≡ Menu

Opoziția moare, dar nu se pretează la putere!

Luând cunoștință, cu profundă îngrijorare, că alegerile din 2012 au fost comasate și vor avea loc într-o singură cameră a Parlamentului — sufrageria dnei Roberta Anastase –, președintele de-o geană al României, dl Mircea Geoană, a hotărât să reziste, până la capăt, noului asediu electoral.

Pregătindu-se pentru vizitele unor mari șefi de stat, dl Geoană a marcat în chip bilingv intrarea în propria cetate de scaun.

Fotografia de mai jos a fost făcută de agenți ai agenției de știri “Ha! Ha! Havas!”.

Potrivit purtătorilor de vorbe ai Parlamentului mini-cameral al președintelui Geoană, “50” indică numărul de pepeni cu care poate vota, simultan, un suporter al actualei Puteri.

Potrivit purtătorilor de vorbe ai Puterii actuale, “50” indică numărul de pepeni pe oră cu care se poate circula prin cetatea de scaun în timpul siestei prezidențiale.

Diferențe categorice de opinie există și în privința viitorului câinlor fără stăpân.

În vreme ce purtătorii de vorbe ai Scurt Stătătorului Geoană susțin că o victorie electorală a Puterii actuale va conduce la eutanazierea câinilor fără stăpân, purtătorii de vorbe ai actualei Puteri nu au nici o îndoială că o victorie a dlui Geoană va însemna atât anastazierea câinilor fără stăpân, cât și a celor cu mai mulți stăpâni.

Un comentator imparțial a declarat trimișilor agenției “Ha! Ha! Havas!” că, “de fapt, în România Eternă, toți câinii bagabonzi se află în slujba unui stăpân.”

Acu’, Dumnezeu știe care este adevărul. Nemesisul său, Dracu’, a declarat, pe surse, următoarele despre situația din această republică mereu nouă și din ce în ce mai pepenieră: “O fi adevărat că Puterea moare, dar nu se predă, însă opoziția moare, dar nu se pretează la putere!”

Pentru conformitate,

 

 

 

 • @) Dorin Tudoran

  Ha, ha, ha! Esti in buna forma de sarbatori, master! Poza o mai vazusem, acum citeva zile, cred ca trimisa de Stefan Borbely, insa comentariul e savuros. Sa te tina tot anul, dar fiind ca nu mai e mult, toti anii! Si, de buna seama: La Multi Ani!

 • Dorin Tudoran

  @ Liviu Antonesei

  kamikaze, nu alta! Sa-mi scrii, neaparat, cand treci prin The Buleni!

 • @) Dorin Tudoran

  Eu iau harbuji -- si de Dabuleni! -- din piata, dar daca ajung acolo, iti scriu de buna seama! Am pus linkul pe pagina mea de facebook si astept suvoiul de like/uri!

 • lucid

  Din pacate, umor trist, exact ce discutam la postarea precedenta despre singurul om-animal politic din Romania, caci geonelu a fost contra-candidatul sau entuziast sprijinit de cei doi (in inchipuirea lor) viitori contra-candidatzi uslinosi. De-aia am spus ca previzibilul -- daca nu se schimba atmosfera actuala -- succes in 2012 al lui Basescu va insemna si un oarecare succes pentru Romania, ganditzi-va cum ar fi aratat tzara condusa de geonelu in timpul acestei puternice crize.
  Si hai sa fac o fapta de milostenie fatza de Iaru, vizibil turmentat de salturile zilnice pe care le face de la o latrina teveu la alta ca sa-si merite renumeratziile pristandesti de la puturiciu, felics, asesoftu’, shvartzu’ si poate inca si sov, cum zic unii. Deci advertising gratuit: poetul a publicat in vara la Polirom un volum culegere de mici schitze “impartasite” poblicului cititor gratis anterior in B-24 FUN cu titlui “Fraier de bucale”. Nu stiu tirajul -- nu l-am vazut decat o data la Kilipirimul de la Dalles, cand cu reducerile. Poate daca i s-ar cumpara mai multe ar renuntza macar la una din latrinele pe care le deserveste acum. Nostima mi s-a parut confirmarea zicerii sa te feresti de armeni (nu numai de greci!) si cand te lauda. I-a facut o mini-recenzie tot in B24-FUN amicul Agop de zile mari. I-auzi, ia: “schitzele lui Florin sunt ca semintzele de bostan -- cu cat le citesti, cu atat ai vrea sa citesti (consumi) mai multe”. Genial Agop! S-a facut ca uita cum sfarsesc toate aceste delicioase semintze -- scuipate. Uite, de-aia imi plac mie scriitorii…..

