≡ Menu

Oops!

Am primit comunicatul de mai jos.

Dacă nu este o farsă, comunicatul nu are de ce să mă mire – Vladimir Tismăneanu a declarat  că visul său este să umple rafturile bibliotecilor cu biografiile foștilor miniștri de interne ai României Comuniste. Îi recomandasem să includă și biografiile șefilor Siguranței din timpul României necomuniste, nu de alta, dar poate aflăm pe cine și cu ce misiuni a parașutat Cominternul în România și dacă misiunile au fost ori nu îndeplinite cu succes sau trebuie să mai așteptăm până la îndeplinirea unora dintre ele. Dacă trebuie să mai așteptăm, cam până când – așa, cu aproximație?

De este o farsă, nu îmi aparține.

 

Comunicat al Asociaţiei 21 Decembrie 1989
27 iunie 2010

Asociaţia 21 Decembrie 1989 îşi exprimă îngrijorarea faţă de decizia recentă a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc prin care acesta intenţionează schimbarea si restrangerea activităţii pentru care a fost infiintat. Decizia prevede eliminarea atributiei de investigare a crimelor comunismului si  limitarea activitatii institutului la analiza regimului comunist.

Solicităm conducerii IICCMER  să respecte promisiunile făcute în sensul că institutul intentioneaza prin specialistii sai sa aprofundeze investigarea faptelor savarsite de comunisti si neocomunisti în perioada infracţională 6 decembrie 1945 – 19 iunie 1990.
In opinia noastra, platforma-program, elaborată la Praga în martie 2010 având ca prioritati cercetarea crimelor comunismului şi înfiinţarea Tribunalului Internaţional Penal in vederea judecarii vinovaţilor de crime din tarile fost comuniste ale Europei, ar trebui sa fie adoptata integral de institut.

În acest sens, Asociaţia 21 Decembrie 1989 solicita conducerii institutului, reconsiderarea recentei pozitii adoptate, punerea in concordanta a vorbelor cu faptele prin respectarea intocmai a declaratiilor facute de la preluarea mandatului si pana in prezent. 

 Teodor Mărieş, Preşedinte – Asociaţia 21 Decembrie 1989

 • viorel

  aici imi permit doar sa fac o conexiune, spre aducere aminte, cu cineva care ptr mine este un reper moral, P. Tutea, inainte de a trece dincolo. este on topic, va asigur rel="nofollow">

 • @) Dorin Tudoran

  Nu, nu cred ca e o farsa. Am primit si eu textul, exact in forma publicata de tine, de pe o adresa de la care mi-au mai venit mesaje/comunicate/scrisori de la dl. Maries si Asociatia pe care o conduce.

 • Dar oare exista cineva in aceasta tara care sa se fi indoit vreodata ca, sub conducerea lui Vladimir institutul se va ocupa mai mult cu ocultarea unor perioade sensibile din istoria comunismului romanesc? Daca raspunsul este unul afirmtiv, atunci nu pot decat sa le spun…mah naivilor!

  Din fericire pentru noi insa spre marea dezamagire a unora, Marius Oprea isi continua activitatea. Recentul caz Susman vine sa ne arate care sunte legaturile dintre crunta perioada a anilor ’50 si epoca pe care o traim. Ne iluzionam ca ascunzand praful sub covor, ne facem curatenie in casa. Nimic mai fals. Contrar celor afirmate in presa de catre limbaii actualului regim, nici macar 15% din abuzurile si faradelegile comunismului din Romania nu au fost facute publice. Lipseste penitenta, lipseste asumarea faptelor.

  Cat despre Teodor Mărieş, sa spun ca asta merita? Nu. Mai bine tac.

 • marianacodrut

  E incredibil. Deci plopul (Institutul de INVESTIGARE A CRIMELOR COMUNISMULUI) isi propune sa faca mere (adica doar sa ANALIZEZE sistemul comunist). O batjocura mai mare, un cinism mai feroce nu se putea adauga la genocidul prin mijloace economice care se prefigureaza acum in Romania.

 • Dragă domnule Tudoran

  Nu v-am mai plictisit demult. Am întocmit un test de venalitate pentru magistraţii pensionari şi securiştii scăpătaţi. Voi publica rezultatele peste două trei luni. V-aş fi recunoscător dacă, pînă atunci, aţi contribui la popularizarea testului. Vă mulţumesc.

