≡ Menu

PATRIA, SUFLEȚELUL ȘI MAI ALES RĂZBOIUL

10.16

Aflu că dna Adriana Săftoiu a publicat un text dărâmător în Adevărul – “Elena Udrea, proiectul lui Traian Băsescu”.

Dnii Tăriceanu și Ponta, plictisiți că au și ajuns co-președinți ai României, vorbesc despre o nouă suspendare a președintelui Traian Băsescu.

Nu cred că președintele poate fi dărâmat de nimeni, dacă nici propriile mărturisiri nu l-au… suspendat.

Iată ce ne spunea în 2009:

” ‘Cel mai urat lucru este, dupa ce te-a luat cineva dintr-un purtator de cuvant, te-a facut ministru – consilier prezidential este rang de ministru -, ti-a poftit sufletelul sa-ti fie sotul sef de serviciu secret, ti l-a facut presedintele sef de serviciu secret. Si cand constati ca e caciula mai mare decat poate sa duca capul domnului sef de serviciu secret, sa te superi ca ti l-a schimbat. Pai cine l-a pus sa vorbeasca prostii?”, a subliniat Traian Basescu.’ “

Deci, un șef de serviciu secret numit pe criteriul “așa i-a poftit suflețelul soției numitului”.

Aș spune că nu doar pe inenarabilul soț Claudiu Elwis Săftoiu l-a lua gura pe dinaintea capului.

Fiind în vacanță, vă ofer un text mai vechi pe tema războiului dintre dna Adriana Săftoiu și președintele Traian Băsescu și pe alte teme “adiacente”:

http://www.dorintudoran.com/patria-sufletelul-si-mai-ales-razboiul/

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Nic

  Da, cand termenii ( razboiul fiind dintotdeauna reales fara vreo frauda evidenta la decizia rationala) sunt, firesc, la plural(i). La singular se despart, razboiul este eminamente inconceptibil, dar mereu perfectibil, ba chiar in pasul modei.Care este, cum se stie, prin excelente… Si e imposibil nu doar din ratiuni de sfortari de limba- ca doara boiul nu are legatura cu schimbarile la fatza, ca sa nu mai exageram nepermis cu tentativele de restaurare seculara a prestigiului ranit al unor fosti potentiali tauri-, ci chiar din motive de ratiune, intotdeauna prezenta dar mai mereu lipssita de sine. Insasi.
  Dar mai grava ar deveni problema daca sufleteii patriilor ar fi somati de necesitatea artistica de a-si recunoaste lipsa de insufletire. De unde reiese ca vor apela la fraude tipic istorice, adica deja au facut-o, cu o singura exceptie profund nehotarata.Si care va ramane asa inca un pic istoric, asteptand reconcilierea reparatoare a lui out of joints. Clasic atemporale, ca gaurile negre, sau ca ierbarele licite. Moftalmologie geopolitica, daca nu gresesc conceptul.

 • OvidiuB

  Poate ca spun o vorba mare, dar -- a mon avis -- doamna Saftoiu are o prezenta publica foarte rezonabila si consistenta (pentru cat de putin apare). Mi se pare, din acest punct de vedere, mai potrivita pentru o candidatura la presedintie decat celelalte doua doamne care ne dau prilejul de a le vota in aceasta toamna -- MM si EU, desigur.

  In fond, e si asta un semn al decaderii presedintelui, ca a mers pe cartea EU, cand putea sa o tina alaturi pe doamna Saftoiu.

 • Shadow

  Draga OvidiuB
  Eu n-as zice ca este mai “potrivita”. Pepiniera tovarasului presedinte a fost si este foarte bogata. Dar tot o “emanatie” prezidentiala este. Deh si actualul presedinte a “copiat” dupa “fostul” de aici si “emanatia”. Iar “carlanul national” o struto-camila intre emanatiile iliescene si nastasiene va copia si el aceasta “tara” odata ajuns presedinte. E un obicei foarte “balcanic” si foarte “fanariot” in acelasi timp si tine de zicala romaneasca “Eu te-am facut om”(sau oama deh).

  PS. Cum sa mearga pe calea Saftoiu daca tembelul de sot a depasit toate limitele?

 • InimaRea

  Nu e deloc dărîmător, e timp pierdut citirea.

 • OvidiuB

  EU insasi a depasit foarte multe limite, dar asta nu a reprezentat un impediment catusi de putin.

  Nu impartasesc teoria “emanatiei” sau cel putin o iau sub un foarte serios beneficiu de inventar. Dna Saftoiu nu se comporta ca o pupila a domnului Basescu, dimpotriva mi se pare foarte pe picioarele dumneaei.

 • Da.

 • Asa cum am comentat si sub o postare a dlui Stefan Vlaston (Facebook si EvZ) istoria despre “mostenirea lui Basescu” este falsa din start.

  Aceasta mostenire nu este (nu va fi) una bloc, monolitica. Va fi o mostenire foarte “compartimentata”, exact asa cum este omul Traian Basescu -- cu cele bune si cu cele rele, cu cele luminoase si cu cele sumbre.

  Din punctul meu de vedere, mergand pe mana dnei Udrea, dl Basescu a ales ca mostenirea sa sa fie reprezentata exact de partea cea mai putin luminoasa pe care o lasa in urma omul politic Traian Basescu. Dna Udrea s-a voluntarizat — cu entuziasm si pricepere — sa fie simbolul acelei parti din ceea ce putem numi “mostenirea lui Basescu”.

  Invocarea loialitatii extrordinare a dnei Udrea fata de dl Basescu este o chestiune personala. Din perspectiva unui posibil presedinte Elena Udrea (sau oricine altcineva), nu loialitatea fata de fostul presedinte Basescu va fi importanta, ci loialitatea fata de interesale tarii.

  Prin asta nu vreau sa spun ca niciunul dintre interesele dlui Basescu nu a fost si un interes al tarii, ci ca nu toate interesele sale, personale, pot fi considerate si ale tarii.

  In sfarsit -- pana in clipa de azi, in ce chestiuni a dat dovada dna Udrea ca poate pune interesele generale deasupra intereselor personale?

  Un raspuns la o asemenea intrebare ne poate lamuri daca dna Udrea merita ori nu votul alegatorului.

 • Shadow

  @OvidiuB
  depinde de moment si de context. depasirea limitelor in cazul saftoiu punea in dubiu grav competenta uneia din putinele institutii care erau bine vazute “afara”. regele norvegiei si/sau celelalte depasiri de limite ale lui udrea nu puteau faceau acelasi rau.
  Ramane insa punctul de vedere foarte corect al dlui Tudoran (cel al politicii de cadre prezidentiale). Pt ce competente a fost numit “sotul” in functie? Pt competente de “sotie”?

