≡ Menu

One-Man(g) Show

 

 

Copertă & Copyright 2012 – ION BARBU

Un cititor îmi semnalează că în toate volumele mele de poezii există și una bucată poem care nu îmi aparține. Iat-o:

Odă (în metru antic)

Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată;
Pururi tânăr, înfăşurat în manta-mi,
Ochii mei nălţam visători la steaua
Singurătăţii.

Când deodată tu răsărişi în cale-mi,
Suferinţă tu, dureros de dulce…
Pân-în fund băui voluptatea morţii
Ne’ndurătoare.

Jalnic ard de viu chinuit ca Nessus.
Ori ca Hercul înveninat de haina-i;
Focul meu a-l stinge nu pot cu toate
Apele mării.

De-al meu propriu vis, mistuit mă vaiet,
Pe-al meu propriu rug, mă topesc în flăcări…
Pot să mai re’nviu luminos din el ca
Pasărea Phoenix?

Piară-mi ochii turburători din cale,
Vino iar în sân, nepăsare tristă;
Ca să pot muri liniştit, pe mine
Mie redă-mă!

Spre deosebire de ministrul Educației, dl. Ioan Mang, eu știu cine și de când tot bagă plagiatul ăsta în cărțile mele. E vorba de un bagabond pe nume Eminovici, care, sanchi!, semnează M. Eminescu și continuă să-mi facă porcăria asta încă din decembrie 1883.

Acest terchea-berchea se dă redactor la Timpul, oficina Partidului Conservator. Dacă mogulul ăla de Dan Voiculescu nu ia măsuri, iau eu. Și eu când iau, iau cu toptanul.

P.S. La întrebarea privind posibilitatea unei reînvieri luminoase, de tip Pasărea Phoenix, răspunsul meu pentru dl. Mang este: “N-aș crede.”

Dar, recunosc, nu le știu nici eu pe toate, așa că se poate adresa prietenului meu Mircea Vintilă.

 

 

 • Nicolae Ceausescu

  Nu v-am spus-o, tovarasi, insa v-o repet: Plagiati cit poftiti (daca interesele Partidului o cer), insa indicati, va rog eu frumos, si sursele! Altminteri, veti pati ca tovarasul Ion Mang, secretarul Formatiei “Indigo”, care a pus o pupaza israelo-japoneza pe obrazul patriei noastre multilateral labartate. Nu e frumos! Nu e frumos! Stati la locul vostru, tovarasi!…

 • Freiherr von Copy & Paste

  @Nicolae Ceausescu
  Und wenn du sagst: ICH COPY DICH//So muss ich weinen bitterlich…

 • Vladimir Ilici Stalin

  @Victor Ponta + Ion Mang
  Increderea e buna; controlul -- si mai bun.

 • gellu dorian

  Da, ca să vezi, ce este in stare acest “scîrţa-scîrţa pe hîrtie, coate-goale, maţe-fripte”, să se dea drept Dorin Tudoran, numai aşa că-i place lui. Ba mai mult, nici nu mai recunoaşte că este M. Eminescu, pentru că dacă ar fi aşa ceva, n-ar mai crede a învăţa a muri vreodată veşnic tînăr, ci ar rămîne uitat în rafturile bibliotecilor, neMANGlit, necitit etc. Or cine ştie ce i s-o mai fi năzărit omului, să plaseze cele cinci Scrisori plus Memento mori şi Cugetările Sărmanului Dionis tot între copertele lucioase ale Cîntecelor de trecut Akeronul, iar în perspectivă poate că ar termina şi Avatarurile faraounului Tla ori Naturi catilinare, să dea bine la CV, că cine ştie, fiind fugărită Madam Dumitrescu şi pus pe liber Musiu Man(g), ar avea acces, cu aşa palmares, încromit de te miri cine, la Ministerul Educaţiei, cuibuşor de nebunii, în ultimii douăzeci de ani, al unora ca Ambramburica, Funeriu şi altii ca ei. Dacă Musiu Mang iese pătat, ar trebui să se intereseze la acei japonezi cum se face harakiri, şi apoi să treacă la treabă. Iar pentru asta îi spun următoarele versuri, să-i fie mai uşor lui, dar şi întregului guvern Ponta:
  Dimineaţa cîntă cucu,
  Eu mă duc să-mi fac sepuku,
  Sepuku şi harakiri,
  Că aşa îmi stă în firi…

 • lucid

  D T: aoleu! O facuratzi: fostul meu de clasa la 146 in Panduri este cu “Pasarea COLIBRI”.

 • Şerban Foarţă

  Dragă Dorin,

  de ce nu Colibri, în loc de Poenix, -- daca tot e vorba de prietenul tău Mircea Vintilă?

 • Şerban Foarţă

  Zicală (de-a lui Păcală):

  Rromânul înnoată,
  dar nu se înneacă!