 • victor L

  Dle Tudoran,
  sint stupefiat, realmente.
  Nu v-am vazut in viata mea; nici in realitate si nici la televiziuni. Doar in poze.
  Va “cunosc” insa cu mult inaintea celor ce va perie acum.

  De unde ati tras concluzia ca e vorba despre dvoastra? oricite explicatii veti incerca (nu sinteti deloc obligat) nu voi crede. Simt ca ma credeti un “dusman”.
  Va inselati.

  “Oops”, tradus de mine (amator) pare a fi “ha, tatarilor, v-am prins!”
  Sau mai neaosul “cearta-i, drace!”

  Aici am eu o nelamurire, dar precizez ca e din necunoasterea unor atributii.
  CNSAS-ului i s-au luat unele atributii prin hotarirea CC, dece ar fi mai indreptatit IICCMER sa le aiba. Cred ca nu are atributii cu care sa se calce pe picioare cu Justitia.
  Sau “investigarea” se refera la sapaturi? iar noua conducere vrea sa sape doar in documente?

 • victor L

  Pe blogul cuiva este o postare unde se scrie:
  “IICCMER vă invită la workshop-ul ” „Profesiunea mea, tortura. Anchetatorii Securităţii: cazul Gheorghe Enoiu”. Participă Vladimir Tismăneanu, Adrian Cioflâncă, Dumitru Lăcătuşu şi Mihai Burcea”.

  Asta nu intra la investigarea crimelor comunismului?

 • Inima-Rea

  Superificialitatea-mi joacă feste. Abia acum mi-a căzut fisa -- ce potrivit titlu Certocraţia: dominaţia certăreţilor. Se ceartă politicienii, revoluţionarii, dizidenţii şi caricaturiştii între ei. La vedere, pe bloguri proprii ori de-nchiriat -- cînd nu se bat în comunicate. Se poartă Cearta -- ca un destin.
  M-oţi crede au ba, asta mă trimite-n feerica adolescenţă liceană, unde-aveam şi noi o vorbă: Ceartă-te, nu te lăsa!
  Cu părinţii, profii, cu lumea -- ce s-o mai dăm pe după piersic! Acu’, stau şi mă-ntreb: Oare ăsta să fie semnul veşnicei tinereţi a băieţilor d’antan?
  PS: Astă-ntîrziată revelaţie o avui nimerind pe blogul lui AVP. Vezi-Doamne, toate-mi zumzăiau în cap dar abia acu’ de se legară. Cum pe-acolo nu calc nici cu dat dracu’, îmi zisei ca p’aci să-mi fac mea culpa.
  Nu vă fie cu supărare, bine?

 • Nicolae Prelipceanu

  Nu e o farsa, maine are loc intalnirea delegatiei Asociatiei 21 Decembrie 1989 cu sefii IICCMER. Desi nu cred ca scopurile noii formatii cu initiale mai sunt negociabile. Cred ca investigarea crimelor ar fi fost, implicit, si o analiza, si inca una profunda, a sistemului comunist.

 • Dorin Tudoran

  @ victor L # 6 & 7

  Cred ca este vorba de o confuzie! Cand si unde si despre ce am tras concluzia ca va refereați la mine cînd nu o făceați și cum de credeți că bpnuiesc că îmi sunteți dușman!?!

  Traduceti Oops! în mod eronat. Nu la certuri invit și nu de certatul unora mă bucur. Pur și simplu am avut îndoieli asupra autenticității comunicatului, deși îmi venea de la o adresă sigură!?!

  Problema este alta, dincolo de gherilla murdară pusă la cale pentru preluarea în forță a institutului — când mulți au spus că noua conducere aacceptat târgul de a vedea institutul emasculat de anumite drepturi, noua conducere a spus ca este o înțelegere greșită și tendențioasă. Că vor face și vor drege. Au promis marea cu sarea. Domnule Victor — au mințit! Asociația 21 Decembrie 1989 a sprijinit noua conducere a IICCMER, i-a dat un imens cec în alb. Acum a observat că sunt câteva lucruri de discutat. Eu, unul, cred că este târziu.

  Sigur că workshopul la care vă referiți face parte din cercetarea crimelor Securității.