 • Dorin Tudoran

  @lucid & Florin Iaru

  Domnilor, hai sa nu ne ucidem chiar in prag de An Nou!

 • Daca_nu_nu

  Auzi, Lucide, tată, sunt multe pe lumea asta care-au sfârşit ori vor sfârşi scuipate. Din experienţă ştim însă că, spre deosebire de ştiinţele exacte, unde, o dată ce-ai ajuns la scuipăciune, nu te mai spală neam de neamul tău, în literatură tot mai găseşti vreun… fraier căruia să-i pară că ai scrie frumos. Dacă nu azi, mâine, dacă nu acum, peste 10, 100, 200 de ani etîcî şîamîdî. Deci nu te grăbi cu aprecierile, mai ales dacă nu cunoşti ce vrei să apreciezi. Nu e prima dată când dai pe lângă şi doară ştii bine că nu-mi plac chestiile astea. Bine, bine, ai putea spune că domnia ta nu eşti obligat să-mi faci mie pe plac. Aşa este, dar ai putea fi o târă de cavaler, măcar acum, de sărbători.
  Deci:
  Cât priveşte volumul Iarului, dacă nu ştii, nu povesti.
  Bine?

 • Radu Humor

  Acuma de @Lucid nu stiu , da @’Florin Iaru a declarat cu mana lui
  ca-i ateu convins asa ca lui n-ai ce-i ucide in prag de sarbatori !
  Astept ca si primul sa recunoasca sau nu :roll:
  Sau poate nu stie, ca dupa cum comenteaza s-ar putea sa aiba
  cu totul alti sfinti….

 • J’OBIECTEZ!
  Titlul banuiesc ca este o parafraza la celebrul dicton retrolatin “Capra vecinului moare, dar nu se preda!”
  -- 50 nu este nici, nici, ci productia de pepeni – boabe la hectar din celebrul fief al nu mai putin celebrului desteptanac.
  -- singură cameră a Parlamentului nu va fi sufrageria dnei Roberta Anastase ci, in cel mai fericit caz, o debara a numitei Rizdi Monica.
  -- teza conform careia toti ciinii fara stapin au (cel putin) unul este corecta, desi aparentele par a o contrazice.
  Numai ca reforma statului de-aia e reforma statului si vara nu-i ca iarna: ca sa scoata la lumina ciinii negri! Astfel, in curind va intra in vigoare, prin aprobare tacuta si asomarea raspunderii, legea care obliga fiece ciine romanesc sa dea , anual si pe propria raspundere, o declaratie de stapin.
  Cu aceeasi ocazie, va fi scoasa in afara legii practica ancestuoasa ilustrata de zicerea: “Ciinele blind suge la doi stapini!”
  Iata cit de usor vor disparea ciinii fara stapin de pe frumoasele plaiuri mioritice!

 • Coane Dorine se pare ca pauza competitionala (de dupa a treia retragere momentan definitiva din luptele blogosferice) v-a folosit exclusiv la refacerea fizica (adica a fizicului) ca incolo (in rest; care rest?) nu s-a intamplat nimic, absolut nimic. Sunteti infiorator coane Dorine, parca ati fost congelat (precum Frumoasa din padurea adormita, cu regat cu tot) si acum decongelat brusc in plina iarna, reintrati firesc, fara inertie, in normalul cu care-i obisnuiserati pe fidei. Acelasi Iaru (prost ca noaptea, pardon de impresie), acelasi super-Lucid (care si el va ingesuie la fel ca odinioara de parca ati fi dormit cu el pe piept si v-ati desteptat (vorba vine) in acelasi timp), acelasi frate Anton Esey care sta cu basca-n mana ca sa nu trebuie sa-si tot scoata palaria in fata incredibilelor productii tudoriene, acelasi Radu Humor (fara niciun umor), acelasi Dezideriu un pic savant, si, vai, acelasi Foarta, usor slabit (a se ingrasa). Si acuma hop si eu si tot banat (din princi-piu). Ca imi vine sa va si intreb coane Dorine, tudorarghezian, la ce-ai plecat? La ce te-ai mai intors? Apropo ce s-a facut cu oamenii aia pe care-i carai in spate de facuseti lumbago? I-ati abandonat? Sau ii evitati prin auto-intazarcuire? Nu ti se pare curios coane Dorine ca orice blogger care pleaca de doua, trei ori, cam definitiv de pe net simte ca-i musai sa se justifice intr-o scrisoare de adio, dar nici unul dintre cei care se intoarc din morti, cu moartea pre moarte calcand, nu simte nicio nevoie de justificare, de explicare a gestului? Nu? Ei atunci daca tot ati revenit, ca Lazar, si v-ati repezit venind direct la Lazaroiu, dati-mi voie sa va zic, cat suntem inca pe pace, bine-ati venit. La multi ani si spor pe blog in 2012…

 • Real comentariu lui Dorin Tudoran, real si bland fata de latratorii de la posturile inveninate ale televiziunilor comerciale. Astia intelectuali, nu gluma! Sug si ei de la tata opozitiei in speranta desarta de a linge, candva -- la pastele cailor -, labele puterii. Alearga hamesiti pe legendarele plaiuri traco-dace si huliti de stramosii darzi si demni care calatoresc prin lume in chip de statui. Halal urmasi!

