≡ Menu

OPORTUNISM GARGARĂ. ESCROCHERIE. (VIII)

Photo-blog-7-150x150[1]Dreapta maimuțardă

Nu există diagnostic mai exact pentru bâțâiala propagandistic-ideologică de care suferă cei de la În Linie Dreaptă decât cel de mai sus, datorat jurnalistului Petru Clej.

Isterizarea discursului public face tot felul de victime. Nu toate neapărat “colaterale”, inocente. Violența acestui tip de “victime” depășește frenezia retoricii “stentoriale” a marilor pontifi.

Isteria anului electoral 2014 încinge tărâța în tot felul de cuiburi patogene. E o perioadă în care acel “În dragoste și în politică, totul e permis” face legea.

Legea junglei. În acest caz, ”politică” este eufemismul pentru ură.

Că țintele lor sunt ori nu implicate în politică sau înrolate ori nu în echipe de susținători ale unei tabere ori ale alteia, nu contează. Nuanțele nu au ce căuta în acest măcel. Niciun măcel serios nu s-a lăsat vreodată “sabotat” de nuanțe.

Scrii un text dur la adresa toxicului domn Dan Voiculescu și a haidamacilor săi de presă, ai surpriza să-ți vezi textul preluat de Evenimentul Zilei (aici) care, culmea, te consideră “analist politic, juranlist și cercetător”  politic.

De ce ? Le-a convenit ce ai scris.

Încerci să introduci niște nuanțe într-o discuție despre partizanat bun vs. partizanat rău, partizanat din convingere vs. partizanat indus (aici), același Evenimentul Zilei (aici) preia textul unui mega-mincinos care te acuză că ești “susținător USL cu vechime”.

De ce? Nu le-a convenit ce ai scris.

O altă categorie de armament chimic o constituie “postacii” cu sarcină de partid sau doar oameni atât de orbiți de pasiunile lor politice, încât folosesc textul tău spre a se măcelări reciproc.

Nici tu nu ești iertat. Încercarea de a repune discuția  în zona rațiunii este cea mai mare ofensă care le poate fi adusă.

Dar cea mai zgomotoasă speță este cea pe care am numit-o cândva Ploșnița hyperspațială. Cultura Internetului o  numeșe “troll”.

Rânjetul lui este acesta

Semnul “Interzis” este acesta

The advice to ignore rather than engage with a troll is sometimes phrased as “Please do not feed the trolls.” (wikipedia.com)

După ce le refuzi accesul pe un blog moderat, ploșnițele de acest tip urlă ca din gură de șarpe: Dictatură! Cenzură! Frică de adevăr! Etc.

O tristă celebritate a dobîndit identitatea psiho și sociopată din spatele nickname-ului “Dl. Goe”. Sigur, mai semnează și “Anghel Serafim”, “Liviu Ciucă” și în multe alte feluri. Secția “Bălăceanca” a Interpolului are câteva numere de înregistrare pentru acest pacient național – 193.200.150.137; 193.200.150.152; 193.200.150.82; 193.200.150.125. Găsitorului – nema recompensă.

În ultimă instanță, moderatorii multor bloguri au fost obligați să-i arate cartonașul roșu. După ce anunță că se sinucide, revine mai plin de viață ca oricând.

Deși știe foarte bine motivele pentru care nu îi mai sunt acceptate comentariile pe blogul meu (și nu doar pe al meu), “Dl. Goe” mă întreabă de ce-l cenzurez.

Iată niște motive:

“Hai sssssiktir, coane Dorine.” ; “Coane Dorine mancați căcat…”; “Contez pe “logica” si pe “bunsimtul” din dotarea moderatorului care mananca cacat fara moderatie .“ ; “De unde deriva in deriva si genialitatea autorului vecina cu inflatia de idolatrie la retrieveri, ca catei. Ca s-a umplut lumea de  genii virtuale in pula mea.“

“Dl.Goe” este foarte mândru de organul său genital și se arată gata să-l parcheze în gurile celor care-l supără. Vă scutesc de detalii.

Dacă a fost eliminat de pe multe bloguri sau site-uri, “Dl. Goe” se bucură de atenție pe site-ul ÎLD.

Drept e, el scrie, el comentează ce a scris. Atât. Dar ÎLD și-a făcut din nou datoria de haită – i-a mai tras una lui DT.

182

Aya”, sistemul de semnalizare și turnătorul Paul Goma

Folosirea copiilor de mingi devine un sistem din ce în ce mai complex și mai diversificat. Nu doar că sărmanele accesorii ale mizeriei își fac treaba de a mânji cu noroi, dar sunt și mândre de ce fac. Se laudă cum își țin la curent mentorii, după principiul “Eu sunt Bibicul, nene Iancule… ” Iată un asemenea Bibic. Nume de cod – “Aya”:

Aya decembrie 14, 2010 la 9:03 am

Incercarea de a te legitima prin faptul ca ai scris pe blogul lui Dorin Tudoran (notoriu ca securist in cercurile scriitoricesti din Romania- si stiut pion otravit in diaspora, cu fals statut de dizident) nu te onoreaza.

Daca vrei, iti pot spune si cum s-a construit “dizidenta” lui Paul Goma (si care este adevarul despre cum a fost “expediat” in Occident). deocamdata, sa ramanem “pe plaiuri” romanesti.
Vrei sa stii de unde isi aduna Paul Goma “informatiile” pe care le asternea, in rapoarte de colaborator, catre “ofiterul” lui de la Secu?
Din casa Covaci (mai exact, apartinandu-i lui Aurel Covaci- in acea perioada, seful sectiei traduceri din Uniunea Scriitorilor- si Stelei Covaci). Acolo veneau multi scriitori- in general, indivizi apartinand cercurilor artistice. Stiuta fiind atitudinea acestora mai “relaxata”, Goma avea de unde sa stranga “date” cat sa umple cateva foi de hartie, pe post de raport.
Stiu asta de la personaje de a caror buna credinta nu ma pot indoi- si care, in epoca, numarandu-se printre vizitatorii casei Covaci, au fost “carne de raport securistic”, ca sa spun asa, pentru Paul Goma.”/../

“P.S.
Referitor la Vladimir Tismaneanu si de Dorin Tudoran, lucrurile sunt exact invers decat le prezinti.
Nu mitomanul Tudoran s-a “distantat” de Vladimir Tismaneanu- dar V.T. de el.

Daca nu stiai, afla ca, in momentul in care Tudoran “a fost teleportat (ca dizident, cum altfel?!?) dincolo de granita”, nu reusea sa patrunda in cercurile intelectuale si nici sa publice.
A ajuns la Vladimir Tismaneanu care, fiind de o buna credinta pe care nemernicul Tudoran nu o merita, i-a gasit o slujba la un ziar si l-a prezentat cercurilor in afara carora acesta nu putea exista, ca intelectual (ma rog, e un fel de a spune, intelectual).
Tot Vladimir Tismaneanu i l-a prezentat lui Jean Francois Revel (cu care se afla in relatii stranse). Revel l-a respins pe Tudoran dupa cateva intalniri (ceea ce nu este de mirare, data fiind diferenta cosmica de nivel intelectual si cultural intre cei doi).

