sigur, nu avea cum sa banuiasca Malraux, din datele vremii sale, volutia (nu involutia, nici evolutia) unor curente religioase musulmane spre cautionarea miscarilor teroristo-fundamentaliste. Ca unul ce, in junete, facuse pirnaie pentru furtul unor statuete kmere, avea o buna cunoastere a budismului din sud-estul Asiei, dar era mai putin familiarizat decit Arthur de Gobineau, contemporanul lui Tocqueville, cu metamorfozele Sectei Hasasinilor, secta de care au stire si Marco Polo si unii dintre cronicarii cruciadelor. Ben Laden, urmas indepartat -- si sofisticat -- al Seicului de la Munte,al Batrinului din fortareata Alamut, nu?

 • OrdonatorulDeCumetriiDoctorale

  Are si Iohannis, citeodata, scuipat in furculita. Ma bucur.

 • No Name / DP

  O, da, dar apropo de statuetele khmere, Malraux a lasat si “Calea regala”…Or, ai nostri, doar fura si lasa calea “oglinda” dupa ei. 🙂 …

 • Oops 1! KLAUS IOHANNIS NU MAI E RĂU, E NE-RĂU. NU E RĂU, MAESTRE! IAR SE SCHIMBĂ MODIFICAREA?
  Oops 2! ÎNCĂ O DATĂ RĂU E CA IOHANNIS ARE PRINTRE CONSILIERI UN ISTORIC CU NUMELE DE ANDREI MURARU ȘI ĂSTA E MOTIV DE ISTERIE-APOPLECTICĂ.
  Oops 3! MULTE NU NE PUTEM IMAGINA ÎN LEGĂTURĂ CU DNA MONICA MACOVEI, DAR UN “CONSILIER” CA DL TISMĂNEANU CHIAR NU E DE ARĂTAT ÎN VITRINĂ:
  “Nu trebuie să fii fan Iohannis ca sa vezi că avem de-a face cu regnuri diferite. Am susținut-o pe Monica Macovei, rămânem fideli proiectului ei politic, inclusiv crearea unui partid politic. Aceasta este opțiunea noastră deschis asumată. Am semna din nou fiecare articol pe care l-am scris în ultimele luni legat de alegerile din România. Dar, trebuie să repetăm, alegerea actuală nu este între un rău mai mare și unul mai mic, ci între Rău și ne-Rău. Dl Iohannis nu personifică Binele acestei țări, din punctul nostru de vedere. Dar, fără îndoială, nu este un inamic jurat al statului de drept, nu este un demagog iresponsabil, nu este un mincinos patologic, un escroc, un plagiator, un sociopat. Acestea fiind opțiunile, credem că, pe 16 noiembrie, votul pro-Iohannis este singurul rațional, decent și benefic.”
  “Consilier personal al domnului Iohannis, dl Andrei Muraru, protejat candva (nu atat de demult) al actualului puscarias Relu Fenechiu, a lucrat in preajma lui Calin Tariceanu pe vremea cand acesta era premier. A fost numit presedinte executiv al IICCMER prin decizia semnata de premierul plagiator. A demisionat in semn de solidaritate cu Crin Antonescu. Traseul sau politic este de penelist tariceano-antonescian.”

  “Cine este, totusi, dl Iohannis? Ne-o putem imagina pe Monica Macovei cu asemenea sfatuitori?”
  si calomnie la santaj si delapidare) era senator PNL, iar Klaus Iohannis presedintele acestui parti. Deci, really Regret ca v-a deranjat tonul articolului. M-am straduit sa-l scriu in cel mai calm registru cu putinta.”

  Eu zic să se mai străduiască puțin. Poate chiar puțin mai mult.