 • napocitaniu

  dom’ tudorane,

  sper sa nu va opritzi (iar!),
  ca ne trebuitzi!
  ca sa’i shficuitzi,
  pe cit mai multzi bitzi,
  p’oportunishti, mishei & neofitzi…

  aho, aho,
  oha!

  la multzi ani!

  *iata ca mi’s si io romun, chiar daca, pina de curind, eram doar un “burghez gentilom” (fara a fi deoloc burghez -- ba din contra!) ce se exprima, fara sa stie, fireste, doar in proza!

  intrind putzin in replicile dintre domnii lucid si iaru, nu pot decit sa constat ca, pe masura ce antagonismele (sau falsele…, ca, de fapt, realitatea -- nu teve, ne’o arata, totzi is la fel, romuni, mai mult mai putzin onesti!) dintre taberele politice se acutizeaza, sustzinatorii coboara in mod nepermis shtacheta, dind de pamint cu cashcheta, pina spre pun’tu’ in care sa’si scoatza ochii unii altora.

  de la o vreme, de cin’ vaz cum “evolueaza” tabara “mea” politica, parca nu’mi mai da ghes irima marita sa “ma riz” de pontoshi, uslinoshi, antonishti, inclusiff pocindu’le numele, chiar daca “sentimentele” mele fatza de ei nu s’or schimbat ‘ntre timp.

  nu mai am nici o sperantza de la “ai mei” (monica nu se pune!), cum nu’mi potz ‘nchipui cum o sa evolueze d’alde antonescu in calitate de presedinte, daca el deja ii da cu nasu’ p’in tzarina pa totzi aia care nu’i cinta’n struna, inclusiff pe ‘telectualii pobleci reunitzi sub titulatura generica de “boeri ai mintzii”, care nu’i lasa pa tinerii fourioshi critzicataci sa parvie.

  apropo: pe cind o contributzie din partea dumneavoastra care sa va permitza accederea, alaturi de numele mai sus pomenite, in listutza persoanelor care sa merite replici vituperante (si atit de “gustate”, la galerie) de la crin, precis publicabile ‘ntr’un volum, cindva, ca putzini rezista (nu stiu daca se poate spune ca basescu chiar a rezistat, ca lui i se publeca interviurile -- de catre “nashu”, parca!) la asta.

 • Cred ca ar trebui cautate si depozitele secrete de pepeni murati, adevarate arme de antimahmureala in masa! Ceea ce pune in pericol pe “cetateanul turmentat” fara de care nu poate exista victorie in alegeri.
  (“Pepenele” scapat pe jos de @Lucid,desi e o lebenita acrita rau, e greu de inghitit, chiar si dupa… fasole si cirnati festivi!)

 • Gheorghe Campeanu

  Gazdei si oaspetilor sai, cu precadere doamnelor si domnilor inclinati catre dialogul urban, LA MULTI ANI (nu de fosta zi a republicii). Un 2012 cit mai bun si senin, va urez , cu imagini ‘estivale’ din Canada vecina si prietena.

  rel="nofollow">

 • Dorin Tudoran

  @ napocitaniu

  Nu, domn’ nikule! Nici vorba. Mai obosim, mai plecam sa ne hodonim olecutza, ne mai intoarcem -- chestii dintr-astea, ca tot nu se schimba nimic, radical, in lipsa cuiva. Mi-aduc aminte de un poet care promitea totul: “Ramanem, suntem, toti…”

  Incep sa ma lase sperantele si in ce o priveste pe MM… O fi doar din cauza oboselii mele, o fi din cauza oboselii dansei, o fi din cauze obiective, nu stiu….

  Eu evit sa ma pun pe listute ca sa nu faca efortul si mai mare de a ma lua de pe listute.

  Am scris cateva ravasele cu bataie clara spre Crin. Acum vreun an, parca, venit la o intalnire la Iasi, sub nasul imperialului Crin profesorul Liviu Antonesei a pus unul din textele mele. L-a citit — in diagonala, in triagonala, nu stiu, ca nu eram de fata -- a ras — zice-se sincer amuzat — dupa care a trecut si mai sincer amuzat la chestiuni de stat.