Drept “multumire”, Tudoran a scris niste mizerii (e drept, a incercat sa le mascheze in subtext) despre Vladimir Tismaneanu (initial, in Jurnalul national) incepand cu 2006 (mai exact, dupa ce a ajuns presedintele Comisiei care a redactat Raportul).

Ca sa fie clar tot adevarul: eu i-am semnalat lui Vladimir Tismaneanu acele mizerii incoerente scrise de Dorin Tudoran, din care razbatea ura.”

*

Este foarte clar cine, când și ce îi “semnalează” dlui Tismăneanu. “Network”  în extindere și consolidare.

Mai puțin clar este cum de nu-i “semnalează” dl Tismăneanu semnalizatoarei “Aya” că tot ce spune este o minciună, de la cap la coadă? Cum de nu-i atrage atenția că în mai multe rânduri, Domnia Sa, dl Tismăneanu, a menționat prietenia care m-a legat de J-F. Revel?

Știu că logica este disprețuită în aceste selecte comunități “epistemice”, totuși, dacă dl Paul Goma și eu suntem cunoscuți ca oameni ai Securității infiltrați în diaspora, cum s-ar explica următoarea mărturisire a dlui professor Tismăneanu dintr-un interviu foarte interesant (aici) în legătură cu momentul în care a fost numit Președinte al Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România:

“Am regretat că Dorin Tudoran nu a acceptat invitaţia mea de a face parte din Comisia Prezidenţială pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România; a fost decizia lui, o respect, nu o comentez. Eu personal l-am invitat, a fost poate primul telefon pe care l-am dat. Primele telefoane pe care le-am dat, după ce am fost însărcinat cu formarea acestei comisii, au fost către Dorin Tudoran, în străinătate şi Horia Roman Patapievici, în România. L-am căutat şi pe domnul Paul Goma, dar aceasta este o altă istorie.”

Cum adică, primul telefon pe care l-a dat a fost tocmai unui agent cunoscut al Securității? După care a urmat un alt telefon dat altui informator al Securității, Paul Goma?

Cum de i s-a încredințat conducerea acelei Comisii, când nu știa nici măcar adevăruri elementare pe care le știe, de mult și pe de rost, “semnalizatoarea” “Aya”?

Nebănuite  sunt căile Domnului! Nici măcar ele nu merg tot timpul în linie dreaptă

V-ați plictisit? Și eu. Doar o geană de răbdare, și am terminat.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Jack Nicholson

  @ Dorin Tudoran

  Daca Milos Forman a facut Zbor deasupra unui cuib de cuci (One Flew Over the Cuckoo’s Nest) dvs realizati aici un fel de Zbor deasupra unui cuib de muci. Lasati-i dracului ca astia sint in stare sa creada ca o fi ceva de capul lor. Niste cioflingari de care se folosesc cioflingari mai mari si uite asa pina acolo sus unde ii iubesc cioflingari si mai si mai mari. Nu e niciunul din ei Jack Nicholson desi toti caraghiosii astia asta viseaza. “Aya” e de milioane cu “turnatorul Paul Goma” si cu infiltrarea dvs in diaspora. Cred ca i-au dat baietii si un premiu si e pe lista de decoratii si promovari.

 • InimaRea

  Eu continui (continuu? Never!) sa cred ca Securitatea se bucura de nemeritata posteritate. Desi, daca ma gindesc bine, n-ar fi taman nemeritata de vreme ce si-o construieste prin tot felul de colaboratori -- ma tem ca multi habar neavind in ce echipa joaca. Fiindca mi-amintesc un precept de baza, la Secu: Trebuie sa stii sa-ti vinzi marfa.
  Multora, le poate parea imposibil ca un slogan capitalist sa fie principiu de capatii al vietii si activitatii Organelor de Securitate. Cum adica, nu din patriotism, devotament, abnegatie si eroism cotidian faceau totul -- dar totul! -- organele pentru a-ndeplini maretele sarcini trasate de Partid, personal de Tovarasul?
  Uite ca nu din. Erau multe -- cam prea, uneori -- esecuri ale muncii de prevenire, a Secu’. Si astea trebuia andorsate, luate ca beneficiu de inventar, raportate si asumate ca atare. De cite ori se petrecea ö tradare” sau i se impunea Tovarasului eliberarea unor (cvasi)detinuti politici -- ca Goma, Tudoran -- se punea in miscare un Plan de masuri, pentru a contracara efectul antipropagandistic al Europei Libere -- al celorlalte “öficine”. Preferata Sistemului era diversiunea: se lansa “zvonul” ca aceia nu erau dizidenti, revoltati, anticomunisti (caci ar fi fost de neconceput asa ceva, intr-o tara in care “socialismul invinsese la orase si sate”). Ca erau, de fapt, agenti acoperiti ai Secu’, “legendati” ca rebeli pentru a se putea infiltra in Vest si a servi patria acolo.
  Singurul in cazul caruia n-a fost folosita “reteta” a fost Pacepa -- prea ar fi fost de tot! La el, s-a pus in miscare o varianta de rezerva -- “omul KGB -- agent dublu/triplu”. Pour les connaisseurs, cu KGB nu te jucai -- Ürsul”(URSS, adica) avea socotelile lui, si n-aveai decit sa taci si sa-nghiti.
  Batrinii securisti inca teferi la cap functioneaza in continuare, dupa cum s-au invatat in amar de ani de servit patria. “Stiu ei” ce si cum, cu fiecare-n parte, pe ruda-pe saminta. Iar prostanacii crescuti cu povesti fioroase casca ciocul si-nghit pe nemestecate, caci e deja mestecata “ïnformatia”. E unul si la Liviu Antonesei pe blog, care “a vorbit el cu Iulian Vlad, care i-a confirmat in felul lui, nu stiu ce, dar lui i-a fost de ajuns si-atit”.
  Cinstit vorbind, amatorii de senzatii tari au dreptate -- ce-ar fi viata fara Teoria conspiratiei? Plus ca traim vremuri in care senzationalul -- care de la senzatie vine, nu de la sens ori simt -- e obligatoriu. Rastimp, banalul ucide de plictiseala. Cum ar veni o doamna la unul dornic de-mperechere, si i-ar spune ca e la locul ei, nu-i plac nebuniile. Cum, i s-ar raspunde, nu esti o curva adevarata? N-ai in palmares sute/mii de muieratici, din care -- musai! -- citeva duzini, “nume, nu rahat”? Atunci, n-ai nici un haz, tai-o!
  Sintem in era deplinei libertati. Ieri, PE a votat un raport care cere discriminara pozitiva a populatiei Gay, si condamna “homofobia”. Prin simpla noastra existenta, noi -- hetero (ce vorba de ocara ajunse si asta!) -- jignim dreptul la viata si drepturi umane fundamentale (aici, e bine spus, parerea mea…) al homosexualilor din Europa.
  Ca sa vezi unde duce corectitudinea politica! Ei bine, tot de corectitudine politica tine si dezinformarea -- anume, de partea raspunzatoare de libertatea cuvintului, alt drept fundamental al omului (asta e, toate se raporteaza la fundatie, fundament -- vin din familia de cuvinte a Tatalui Cuvintelor -- Fund).
  Eu unul mi-s impacat cu situatia asta. Sint sigur c-as putea fi acuzat de orice, mai putin de homosexualitate -- asta-i noblete, de-acum. Nu-i de nasul meu. Ramin un netrebnic de hetero -- pe cale de consecinta, un nenorocit de homofob.
  Asa ca acuzatia de securist e parfum, credeti-ma! Cei vizati de ea ar trebui sa fie multumiti -- se poate (si) mult mai rau. De pilda, ca -- in raport cu asta, care devine un fel de titlu de glorie -- sa fii deconspirat, sa ti se gaseasca si spulbere legenda, sa apari ca un amarit de colaborator al Secu’- vai steaua ta! Pe cind securistii -- din care unii (poate ca cei mai multi, ce stiu eu?) nici n-au facut politie politica (stie Marius Oprea unul, a dat cu subsemnatul pentru el) -- au fost mai curind haiduci ca Pintea Viteazu ori Iancu Jianu. Intr-un fel, e adevarat -- Secu’ l-a lasat din brate pe Ceau’, care-a zburat de nu s-a vazut, cu ocazia. Numai ca nu-nteleg cum dracu’ de nu se-ntelege ca Ceau’ a domnit 25 de ani datorita tocmai Secu’. Iar acum, ala a murit de criminal vinovat de genocid, iar Secu’ e noua Ana Ipatescu.