 • Dorin Tudoran

  @lucid

  Stiu, doar l-am debutat pe “Ciocu’ “, dar c prietenul me din tinerele, Motzu, s-a dus iar Mircea o duce cu Baniciu, mi-am zis ca asta este pasarea salvatoare pentr dl Mang…

 • Dorin Tudoran

  @ Șerban Foarta
  Am vrut sa-l ratacesc cu totul pe dl Mang

 • Şerban Foarţă

  În primul comentariu: Phoenix, bineînţeles!

 • Daca_nu_nu

  @) Dorin Tudoran # 9
  Rătăcit îi, săracu, vai de capul lui… L-am văzut la televizor: ezitant, şovăielnic, nesigur, fluctuant, indecis, îndoielnic etîcî şîamîdî… În orice caz, să nu fii la ei la cină zilele astea…
  Cât despre textul dvs., mi-am adus aminte un banc:

  Doamna de la ghişeu:
  -- Profesia dvs., domnule…
  Domnul:
  -- Scriitor.
  Doamna:
  -- Wow! Şi ce scrieţi?
  Domnul:
  -- Poezii…
  Doamna:
  -- Wow! Îmi spuneţi şi mie o poezie din cele scrise de dvs.?
  Domnul:
  -- Sigur că da! „A fost odată ca-n poveşti / A fost ca niciodată…”
  Doamna:
  -- Stai, domnule, că ăsta-i „Luceafărul” lui Eminescu…
  Domnul:
  -- Ce? Eu am spus că sunt poet???????

 • Dragă Dorin,
  tipi de ăştia ca Mang trebuie opriţi la timp. Altfel au tendinţa de a instaura dinastii!

 • InimaRea

  Inedite&originale Mangantume
  Baiet fiind, paduri cutreieram/ Si ma culcam ades linga izvor/ Pe fete din priviri le-ncintam/Si mai mangleam cite-un ulcior;
  Lacul codrilor albastru/ Nuferi galbeni il incarca/ Eu cu mija sint maiastru/Si manglesc si lac, si barca;
  Ce te legeni, mangule/Fara ploaie, fara vint/Cu brincile la pamint/ De ce nu m-as legana/Daca veni vremea mea/Foi cu patalamale/ Titluri toate priitoare/ Functii ministeriale/ Trai neneaca-n buzunare…

 • Shadow

  @Dle Gogea

  prea tarziu. Dinastiile sunt deja create si foarte bine rodate in “educatia romaneasca”. Daca luati la bni marunti “doctoratele” baietilor si “fetelor vesele” din “prim planul” educational romanesc ve-ti avea surprize deosebite.

 • Tot nu mi-e clar: productele academice originale ale d-lui ministru (mai e inca ministru?!) sunt din categoria “carti din carti”, cum zic “dujmanii” ‘mnealui, ori din categoria “carti despre carti”, cum spune impricinatul?

  Ba, mai nou, inteleg ca, desi admite ca unele dintre lucrarile in discutie sunt plagiate cap-coada, domn’ ministru neaga faptul ca le-ar fi semnat manu propria. Adicatelea, altcineva (tzine, tzine-i cremenalu’ ?!) a pus, pe furis, semnatura ‘mnealui pe ele. Desigur, ca sa-l compromita pe onorabil si, mai mult decat atat, sa arunce in aer sistemul educational romanesc!!!

 • Confucius

  @Dorin Tudoran

  Domnule Tudoran,

  Iar va jucati cu focul. Acum vreo 30 de ani ati tras-o rau de tot dupa ce i-ati pus pe doua coloane pe Ion Gheorghe si Lao Tze. Pana si sectoristul care venea sa va ia la Procuratura adica dl Tziulica a inteles ca IG a furat de la LT si nu invers. Insa Ceausescu si ai lui au hotarit ca LT a furat de la IG si ca dvs sinteti dusmanul patriei. Azi putetzi sa o incurcatzi si mai tare pentru ca se stie ca ati cerut sa fiti trimis ambasador la Monte Carlo si v-ati putea trezi ambasador in Burkina Fassssso. Apropos, tineti minte ca intr-un text mai lung despre prietenul dvs. J-F. Revel aminteati ca Revel a scris despre Uniunea Sovietelor ca e “o Burkina Fasssssso inarmata nuclear”?

  Io zic ca e prudent sa va intre frica-n sin pentru ca astia sint in stare sa dea cu focoasele nucleare dupa dvs. si raminem fara bunatate de blog unde mai schimbam si noi o vorbulitza-doua.

 • Florin Iaru

  Eu vă împing în faţă o ipoteză şi mai tulburătoare (pe care o simţ, nu ştiu de ce, mult mai apropiată de realitatea universitară). Dl Mang nu e convins nici azi că a plagiat. Că el, personal, n-a plagiat nimic… 🙂 Da’ negrişorul/negrişorii? Ei pe unde s-ar ascunde acum, de frica jupînului?