 • Ultor

  Daca Ponta va castiga alegerile, intr-o mare masura acest lucru va fi posibil si din cauza unor astfel de intelectuali total debusolanti pentru opinia publica…

 • Potul lui Paul

  Nu-i exclus ca Bombonel sa fi adus din China, cu bamporul, si niste statuete cambogienesti nefacturate, cu care, in anii maiosmului triumfator, Printul Norodom Sihanuk ii ”ungea” pe inaltii politruci de la Pekin in favoarea tovarasului Pol Pot, aliatul sau de-atunci, si al Kmerilor Rosii. Imposibilul nu e romanesc, iar functionarii actuali din Kitay nu sint cu totii refuznici la spagi ssau traficul cu obiecte de arta.. Drept pentru care asteptam de la indumatorul tezei doftorale pontaice un roman, amintitor de-al lui Malraux, cu titlul: CALEA MARITIMA. Daca nu cumva l-o fi ouat… deja odata cu lasarea barbii sale sapientiale.

 • No Name / DP

  Polul lui Pot zice ca despre CALEA MARITIMA si cele 16 vapoare din orizonturile rosii s-ar putea sa dea socoteala presedintele, imediat cum va ajunge ex- si membru PMP . 🙂

 • St.+James

  Cu cateva luni in urma, la inceputul campaniei, mi s-a revoltator ca vocea dlui. Johannis sa se stinga umila sub zgomotul asurzitor al scandalurilor dintre palate.
  Nu mai putin revoltatoare mi s-a parut si tentativa recent esuata a dlui. Ponta de a-i aduce sub acoperisul sau si pe ambii sefi ai serviciilor speciale si de a inchide astfel in jurul sau cercul puterii. Ceea ce, fireste, nemaiavand cine sa se opuna, ar inlesni orice abuz.
  Din pacate, prin atitudinea sa docila fata de dna. Macovei, manifestata prin disponibilitatea totala de a-i semna un document fara a reflecta catusi de putin asupra faptului daca aceasta detine intradevar puterea sau functia politica, nemaivorbind de caderea morala, pentru a-l solicita, dl. Iohannis imi dovedeste acelasi “discernamant politic” pe care l-a avut Ponta la semnarea pactului de coabitare. Nici nu-si da seama ca-i tras pe sfoara ! Ca se obliga, ca in cazul cedarii functiei de premier, fara nicio garantie a succesului la schimb, la un transfer semnificativ de putere.
  Cum i-ar putea dovedi dl. Predoiu sau dna. Macovei ca succesul sau s-ar datora lor ? Mai ales cand procentele lor chiar si matematic adunate nu reprezinta nici macar jumatate din cele necesare.
  In atare imprejurari eu am incetat sa vad in Domnia Sa o posibila forma de rezistenta. Motiv pentru care, cu exceptia eventualelor replici la prezentul comentariu, ma voi abtine pe viitor de la exprimarea unor opinii politice in aceasta casa.

 • OvidiuB

  Si daca e de facut mici corecturi, as adauga totusi ca pe vremea lui Basescu, Boc & Co. nu s-au taiat totusi pensiile. Stiu ca se zice ca s-au taiat, de-a ajuns lumea sa creada, dar adevarul e ca nu s-a facut. S-au facut altele, dar asta nu. (Daca nu ne referim, desigur, la pensiile din sistemul de aparare)

 • InimaRea

  Va urmaresc cu interes postarile, de-aceea-mi ingadui doua observatii la aceasta:
  -- “in aceasta casa”, voia la noi -- ca la banu’ Gyka. Nu-i de ocolit in perioada asta, doar fiindca nu-i fiecare de acord cu mainstream-ul strict conjunctural. Eu, unul, am ales sa nu-mi mai exprim indoielile, ci doar increderea ca batalia se va sfirsi frumos. Ca si Cartarescu -- cu Elita lui (proportions gardees, bien sure) -- merg pe mina Elitei mele, numai ca-n loc sa ma pronunt cu jumatate de gura, tac cu jumatate de gura. Nu ca m-as teme c-as pierde prietenia Elitei mele dar, daca tot e de dat o batalie, a la guerre comme a la guerre. Caci, vorba poetului, “Cel ce se lupta murmurind/ De s-ar lupta si-n primul rind” etc;
  -- raspunsul lui Iohannis, la impertinenta M Macovei, e strict politic si fortat -- as spune. Mai mult decit cele 350 000 de voturi -- pe care “nu le are-n buzunar” (ca sa citez din clasici) -- conteaza eleganta de a da o sansa bietei femei care cerseste atentie, si care poate fi utila datorita reputatiei sale anti Ponta si anti tot ce reprezinta PSD. Mai conteaza si faptul ca, astfel, obliga si PMP sa-si declare sustinerea pentru candidatul ACL. Ideal ar fi cum spune C Preda -- dupa ce demisioneaza Udrea din, dar asa eleganta n-avem a vedea la delfina lui Basescu. Daca PMP se joaca de-a libertatea de expresie -- aidoma UDMR, caci e cam in aceeasi dificila situatie -- tot e bine fiindca reiese ca Basescu zis Udrea e si adversarul lui Iohannis, nu doar al lui Ponta.
  Acum, m-ar distra la culme ca PMP sa propuna o alianta electorala ACL, iar Basescu s-ajunga simplu membru de partid, sub comanda lui Blaga. Dupq cum m-ar unge pe suflet ca PMP sa dispara ca si cum n-ar fi fost, ca partidul lui Bratianu-Cartof.