 • FetV

  Trecut-au anii…

  Iata ce scria un cunoscut politolog in Jurnalul National, in iulie 2005. Cit se poate schimba un om in 9 ani!

  “In acest sens, cred ca se ridica o serie de intrebari: de ce este nevoie de o asemenea comisie, cand literatura pe problema crimelor comuniste in Romania este uriasa? Avem documente cate dorim, lucrari stiintifice recunoscute international drept contributii obiective, lipsite de partinire, marturii, interviuri, reviste specializate. Avem Memorialul de la Sighet si seria de publicatii generata in jurul acestei importante institutii menite sa salveze memoria nationala. Intr-o recenta discutie pe care am purtat-o la Bucuresti cu doamna Mona Musca, am abordat si chestiunea infiintarii unui muzeu al totalitarismului comunist in Romania. Sper ca intr-un viitor nu prea indepartat sa demareze acest proiect atat de necesar pentru asumarea trecutului. O comisie ar fi mai degraba utila pentru acest demers. Evident, cum arata si Ruxandra Cesereanu intr-un articol din 22, exista specialisti. Exista un Institut de Istorie Recenta, cu meritorii publicatii in domeniu. Cat ii priveste pe nostalgicii comunismului, nici o comisie din lume nu va izbuti sa le schimbe opiniile.”

  “Apoi, in cazul Comisiei pe tema Holocaustului, era vorba de evenimente petrecute cu decenii in urma, prea putin cunoscute dupa atatia ani de manipulare comunist-nationalista. Persistau tot felul de mituri care trebuiau examinate si destramate. A existat un interviu al lui Ion Iliescu dat unui ziar israelian care a provocat intense critici. A intervenit si autoritatea morala a lui Elie Wiesel, care a acceptat sa prezideze comisia. Cine ar fi un Elie Wiesel in cadrul comisiei despre care vorbeste dl Basescu? Se gandeste domnia-sa sa-l invite pe Paul Goma? Ori poate pe Vladimir Bukovski?”

  http://jurnalul.ro/opinii/editorial/presedintele-basescu-si-problema-comunismului-40265.html

  Destin valah. Pina la urma nu a fost nici Goma, nici Bukovski.

  Cit despre “dreapta maimuțarda”…, daca nu l-ar avea pe Darwin -- “ogarul ideologic” al tuturor presedintilor, audienta ei ar fi de fix 3 copaci prin care sa se zbenguie blogosferic.

 • Jack-spinteca-torul-din-topologie

  @Jack Nicholson
  Vedeti ca mai exista, de romancierul San-Antonio, ”Zbor deasupra unui cuib de incornoratzi(Vol au-dessus d’un nid de cocus)” si, de publicitarul Jacques Seguela, ”Zbor deasupra unui cuib de comunisti(Vol au-dessus d’un nid de cocos)”, ultimul, nefictional, povestind relatia sa cu Petre Roman si Mikey-Spaga, samsarul lui Don Pedro Fesenaro, plus alti citiva din acelasi cuib de ”coco”-i. Seguela voia sa organizeze un turneu de conferinte-spectacol cu Don Pedro Cocoul prin toate capitalele occidentale, iar samsarul Mikey, negociatorul abil, il spagagicarea de nu se vedea, instapinindu-se, la plecare, si pe geanta diplomat a publicitarului francez. Acesta insira cu lux de amanunte potlogaremele cocoilor bucurestioti, dar, printre picaturi, strecoara si minciunemul ca, la Lovilutia din 1989, Ceausescu ar fi fost rasturnat de Petre Roman, carele, el, si-ar fi scos in strada studentii ce l-or huiduit in draci pe dictator si, ipso facto, alungat cu mare taraboi din Bucale. Morala fabulei: Asa se scrie istoria… daca nu stam cu parul bunei credinte pe fesele cotcarilor si cu briciul lui Ockham pe gargariselile aflatorilor in treaba -- uneori remunerati totusi cu peturi de bere sau prebende mustoase -- din balariile planetei, nu doar ale Valahiei.

 • @) Dorin Tudoran

  Analiza continua implacabil, dar nu stiu daca nu le faci o onoare prea mare trollilor bagindu-i in seama. Am preluat pe pagina mea de FB.

 • @) DT

  Pe de alta parte, cum analiza ta tinde sa devina exhaustiva, poate nu avea cum sa se dispenseze de aceste elemente toxice din decor…

 • @DT
  Mari sunt grajdurile lui Augias si grea sarcina v-ati ales! Cu atat mai salutar demersul dvs.! Iertat fie-mi pacatul lipsei de speranta, dar ma indoiesc ca veti opri motorul de ventilat dejectii, noi si noi rotite fiindt atrase-n angrenaj, ca mustele la maronia “miere”.
  Va marturisesc ca, si pe vremea lui Ceasca, nu atat sinistrii ma sufocau, cat agitprop-ul lor, in vesnica intrecere cu sine; cu cat socialismul inregistra mai mari “victorii” la orase si sate, cu atat penuria de curpapir se adancea. Parca-i la fel si-acum: cu cat ii fuge mai mult pamantul (manos!) de sub picioare, cu atat motorul propagandistic tureaza mai tare. Pana unde si pana cand oare?

