≡ Menu

OPORTUNISM. GARGARĂ. ESCROCHERIE. (câteva concluzii)

Photo-blog-7-150x150[1]Oriana Cernea, Anca Fallaci, Costin Spengler și Oswald Andrieș

În Linie Dreaptă este un site foarte admirat. Și nu doar de exigentul profesor Vladimir Tismăneanu, care este decis să-și dea viața pentru apărarea reputației ÎLD-lui.

Pentru propășirea ÎLD-ului, alți colaboratori ai site-ului se dovedesc gata să-și dea chiar și moartea. O dovadă vie este Oriana Fallaci.

Deși a murit în anul 2006, Oriana Fallaci continuă să colaboreze de zor la ÎLD în 2011 și 2012.

În 2013 se pare că a luat un “sabatic” din care nu a revenit încă până la începutul lui 2014. S-ar putea să își reia colaborarea la ÎLD, mai spre alegerile prezidențiale din România.

De fapt – moartă, coaptă – Oriana Fallaci este obligată să se întoarcă, fiindcă are obligații instituționale față de ÎDL, care o include în componența “echipei”, componență care, la rându-i, include și colaboratorii.

Drept e, moartă fiind, scrie mai încet și mai puțin (6 articole) decât scrie profesorul Tismăneanu (12 articole).

Totuși, să fim înțelegători – dacă “iarna nu-i ca vara” (Confucius), nici “moartea nu-i ca viața” (Fallaci).

Credeți că îmi arde de glumă?

Pentru a vă convinge că nu glumesc, priviți:

FALLACI5.05.57 PM2FALLACIECHIPA

Cum cei de la ÎDL practică asemenea deonto-escrocherii, mă întreb când vor face pasul de a le solicita colaborări și unor Oswald Spengler, Martin Heidegger, Eric Voegelin și altora trecuți în lumea drepților, mai ales că unii dintre ei au fost și traduși în românește, asemeni Orianei Fallaci.

Până să își ia inima în dinți spre a solicita asemenea colaborări și intrarea în “echipa” ÎDL, trebuie să ne mulțumim să-i citim doar pe Oriana Cernea, Anca Fallaci, Costin Spengler și Oswald Andrieș.

*

Dar, de unde am început această excursie printre balize și valize ale deontologiei?

Aha, da. De la acuzații de “complicitate” aduse unora și urecheli administrate cam acelorași pentru că nu au semnat PROTESTUL JURNALIȘTILOR împotriva practicilor DEGRADANTE din presă (protest legitim, dar deloc o ediție nouă a Chartei ’77)  sau chiar au trădat (cu sau fără ghilimele, nu s-a înțeles foarte exact, important a fost să circule cuvântul respectiv) cum au făcut-o dl Mircea Toma și organizația ActiveWatch.

Se pare că pentru unii, în dicționar nu mai există cuvinte ceva mai temperate decât trădare, capitulare, complicitate pentru situațiile în care, chiar dacă alții sunt de acord, în principiu,  cu ceilalți aleg căi diferite spre a apăra principiul respectiv.

Profesorul Tismăneanu se înșală crezând că problema sa sunt dușmanii Domniei Sale – cei reali și cei închipuiți.

Problema profesorului Tismăneanu sunt cei care au aceleași simpatii politice cu ale Domniei Sale, dar, în situații cu totul jenante, îl lasă în ofsaid pe domnul profesor.

Deși, asemeni dlui Tismăneanu, suporteri ai președintelui Traian Băsescu, oameni ca dna Andreea Pora și dnii Andrei Cornea, Mircea Cărtăresu, Ion Cristoiu, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, Dan Tăpălagă și alții s-au delimitat, nu o dată, de unele declarații sau inițiative ale președintelui Traian Băsescu, au amendat ce se cuvenea amendat.

Dacă nu mă înșală memoria, profesorul Tismăneanu nu a făcut vreodată acest pas de igienă intelectuală și civică, fie că a fost vorba de ridicola propulsare în Parlamentul European a uneia dintre fiicele președintelui, fie de termenii în care președintele Băsescu a găsit de cuviință să-l acuze pe fostul suveran Mihai I, fie de decorarea fostului ministru de Interne George Homoștean, fie de insultarea unor jurnaliști, fie de multe altele.

De fapt, nici măcar oamenii alături de care se află în susținerea unui proiect politic absolut legitim (proiectul politic reprezentat de președintele Traian Băsescu, proiect cu bunele și relele sale) nu l-au lăsat, de atâtea ori, în ofsaid pe dl Tismăneanu.

În ofsaid l-a lăsat pe profesorul Tismăneanu propriul servilism. Și cu servilism nu se poate face nici știință, nici jurnalism, nici prezență credibilă de intelectual public, nici figură de conștiință a societății civile.

Când, pe de-o parte, practici servilismul politic și propagandistic iar, pe de altă parte, dai lecții despre “rostul societății civile” spectacolul pe care îl oferi este ușurel dezolant.

Servilismul nu face bine nici celui pe care se cuvine să îl consiliezi sau să îl sprijini cu luciditate, nici celui care dă luciditatea pe servilism propriu camarilelor.

În concluzie – când te afli într-un ofsaid de un hectar, nu se face să acuzi adversarii, arbitrul, spectatorii și comentatorii de “complicitate” sau să sugerezi trădări, capitulări și alte închipuiri.