 • No Name / DP

  Indirect, s-au taiat si pensiile, si anume prin retinerea abuziva a CAS inclusiv din valoarea primului punct de pensie, ceea ce a fost la fel de ilegal ca tentativa initiala de reducere a lor cu 15 la suta. Banii retinuiti abuziv de cabinetele Boc si MRU le-au fost restituiti pensionarilor de abia sub ministeriatul Marianei Campeanu. In plus, prin modificarile aduse legislatiei, daca doi slariati cu avut aceeasi vechime in munca si acelasi cuantum al contributiilor la CASS, celui pensionat in 2010, 2011 sau 2012 inclusiv, i s-a calculat o pensie mai mica decat a celui pensionat in 2008 sau 2009. Pentru ca, in lupta politica, era greu de repetat mereu toata poliloghia asta, s-a zis, scurt, ca s-au taiat pensiile si pensionarii intelegeau despre ce-i vorba.

 • InimaRea

  Aveti dreptate, e o analiza -- si-asta fiind, sigur ca-i la obiect. Eu nu fac din astea, implacabilitatea mea -- cita e, dac-o fi -- are alta forma de expresie.
  Am vazut cronica lui DAD dar tot va multumesc c-ati pomenit-o, fiindca-i “la obiect” -- vorba dv -- chiar daca nu-mi pare gospodareasca.

 • No Name / DP

  Parca, in rechizitoriul DNA scria ca Nastase a adus din China pamatufuri si pitici de gradina! Asa ceva, la morga lui…

 • Donkeypapuas

  Aţi uitat un mic amănunt. Ba nu, două! În primul rând, alianţa PSD-PD-L din 2009 fusese deja aranjată cu 6 luni înainte de către tata socru. În al doilea rând, şi aici îl apreciez pe Tăriceanu, acesta spusese că el ar refuza un acord cu FMI. Între timp s-a răzgândit, de vreme ce susţine guvernarea coabitaco-pontacă.

 • PaduchelePlesuv

  Doar un detaliu, pentru dvs.: sa stiti ca eu l-am poreclit Cartof pe acel Bratianu, in 1992.

 • PaduchelePlesuv

  In ce an, va rog? In 2007, nu, atunci PIB a fost de 404 miliarde lei si cheltuielile pentru invatamant de 8,2 miliarde lei. Altfel, ca votant al dlui Tariceanu, nu as putea avea decat o parere pozitiva.

 • Dana (Mara)