 • Dorin Tudoran

  @ Liviu Antonesei # 2 & Nicolae Prelipceanu

  Când s-a acuzat faptul că noua conducere a acceptat ce a acceptat s-a raspuns ca suntem proști și răuvoitori, s-a promis marea cu sarea… Și eu cred că e foarte târziu — nu mai poate fi renegociat nimic.

 • Dorin Tudoran

  @ Garcia Muerte # 4

  Da, au existat și există oameni care s-au îndoit…
  Ocultare, analiză selectivă, începerea de le cine și ce convine cuiva și ajungerea la concluzii care convin acelorași “cuiva” etc.

 • Dorin Tudoran

  @ marianacodruț # 4

  Se poate și se va putea și mai abitir… Asta-i marfa… Negăm, promitem marea cu sarea și facem ce am acceptat în spatele ușilor închise ca să putem pune mâna pe jucărie…

 • Dorin Tudoran

  @ inimă Rea # 8

  Nu mă supăr. De ce m-aș supăra?

 • Dorin Tudoran

  @ Inimă Rea # 8

  O precizare, chiar două.
  1. Desenele publicate pe acest bloc nu reprezită tălpi puse altor desenatori ce publică pe alte blocuri. Ce se desenează și se declară de către alți graficieni pe alte bloguri nu este responsabilitatea mea.

  2. Centaurul, desenul lui Alex. Dimitrov, nu a fost (am mai spus) comandat pentru articolul Centaurul și interesul (tele)național. Alex. Dimitrov l-a desenat cu bun timp în urmă și mi l-a trimis cu mult înainte de a mă gândi ca voi scrie o asemenea Pastilă de duminică.

 • Dacă_nu_nu

  Acuma, şi Centaurii-s de două feluri: sunt unii răi şi alţii buni.

  Cei răi spune legenda că ar fi fost luptători -- e drept, fiinţe monstruoase, cu patru copite de cal şi două braţe de om (asta pentru perioada clasică, deci avem în discuţie „Centaurul clasic”). Centaurii ăştia răi s-au încumetat să lupte împotriva unui (întreg) popor din Tesalia condus de Piritoos şi prietenul său, Tezeu. În cele din urmă au fost învinşi, după un masacru cumplit, şi nevoiţi să părăsească Tesalia. Nu spune legenda „ce-i mâna pe ei în luptă”, dar ştim că tot ei ar fi luptat şi împotriva lui Heracles. De ce?, dracu -- Doamne iartă-mă -- îi poate şti. Poate de ce aveau ei obiceiuri aspre şi brutale…

  Cei buni erau puţini. Deloc surprinzător. Exemplu: Chiron, un înţelept şi binefăcător, prieten muritorilor de rând, cel care i-a crescut şi i-a educat pe Iason, pe Ahile, pe Asclepios, iar în încăierare, ar fi luptat de partea lui Heracles, care, din neatenţie, l-a rănit atât de grav, încât de-acolo i s-ar fi tras moartea de n-ar fi fost nemuritor. Atunci, Prometeu, fiindu-i milă de suferinţa unuia de spiţă olimpiană, a convenit să-şi dea el moartea în schimbul nemuririi lui Chiron, să-şi poată-afla Centaurul cel bun odihna veşnică.
  Pe Chiron nu l-ar fi fentat unul lipit de scaun. La cât era de înţelept în mod sigur s-ar fi prins că lipitura-i aparentă, iar spurcăciunea de pupat s-ar fi ascuns în palmă…

 • victor L

  Dle Tudoran,

  “Nu am fost niciodata pe un platou de televiziune cu cei numiti,”spuneti dvoastra in raspunsul de la postarea # 15. De aici am “dedus adâncul acestei (mai putin) calme creste” ca ma banuiti ca m-as fi referit la dvoastra.

  Despre asociatiile de revolutionari, ca unul care am auzit suierul gloantelor si am vazut (doar, norocul meu) morti, imi permit sa nu am nicio forma de incredere; mai ales in cele unde figureaza Iliescu, Paunescu ori Merce. Ca am auzit ca si el ar fi revolutionar.

  Daca au mintit ori ba, cei de la IICCMER, nu ma pronunt; nu sint atit de grabit incit sa dau cu parul. Si dupa convingerile mele, dl Tismaneanu si “gasca”, cum se bucura unii sa le zica, pot fi mincinosi. Dar nu pot sa-i cred pe acuzatori doar pe cuvint.
  Si sper ca daca cer “dovada” sa nu fiu impuscat.