 • revistapresei

  @Dorin Tudoran
  D-vs si d-l Tismaneanu ne-ati laudat-o pe marea diplomata Victoria Nuland. Aveti ceva de spus despre cum injura Uniunea Europeana fiindca nu-i convine d-nei Nuland cine intra in Guvernul din Ukraina? Pe d-l Tismaneanu nu-l intreb ca e un servitor cunoscut iar acum e ocupat si plecat de tot cu pluta adica cu “aya” de In Linie Dreapta. Ca sa vorbesc si eu ca “marea diplomata cu experienta” -- F*** you, Victoria Nuland. D-vs, d-l Tismaneanu ar trebui sa va fie rusine ca traiti in Amerika.

  IATA LINKUL OMIS DE MINE -- http://www.cotidianul.ro/victoria-nuland-fuck-the-eu-231657/

 • revistapresei

  @DT
  De ce nu sunteti serios? Ati “uitat” sa puneti linkul pe care l-am trimis si in care se vede pe viu ce spune madam Nuland. Americanii acuza spionajul rusesc dar cand spioneaza ei pe toatala lumea e legitim? Halal tara Amerika asta! Linkul e mai jos ca sa nu ziceti ca nu l-ati vazut…
  http://www.cotidianul.ro/victoria-nuland-fuck-the-eu-231657/

 • @revistapresei
  1. N-am eliminat linkul intentionat…
  2. Nu eram sigur ca informatia este de incredere; din pacate, este. Inteleg ca dna VN a prezentat scuze…
  3. Ce cred eu? Cred ca prezentarea demisiei era o solutie mai onorabila…
  4. Acuzele aduse spionajului ruses trezesc, intr-adevar, zambete, dupa ce a iesit la iveala ca si spionajul american asculta pe toata lume -- de la dusmani la aliati si prieteni…
  4. Nu, nu are de ce sa-mi fie rusine ca traiesc in America, fiindca nu “America” in sine transmite Uniunii Europene grotescul “F*** you, EU”…
  5. Pun linkul “cenzurat” si in mesajul dvs initial…
  6. Nu cred ca reactia dvs de a va adresa dnei Nuland asa cum s-a adresat Domnia Sa Uniunii Europene este o reactie tocmai potrivita, fiindca asemenea schimburi de “dragalasenii” nu duc la nimic bun…

 • Dezideriu Dudas

  Stimate Domnule Tudoran,

  Uitasem ca AYA fusese si pe blogul dvs. in 2012. Nici dvs. nu cred ca retineti. Transmit mai jos ocaziile. Pana la 21 iunie 2012 nu o urmaream cu asa de mare atentie pe AYA, desi va “deconspirase” in 2010 prin pasajul pe care l-ati retranscris…

  1. http://www.dorintudoran.com/one-mang-show/ @ Comentariul 50 -- 17 mai 2012

  2. http://www.dorintudoran.com/unicameral-uninominal-unii-si-altii/ @ Comentariile 79 si 80 – 21 mai 2012

  DD, nu din Caracal dar nici de-la mama-drakului….

  PS 1. Ce pot retine, in context : Aplicatia prea concreta pe “anti-coruptie”, din 17 mai 2012, parea a fi prea tare…Asa ca “au bagat” pe 21 mai 2012 “apa de ploaie”, ca nu cumva sa intrati la banuieli prea mari si sa o cautati mai insistent pe “morala AYA”, cea care va “deconspirare” in 2010. Ei stiau ca nu o sa va aduceti aminte…Dealtfel nici nu cred ca ati citit in 2010 pasajul redat, desi actiunea dvs. de atunci a fost concertat urmarita de dvs. ( dar, erau prea multi destinatari principali si nimeni nu a schitat nici macar un gest ca raspuns, exceptand “comentatorii”……)….Apar zilnic zeci de astfel de comentarii pe blogurile sau dezbaterile “deschise” ale ziarelor, cand apar stiri si sau articole cu si despre dvs.….Desi erati un “bandit pensionat” ( asa cred “ei”…) pentru “ei”…, au “bagat-o” pe aia’ ( cu AYA mesager ) cu “banditul in functie” ( in 21 mai 2012 )…., pentru a relativiza perceptia existentei unui grup care creeaza continuu culoar “anticoruptiei” in Romania ( trebuia sa se mai odihneasca nitel si coruptia, nu ? …Avusese atata treaba…)… Mai clar, nu se putea da un mesaj anti Monica Macovei, pur si simplu, si pe blogul dvs…, fara ca apoi sa nu incerce sa-si stearga urmele…S-ar fi inteles ca exista cineva mai tare ca MM in anticoruptie si …asta, vorba lui dom’Niku, NU EXISTA ( ca girafa pentru ardeleni …) ! DE CE ? Ei de ce, ar spune Paul Goma, alt “deconsiprat”…, “bandit notoriu”… De data asta deconspir eu un pic din secretul d-lui Goma in aceasta speta : MM nu trebuia sa fie prea puternica in prezent ( pentru “ai nostri”…), dar in viitor (pentru “ai lor”), cat cuprinde…

  PS 2 Dvs. va mirati de d-nul VT pe care-l cunoasteti, eu ma mir de d-na MM pe care n-o cunosc, dar sustine valori si principii imuabile ( cand nu face politica), dar nu inteleg ( ca si dvs dealtfel -- stiu ca ati scris pe-aici ), de ce MM gireaza “vodevilul divin”…Doar n-o fi ardeleanca… Doar atunci ar avea scapare la judecata “tribunalului moralei divine”…Pentru ca daca MM stie ca “girafa” exista, treaba e mai complicata, mult mai complicata, ca in realitate…, iar diferenta de la una la alta este ca de la stirile de la Realitatea TV la adevar….In sfarsit, cam pe aici au ajuns Dreptatea si Adevarul in …Romania : Adevarul la Realitatea TV iar Dreptatea s-a impartit in doua, la B1 TV, pe val, si la Antena 1-3, pe urmatorul….Ultimii, cu sau fara carmaci ( inca se delibereaza )…In timp ce in realitate….
  Romania TV a sperat sa recupereze ce nu pot cuprinde celelalte “divizii” ( in sens “Stalin actualizat“)…Au si o mare “realizare” recenta : au prins-o pe Nadia Comaneci cu Nicusor. A pledat Vadim Tudor ! Cica se …pe butelii….Victoria Nuland, parca a scapat mai ieftin la A3 desi f…toata UE. B1 TV insa a punctat magistral, “anticommunist. “L-au prins” pe Putin la Soci ! Sa nu ramana Stefan cel Mare singur pe subiect….

 • @InimaRea

  E in ordine sa scrieti/spuneti CONTINUI, avem voie de la Academie, via Institutul de Lingvistica, sa revenim la el 🙂 :-), dupa ce s-a trudit sa ne bage pe gat acel continuu, la ind. prezent, pers.I. sg., de dadeam in balbism cand voiam s-anuntam ca persistam in ceva. Stiu ca ignorati pedanteriile lingvistilor de la “Iorgu Iordan”, si bine faceti -- ca, pan’ la urma, oameni sunt si ei, tributari, ca toti ceilalti, uzului ce bate norma (mai des chiar decat am vrea!).