 • Dorin Tudoran

  @Florin Iaru

  Nu stiu de negrisorii acestia, dar cativa dintre beneficiarii serviciilor lor (dintre care doi scriitori) au devenit membrisori ai… Academiei Romane. Aflu ca si niste negrisori “din trecutul de trista amintire” au atins aceeasi imortalitate…

 • Dorin Tudoran

  @Confucius

  Stiti multe (si exacte) despre trecutul meu, dar despre prezentul meu aveti informatii gresite. Cat despre viitor, nici macar tripleta de vizionari Pinalti-Vadim-Becali nu e sigura…

 • Doctorul MANG(LELE)

  @Gellu Dorian
  Decit SEPPUKU, mai bine implementez, chiar la tembelizor, o postura din… MANGASUTRA… cu nevasta proprie.

 • Dorin Tudoran

  @Vasile Gogea
  Dinastia Mang deja există. A fost intemeiata de Li Mang-Liră

 • Emil Drumaru-Samovaru

  @Vasile Gogea
  Don Basilio, astora merita sa le aplicam tratamentul negativ recomandat pentru samovare. De nu, precum in faimoasa gluma, cresc dinsele, samovarele, pina ajung ditamai locomotive… ale istoriei.

 • Dorin Tudoran

  @Emil Drumaru-Samovaru

  Pot sa am si eu un ceai? Earl Grey, cel cu gust de pergamute. Multumesc.
  Acum fug la treaba. Mai pe seara — seara, aici.

 • Florin Iaru

  Aoleu, seara ta e dimineaţa noastră!

 • neamtu tiganu

  Nea Dorine cred ca ar trebui sa ai grija cu Eminescu asta, am auzit niste vorbe tare nasoale despre el, ba ca-i comunist, tine cu proletarii si da in imparat, ba ca-i nationalist, cica ar fi chiar rasist, cica grecoteii au ceafa lata, unii spun ca chiar, puchia pa limba, fereste Doamne, ar fi antisemit.

 • Dorin Tudoran

  @neamtu tiganu

  toate cele enumerate sunt nimic pe langa plagiatul pe care-l tot baga in cartile mele…
  recunosc, eminescu n-a fost un inger insa la poezie s-a priceput, dar nu’shi ce are cu mine de-mi face porcarii…

 • Ioan Costea

  Am luat atitudine (cum se zice) și aici și în presă, acum vreo două zile, și nu mă opresc. MANGalița nu-i un argument, dar individul murdărește. Trebuie să plece pentru că: 1. a furat; 2. nu recunoaște; 3. minte și corupe; 4. vrea cu dinadinsul funcție. Iertare de vorbă proastă, da’ trebuie trimis înapoi în cocină! Ca să nu mai plângă mamă-sa, cum se plângea lașul.

 • Shadow

  @Dle Tudoran

  pai nu o avea Eminescu neaparat ceva cu dvs dar cine stie cine l-o fi bagat, “schelet” fiind, in dulapul dvs propriu si personal :-). Eu m-as mandrii cu asa “schelete” de obarsie nobila “poeteasca” :-p.

 • Dorin Tudoran

  @Shadow

  Eu m-am tot mandrit cu poema asta, din 1973 incoace, dar, uite, ma prinsera dushmanii si visurile mele de a ajunge ministrul Educatiunii sau macar al Kulturii s-a spulberat…

 • Shadow

  @Dle Tudoran

  de ce nu imi vine mie sa va cred 🙂 N-ati avut vreodata “vise” de asemenea “anvergura”(minuscula). Nu mai pozati in “kulturnic” ca nu va “‘vine”. Oricat efort ati face. :-p Va lipseste “coloana franta” in “multiple segmente”.

 • DAD

  Sînteţi cu toţii nişte răi şi nişte ironici. Dl. Mang, masculinul de la mangă, a uitat răspunsul acasă, tocat din toate părţile, cum e. El voia să dea răspunsul lui Eugen Barbu: Există metoda de citare franţuzească, cu ghilimele, şi metoda germană, fără ghilimele. Iar el fiind de formaţie germană…

 • Dorin Tudoran

  @DAD

  Exista o posibilitate — nu tocmai mare, as zice eu — ca dl Mang sa fie nevinovt si in acel caz eu,unul, ii voi prezenta scuze pentru ironia acestui text.

  Am fost in sedinta de Consiliu al US cand a fost discutat cazul respectiv. Mi-l amintesc foarte bine pe dl Barbu amenintandu-ne: avea pe masa o servieta mare, ne-a anuntat ca are in ea “dinamita” si ca, daca se foloseste de ea, multi dintre noi vor avea multe de patimit.

  Desi nu mai eram, de mult, in termeni amicali, in prima pauza a venit la mine, m-a tras intr-un colt si mi-a spus cam asa: “Bai pustiule, ai inebunit cu totul. Te pui cu mine? Vezi ca vei fi prima mea victima, daca folosesc ce am in geanta.”

  I-am raspuns cam asa: “Dle Barbu, stiu ce aveti in geanta: pijamaua in care ati dormit aseara la Poiana Tapului.”

  Intai a ras, fiindca avea mult umor, apoi m-a amenintat inca o data, ca era stofa de plutonier de politie: “Bineee… O sa vezi….”