P. S. Iată o punte interesantă pentru reîntoarcerea “în actualitate”, un fel de “gluma lunii februarie”. Dl Eugen Tomac, liderul PMP, este creditat cu următoarea declarație privind o posibilă candidatură a dnei Elena Băsescu pe listele PMP la europarlamentare: “Nu am discutat cu doamna Băsescu despre acest subiect”. Dacă declarația este autentică, ori dl Tomac este lovit de megalomanie, ori ne ia de idioți. Întrebarea nu este dacă Domnia Sa a discutat cu dna Elena Băsescu despre așa ceva, ci dacă dna Elena Băsescu are nevoie să discute un asemenea subiect cu dl Tomac. Chiar crede acesta din urmă că îl întreabă cineva dacă e sau nu de acord cu o asemenea candidatură? Chiar crede dl Tomac că motivul pentru care a fost pus în fruntea partidului președintelui Băsescu este să fie întrebat dacă e de acord sau nu cu o candidatură a dnei Elena Băsescu? Sancta simplicitas! Și-apoi, dacă dl Tomac nu este încă pe deplin convins că dna Elena Băsescu este o independentă pur sânge, să o întrebe pe dna Monica Iacob-Ridzi. Dar să se grăbească, fiindcă aceasta din urmă pare să fi câștigat o lungă bursă de studii într-un pension, unde vizitarea bursierilor este oarecum limitată.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • xanax simplicitas

  dom tudorane,

  apoteotic si napocaeliptic final!

  :)))

 • Alexandru Petria

  dorin dragă, poate mă luminezi- cine este tomac?

 • Florin Iaru

  Ha ha ha, cele două Elene, dragă Dorin. A mică, să nu rămînă fără coledzi, a mare, fără partid și candidatură.
  Ce jale, ce penibil (și ce de suspiciuni) trebuie că circula printre “membrii fondatori”, înghețîndu-i…

 • @) Dorin Tudoran

  Pai, da, master, sfirsitul chiar incununeaza opera! Impecabila si, cred ca ma repet, implacabila radiografia. Felicitari. Am postat-o pe pagina mea de FB unde pare sa zboare spre cititori!

 • Caragiale

  Pot sa confirm intuitiile d-voastra.

  Sint aici… cu Heidegger si Burke la un snaps si ambii si-au propus sa scrie la ILD in 2014. Ba chiar si in anii ce vor urma. Invidiosul de Nae Ionescu ne transmite printr-un tertz ca daca dl. Vladimir Tismaneanu nu ii acorda un interviu in exclusivitate, nu va mai semna sub pseudonimul de Vlad M. Imperialistu’.

  Redactia are fix 3 ore sa dea un raspuns. In caz negativ, Nae isi va retrage articolul de aici:

  http://inliniedreapta.net/de-ce-il-prefer-pe-gaddafi/

  Desigur, sint multe birfe, dorinte, regrete …, practic toti (neo)conservatorii din lumea umbrelor ar dori sa colaboreze cu ILD. Unii sint scrupulosi. Se intreaba daca mai sint la curent cu doctrinele/problemele, sa nu fi ramas in urma. Si o roaga pe dna Oriana Cernea sa trimita o bibliografie la adresa: neoconi@lumeadedincolo.com. De asemenea, daca dl. VT ar fi atit de cumsecade…, sa trimeata lucrarile Domniei Sale la aceeasi adresa…, costurile, zice un fost, vor fi suportate de noi.

  Prevad succesuri.

 • Exemplu de discurs ILD:

  “Eu cred că lupta asta a fost puțin prea mult până și pentru un căpitan de cursă lungă. Probabil că se luptă cu prea mulți deodată, deopotrivă “prieteni” și dușmani. E sigur că iritarea lui a atins un nivel pe care nu l-am văzut până acum. N-am văzut în direct discursul însă m-a emoționat fotografia de pe Mediafax. Nu e vorba de teatru, nu e vorba de slăbiciune, e vorba de o veritabilă indignare.”

  Poza cu pricina e asta: http://www.mediafax.ro/politic/basescu-anunta-ca-miercuri-are-o-interventie-cu-romanii-presedintele-cu-voce-tremuranda-a-vorbit-prima-data-de-proteste-si-i-a-atacat-pe-iliescu-liderii-usl-si-televiziunile-9172581/foto

  Articolul și ciomăgeala din comentarii, aici: http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/ivan-zubeldian-discursul-lui-basescu-printre-randuri/

 • Pingback: OPORTUNISM. GARGARĂ. ESCROCHERIE. (câteva concluzii) « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET()

 • Gheorghe Campeanu

  Poate mi-a scapat mie. Nu am descoperit pe lista autorilor de texte si a colaboratorilor, numele dl-ui. Mihail Neamtu. Sigur, nu sint la curent si nu am pretentia ca inteleg arhitectura complicata a bataliilor intestine dinauntrul politicii curente din Romania, si poate dl. Neamtu nu mai este agreat. Dar in urma cu 2-3 ani dansul era in prim planul celor care-l sustineau activ pe Presedinte, ba chiar si al sustinatorilor cei mai vizibili ai sefului statului.

 • @) Gh C

  Acum, cine stie? Poate dl MN nu e la fel de prolific precum comilitonii dumisale si se desfasoara doar pe micuta sa newrepublic…

 • @LA & GC

  Dl MN l-a declarat pe dl TB “expirat” apoi l-a aparat in timpul “loviturii de stat parlamentare”. Rezultatul? Analistii politic de la ILD nu stiu ce sa mai creada…

 • Dusain

  Mihail Neamtu e in campanie electorala acum. Site-urile, paginile de fb ale unor filolegionari cunoscuti au inceput sa traga tare pt. el. Ce ma mira e faptul ca Mihail Neamtu, un tanar altminteri inteligent, nu intelege ca pe termen lung va avea mai degraba de suferit decat de castigat prin afilierea cu sectantii Garzii de Fier (Claudiu Tarziu&co).

