≡ Menu

pământul și dosul palmei

11401047_1623898361215339_8276600813844447295_n

 

și dacă pământul nu este

altceva

decât o lacrimă

pe care dumnezeu

și-o va șterge într-o zi

de pe pe obraz

cu dosul palmei?

 

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 • Valentin Feyns

  Ce putem sa facem decat sa ne rugam -- bobite total nesemnificative -- sa ne prinda rostogolindu-ne in maneca divina.

 • InimaRea

  Și ce dacă? ”Un vis-al morții eterne e viața lumii-ntregi”…

 • Bogdan Cojocaru

  Atunci vor fi sterse si lacrimile celor care au lacrimi, pt ceilalti nefiind decat dosul palmei

 • Mihai Rogobete

  Marele cutremur de Vrancea ăsta fu.

 • neamtu tiganu

  Nu stiu de ce dar lacrimile impresioneaza enorm, de la lacrimile lui
  Basescu, la lacrimile de crocodil, la Moscova nu crede in lacrimi, la lacryma
  christi del vesuvio bianco, sau rosso, 2007, cica ar fi excellent, pina la Alphonse Allais care zicea ca daca lacrimile ar fi dulci, in loc sa-i dai copilului o acadea ai putea sa-i tragi o palma si sa-si linga lacrimile.

 • Dezideriu Dudas

  Bre’, sa-mi faci mie una ca asta !!! Da’ lacrima lu’ Ovidiu ? Noi aici, in orasu’ lu’ Ovidiu, murim degeaba ? Pe Base’ treceti-l la Bucuresti….S-a incadrat perfect.

  Azi m-a omorat unu’ definitiv…, aproape. Vorbeam de interesul national si ma intrerupe intempestiv : “ Bre’, pentru asta exista poeti ! “ Abia mi am revenit din moarte…Bre’, si-aici va intreb eu, da’ pentru ce se exista ingineri ? Inainte de a da raspunsul “definitiv” tineti cont ca avem orchestra si cerc literar…Economia ? Hai bre’ ca aici vorbim de lucruri serioase…

  La tema : Dom’Neamtule, tot la mata’ e salvarea si speranta noastra ! Bre’, Dumnezeu o fi atat de puternic pentru ca nu are nefasta ? Daca avea nefasta stergea lacrima ‘ceea la ordin ( deci n-avea niciun stress )….pentru ca strica aspectu’….sau, din contra, empatiza cu el ( de unde un ajutor si mai divin…) si eram salvati ?

  P.S. Nu va grabiti sa evaluati in cheie grotesca cele scrise mai sus. Ganditi-va ca Machiaveli si-a inceput seria de scrieri cu Belfagor ( in editia romaneasca, “Belphagor sau cum si-a luat dracu’ nevasta”…) si la faptul ca a fost evaluat de posteritate exact invers decat a fost in realitate. Ce mai conteaza daca pamantul va fi distrus din “prea multa” ( “Stanga“) sau “prea putina” (“Dreapta”) dragoste ? Umanismul a rezolvat odata aceasta problema. “A decretat” ca Dumnezeu e “baiat mare” si n-are nevoie de multa compasiune din partea noastra….Nu a constientizat insa ca, dupa ce vom depasi nefacutele religiei de atunci, vom da de nefacutele noastre si vom ajunge tot de unde am plecat….Suntem cu totii si toatele… de catva timp la noi starturi si nu putem sa ne miscam spre nici-o directie. DE CE ? Pentru ca ne anulam reciproc. Vorba extinsa a lui nea’Mihai, centralismul democratic la globali e un joc cu suma nula. Ce Vrancea, bre’ ? Vraistea….

 • Cristi

  Ar trebui sa aiba si responsabilitate in ce ne priveste.

 • Bogdan Cojocaru

  Dacă Dumnezeu ar avea lacrimi de ciorba de burta atunci și istetii ar avea dumnezeu

 • Ontelus DG

  Daniel Turcea, ,,Iertare”

  ,,Acestei Lumini
  acestei iertări
  plecaţi genunchii inimii
  numai Lumina poate ierta
  îndumnezeind
  numai omul se poate ridica
  din mâl şi din moarte
  din cumplita sa vină
  pentru că el
  poate plânge
  -Căinţa-
  adevărata sa naştere
  poate începe în rănile sale
  el se poate întoarce din moarte
  cu faţa sufletului scăldată în lacrimi
  el poate fi
  iertat
  de Lumină
  el poate fi vas
  acestei Lumini
  aşa cum nici cerul
  nu poate fi
  prin iubire şi jertfă”

 • Dezideriu Dudas

  Am aflat de se exista inginerii. Daca poetii exista pentru a se putea explica “nimicuri” gen interesul national, cum imi spunea deunazi un epigon al poeziei post-decembriste…, azi, un inginer, din Belgia acum ( nu din Nemtia, nesimtitori la astfel de “grexit-uri”…), imi da un raspuns aproape la fel de naucitor, cand, la intalnirea prezentata esentializat si “vectorizat” mai jos, prezentandu-l ca om de afaceri, imi raspunde ferm : NU MAI SUNT OM DE AFACERI. SUNT LIBER !