 • lucid

  Mang e foutu, vorba frantzuzului. Exista acum o sansa sa inceapa o oarescare deparazitare a sorbonicilor romanesti daca massmedai va sprijini actziunea voluntarilor din oengeurile serioase cu profil pe educatzie. Jalnica atitudinea in-crezutei papese a Romaniei curate, care se fereste ca dracu’ de tamaie sa-l ia de coarne pe copitatul Mang. Presimt ca, dupa Sorin Iontza, se va certa si cu Laura Stefan, ramasa singura ca sa apere onoarea SAR in massmedia.
  Dar sa nu uitam ca Mang -- atat ca ministru dar mai ales cacoordonator al departamentului de “educatzie” pedeserist (atentzie! departamentul e pedeserist, educatzia se vrea natzionala) are un sef, si el universitar -- ditamai conferentziarul. Presimt ca se vor gasi curiosi sa se uite si prin “activitatea academica” a co-pilotului multiplu lovit in casca.
  Ia uite ce zice site-ul palavramentului:

  http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=7&cam=2&leg=2004&pag=0&idl=1
  la studii:
  “martie -- iunie 2000 -- Master în Drept Penal Internaţional la Universitatea din Catania, Sicilia-Italia”

  Record mondial si ioropean absolut: masterat facut in PATRU LUNI !
  E si o lista cu sase cartzi, dintre care una editata de arhiepiscopia lui Teodosie ex shpagoveanu’. Sunt curios: le cauta deja cineva pe “goangal”?

 • lucid

  Nu stiu catzi care citesc aici chiar cunosc scandalui Barbu-Paustovski. Eu ca simplu cititor imi amintesc ca inserturile cu remember-urile din tineretze ale rusului alb ajuns in Romania anilor WW2 erau, cum sa spun, la locul lor in acel volum (al treilea?), cel putzin asa dadeau impresia. Intamplator il citisem pe Paustovski -- un volumas “Univers” in seria aia de Jurnale in care aparuse si Lev clar-polianicul, parca Paustovski era “cuplat” cu inca un rus in volumul respectiv -- asa ca senzatzia de deja-vu am avut-o, dar, sincer, si dupa atatzia ani imi amintesc ca era un “colaj” sau un “puzzle” in care “inserturile” nu zgariau ochii lectorului amator, nu a “colegilor” de breasla, fireste.

 • Dorin Tudoran

  @lucid

  Binevenite informatii. Ne puteti oferi — desi va fi doar post-festum — acelasi tip de informatii despre geniile din fosta guvernare PD-L, cu exceptia dreptului (constitutional parca) pe care-l stie dl Emil Boc, fiindca de expertiza respectiva ne-am lamurit mai de multisor, nu?

 • Dorin Tudoran

  @lucid

  Barbu a inceput sa puna “la locul lor” calupurile shmanglite din altii abian in volumele ce au urmat scandalului produs de furturi… anterioare.

 • Dingo

  Si eu as vrea informatii despre: Funeriu (ministru fara studii recunoscute in Romania) -autor al unor gafe memorabile, C.Baba -- nu ar avea mai deloc lucrari stiintifice, cunoscut doar prin cedarea catre UDMR. Catastrofa Boc e transata deja. Mai e speranta MRU care nu a vazut incompatibilitate (nici macar morala) in zecile de mii de euro incasati degeaba de sotie de la OMV-Petrom.

  Nu intreb de Petrescu, Udrea, Ialomitianu, Blejnar si alti zombie cheltuitori de parale publice in folos de PDL.

 • InimaRea

  Eugen Barbu ramine scriitor roman de prim rang. Am dat licenta cu proza lui si-mi amintesc ce ma-ngrozea in hrubele de la BCU, unde erau periodicele: campania impotriva autorului romanului Groapa. A fost primul meu contact “direct” (1974) cu proletcultismul presei vigilente ideologic. Mai venea si dupa ce citisem ca Barbu rescrisese Groapa de 7-10 ori, de-i innebunise pe birocratii de la Fondul Literar.
  Dupa ce a fost serios scuturat, si-a facut autocritica -- a scos o editie revazuta, in care a bagat greva setebistilor si din care-a mai scos din argotice si tiganii; a publicat o chestie scirboasa rau -- Cu o torta alergind in fata noptii.
  Era o figura Barbu: venit de sub Podul Grant, scolit la Manastirea Dealu si dezertat in literatura, unde-a intrat cu un volum de povestiri care-au facut pirtie. Dar era si omu’ dracu’ -- cine-si punea cu el in cird, avea de tras. Ca Fanus Neagu, care l-a porcait pentru nemernicia cu Princepele: ii promisese omului care adunase amar de ani, atita material documentar despre epoca fanariota, ca-l trece si pe el pe subcoperta (ceva de genul “Multumiri lui X, pentru contributia documentara la acest roman”).
  Cind cu Paustovski -- plagiat pe care Manolescu l-a facut public, tot se aveau ei ca fratii -- Barbu a primit oprobriul oficial al US, intr-o nota publicata in Romania Literara, sub semnatura lui Macovescu -- presedintele de atunci. “O sursa” de la CC/UTC zicea ca Barbu a depus carnetul de partid si a cerut sa emigreze in Spania, si l-a linistit Ceausescu personal: Dumneavoastra ramineti acelasi scriitor important pentru noi. Dar n-a mai prins CC/PCR, la urmatorul congres.
  Apoi, a pus in circulatie Porcul, despre Paunescu -- se putea chiar si-atunci, daca era sub 100 de exemplare.
  Era un tip conflictual, si-o si luase in cap fiindca i se parea ca n-avea nimeni ce-i face -- citi mai aveau vila la Poiana Tapului si casa-n Bucuresti? Citi aveau filmografie cu haiduci si eroina serialului (Marga Barbu) acasa? Atita doar ca nu el ci ailalti ar fi trebuit -- dupa mintea lui -- sa spuna Obligado, ca erau contemporani.
  Nu stium cum se face, dar nu-mi pot aminti doar de Barbu -- trebuie sa apara (nu, nu CVT) Costica Sorescu, din promotia lui Dan C Mihailescu, Tania Radu etc. Incredibil personaj, aproape ireal.