  Daca vrei hai sa-ti dau alt exemplu de acelasi tip de “versatilitate” nu identica dar asemanatoare cea a dnei lavinia sandru. Nu este cu picioarele pe pamant ci este foarte “resentimentara” fata de cei care nu o “asculta”, o caracteristica pur “prezidentiala”. O gasiti si la EU si la MM si la foarte multi “marcati” sau de “emanatie” basesciana.

 • HOPAAA! SE MODIFICĂ ÎNCĂ O SCHIMBARE. ÎNCEP SALUTURILE “VOIOASE DE PIONER”. KLAUS IOHANNIS POATE FI FERICIT. ELENA UDREA -- NU PREA:

  (Update, 23 august 2014): Salut cuvintele lipsite de orice echivoc ale candidatului prezidential al ACL, dl Klaus Iohannis: ”Liderul liberal Klaus Iohannis a transmis sambata un mesaj de comemorare a 75 de ani de la semnarea pactului “odios” Ribentropp-Molotov, un “capitol tragic” ce a dus la regimurile totalitare care au pus stapanire pe “mare parte din continentul nostru”. “De la divizarea naţiunii la tragediile umane nespuse, momentul 23 august rămâne o bornă cinică în istoria secolului XX”, scrie Iohannis.”

  De asemenea, dl Iohannis scrie despre rolul decisiv al Regelui Mihai in actul de la 23 august 1944:

  “Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la actul istoric de la 23 august 1944, al cărui autor a fost, în mod netăgăduit, Majestatea Sa, Regele Mihai I al României. Astăzi, îmi revine onoranta misiune de a mulțumi Majestății Sale în numele Partidului Național Liberal pentru gestul curajos care a condus, în cele din urmă, la victoria Aliaților. Momentul istoric prin care România a întors armele împotriva naziștilor, scurtând războiul cu cel puțin șase luni și evitând pierderi teritoriale și umane incomensurabile pentru țară și pentru întreaga Europă, rămâne, probabil, cel mai important eveniment din istoria noastră recentă.”

  BIBLIOGRAFIE: http://www.contributors.ro/global-europa/23-august-%C8%99i-memoria-victimelor-%E2%80%93-va-mai-aminti%C8%9Bi-va-pasa-dragi-politicieni/#comments

 • Shadow

  @Dle Tudoran

  Oare cine, oare cine scria nu demult:

  “Mai mult, nu ma pot impiedica sa nu constat strania analogie dintre tamaierea politizata a dlui Klaus Johannis si osanalale inaltate candva (in anii 60 si 70) lui Ion Gheorghe Maurer (premierul lui Dej, apoi al lui Ceausescu). Nomenklatura vedea in cinicul avocat ilegalist un fel de lider providential, se prosterna (duplicitar, fireste) in fata lui.”

  Altfel personajul este extrem de critic:

  “Urmaresc atent ce se petrece in Romania legat de arestarea fratelui presedintelui Traian Basescu si acuzatiile legate de presupusele legaturi frauduloase cu clanul Bercea. Transferul de responsabilitate dinspre un presupus faptas catre o ruda apropiata, fara probe juridice irefutabile, este inacceptabil intr-un stat de drept. Responsabilitatea este individuala.”

  Bine ca sunt “acceptabile” analogiile intre “nemti”.

  Acu e de bine? S-a dat ordin pe “unitate” si “nici usturoi n-am mancat nici gura nu-mi miroase”.

  Va spun sincer ca mi-e sila.

  Si ca sa nu se uite pt ca analogiile au placut mereu unui anumit grup de intelectuali doua “epocale”:

  “Nu e timp de plîns! E clipa revoltei! Au ars a doua oară morţii Timişoarei. Banda lui Geoană, Antonescu şi Johannis a intrat în Timişoara, prin trădarea primarului Ciuhandu, trădătorul neuitatului Corneliu Coposu. Au dansat pe sîngele care a scăldat Piaţa Operei!”

  semnat TRU

  “… la acest moment istoric, Crin Antonescu este reincarnarea colaborationistului tradator Guţă Tătărăscu, Mircea Geoana este nevolnicul boier de serviciu al comunistilor, afabil, cinic si fara vertebre, Petru Groza, iar Dinu Patriciu este o combinatie intre Ana Pauker, Teohari Georgescu, Dej si comandantul trupelor sovietice de ocupatie, generalul Susaikov.”

  semnat “cine trebuie” deh.

 • Oare cine scria nu demult?
  Carevașilea.

  Cât despre TRU… Am spus de la început (când mulți îl apărau cu dinții) că e…

 • Shadow

  @Dle Tudoran

  “Plus ça change, plus c’est la même chose.”

  dar n-am masline sa molfai si am “plagiat” recunosc “demn” 🙂

 • Gheorghe Campeanu

  “Iesi, papucule, de sub pat, iesi, paupucule, iesi….” .
  Sa fie oare un mic/timid termometru menit sa ia tempertura politica a celui care daca nu devine viitorul presedinte, ar putea fi insa noul leader al opozitiei.? Can we warm ourselves into his cool managerial heart? Eventual inceputul proiectului de “distantare” de un alt candidat, care ar putea lua forma “sangerosului ex-procuror aservit intereselor dictatorului si clanului sau”? Atit de multe imtrebari, si tot atitea mistere…

 • Oh, nu, nu e vorba atat de incalzire pentru a intra in teren, cat de fiorul de gheta ca ar putea sta pe tusa pentru un… campionat!

  Dar eu sunt sigur ca vor avea loc atatea transferuri de la o echipa la alta, incat toti cei interesati sa se afle in teren vor gasi antrenori care sa-i foloseasca.

  Talent sa fie -- competitii vor fi mereu.

 • Hantzy

  Fiecare pasare pe limba ei, iar fiecare limbut pe pasarica lui …

 • Dezideriu Dudas

  Asa e ! Ciocu’ mic si in opozitie dar, mai nou, si la putere ! Au cuvantul dinozaurii ! Stima noastra si mandria pentru Marele Conducator “Spielberg”!

  Poporul, “Spielberg“, Romania !

 • Gheorghe Campeanu

  Frisson congelé! Talentul tot … cromatic. Desigur, “out of sight, out of mind” nu este o ipostaza acceptabila cind ai in desaga deontologica atitea fabule moralizatoare. Sa fie mai deschis riscului sa ramina in exilul de la Pontus Euxinus decit din desertul “Fear the Terrapins”?

