≡ Menu

Ori laie, ori bălaie v. Și laie, și bălaie

Copertă & Copyright 2012 - ION BARBU

TRAIAN BĂSESCU:

“Astăzi nu s-a întâmplat nimic dramatic pentru România, a fost doar un proces democratic desfăşurat în Parlament, care a probat că Guvernul Mihai Ungureanu nu mai avea majoritate parlamentară. Ca atare, conform aceloraşi principii democratice, care ne validează majorităţile numai în Parlament, opţiunea către domnul Victor Ponta a fost cu atât mai legitimă”. (27 aprilie, după căderea Cabinetului Ungureanu. Sursă – Adevărul)

MIHAI RĂZVAN UNGUREANU:

“Aceasta este democraţia şi trebuie să înţelegem toate formele ei.“ (27 aprilie, după căderea Cabinetului Ungureanu. Sursă – Radio România)

MIHAI RĂZVAN UNGUREANU:

”Am văzut un parlamentar că lua bani ca să dea jos un guvern, fără să-şi imagineze la ce poate duce acest lucru. Nu vorbim de schimbarea unui guvern prin mijloace democratice, ci de schimbarea unui guvern de către un altul ilegitim, prin cumpărare, prin mită.” (14 iulie, despre votul din 27 aprilie. Sursă – Gândul)

DIN COMUNICATUL INIȚIATIVEI CIVICE DE CENTRU-DREAPTA:

Iniţiativa este, înainte de toate, un mijloc de expresie pentru majoritatea mută a electoratului românesc care nu se mai regăseşte în oferta politică actuală şi care preferă să-şi inhibe manifestările în viaţă publică pe fondul unei profunde dezamăgiri faţă de clasa politică actuală.” (13 iulie. Sursă – Presa Locală. Știri, informații și analize din Cluj)

 MIHAI RĂZVAN UNGUREANU:

“Să țineți minte, aceasta este promisiunea noastră pentru România: Băsescu!” (14 iulie. Sursă – Cotidianul)

TRAIAN BĂSESCU:

“Votul românilor trebuie să fie împotriva restaurației.” (14 iulie. Sursă – Evenimentul zilei)

***

Ca să vă convingeți că și în tabăra cealaltă tactica și strategia sunt cam la fel, nu trebuie decât să faceți exact ce am făcut eu: o călătorie pe Internet. Cu un asemenea prilej, vă veți  aminti că, de fiecare dată, cei “noi” v-au cerut votul pentru a scăpa țara de o “clasă politică dezamăgitoare”. După ce le-ați dat votul, și-au adus aminte că și ei sunt parte a aceleiași onorabile clase politice. Dacă nu vă veți aminti, cu atât mai bine pentru ei.

La republici noi, moravuri vechi.

 • Gellu Dorian

  Da, ne amintim foarte bine totul. Chiar şi recenta nesimţire a lui Ion Iliescu, care, conform unei false cutume, ca să nu-i zic precedent, din 2003, cu o modificare, tot proastă, a Constituţiei, cere acum ca Referendum-ul de destituire a lui Băsescu, să se ţină timp două zile!!!!!! Dar de ce nu o saptămînă?! Eh, dar de cîte nesimţiri de acest fel nu am avut noi parte din sînul generos al Tătucului-Bunicuţă din 1990 încoace?! Ultimii pui ai democraţiei lui originale, propovăduite în acele vremuri tulburi, îi vedem acum la ciugulit roadele obţinute în mod stahanovist. Sper să-şi tocească sîrnavele ciocuri, hrănite de strategia disperării Varanului cenuştiu…

 • Ivi

  Asa este insa cu o deosebire de grad, de ordin de marime …de exemplu, coruptia la PSD-istii uslisti unitatea de masura este/era “Michi Spaga” …la PDL-istii basisti unitatea de masura este “Parandaratul Nuty”…
  …si la minciuni, si la populisme, si la ticalosii si la asumari, la fel, etc.
  Democratic este sa-i schimbam cat de des posibil (cel putin la un ciclu electoral) si sa-i tinem sub control public in rest…