  Si mie imi place stilul elegant si echidistant al lui Horatiu Pepine, transmite ca si Luca Niculescu disponibilitatea de dialog civilizat si ca nu ar avea certitudini pe care musai sa le impunem altora. Dar imi place si stilul frust si direct al dnului Nistorescu de la Tvr. Dintre televiziuni mai echilibrate in campanie se detaseaza digi24 unde imi place Emil Hurezeanu, dar si tvr arata mai bine dupa ce a fost preluata de dnul Stelian Tanase. Cel putin din filtrul tvr international se vede asa. Au aparut emisiuni interesante gen Mistere si conspiratii, Ciocnirea civilizatiilor, Ora Regelui, Memorialul durerii, mai nou dezbateri cu revolutia, deci numai daca nu vrei nu te mai destupi un pic la minte. Dar romanul nu si nu, o tine strins tot cu psd-ul de pe vremea cind erau spalati pe creier cu tvr lui Everac, Theodorescu in buna traditie brucaneasca. Asa ca il avem pe produsul lor Ponta care cred ca va si cistiga alegerile. Miscarea lui cu cooptarea lui Melescanu consilier pe probleme de politica externa este inteligenta, va domoli vigilenta din exterior, iar printre consilieri poate ca nu ar fi rau sa fie si domnul Hurezeanu, iar daca nu accepta, macar sa aiba inspiratia Ponta sa fure din ideile celor intelepti si patrioti, fara sa ne ferim de cuvinte mari.
  Numai bine.

 • InimaRea

  Aveati mina buna…

 • Patata Dulce

  Felicitari tardive! Daca as fi stiut va firitiseam chiar de atunci. Bratianu-Barabula, un bastrad lambrinoic al vestitei familii liberale.

 • PaduchelePlesuv

  Va multumesc, nu aveati cum.

 • toma nour

  Hure? De ce nu? S-a dragalit o vreme si cu Bombonel, (mentorul sau , daca vreti, mama Pontei, ca tatine ii iashte Ilicescu). Au multe naravuri, unele pidosnice, in comun. Emil si Viorel. Poate ca au si avut deja intilniri de taina in jaccuzi-ul lui Dragnea. Oricum, intre Miki-Spaga (Serban Mihailescu-Goanga) si Hurezeanu, zic, e de preferat ultimul, deoarece ii poate servi la o adica de talmaci pentru limba germana alesului politic al inimii sale.

 • No Name / DP

  Imi pare rau, nu mai stiu. Cred ca putem sa google it!

 • Misu`Beciuklistu`

  Printre atitea fapte bune trebuie mentionata si actiunea aia cu vinzarea platoului Marii Negre inainte de a cistiga Aurescu procesul la Haga. Asta da, realizare! Asta da, interes national, asta da, patriotism!

 • No Name / DP

  De acord cu dumneavoastra. Una sunt jurnalistii si alta propagandistii -- ca Robert Schwartz si Petre Iancu, de la DW, sectia romana.

 • Dana (Mara)

  @toma nour (necredinciosul) nu pot intra in jocul dvs. Eu vad cu totul altceva, domnul are o sotie superba, rafinata, o feminitate dublata de o inteligenta care transpare si in exterior. Cind faci astfel de alegeri le faci cu toata fiinta si sint impartasite. Un cuplu pentru care am admiratie si respect.
  Sper ca va imblinziti si sa nu fie o frustrare in plus argumentul cu alegerea unei sotii superbe.

 • Shadow

  @Dna Dana
  nu-l mai “provocati” pe dl Tudoran vorbind de “maretul domn’ iancu”
  :-p

 • Shadow

  @Ovidiu
  nu s-au taiat nu pt ca nu a vrut boc si basescu ci pt ca daca nu ma insel CC a dat “nope” la “maretul proiect”.
  Asta ca sa fim cat de cat “exacti”.

 • Shadow

  @No Name
  tariceanu joaca “poker” azi. Partidul sau nu este inca puternic. Poate mai degraba “pierde” decat castiga cu psd-ul dar macar “incearca” sa recupereze ce a mai ramas din pnl care refuza “pedelizarea”. Eu sa fi fost membru pnl mi-as fi dat demisia din pnl la anunturile lui antonescu de “fuziune” cu pdl.

  PNL + PDL ca si orice alianta care a comportata PDL-ul a functionat mereu “prost pt ceilalti”.
  Eu nu mai votez PNL-ul azi pt “tradarea” de la europene unde mi-au “furat votul” pt al aduce la populari si pt fuziunea cu pdl.

  Nu votez nici psd-ul deci de la mine nici emanatii psdisti nici cei basisti nu vor primi vot fie ca ii cheama johannis, udrea, macovei, etc.