 • Dorin Tudoran

  @ victor L # 17

  1. Ați dedus greșit. Tot ce spuneam era că nu știam la cine vă referiți iar despre mine vă reaminteam că nu prea apar în emisiuni de televiziune. Simplu.

  2. Da, pot să confirm cu mâna pe inimă -- Ilie Merce este revoluționar, căci mă alerga pentru motive de contrarevoluție.

  3. Tismăneanu și gașca nu este o invenție de presă. Este o realitate.

  4. Nu vă cere nimeni (eu, unul, nu o fac) să credeți pe cineva pe cuvânt. Recitiți primul interviu al lui Tismăneanu (Evenimentul zilei) în care explică ce s-a întâmplat la IICCMER, declarațiile date (și reluate chiar în comunicate ale… Asociației 21 Decembrie 1989) în legătură cu necunoștința de cauză și rea-voința cu care se pronunță unii despre noul statut al institutului, recitiți promisiunile ferme făcute în legătură cu ce va face și ce va putea face institutul și veți vedea cât de mare era minciuna. Cred că asemenea declarații, promisiuni neonorate etc. a declanșat comunicatul de acum al Asociației conduse de Teodor Mărieș.

  5. Pe aici nu împușcă nimeni, dar nici nu se lasă împușcat. Sunteți atent la nuanțe, bun cercetător al colecțiilor — mai vechi ori mai recente — de publicații (în edițiile lor electronice), așa că veți găsi foarte ușor dovezile de care aveți nevoie.

  6. Nu este vina nimănui, că foarte grăbit să subtilizeze institutul creat și condus de Marius Oprea, Vladimir Tismăneanu a acceptat ca noua structură să nu poată face anumite lucruri. Tot ce spun este că era decent ca la momentul respectiv să spună da, asta nu vom putea face și cred că e bine că s-a hotărât așa, sau sunt trist că s-a hotărât așa, dar nu pot zice nimic, că-mi iau ăștia jucăria înapoi. Vi se pare o pretenție exagerată?

 • mihai rogobete

  Păi, dacă Tezeu şi Heracles sunt socotiţi eroi civilizatori, e clar ca vaca, domle, că, şi de sex invers, centaurii erau puşi pe reacţiorele -- ce-o mai deontologizăm la semanticoase.

 • radu

  @victor L
  Cum spuneam ati gresit blogul.
  Dar aici aveti parte de o toleranta care sunt convins ca nu v-ati permite-o pe blogul dvs. daca acesta exista.

 • radu

  PS
  Putini am fost multi am ramas!
  Asta apropo de suieratul gloantelor pe la ureche pe 21 Decembrie in Bucuresti!

 • victor L

  Mai frumos este meciul de tenis dintre Serena W- Sharapova (1-0. deocamdata) decit meciul de fotbal.
  Desi, daca se vorbeste despre compensatii (vezi Anglia-Germania cel de demult si cel de ieri), as vrea in finala Olanda cu Germania pentru compensatia 1974.

 • agaX

  victor L

  Raspunsul de la #22 (banuiesc, la replica #18) le cam explica pe cele ce sint despre dumneavoastra.

  Daca mi-ati sugera o varianta, v-as ajuta negresit cu un dictionar explicativ al limbii romane. Nu numai de dragul dumneavoastra, dar si din repsect pentru toti ceilalti care incearca sa patrunda sensul micilor dumneavoastra expuneri. Dar ce zic eu mici … ca-s adevarati crenvusti, citeodata.

 • victor L

  @ agaX,
  scuze, nu te inteleg, esti prea finut in ironii (nu, nu era niciun raspuns, eram in pauza meciului).

  Exista in tenis tehnica adecvata (imi scapa termenul) pentru a verifica verdictul arbitrilor, daca mingea a fost out sau in.
  Cind se va aplica si in fotbal vor exista mai putine situatii penibile.
  @ agaX,
  nici asta nu e un raspuns. Iarasi e pauza la fotbal, iar Nadal-Mathieu tocmai s-a terminat 3-0. Si aici iti trebuie DEX?