  HAI LIBERAREA ! ( sloganul INSTITUTULUI INGINERIEI CONTINUE, pe drumul sau spre culmile inalte ale “structurii” PLAIURILE FERICITE ALE TINICHIGERIEI, ontologia capitalist-stiintifico-fantastica… )

  P.S. Dupa ce am rezolvat marea problema legata de intrebarea cheie, “De ce iubim femeile”, la care pana si “presedintele jucator” s-a oprit din joc…, poate la intrebarea “ De ce exista Dumnezeu”, “presedintele pas cu pas” v-a putea face pasul cel mare.., care nu-i totuna cu aceasi pasi marunti, dar luati “la gramada”…, cat ar fi ea de organizata..

 • Dezideriu Dudas

  ASOCIATIA STRATEGIA DEZVOLTARII ROMANIEI – REGIUNEA DOBROGEA
  centrulocaltransferglobal@gmail.com

  INITIATIVE VECTOR, a doua focalizare, 18 IUNIE 2015, orele 17.00 Complex Bulevard Constanta.

  Pentru a parcurge urmatoarele etape definite in urma unei evaluari strategice a intalnirii cu d-nul Decebal Fagadau din 29 mai 2015 de la Primaria Constanta ( 28 participanti ), avem in vedere :
  1. Conferinta de presa in cca. 2 saptamani : Pentru vizualizarea noastra intre cei 3 determinanti care ne pot asigura actiunile : 1. Administratia / 2 Comunitatea locala ( ca forma de reprezentare ) 3/ Fondurile Structurale ce pot fi atrase in mod concertat.
  2. Matricizarea unei comunicari trimestriale a noastre cu administratia locala in cadrul unui parteneriat public-privat. “Amprenta la zi” a problematicilor si Rapoarte de progres.
  3. Organizarea unei Conferinte dedicata economiei ( contacte CCINA, SIF Moldova, SIF Transilvania…) : Pentru : 1. Indreptatirea necesara si la nivel national si global. -Propunere de facut Facultatii de Stiinte Economice Constanta. 2. Depasirea vorbariei goale ( ex. Rompetrol ).
  4. Membrii speciali : Universitatea Ovidius, Institutul de Nanotehnologie ( prof. univ. dr. Eden Mamut )…Definire categorie, vizare interes public.
  5. Prezentarea Intalnirii publice organizate maine, 19 iunie 2015, orele 18.00, la Tomis Mall Constanta, etajul 3, de colegul nostru, omul de afaceri Florin Diumea ( Alianta Cluburilor Civice ). In matricea noastra ar putea asigura o structurare teritoriala a implicarii comunitatii locale si o asigurare a unui contact mai bun cu cetatenii ( intalniri lunare, saptamanale ). La intalnirile zilnice exista formula colegului nostru Victor Maxim ( cautare google, “Victor Maxim-Forbes sub 30” ), prin bibliotecile colorate si celelalte initiative publice ale sale.
  6. Ce putem reprezeta noi ? Un CENTRU DE RESURSE, un fel de CENTRAS redivivus, formula naturala tinand cont de prezenta mea aproape zilnica pe blogul d-lui Dorin Tudoran ( presedintele CENTRAS ) si a participarii d-lui arhitect Bucur Ionica, specialist in dezvoltare urmane, presedintele CENTRAS Constanta…
  7. Statutul nostru : Clubul de la Roma….

  INITIATIVE VECTOR –actualizare ( prima focalizare, Primaria Constanta 29 mai 2015 )

  I. DOMENIUL INSTITUTIONAL PUBLIC.
  1. “ Suport local pentru baze de date nationale”, proiect de integrare multinivelara a bazelor de date publice, pe grade de acces si de asigurare a securitatii sistemelor – Propunere de proiect pilot la Constanta / Intalnire preliminara SPIT Constanta, 4 mai 2015.