 • mihai rogobete

  Mangatul şi mangandul, titulaturile academismului alternativ.

 • Daca_nu_nu

  Da. Nasol momentul, mişto coliva…
  L-am văzut aseară pe dl Mang la emisiunea lui Ciutacu… Hm. Omul spune că nu el a trimis acele articole prin Ucraina şi Dumnezeu mai ştie unde. Dar domnia sa e specialist într-ale securităţii internetului etîcî şîamîdî, prin urmare e greu de crezut că habar n-avea de existenţa numelui său prin cele străinătăţuri. Cum am da-o, cum am suci-o, se pare că omul e compromis şi, cu asta, basta. Încă nu e limpede cu totul dacă mangul este multiplu ori submultiplu al bocului din bancul bineştiut, dar e aproape sigur că va rămâne şi acesta o unitate de măsură.
  Acuma, eu îndrăznesc să mai spun ceva şi, dacă oi greşi, v-oi ruga pe Domniile Voastre de iertare, că eu sunt cea mai mică şi mai proastă de pe blogul acesta (lucru poetic demonstrat şi atestat documentar 🙂 ). Aşadar:
  A. Dacă eu aş fi Victor Ponta, mi-aş pune fruntea pe volan într-o pauză de raliu, şi m-aş gândi aşa:
  1. Dacă eu i-am propus pentru minister, pe madam Dumitrescu şi pe musiu Mang, din proprie iniţiativă, atunci, să mă ierte Dumnezeu, am fost un dobitoc. Pentru că ambii-s din parohia mea pesedistă…
  2. Dacă altcineva mi-a sugerat să-i propun, atunci m-aş gândi foarte atent cine a făcut aceste propuneri şi aş cerceta (în mintea-mi) dacă nu cumva mi-au fost vârâţi pe gât cu bună ştiinţă, ca pârghii sigure pentru compromiterea noului guvern…
  B. Dacă eu aş fi Emil Boc, m-aş sprijini în codorişte, într-o pauză de coasă, şi m-aş gândi aşa:
  1. Dacă eu am ieşit, din proprie iniţiativă, să dovedesc plagiatul lui Mang cu sigla partidului meu în spate, dacă am vorbit, aşadar, în calitate de preşedinte de partid, am fost un dobitoc. (Pentru că nu e totuna vorbirea ce-o face societatea civilă cu vorbirea ce-o face o formaţiune politică. Probabil dl Boc şi-a imaginat că demascarea spectaculoasă a unui plagiat va coagula ceva din capitalul politic rătăcit până acum. Dar e o chestiune cu multe tăişuri. Unii vor fi aşteptat de la dl Boc să aibă aceeaşi atitudine, în calitate de preşedinte de partid şi de premier, atunci când avea în propria-i parohie pe dl Igaş, pe dna Ritzi, pe dna Plăcintă etc. Alţii, care au copii, au văzut în ieşirea la rampă a dlui Boc aruncarea României într-un scandal academic internaţional care ar putea aduce după sine îngreunarea recunoaşterii diplomelor româneşti în străinătate. A ieşit dl Vlaston, în calitate de preşedinte EDU-CER, au ieşit dnii Baba şi Funeriu (hai să zicem; nu mai sunt miniştri, deci… treacă-meargă); nu era nevoie să mai iasă şi dl Boc. Sau, dacă a ţinut neapărat s-o facă, putea vorbi în nume propriu, fără să-nvăluie totul în haina politicului. Pentru că aşa, iată, a oferit pe tavă o linie de interpretare, aceea a complotului politic, care nu face decât să întârzie lucrurile).
  2. Dacă altcineva mi-a sugerat să ies la rampă cu sigla PDL în spate, atunci aş cerceta (pentru mine cel puţin) să văd cine a venit cu aceeastă idee şi ce interes a avut, dacă nu cumva am fost băgat la-naintare cu bună ştiinţă. În acest caz, este posibil să fi fost lucrat artistic şi eu nici măcar nu mi-am dat seama.
  Dacă ipotezele A.2 şi B.2 se confirmă, atunci, cu toată neputinţa spun, mă tem că din foale a suflat Erecta…