 • Cred ca nu iti trebuie nici DEX nici lupe , microscoape sau lunete pentru a observa ca IICCMER s-a transformat intr-o sinecura unde au fost rasplatiti cei care au facut “bine” in campania electorala.. Cat priveste aceste asociatii de revolutionari de multe ori daca naivitatea (ca sa nu zic pe sleau prostia) nu le juca feste atunci sigur orgoliul si de ce nu dorinta de o sinecura pentru maretii conducatori i-a pus in situatia de a face si sustine lucruri care de obicei nu se fac.

  Insa preferabil inainte de a citi dexul si utiliza instrumentele optice mai sus amintite ar fi bine sa ne dam jos ochelarii de cal.

 • agaX

  victor L,

  Mi se pare ca esti deseori confuz cind abordezi comentarii care nu implica “analiza” PDL si/sau Basescu.

  In aceste ultim mentionate situatii nu esti confuz, dind chiar uneori dovezi aproape directe ca intelegi pina si cu cine tii. Sint convins ca, cu timpul, o sa intelegi si de ce … oops, e o competitie aici, cu zilele partidului. Evident, alea numarate. O competitie pentru compensatie, cum altfel.

 • victor L

  @ agaX,
  e ultima data cind te bag in seama si doar pentru a-ti spune direct ca minti; nu fac nici unde “analiza” PDL-ului ori a dictatorului.
  Eu vorbesc de tenis si de fotbal, iar tu ai impresia ca sint mesaje cifrate.

 • victor L

  Pot sa accept ca evreul Vladimir Tismaneanu e un “comunist sub acoperire” asa cum vor unii sa insinueze orbiti de ura contra “dictatorului” Basescu. Oare stiu ei ce e dictatura?

  ” Surpriza a venit de unde nu mă aşteptam: cele mai urâte lucruri nu sunt opera ofiţerilor, ci a scriitorilor.” Citat dupa dl N. Manolescu, din Romlit, nr. 22-23, prefata la volumul dlui Radu Tudoran, comprimat, din dosarul sau de securitate.

  Dilematic cum ma stiu, fara opinii ferme, oscilez a da dreptate tuturor.

  Ce ar fi sa-i cred si pe cei ce au un dinte contra evreului Oscar Rohrlich? mai ales ca nu isi ascunde si reneaga trecutul utecist. Daca nu ii creditez nu mai incape indoiala ca sint obtuz.

  Nu, nu sint in nicio tabara, ci sint impotriva manifestarilor talibane din partea unora care, mai trebuie s-o spun? fac parte din tabara cea buna. Prin nastere.
  Exista scris, cu semnatura mea, atit in reviste cit si pe bloguri, ca nu am o parere deloc buna despre premierul Boc si despre unele actiuni ale “dictatorului” Basescu. Inutil, daca nu il injur zilnic si, vorba cu ecou, la o ora de virf si maxima audienta, tot omul PDL-ului si a marinarului sint.

  Ei bine, nu o fac. Chiar daca democratii ma intreaba ce caut aici pe blog.

  Gazda poate proceda ca europarlamentarul Cristian Preda. Care, desi are ca motto “Libertate in toate”, cind i-am scris ca nu sint de acord cu el sa spuna ca il respecta pe Iliescu mi-a sters comentariul. Libertatea se oprea la pareri contrare.

  Unii sint atit de orbiti de ceea ce gindesc ei incit, asa cum scriam in comentariul @27, si un tramvai daca le-as flutura prin fata, tot pe Basescu il vad in scrisul meu.

  Acum, serios, soacra mi-a dat voie sa plec la un coniac.

 • Dorin Tudoran

  @ victor L # 28

  1. O intrebare -- soacra v-a dat drumul la un coniac INAINTE sau DUPA ce ati scris acest raspuns?

  2. Doua precizari -- Nicolae Manolescu, din care citati, se refera la dosarul de Securitate al lui Dorin Tudoran. Pe cel al prietenului meu Radu Tudoran nu l-a vazut inca, asa ca nu avea cum sa scrie despre el.

  3. Pe acest blog, nu prea am vazut comentarii despre “evreul Vladimir Tismaneanu”. Am cenzurat asemenea comentarii. Ce legatura au evreitatea si utecismul lui Oscar Rohrlich cu acest blog, domnule Victor?

  4. Eu nu pe Traian basescu il vad in scrisul dvs. si, sincer, nu as avea nici o problema daca ati fi, totusi, simpatizantul presedintelui si al premierului.