  Altu-i insa baiu’ pentru care ma adresez dvs.acum, si anume homofobia. Va rog mult, uitati-va inca o data la povestea lui Alan Turing ori a lui Gogol. Si daca nici asa, priviti, cu umorul pe care-l aveti, si cu aplecarea spre analizarea ambelor fetze ale fiecarei medalii, la partea plina a paharului: eliminandu-se din competitia pentru femei, doi cate doi, homosexualii maresc in cele din urma sansele fiecarui heterosexual de a-si gasi femeia potrivita. 🙂

 • Gheorghe Campeanu

  Marturisesc ca nu mi-e rusine sa traiesc in “Amerik(?)a” (nastrusnica aluzia ‘kafkiana’).
  Mie mi s-a parut extrem de amuzanta retorta laudativ-sarcastica a doamnei Victoria Nuland a propos de clitatea ireprosabila a inregistrarii. Demisie? De ce? Pentru utilizarea unui colloquialism pe cit de frecvemt pe atit de ‘polimorf’ d.p.d.v. semantuc. Si, totusi, intr-o conversatie privata, e drept, inregistrata prin tehnicile hulite ale spionajului eletronic multilateral dezvoltat. Reprosurile si incriminarile sint o simfonie de ipocrizii de ambele parti.
  In toiul unei campanii (indreptatite) sustinuet de protest impotriva represiunii din Ukraina, cind sint deplinse atit de public si in presa romana impotentele si indecizia EU, mi se pare hilar sa te indignezi ca guvernul america discuta (privat) pe tema unor posibile actiuni mai putin timide vis-a-vis de administratia Yanukovici, si considera ca se pot dispensa de EU. Zau!

 • InimaRea

  no Nme/DP: In privinta gramaticilor de azi, nu mai am putere sa-i injur, asa ca-i las in plata Domnului. Pina la urma, ortografia e o conventie, ce sa-i dam atita importanta!
  Cu homofobia-i alta socoteala. Din vina lu’don Dorin, m-am dus pe ILD si-am vazut pregatirea de artilerie pentru votul din PE. Aia de-acolo nu voiau sa se aprobe raportul cu pricina, i-au si inventariat pe europarlamentarii nostri -- care cum a votat. EBA, de pilda, apare cu o abtinere la amendamentul kix.
  Rationamentul dv ar merge daca n-as fi asa sexagenar -- ca m-apropii de jumatatea perioadei, nu-s proaspat sexagenar, ca Liviu Antonesei. Asa ca mi-e perfect indiferent cite mindre ramin, citor hetero -- eu am pus ghetele-n cui, ma vrednicesc pe linga casa si mi-i prea de-ajuns.
  Principial, n-am nimic cu oameni aia -- toata viata am fost de parere ca oamenii trebuie lasati in pace, sa traiasca asa cum or vrea. Ba pina si-n familie mi-a iesit asa o democratie, ca aduce binisor a anarhie, uneori.
  Numai ca ce-i prea mult, e prea mult. Ofensiva asta a LGB pur si simplu ma enerveaza. Dar si mai tare ma cita minte n/au politicienii, care le cinta-n struna, parca ispasind nu stiu ce pacate -- din vremea Inchizitiei, poate. Iar LGB au devenit revansarzi, vor o chestie imposibila logic -- sa fie recunoscuti si ca normali dar si ca altfel normali. Nu le-ajunge ca sint socotiti normali? Parc-ar avea un complex de inferioritate, si trag cu dintii sa-l faca de superioritate. Si ce scofal-ar face, complexu-i tot complex psihic, oricum te-ai crede.
  Ma rog, aflai ca nu chiar de toti si peste tot, cica la ONU inca mai sint din categoria persoanelor deviante.

 • Pingback: OPORTUNISM GARGARĂ. ESCROCHERIE. (VIII) « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET()

 • @Gheorghe Campeanu
  Cum am spus, nici mie nu mi-e rusine ca traiesc in America. Dar mi-e rusine de cate ori vad ca nici “noi” nu suntem mult mai breji ca “ei”. O fi un colloquialism “polimorf”, dar impreuna cu cine vrem noi sa faca sa sa nu parte din guvernul altei tari imi lasa un gust foarte amar. Guvernul american se poate dispensa de UE in adoptarea unei pozitii mai transante decat o pozitie (ori… nepozitie) a UE in legatura cu Yanukovici, numai ca Ucraina ramane, geografic, mai prin “proximitatea” Uniunii Europene decat prin “proximitatea” Washingtonului. Si-apoi, in ziua de azi, din ce in ce mai complicata, “dispensarile” intre aliati nu duc la mai nimic bun. Cand pleci de unul singur intr-un “razboi” sau chiar intr-un razboi e mai riscant decat daca pleci ca parte a unei aliante. “Exceptionalismul” unor administratii americane de data relativ recenta a dovedit ca e mai bine impreuna cu aliati decat “de capul tau”.
  Da, poate ca sugerarea unei demisii este o recomandare prea radicala, numai ca, dupa iesirea la iveala a atator documente despre culisele diplomatiei intre prieteni si aliati, episoade ca entuziasmul dnei VN de a se “dispensa”, chiar si numai “colocvial”, de UE nu cade bine. Parerea mea…

 • Mi se pare interesant că Tismăneanu a reacţionat prompt la discuţiile de aici cu o declaraţie de sprijin pentru ILD, şi a ţinut musai să ne amintească şi rolul de bază al ILD în demascarea antisemitismului şi negaţionismului în România:

  “O prima versiune a textului de mai sus a aparut pe forumul unui articol despre negationism aparut pe portalul “In Linie Dreapta”. Il public aici si acum, cu minime actualizari, intrucat am citit acuzatii cel putin malitioase, daca nu de-a dreptul denigratoare, la adresa acestui portal. ILD a fost si este unul dintre acele putine locuri din mediul virtual si tiparit romanesc unde au fost constant demascate negationismul (privitor la fascism si comunism), totalitarismele de orice culoare, isteriiile exclusiviste care se asacund adeseori sub drapelul corectitudinii politice si al progresismului triumfalist.”

  Tare.

  Şi mai uluitor mi se pare însă citatul aceluiaşi Tismăneanu din Tapalagă, (un alt laureat al premiilor pentru ticăloşie pe care le acordam eu la rubrica de comentarii de pe un anume sait). Nu mai spun de ce. E evident:

  ‘Isi rationalizeaza pervers abdicarile si isi sustin reciproc ticalosiile. Cu cat se afunda mai adanc in mlastina, cu atat mai tare simt nevoia sa-i denigreze pe cei care nu o fac. Cand realizeaza ca nu mai au cale de intoarcere, ca s-au compromis jalnic, recurg la metode de acest gen incercand sa se convinga pe ei insisi ca nu ei, ci tocmai cei care nu ingenuncheaza, sunt sclavi. Este o contorsiune psihologica bazata pe sofisme morale si dubla-gandire, auto-dispret camuflat in dispret pentru cei care rezista.‘

 • Uşor off-topic: Victoria Nuland are dreptate să se exprime cum s-a exprimat despre Uniunea Europeană. Ucrainenilor li s-au dat mari speranţe şi se pare că deştepţii de la Bruxelles nu s-au gândit la mai multe scenarii posibile. Acum ucrainenii se omoară în stradă şi UE aşteaptă din nou ca americanii să scoată castanele din foc. “Fuck the EU” este o sinteză corectă a situaţiei.