 • Cinic

  Nu,sarcina noastra personala,e sa-i votam pe cei care care respecta mai mult regulile jocului democratic,deci constitutia,buna- rea cum e ea !
  Cum vazuram cu totii ca se fura ca-n codru,tre sa tinem cont si de asta!
  Da ce te faci cu un presedinte ,care dupa opt ani nu a inteles fisa postului si mai acu 20 minute in conferintza de tresa povestea cum a fost cu rezerva de 5 mld euro,cu suma tampon”buffer” la schimbarea modului de plata a tva,si mai ieri cum a fost cu solutia taierii salariilor,fara sa inteleaga ca nu era sarcina lui,ca nu avea ce cauta acolo! ca e din alt film! si nici ziaristu de la realitatea ,ieri, nu ia spus-o franc! daca era presedinte un poet sau un
  filozof,cine dreac,judeca si lua decizia in absentza marelui basescu?? il reinviam din morti(!)
  Omul are apucaturi clare de satrap,pentruca se crede mesia!
  AMR 12 !^:)^

 • Pingback: Ca ploaia care o să vină | Teologie pentru azi()

 • InimaRea

  Nici laie, nici bălaie -- bălălaie.
  Primele declaraţii ale lui Băsescu şi MRU i-ar fi bătut în cuie, pînă la parlamentare, mai ales după locale dacă USL nu forţa nota ca la restaurant. Tot ce-a reuşit, prin forţarea notei, a fost trezirea lui Băsescu, căruia-i lipsea încăierarea -- demult nu mai ieşise la bătaie. Acum, îi place de nu se poate, se simte ca peştele în apă.
  Lăsînd la o parte exagerările şi minciunile împrăştiate-n lume -- care nu că n-ar conta, au provocat o reacţie în lanţ “a cancelariilor”, o voi relua mai încolo -- tot nu dibuiesc ce ardea, de-a meritat ca USL să-şi taie craca de sub picioare.
  Să fi fost nevoia stringentă de a numi USL Procurorul General şi Şeful DNA -- ceea ce numeşte Băsescu “capturarea Justiţiei”?
  “Pe surse”, ştiu că Gh Flutur şi-a negociat la sînge trecerea din PNL în PD, fiindcă avea “mari probleme” cu Justiţia -- niscaiva păduri şi-alte mărunţişuri din astea. Dacă, acum 7 ani, majoritatea parlamentară a infractorilor naţionali se forma cu angajamentul ferm că aveau a fi feriţi de “braţul lung al legii” (mouse-ul era madam Macovei, nu?) de ce-ar fi fost altfel, acum două luni? Dacă Flutur, Pinalti şcl au trecut cu arme şi bagaje la Băsescu -- şi-au fost nu doar bine mersi, de-atunci încoace, stîlpi ai PDL au devenit -- de ce n-ar mai fi şi azi cu putinţă? Eu ştiu că este. Tot “pe surse”, ştiu că negocierea pentru “dezertarea” din majoritatea condusă de PDL nu s-a dus -- cum spune MRU -- pe cash ci pe “valori autentice”: libertate (pentru negociatori şi familii, unde era cazul) şi cale bătută în afaceri “adevărate” -- unde nu pui bani, pui doar botu’, iar milioanele de euroi curg şuvoi.
  Fără întrerupere -- orice-ar spune nostalgicii Cheii/Alianţa DA -- România a avut o imagine rea în Europa şi în lume. Dar se tăcea ce se ştia despre “democraţia noastră originală”, din pragmatism. Se tăcea însă nici nu-naintam -- n-am scăpat de MCV, n-am intrat în Schengen, n-am luat bani europeni decît cu ţîrîita, din care s-a-ntors bună parte (ori se va, sub o formă sau alta) de unde-a venit.
  Alibiul UE -- de pildă -- cred c-a fost faptul că gulgutele de la Bucureşti veneau pe rînd, şi nu chiar neîntrerupt, cu oarece măsură -- poate că şi cu ceva programare, cît să nu irite mai mult decît era suportabil în Vest.
  Cumva, UE folosea un soi de staţie de epurare pentru ceea ce venea de la Bucureşti. Chiar dacă la capacitate sporită an de an, politica asta funcţiona.
  USL a-nfundat conducta, a excedat posibilitatea UE de a-nchide ochii la “drăcii”. Statistic, “performanţa” USL nu se-apropie nici pe departe de cea a PDL. În schimb, o bate de departe la avînt -- măsurat în mc/secundă, ca la inundaţii. Pur şi simplu, Europa şi USA nu se mai puteau face ca plouă fiindcă USL ameninţa să rupă zăgazul, în mai multe puncte -- încă.
  Întrebarea de baraj, pentru noi -- în primul rînd dar şi pentru Evropa şi America -- ar fi dacă aveam ori nu un stat de drept, pînă la iureşul USL. Zic eu că-l aveam, şi că-l mai avem şi-acum da’ e vai de mama lui!
  Cum taberele care se-nfruntă acum l-au adus în halul ăsta, noi trebuie să fim pregătiţi de-ngropăciune oricare-ar ieşi cîştigătoare. Fiindcă Evropa şi-America sînt pregătite -- şi capabile -- să apere numai statul nostru de drept. Starea economică a ţării nu le (mai) priveşte. Or, aici va fi dezastrul din care nu ne vom putea salva nici măcar de-am respecta statul de drept ca pe Bunul Dumnezeu.
  În 1990, visam urît -- cum că Occidentul vrea să spargă statul unitar România. Am şi-un text de-atunci -- Spărgătorul de nuci -- unde vedeam cum naţia asta vegetală rezistă dezesperant. Văd c-avusei dreptate, oarecum -- din naţia asta vegetală, rezistă buruienile şi scaieţii. Drept pentru care, după vreo 2-5 ani de severe convulsii economice, va apuca şi federalizarea cine va supravieţui. De-acolo pînă la-ntoarcerea la “regiunile istorice -- cu statut naţional, ca-naintea Unirii -- nu mai e decît un pas.
  Mă-ntreb unde-o cădea Bucovina.