 • Gheorghe Campeanu

  ‘Meandre’ care imi evoca intelepciunea din cintecul marelui Jimmy Durante “Did you ever have the feeling that you wanted to go, and then you had the feeling that you wanted to stay” (ma abtin sa includ un link, desi ilustrarea s-ar potrivi ‘la fix’)

 • PaduchelePlesuv

  Nici o problema, ma uit eu maine sau poimaine, azi nu am vreme.

 • No Name / DP

  Stiu ca Tariceanu era in relatii foarte bune cu ALDE, la un moment dat fiind chiar viceliderul grupului, dar ma stiu si ca PNL se afla intr-o mare inadvertenta privind plasarea lui pe esichierul extern si cel intren. In timp ce in Ro se revendica a fi de dreapta, ” adevarata dreapta”, in Europa era asimilat centrului-stanga. Trebuia sa ajunga la o concordanta intre cele doua pozitionari, la o clarificare. Ar fi putut s-o faca ori in sensul dorit de Tariceanu, intarind flancul central al stangii, ori cum a procedat Antonescu, intarind dreapta. Acum, eu cred ca stanga a fost si este puternica, omogena si disciplinata, in consecinta n-ar mai avut nevoie de intariri. Dreapta insa a fost mereu fragila si nabadaioasa, iar dupa esecul guvernaii Basescu si bobarnacele pe care i le-a dat acest Sfarma-Tot si blonda lui din achizitii si vanzari anterioare, a fost praf si pulbere, asa ca mi s-a parut mai inspirata tactica lui Antonescu, de a participa la formarea unui partid de dreapta. Asta insa, numai daca privim lucrurile pe termen lung si dpdv strategic. Pe termen scurt, sigur ca ma deranjeaza si pe mine sa-l vad mereu langa Iohannis pe (avian)FLU FLUTUR, coregraful oilor bucovinene, ori pe Ioan Oltean, care a propus imbogatirea sistemului metric cu unitatea de masura “bocul” si pe altii ca ei, din PDL. Pe de alta parte, nici la Fenechiu nu ma uitam cu mai multa placere si nici macar la Remes, desi am toata compasiunea pentru felul in care a fost lucrat de “prieteni”. Dar si cand ma uit la Tariceanu si stiu ca in spatele lui misuna Dragnea, tata-socrul si altii ca ei, iar ma dezgust. Eu trag nadejdea, chiar si cretina, ca DNA va continua operatiune mani pulite si poate ca vom vedea ceva mai suportabil atat la stanga, cat si la dreapta.

 • Cititorul de reviste

  “Un filozof de calibru”?!?

  Care sint operele filozofice ale d-lui Liiceanu?
  Care este sistemul filozofic propus de dl Liiceanu?
  Care sint revistele de filozofie in care publica dl Liiceanu?
  Avem de-a face cu un fost traducator de texte filozofice actualmente comerciant de carti, dar si asta mult sub valoarea lui Petru Cretia. Ma mir ca nici macar gazda de aici nu pune lucrurile la punct pentru ca dl Tudoran se intreba cu ceva timp in urma “De cand a devenit un traducator de romane si romancier?” sau cam ceva de felul acesta.
  Dl Liiceanu este un abil comerciant. Editura sa are datorii enorme la stat si dl Liiceanu devine mai bogat pe zi ce trece.
  Interventiile sale in viata publica sint de-a dreptul ridicole. Tuna si fulgera dar tuna ca o toba goala si cam atat. E si el un “razvratit” dupa 1989 pentru ca azi e usor sa te “razvratesti”. Pana in 1990 bea bere germana, o fredona prin Germania si Franta si scria “filozofie”. Care filozofie, domnilor?

 • Tamar Buciuceanul

  A ales-o el ? Sau i-au oferit-o pe tava, din calcul politicar, tata-socru si Bombo? (Nu ma iau dupa mizerabila fabula -dar ingenios conceputa : ”Mister Fart si Fata Popii”, lucratura Vadimului spurcat la gura cat umblatoarea Garii de Nord, am antenele mele, citind mereu si ”Catavencii” si ”Kamikaze” si ”Academia Catavencu”).