 • @George Damian

  Sinteza este corecta, exprimarea cel putin nediplomatica. Cat priveste desteptaciunea celor de la Bruxelles…

 • emil chirila

  Adriana Gorga
  “Plec din Contributors pentru ca nu este agreat modul direct si civilizat de interpelare critica a unora dintre membrii marcanti ai elitei noastre postcomuniste cu privire la probleme sociale si politice extrem de importante pentru Romania de astazi.”http://www.contributors.ro/fara-categorie/de-ce-am-plecat-de-la-contributors/

 • Imperiul Tiramisu

  Nuland lucreaza intr-un minister de externe, iar diplomatii nu vorbesc asa nici in somn. Normal ar fi sa-si revada cv-ul si sa plonjeze in mirifica lume a cautatorilor de job-uri. Sau sa demisioneze pur si simplu pentru a putea sa dedice mai mult timp familiei… 🙂

  E evident ca rusii au scos inregistrarea pe piata si ca o forma de bascalie (ca sa vada americanii cit pot sa conteze pe liniile lor de comunicatie criptate) si pentru a alimenta frictiunile EU -- USA in conditiile in care ingerintele celor doua entitati in afacerile Ucrainei ii irita. Pe moment Putin e legat de miini si de picioare in problema Ucrainei (olimpiada), dar, vorba unui comentator de pe contributors, “Din punctul meu de vedere – It ain’t over till the fat lady sings.”, fat lady fiind Putin. Tot acolo, un altul scrie:

  E clar ca Putin nu poate face mare lucru pina nu termina cu olimpiada, insa daca i se tot baga batul prin gard asa cum cum li s-a bagat si li se baga altora mai maruntei, s-ar putea sa iasa foarte prost. Un indiciu al nivelului de alarma am avut zilele trecute cind Lavrov a discutat cu Kerry despre Ucraina, iar ziaristilor le-a spus, cu un aer misterios si foarte sumbru, doar atit (citat din memorie): “Sper ca au inteles bine ce le-am transmis.”

  E citat si un comentariu in engleza, al unui redneck:
  This is BAD BAD shit.

  The banskters and neocons are poking the Bear where he lives. Imagine if Mexico started breaking out in riots before the Super Bowl and there was reason to think the Russians were behind it.

  This is worth keeping an eye on. Russia will NOT let Ukraine fall into the western orbit. The anglo-american elites are insane if they think otherwise.

  Minunatele relatii ruso-americane s-au evidentiat zilele trecute si la ONU. Cautati pe forbes.com “The Russian And American UN Ambassadors Fight About Pussy Riot, Hilarity Ensues” by Mark Adomanis. E incredibil cita mediocritate si prostie domneste in diplomatia americana de azi. Vitaly Churkin a maturat pur si simplu pe jos cu Samantha Power pentru ca, asa cum altadata imperiul raului era URSS, iar adevarul gol-golut le servea totdeauna americanilor, acum lucrurile stau exact pe dos: adevarul le serveste rusilor, iar imperiul ala de care ziceam e, ma rog frumos, altul…

  Dar astea sint fleacuri in comparatie cu relatiile USA -- EU. Sa ne uitam doar la cazul aurului German: cititi “Where the *Bleep* Is Germany’s Gold?” pe freemansperspective.com. E aurul postbelic, facut din mercedesuri si bmw-uri vindute cinstit, depozitat in ultimele decenii, nu chestii vechi sau datorii de razboi. Apoi, ginditi-va la tezaurul Romaniei trimis la Moscova sau Petrograd acum o suta de ani (de Bratieni parca) si speranta unora de a-l recupera.

 • Heliade – Scrieti baieti

  VT nu era la fel si in 1975 si in 1985 si in 1995? Doar in 2006? Pai nu ati citat din Ghilotina de scrum din 1992 comparativ cu 1976 -- Scoala din Frankfurt? Atunci de ce va dadeati referinte reciproc?

  In Romania nu exista “dreapta”, trebuie inventata -- Ratiu a murit, PNT a virat la dreapta fata de FSN, fesenarul Basescu e un fals. ILD incearca, dar pe cimp cresc si papadii. Heliade nu spunea cumva “scrieti orice” sau nici de asta nu stiati cum nici de Malraux si de Istrati nu se stia cind se intra in valuri in presa? Dacia Literara parca mergea tot pe ideile dvs. dar adresa altfel problema. Si daca oamenii din generatia dvs. “din presa” nu vroiau cu adevarat cu partidu’, de ce n-au facut alta facultate? Exact cum se vaita Germina Nagat azi -- daca vedea Romania asa nasol si dorea sa emigreze de ce s-a dus tocmai la Istorie Filozofie Filologie unde gemea de securisti si nu o ajuta mai tirziu cu nimic afara? Rescrierea trecutului. Asta era paralela cu inginerii, fizicienii, chimistii, medicii etc

  Indiferent ca ILD sint timpiti sau nu -- domnule Tudoran, cu toti colegii dvs. care scriau la DV. Nu e vorba de nivelul publicatiei e vorba de bani dupa cum inainte erau in partid sau secretari de partid -- vezi Plesu -- tot pentru avantaje. Rezistenta prin cultura e alta abureala -- poate 1% au facut asta, restul vroiau un osisior si se reclaamu cum povestiti in Eu, fiul lor. Aveti o relatie cu DV si la partid si la gazeta, dupa cum ati scris la ziua lui SRS despre care se stia din 1992 ca-i capitanul Deleanu.

  In privinta asocierii cu Comisia VT si rezultatele comisei aveti dreptate 100%.

  Plesu se inseala major -- o bita si o coada de matura sint diferite si ajunge o bita pentru un car cu oale dar nu-i cumva de ajuns o coada de matura pentru un car cu oale? Coada de matura si bita sint cam la fel daca vorbim de cozi de topor si ajunge doar o coada de matura pentru o padure intreaga. Inspirescu?