 • Dorin Tudoran

  @InimaRea

  Bucovina se va duce unde se duce dl Gh. Flutur; Banatul -- unde se duce dl Falca; Constanta se muta la Medgidia; Brasovul se reintoarce la Orasul Stalin (Primar -- Vladimir Tismaneanu); Cornu va fi preluat de Antenele 1,2,3 etc; dl basescu se intoarce la Anvers; Monika Makovei devine cancelarul Germaniei si, uite asa, Ro. Ro. uber alles…

  Stiu, n-am viziune; doar viziuni…

 • Dorin Tudoran

  @ No name / DP

  Se stie: Iranul este o tara membra a Uniunii Europene.

 • OvidiuB

  Un pic deprimanta situatia. Aparent, ICCD a dlui MRU este singura miscare noua din politica romaneasca, ce ar putea aduna voturile unei parti din electoratul dezamagit de PDL si USL. E adevarat ca MRU este infatuat, adeptul unui limbaj “birocratic” si cu o miscare scenica de tip cyborg si e la fel de adevarat ca dl. Neamtu vorbeste ca din carti (sau ca din revistele de dreapta) -- prea “corect” ca sa crezi ca chiar crede ceea ce spune.

  Insa alternativa la aceasta alternativa o stim: Falca, Flutur, Blejnar, Oltean, Udrea, Videanu PLUS Mazare, Oprisan, Dragnea, Zgonea, Ponta etc.

  Cam cum propuneti sa iesim din aceasta dilema?

 • Dorin Tudoran

  @ Ovidiu

  Nu stiu…
  Ce stiu este ca pana acum, toti au acuzat “clasa politica”, au promisa ”
  o noua clasa politica” si au venit cu aceeasi “marfa politica”: oameni+naravuri

 • OvidiuB

  Da, aveti dreptate. Raul mai mic, bata-l vina…

 • @) Dorin Tudoran

  Corect. Si asta e si cel mai deprimant lucru din politichia asta bastinasa, lipsa oricarui orizont -- nu luminos, orizont pur si simplu! -, incapacitatea de innoire a clasei politice… Iti vine sa crezi, vorba jurnalistului japonez din bancul de pe vremuri!, ca ar trebui incercat cu cianura sau currarra! Doar ca astia ar fi in stare sa asimileze in propriul folos si otrava!

 • Dorin Tudoran

  @Liviu Antonesei

  Nu e nevoie sa asimilezeȘ unii dintre ei sunt chiar cianura, altii, currarrrrra!

 • @) DT

  Ha, ha, ha! Misto! Misto de tot!

WP Admin