 • nc
 • Horia Saptamanalu

  Moftalmologia (moft + oftalmologie), un concept elaborat de boierul caragialeolog Vasile Gogea. Se poate aplica insa, asa cum faceti D-Voastra, si la domeniile politic + geopolitic, Geo Stroe, lider al dacilor liberi si expert actual in stiinta conducerii, nu are nimic impotriva

 • nc

  Intermezzo…

  Îmi aminteşte de o piesă mişto:

  rel="nofollow">https://

 • Horia Saptamanalu

  Fear the Turtle (neck sweater) !

 • St.+James

  @disqus_t7lwNdBiAf:disqus
  Marturisesc ca ati reusit sa ma derutati putin. M-ati defectat, cum s-ar spune !
  Tariceanu si Ponta vorbesc de suspendare nu din plictiseala, ci in intentia de a-si procura votul romanilor prin intretinerea fantasmelor vindicative. O noua teapa !
  Or fi sau n-or fi nestiute in CV-ul candidatilor, mie-mi este suficient sa judec asupra celor stiute.
  Victor Ponta a ajuns presedinte PSD prin artificiul dlui. Basescu si/sau gafa dlui. Geoana din seara premargatoare turului II al prezidentialelor.
  Victor Ponta a ajuns premierul Romaniei datorita gafei recunoscute a dlui. Basescu din seara emisiunii cu Raed Arafat.
  Si astfel, din gafa in gafa, fara vreun aport personal deosebit, Victor Ponta va ajunge presedintele Romaniei. Ultima gafa va apartine insa romanilor.
  Am putea concluziona fara a parea ridicoli ca persoana sa politica este indefinibila in absenta dlui. Basescu.
  (n.b. evident reciproca nu-i valabila ! Apropos de caile, fie ele “muzicale” sau nu, de reusita)
  Si atunci mai trebuie sa ne mire ca dl. Ponta nu este deloc dispus sa taie colonol ombilical care tine legat de acesta si-l mentine in viata ? De ce ar face-o dupa alegeri ?
  Ce scrie oare in CV-ul doamnei Macovei ? Idem ! Persoana sa politica este indefinibila fara Traian Basescu.
  Si parca aud rumoare ! Dar de ce onorati cititori ? Doar omerta functioneaza pentru ca oamenii nu indraznesc sa spuna adevarul, nu pentru ca nu-l cunosc. Fara un spate asigurat ma indoiesc ca unele realizari ar fi fost cu putinta.
  Ce scrie in CV-ul doamnei Udrea ? Idem ! Persoana sa politica este indefinibila fara Traian Basescu.
  Ce scrie in CV-ul domnului Iohannis. Cu litere mari ca in 2007 Sibiul a reusit alinierea la main streamul cultural european. Restul administrativ (renovarea centrului vechi, refacerea canalizari, noul aeroport s.a.m.d) este cunoscut mai mult localnicilor si poate fi citit pe Wikipedia.
  Asemeni dlui. Antonescu afirm ca nu stiu cartea care urmeaza din pachet. Uitandu-ma insa la cartile deja etalate, fara a fi predispus defel jocurilor de noroc, prefer sa o trag.

 • revista presei

  Domn Tudorane – cititi Adevarul unde
  oameni ca pretinu’ matale Volodea ne zic adevaru’ despre cine a adus comunismul de la Moskva in
  Rumanika. VT nu mai e politolog, e istorik. De familia Tismenesky istorikul nu face
  gavareala. Multi “visatori” printre cei ramasi in viata. Criminalii odiosi au
  fost altii.

  “Sectarismul, dogmatismul şi bizantinismul
  au marcat întreaga istorie a PCR. Aceşti fanatici din România, grupaţi într-o
  sectă mesianică în care «mântuitorul» purta numele Stalin, serveau interesele
  Kremlinului.” Vladimir Tismăneanu, istoric

  http://adevarul.ro/cultura/istorie/apostolii-stalin-adus-comunismul-romaniai-documentar-manual-istorie-1_53f8ab8e0d133766a8840730/index.html

 • Gheorghe Campeanu

  @ Hors Ya H.

  Le pull à col roulé. C’est marrant car c’est une mode “rétro” même pour les scientifiques, si ce n’est pas vrais pour les “tortues”

 • Guest

  Pour les ”tortues” de Maryland, certes, mais aussi pour ”le chauve a col roule” du chien (qui bande a bloc) de Nastase et de ses deux fils moult accueillants, lesquels viennent de se faire prendre en photo, avec leur paternel putatif et le clebs de la famille, a Cornu, douillet domaine de l’ex-detenu apolitique…

 • N-am timp sa citesc totul, dar sa fim drepti: daca un om in situatia dlui VT isi critica parintii pentru a fi fost slujitori credinciosi ai cauzei comuniste, il numim pe dl VT “Pavlik Morozov”. Daca nu si-i critica, tot nu e bine, fiindca ii “musamalizeaza”. Din cata imi amintesc, dl VT a avut curajul de a vorbi despre rolul jucat de parintii sai in “implementarea” comunismului in Romania. Apoi, cred ca citatul e dintr-o carte, nu este un raspuns la “fotomontajul” realizat de Adevarul.

 • anticommie

  un om in situatia dlui VT ar fi fost mai bine sa invete o meserie (strungar, cizmar, miner, vagonetar, ospatar, cioban… ceva la nivelul posibilitatilor lui) si sa-si cistige existenta in mod cinstit, nu s-o ia exact pe acelasi drum al gargarei cu spume si al parazitismului nesimtit ca si taxu, daca voia intelegere si compasiune din partea celorlalti pentru ghinionul de a se fi nascut intr-o familie de comunisti ( = hoti, banditi, criminali), cea mai blestemata specie de mamifere that ever walked the earth.

  nu pentru crimele lu taxu il ia lumea la suturi pe unde il prinde.

 • Nic

  Nu am mentionat autorul din motive oarecum personale de slabiciune conceptuala (nu din tendinte compulsive, deci firesti, sub un anumit nivel, de frauda intelectuala), intuind totusi ca este o chestiune de arhicunoastere, nu doar punctual, aici si acum. Si apoi trebuie sa ai si puncte slabe, ca altfel slabiciunea de carte funciara devine un capitol epidemiologic, ca in cazurile contemporane de limba albastra.
  Altfel, orice toleranta, fie ea si proiectiva, este utila. Si nu se impiedica de veto-ul logicii comune, desi unii sunt convinsi ca aceasta se regaseste mereu pe drumul cel bun, indiferent de ratacirile provocate de vreun Gica Contra. Uscatura mereu verde, in limbaj cotidian dacic, parese.
  Nefiind impotriva, si nici contra, inseamna ca Domnia V-stra nu prea stiti sa gresiti. Ceea este mai degraba bine decat rau, dar asta tine de standardele folosite. Ceea ce nu e rau deloc.