 • Arta, cimotia lui Xerxes

  @DT
  Ma simt uneori precursor al lui Ion Gheorghe in ce priveste umblatul cu TAO TO KING [DAO DA TZIN] al Divinului Lao Tzi. Dar nu singur. Ci impreuna cu doi fosti colegi de facultate, anglistul Sandu Vornicu ot Tibanesti, licentiat in Oscar Wilde + dandism, si americanistul Sergiu Streza ot Sibiu, fiu de paroh greco-catolic impuscariat, crescut la orfelinat, licentiat in influentele budismului zen asupra lui Salinger,asistent la Catedra iasiota de Limbi Germanicesti, emigrat in USA prin 1975, absolvent al Academiei Gregoriene + preotit in Roma. Cu acestia doi, impuscaram doi iepuroi, imediat dupa savirsirea corvezii militare [ intre septembrie 197O si aprilie 1971, la infanterie-cercetare, prin Bucurestii regizorului Penciulescu]; inhaitat cu acestia doi, invat-am sa bat la masina de scris… Cum? Copiind -- studiind asadar -- integral, aparuta la Editura Gorjana [probabilmente transpusa dinspre vreo limba occidentala, ci nu din chineza], CARTEA DESPRE CARARE SI VIRTUTE, viitoarea victima, in Anii Optzeci, a manipularilor ion-gheorgheene, atit de transtextualizante in sens genettian, atit de dacizatoare in subiacenta lor ideologie, chiar conerie, protocronista, caci DAC il expulzeaza pe TAO in tenebrele exterioare si declanseaza o STERNSTUNDE in gindirostivietuirea ta, Dorine. Numai ca noi, cei trei dactilografi de la Apus de TAO TO KING, pus-am data + semnaturile pe cele trei copii masinale. Asa: Sergiu Streza, Sandu Vornicu & L.P.Artaxerxes. [Artaxerxes? da, asa ma prezentasem, o data, colonelului Donica-Senilu la raport: ”Sint elevul Pitu-Artaxerxes, permite-ti-mi, va rog, sa execut tragerea unui bilet de examen la cercetarea unei paduri pe timp ne noapte!”]. Zoosofistul, hulpav -- sau inconstient? -, dorea mai mult [statut auctorial, nu de scrib, ca Turoldus, copistul cantecului de gesta al lui Roland]. Bricola, bricola… si mare taraboi, mare de tot, isca.

 • lucid

  @InimaRea: ala cu “Manastirea Dealu” era Zelea Codreanu, Barbu e cu Scoala de subofitzeri de jandarmi de la Dragasani, unde l-a prins “insurectzia”. Cred ca RFE a facut o campanie prin anii 80 cu Barbu jandarm escortand convoaiele de evrei in Transnistria (gasisera un omonim in niste documente).

  Surpriza zilei este identificare prietenului comun al lui Marga si al lui Putin (citat de Marga ca reliable source despre “realitatzile” de azi ale Rusiei):

  http://www.ziare.com/andrei-marga/ministrul-afacerilor-externe/petru-bogatu-filipov-prietenul-lui-marga-si-putin-este-colonel-gru-1166629

  Este vorba, cum altfel?, tot de un “profuniv”, de la celebra universitate “Patrice Lumumba”, deconspirata pana-n prasele in “Mitrokhin Archive” -- exista un intreg volum -- ne-tradus la noi -- despre KGB si Lumea a Treia.
  Si mai sunt multzi altzi ministri “interesantzi” in cel mai cinstit guvern. Din nefericire pentru ei opinia publica nu mai poate fi nici controlata, nici manipulata ca in timpurile de aur iliesco-bomboniste.

 • Dingo

  Exact de pe pagina ziare.com indicata de lucid, un comentariu (si mai departe imediat comentariul urmator samd):

  Vladimir Mihailovici Filipov

  Ar putea fi si colegul lui Basescu, care a fost ajutat de GRU sa darame guvernul Ciorbea, dezvaluirile apartinand lui Ovidiu Ohanesian. Alt pion GRU, gen.securitate Silviu Predoiu, a fost promovat de Basescu in rangul de adjunct la SIE.
  L-a promovat cumva Marga pe tradatorul de tara Predoiu, pe tradatorul de tara Ungureanu?

 • Daca_nu_nu # 40

  Vorba lui Capote: ati facut un comentariu desavarsit ca o portocala. (Nimic de adaugat, nimic de scos, nimic nelalocul lui.).

  P.S. Sa speram ca timpul ne va furniza suficiente indicii, astfe incat sa intelegem cum de s-au intruchipat toate astea chiar in halul asta: mai mult din jale, ori mult din… foale? Oricum, situatia arata acuma cam ca “mâţa lui Schrodinger”!