  II. INTERFATA PUBLIC-PRIVAT
  2. Organizarea a doua Intalniri
  publice anuale deschise in Constanta, una in ultima sambata din luna mai, la Casa de Cultura ( FORUMUL PROFESIILOR ) si una in ultima sambata din luna noiembrie, la Universitatea Ovidius -- Campus ( FORUMUL DEZVOLTARII ). Ambele de la orele 10.00.
  3. Organizarea la 23 august, in fiecare an, la Neptun ( RA – APPS ) a unei dezbateri intre specialisti si persoane publice implicate, la care sa fie invitati si ambasadorii statelor care au legatura cu subiectele puse in discutie. Pentru aceasta forma de dezbatere vom solicita sprijinul I.R.I.R. – Institutul Roman pentru Istorie Recenta* si I.R.D.D. – Institutul Revolutiei Romane din Decembrie, precum si B.N.R. si A.S.E….., si/sau alte forme institutionale implicate in problematica dezvoltarii Romaniei in context international. Diaspora romana va fi implicata in acest proiect.
  4. Organizarea, din 3 in 3 luni, de intalniri in genul “Agenda 21” ( definire resurse, proiecte, prioritizare…) la nivelul administratiilor publice deschise dezbaterilor publice. Prima intalnire : Primaria Constanta, 29.05.2015 ( la Primaria Constanta, la prima intanire, prezentarea d-lui Valentin Ionescu, fost ministru al privatizarii, posibil coordonator al strategiilor legate de A.Z.M. – Asociatia Zonelor Metropolitane Constanta )

  III INITIATIVE DE “TRACTIUNE”
  5. Initiativa legislativa “Senatul Corpurilor Profesionale”
  6. Initiativa legislativa “ Absolventi pentru Romania “
  7. Initiativa legislativa : “ Transformarea cluburilor de fotbal in societati pe actiuni prin implicarea administratiilor locale “ – ca exemplu de antrenare economica prin piata de capital si folosind efectul de antrenare al participarii publice.

  IV. PROIECT ASIGURARI PRIVATE DE SANATATE . Participare Health Forum, 11, 12 iunie 2015, Howard Johnson Grand Plaza : Lobby Asociatia Societatilor de Aparatura Medicala – Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Propunere proiect pilot la Constanta : Medicover, Regina Maria, Microsoft.

  Ing. Dezideriu Odet Dudas
  PRESEDINTE

  * Scuzati crima de lez-olandejitate ( la pct. II.3 )….

 • Dezideriu Dudas

  RECTIFICARE :

  NU “…., de se exista” inginerii, CI, ” …DE CE, SE EXISTA INGINERII”….

  ( lipsea latura gnoseologica, cea antologica fiind insuficienta aici / nu e insa necesara cea axiologica, excedentara la celelalte “combinate”…).

 • Daniel și eu am fost colegi de grădiniță, la Pitești. Am încă o fotografie în care apărem în șorțulețe și cu papioane la gât…

 • InimaRea

  Matricizarea va ferește de cei care tre’sa-si ia partea leului din fonduri europene?
  Altminteri, ciudata limba mai aveți, “tehnocraților”- c-altfel n-am cum va mai spune. Pesemne ca d’aia si costa de rupe documentația pentru accesarea fondurilor europene. Si to’d’aia, au parale de-asa ceva mereu aceiași clienți.

 • Shadow

  Trebuie sa recunosc ca de data asta InimaRea are dreptate. Cand vad toate “importurile lingvistice” din textul dumneavoastra dle Dezideriu imi explic mai bine “betia de cuvinte” la care facea referinta Titu Maiorescu. Patologia literala este din nou de actualitate :-), lipsa de idei asisderea.

  ing. Shadow ne-membru, ne-presedinte, ne-etc 🙂

  PS. Nu vad de ar fi invitate ambasadele (poate pt asi sustine lobistii) altfel va “cred pe cuvant” cand spuneti ca “diaspora romana” va fi implicata chiar daca “neprezenta”. Cei cu adevarati “importanti” sunt cei din lista ….

 • Dezideriu Dudas

  Decat “matrix”…. sau “matriţeri”, un fel de frati, mai tehnici, ai tinichigiilor….

  Matricea as asocia-o Determinatiilor, Matrixul, Generalului ( nu Store…) si “Matriterii”, Individualului. In “Cartea alba a Securitatii ” ( nu scrisa de prosti ), pe care i-am daruit-o lui Vasile Paraschiv ( sper ca n-a luat-o cu el, sa-i tulbure si pe cei sfinti…), apare ideea ca Noica ar fi spus ca secolul 21, daca nu va fi romanesc, nu va fi deloc. “L-am omorat” pe Claudiu Iordache ( adica era sa moara de ras …) cand l-am intrebat daca poate fi adevarat….Asa am interpretat eu raspunsul lui, ceva de genul, esentializat si “actualizat”, ” HAI’DII BRE’!!! “. In “cartile negre” insa, am citit lucrarile directe ale lui Noica despre Maladiile spiritului contemporan, in care a extins ontologia lui prin reliefarea unui rol mult mai mare Determinatiilor….Eu as pune in “programa baietilor destepti” ontologia lui Noica, dealtfel o extensie teoretica a “marelui paltinisan” facuta Determinatiilor practice, deja existente….Poate tre’ sa facem si noi, prostii, ca Noica. Sa facem o extensie teoretica a prostiei noastre practice. Sau e tot aia ? Ma refer la faptul ca ne incadram deja in viziunea lui Noica. Eu asa am crezut si inca mai cred. Dar am cam inceput sa ma ienervez (si) pe mine…Bre’, da numa’ tu., numa’ tu… ?