 • Ultor

  @ despre demnitate
  Registrul semantic al sectantilor basisti tradeaza un handicap cronic al acestora in acceptarea diferentei de opinie. Foiletonul domnului Tudoran, dedicat lor, acest lucru evidentiaza cu asupra de masura. Personal, chiar si atunci cand au dreptate in ce afirma , datorita stlului lor indignat-ulcerat , nu-i pot suporta. Atmosfera de cazarma, frazarea apocaliptica repugna oricarui spirit liberal. Sa faci apologia neoliberalismului cu instrumentarul expresiv al autoritarismului te livreaza instantaneu in patria oximoroanului. Formularea presedintelui -- o sa am o interventie cu romanii -- e marca distinctiva a acestei stilistici cazone. Imagologic, presedintele adopta ipostaza unui commandant de battalion care ordona frust executarea incolonarii bibanilor pe platou pentru a fi bruftuluiti la raportul de seara. Curat democrat, curat manierat acest presedinte ” pentru alte coordonate isterice”. Iar daca acest om e singurul om de dreapta din Romania, atunci e clar, Dreapta romaneasca a murit de mult si moarta este…

 • nemo

  Dl. Tomac este creditat pe nedrept. Servilismul este una dintre valorile fundamentale ale ambelor partide prezidențiale: cel vechi(PDL) și cel de avarie (PMP)

  “Am şi publicat criteriile. Doamna Băsescu este un europarlamentar bun. Deci din punctul ăsta de vedere nu cred că discuţia se pune în aceste… dacă e potrivit sau nu e potrivit. Orice om politic bine pregătit este bine venit în Partidul Mişcarea Populară dacă împărtăşeşte valorile pe care noi le promovăm”, a mai spus Eugen Tomac.

  http://www.mediafax.ro/politic/tomac-nu-am-discutat-cu-elena-basescu-despre-o-candidatura-la-pe-din-partea-pmp-11989210

 • InimaRea

  Au trecut 4 ani de la alegerea “d-nei Basescu” (ce chestie, si-a pastrat numele de fata, e dinastic -- probabil) si s-a adeverit -- prin hotarire judecatoreasca -- faptul ca a fost sustinuta ilegal, in campanie (ori de persoane care au actionat ilegal, pe durata mandatelor lor politice). Dintre cele doua mari fane ale sale, una e deja condamnata la inchisoare cu executare. Asadar: incorect politic, ilegal financiar, Elena Basescu a ajuns europarlamentar roman. Chestie care nu-i afecteaza defel imaginea, dupa cum nici pe a ilustrului sau tata, care da impresia ca toata povestea nu-l priveste. Tot ce conteaza la delfina prezidentiala este neindeminarea oratorica, de care s-a facut mare caz si haz. Adica, in Tara Romaneasca, poti fi oricit de ilegitim ales, lumea te iarta daca ai macar un pic de humor, fie si involuntar.
  Bine-bine, lumea asa e ea, ingaduitoare si rea de gura. Dar nu acelasi lucru se poate spune despre alta lume decit cea numita generic astfel, a media. Care n-are mama, n-are tata, “e facuta cu o matusa”. Din toata lumea asta -- a salciilor plingatoare (cum se scria despre lumea gheiselor, intr-un celebru roman) doar Tolontan si-a pus mintea sa ciufuleasca mitul printesei mostenitoare “de Romania”. Restul -- media ori “mediile” s-au dovedit pur si simplu dezinteresate de fenomen, ca si de urmarile si implicatiile aceluia. Bunaoara, au continuat a bate moneda pe lupta anticoruptie a Basescului. In prezenta unui reusit act de coruptie politica, de care n-are cum nu fi facut presedintele Ro responsabil fiindca o viza pe una din fiicele sale (si nu doar o viza, era temeiul prin care ajunsese la Bruxelles, ca europarlamentar roman) media au ingropat cazul ca si cum era vorba de o amenda de circulatie.
  In acelasi timp -- timp de 4 ani, adica -- media s-au inversunat in a demonstra ca pericolul coruptiei vine de la inamicii politici ai Basescului; ba chiar statul de drept e-n pericol datorita acelorasi -- iar nu datorita insusi presedintelui national care, prin actele sale zdruncina cel mai serios temelia statului de drept romanesc. Altfel spus, daca pina si presedintele tarii pune botu’ la asa minarie, numa’ ca sa se-aleaga fie-sa europarlamentar, ce pretentii sa mai ai de la ceilalti politicieni, dar de la oricare cetatean care fenteaza si el legile, pe cit poate? Nu este el alesul poporului? Nu reprezinta el natiunea pe plan extern? Nu tot el este vocea intregii natiuni, indrituita a da decrete, a convoca referendumuri, a dizolva parlamentul si a gira guverne? Un escroc marunt, care-mpinge la-naintare doua femei fara nici un Dumnezeu -- Ridzi si Udrea, sa fie clar! -- este modelul de luptator anticoruptie si al prezervarii statului de drept. Care-si impinge propria fiica intr-o combinatie murdara -- si politic, si legal -- practic, riscindu-i viitorul.
  Media nu vad nimic din toate astea, de 4 ani aproape incheiati. Mai mult, consacra generoase programe schimbarii de macaz a Udrei -- principala sustinatoare a Elenei Basescu, si instigatoarea la nenorociri, a Monicai Ridzi. E stire de prima pagina faptul ca Udrea intra-n Miscarea Populara, chemind romanii sa dovedeasca -- prin vot -- ca inteleg ce este democratia, ce-nseamna statul de drept; ca vor sa mearga mai departe cu doar elementele sanatoase ale politicii -- Dreapta reprezentata de Udrea (si de Boc, acum -- complice la minaria cu EBA) de atitia alti politicieni curati ca lacrima christi numai daca stampilati de preoteasa Politicii Curate -- Elena Udrea (de fapt, adevarata prima doamna a tarii, dupa cum persifleaza vesnicul Mitica).
  Serios vorbind, daca ne departam putin de imaginea-detaliu pentru a surprinde the big picture, ne trezim in plin basm orwellian: daca are udrea, e bun; daca n-are, nu e.
  Daca acest criteriu devine constitutional, n-am nimic impotriva, recunosc de buna voie si nesilit de nimeni ca Udrea este numele puritatii -- de orice fel. Am si argumentul mitologic al Europei -- care vaca mai ajungea continent daca n-o calarea Zeus?
  PS: Aparent pe linga tema textul meu dar ginditi-va ca oameni aceia de la ILD se simt indreptatiti a uza de absolut orice mijloc pentru a-si inzorzona blazonul. Si-nca-s mici copii pe linga modelul national de nerusinare, daruit noua de Cel de Sus, in ambele sale ipostaze -- barbatesc si femeiesc.