 • Nic

  S-ar zice ca suspendarea constitutionala se vrea o tema. Presanta. Chestia este ca ea nu sufera grade de comparatie, pe orice scara, de la Kelvin la cele de rudenie, ori de afini(tate), care toate agrega complexitati indimenticabile. Altfel am zice ca ea s-a auto-produs de mult, cumva chiar imemorialin istoria definitiv recenta. Si fara personalizari incidentale.Dar formula cu vorbitul prostiilor este beton, de loc armat, auto si simultan hetero-refutativa, daca as fi rau. Nefiind, nici rau, am zice ca este doar un tic verbal, care se transmite incontinent si inevitabil, spre in-ciudarea unor valori clasice, ca Freud-ul colectiv autochton. Dar si a celor care nu pot pricepe sensul ei (epi)sistemic in modul lui…putin falimentar.Poate, totusi, viitorul care suna cam fals va folosi alte stereo tipi.

 • Tacere de aur

  Iata, cat de curajos este “eroul zilelor noastre”! S-a trecut cel mai putin cinci zile si omul care in saptamana trecuta tot timpul vorbea despre personaje actuale--Macovei, Ponta, s.a.m.d.--acum se tace malc despre TB-Elena Udrea…In schimb, lectii de o valoare inestimabila despre…Lenin…inca o dovada ca la urma urmei caracteristicul lui cel mai proponderent este LASITATE!

 • Dezideriu Dudas

  Au si “ei”, precum avem si “noi”, “banditi”…Mai multa vigilenta….la “cei mari”, n-ar strica ! Nu mai stiu “astia mici” cum sa se impiedice, daca va continua “obraznicia”….Ce dreak, dupa ce au consumat tone de c…. in “zbierete salvatoare” pentru tarrissoara…, vreti ca prin acelasi gatleje ( iar scapa ieftin nea’Petrica…) sa scoata triluri de pasarele si/sau mirosuri de campuri de primavara ?

  http://www.telegrafonline.ro/1409173200/articol/277549/matt_damon_537ia_turnat_pe_cap_apa_din_toaleta.html

  Intre 1998 ( se prefigura “infrangerea victorioasa”, definitivata apoi abia “regional”… ) si 2004 am promovat constant ideea ca fostul sef de serviciu secret al lui Hitler, Reinhard Gehlen, nu a capotat d.p.d.v. al intereselor Germaniei cu “serviciul” sau, ci l-a oferit “la cheie” americanilor, atat timp cat detenta anti-URSS era buna pentru SUA si RFG atunci . Acum, “se cerceteaza”…O faceam in ideea ca nu e cea mai buna idee “dormitul pe tunuri”….Reintrand in realitate, dupa o filozofica si poetica trecere pe piata de capital, prin anul 1999 dupa “Tunul de la Neptun”, cred ca stiu ce afirm….Am participat dupa “Tunul de la Neptun”, la “Marea mahmureala”….care pare ca inca nu s-a terminat, mai mult, recent “s-a bagat marfa” la greu…Desi multa este expirata, macar vom invata cum trebuie procedat cu selectia pe categorii….

  Ce consider ca trebuie sa promovez acum ( intre 2005 si 2014 cred am cam avut parte doar de sturm-ul de la “Sturm und drang” ), tine de faptul ca acelasi Reinhard Gehlen, la sfarsitul carierei, considerandu-se un fel de ayatollah al adevarului, a creat sisteme atat de sofisticate ale urmaririi oamenilor de afaceri germani, incat “sefii ayatollahilor” l-au trimis sa se mai odihneasca…Nu s-a lasat si a devenit pastor neo-protestant . La noi “se incearca” varianta inversa, dar ramane sa vedem daca sorgintea incercarii e pur “banditeasca”, o fi un “sifon” mai sofisticat ( Cozmin Gusa, mai elegant, ii spune “cursa de prin soareci”…), sau participam la una din cele mai mari confuzii din istoria Romaniei post decembriste…Din pacate, inclin sa cred ca ne aflam in cea de-a treia situatie. Cu banditul o rezolvi simplu ( ori il pui sef sau pe-acolo…, ori ii dai “sarea” -- dar pe ceea de la ocna…), iar cu sifonul, si mai simplu : lasi doar aerul (“inalienabil”…), dar iei apa…

  In paralel, “fratele rosu” al lui Gehlen, Markus Wolf, fostul sef la serviciilor secrete din RDG, care “a tras cartea opusa” a Germaniei la Yalta…, cu un discurs extrem de corent si plin de autoritate post-marxista, conferentia prin 2006 la HBO, pe tema adevarului….

  Vorba lui dom’Niku, nu poci pentru ca sa spun, cum sta treaba cu “fratii negrii si/sau rosii”, desi am apucat sa vorbesc de vreo 2 ori cu Ion Tugui, specializat pe problematica. Initial, am participat la Constanta la lansarea cartii sale, “ Fratele negru, fratele negru “…Avea pe atunci o pozitie importanta in Partidul National Roman. Ulterior a si participat la prima editie a “Forumului de la Neptun “ ( ma gandeam ca unde a lovit odata “tunul”, nu va mai cadea vreo bomba, dar nu ma asteptam la “mahmureala”…) organizata de mine in anul 2000.

  KEIZEN JAPONEZU’, FRATELE LUI AYATOLLAHU’ SOCULUI, AMERICANU’

  P.S. I-am opus pentru prima data paralela Gehlen – Wolf lu’ ”tranoceanicu’”….Nesemanand cu “un salut voios de pioner”, nici macar de “utc-ist”…., “evreii zamolxieni” de la “Evenimentul zilei”, n-au aprobat ”paralela” ( nu mi-a fost publicat acel comentariu ). Au lasat-o perpendiculara…. Daca ma va prinde “politia holocaustologica “, ca de cea zamolxiana n-ai cum scapa ( e-n “mine, fabrici si uzine”…), voi spune ca “am fost bolnav cand am fost mic”. Scap sigur. Cand vor afla ca nici nu beau, nici nu fumez, mi-e ca se vor baga pe fir zamolxienii si vor dori sa ma treaca la preacuviosi, ‘ceia piosi si evlaviosi…Sa nu ma lasati ! Mi-e ca iar adorm, in timp ce “la banditi”, “e viata, tata”…Daca stai in loc, esti maturat ! Maturile ( de “Stanga” ) si “Prigoana” ( de “Dreapta” ) functioneaza brici !

 • Piu Lita

  Pardon…iar greșii…

  rel="nofollow">https://

 • Bogdan Cojocaru

  @Dezideriu Dudas
  domnule Dudas,nu mai chinuiți cuvintele cu atâtea ghilimele, puneți-vă și dvs în locul lor, între ghilimele, sa vedeți cum este! Eu am făcut vânătăi impiedicandu-ma de atâtea ghilimele!