 • Dezideriu Dudas

  @ inimarea # 2

  Ref. la „cel de pe blogul lui Liviu Antonesei”…

  Este un colaborator apropiat al acelui general de rezerva din servicii despre care va solicitam, „discret” ( „doar” pe blogul d-lui DT…), informatii…
  Pe d-nul g-ral m-am cam suparat pentru ca mi-a spus la ultima discutie telefonica ca pe relatia SUA cel mai „tare” este d-nul Talpes…Si nu ma refeream la fulare ! Si nici doar la povesti nemuritoare…
  Un caz interesant mai jos. Asta „justitie divina”, in acest caz si constitutionala…Nici nu am mai avea nevoie de avocati ! Sper ca se poate intra pe link :
  https://www.semperfidelis.ro/comment.php?comment.news.709

  Totusi, eu mizez in continuare pe oameni din categoria celor doi. Sunt educati si au forta de relationare. Precum d-nul dr. Sorin Muncaciu, insa din motive diferite, ei chiar cred ca Occidentul e problema noastra…Asa au invatat….In aceasta dilema insa, si Occidentul trebuie sa faca un pas spre noi. Sa nu ne lase cu „procurorul” Vadim pe la televiziuni si „judecatorul” Cristi Danilet „ prin „justitia divina” care, desi recuzat de breasla, a fost „rechizitionat” ( in sens de stabilizat …)…, „in numele intereselor nationale”, probabil….Alea care considera ca Occidentul si propaganda sa „ne mananca noua zilele”…Si stiti cum e, doar dvs. ati brevetat „speraclu’ tip inimarea”…., se poate folosi in orice sens o astfel de forta. In functie de cum vor „muschii nostri”….

 • Gheorghe Campeanu

  Continui sa ma mir cum ramine posibila asocierea chiar si numai implicita a GDS/Rev. 22 cu domeniul atit de lispit de un minim (sau macar mimat) spirit de urbanitate. Evident, este dreptul celor de acolo sa se manifeste cum doresc, si sa considere retorica la limitele grobianismului ca pe un dat, o cutuma a culturii politice in care-si inchipuie ca evolueaza, asa cum este si dreptul altora de a gasi acest mod de comportament inacceptabil. M-as hazarda in a spune ca prin acceptarea pina si numai “in efigie”, simbolica, grafica a prezentei ILD pe aceeasi platforma virtuala cu Revist 22 poate, in cel mai fericiot caz, crea confuzii. Imi vine greu sa cred ca omeni de calibrul si pozitia domnilor Gabriel Liiceanu, Andrei Cornea si Radu Filipescu, sau a doamnelor Gabriela Adamesteanu si Magda Carneci (pentru a numi doar cativa membri) pot avea afinitati elective de acest gen, sau ca stilul “dezbaterilor” sui generis marca ILD i-ar putea multumi. Exista si perceptia periculoasa a “osmozei prin asociere”.

 • InimaRea

  Dezideriu Dudas: D-le Dudas, haideti sa discutam in alte parte despre astea -- uitati o adresa de blog: inimarea.blogspot.ro Va previn, insa, ca nu detin atitea cunostinte, date, informatii pe cite pareti a crede ca as avea. In limita a ceea ce am, cu draga inima va raspund, direct si fara ghilimele.

 • Dana (Mara)

  @Gogu, eu inca mai sper ca cei de la ILD sa gaseasca o modalitate prin care sa ceara scuze domnului Tudoran. Am vazut si eu surprinsa neplacut articolul pretext pentru a sustine platforma ild a domnului Tismaneanu, am vazut dialogul cu dl. Peter Manu care aduce argumente de bun simt si felul optuz prin care acestea sint respinse.
  Ma asteptam ca dupa ce dl. Tudoran a explicat cu o limpezime de cristal (vorba aceea cum ni se spunea la scoala “babeste” adica sa inteleaga si cei care par ca se prefac sa nu inteleaga, deci ma asteptam sa apara scuzele domnului Tismaneanu si cel putin a dnei Cernea. Dar poate nu au citit pina la final si sper ca scuzele sa apara cum este si firesc, pentru ca domnul Tudoran este un reper moral pentru noi. In caz contrar, daca se persista in victimizare si cei de la ild continua cu obraznicia, este chiar vorba de rea credinta daca nu chiar de vreo misie, ca prea nu le miroase bine nici Monarhia, nici partidele istorice, nici fostii disidenti care devin unul cite unul indezirabili prin sirgul culmea nu al fostilor securisti ci al anticomunistilor de serviciu. In schimb sint pro gaze de sist, pro “eleganta” amicitie Basescu -printul Paul, pro rmgc…pro partide surogat, pro pmp, nepotism si parveniti pe care se fac ca nu le vad. Si uite asa se scrie istoria recenta a Romaniei poate nu asa cum o doresc romanii. Precizare pentru ild: nu sustin usl-ul si nu apreciez postul antena 3.
  @Inima rea a pomenit de maturizare, eu sper totusi ca cei de la ild sa faca un gest frumos si sa-si ceara scuze.

 • @Dana (Mara)
  Doamna, credeti ori nu, m-ati facut sa zambesc: IDL sa prezinte scuze? Asta ar fi un fel de… contradictie in termeni.

 • @Heliade -- Scrieti baieti

  1. Nu. Dl VT nu era in 1985 acelasi din 1985.
  2. Nu, nu citisem SdF in anii ’80 si chiar daca as fi citit-o nu ar fi schimbat nimic esential.
  3. Reveniti la prostia potrivt careia cine vroia sa fie cu partidu sau sa ajunga securist dadea examen la Filozofie si Filologie, cine vroia sa devina opozantul partidului se facea inginer.
  4. Daca sunteti convins de prostia de mai sus, de ce semnati “Heliade” si nu “Anghel Saligny”?
  5. Dvs. ati practicat sau practicati ingineria pe gratis, pentru a avea tupeul sa cereti celor care traiesc din scris sa scrie pe gratis?
  6. Lasati fumigenele acasa, cand veniti aici: oricne consulta colectial Jurnalului national va observa ca in cele dou[ luni cat am acordat consiliera tehnica partidului condus de dl DV, nu am publicat in JR NICIUN text referitor la realitati romanesti. Scrieti prea mult despre lucruri pe care nu le-ati citit.
  7. Sunt multumit ca i-am dat dlui VT o recomandare sau alta in acei ani, cum ii sunt recunoscator ca a facut acelasi lucru pentru mine.
  8. Diferenta intre dnii SRS si DV in acel moment era ca SRS recunoscuse colaborarea, cel de al doilea o negase.
  9. Fiti mai atent la detalii, altfel sufocati esentialul.

 • Groza

  Cand dracul isi baga coada nu mai crezi pe nimeni.

 • @Groza
  Luati dracul de coada, aruncati-l cat mai departe, apoi luati taurul de coarne si dati cu el de pamant. Nu zic ca e usor, dar e calea spre a va dumiri cine minte si cine nu.

 • Sorin Muncaciu

  Domnule Tudoran, va rog sa ma iertati, nu stiam mai nimic despre istoria dumneavoastra. Trebuie sa fie ingrozitorsa fugi de dracu si dai de tacsu!
  De pe partea cealalta a baricadei, un salut tovarasesc!

 • @Sorin Muncaciu

  Pentru ce sa va iert? N-ati omorat pe nimeni -- cel putin pe aici…

 • Sorin Muncaciu

  Impresia mea a fost ca, postarea mea din cursul zilei v-a deranjat si a fost cenzurata, pardon, moderata prin disparitie.Aceasta este explicatia postarii mele precedente.