 • No Name / DP

  Daca intrebarile dumneavoastra nu sunt doar retorice, cu o cautare rapida pe google scholar aflati toate raspunsurile.

 • InimaRea

  Cred ca va faceti prea multe griji. Mai ales ca si ea a afirmat ca nu-si doreste vreo alta pozitie publica decit cea pe care o are.
  Iohannis are nevoie de toate voturile posibile, Macovei are nevoie de o aura care s-o insoteasca atunci cind isi infiinteaza partidul. E ridicola dar pretioasa-n felul ei -- nu doar pentru voturi ci si pentru reputatia lui europeana, unde Macovei e bine vazuta (dracu stie de ce!)
  E batoasa si trateaza de pe pozitii egale -- daca nu de pe una de superioritate (morala, te pomenesti) -- fiindca stie ca nu-i de refuzat. Aici, a prins bine ca Iohannis e molcom si civilizat. Sper c-a citit-o pe cucoana si stie ce-are de facut dupa.
  Cit despre semnat ca primarul -- a zis el ca va semna dar cred ca, daca-ntr-adevar va, atunci dupa discutii, negocieri. Pin-acum, nu stiu sa fi semnat ceva cu Macovei.
  Sigur, d-ei abuzeaza de “conditii minimale” -- adica nu-i nimic de negociat dar, cum spuneati, i se poate arata ca decalogul ei e mai scurt de 5 puncte.
  E-mpinsa de la spate de un profesionist dat in Paste. Si-arata rau tare din cauza asta.

 • Dezideriu Dudas

  Paste sau Pasti ?

 • Dezideriu Dudas

  Tot Vladimir….

 • Ultor

  Aveti intr-o oarecare masura dreptate. Liiceanu a cochetat in tinerete cu filozofia, dar a esuat definitiv pe urma in eseistica (apreciata de unii ). Cred ca acest lucru constituie pentru domnia sa o mare frustrare. E un filozof ratat si un scriitor nerealizat…

 • Shadow

  @No Name
  aia cu “centrul stanga” al liberalilor europeni este o “aberatie” scoasa de catre grupul popular care este grupul ce contine cele mai multe “orientari” si “sensuri”.
  Liberalii in romania sunt de dreapta asa cum sunt si in Anglia dar nu sunt “conservatori” .

  PS. oltean, boc, blaga and comp nu sunt “temporari” asa cum sunt azi dragnea si compania in spatele lui tariceanu. Sunt membri cu drepturi depline ai partidului liberal. DNA-ul? Sa vedeti dvs ce se calmeaza dupa alegeri. Nici “usturoi nu a mancat” si “gura nu le miroase”.

 • St.+James

  @ InimaRea
  Doamna Macovei a pomenit doar de o confirmare scrisa, nimic de negocieri, tratative s.a. Dl. Johannis a spus ca i-o va trimite. Daca avea sau are de gand sa o accepte in totalitate nu stiu, confirmand-o insa doar partial va da doar nastere la noi frictiuni. Pot accepta ca reactia mea este exagerata si ca m-am inselat atat in privinta dnei. Macovei cat si a intentiilor dumneaei, insa tot nu vad utilitatea unor astfel de “jocuri” in al 12.lea ceas. Nehotararea dumneaei in niciun caz nu-l pune pe dl. Johannis intr-o lumina favorabila.
  Fiindu-mi cunoscuta simpatia gazdei noastre pentru dl. Johannis si eforturile pe care le depune pentru a-l sustine intr-un moment politic cel putin neprielnic, mi-am zis ca daca tot nu sustin pe cineva, atunci cel putin “sa nu-i tai prosteste altuia calea”. De ce nu poate avea aceeasi tinuta si dna. Macovei vis-a-vis de dl. Johannis ? char e momentul potrivit pentru “manifestari de personalitate” ?

 • Dana (Mara)

  Oops! Sa nu o mai lungim ca cine stie unde ajungem cu “umorul involuntar” sau unde dai si unde crapa. Nu ma refeream la Ponta ci la unele aluzii la dnul Hurezeanu pe care bine sa le fi inteles gresit. Deci descrierea nu era a doamnei Ponta. Deci spuneam ca doamna Hurezeanu imi inspira respect, cit despre dna pare foarte ambitioasa, cred ca il cam tine sub papuc pe Viorel si tropaie de nerabdare sa ajunga prima doamna.