 • Dezideriu Dudas

  Stimate Domnule Tudoran,

  Pana imi vor apare pe “Observatorul Cultural” – O.C., pe articolul d-lui Gabriel Andreescu, “Cum se face o porcarie” (V ), doua comentarii care sper ca vor fi aprobate, va rog sa faceti o evaluare de “ne-fraier de rele ” a acestei parti ( de mai jos ) din “gandurile finale” ale d-lui G.A. :

  “ Gînduri finale
  Nu-mi amintesc să fi pomenit public despre o discuţie între patru ochi, altfel decît pentru a aduce aprecieri ori a enunţa fapte complet neutre…. Am ajuns să amintesc o discuţie cu Ioanid, într-o cameră de hotel, noi singuri; sau invitaţia confidenţială de a contacta conducerea SRI ; ori să invoc telefoanele sociologului care începeau cu invariabilul: „O să vă surprindă, domnule Andreescu, dar sînt de acord cu dvs.…“. Clipele private au fost noduri într-o reţea de motivaţii de grup şi instituţionale. “

  Fac trimitere astfel la comentariile mele de pe O.C. daca vor apare sau voi incerca sa transmit totul aici in caz contrar, in plus, sugerez de ce cred eu ca d-nul Gabriel Andreescu a gresit uitandu-se inapoi, desi trebuia sa se uite inainte…Am intuit aceasta la dvs. cand v-am inteles, sper bine, motivatia scrierii cartii “Eu, fiul lor”….O greseala poate face d-nul G.A. Chiar 25 de ani. Sa nu faca insa vreo confuzie cumva….Sau macar sa nu mai persiste in ea. Ar fi definitiva in contextul dat….

  Cu bine,

  Dezideriu Dudas, un fraier de rele

  P.S. pentru Bogdan Cojocaru : Pana cand “oamenii de bine”, vor infiinta “DNA-ul ghilimelelor”…., mai copilaresc si eu….Imi pare rau ca sunteti victima colaterala….Nu ca n-ar fi “ghilimele” care n-ar tine lucrurile in loc….si ca atare s-ar impune “urmarirea penala”….

 • @Dezideriu Dudas
  Revin acasa dupa 15 septembrie. Voi citi abia atunci si restul episoadelor romanului fluviu din OC. Din ce am citit pana acum (primele doua episoade) raman cu un gust foarte amar -- inca un om candva admirabil a luat-o alaturi cu drumul. Ii voi raspunde, desi as fi preferat sa nu ma puna in situatia de a o face. Nu stiu nimic despre intalnirile si discutiile dintre dnii GA si RI -- este o chestiune pe care banuiesc ca cel de al doilea o va lamuri, daca va considera ca merita sa o faca.

 • OvidiuB

  Apropo de doamna Saftoiu (oare va citeste?) si de marturisiri…

  http://adevarul.ro/news/politica/timpul-marturisirii-1_540424660d133766a8c25e33/index.html

 • Nu cred ca ma numar printre autorii pe care ii citeste doamna Saftoiu. Eu o citesc. In textul de azi are dreptate, dar e prea tarziu. Daca m-ar fi citit, ar fi aflat ca am indemnat de mult oameni care au fost in sistem sa spuna adevarul. Dar ei au considerat ca riscurile sunt prea mari. Azi e tarziu, sistemul a castigat din nou si numele celor ce au trecut prin sistem vor fi blamate la pachet.

 • Nic

  Combinatorica

  Noi-Eu=Ei
  Ei-Noi=Ei (la patrat)
  Noi-Ei=Eu-uri
  Noi+Ei=1Eu (saracit)
  Radacina patrata din Ei-noi+Tu= Ro

 • Nic

  On s’est pas connu. A cause de la paix…

  rel="nofollow">https://

 • hmm?

  It’s time for everyone’s favorite game show! Name…that…pyschiatric…disorder!

  De ce conteaza Monica Macovei: Libertate, egalitate, dreptate

  Vladimir Tismaneanu

  septembrie 9, 2014

  Monica Macovei conteaza pentru ca lupta pentru deplina egalitate a
  cetatenilor in fata legii si impotriva oricarei vatamari a libertatii!
  Monica Macovei conteaza pentru ca este verticala, pentru ca nu practica
  dubla gandire si dublul limbaj, nu marseaza la intrigi bizantine si
  lovituri de pumnal pe la spate! Monica Macovei conteaza pentru ca este
  adepta … citeste tot articolul

  Cu exceptia Monicai Macovei: Despre Ponta, Putin si nazism

  Vladimir Tismaneanu

  septembrie 8, 2014

  Cu exceptia Monicai Macovei, n-am vazut reactii de respingere
  drastica a declaratiei halucinante a lui Victor Ponta de pe “Antena 3″
  in care spune ca “regimul Basescu” ar fi insemnat un deceniu catastrofic
  care lasa in urma o tragedie comparabila cu mostenirea nazismului in
  Germania. Chiar nu ne pasa de ceea ce debiteaza omul care … citeste tot articolul

  Pentru Monica Macovei: Poarta noastră către normalitate! (Articol de Vladimir Tismaneanu si Marius Stan)–Updated

  Vladimir Tismaneanu

  septembrie 7, 2014

  Facem parte, autorii acestui articol, din generații diferite. Dar
  credem împreună într-un număr de valori esențiale, un indispensabil
  minimum al onoarei. Să numim aceste valori repere ale demnității ființei
  umane. Ale libertății, decenței și civilității. Ale unei democrații
  netrucate, capabilă să se cunoască pe sine și să-și asume responsabil
  trecutul traumatic. Suntem solidari cu Monica … citeste tot articolul

  Pentru Monica Macovei: Apel catre prietenii mei intelectuali

  Vladimir Tismaneanu

  septembrie 5, 2014

  De cateva zile ma tot gandesc, dragi prieteni, sa va scriu. Nu va
  voi contrazice, aveti tot dreptul sa nu intrati din nou intr-o hora din
  care ati iesit vatamati, calomniati netrebnic, atacati imund, loviti
  fara niciun fel de scrupule. Ati fost scuipati la propriu si la figurat.
  S-au scris impotriva voastra lucruri mizerabile, ati … citeste tot articolul

  Pentru Monica Macovei: La Vest de centru

  Vladimir Tismaneanu

  septembrie 4, 2014

  Suntem intr-o perioada incinsa, e greu sa nu reactionezi rapid la
  mesajele care apar in presa, la luarile de pozitie in chestiuni vitale.
  Iata ca Horia Ghibutiu, unul dintre cei mai onesti jurnalisti pe care
  mi-a fost sa-i cunosc, un om intr-adevar independent, un spirit liber,
  si-a anuntat sprijinul pentru Monica Macovei. Pentru mine, acest … citeste tot articolul

  Pentru Monica Macovei: Sa nu mi se spuna ca suntem putini!