 • Nicolae Prelipceanu

  Mă tem că prea multe țări din această lume ar avea nevoie de un jandarm sau de un „nene” care să le propună (sic) guverne acceptabile, cu câteva excepții, gen Germania și (poate) Marea Britanie. În lipsă de altceva, și-o fi asumat USA acest rol, chiar dacă nu întotdeauna (ba poate foarte rar) și-l îndeplinește cum ar trebui. A făcut și Rusia Sovietică asta prin 45, 46 și am văzut cu toții ce-a ieșit. Ar trebui să ne cam obișnuim cu adevărul că „suveranitatea națională” e o fumigenă pentru adormirea fostelor națiuni (că acum nu mai sunt nici ele la modă). Mai ales că, în mulțimea asta de nu știu câte miliarde de rătăciți pe acest pământ, chiar ar fi nevoie de o câtime de rațiune, dar, repet, și-o asumă cei care nici ei nu o stăpânesc ca lumea. Dar dacă alții mai buni nu se găsesc? Faute de mieux…

 • Nicolae Prelipceanu

  Scuzați, eu rămăsesem la povestea cu madam Nuland…

 • Petru Clej

  Dorin, poate o explicație ar fi necesară. Am inventat termenul de “maimuțard” cu referire la cei auto-denumiți de dreapta din România care maimuțăresc dreapta americană, mai precis Partida Ceaiului, fără să înțeleagă contextul politic. Și mie mi-au preluat (fără aprobare) un articol atunci când le-a convenit, dar am avut câteva meciuri dure cu ei, mai ales cu Costin Andrieș.

 • @Petru Clej
  Evident, familia este mai mare, dar din scurtul tau comentariu la un text al meu despre IDL am inteles ca dreapta maimutards se refereasi/in principal la ei.

 • @Sorin Muncaciu

  Nu vad nici in “Spam”, nici in “Trash” un text al dvs. cenzurat de mine!?!

 • Sorin Muncaciu

  Aveti dreptate, a fost eroarea mea sa astept raspunsul dvs. pe VIII in loc de VII.
  Continuind discutia insa, argumentele mele pentru controlul strict al mediei si academiei americane de catre oligarhie sunt urmatoarele : 1. Stiinta economica este strict controlata astfel ca subiectele legate de sistemul bancar si financiar sa nu fie abordate corespunzator(camuflate), asa se face ca nimeni din academia americana nu a prevazut criza, exceptie fiind citiva economisti renegati din afara academiei. 2.Tabu este subiectul shareholderilor straini ai Federal Reserve, si in general, tot ce se leaga de sistemul proprietatii private a sistemului bancar si a pietelor financiare, inclusiv subiectele legate de neconstitutionalitatea operatiunilot FR. 3. Rolul propagandei in declasnasrea si promovarea razboaielor secolului XX. 4. Activitatile serviciilor in sustinerea intereselor private ale companiilor americane. 5 . Structura puterii in administratia americana bazata pe activitatile fundatiilor oligarhiei( ex. CFR).6. Toate activitatile administratiilor legate de subminarea dreptului international si al organismelor internationale de la WTO la UNESCO etc.etc.
  Niciun jurnalist cate calca pe bec in asemenea subiecte nu supravietuieste in media centrala.
  In cea ce o priveste pe doamna Nuland, nu expresia obisnuita in jargon este problema doamnei diplomat. In opinia mea, amestecul flagrant in afacerile interne ale unui stat suveran si, apoi, incercarea de a folosi un oficial ONU pentru legitimarea amestecului , mi-se pare practica standard a acestei administratii care contravine cartei ONU.Din acest motiv, consider scrisorile GDS, aberatiile din revista 22,
  si , in general, invitatiile la interventie straina ca fiind acte de tradare a interesului national.

 • Dezideriu Dudas

  @ Sorin Muncaciu # 38

  O schimbare de sistem nu a fost niciodata simpla. Sunt principii si valori considerate imuabile care trebuie daramate si inca rapid…De ex. in cazul unui finantator care crede ca-si poate impune orice conditii, oricum….Mai nou, impunand prin “forta dreptului democratiei mai avansate” si creditul initial…Mai clar s-a exprimat Claude Levi-Strause prin “interdictia incestului”, extinzand conceptul si in acceptie institutionala…

  Sistematizez esentializat argumentele dvs. :
  Argument 1 = Stiinta economica…
  Argument 2 = “Proprietarii” de fapt ai sistemului financiar….si excesele lor imposibil de ingradit pana acum….
  Argument 3 : Legatura economie-razboi-propaganda ( am impus suplimentar un “carlig”…)…
  Argument 4 : Sustinerea sectorului privat de catre serviciile de informatii in SUA …
  Argument 5 : Administratia americana bazata de piramida de putere din afaceri….
  Argument 6 : Administratiile americane submineaza dreptul international…
  Si conchid :
  a/ Argumentele 1, 2, 4, 5 , cred ca e normal sa existe in orice tara capitalista.
  b/ Argumentele 3 si 6 sunt cele care-mi justifica mie acel transfer spre domeniul institutional al “ïnterdictiei incestului “…
  Este un raspuns frugal. Va asigur ca ma ocup serios de raspunsul adecvat gradului de importanta pe care-l acordati subiectului.

  Nu raspund in locul d-lui Dorin Tudoran. Eu l-am “asasinat” ani de zile cu astfel de abordari ( dar fiind “bandit”, si “notoriu”, rezista…) si el imi tot raspundea cu ceva de genul : unde sunt economistii care gandesc astfel ( imi raspundea odata ceva asemanator despre felul cum a fost receptat Anghel Rugina in anii 1990 in Romania ) ! Daca “v-am prins” acum ( pe blogul d-lui DT, in rest mai sunt cca. 7-8 persoane…), sper sa ma pot baza pe dvs. in viitor. Va asigur ca si reciproca va fi valabila ! Dealtfel retin ca am un astfel de raspuns privat de la dvs.

  IN PLUS :
  Ref. la V.Nuland = V-ati gandit ca poate SUA, Rusia si chiar ONU au vrut sa dea un semnal UE ? Care a devenit “mai catolica decat Papa” in materie de “corectitudine politica” ( in cazul nostru, lasa sa curga avantajarea economica a statelor mari la nesfarsit…) ?
  Ref. la GDS, 22 si tradare = de aceea stam prost la argumentele 1,2,4,5 ! Pe” ai nostri” insa nu-i putem acuza de tradare. Nu avem articolele in baza carora sa-i condamnam….in legile functionarii economiei unui stat mic, respectandu-si interesele nationale, tinand cont si de interesele publice, consonante cu cele globale. Haideti sa le facem ! Deocamdata condamna “ei” comunismul ! Care “ei” ? Cei care l-au construit ! Sau cei care i-au “rezistat” !

 • Valeriu Mangu

  @ InimaRea #2

  Am speranta ca informatiile pe care le-am postat pe blogul dlui Liviu Antonesei v-a lamurit asupra intelesului spuselor mele potrivit carora dl. Iulian Vlad mi-a confirmat in felul d-sale cele scrise in cartea “Inlaturarea lui Ceausescu, asa cum va fi fost”.

WP Admin