 • Filip Mihailovici Vladimirov

  @Dingo
  Andrei Napokanovici Margov, cu studii efectuate, pe vremea Fuzilatului, in RFG, apoi prof de filosofeala marxist-leninist-habermasiana la UBB, dupa ce se insurase cu fiica secretarului peceriu din unitate, ar fi putut lesne sa tina cursuri, alaturi de polcovnicul Filipov, la Universitatea Patrice-Lumumba din capitala Maretei Huniuni, chiar si in limba germana, temeinic invatata la fata locului, poate si sub directa indrumare a rezidentului DIE din zona, nu? Astept raspuns roborativ la posta redactiei.

 • Ion Carcotasu

  @Daca-nu-nu
  Codiristea-i a biciului, toporistea: a coasei. In Ardeal, Bucovina si o buna parte din Moldova Cisprutica.

 • Dorin Tudoran

  @Dingo
  Acuzatiile de tradare de tara sunt cu totul de neacceptat in afara probelor.

 • Dorin Tudoran

  # 41

  Da… Problema e ca IG si ai lui continua sa creada ca LT l-a plagiat pe IG si din aceasta perspectiva devenim cu toti manglitori din IG…
  Vai de toate cele…

 • Dorin Tudoran

  @fmv
  At fi putut nu e aceeasi lucr cu a (tinut), nu?
  SI bunk ar fi putut fi bicicleta, dacă ar fi avut doua roti, nu?

 • Aya

  MONICA MACOVEI INCERCA SA ACOPERE PRIN “VOCALIZE” RELATIA SA CU MAREA CRIMINALITATE ORGANIZATA- SI CU “TIGARETA II”.

  (RELATIA VIKTOR BOUT- TRAIAN BASESCU- TRAFIC DE ARMAMENT; continuare)

  Monica Macovei ar face bine sa-si tempereze vocalele “puseuri procuroristice” si sa-si foloseasca energia pentru a-si pune mental, in ordine, episoadele relatiei sale cu marea criminalitate organizata (de exemplu, parte a trocului tigari- armament) si momentele in care, dupa Operatiunea “Tigareta II”, facea vizite la sediul Grupului International de Protectie si Paza (GIPP)- aflat, in epoca, pe strada Turbinei nr. 21- cartierul Floreasca, Bucuresti.

  Monica Macovei ar trebui sa se abtina de la puseuri “procuroristice” si sa afle ca “zgomotul” nu distrage totdeauna atentia (sau, nu distrage atentia tuturor) de la implicarea celor carora vrea sa le acopere faptele penale de imensa gravitate (in cazul de fata, doreste sa distraga atentia de la Traian Basescu dar si de la diversi ofiteri- acoperiti sau nu- implicati in operatiuni de mare criminalitate transfrontaliera, de exemplu, in Operatiunea “Tigareta II”).

  Mult mai grav pentru Monica Macovei, in mod direct, este ca puseurile sale “procuroristice” foarte zgomotoase nu pot nici acoperi, nici distrage atentia de la legatura pe care a avut-o ea insasi, in 1998, cu Operatiunea “Tigareta II”.

  Inca de la inceput, Monica Macovei ar trebui invitata sa isi aminteasca, exact, ce cauta, in 1998, DUPA operatiunea Tigareta II, la sediul formei GIPP, din cartierul Floreasca?

  Daca Monica Macovei are indrazneala sa nege acele vizite din perioada mentionata- sau daca incearca sa “acopere” acest adevar prin noi puseuri procuroristice vocale- o anunt public ca exista persoane care au vazut-o si sunt dispuse sa depuna marturie in acest sens. Ca sa nu mai discutam de faptul ca “unele persoane” stiu- si sunt dispuse sa spuna- si ce se ascundea, de fapt, in spatele acelor “vizite intamplatoare si inocente” ale Monicai Macovei, la sediul GIPP, dupa Operatiunea “Tigareta II”

  La sediul (din epoca al) Grupului International de Protectie si Paza (GIPP)- apartinandu-i, formal, generalului Dumitru (Mitica) Iliescu- fusesera aduse, in secret, si descarcate cele 750 de baxuri de tigari “constatate lipsa” (dupa declansarea scandalului si a anchetei in Operatiunea “Tigareta II”) din totalul de 3000 de baxuri descarcate pe Otopeni militar, in noapte de 16/17 aprilie 1998 din avionul IL-76 care, apoi, fusese incarcat cu armament si care decolase catre zonele de conflict.

  Remember (pentru Monica Macovei):

  In 14 martie 1998, un anumit maior de la UM 0215 retinea la Eforie doua TIR-uri cu tigari sosite pe mare la Agigea si le preda sigilate Directiei Generale a Vamilor.
  Importatorul marfii era firma (SRI, acoperita) “Business Woman”.
  Proprietarul firmei (in acte) era sirianul Jamal al-Atm avandu-l ca partener pe Gheorghe Florica, fost sef al Garzii Financiare.
  Administatorul firmei si creierul contrabandei cu tigari era colonelul activ Gheorghe Dumitrescu, care il avea in legatura pe informatorul Al Atm.
  Avocat al firmei era Monica Macovei.