 • emil chirila

  Seful orchestrei de pe Titanic: Domnilor, am fost onorat să cânt pentru dumneavoastră…
  @ Ultor…Basescu : “intervenţia cu românii”. M-am abonat la Revista Jandarmeriei, ca să înţeleg mai bine cuvântul “intervenţia” (vorbise ca un adevărat şef de dispozitiv )
  Autorul celebrului interviu-fluviu cu Ion Iliescu -- „Marele şoc. Din finalul unui secol scurt”, 500 de pag. (nu ştiu cât i-a luat să scrie, ştiu cât i-a luat pe urmă, să se explice) – avertizează: USL va aduce mexicanizarea României! ..asta pina ramine singur-cucuvea si nu mai are pe nimeni care să-i numere cuburile de gheaţă din paharul puterii…Cori¬feii societăţii civile , miluiţi cu ordine şi medalii, s-au ascuns îndă¬rătul lor, au amuţit(la derapajele preş-ului) într-o serenitate ghiftuita: piepturi de aramă,zid de decoraţii “Steaua României” răsărind de deasupra portofelului. Ată¬dată sătui de lichele, astăzi se lasă pupaţi pe frunte de toate canaliile.

 • Maya Kankluzya

  Cred ca stiu care a fost picatura care a umplut paharul. Tin minte ca mi-am zis la vederea stropului acela galben-verzui de literatura proasta excretata de un creieras de pamfletar amator: a calcat pe bec gagiul! Cu mina lui si-a facut-o. L-a luat apa propriei genialitati si infailibilitati inchipuite si de-acum doar sa-i poata spinarea.

  Imi era clar ca nu stia in ce s-a bagat. Daca ar fi fost ceva mai citit, mai informat, daca ar fi cerut o parere in stinga sau in dreapta despre cit de fezabil e sa il provoci pe Tudoran tocmai pe terenul lui, despre trecute polemici in care a fost implicat si cam cum s-au terminat ele, atunci o minima prudenta i-ar fi recomandat sa taca dracului din gura si sa-si vada de baleguta lui.

  L-a mincat undeva…

  Sic transit gloria mundi.

  Next!

 • Misu Tedescu

  @Dusain
  Baiat scolit, ochelarist, bun comunicator, cu replica prompta, tinar vivace si petulant, fara aschii de limba lemnoasa pe buze, curtenitor cel mai adesea, Mihai Neamtu are priza la foarte multi tineri cu studii superioare din generatia lui. Mais il ne ratissera pas large… poate si din cauza numelui familial. Asa cum pe Mihai Razvan Ungureanu il acuza pizmasii ca e… ungur (si vindut Budapestei sau chiar Ierusalimului), pe Misu Tedescu or sa-l indice cu deshtul mic de la piciorul sting… drept nepot al Angelei Merkel ( si, ca atare, vindut intereselor germanesti). Te lo dico io.

 • Sorin Muncaciu

  Domnule Tudoran, pe la inceputul secolului XX bankerii din New York au decis schimbarea istoriei americane si instituirea controlului asupra administratiei. Fundatii ca Ford Foundation, Carnegie Endownent,Guggenheim etc. au fost in centrul acestui efort. Rolul marii finante americane in declansarea revolutiei bolsevige si, mai apoi ,de consolidare a puterii sovietelor , in declansarea primului si a celui de al doilea razboi mondial, sunt subiecte excluse din curriculum. Tocmai acesta este rolul “invatat” de domnul Tismaneanu si propaganda IDL, de a sustine o istoriografie a comunismului ” prelucrata in laboratoarele” oligarhiei.
  In sprijinul celor afirmate de mine, dat fiind ca arhiva Congresului american este inca publica, va recamand Raportul Comisiei Reese din 1953 sau, mai expeditiv, marturia domnului Norman Dodd, directorul de cercetari al comisie , interviu pe youtube, datind din 1986. Deasemeni cartea generalului Smedley Butler este edificatoare in acest sens.