  Vladimir Tismaneanu

  septembrie 2, 2014

  Sunt dintre aceia care vad in candidatura independenta a Monicai
  Macovei o sansa unica pentru asanarea vietii politice din Romania. Sa nu
  mi se spuna ca suntem putini. O mare antropoloaga americana, Margaret
  Mead, scria: “Sa nu credeti ca un mic grup de cetateni angajati si
  capabili de reflectie nu pot schimba lumea. In fapt, … citeste tot articolul

  Despre Monica Macovei: Vocea celor fara de voce (Updated)

  Vladimir Tismaneanu

  august 16, 2014

  Motto: “Acolo unde nu este lege, nu este nimic”–Monica Macovei
  Propun sa iesim, daca se poate, din logica sondajelor si sa intram in
  aceea a valorilor. Am salutat momentul cand Monica Macovei si-a lansat
  blogul. Am spus atunci ca vocea acestei femei demne, una din putinele
  personalitati politice din Romania care nu numai ca refuza … citeste tot articolul

 • Dezideriu Dudas

  Stimate Domnule Tudoran,

  Va rog sa ma lasati sa redau mai jos emailul meu de azi pentru Varujan Vosganian. Nu o fac (si) pe blogul lui sa nu creada ca vreau, (doar) eu cu el, sa aducem “capitalismul la sate”….Cred ca suntem destui ….

  In comentariul urmator adaug si materialul principal pentru Varujan V., transmis
  astazi si pe CriticAtac, pe un articol post-fukuyamist al lui Costi Rogozanu, “
  Fara moguli, fara televiziuni in sprijin, PSD avea presedinte de 5 ani “.
  Ascultandu-l acum pe nea’Cristoa’ la “Realitatea TV” ….cred totusi ca Rogozanu
  se inseala. Nea’Cristoa’ nu il certa pe “dictator” daca nu, cu cateva minute
  inainte, Ovidiu Hoandra – Realitatea TV Cluj ( bre’ dom’Nikule, mai aveti multi
  ? ), nu i-ar fi “ridicat statuie” presedintelui “responsabil” care va ramane in
  istorie ca “salvator”, cu orice riscuri….Unde cred ca se inseala Costi R. ? Nu “ideologii” il asculta pe “dictator”, ci cu totii asculta “scenariul”…Nu ca n-ar trebui un scenariu. Dar e tot prost de aproape 25 de ani…

  Ref. la intrebarea pentru Varujan, “cine arunca primul piatra”…, stiu ca la “reperul Liviu Turcu” ati reactionat si dvs. odata asemanator….”Nevoia de prosti” din contextul de acolo, poate fi evaluata si ca “nevoia de fraieri”…

  Va multumesc.
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  Buna ziua Varujan,

  Iti transmit mai jos ultimul document al asociatiei mele, legat de faptul ca economia Romaniei s-ar putea reforma daca prin piata de capital am aplica fix “principiile NATO si UE” adaptate contextului actual…La sfarsit am adaugat si un extras de presa legat de evenimentul la care o sa participi vineri, 12.09.2014 la Mamaia.

  Pana vineri voi face si o extensie, in sensul ca administratiile publice locale ( Primarii, Consilii Judetene, Asociatiile Metropolitane…) sunt cele “chemate”
  pentru implicare. Nivelul national este supus la prea mari presiuni globale si
  nu poate face singur necesitatilor comunitatilor….

  Voi incerca sa promovez aceste idei si acest email catre tine pe cateva bloguri, dar si printr-un comunicat de presa local pentru 12 septembrie 2014. In prima etapa, vizandu-l pe alt participant la conferinta de la Mamaia, d-nul Florin Munteanu -- Centru de Studii Complexe , ii voi transmite si acestuia, prin d-nul Alexandru Mironov acest email catre tine. Sper ca d-nul Mironov va agrea formula.

  Cu bine,

  Dezideriu

  Stiu ca la ultima noastra discutie telefonica mi-ai zis ca ai o alta adresa de email. Din pacate nu o mai gasesc. Daca primesti actualul email, trimite-mi te rog o
  confirmare. Daca nu o voi primi, maine o sa-ti trimit un mesaj sa-mi trimiti adresa buna de email.
  Ref. la intalnirea noastra intamplatoare de la Popasul Pescarilor de acum cca. 10 zile…, cred ca de-alungul timpului comunicarea noastra a devenit mult prea
  importanta ca sa se piarda ( nu uita ca la ” episodul Liviu Turcu ” am fost de partea ta, desi comunicam atunci, privat, si cu d-nul Turcu -- NU STIAM DE CE…Acum e evident ! Era nevoie de “prosti” prin preajma…). O sa adun toate emailurile si adresele mele anterioare catre tine. DE CE ? Pentru ca oamenii seriosi din aceasta tara sa stie ca tot timpul au fost si incercari de asezare a economiei pe baze sanatoase, din pacate anulate de “ayatollahii anti…” ANTI CE ? Nu conteaza…Anti-orice…Ei sa ramana “la butoane”…Unii au demonstrat si demonstreaza continuu ca ar fi indreptatiti…Altii insa….”Butoanele” insa au devenit intre timp o problema globala…Daca inainte o deconspirare de “ayatollah” era in general “ultima greseala”…, acum “se” spera ca va fi de fapt prima piatra pentru constructia sanatoasa a viitoarei societati…Ramane insa acea vorba din biblie : ” CINE ARUNCA PRIMUL PIATRA ? “

 • Dezideriu Dudas

  ( Materialul principal pentru Varujan Vosganian )

  ASOCIATIA STRATEGIA DEZVOLTARII ROMANIEI – REGIUNEA DOBROGEA

  “STRATEGIA DEZVOLTARII ROMANIEI”

  Etapa 2014 – Aplicarea esentializata a “principiilor NATO si UE” economiei romanesti

  I. Context institutional de promovare : Infiintarea “Centrului Regional
  pentru Guvernanta Publica si Economica Privata”, proiectat in 3 componente :
  1. Institutul pentru Guvernanta Publica si Economica Privata
  2. Comitetul Regional pentru Simplificare Administrativa
  3. Fond Structural Regional de Investitii Terititoriale Integrate – I.T.I.