 • Daca_nu_nu

  @) Victor L
  „Acum, serios, soacra mi-a dat voie sa plec la un coniac.”

  Serios? Care dintre ele?

 • Radu Humor

  Sunt oameni usor previzibili in actiunile lor vis-a-vis de putere !Se stia foarte bine ce va face, sau macar va incerca sa faca unul ca Tismaneanu la IICMR (multi au atentionat de acest lucru), dar totusi a fost numit.
  Previzibil era si ce ar fi continuat sa faca Marius Oprea daca ramanea la conducerea institutului ( si confirma/continua si din alta pozitie sociala sa faca) .
  N-as crede ca cei care l-au numit pe primul si l-au destituit pe al doilea nu erau convinsi, ba chiar siguri ca pentru intentiile lor , mai potrivit era Tismaneanu, ca doar ce naste din pisica…..

 • Radu Humor

  @Victorel
  Vad ca ai inceput sa fii bagat si-n seama 😉
  Mai ales de cand folosesti reteta lui @Pepe :roll:
  Numai ca uneori, la fel ca el mai uiti de ce parte a spectrului esti si te mai repezi la cate-o glezna portocalie, sau (depinde de faza 😉 ) chiar la gatul clarvazatorului :mrgreen:
  Oricum, cand te trezesti, ai tu grija sa compensezi !
  Salutari lui soacra-ta !
  din a carei pensie am inteles ca-ti platesti si consumurile (astea nervoase!)

 • Radu Humor

  consumatiile…

 • Dorin Tudoran

  @ Radu Humor # 33

  Putem renunța la speculații în legătură cu ce ne plătim conbsumațiile?
  Mulțumesc.

 • victor L

  Am obligatia pentru doua raspunsuri.
  @Daca_nu_nu,
  are importanta? dar ca sa fiu sincer m-a trimis la cumparaturi. A uitat ca atunci cind ma trimite si dupa o pîine, pretul e tare piperat; la pretul pîinii (2 lei cu seminte nefeliata de Lugoj si 2,70 lei feliata de Timisoara) mai adugam coniacul sau o bere din “cine-a pus cîrciuma-n drum”, ala a fost om destept, tigara si, se intimpla, al doilea coniac (nici nu plec de acasa doar pentru unul), face cam piperat pretul. Deh, criza ;))

  Dle Tudoran,
  scuze, va datorez mielul (ca nu ma doare gura sa promit) si inca odata scuze.

  multumesc. Sint beat din nascare.
  Cind m-am nascut/in jur erau butoaie,/ iar popa-n tuica m-a scaldat/ si Dumnezeu cu vin a dat o ploaie/ de tăt Logojul s-a-mbatat.

  “Nu prea am vazut” ar trebui s-o spun io dupa, hîc, ceva coniacuri, ca soacra-i darnica. Discutia in jurul lui Tismaneanu se invirte, si majoritatea care il ataca nu uita sa precizeze ca e (CENZURAT).

  (Dar daca mai spune cineva ca sint beat, ma culc pentru a junge la Londra si in Afica de Sud la timp. Probabil stiti despre carte dlui Oisteanu despre droguri si intelectuali. Uite ca se drogheaza si prostimea.)

  @Daca_nu_nu,
  soacra-mea reala (nu cea in devenire), daca aude caii zic poama acra nu se supara, ci imi da voie sa merg sa ma indulcesc.
  Acum mi-a dat liber doua ore sa citesc ” Noapte buna, copii”, de Radu Pavel Gheo. Oare e bine sa dam in mintea copiilor?

 • Daca_nu_nu

  @) Victor L
  Ce soacre cumsecade ai!!! Cum faci de le nimereşti? Cu-aşa huzur nici nu-i de mirare că vezi viaţa în roz…
  Altfel:
  Dacă fiecare am avea răgaz de-o clipă numai pentru datul în mintea copiilor, am înţelege sigur că există şi viitor. Şi dacă pot înţelege că pentru fiecare lumea începe cu el, nu pot pricepe nici în ruptul capului de ce s-ar termina cu el… Mă rog. Cât despre ce culoare ar putea avea viitorul copiilor noştri, am impresia că prea puţină lume continuă şă-şi bată capul.
  În rest, să dea Dumnezeu numa bine! Cum eu nu mai am soacră, mă gândesc numa la noră…

WP Admin