  Interviurile dlui Basescu (prefatate de dl Vladimir Tismaneanu, postfatate de dl Horia-Roman Patapievici, imprimate pe CD de “joli-jochărul” TUR, puse pe etichete de vin de “somalierul” diplomatic Biju si trase intre coperti desenate de dl Devis Grebu Le-o Trec, vor constitui “adevarate repere morale” pentru dl Mihail Neamtzu in campania agricola de destzelenire a electoratului romanesc.

  Fiti pe faza, de data aceasta muncile campului vor fi ca si data trecuta!

 • napocitaniu

  dom’ tudoran,

  d’apai, spunetzi’i lu’ dom’ antonesei ca “se ia”, de prefetze si postfetze o sa aiva nevoie si mareshalu’

 • Dorin Tudoran

  @napocitaniu

  Ii spun; negresit ii spun, dar din cate-l stiu nu e interesat de asa ceva. Evident, Presedintele Crin-Imperialu’ nu va duce lipsa de prefatatori, postfatatori, lingusitori si ilustratori. Unele firi “flexibile” vor continua sa faca prefete, postfete, coperti si ilustratii, facandu-se ca n-au observat ca modelul care le pozeaza s-a schimbat. Cum s-a sarit — entuziast si doctrinar --de la Ion Iliescu la Traian Basescu, de ce ar fi greu de sarit de la Basescu la Antonescu?

 • Dorin Tudoran

  @Dl Goe

  Da, am hotarat sa nu mai “I pak dau stire”; nici cand plec, nici cand revin.

  Despre cat de prosti, slabi, cu sapca-n mana, lipsiti de umor si altel sunt cei ce comenteaza p-aici, nu zic nimic. Calca-i in picioare!

  Nu spui, neam, de ce-am plecat, dar marturisec de ce-am venit: domn’ Goe, dumneata degeaba ma denunti ca as fi mizantrop. Nu sunt astfel decat cu oamenii, nu si cu personajele literare, chiar cand sunt ele cam nesimtite. In other words: aflat eu de luni bune in Aruba, aflu ca “Controale & Controluri” de stat si de partid ti-au inchis mica “comperativa sateasca” de-o deschisesi, bagandu-te in Inventar definitiv. Or, cum geniul matale este sa nu produci, ci sa povestesti ce produc/scriu altii, mi-am zis ca de ne retragem toti definitiv, mori dracului de foame si de gat cu amicele Tony. Si asta nu ar fi drept, nici macar in Romania careia numai de statul de drept nu-i pasa.

  Daca e ceva ce nu s-a schimbat inca este regula pe care se bazeaza comunicarea dintre noi aici: o data, maximum de doua ori pe an. 2011 a fost chiar un an exceptional, caci avusesi acces la comentarii aici chiar de vreo patru ori; poate ma insel.

  Oricum, data fiind frecventa matale ametitoare aici, consideram ca mesajul de-acusica e pe 2012, nu pe 2011. Si daca 2012 nu se va dovedi (stii clar ca nu se va dovedi!) un an deosebit, ramane sa ne vorbim aici in 2013. In rest, respect dreptul matale la libera “esprimare” si iti doresc succes & succesuri pe orice scena vei monologa.

  Numai bine!

 • napocitaniu

  dom’ tudoran,

  va multzumesc!

  in privintza monicai, putetzi lua la cunostintza de pozitzia semi-oficiala a d-ei, in privintza evolutziilor de ultima ora, accesind blogu’ domnului politeanu, care este conilier la brussel al doamnei eurodeputat.

  si, dupa cite se poate citi (si am constata eu insumi cu ochi/urechi profani/profane) acolo, “e groasa” rau!

 • Dorin Tudoran

  @ napocitaniu

  Multam, domn’ nikule.

  Stiu, “e groasa!”, dar MM e singura. Nu uita cum au “scapat-o din brate” alde TRU, Voinescu exact cand era nevoie (si inca posibil!) sa se faca ceva curatenie prin propria lor ograda. Acu’, tot ce se va putea intampla va fi ca fiecare sa-si scape piele cum o putea. Si asta nu miroase nici macar a victorie a la Pirus…

 • @Dorin Tudoran Ca unul nascut in apropiere de The Buleni infirm ca viteza maxima este de 50 lubenite/ora (termenul corect este lubenita nu pepene) si cred ca mai degraba unitatea de masura folosita este prazul.

  Si ca sa vedti ca oltenii mei sunt oameni de stiinta (nu ca cei pe care lucid ii apreciaza mai ales cand studiaza fuziunea la rece (stie el de ce 🙂 ) va dau definitia “calului putere oltenesc ” aka magarusul

  75 de rogojini ridicate la inaltimea unui praz cat ai zice peste.

  La Multi Ani

WP Admin