 • teofil coridaleu

  Si Montaigne si Valery si Bergson si Cioran erau eseisti: care-i problema, domnilor? A tradus, dar nu romane, ci din greaca veche si germana heideggeriana, texte filosofice, adnotindu-le, prefatindu-le etc. Filosofii pot fi si fara sistemul unor Hegel sau Noica sau Kant. Nietzsche nu ascris tratate, doar eseuri, aforisme si fragmente. De TRAGICUL liicean uitati. Sau de JURNALUL DE LA PALTINIS. Ori de incercarile-i in peratologie ca teorie a limitei. Conceptul de NOSTOS. Etc. Si ca editor a facut buna treaba. O vreme macar.

 • No Name / DP

  Imi pare rau ca sunt nevoita sa va contrazic, dar o cauatre rapida pe google va va conduce la concluzia ca the Alliance of Liberals and Democrats este un grup de centru -- centru stanga, nu de dreapta. Pana la integrarea in PPE, PNL era de dreapta doar “la intern”, la extern era de centru- usor stanga, in niciun caz de dreapta. Nici sa fi lasat PNL ca dreapta romaneasca sa fie ocupata doar de fragmentele din implozia PDL nu mi s-ar fi parut normal. Iar daca liberalii se vor de dreapta, atunci so be it, si-n tara si in afara tarii.

 • Doi de ”deci” in text

  Gheii si ambidextrii isi aleg cu gust sotiile. Oameni civilizati,cultivati, rafinati respectuosi etc. MA TUTTO PER LA FACIATTA. Avem atitea exemple in Bucuresti. Nu dau nume. Se stiu, Si nici aluzie la Hureazeanu sau la Nastase nu fac.

 • Dezideriu Dudas

  Nostos ‘ista cred ca a jucat prin div. C…, era insa in alta
  serie, undeva prin Ardeal….Daca venea prin Moldova era vai mama lui, “lua urechi” de nu se vedea… Dom’Vasile ( Gogea ), mata ai auzit de el ? Ca la Cluj nu se pune, acolo joaca toti ! La Fagaras a jucat ? Tragicul liicean nu era Banica jr. ? Care n-a scapat totusi de un meci in Moldova dar a renuntat inainte de termen ? NIETZSCHE ? Aista la ce echipa a jucat ? Dom’Neamtu aista i-a lui matale ? Nu scriu nimic de peratologie ca acolo am avut un meci pe cinste….La sfarsit insa au navalit “tinichigii” in teren , au spart mingea si ne intrebau continuu daca nu suntem mistreti….Noi, prosti, fraieri de-a binelea ( primul care s-a prins si ne-a nemurit a fost Dorin Tudoran, un jucator care a cam jucat prin toate diviziile, in ultimii ani, “doar in A”, dar federatia nu l-a convocat niciodata la nationala… desi antrenorii il tot cereau ), nu recunosteam, asa ca meciul continua si-acum…Fluierati bre finalul ! Suntem mistreti ! Montaigne, Valery, Bergson, Cioran ? Ma faceti sa-l parafrazez pe Hagi care se referea la marele filozof Messi : Zamolxes a fost primul ! Putin respect !

  P.S. “Jurnalul de la Paltinis” ? Bre, nu suntem F.R.F. ! Vorbiti cu nea’Mircea (Sandu)…, ca “Liga lu’ Mitica” e obosita acum dupa ce-a fost infranta de Voiculescu, infrangere exact ca la nea’Emil ( Constantinescu ) ! Daca nu puteti, ceva, ceva tot aflati de la “astia noii”, “batrani edeci” in altele…, mai putin pioase si evlavioase…

  Eugenica Simion Mehedintanu, zis si “varsat de vant” ( in
  epistola a 3-a, cap. 1 bis )

  (semnez “filozofic”, dupa P.S., sa creez deruta la “tinchigii” ca altfel nu cred ca pot fugi atat de rapid….precum rezistau “paltinisanii” odata….)