 • Ultimul Mojican

  @InimaRea
  Asa parind sa steie lucrurile, cum argumentati D-Vostra mai sus, ce e de fapt Base? Was ist Er eigentlich ? Presedinte jucator intr-o republica semiprezidentiala, cum se autodescrie, sau dictator, exploatator, dictachior, autocrat, nebun, tiran… und so weiter ( cum il zugravesc Antenele Varanice)?

 • Ivy

  “( … ) Mihai Neamțu, un tânăr turuitor și răzbătător, capabil să facă antipatice și cele mai corecte idei. ” zice Schmoukiz, un blogger mișto, la adresa:
  http://blog.webphoto.ro/politica/film-porno-cu-alba-ca-zapada-si-batraneii-perversi/

  O mai bună fotografie a Neamțului încă nu am văzut. Mă îndoiesc și de calitatea studiilor lui (nici măcar Ivy League nu mai e o garanție în sine în ziua de azi) și de priza la mulți tineri.

 • @Ultimul Mojican

  daca mi se “permiteaza”, ofer un raspuns -- nietzsche una, nietzsche alta.

 • Nea Gerila

  @Emil Chirila
  Treaba cu decoratiile, o veche meteahna la ai nostri, vostri, lor. Toti apelantii — prin ”Revista 22” si GDS — la votarea lui Ion Ilici Mineriadov in turul doi al alegerilor din 2000 s-au vazut medaliati cotroceneste de Regimul Mosiliesc Ultim, dar, jmecheri nevoie mare (cam cit un cumatru al meu din Cheatra Alemanului, nu-i zic numele, are fonctie mare in zona), trec dumnealor in CV-uri ca au primit rasplata simbolica respectiva de la Presedintia Romaniei, evitind abil sa-l numeasca pe medaliator, asa cum or sa procedeze, cit de curind, si foarte multi dintre cei decorati — ori chiar prebendizati — de Base Himself.

 • InimaRea

  Nu ca sa va surprind -- deși nu mi-ar displacea -- eu nu pe Basescu l-as descrie, e neinteresant fiindcă pleacă. Dar presa ramine, sin pe aia o desenez, ca sa țin minte ca asa cum ma nebunește de cap, acum, cu Basescu, tot asa o sa ma cu altul/alții, numai sa nu bag de seama ca “a IV-a putere in stat” girează toate porcariile celorlalte puteri, constitutionale.

 • Altera Pars

  Ca price pasere (maiastra!), Traian Basescu pre limba sa… se defineste.

  http://stirileprotv.ro/stiri/politic/basescu-pe-facebook-modul-cum-nu-au-inteles-sa-fie-democrati-ma-face-sa-spun-acum-adio-pdl.html

  Dupa cum vedeti, nici marinal, nici marinel, ci… autoritar. Iar ex-partidul D-Sale cu ARIPA STANGA -- fesenista, ARIPA DREAPTA- nemteano-tomaco-ungureana si cu CORPUL … Eleni Udrea.

 • Altera Pars

  Postarea mea din mai din deal ii era adresata dlui ‘Ultimul Mojican”.

 • OvidiuB

  Toata cearta de mai sus referitoare la alegerea profund imorala a independentei domnisoare (la acea vreme) Basescu cu voturile “voluntarilor PDL” -- nu stiu insa daca si ilegala -- dar si ultima postare a lui “Nea Gerila” (cata imaginatie investesc unii in alegerea numelor…mai rar asa ceva) -- ei bine toate astea mi-au adus aminte de un alt zvon care umba prin targ, anume ca si in 2000 tribunul Vadim Tudor a castigat “la linie” cursa din primul tur (adica locul 2, desigur) tot beneficiind de voturile altor “voluntari”. De la PDSR de aceasta data. Care, se intelege, aveau tot interesul sa ii propulseze dlui. Iliescu un contracandidat cat se poate de “turbulent” -- pe care, nu-i asa?, pana si GDS-ul anti-iliescian sa-l repudieze ferm. Si uite asa se scrise istoria acelor alegeri…

 • @) All

  Tocmai am primit informatia, pe care sper ca o pot posta si aici, ca dna Adriana Gorga, plecata de pe contributors.com din motive de cenzura, tocmai si-a redeschis propriul contriburs elvetian! In inaugurase acum vreo doi ani, dar la lasat in vacanta crezind ca se va intelege in eternitate cu cel dimbovitean. Nu s-a inteles. D-sa isi preia deocamdata toate textele de pe site-ul frecventat pina nu de mult, dar promite sa vina cu noutati. Cum Elvetia e neutra, sper ca noul site va fi cumva asemenea, adica nesubordonat!

  http://www.contributors.ch/

 • @) All

  De buna seama ca „l-a lasat”, „il inaugurase„…

 • Nice Nietzsche

  @DT + Altera Pars
  Iata-va niceisti, tetralematici, zetetisti, tetrapiloctomisti, problematizatori, dara, ce refuzati maniheismul, simplificarea, partizanatul (pagubos au ba): va declar public simpatia mea inoxidabila + antiderapanta.

 • @) DT, Nice Nietzsche

  Cum era, oare, poezia Magistrului? Cam asa: Nici lui Friedrich Nietzsche/ Nu putea ca sa-i strice/ O pereche de bice..” ?