  II. Determinanti de principiu
  Principiile “NATO si UE” in acceptia noastra au fost continute in strategia
  focalizata a Occidentului de a reforma economiile centralizate si etatiste ale statelor blocului est-european dupa revolutiile anilor 1989-1990. Prin Banca Mondiala si FMI economia libera globala avea posibilitatea structurarii masei monetare si a intereselor in economia globala in functie de particularitatile in miscare ale pietelor, de aparitia economiilor-stat in urma prabusirii statului comunist. O alta componenta a lor, mai putin cunoscuta, se numeste IFC– Corporatia Financiara Internationala, divizie a BM, care pur si simplu cumpara actiuni la marile companii de stat care se desprindeau pe rand din economiile centralizate post-comuniste. Dupa o perioada de analiza, management
  si control al afacerilor respective, luau decizia retragerii in favoarea unui
  investitor occidental agreat de ei. Un mod de ocolire al puietei si de impunere a propriilor actori.
  Exista deci doua mari componente ale capitalismului occidental, capitalismul institutionalizat ( BM, FMI, IFC…ca si BERD dealtfel…) si abia apoi capitalismul propriu-zis, al oamenilor de afaceri si al grupurilor de afaceri concreti/concrete. Piata de capital insasi se poate imparti in cele 2 mari componente in functie de tipul de focalizare al actorilor ei de piata pe cele 2 componente…

  III. Ce nu am stiut ? Istoricul francez Fernard Braudel clarificase de mult
  faptul ca economia de piata are de fapt trei componente : capitalismul (
  economia in care e implicat statul ca actor principal ), economia de piata
  propriu-zisa ( unde concurenta functioneaza in parametri rezonabili ) si
  autoconsumul. In teoria economica romaneasca aparuse imediat dupa 1990 “Teoria celor trei sectoare”, unul asociat statului, unul asociat marilor piete legate de activitatea companiilor de stat, si abia al treilea sector era economia de piata concurentiala. Din pacate teoria n-a avut suflu, desi Asociatia Consultantilor de Investitii de pe Piata de Capital o identificase si incercase sa o puna in valoare . A solicita reguli concurentiale relativ egale unor gogoserii precum unor mari operartori economici , ne-a adus in situatia ca marile industrii sa dispara si sa incercam sa facem din “gogoserii” ( turismul si comertul autohton ), mari industrii…In acest context, noua ne-a ramas doar auto-connsumul si ceea ce nu mai poate fi reformat fara decizii radicale si ample in economie.

  IV. Unde s-a terminat “povestea”… ? “Povestea” s-a terminat in anul 2008, dupa ce Occidentul a facut exact ceea ce a interzis Estului european timp de aproape 20 de ani, au implicat masiv statul in economie si au cvasi-eliminat liberalismul din societatile lor, cel putin cand a fost cazul protectiei interesului lor national Din pacate noi inca dam “extemporale” la “povestitorii vechii povesti”….

  V. Ce e de facut ? Formula da fiori istorice….Trebuie insa sa ne punem
  intrebarea ! Atat timp cat inca “povestea” a ramas rezidual si toti se prefac a crede in faptul ca regele (piata ) nu e gol, ar trebui ca de la nivel local ( atat timp cat nivelul national pare a fi ramas un fel de Imperiu al “povestilor nesfarsite” cu “sultani” tot timpul pusi pe “povesti”…), sa refacem circuitul invers al strategiei NATO si UE initiale.

  VI. Etapa 1. Partea de capitalism institutionalizat global ( BM, FMI, IFC )
  trebuie sa o transformam intr-un motor de dezvoltare cu resurse locale,
  Consilii judetene, Primarii ale oraselor mari, Asociatii ale Zonelor Metropolitane…
  Concret, la firme cu potential dar care nu se mai pot dezvolta, acest gen de actori ( pot fi denumiti generic actori I.T.I. – Investitii Teritoriale Integrate ) pot cumpara actiuni in proportii minoritare, cum facea IFC dupa anii 1990 in Romania .
  Actorii instititutionali ai I.T.I. pot fi importanti in :
  – atragerea de fonduri structurale
  – dezvoltarea institutionala a unor piete si oprirea “elanului reformator” a
  statului intru demonizarea clasei oamenilor de afaceri
  – impunerea actorilor de dezvoltare privati ce apeleaza la vectorii I.T.I. pe piete mai sofisticate si/sau crearea de aliante strategice pentru marirea competitivitatii si a accesibilitatii pe noi piete, stabilizarea si cresterea continua a cotei pe piata traditionala…
  In matricea de functionare motivationala a unui grupaj de interese care sa duca la dezvoltarea unei firme ar trebui sa identificam si alte motoare de dezvoltare gen :
  – atragerea actionaritului comunitar, cel care poate armoniza mult mai bine cu interesele comunitatii dezvoltarea firmei care apeleaza la ITI ( cazul cel mai elocvent in transformarea cluburilor de fotbal in societati pe actiuni )
  – acolo unde activitatea este foarte tehnica, se poate impune ca un procent minoritar de actiuni sa fie alocat salariatilor. Dealtfel noi suntem suntem singura entitate din Romania care avem o legatura cu FEAS – Federatia Europeana a Actionariatului Salarial.

  VII. In plus fata de Strategia NATO-UE…., noi, spre deosebire de strategiile occidentale care au avut tot timpul formule de extindere ( acum, se pare ca s-a ajuns totusi la un sfarsit si la ei… ), ar trebui sa fim mai motivati in a fundamenta formule de implicare capitalista a capitalului de stat in restructurarea economiilor locale, regionale cu extensii nationale, tinand cont de tipul de actori statali care pot fi implicati dar, doar in formule minoritare in viitoarele companii private. Recent am promovat ideea de “nationalizare temporara” ( intr-o fomula mai edulcorata ) a unor activitati economice esuate dupa privatizare, AOAR a sustinut un principiu asemanator ( mai ferm exprimat ), in Occident nationalizari temporare urmare de re-privatizari se intampla frecvent, dar la noi astfel de strategii ar fi “comuniste”. O spun “anticomunistii” cei mai vizibili ….

  Asociatia Strategia Dezvoltarii Romaniei – Regiunea Dobrogea
  Ing. Dezideriu Dudas – Presedinte
  Fondator al Asociatiei Consultantilor de Investitii de pe Piata de Capital
  Initiator al Comitetului Regional pentru Simplificare Administrativa

 • neamtu tiganu

  NATO?