 • InimaRea

  Indiferent de cum se alinta Macovei, Iohannis are nevoie sa-i fie alaturi. Din motive care nu-mi sint de tot clare, femeia asta a iscat un curent anti Stinga (Ponta, PSD) mult mai agresiv si mai eficient decit campania ACL. Practic, ea asigura latura extremista a luptei anti Ponta -- iar extremismul e la mare cautare-n zona snobismului isteric (ma refer la societatea noastra, indeosebi la “hipsteri” -- tineretul urban si educat, viitorul capitalism feroce al tarii).
  Nu agreez asa ceva -- nici Iohannis, dupa cum declara, dar n-are nici o sansa de succes daca accepta doar ce agreeaza. De altfel, a-nasprit tonul, a trecut si el la atac la persoana fiindca a-nteles ca-n tara asta nu-ti invingi aversarul politic, iti nimicesti inamicul politic.

  Evident, asta promite o victorie a la Pyrrus ambilor combatanti, ale caror tabere ramin dusmani neimpacati de-acum inainte. Adica, armonia dintre romani se amina sine die.
  Singurul lucru care nu i se iarta celui in slujba caruia te-ai pus este sa nu fi facut totul -- dar totul, ba si-nca ceva pe deasupra -- pentru a-nvinge. O-nfringere eleganta este i-nac-cep-ta-bi-la. Invinsii n-au parte de onoare ci de ura, inclusiv a partizanilor proprii.
  Ginta latina, mie-mi spuneti?

 • InimaRea

  Depinde de cine-njura.

 • Dezideriu Dudas

  Bineanteles, invers, intai Fagarasul si-apoi Clujul….Am
  patit si eu ca elita post-decembrista…”Cu ironie”, sper ca d-nul Gogea ma va
  ierta….

 • Dezideriu Dudas

  Am intrat in “campul muncii” antedecembriste, in anul 1988. Suficient cat sa aflu in direct ca cine pune o intrebare la o “intalnire de lucru cu tovarasii”, atunci cand se discuta o problema complexa si nu intelegea ceva, devenea automat cel care primea si autoritatea rezolvarii ei in cadrul sistemului discutat….

  Mutatis-mutandis, acum, in “muntii de invective” post-decembriste, chiar daca discutam de injuraturi si nu de munca ceea responsabila si-naltatoare, intuiesc ca suntem tot pe-acolo…cand cineva pune-o intrebare fara a sti care-i treaba cu injuraturile pe “ramura de activitate”, cum ar spune d-nul Dorin Tudoran…. Daca stiam care-i treaba…, stateam dracu’ la locurilii-ul meu….Noroc cu dracu’ ‘cela ca altfel eram “filozof pe dealurile Moldovei” ( un fel de “Nostos tinichigit” ) de mult, sa nu ma-ndepartez
  prea mult de “filonul filozofic” al acestei seri….

  NOSTOS, TINICHIGII TE SALUTANT … inca se-aude cand vantu’ bate mai putin !

 • No Name / DP

  Foarte bun comment!

 • No Name / DP

  “Si ca editor a facut buna treaba. O vreme macar.” Eu, una, regret ca vremurile alea au trecut. Am toata admiratia pentru opera filosofica-eseistico-literara a dlui Liiceanu, dar publicistica dlui pentru gazetele politizate-n exces e uneori de un penibil fara limite si limitatii (apropo de peratologie!). Pe langa ce ati spus as aminti si Epistolarul! Ba si cartile pe care si le-a publicat dupa ’80 se citesc cu multa placere.

  Din pacate insa, astazi Editura HUMANITAS, desi ocupa la targuri cele mai accesibile si vizibile standuri, le ofera tot mai putina satisfactie cititorilor. Zici ca se autocapuseaza pana la sufocare, tot re si re si reeditand cartile crailor de curtea-veche oranj! Apoi, concesiile facute comercialului… Pacat ca HUMANITAS a pierdut cadenta cu pasul lumii, fiindca ambitia ei de inceput fusese tocmai sincronizare cu el.

WP Admin