 • Veronika Carstens Enkel

  @ Pira la Inalta Poarta a Forumistilor
  Un var de-al meu, ducindu-se dupa un link precum boul la apa si PMP spre viitor, a intrat nechemat la Dreptacii Liniei Zigzagante si a postat, la dinsii, o politicoasa recomandare de eufonie nominala pentru doamna Oriana Cernea, si anume aceea de a-si intercala o litera (eventual initiala unui prenume parintesc) intre ANCA si CERNEA, intercalare ce i-ar fi armonizat, poate, relatiile internetice (era sa zic interetnice!) cu persoane atit de diferite precum Vasile Ernu, Claude Karnoouh, Dorin Tudoran si atitia altii. Din pacate, se plingea varul meu, postarea nu i-a fost acceptata, doamna in cestiune perseverind in ”statu quo” onomastic diabolicamente, crezindu-se pesemne, zicea dinsul, varul, daca nu Oriana Fallaci, cel putin Veronika Carstens, soata unui fost presedinte al RFG, Karl Carstens pe numele sau intreg. Da, dar grupul KAKA are, in nemteste, conotatii pozitive, nescatologice, fie si pentru ca apare in sigla FKK (Freie Korperkultur, cu intelesul de ”nudism”), ce lasa urme odinioara pe plaja de la Doi Mai, unde militia punea cu regularitate o pancarta interdictoare, pentru turistii din DDR & BRD, ce libelata era asa: DIE FKK IST VERBOTEN!, cu regularitate nudistii ingaduindu-si sa intercaleze intre FKK si VERBOTEN un NICHT cu litere de-o schioapa.

 • cornelia zetea zeteteanu

  @Veronika Carstens Enkel
  Apoi, ca sa vezi, si eu am o colega de birou ce, din cauza cacofoniei onomastice, se prezinta totdeauna, ungureste si/sau militieneste, cu numele de familie plasat inaintea numelui de botez: Calciu Viorica. Nu, cum s-ar cuveni, evropeneste, Viorica Calciu ( asa cum procedeza, elegant, doamna Anca Cernea), nici macar ca Viorica Rabinovici-Calciu nu se prezinta, ca se sfieste dumneaiei, de gura lumii, sa bage la inaintare, intercalindu-l unde trebuie, numele de familie al mamei. Nu insa si tinara cercetatoare basarabeana Viorica Caraman, care, in cele din urma, acceptind sugestia unuia din fostii ei profesori ieseni, si-a tras o initiala eufonizatoare intre praenomen si nomen gentilice. Si, zic eu, bine a facut… macar ca nu militeaza pe platforma ILD sau pe CriticAtac.

 • @Liviu Antonesei

  Era asa: „Cînd vremea-i propice/ jucãtorului de popice/ acesta îsi zice:// «Lui Friederich Nietzsche/ poate sã-i strice/ o pereche de brice?»” (Vremea popicelor)

 • @cornlia zetea zeteteanu
  Si bietul Ion Luca Caragiale tot din cauza cacofoniei a inceput dupa o vreme sa se prezinte Mateiu Caragiale…

 • @) DT

  Perfect! Multumesc, nu-mi aminteam inceputul…

 • Krohmal Nietszscheanu

  @Liviu Antonsei
  Sint mai nietzscheene versurile Magistrului Mihai Ursachi din Ticau in versiunea ta fiindca, acolo unde el spunea ”brice” (pentru efect de surpriza dadaista), tu spui, in spiritul lui FN, ”bice”, gindindu-te poate la sfatul dat de Zarathustra afemeiatilor de pretutindeni, atit de antifeminist, de incorect politic, de misogin: ”Gehst du zu Frauen, vergiss die Peitsche nicht!”. Il intelegem, noi, cinexegetii prilejuali, pe bietul Fritz. O ceruse de nevasta pe Lou Salome, iar aceasta, care-l admira ca filosof ( :va si scrie prima carte despre gindirea sa), ii dadea, suverana, cu flitul, preferind o relatie platonica, dar de lunga durata, cu Paul Ree, amicul solitarului de la Sils-Maria. Ramine insa,din triolismul lor, si ceva imaginal: fotografia cu bidivii NIetzsche & Ree tragind o saniuta pe care se afla instalata Lou, inarmata, aceasta, cu un biciuletz curat zarathustrean, dar… pe invers.

 • @) KN

  Intr-un fel asa este -- da, cind esti cu femeia, nu uita biciul… Stiu poza aceea, adevarul e ca nu le statea rau baietilor pe post de bidivii…

 • @Veronika Carstens Enkel
  KAKA are si in futbol conotatii dintre cele mai pozitve, ele ajungand pana la Balonul de Aur.

 • Gheorghe Campeanu

  @ urgoi nadroi

  De janiu re-imaginea cu Freddie N inhamat la acel Luge alegoric. Uitasem de dansa (poza), iar acum s-a reinstaurat in memorie. Cum muza Lou nu-i mai tachineaza pe cei doi, de ce nu s-ar invrednici apolonicul filozof sa se re-inhame de data asta, dimpreuna cu comizerul sau tractional, la avantmentionata lista a colaboratorilor?