  La tema : NU. Partea leului nu o mai ia nimeni. “FRANCUL ELVETIAN” ia de la “bogati” iar troica Euro-Dolar-“Golan” ( atentie, vine YUAN-ul ‘cela puternic si-aveti grija ca-i pe banii lui…) ia de la toti.

  Fragment din iepopeea injinereasca, “De veghe in lanul/turma cu lei naparliti”

 • Shadow

  da neamtu-le ala lacrima christy dar musai del vesuvio altfel nu e bun :-). Bun tare 2007 italianul meu din colt nu mai are, le tinea doar pt mine :-).

 • Dezideriu Dudas

  Bine, va propun “membru”, “presedinte”, “etc.”…Eu voi fi “biciclist sef”. Aici nea’Mihai nu-mi mai poate lua fata….

  PS -- Da’ noi nu putem da vreun “cap in gura” pe la vreo ambasada cand ai nostrii “se-nghesuie” sa ia ?
  -- Cu diaspora, va asigur ca noi vom merge pana la capat cu “votul electronic”. In sensul ca, electronic, vor fi prezenti. Primim si “capuri in gura” de la ei, ne-electronic, ne-virtual, ne-etc…, am dori de 23 august. Dar sigur vom scapa pentru ca “eliberatorii” si “tradatorii” se vor lupta cu “inflexibilii” si “vrednicii”. Sau, mai sigur, o vom lua si de la unii si de la altii…Da’ ei nu stiu ca nu ne poate face decat bine “bataia” lor…Decat sa ne batem singuri la perete…

 • Shadow

  @Dle Dudas
  Nu tin la functii ma semnam si eu “oarecum simetric exagerat”.
  Noi sa “dam capete in gura”? Doar la romani monser nu la abasade, acolo “adastam” cu capul plecat in plin “fatalism” romanesc.

  Al naibii “vot electronic” cum rezolva el toate cele :-). Nu primiti “capuri” doar “hapuri” eventual :-).
  Io personal ma pierd in multitudinea de “taberi”(tabere) adica “cine este si ce vrea ei eliberatorii, tradatorii, inflexibilii si vrednicii” ca sigur sunt sub 50? Da “flexibili si nevrednici” ni exista ca tabere (a naibi simetrie nu-mi da pace)? Altfel, sigur orice om se “libereaza” macar odata in viata, in secunda ce precede “marele salt”. Nu cred ca putem sa-i “liberam pe tontzi” la ordin musai pe 23 ale lui august sau mai stii? Electronic totul e posibil.

 • Shadow

  @Dle Dudas
  iara viu “io” sa ma inscriu in fals, Matriterul este creatorul de matrite si sincer este un “artist” al meseriei, sa-i zicem un “poet” al meserie nu un simplu “cioca boca” tinichigiu.

  PS. Eu propun ceva mai simplu. Sa nu mai asteptam “sa vina cineva sau ceva” (americani, franci elvetieni, euroi si dolarei, yuani si alte donsoare) sa iesim din imobilism incercand fiecare sa creem “valoare” dupa puteri si posibilitati si nu neaparat “organizat centralizat”. Adica a trecut vremea “veghei” chiar si in “lanul-turma” e vremea sa ne “suflecam manecile” 🙂 daca simpla orientare spre “munca” este considerata prea “dura” 🙂

 • Dezideriu Dudas

  Asa-i ! ” Baieti, puneti mana pe lopeti ! ”

  A trebuit insa sa asteptam pentru ca pana acum, cei care n-aveau treaba ( aveau destui bani ), dadeau cu lopetile in cap la cei care trebuiau sa castige bani sa supravietuiasca…Pan’ sa puna mana “dictatorul” pe lopata ‘ceea mare, “organizat-centralizata” ( nea Mihai i-ar spune, centralist-democratica ), tocmai ca a descoperit mai toate lopetile puse pe harţă…

  Sper si eu ca a trecut “vremea chitarelor” greieresti ( merge si grecesti ? ) , a “lopetilor puse pe harţă”…si a venit vremea celor puse pe constructie ( pentru “ambasade”, “lopetile mici de infanterie”, descentralizat-autoritare…ca oricum, alea mari, tot ale lor sunt, de ex., la “De-lopaţelu”…)

WP Admin