 • Grig

  Important.
  Institutul de Reforma Structurala a Mitocondriilor Tacticoase desi Usor Stresate (e de Stat!) lanseaza o oferta de achizitie de material rulant: un candid pentru Sectia de Culant Greu, o ingenua pe din doua pentru Departamentul de Relatii Nepublice dar nici Private, trei inlocuitori-tip de cupru pentru Telefonul Fara Fire, 5 Barbati de Servicii cu aparatura luata pe inventar incastrata cumva in Ei InSiși intru disuadarea furturilor de inteligenta efemera, un stâlp obtinut cumva dintr-un stabilopod destinat casării -si fara caracteristici tehnice- pentru renforsarea Casei de Consemnatiuni pe Unitati A Poporului Muncitor, dar si o traversa frivola pentru momirea Inspectoratului de Status-uri Legale in Constructii Incivile, 2 false siguranțe pentru fluidizarea traficului greu de pe net, un capac de producție extraterestră, deci cu valvă atomică întru dirijarea magmei sentimentale, dar naționale și profund nerecunoscătoare vieții-n socialismul devenit in fine real, in fine 10 portari cu tripla specializare superioara, adica universitara, perversitara si doar tară.
  Asteptam oferta corect si indelung moșmondită la postul restant din Lăsarea Secolului.
  P.S. Sa se abtina Nee..! si Oaa…! men-ii care nu au Brevete Valide de Troglodiți, ori babețici monetare de origine negarantata pentru costumele Prada & ArMani, ori chiar pretentii nejustificate pentru o viață fără apnei prelungite, dar perfect matematizabile dupa logica newtoniană.
  P.S. 2 Salarizarea este In Natura.
  P.S.3 N-ar fi rau ca ofertele sa fie transmise telepatic (Programul cu publicul este intre 11- 13 a.p.m). Le primim cu erori de limb, dar evitam oportun haosul de la registratura. (n-avem curent continuu, desi suntem la zi)

 • E. Psilon

  Cam asa,

 • I.Grecu

  Zau?

 • Grig

  Deci avem de toate (zicea un tip). Chiar si toate cele din care nu avem ( dar asta nu e un motiv). Avem pentru toti, dar mai ales pentru fiecare.De obicei, in parte (indivizibilia, cum ar veni, dar mai stii?). Uneori, in mare (unitate). Alteori, segmentat, dupe interesele ordinatorilor de credite(unici, si chiar irepetabili). Deci e bine.
  Dar unii vor case (n-am alege una pe care o considerati a voastra, asta nu!). De acum vorbim si noi la plural. Cel adevarat, valabil, legal, civilizat, cetatenesc si democratic. Realitati de care voi nici nu aveti idee, dar le simtiti straine, d-aia faceti totul sa le inecati in glodul vostru cotidian.
  Vrem joburi.Care sunt functii sociale normale, intr-o societate normala, nu dispense acordate de vreun bun sau mai degraba prost plac.Ori ruda, cumatru ori afin al onorabilului.Ori sinecuri pentru pupilele noastre, ale tuturora din unitate. Nu mai conteaza genul, si nici diferenta, ca e nespecifica.
  Vrem ca principiul legalitatii sa nu fie “de principiu”, dupe hazuri umorale si antistatale, ori libidouri-artificiu care cauta chirii de o ora-doua, si asta la proprietari pe i-ai indatorat deja conform planificarii, in timp ce ai desfiintat din vorbe statul social.
  Vrem ca profesiile liberale, incepand cu universitatile si Institutele Superioare, toate sa fie curatate de euglenele vechiului regim, de mucusul inteligentei leninist-gorbatchoviste, de valorile care-si vad nefiinta tot mai supusa ultravioletelor care duc galeata la gunoi. Asa cum se cade.
  Vrem sa vedem oameni care au o parte umana, care gandesc cumva, care simt si resimt, care joaca teatru doar la trupa lor de amatori ilegali, care inteleg ca destinele oamenilor nu sunt loterii private ale unor jigodii cu grade asa-zis militare, si pe care orice militar adevarat ii execra natural. Chiar congenital.
  Vrem sa ne lasati cu lectiile voastre inepte, cu ziaristii vostri care oriunde in lumea asta mare nu pot iesi din pegra, vrem sa vedem ca in tara asta exista nenumarati oameni inteligenti, oameni de valoare reala, pe care voi ii batjocoriti cotidian cu glumitele voastre de interlopi de stat. Vrem sa stiti ca inteligenta, chiar si aia malefica, nu dureaza fara frumusete, fara Dumnezeu, indiferent de dosarele si prefetele si cartile si interviurile si conferintele si declaratiile care demonstreaza constant lipsurile (sa nu le zicem lacune, ca iar va ganditi la ce nu trebuie) voastre definitive de personalitate, de educatie, de umanitate, de moralitate. Noroc anume ca avem mereu la dispozitie o Minima Moralia de uz intern, sa nu ne afecteze digestia de oameni cultivati cand si cum trebuie si sa fim astfel mereu gata sa editam formule memorabile pentru omologii noastri de aiurea.Si aiuriti tocmai pe masura voastra, sa nu aveti indoieli nejustificate, voi, marile valori trecute, prezente si mereu viitoare.
  Asta ar fi pe scurt.Deci imperfect, si fara toate nuantele necesare.Dar si fara toate relatiile voastre de productie a mijloacelor cu acelasi nume. Perfect! Cu deosebita lipsa de respect!

 • GrigOriRus

  Principiul selectivitatii ma determina sa imi declin identitatea.Dar mi-o si inclin.
  Tiganus Adrian

 • Rus

  Domnule Tudoran, nu va cunosc. Nu altfel decat mi-a permis rabdarea -care de circa 3 ani este la limita ei inferioara-, si, poate, un pic de intuitie. Ceea ce stiu, putin, imi este suficient sa va spun ca va respect, ba chiar ca va cunosc mai mult decat as putea clama .As putea face o comparatie, care nu stiu cat va este proprie, subiectiv. Candva, obligat de circumstante presante, am inceput sa citesc Fiul risipitor. Stiti…Tentative repetate, caci primele cca 50 pagini, daca nu mai mult, mi-au fost calvar real. Restul este o bucurie, dar si o certitudine.
  Fara sa exagerez, va compar, ba chiar va identific cu viata din acel roman…

  Dar acum nu mai este timp pentru asta. Si nici pentru altceva, indiferent ce cred oamenii de buna credinta, ca restul stiu ce trebuie sa faca.

  Chapeau,
  Adrian Tiganus.

 • neamtu tiganu

  Cu tot respectul, in ciuda ignorantei mele istorice totusi planul Marshall, care a fost incheiat in 48, are destul de putin de a face cu NATO infiintata in 49. Desigur, in sens larg, se poate spune ca “economia” poate fi o arma.

  In rest mi se par interesante ideile, succes!

 • Pingback: “Apăra-te-ar Euro TRU!” « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET()

WP Admin