 • Cumatrul Agerila

  @OvidiuB
  E subtila analiza dumneavoastra relativa la manevrele dinaintea turului intai al electiunilor prezidentiale din 2000: o co-semnez, si chiar cu ambele maini. Mai subtila decit explicatia prin retragerea din cursa a lui Don Emilio El Chivo si dispersarea formatiunilor non-iliescolatre. Exploatind abandonul Tapului Prezidential, ”invins de structuri”, strategii iliescari, constienti de efectul imediat al decoerarii fortei dreptace, nu aveau decit a recomanda unei mici franje electorale pesediste sa-l impinga nitelus de fundament pe Tribunel, exact cit sa devanseze cu jumatete de pas gruparile neiliesciste. Victorie facila a Bunicutei in turul doi, cam cit, un mai tirziu, a lui Jacques Chirac, votat chiar de adversarii sai socialisti (dezbinati in turul intai) impotriva lui Le Pen, acuzat mereu, gargarial si fara temei, de fascism, deci usor de invins. Mai simplu e in Gabonul regentat de dinastia Bongo: cumperi, cu un sac de dolari sau de e(p)uroi, pe contracandidatul cel mai vocal si cu mai multe sanse de castig, el face o campanie moale si toata lumea e multumita in final, minus alegatorii candidatului vocal. Cica, dar nu bag mina in foc ori in barfem, asemanator ar fi procedat Ilici Minereanu cu Niki de Saint-Phalle ( in 1992 sau in 1996?), iar Niki insusi cu Cipariul Netimoteic, promitindu-i o maduva substantifica, la ultimele alegeri ale Uniunii Scriutoare. (Am si eu opinii personale privind ”tactica cavaleriei politicare”, vai, dar nu le impartasesc intotdeana, sa fie clar.)

 • Yorgos Le Jourdain

  @Gheorghe Campeanu
  Le-ati dat idei Dreptacilor Liniei Zigzagante. Maine-poimaine ii vor impersona pe cei doi ”bidivii” antementionati, unde? Chiar pe platforma lor de fericita anamneza, alaturi de Oriana Fallaci si Dr.Pepper.
  PS. Mai norocos de cit mine si beutor de molan carmiziu la ”Iepuroiul Agil”, e imposibil sa nu fi vazut, la finea Anilor Saptezeci, prin 1977-1978, filmul italiencei Liliana Cavani, DINCOLO DE BINE SI RAU, unde, in locul saniutei tractate de Freddie Niiceanu si Paul Ree, ii folosit, la fotograful helvet, un carutz oarecare, cu doua roate (ca cu patru nu se poate… decit la cvadriga), pe care se urca, voluntara, Lou, ”my sister, my spouse”, inarmata, fireste, CON UNA FUSTA. Mi-l povestea, in epoca, Michel Rouan, lectorul nostru hexagonal, dupa intoarcerea din concediu, iar azi il vad, iaca, si eu, cu regretabila intirziere, pe Youtube… Alaturi de LA PELLE, dupa romanul cu acelasi titlu al fantezistului -- mitomanului -- Curzio Malaparte. Mai bine mai tirziu decit, vorba Corbului, nevermore.

 • Gheorghe Campeanu

  @ J J #41

  Da, fara indoiala mult mai norocos in acel sens (desi nu am niciun merit). Trimiterea Dvs. susmentionata mi-a adus instantaneu aminte de “poza” respectiva. Desigur, am vazut atunci filmul Lilianei Cavali, precum si toate celelalte facute de ea. Parisul era (si inca este) Mecca mersului la cinema cu sutele de sali si cinemateci de toate soiurile. Pe vremea aceea puteam lua bilete cu 60% reducere, folsind (incredibil) legitimatia de student din RO (luata ca memento nostalgic). In film juca una din viziunile beatice ale epocii 70’s-80’s, Dominique Sanda (a real eye candy), preferata de Cavali, Bertolucci si Bresson. Ce vremuri! Multumesc pentru memoriile “off topic”, o binevenita recreatie in subsolul ILD.

 • Costin Andrieș plagiază.
  Un exemplu: în 2011 a preluat un articol de pe blogul meu, fără să mă prevină în vreun fel (așa e stilul lor), sub titlul căruia s-a semnat, ca și cum ar fi el autorul.
  Interpelat, a refuzat să-și șteargă numele, zicând că de fapt se vede că e o preluare, din altă parte, etc. Vezi comentariile de la link-ul ăsta:

  http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/sofia-aya-sofia…/

  Dar în lista de articole (615 la număr) ale prolificului analist politic de dreapta conservator ș.a.m.d. -- vocea dreptei -- Costin Andrieș, el își trece fără jenă și articolul cu pricina. Vedeți la link-ul ăsta, pe luna septembrie.

  http://inliniedreapta.net/author/costin/page/5/

  În rest, pontocrație și plagiat la toată lumea! Mânați măi! Hăăăi! Hăăăi!

  Pe de altă parte, site-ul ILD este o imensă exagerare internaută, la fel ca propaganda pe care o practică. Regula generală este ca în urma postării vreunui articol mai “colțos” de către vreunul dintre acești băieți de băieți de dreapta, automat restul se simt datori să comenteze aprobator, să întărească cele spuse de băiatul care era de serviciu la scris pe ziua aia. Rar o să vedeți vreun comentator străin pe la ei.

  În total, ei au preluat două articole de pe blogul meu, desigur, așa cum am spus și mai sus, fără să mă anunțe. Am zis că e bine, mesajul blogului “Despre demnitate” e unu care nu are culoare politică, poate fi preluat de oricine, chiar dacă în mod particular băieții ăștia nu mi-au plăcut niciodată.