  In noaptea de 16/17 aprilie 1998, pe Otopeni militar a aterizat avionul IL-76, incarcat cu tigari. Tigarile au fost descarcate iar avionul, care a fost incarcat cu armament, a decolat catre zonele de conflict.
  Traficul armamentului catre zona de conflict era asigurat de Viktor Bout, iar incarcarea in siguranta a aeronavei, gararea, stationarea si decolarea au fost acoperite de Traian Basescu. Avionul IL-17 era operat de compania bulgareasca aflata, formal, sub conducerea lui Rumen Draganov (ofiter al serviciilor)- aflat in coordonarea lui Ioan Talpes, “extensie” GRU si ambasador la Sofia.

  Din cele 3000 de baxuri cu tigari existente initial (ca parte a trocului tigari- armament) si descaracate pe Otopeni militar au fost recuperate 2250.
  Restul de 750 baxuri au “disparut”- acestea reprezentand, de fapt, “partea” celor implicate in desfasurarea si incercarea de acoperire a episodului de trafic tigari- armament cunoscut ca Operatiunea “Tigareta II”.
  Intre beneficiari se numarau si cei care se ocupau de “legendarea” si acoperirea juridica a firmei Business Woman- avand-o ca avocat pe Monica M acovei.
  Iata legatura:
  La o saptamana dupa operatiunea Tigareta II, cand traficul a fost descoperit, tigarile apartinand firmei (acoperite a SRI) “Business Wiman”, al carei avocat era Monica Macovei, au fost scoase din depozitul Directiei Generale a Vamilor si transferate, in secret, intr-un depozit de langa Capitala de unde au fost introduce “in circuit”, prin asociere cu cele descarcate pe Otopeni militar, pentru a crea o diversiune menita a da impresia ca la Otopeni, in noaptea de 16/17 aprilie 1998, se desfasurase doar contrabanda cu tigari.
  Anchetarea trocului tigari- armament- incarcarea armelor in avionul garat in siguranta pe Otopeni militar si decolarea lui catre zonele de conflict- ar fi dus la depistarea implicarii unor ofiteri (acoperiti sau nu) ai serviciilor si direct la Traian Basescu (ministru al Transporturilor- cel care a garantat siguranta gararii, incarcarii si decolarii aeronavei pe si de pe Otopeni militar; TB era vechi colaborator al lui Viktor Bout -- ex-ofiter GRU, traficant de armament, cel care a asigurat, si atunci, traficul armamentului catre zonele de conflict).

  Cele 750 de baxuri “lipsa” din incarcatura avionului IL-76 au ajuns, in nopatea de 16/17 aprilie 1998 la sediul (din epoca al) firmei GIPP- Grupul International de Protectie si Paza- apartinandu-i, formal, generalului Dumitru (Mitica) Iliescu, unde au fost descarcate. Sediul firmei GIPP (unde au ajuns, in noaptea respectiva, cele 750 de baxuri) se afla, repet, in cartierul Floreasca, strada Turbinei nr. 21 (sediul fiind intr-o casa inchiriata).

  Ulterior descarcarii celor 750 de baxuri, la sediul firmei GIPP din strada Turbinei nr. 21, sector 2 Bucuresti au aparut figuri interesante- printre care ofiteri SPP active, cu functii sau insarcinari importante – si Monica Macovei.

  Dupa ce scandalul Tigareta II a luat amploare, GIPP si-a mutat, discret, sediul. Initial a fost doar demontata firma metalica (avand insemnele si numele GIPP) aflata pe frontispiciul casei (motivandu-se ca ar fi fost daramata de o furtuna). Apoi, discret, au disparut si “locatarii” GIPP (si colaboratorii), inclusiv “obiectele” firmei. Sub aparenta mutarii (pentru care au fost folosite TIR-uri) au fost scoase din cladire si valorificate corespunzator si cele 750 de baxuri cu tigari provenind din Operatiunea “Tigareta II”.

  Ar fi interesant de aflat cat de “vocala” ar mai fi Monica Macovei, intru puseuri procuroristice, cand ar trebui sa isi justifice prezenta la firma GIPP- DUPA ce, la sediul mentionatei firme, fusesera descarcate, in secret, cele 750 de baxuri “gasite lipsa” in urma Operatiunii Tigareta II (trafic tigari- armament) desfasurata pe Otopeni militar in noaptea de 16/17 aprilie 1998.

 • POP MUSIC

  @Toti + Toate
  Circula un filmulet, pe pinza internetica, despre reactia lui Hitler la deconspirarea plagiatelor Marelui MANGlitor Bihorean. Una din contraofensivele propuse de dumnealui ar fi: legalizarea practicii buclucase, aducatoare numai de ponoase in mediile politicare. Ca, uitati-va, pina si succesorul Pop, desi preda la liceul “Anghel Saligny”, il scrie cu doi de Y numele patronului sau simbolic.

WP Admin