  Dacă mă uit în urmă pe monitorizare văd că link-urile de la ÎLD au adus un total de 145 de vizite din 2011 încoace. Adică nimic. E traficul mediu pe zi pe blog, în zilele în care nu scriu nimic.

  Cam asta e cu notorietatea acestor băieți. De dreapta. De aceea mă mir că domnul Dorin Tudoran își pierde vremea cu ei, pentru că scrie multe articole despre efectiv niște neica nimeni.

 • Să nu credeți că mă plâng aici despre cei de la ILD. De doi ani am fost interzis să mai comentez ceva pe site-ul lor de dreapta. În urma unei dezbateri despre abdicarea Regelui Mihai. Mă rog, dezbatere -- așa am crezut eu. Ei aveau alte treburi…

  http://inliniedreapta.net/„jos-basescu”-explicatie-la-explicatiile-romaniei-liberale/

 • nc

  Î.L.D, Anca Cernea, Costin Andrieş? Ce poţi însă să mai zici cînd vezi un vomitiv d-ăsta cum a oferit azi Andrei Pleşu pe site-ul Adevărul?

  Pentru A.P. problema nu e că în general dacă critici un politician eşti taxat că susţii partea adversă -- adică că oamenii nu mai sînt în stare să gîndească cu capul lor, atît de manipulaţi au ajuns să fie. Nu. Pe A.P. îl preocupă doar faptul că eşti taxat ca băsist dacă critici pe cineva din tabăra USL sau că Băsescu e invocat automat cînd susţinători cunoscuţi ai lui apar la TV, fie că în discursul lor se referă la Băsescu, sau nu. Domne, e ”psihoză” domne cu antibăsiştii ăştia… Spre deosebire de băsişti, care sînt nişte finuţi, probabil…

  Şi cum să nu se oftice atîta de nedreptatea asta, cînd în a doua parte articolului -- probabil pentru a întări acuitatea observaţiilor, obiectivitatea de mare clasă din prima parte -, se apucă să îşi exprime fără reţinere admiraţia faţă de T.B.: „Băsescu e pur şi simplu mai dotat mintal şi strategic, mai priceput în materie de politică, iar cînd vorbeşte – mai convingător.”

  Cum spuneam: Î.L.D, pseudointelectuala Cernea, Andrieş gargaristul? Ipocritul pînă la scîrbă Tismăneanu?
  Luaţi d-aci, de la Andrei Pleşu…

  http://adevarul.ro/news/politica/basistii-1_52f7abb3c7b855ff5633b51c/index.html

 • @nc
  Sunt absolut de acord cu dl Plesu intr-o chestiune:„Băsescu e pur şi simplu mai dotat mintal şi strategic, mai priceput în materie de politică, iar cînd vorbeşte – mai convingător.”. In sensul ca TB ramane cel mai puternic “animal politic” post decembrist. Stiu ca nu e evaluare care sa se bucure de mare popularitate pe acest blog, totusi asta este ce cred.

 • nc

  @DT:

  Cu evaluarea lui ca luptător în mizeria asta de la noi n-am nici eu nimic de obiectat. Faptele sînt fapte.

 • Dar despre aceasta mostra de gandire post-tescana, ce ziceti?

  “Desigur, e mereu la îndemînă să înjurăm guvernul. Slavă Domnului, avem şi de ce. E limpede (în sfîrşit) pentru mai toată lumea că, probabil, avem, la vîrf, cea mai nefericită, mai ineficientă, mai ruşinoasă combinaţie politică din cîte am avut după decembrie 1989.”
  (A.P. -Revista 22/ 03.02.2014 :
  http://www.revista22.ro/meningita-morala-37432.html)

  Chiar “avem, la vîrf, cea mai nefericită, mai ineficientă, mai ruşinoasă combinaţie politică din cîte am avut după decembrie 1989.”?

  Daca da, regimul Iliescu, din 1990-1991, in care si sus-semnatul a detinut cu onor functia de ministru, in mai multe cabinete succesive, cum ar putea fi calificat? Pentru cine a uitat, in 1990 au fost montate sinistrele mineriade.

 • Spre rușinea mea, nu aveam cunoștiință de succesul site-ului amintit. Acum, că l-ați menționat o să-l vizitez, ca să mă lămuresc deplin. Din nefericire, din cauza democrației originale girată de nume pe care nici nu vreau să le mai pomenesc, mulți s-au retras scârbiți din hărmălaia și impostura publică, prezentându-se eventual la vot. Apoi au fost urecheați că nu știu cum să voteze etc. Concluziile dumneavoastră aduc un aer mai ozonat în ținutul Mioriței în care vocile autentice nu prea le aude nimeni.

 • Pingback: Un falsificator de cursă lungă – Petre M. Iancu « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET()

 • Pingback: Un falsificator de cursă lungă – Petre M. Iancu | CERTOCRAŢIA()

 • Pingback: Dorin Tudoran pe adresa Deutsche Welle si a colaboratorului sau, Petre M. Iancu: “Un ticălos este un ticălos, indiferent de etnia căreia îi aparține” | Ziaristi Online()

 • Pingback: Lupul etnic, dughiniști și dughisiți | CERTOCRAŢIA()

 • Pingback: Lupul etnic, dughiniști și dughisiți « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET()

 • Pingback: SENSUL OPERATIUNII “LISTA LUI DUGHIN”: “Nu te încolonezi: te radem definitiv cu orice mijloace prin calomnie de cea mai joasa speta” - Recomandari()

WP Admin